Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1883 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 21:24   #56461
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

claudinn
to ta?
http://www.rossmannversand.de/Deskto...roductid=65410
i ta?
http://www.rossmannversand.de/Deskto...&id=1156&pos=4

Misha- do reala mam kawal drogi dlatego rzadko chodze. Co do Lidka to nie wiem nie patrzałam
Stary 2012-02-13, 21:34   #56462
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja też młody wiek Tata jakoś specjalnych zakoli nie ma, natomiast wujek (brat mojej mamy) tak, dziadek chyba też miał. Choć przywykłam, że złe geny to tylko po tacie
to wszystko przez facetów!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zakoli jako takich nie mam, ale też w miejscu, w którym się pojawiają mam delikatniejsze włosy itd. Kiedyś miałam nawet coś w rodzaju zakoli, ale nafta kosmetyczna mi na nie pomogła. Po miesiącu stosowania jej (gdzieś co 3-4 dni, mniej więcej), zaczęły mi tam rosnąć włosy
! poczytam trochę o nafcie, ale teraz czaje się na jantar
Stary 2012-02-13, 21:50   #56463
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Czy w miejscu gdzie faceci mają zakola macie mniej włosów? Bo ja tak i to w dodatku takie krótkie i piórkowate. Jak spinałam włosy wsuwkami na czubku głowy i wzięłam ich za dużo to właśnie tam miałam takie łyse Teraz wcieram tam najwięcej Jantara, ale to trochę chyba dziwne?
Oj tak... Na codzien (gdy mam rozpuszczone) w ogole mi to nie przeszkadza bo poki co mam grzywke, ale gdy zepne wlosy w kok albo kitke a grzywke podepne do gory to w tamtych miejscach czuje sie troche lysawo... Na razie stosuje Seboradin i rowniez u mnie sa to glowne cele ataku Jantar czeka nastepny w kolejce.
Poza tym wydaje mi sie ze wloski sa tam oprocz tego ze delikatne to tez troche jasniejsze co moze potegowac ten efekt, przynajmniej u mnie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
claudinn
to ta?
http://www.rossmannversand.de/Deskto...roductid=65410
i ta?
http://www.rossmannversand.de/Deskto...&id=1156&pos=4

Misha- do reala mam kawal drogi dlatego rzadko chodze. Co do Lidka to nie wiem nie patrzałam
Tak Zdaje sie ze to te.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:13   #56464
Misha_
Wtajemniczenie

Sugar pytałam o tę odżywkę z jedwabiem tutaj na wątku, bo chciałam mieć coś proteinowego i któraś z dziewczyn stwierdziła, że lepsza jest duża isana proffesional oil.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,39697,hair-professional-oil-care-spulung-odzywka-do-wlosow-lamliwych-i-rozdwajajacych-sie.html ( ja ją mam, już 2 butle)
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:13   #56465
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Zakoli jako takich nie mam, ale też w miejscu, w którym się pojawiają mam delikatniejsze włosy itd. Kiedyś miałam nawet coś w rodzaju zakoli, ale nafta kosmetyczna mi na nie pomogła. Po miesiącu stosowania jej (gdzieś co 3-4 dni, mniej więcej), zaczęły mi tam rosnąć włosy
Idę jutro po naftę do apteki!!!
Stary 2012-02-13, 22:15   #56466
Ag Rafka
Rozeznanie

Spróbuję nadrobić choć trochę, ale mam ze 20 stron....

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zdaje raport. Wlosy wyschly bez wiekszych wpadek i skrecily sie nieco. Oczywiscie nieregularnie, tu i owdzie wyprost, ogolnie jeszcze spory susz. W planach podciecie i cos solidnie nawilzajacego, i musze zaczac stosowac cos na porost, bo z objetoscia kiepsko. Czuja sie jednak nieco lepiej.
Jeszcze w tym tygodniu beda bliskie spotkania trzeciego stopnia z henna czyli i z slsem. Zastanawiam sie czy po hennie z L-cysteina odczekac? tak jak z proteinami..
Tak nawiasem mowiac czuje pokrewienstwo duchowe i wlosowe z falami jak sie przegladam od tylu w lustrze. Na razie nie mam nowych zdjec...ale wrzuce cos innego. Mam ten sam typ skretu - prosto-fale u nasady, korkociag na dlugosc. Oczywiscie aktorka ma wlosy znacznie dluzsze, ma ich wiecej, a moje sa w tym momencie przesuszone i spuszone tu i owdzie. Mysle jednak ze maja potencjal na przyszlosc do takiego stanu.
Zdjecie z filmu ''Van Helsing''
Paulownia, a fotka Twoich kiedy wreszcie?
Oglądałam ten film niedawno zachwycajac się tymi lokasami. Ale poszukałąm potem zdjec tej aktorki i poczułam zawód-nie dosć,ze prawie proste, to mało ich. Sporo musieli się nad nimi napracować przy tym filmie,by tak wygladały. Na pewno nie są naturalne.
Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość
Hm więc chyba poczekam najlepiej z moimi włosami jak urosna.

wyprobuje mzoe kompromis - podsuszyc tlyko lekko, max 50-60%, glownie gorna wartswe, a dol zostawic do smaodzielnego wyschniecia? sprobuje przy nasteonym myciu. byc moze to ze susze do 80% powoduje ze syzbciej sie odksztalacja boe nie maja mozliwosci przyjac chociaz czesciwo najbardziej im naturalnego ksztaltu?

i pytanie bo czytalam ze niektore dziewczyny gdy wlosy sa jesczez lekko wilgotne dogniataja je jeszcze zelem - co to daje?
moje sa super skrecone po plunkingu, niestety nie moge go trzymac zbyt dlugo, bo kosmzarnie wygina mi wlosy we wszystkie katy i kierunki. a jak zdejme koszulke z glowy to minuta i z lokow pozostaja tlyko fale he...

Moja pielegnacja? hm...
Jestem CG juz ponad rok.
przed myciem olej (lniany/ze slodkich migdalow/winogronowy/kokos/oliwa/rycynowy - najelpiej lniany na mnie dziala), potem mycie odzywka Potters (rzdako, raz na msc BD), potem odzywka - GarnierAvocado/Artiste Różowa + keratyna+pantenol (gliceryna jakos strasznie mi drobni wlosy i ciezko mi je ugniesc, miod takze mi usztywnia z zoltkiem) i pod czepek..
zmywam woda, plukanka lniana z octem/cytryna, na to naturia lniana nastepnie ziaja rycynowa bs..rozczseuje wlosy palcami, ugniatam nivea fc/pantene do lokow, żel lniany, wiecej artiste niebieski/fioletowy, harmonijkowanie w mikrofibre, plunking ok 15 minut..potem harmonijkuje raz czy dwa gdzie sie krzywo odgniotly i albo dyfuzor albo same schna..
probowalam roznych zeli do wlosow zielonego z rossa i pomaranczowego, niespecjalne efekty..

ogolnie zauwazylam ze moje wlosy zmieniaja swoj skret;/ moze neidlugo znowu im sie cos znow przekreci

1-pocztaek cg (wrzesien 2010)
2-styczen 2011
3-styczen 2011
4-kwiecien 2011
5-listopad 2010
6-styczen 2011
7-grudzien 2011
8,9 -luty 2012
10-listopad 2011

jak widac co zdjecie to te wlosy inne sa;/
przepraszam za brak chronologii, postaram sie w najblizsyzm czasie ulozyc je odpowiednio w dzienniku regeneracji
Śliczne są. I jaki postęp!!!
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
hej
nieśmiało tutaj piszę ponieważ jestem w kropce od lat usilnie walczę aby mieć proste włosy. Ale coś mi w głowie zaświtało, że może moje włosy prędzej zaczną się skręcać, falować niż prostować.

Dorzucam moją fotkę robioną przed chwilą (jeszcze w piżamie) włosy wysuszyłam wczoraj suszarką bo kładkłam Khadi Cassia i byłam ciekawa efektu. Poszłam wpać w suchy i jak się obudziłam to patrzę, a tu takie jakieś nieudane pofalowanie mi się zrobiło niechcący. I tak mam bardzo często.
Jak włosy same mi wysychają to zawsze pojawiają się fale. Do tego są wrażliwe na wilgoć-> puszą się i wywijają.

Jak myślicie czy z takimi włosami powinnam zacząć traktować je według zasad CG?

Proszę o pomoc
Fale jak byk!. Moje bez stylizacji też mają ledwo takie załamania.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Goldika, fale jak w mordkę strzelił, witamy

Kudełki dały mi czadu, wprawdzie brakuje mi trochę uporządkowania, jakie daje płukanka lniana, ale płukanka z cysteiną ma swoje niebanalne, pogrubiające plusy
Piękne.

No i zjadło mi posty. Pati, Miśka, Benek i Agatka-ślicznosci pokazałyście.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-02-13 o 22:17
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:23   #56467
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziwi mnie to czy tylko u mnie się BD czy Hipp pieni aż nadto?
Nie tylko u Ciebie :P U mnie pieni się zawsze i wszędzie - czy to sam, czy rozrobiony z wodą - Sam chyba nawet bardziej... Potters też mi się pieni bardzo. No a w Poznaniu to raczej zbyt miękka woda to nie jest... Ale cóż - zakręcona baba to i szampony wariują

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Jeszcze pytanie co do płukanek...
"Lejecie" je tylko na włosy czy na skalp też?
Ostatnio zastanawiałam się nad tym, do tej pory starałam się by płukanka (lniana) nie "dotarła" do skóry, bo mam obsesje na punkcie tego, ze obciąże włosy
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Aż dziś zrobię płukankę lnianą A ile ją potrzymać minimum na włosach?
Płukanki nigdy nie spłukuję z głowy. Kilkukrotnie oblewam głowę nad miseczką i jeszcze moczę jak najgłębiej głowę w niej - skalp kocha:l ove: len! Odpukać, ale od kiedy go stosuję, to jest czyściutki, nie łuszczy się, nie pruszy - normalnie cud miód

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
kiedyś tam obiecałam, to wrzucam zaktualizowaną fotkę

jak widać pozbyłam się tego okropnego cieniowania - dziury jeszcze są, ale mniejsze

od dzisiaj żrę CP i piję znów intensywnie siemię lniane i skrzypokrzywę, co by odzyskać utracone centymetry
Włosy cudne! Przypominaja mi trochę AgRafki
A glutka tez muszę podpić, choć ponoć nalepsze surowe ziarenka, ale moje uzębienie tego nie zniesie... A myślisz, że te nasionka po zrobieniu żelu też się nadadzą czy już sa "zużyte"?

Cytat:
Boję się trochę tego lnianego, że mnie spuszy (ale jako stylizatora)

Myślicie, że jak najpierw nałożę odżywkę b/s (np. Joaśkę) to w razie czego zabezpieczy przed spuszeniem?
Cytat:
Włosy mam już prawie suche
I...Z przodu mam super zdefiniowane loczki i takie lekkie (chciałam zrobić zdjęcie, ale w ogóle nie wychodzi ) Myślę, ze może w tych miejscach nie spłukałam porządnie żelu lnianego (nawet były bardzo delikatnie usztywnione) i to mnie zachęciło do jutrzejszego eksperymentowania Jak będzie puch i przyklap to

Myślicie, ze nie przesadzę, jeśli na Joaśkę Naturię nałożę żel?
Ja myślę, że wszystko gdzies jest w stanie spuszyć, ale nie glutek lniany! To ostatni produkt, jaki bym o to podejrzewała. Ja stosuję płukankę (zazwyczaj), najpierw Joaśkę bs a później kupę gluta. Jak się puszą na drugi dzień, to je "głaszczę" rękama umoczonymi w glucie i jest trochę lepiej. Jedyne co, to trochę zmniejsza skręt i objętość, ale to własnie głównie poprzez likwidację puchu.

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ja na joaskę nakładam żel lniany, potem żel Isana potem po odgnieceniu jeszcze kapkę oleju... także myślę, ze możesz

A tutaj mam moje włoski z wczoraj KLIK
i dzisiejszą reanimację ze stanu którego kiedyś nawet nie próbowałabym reanimować - a tu rewelacja jakiej wżyciu się nie spodziewałam KLIK
Kiedyś zmorą było to, ze na drugi dzien włosy były nawet bardzo delikatnie traktowane pierwszego dnia - beznadziejne. Zmora dnia następnego - nie do zreanimowania. I dzisiaj nie mogłam się nadziwić temu co zobaczyłam...
Po prostu nie wierzę tak ładnie wyglądają!! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale po reanimacji podobaja mi się 10 razy bardziej niz na świeżo A jak w dotyku? też sa mięciutkie czy robia się bardziej sztywne?

Cytat:
Czy w miejscu gdzie faceci mają zakola macie mniej włosów? Bo ja tak i to w dodatku takie krótkie i piórkowate. Jak spinałam włosy wsuwkami na czubku głowy i wzięłam ich za dużo to właśnie tam miałam takie łyse Teraz wcieram tam najwięcej Jantara, ale to trochę chyba dziwne?

Cytat:

Ja mam zakola po... ojcu - powaga! I wysokie czoło, nad czym przy lokach (przy okazji - też po ojcu) ubolewam, bo jakoś nie wyobrażam sobie pokręconej grzywki, więc jej nie posiadam. Ale rzeczywiście nafta czy Jantar wcierany w te miejsca jest w stanie pomóc? Może Jantar na noc a naftę przed myciem? Bo chyba nie mozna nafty długo trzymać, co? No i bałabym sie jakiejś wysypki - w końcu to już prawie twarz (przynajmniej dla właścicielki męskich zakoli) :P

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
kurcze ale ucichło a wiec ide spac lokaski, dobrej nocki
Taaa, ucichło... Przynajmniej w końcu Was doczytałam

A ja tak czytam i czytam, myślę () i chyba w końcu zbiorę się na odwagę i umyje kiedys włosy nie nakładając żadnego stylizatora ani produktu bs. Wyobrażacie sobie, że ja nie wiem jak moje kudełki wyglądają? Nigdy (jako rozpuszczonych) ich tak nie traktowałam. Jedynie jeszcze mokre w ciasną kitkę, co by wyglądały jak proste jak nie było czasu albo żeby się łatwiej prostowały. Może się zbiorę? Hmmm...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:27   #56468
Martek_
Zadomowienie

dzisiaj absolutne minimum dla włosów.
SLS - nawet mi włosy nie skrzypiały plus Garnier AiK.
mam zbyt mokre włosy na żel lniany, więc nałoże tylko na końce i do spania. mam jeszcze Joaśkę b/s miód i mleko, ale się trochę boję, że proteiny mnie spuszą - tak jak puszą mi końcówki, więc nie wiem czy wgniatać
coś czuję, że jutro ciekawie nie będzie, jednak mam tą cichą nadzieje..
pomyślę rano

tak sobie myślę, Quaternium-87 się nadbudowywuje?co to jest Linalool? próbuje ogarnąć składy
Stary 2012-02-13, 22:27   #56469
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Bo chyba nie mozna nafty długo trzymać, co?
15-20 minut można. Dłużej nie radzę
Stary 2012-02-13, 22:39   #56470
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
15-20 minut można. Dłużej nie radzę
A której konkretnie używałaś? Jest tyle rodzajów (już się podekscytowałam nową zabawką do włosów )
Stary 2012-02-13, 22:40   #56471
86Paula
Zakorzenienie

MgiełkaM woooow cudne!

ja ostatnio miałam wrzucić fotki, ale zaczęłyśmy z córą chorować i po myciu była bardzo cięzka noc i tylko prawa strona mi przetrwała z falami (i to całkiem fajnymi, szczególnie biorąc pod uwagę to, że podpięłam i schły naturalnie) a lewa i tył wyprost prawie.
może jutro uda mi się coś wyczarować (punkt rosy i wilgotność już są lepsze o wieeele)

Maliniarko z niecierpliwością czekam na foto twoich włosów
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:44   #56472
Chatul
ma zielone pojęcie

eiri, różnych używałam. Nie widziałam różnicy w działaniu.
Stary 2012-02-13, 22:45   #56473
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
jeeezu ja mam to samo i bardzo nad tym ubolewam... nie mogę przez to opasek nosić za bardzo... a wiązac nie mogę przez odstające uszy - no powiesić się tylko

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
MgielkaM - jestem zachwycona Twoją reanimacją
jak zwykle mam pytanie: żel lniany kładłaś na suche czy mokre włosy? no i od razu po glucie kładłaś artiste? rozumiem, że suszyłaś jak zwykle do 80-90%? ile czasu średnio schły?
ugotuję sobie gluta i też spróbuję, może włosy znów mnie pokochają
chociaż nie ukrywam, że zima mogłaby się już skończyć
Teraz nakładałam lniany na suche włosy i zaraz potem na te wilgotne od żelu lnianego Artiste (bo Artiste wcześniej nie służył mi na suche włosy) A potem suszyłam tylko trochę (zazwyczaj suszę niemal do sucha bo zaraz potem wychodzę...) w sumie bo przy skalpie były suche, najbardziej mokre miałam końce - ciężko lniany nałozyć wysoko na suche włosy. Doschły jak się malowałam potem.
Dla mnie zima też mogłaby isc precz juz...

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Idę jutro po naftę do apteki!!!
ja chyba też

Cytat:
Po prostu nie wierzę tak ładnie wyglądają!! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale po reanimacji podobaja mi się 10 razy bardziej niz na świeżo A jak w dotyku? też sa mięciutkie czy robia się bardziej sztywne?
ja też nie mogłam uwierzyć bo nigdy mi reanimacja nie wychodziła... a tu niespodziewajka taka...
W dotyku szału nie było niestety, przed reanimacją były już takie matowe lekko (spędziłam mnóstwo czasu barłożąc się w łóżku). No a po wiadomo co się dzieje po dokładce żelu, cud że w ogóle się odgniotły a objętość mnie zadziwiła wręcz.. Ja byłam mega zadowolona - wyglądały obłędnie a zazwyczaj nikt mnie na mieście nie dotyka po włosach

Cytat:
Ja mam zakola po... ojcu - powaga!
ja po obojdu niestety - dobrze ze to się nie kumuluje bo miałabym super zakola po samą :dupa:

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:55   #56474
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
ja po obojdu niestety - dobrze ze to się nie kumuluje bo miałabym super zakola po samą :dupa:
Hehe, ja mam kumulację w postaci:
- zakoli
- loków
- szpary w zębach
- wredoty
Mega kumulacja cech po ojcu...
Stary 2012-02-13, 22:59   #56475
Chatul
ma zielone pojęcie

O rany. Potrzymałam dzisiaj dłużej ręcznik na głowie (uwielbiam ręcznikowanie ), chwilę temu ten ręcznik zdjęłam... I co ja pacze — mam kręconą grzywkę O_o Pierwszy raz w życiu
Zawinęłam ja na okrągłą szczotkę, może się jakoś ułoży... Taka kręcona wyglądała dziwnie przy reszcie fryzury...
Stary 2012-02-13, 23:06   #56476
Juliszka
Rozeznanie

Dziewczyny, czy wcierki na alko można na suchy łeb dawać, czy tylko na mokry?

Jestem padnięta, zrobiłam dzisiaj... 240 przysiadów na treningu hyhyhyhyhyhy
Stary 2012-02-13, 23:23   #56477
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wcierki na alko można na suchy łeb dawać, czy tylko na mokry?

Jestem padnięta, zrobiłam dzisiaj... 240 przysiadów na treningu hyhyhyhyhyhy
Jak najbardziej na suchy można. Ja zawsze daję na suchy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 04:38   #56478
SugarbabyLove
Zakorzenienie

claudinn oo dobrze wiedziec..

Mischa- seriio? kto by pomyślał.. za tak duża butle małe pieniądze i to zgodna z Cg mówisz? to trzeba isc zobaczyć
zawsze dobrze uzupełniać zapasy ja bardz duzo zuzywam odzywek wiec przydadzą sie ze 2 dodatkowe na zmiane
A B/s jakieś fajne są w rossie ? ja lubie jedną odzywke b/s z isany różową glattungs.. ale co sie okazało.. ma dość troche silikonów..

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2012-02-14 o 04:57
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 06:35   #56479
AjriszMarta
Zakorzenienie

Czeeeeść
Paczajcie KLIK
jakby się nie czytało, dzisiejszy gruper

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:01   #56480
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czeeeeść
Paczajcie KLIK
Super

Kurczę...zniknął mi cały post :/

Przepiszę to, co pamiętam...będzie urywane

Siemię lniane jest pycha- dziś kupuję 0,5 kg Tylko, ze taki w worach, nieoczyszczone do do żelu lnianego się nie nadaje, prawda?
-------------------------------------------
Wcierki- wcierki powinno się dawać na suchy skalp- mniejsze ryzyko wypadania. Włos- mokry-włos słabszy i mniej odporny na uszkodzenia i działania mechaniczne.
--------------------------------------------
Reanimacja MgiełkiM mnie powaliła z nóg Do tej pory napatrzeć się nie mogę
Ja grzywkę często zostawiam rozpuszczoną lub podpinam- na bok lub do góry Ale teraz podetnę i na wiosnę będę chciała ją wywijać na szczotce
MgiełkoM- rzeczywiście w żadne cieniowanie czy stopniowanie się nie baw- szkoda takich włosów. Ja już kupę czasu walczę z przesadzonym stopniowaniem...nie życzę tego nikomu :/

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:36   #56481
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czeeeeść
Paczajcie KLIK
Oj Ty kusicielko, Ty niedobra

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość

Siemię lniane jest pycha- dziś kupuję 0,5 kg Tylko, ze taki w worach, nieoczyszczone do do żelu lnianego się nie nadaje, prawda?
-------------------------------------------

MgiełkoM- rzeczywiście w żadne cieniowanie czy stopniowanie się nie baw- szkoda takich włosów. Ja już kupę czasu walczę z przesadzonym stopniowaniem...nie życzę tego nikomu :/
Gdzie kupujesz siemię w takich ilościach?
Hmmm... Chyba więc nie będę jeszcze ryzykować z cieniowaniem...
Stary 2012-02-14, 08:44   #56482
goldika
Zakorzenienie

co myslicie o blocie na wlosy: http://adria.com.pl/p/30/33/bingo-ka...ja-wlosow.html

Z Bingo chyba popularna jest maska z shea+5alg.

Bo chce skorzystac z grupera
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:46   #56483
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
I do tego sama nic nie zamówię ;P

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Z Bingo chyba popularna jest maska z shea+5alg.

Bo chce skorzystac z grupera
Powinni nam płacić za te akcje reklamowe ;P
Bingo shea to moja ukochana Jedyna której mogę używać chyba w każdy możliwy sposób i efekt zawsze jest fajny

Stary 2012-02-14, 08:55   #56484
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Jak gdzieś znajdę naftę to kupię i będę próbować.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
to wszystko przez facetów!
! poczytam trochę o nafcie, ale teraz czaje się na jantar
Oczywiście, że przez nich
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Oj tak... Na codzien (gdy mam rozpuszczone) w ogole mi to nie przeszkadza bo poki co mam grzywke, ale gdy zepne wlosy w kok albo kitke a grzywke podepne do gory to w tamtych miejscach czuje sie troche lysawo... Na razie stosuje Seboradin i rowniez u mnie sa to glowne cele ataku Jantar czeka nastepny w kolejce.
Poza tym wydaje mi sie ze wloski sa tam oprocz tego ze delikatne to tez troche jasniejsze co moze potegowac ten efekt, przynajmniej u mnie
U mnie widać w zależności od tego jak włosy same się ułożą przy spięciu albo związaniu, czasem widać czasem nie. Moje też są jaśniejsze, wyglądają jak blond

Cytat:
Ja mam zakola po... ojcu - powaga! I wysokie czoło, nad czym przy lokach (przy okazji - też po ojcu) ubolewam, bo jakoś nie wyobrażam sobie pokręconej grzywki, więc jej nie posiadam. Ale rzeczywiście nafta czy Jantar wcierany w te miejsca jest w stanie pomóc? Może Jantar na noc a naftę przed myciem? Bo chyba nie mozna nafty długo trzymać, co? No i bałabym sie jakiejś wysypki - w końcu to już prawie twarz (przynajmniej dla właścicielki męskich zakoli) :P
Mam nadzieję, że pomoże, bo ja nie chcę być łysa przed 20
Cytat:
jeeezu ja mam to samo i bardzo nad tym ubolewam... nie mogę przez to opasek nosić za bardzo... a wiązac nie mogę przez odstające uszy - no powiesić się tylko
Czyli widzę, że z tymi pseudo zakolami nie jestem sama
Stary 2012-02-14, 08:56   #56485
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli widzę, że z tymi pseudo zakolami nie jestem sama
Też mam Dodatkowo włosy się tak zawijają że podkreślają to jeszcze bardziej :P

Podoba mi się moja niegrzywka

Stary 2012-02-14, 08:58   #56486
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

Gdzie kupujesz siemię w takich ilościach?
Hmmm... Chyba więc nie będę jeszcze ryzykować z cieniowaniem...
Pracuję w centrum ogrodniczym i tak jest wieeeelki dział zoologiczny
I są tam nasiona w worach, w bardzo przystępnych cenach
Np. za 1 kg siemienia jest 5 zł, gdzie ja 4 zł płaciłam za paczuszkę chyba 200 g

Opłaca się A jeszcze jako pracownik mam super rabat aż 20%, więc oszczędność na maksa

A tak na serio...po prostu nie chce mi się latać po mieście a w pracy jestem 5 dni w tyg. :P

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:08   #56487
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Pracuję w centrum ogrodniczym i tak jest wieeeelki dział zoologiczny
I są tam nasiona w worach, w bardzo przystępnych cenach
Np. za 1 kg siemienia jest 5 zł, gdzie ja 4 zł płaciłam za paczuszkę chyba 200 g

Opłaca się A jeszcze jako pracownik mam super rabat aż 20%, więc oszczędność na maksa

A tak na serio...po prostu nie chce mi się latać po mieście a w pracy jestem 5 dni w tyg. :P
Super! Muszę zerknąć kiedyś do ogrodniczego jakiegoś. Ale myślisz, że do żelu do siemię się nie nadaje?
Stary 2012-02-14, 09:26   #56488
kascysko
Zakorzenienie

Ja siemię kupuję w moim wsiowym GSie, pół kilo za 3 zł

Ajrisz
!!! I co - glinki są moje
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:30   #56489
pati_bc
Rozeznanie

Witajcie Dziewczęta

Mgiełko jestem zachwycona Twoimi włosami
Ag Rafka dziękuję Kochana
Ayrine fantastyczne

Ostatnio spałam w sucharkach. Nałożyłam po myciu żel lniany, pozwoliłam im wyschnąć samodzielnie ale jeszcze trochę w wilgotnych położyłam się spać z włosami uniesionymi do góry na poduszce. Rano moim oczom ukazał się zaskakujący widok. Fantastyczne, mocne i zdefiniowane fale plus holiłudzka objętość Akurat jak dojechałam na zajęcia to pod beretem troszkę się zmniejszyła i była idealna przez cały dzień Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć ale jeszcze będzie okazja bo zamierzam to praktykować
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:32   #56490
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ajrisz!!! I co - glinki są moje
Y że o co kaman?
Pomyślałam że konkurs e-naturalne na fejsie ale mam jeszcze czas do północy :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości