Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 15:29   #2521
lalalabamba
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Gorsze od tych swetrów są męczeńskie miny i pozy
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:32   #2522
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ZARA sieje zniszczenie

poliestrowe cieniutkie miekkie zakieciki w kwiaty- 299 zl- co ja pacze?
Ja kocham wzornictwo Zary, prostotę tych ubrań, ale umarłam jak weszłam do sklepu i sprawdziłam ceny niektórych modeli. Katastrofa Ja nie wiem jak cieniutka marynarka może kosztować 369zł, 399zł, nawet cena 199zł to znacznie za dużo za lichy materiał który się zmechaci w ciągu tygodnia.
Ceny rosną drastycznie, ja rozumiem że jak kogoś stać to kupuje, ale ja nie lubię być nabijana w butelkę i płacić krocie za słaba jakość.

A tak w ogóle w jakich sklepach robicie zakupy i jakie polecacie? Mnie interesują klasyczne fasony i dotychczas wygrywała Zara, ale teraz chciałabym znaleźć coś innego
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:45   #2523
lalalabamba
Wtajemniczenie

Co do tego reportażu na Luli - na siarczyste mrozy mi to nie wygląda Najwyżej kilka kresek poniżej zera
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:53   #2524
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:59   #2525
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja kocham wzornictwo Zary, prostotę tych ubrań, ale umarłam jak weszłam do sklepu i sprawdziłam ceny niektórych modeli. Katastrofa Ja nie wiem jak cieniutka marynarka może kosztować 369zł, 399zł, nawet cena 199zł to znacznie za dużo za lichy materiał który się zmechaci w ciągu tygodnia.
Ceny rosną drastycznie, ja rozumiem że jak kogoś stać to kupuje, ale ja nie lubię być nabijana w butelkę i płacić krocie za słaba jakość.

A tak w ogóle w jakich sklepach robicie zakupy i jakie polecacie? Mnie interesują klasyczne fasony i dotychczas wygrywała Zara, ale teraz chciałabym znaleźć coś innego
W moim mieście nie ma Zary

Ja Ci powiem, że w większości sklepów można znaleźć cos dla siebie Ja lubie Promod, Vero Mode, Cubus (tutaj to akurat tylko jeansy kupuję, bo sa tez z wyzszym stanem) i H&M
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:11   #2526
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Gorsze od tych swetrów są męczeńskie miny i pozy
no co Ty, przecież szafiarstwo to ciężka praca, umęczone są, c'nie
Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Co do tego reportażu na Luli - na siarczyste mrozy mi to nie wygląda Najwyżej kilka kresek poniżej zera
+ prowadząca z gołą głową siarczyste mrozy jak nic ;-)
Cytat:

z cenami przeginają, o ile kupiłam tam kurtkę zimową za 499 i naprawdę się opłacało, o tyle nie rozumiem dawać tyle kasy za swetry i marynarki, których wyprodukowanie i materiał pewnie nie kosztowało więcej niż 50zł

a co do sklepów, to w sumie nie ma reguły, chodzę zazwyczaj po wszystkich w galerii (no, wyłączając te, w których nikogo nie ma, bo głupia apaszka kosztuje 400zł ), i jeśli coś wpadnie mi w oko - to kupuję.
Stary 2012-02-13, 16:20   #2527
carmageddon
Pełzanie

Ja czytałam, że w Zarze potrafią zaprojektować, uszyć i rozwieść ciuchy do sklepów w ciągu 10 dni... Może to tłumaczyć jakość niektórych ubrań.
Poza tym, już o tym kiedyś pisałam chyba, ZARA miała się najpierw nazywać ZORBA, ale ta nazwa była już zajęta
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 16:25   #2528
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
Poza tym, już o tym kiedyś pisałam chyba, ZARA miała się najpierw nazywać ZORBA, ale ta nazwa była już zajęta
Stary 2012-02-13, 16:26   #2529
Lady in Blue
Zakorzenienie

A ja gdziesśsłyszałam (albo i czytałam ) że Zara co sezon ma odłożony określony budżet, który jest przeznaczony na ew sprawy sądowe ze znanymi domami mody To wyjaśniałoby dlaczego ceny sa takie wysokie w Zarze
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:31
Stary 2012-02-13, 16:46   #2530
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie Zara jakoś nigdy nie porywała, za to uwielbiam sklep Pretty Girl. Mają tam naprawdę fajne, dziewczęce i kobiece ciuszki w dość przystępnych cenach i dość dobrej jakości

PS. Mają sklep internetowy ale nie ma w nim całego asortymentu jaki znajdziesz w butikach.

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:48
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:50   #2531
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Mnie Zara jakoś nigdy nie porywała, za to uwielbiam sklep Pretty Girl. Mają tam naprawdę fajne, dziewczęce i kobiece ciuszki w dość przystępnych cenach i dość dobrej jakości
ja z kolei nie lubię tego sklepu, chyba nie mój styl taki 'dziewczęcy' i elegancki
Stary 2012-02-13, 16:58   #2532
pannamonroe
Raczkowanie

wg mnie w pg maja bardzo fajne, takie tropche retro projekty. za to jakosc tych rzeczy jest masakryczna. bluzki sa zmechacone juz na wieszakach, sukienki w wiekszosci zrobione sa z jakiegos lipnego poliestru, blyszczacego z odleglosci kilometra. marynarki leza po prostu fatalnie. rzeczyw ygaldaja ladnie tylko na reklamach, a na zywo okropna tandeta, 100 razy gorsza niz to, co wisi w zarze (bo tam mozna znalezc jednak w kazdej kolekcji rezczy kiepskiej jakosci, dobrej i swietnej0.
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:00   #2533
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
Starałam się ocenić tego bloga w miarę obiektywnie. Wyszło mi, że obiektywnie jest on słaby.
Tuba reklamowa Rimmela, ale to chyba żadna tajemnica.
Teksty napisane tak, jakby jedyną książką, którą przeczytała w całości, był "Alchemik" Paula Coelho, a wszystko okraszone nadmiarem wielokropków.
Jest wiele blogerek, które ubierają się podobnie, ale noszą tańsze ubrania (nie wiem, ile blogerek stać na najnowszą kolekcję Roberta Kupisza) i nie mają takich irytujących wstawek tekstowych. Zaglądać nie będę.
Mi tam w ogóle nie chce się CZYTAĆ blogów modowych, bo zazwyczaj nie ma czego... Jedynie zdjęcia oglądam. Dziewczyny, które piszą coś ciekawego można policzyć na palcach jednej ręki...

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Patrzcie na to, z formspringa Kamili:
Kobieta powinna dbać przede wszystkim o włosy, cerę, dłonie i sylwetkę, dopiero później o ubiór. Moim zdaniem powinnaś zadbać o siebie. A dopiero później myśleć o ubraniach...

ODP: czy uważasz że nad moją sylwetką jeszcze trzeba ćwiczyć? jestem za gruba? o to chodzi?

czy to żart?
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:11   #2534
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Mi tam w ogóle nie chce się CZYTAĆ blogów modowych, bo zazwyczaj nie ma czego... Jedynie zdjęcia oglądam. Dziewczyny, które piszą coś ciekawego można policzyć na palcach jednej ręki...

ja tak samo, tym bardziej, że większość blogów które w miarę regularnie odwiedzam, to blogi Skandynawek więc mogą tam nawet największe bzdury wypisywać, ja i tak nie zrozumiem, jedynie foty oglądam

jeśli chodzi o polskie blogi, to odwiedzam jedynie naszą Kamilę , irjadaramis i baglady.
http://irjadaramis.blogspot.com/
http://bagladyshop.blogspot.com/

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-13 o 17:13
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:42   #2535
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

AGGi ma sliczne sukienki do pracy
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 19:51   #2536
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Zwykle jedynie czytam Wasze rozwalacze, ale dzisiaj aż muszę się wypisać. Widziałam babeczkę po 50, ubraną w jeszcze bardziej pierzaste futerko niż prowadząca w tym filmiku z równie pierzastą torebką, czarne spodnie+obcisłe kozaczki na małym klocku, spaloną na solarce twarz (pomarańcz), z białymi włosami i wściekle czerwonymi ustami... wyglądała dokładnie tak jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kogut.jpg (28,4 KB, 52 załadowań)
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:41   #2537
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak samo - kocham fasony, proste, z klasą. Ale kupuję tylko na wyprzedażach z dwóch powodów:
1. widzę jak ciuch wygląda po zmacaniu przez 500 osób na godzinę więc mam mniej więcej ogląd jak się zużywa
2. tylko wtedy cena za poliester jest akceptowalna

A ogólnie to zara jest klasycznym przykładem marki wylansowanej przez szeroko rozumianą pop-kulturę, tak jak facebook czy starbucks.
Stary 2012-02-13, 21:11   #2538
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja tak samo - kocham fasony, proste, z klasą. Ale kupuję tylko na wyprzedażach z dwóch powodów:
1. widzę jak ciuch wygląda po zmacaniu przez 500 osób na godzinę więc mam mniej więcej ogląd jak się zużywa
2. tylko wtedy cena za poliester jest akceptowalna

A ogólnie to zara jest klasycznym przykładem marki wylansowanej przez szeroko rozumianą pop-kulturę, tak jak facebook czy starbucks.
np w meskim dziale podkoszulki sa tak cienkie ze az przezroczyste...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:45   #2539
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamonroe Pokaż wiadomość
wg mnie w pg maja bardzo fajne, takie tropche retro projekty. za to jakosc tych rzeczy jest masakryczna. bluzki sa zmechacone juz na wieszakach, sukienki w wiekszosci zrobione sa z jakiegos lipnego poliestru, blyszczacego z odleglosci kilometra. marynarki leza po prostu fatalnie. rzeczyw ygaldaja ladnie tylko na reklamach, a na zywo okropna tandeta, 100 razy gorsza niz to, co wisi w zarze (bo tam mozna znalezc jednak w kazdej kolekcji rezczy kiepskiej jakosci, dobrej i swietnej0.
Kupiłam tam niedawno sukienkę na przecenie, mam nadzieję, że nic jej nie będzie po pierwszym praniu Co do marynarek nie wiem, ale kiecka leży na mnie fantastycznie
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 23:43   #2540
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
0:25 "bedziemy zajmować się street fashion czyli ubraniami ZWYKŁYCH Polaków" hmmm a niezwykli to którzy? ci od widzeń/objawień...
Dla mnie większym absurdem jest to, że jedno z najdroższych centrów handlowych w stolicy ma być wyznacznikiem tego, jak ubiera się ogół Polaków. Chcą pokazać, jak ubierają się przeciętni Polacy? Zapraszam:
a) do kościoła w niedzielę w miejscowości do 100 tys.,
b) na ulicę w dzień powszedni po południu w miejscowości do 50 tys.,
c) na Służew albo Pragę, jak już nie chce im się z Wawy ruszać.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość

Wychodzę z założenia, że jak ktoś coś pisze, to jest to część całości wpisu, więc czytam. Żeby tych dyrdymałów Sablewskiej było trochę mniej, to bym się tak nie burzyła, ale ona tam całe eseje pisze.
Jak dla mnie wypada się dwa razy zastanowić, zanim się coś napisze w poście ze stylizacją, bo styl w modzie nie zawsze łączy się z lekkością pióra.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:21   #2541
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Przepraszam za lekki offtop, ale przez przypadek wpadłam na "fankę" Chocarome - jej nick to crazyfashion. Wszystkie jej posty promują Chocarome

https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=30290542

Przykładowy cytaty:
"Ja regularnie czytam Blonde Salade, Andy i Petre. Ostatnio znalazłam bloga Warszawianki,( chyba http://chocarome.blogspot.com) - lubię jej zdjęcia, są naprawdę dobre. Znacie jakieś blogi w jej stylu?"

"Ostatnio zakochałam się w zdjęciach szatniarki z http://chocarome.blogspot.com - mają ogromne rozmycie tła i duży kontrast,są piękne, jak od profesjonalisty. Jak myślicie jakim obiektywem ona robi te fotki? Wysłałam jej 2 maile i nie odpowiedziała, więc nadal nie wiem.
Chodzi mi o taką mgiełkę jak jest na jej zdjęciach dla przykładu tutaj: http://chocarome.blogspot.com/2011/1...-know-its.html"

Chocarome, ogarnij się - niedługo będziesz sławna z przekrętów.
AshLeeVioLiniSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:55   #2542
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:56   #2543
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshLeeVioLiniSt Pokaż wiadomość
Przepraszam za lekki offtop, ale przez przypadek wpadłam na "fankę" Chocarome - jej nick to crazyfashion. Wszystkie jej posty promują Chocarome

https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=30290542

Przykładowy cytaty:
"Ja regularnie czytam Blonde Salade, Andy i Petre. Ostatnio znalazłam bloga Warszawianki,( chyba http://chocarome.blogspot.com) - lubię jej zdjęcia, są naprawdę dobre. Znacie jakieś blogi w jej stylu?"

"Ostatnio zakochałam się w zdjęciach szatniarki z http://chocarome.blogspot.com - mają ogromne rozmycie tła i duży kontrast,są piękne, jak od profesjonalisty. Jak myślicie jakim obiektywem ona robi te fotki? Wysłałam jej 2 maile i nie odpowiedziała, więc nadal nie wiem.
Chodzi mi o taką mgiełkę jak jest na jej zdjęciach dla przykładu tutaj: http://chocarome.blogspot.com/2011/1...-know-its.html"

Chocarome, ogarnij się - niedługo będziesz sławna z przekrętów.
Właśnie tego pogrubionego posta wczoraj szukałam, bo wiedziałam, że bloga Chocarome kojarzę już skądś
Stary 2012-02-14, 08:00   #2544
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Akurat w tym przypadku to mi pasuje jak ulał właśnie to słowo, no jak Pani Szatniarka z mojego liceum, jak mamusię kocham
Stary 2012-02-14, 08:02   #2545
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Chocarome co za obciach... wizażanki, nie wchodźcie na jej bloga bo tylko jej statystyki nabijacie. dno i metr mułu

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:20   #2546
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hahahahahaha
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:21   #2547
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Patrzcie na to, z formspringa Kamili:
Kobieta powinna dbać przede wszystkim o włosy, cerę, dłonie i sylwetkę, dopiero później o ubiór. Moim zdaniem powinnaś zadbać o siebie. A dopiero później myśleć o ubraniach...

ODP: czy uważasz że nad moją sylwetką jeszcze trzeba ćwiczyć? jestem za gruba? o to chodzi?

czy to żart?
Kamila ma chyba obsesję na punkcie swojej wagi.

Pod najnowszymi zdjęciami napisała:
Cytat:
zdjęcia sprzed 3 lat, doskonale na nich widać jaka byłam ,,gruba" chciałabym wrócić gdzieś do okresu po tych zdjęciach a jeszcze sprzed tych teraźniejszych.
Moim zdaniem 3 lata temu wyglądała lepiej niż teraz. Wygląda zdrowo. Nawet włosy nie wydają się zniszczone.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:30   #2548
carmageddon
Pełzanie

Ja ostatnio bywam często na poczcie i zwykle jest tak, że stoi przede mną lub za mną pani spryskana hektolitrem perfum. Opary najczęściej wydobywają się spod futrzanego kołnierza i stanowią połączenie ciężkich zapachów typu Angel i Hypnotic Poison.
Chyba i tak są gorsze naturalne opary - ludzie wychodzą może z założenia, że jest zima, jest zimno i nie trzeba się myć.
Ale właściwie ciężko to nazwać modą.
A i jeszcze rozwaliły mnie wczoraj dwie dziewczynki w wieku może 13 lat, idą chodnikiem, rozmawiają przez komórkę i jedna mówi do telefonu" jest obok ciebie Ziutek? nie? to chu****.
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:31   #2549
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość

Moim zdaniem 3 lata temu wyglądała lepiej niż teraz. Wygląda zdrowo. Nawet włosy nie wydają się zniszczone.
Też uważam, ze 3 lata wstecz wyglądała na prawdę ładnie i zdrowo. Wcale nie była gruba

Stary 2012-02-14, 09:11   #2550
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
Chocarome co za obciach... wizażanki, nie wchodźcie na jej bloga bo tylko jej statystyki nabijacie. dno i metr mułu
o, rany, ale wtopa.
Chocarome, myslalam, ze po prostu zboczenie zawodowe Toba kieruje, ze ciagle pisalas o statystykach i przezywalas jak to wielu fanow jakas blogerka zdobyla w ciagu miesiaca, a poza tym jestes nieskazona. i wierzylam w to nawet wtedy, gdy dziewczyny "przypominaly" Ci, ze na innych forach napraszalas sie o sponsorow (choc tutaj takie praktyki, wydawaloby sie, ze potepiasz). anonimowy komentarz pod adresem tej niby nastepczyni Kamili pomine, bo glupoty kazdy w zyciu kiedys robil. ale klonowanie sie celem wiekszej reklamy?

niestety, nabilam licznik, bo bylam ciekawa zawartosci bloga .

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość

ale ona o sobie pisze w trzeciej osobie?

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
Ja ostatnio bywam często na poczcie i zwykle jest tak, że stoi przede mną lub za mną pani spryskana hektolitrem perfum. Opary najczęściej wydobywają się spod futrzanego kołnierza i stanowią połączenie ciężkich zapachów typu Angel i Hypnotic Poison.
no, to Wam wyznam, ze trafilam niniejszym do rozwalaczy.
spryskuje sie perfumami po sam pepek i kocham chodzic w chmurze zapachu^^. mam na imie Ania i jestem nieanonimowa perfumoholiczka.
mozecie linczowac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości