|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Hej. Ale mi się nie chciało wstać dzisiaj
Ale mój piesek tak namiętnie szczekał, że musiałam ruszyć swoje cztery litery z łóżka Dziś czekam z niecierpliwością na wizytę u gina, bo mam stres co do tej zmiany na skórze. Teraz to wogóle zamiast krostki zrobił się czarny, bolesny punkcik. Ja już nie wiem co to jest :/ Zwątpiłam jednym słowem ![]() Mravka jaki piękny pokoik Mi ciągle brakuje jednego dodatkowego pokoju dla dziecka w mieszkaniu. Cudnie wszystko urządziliście ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- A i jak tam Walentynki mijają? Może już od rana jakieś niespodzianki Was spotkały? Bo u mnie jak zwykle lipa. Zresztą od roku jakoś tak coraz mniej uwagi sobie przywiązujemy, tylko praca i praca :/ Także w cuda dzisiaj nie uwierzę. Ale oby chociaż Wam ten dzień upłynął baaaardzo miło i romatycznie
|
|
|
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez tak mi sie wydaje... zobaczymy, popije troche calcium i moze bedzie poprawa Cytat:
a moeka pije dosc sporo ![]() no, ty kochana, to sie jeszcze trzymaj troche ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
a z niespodzianek to tak... cora dzis mnie obudzila o 6.30... normalnie to ja ja budze o 7.30 ...takze ide jeszcze na pol godzinki przymknac oczy i potem na kontrole ![]()
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Cytrynka witaj w klubie pobitych rekordow tez dzisiaj chodzilam 4x w nocy na siusiu (u mnie zeby za latwo nie bylo to ja musze schodzic z sypialni na dol do toalety!!)dobrze ze Tz sie nie budzi jak chodze w nocy. Capsta a moze jednak do czegos przyda Ci sie ta szkola rodzenia. Dziewczyny ktore uzywaly globulke Canesten, to chyba natka i balbinka z tego co pamietam, pisalyscie ze sie troche lalo, ale nie wiem czy tez jak u mnie, bo u mnie wydzielina jest biala, tak jakby rozpuszczona globulka, tez tak mialyscie?moze cos zle zaaplikowalam?? ale wydawalo mi sie ze gleboko ja wlozylam (na jakies 3/4 wskazujacego palca). dzis rano wchodze do kuchni a tak kartka na kuchence oparta o kafieterke kartka od Tz i Ivorka...bardzo mile to bylo. a ja chcialam kartke dac dla Tz w lozku, ale zapomnialam i dobrze ze zobaczylam kartke dla mnie w kuchni, to sobie przypomnialam i szybko wypisalam i podrzucilam do sypialni jak sie ubieral
|
|
|
|
#2374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakatrupiłabym mravka śliczny pokoik
|
|
#2375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie powiem: bolało ale czas zacząć dostarczać te prostoglandyny. Zastanawiam się dziś nad podszpachlowaniem ścian w przedpokoju trawerynem, bo mąż przerabiał sufit i trzeba poprawić. Wieczorem kolacja i chcę zamówić coś super pikantnego, bo to podobno może zmobilizować dziecko - a co najwyżej może również wywołać super zgagę. Jak widać walentynki u mnie stoją pod znakiem "Dominik! proszę szykować się do wyjścia". Co za romantyzm P.S. Ponieważ mi najbardziej zależy, żeby szybko urodzić to zobaczycie że przenoszę. Jeszcze będziecie się ze mnie śmiać że cuda robiłam a i tak nic nie pomogło (tfu, tfu) Monia wydaje mi się że twój arbuz na podobnej wysokości jak mój. Moja mama poradziła mi żebym wybrała sobie jakiegoś pieprzyka na pleckach lub na boku i porównywała z wysokością pępka - oczywiście żeby sprawdzić czy rzeczywiście się obniża. Poza tym jestem zdemotywowana bo tak dużo z was już czuje jakieś skurcze przepowiadające. A ja podobnie jak emigra nic a nic, tylko pęcherz. Ale mnie tu domownicy pocieszają że pewnie nie czuję bo jestem zahartowana na ból. Zobaczymy jak się akcja zacznie czy jestem taka zahartowana.
|
|
#2376 | ||
|
Rozeznanie
|
Melduję się z rana!
Noc spokojna, kibelek tylko 3x, wkładka sucha, czysta! Będę tak czy siak obserwować. Jeszcze raz potwierdza się magia wizażowych kciuków ![]() Cytat:
co do ratowania maleństwa - kolejny paradoks naszej ojczyzny - ratować, rejestrować i grzebać można dzieci od 25 tygodnia, ale usuwanie powyżej 3 miesiaca to morderstwo a co do lekarzy-wiekszość "doświadczonych" to już znieczulica zaawansowana, nawet takiego 22t maleństwa nie uważają za człowieka, ale za płód. nie jest to człowiek-nie obowiązuje przysięga Hipokryta. Ja jestem takim typem człowieka, który potrzebującemu nie potrafi odmówić, często swoim kosztem. Każdemu kto zgłosi problem czy prosi o pomoc - pomogę, choćbym miała na rzęsach stanąć. Ale lekarzem być nie mogę, bo to wymaga odrobiny sadyzmu - puknąć, naciąć, zszyć - no nie dam rady. Krew, flaki - ok. "robienie komuś krzywdy" w postaci uszkadzania ciała - by leczyć, operować - nie i już! To samo mam ze zwierzakami. Nie byłam i nie będę nigdy w schronisku, bo bym oszalała. Te oczy nawiedzałyby mnei w snach długie lata. Nawet kiedy mąż znalazł kota na śmietniku, głodnego, brudnego, zarobaczonego, prawdopodobnie pobitego, jak już skończyłam płakać, wysłałam, żeby sprawdził, czy nie ma więcej takich biedaków. Do tej pory ciężko mi o tym myśleć. Kiedyś jakiś szczeniak na deskorolce rzucił w kotka petardą. Kotu nic się nie stało, ale gdyby mnie mąż nie złapał, wyrwałabym gno*kowi nogi z d*py! Taki demon we mnie wstępuje, gdy ktoś krzywdzi niewinne istoty. Wolę nie myśleć, co bym zrobiła tym lekarzom od dzieciaczka... Ale marzyliby po tym o więzieniu i talibańskich torturach. ![]() Cytat:
![]() Co do "znajomych" twarzy- ja tak mam non stop, wcale nie pamiętam twarzy ludzi. Maila oglądam regularnie, ale na ulicy może poznałabym jedynie karolcę i asikę ... A potem ludzie myślą, że focha strzelam i udaję, że ich nie znam |
||
|
|
|
#2377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie przez to że mały jest mały poniżej 10 centyla, choć położna na sr wczoraj mnie pocieszała że na pewno waży więcej niż mi wyliczono na usg, że ona widzi to po brzuszku, że już ponad 20 lat pracuje i w takim brzuchu siedzi na pewno dość spore dzieciątko, troche mnie to podniosło na duchu ale i tak strach pozostał
|
|
#2378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli Walentynki "jak nazwa wskazuje" ja swojego próbowałam napastować po nocce, ale zrobił YYYYYYYYYYYYY i przerzucił się na drugi bok. marna ze mnei uwodzicielka ![]() I też nie czuję żadnych skurczów, nawet ćwiczebnych. Może to wina końskiej dawki magnezu? Jedynie co, to w nocy mam dość twardy, napięty brzuch. |
|
|
|
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo kolorowy i przyjazny dla dziecka![]() Cytat:
za badania ![]() Widzę kreatywna mamusia Mnie jakoś nigdy nie ciągło do szydełkowaniaCytat:
) a po 7 napisał mi życzenia Walentynkowe sms. Zobaczymy jak będzie po południu ![]() dzień dobry wszystkim ![]() teraz jak wchodzę na Nasz wątek to pierwsze co to sprawdzam pierwszą stronę czy czasem znów jakaś mamusia się nie "rozpakowała" ![]() Wczoraj mówiłam TŻ że dwie już urodziły i to miesiąc przed terminem a on do mnie "tylko nie mów że też chcesz już rodzić" powiedziałam mu że owszem chcę już mieć synka w swoich ramionach ale jeszcze poczekam bo 32 tydzień to za szybko jeszcze na poród. ![]() no ale teraz w końcu mąż bierze pod uwagę dlaczego chcę mieć już w marcu wszystko zapięte na ostatni guzik, w końcu dotarło do niego że możliwy jest wcześniejszy poród.A tak w ogóle mam pytanie do tych doświadczonych mamuś. Po porodzie leży się jeszcze jakiś czas na porodówce (u Nas ok 2 godziny), czy przebierałyście się z koszul porodowych do zwykłych po porodzie, przed przejściem na zwykłą salę czy dopiero na sali?? bo nie wiem co brać na samą porodówkę z sobą oprócz wody,jakiegoś balsamu na usta... czy brać też podkłady, majtki i koszulę (mogłam coś minąć więc proszę abyście mnie oświeciły co jest potrzebne na samej porodówce). za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie tak czytam że każda już coś odczuwa, a u mnie jakoś tak krucho :/ Co prawda miałam raz ten jeden jedyny ból, ale czy to były skurcze przepowiadające - nie wiem. Od czasu do czasu zaboli mnie brzuszek, ale raczej od tego co zjadam a nie od skurczy. A dzidzi jakoś szczególnie nisko nie czuję, kopie mocno i boleśnie ale głownie z prawej strony, więc pewnie urodzę w terminie albo później.
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzien
Ja już odpoczywam po śniadaniu, kawce i kilku lakociach.Leze na kanapie, Tymonek sie troszkę wierci co mnie ciszy, bo w nocy byl jakiś spokojny, grzeczne dzieciątko słodko spalo pewnie a mamusia juz czuwala!Strasznie bym chciała zrobić coś Walentynkowego dla mojego męża, ale musze lezec i nie wiem co tu wymyślić??? Przez ten pobyt w szpitalu nawet kartki nie mam dla niego! Juz niedługo skończą sie wolne wieczory...myślałam o kolacji ale nie wiem czy dam radę ruszyć sie gdzieś z tymi moimi skurczami? Jakos mi dziwnie, jak myślę, ze spedzimy ten dzien normalnie...chociaż nie jesteśmy fanami Walentynek...to Ja mam ostatnio więcej czułości i miłości w sobie, jestem wrazliwsza i potrzebuje gdzies ulokować! Musze też kupić pościel do wózka... ale szukam takiej, welurowej, kocykowej...a nie poscielowej! Hihi... Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty Trzymam też za to aby zaczęły sie akcje tym z Nas, które czekają i uspokoily sie tym, które mają jeszcze czas...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-14 o 10:10 |
|
|
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
aaagga to życzę Ci tego wymarzonego prezentu na walentynki
ide robić śniadanko teście mieli to 40 lecie ślubu i zostało sporo ciasta no ale tylko 2 blachy do pakowania wiec 1 wzieła bratowa tżta a drugą wiekszą teściowa i mówi ze tz ma jutro przyjechac po ciasto no i on pojechł i przywiózł mi pstrąga w galarecie tesciowa dzwoniła ale nic o cieście nie wspomniała A bym se zjadła
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Gizmiątko Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! ! Mravka Ja jestem w 38 tc i też nie czuję żadnych skurczy, ani nic w tym stylu. Jedyne co to takie czasami ostre bóle szyjki macicy jak mnie tam córeczka uderza. I często dość mam takie dziwne bóle brzucha, ale bardziej bym je do jelitowych zakwalifikowała Ostatnio jak się wzięliśmy z M. za wypędzanie maluszka to miałam takie uczucie jakby mi się pochwa skróciła, dziwne to takie było, no i finał miałam ekspresowo - to akurat fajna sprawa![]() Co do walentynek to wczoraj do prawie drugiej w nocy siedziałam u sąsiadów i robiliśmy torty i muffinki. Oni mają taką małą działalność, więc zamiast kartki mój M. dostanie torcik czekoladowo - wiśniowy ozdabiany prawie ( ) w całości przeze mnie![]() PS. Moniahan ja co prawda brałam globulki o innej nazwie, ale też było to Clotrimazolum i rzeczywiście później upławy są takie jakby rozpuszczona globulka - takie białe, więc nie ma powodów do obaw! PSII. Zapomniałam też podziękować za pochwalenie mojego kącika dziecięcego - niestety nie ja sama to malowałam. Mam takiego zdolnego kolegę, zresztą właśnie kończy obrazek
|
|
|
|
#2386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyślij go jeszcze raz, a najlepiej do cukierni
|
|
#2387 | ||||||
|
Zadomowienie
|
za wizytę oby się przekręciłaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi mąż wczoraj po pracy przywiózł ptasie mleczko na walentynki![]() ![]() Cytat:
i w sumie przed ciążą też wstawałam raz albo dwa Miła niespodzianka, pewnie nawet nie spodziewałaś się tej kartki rano w kuchni![]() Co do infekcji to mi właśnie taka białą wydzielina wyleciała, dosyć sporo. Myślę że to po to żeby tam wszystko się oczyściło. Mi przeszło od razu jak mi wyleciała. Teraz męczę się 4 dzień z antybiotykiem ale czuję że nic nie pomaga dobrze że mam dziś wizytę u GP o 10.20 to jej powiem. Zaraz się muszę zbierać, dobrze że to dwa domy niżej![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-02-14 o 10:25 |
||||||
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry, u mnie lenia ciag dalszy, chyba cos mi sie zaczyna jakis katar bo z nosa leci i jakos tak generalnie czuje sie rozbita!
Emigra, tryzmam kciuki za wizyte! Mravka, bardzo ladny pokoik Cottonpuma, mam nadzieje ze to jednak nie wody sie sacza! Co do walentynek to u nas duzo gadania na ten temat bo wiadomo adas juz duzy i wszystko wylapuje co sie mowi no i maja dzisiaj balik walentynkowy w przedszkolu, wiec emocji duzo. A ja kupilam bombonierke lind dla TZ i wielkiego lizaka serce dla adasia, dokupie jeszcze po kartce jakiejs i bedzie. No i mysle zeby jakis pyszny obiadek upichcic! Cottonpuma, ale artykul o tym dziecku w 22 tygodniu to chodzi o UK, u nas to przeciez wlasnie dmuchaja na zimne Aalegna, nie przejmuj sie, adas wprawdzie urodzil sie z waga ksiazkowa ale chyba cale swoje 6-o letnie zycie oscyluje kolo 10 centyla Taka jego uroda, lekarze zwsze mowia ze najwazniejsze ze regularnie przybiera i tego sie trzymam i jest ok! Jutro wizyta ![]() I powiem Wam ze ostatnie 3 tygodnie tyje znowu po kg na tydzien I wcale nie jem wiecej i cwicze sobie I tak jak na poczatku zakladalam ze 15 kg max chce przytyc to jak dzisiaj zaczynam 32 tydzien i mam juz te cholerne 15 kg No chyba taki moj urok Acha i wiecie co, wczoraj na sr polozna nam zdradzila ze jedna z dziewczyn z kursu urodzila w 32 tygodniu bidulka, zaczelo jej skakac cisnienie, polozyli ja na oddziale, pojawilo sie bialko w moczu i rozne komplikacje i byli zmuszeni wykonac cesarke, i mamusia i dzidzius czuja sie dobrze i mam nadzieje ze tak zostanie! Dziecko ok, 1600 g
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka fajne stronki wkleiłaś
dzięki za troskę!ona10101 ja mam podobnie z ubezpieczeniem ale już mi jest wszystko jedno kiedy się urodzi, ważne żeby poród był bezpieczny a mała zdrowa, a jeśli się uda w opowiednim momencie to fajnie by było bo za pieniądze z ubezpieczenia planowaliśmy wykupic małej pakiet medyczny. ale macie ładne brzuszki! właśnie weszłam na pocztę! Aguśka jakie sexi majteczki ![]() cottonpuma i jak z tym krwawieniem? wszystko już dobrze? uspokoiło się już? a już doczytałam, że dziś ok, to dobrze, uff! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pokoik śliczny!!! Cytat:
![]() emigra, Asika kciuki za wizytę! |
|||
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja nie mam najmniejszej ochoty dlatego wczoraj wyjechal z tekstem ze ma dosc ciazy juz do tego mam mega zgage ![]() kciuki za wizyty dzisiejsze!!! |
||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana,
wczoraj miałam kryzys psychiczny, ale dzisiaj już lepiej, jutro wychodzę na urlop , kiedy wracam dowiem się popołudniu, jestem umówiona z lekarzem dzisiaj,wczoraj mieli tu niezłą lataninę , 2 cc, operacja jakaś, teraz też operują ....Ogólnie zdrowotnie jest bardzo bardzo ok, nie chce mi tu opisywać, ale dzisiaj jestem spokojniejsza o sto razy niż wczoraj.Był trochę problem z tętnem na ktg, ale to już za nami .Tęsknie do Niny coraz bardziej. Dzisiaj TŻ w nocy miał akcję z fridą i Niną, dal sobie radę, choć twierdzi,że lekko nie było, bo ponoć był to duży bałwan w tym nosie.Puma to pewnie jednak nie wody, całe szczęście, ale obserwuj, w razie co mogą dolać gdyby to jednak wody wyciekały. Z tym pochówkiem to jest inaczej niż piszesz, można pochować dziecko wczesniej urodzone, są w necie opisy takich pogrzebów,znam osobiście taki przypadek ( 15 tydzien) ale wiadomo,ze tu linków nie będziemy dawać, tu się radujemy , a to jest przygnębiające. Mravka pokój przepiękny, sama chciałabym mieć taki dla siebie super zazdraszczam ![]() Mała fajnie ,że w domu jestes ![]() Gucia mój kuzyn obgryzał narożniki scian w domu, jak połozyli tapete to zdarł i objadał dalej , kup sobie wapno, bo szkoda żebyś sobie ściany miala niszczyc ![]() Aagga no to bedzie gorąco teraz u Was obyś była bardziej wrazliwa na te cuda niż Ja bo mi nic nie pomogło , teraz Aagga tlusty czwartek będzie , trza bedzie spalić kalorie dzigi dzigi
|
|
|
|
#2393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za Juleczkę
i mamuśkę ![]() Cytat:
Co do Walentynek to ja wczoraj przed spaniem dałam TŻ pudełeczko z tymi biletami na różne przyjemności i był bardzo zaskoczony i ucieszony czytał wszystko po kolei na głos, zacieszał się i komentował "o przyda się" he hea rano jak wstał to dałam mu bokserki i czekoladki, to odrazu wcisnął je na tyłek a czekoladki zjadł przy kawie w pracy Jeszcze potem w kuchni dostał od mojej mamy pudełko rafaello i był baaaardzo zadowolony Jeszcze zrobię mu pyszny obiadek bo chciał kurczaka po chińsku kilka dni temu to dziś zrobię ![]() Ja nie dostałam nic, ale codziennie mi coś kupuje i robi niespodzianki przez co jak przyjechałam tydzień temu do domu na wadze miałam niecałe 75kg, a teraz mam prawie 78kg! Tak mnie on tuczy ![]() Ja mam "tylko" 110 cm w 33tc he heCytat:
Nie martw się, bo tylko to źle działa Cytat:
super pomysł!Ja pospałam 2 godzinki jeszcze... Normalnie szczyt lenistwa. jak ja na uczelnię wrócę
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dzisiejsze ktg prawidłowe? No ale najważniejsze że się troszkę z Ninką nacieszycie sobą ![]() hehe no i fajnie że mąż daje radę z bałwanami!
|
|
|
|
|
#2395 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas prawo jest takie samo - ratowanie poniżej 24-25 tc to w kwestii widzimisię lekarza... Cytat:
senkju jeszcze tylko muszę sobie poradzić z wypróżnieniem. strach by było powtórzyć wczorajszą akcję, więc poszłam do apteki po czopki glicerynowe. zobaczymy...
|
|||
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Konia trzymaj sie
|
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam dzis w laboratorium, cisnienie mam 105/65 i dostałam od TZ różyczke
![]() noc mialam dzis koszmarna dosłownie, koszmary takie mialam po tym ogladaniu porodówki ,ze prawie w ogole nie spałam, nasłuchiwałam czy mały sie rusza, a jakis taki mało ruchliwy był ,siusialam, jadłam i teraz padam.. Mravka sliczny pokoik, zazdroszcze
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski!
![]() Ja dzis z checia bym gdzies wybyla z mezem bo 12 lat w zwiazku ale du**! ![]() Nawet nic dla niego nie mam, takze Mała rozumiem Cie, no pewnie gdybym wybrala sie w poszukiwaniu czegos slodkiego, to wyladowalabym na porodowe i w prezencie dostalby syna ![]() aaaga no coz kazdy obchodzi ten dzien na swoj sposob U Ciebie taki bo Ty juz masz 38 tydzien, brawo ![]() My chyba wypijemy picolo i bedzie git ![]() emigra powodzenia na wizycie! ![]() Cytat:
Krecilo mi sie w glowie jak nie wiem, ale pierwsze o czym myslalam to zeby sie wysikac, a pod prysznicem najlepiej i na szczescie sie udalo wiec pierwszy sik mialam za soba ![]() Na porodowke mam naszykowana koszule, wode mineralna, jakas przekaske, podpaski te duze, lewatywe no i pomadke na usta. Na wierzchu torby mam recznik kapielowy gdyby udalo sie rodzic w wodzie i podklady na lozko, bo zaraz jak sie przechodzi na lozko po porodzie to trzeba wylozyc podklad zeby nie zabrudzic na dzien dobry przescieradla
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Desia oby to dzieciątko malusie dało radę
, ja się dzisiaj wypytam lekarza jak tam ta moja koleżanka z pokoju, ona 34 tydzien i też to ciśnienie strasznie wysokie I tak jak piszesz u nas dzieci nawet młodsze się ratuje, prawo tego nie zakazuje. Aguśka ja sobie na sobotę kupię winko bezalkoholowe ( gdzie można kupić? jaki market) zrobię coś do jedzenie i sobie w trzech zjemy, jakoś tak bez Niny nie chcę wybywać nigdzie. Jejku co chwilę słyszę male dzieciaczki, ale mnie to wzrusza , nieźle się drą , bo to pietro wyżej fiufiuPokój porodowy mam nad głową , też sobie slucham odgłosów .
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-14 o 10:57 |
|
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobrazam sobie jak tesknisz za Nina Fajnie ze juz jutro do domku! Cottonpuma, jestes pewna ze u nas ponizej 22 tygodnia nie musza ratowac? Nawet jesli tak to mimo wszystko wydaje mi sie ze Polscy lekarze sa o niebo bardziej ostrozni niz w szwecji (co wiem z autopsji) i z tego co dziewczyny pisza jak to jest w UK czy Irlandii U nas wiekszosc dostaje chorobowe aby nalezycie dbac o siebie co jest juz raczej rzadko praktykowanae w Europie zachodniej. Tak mnie sie wydaje! Nie wyobrazam sobie szczerze mowiac takiej sytuacji w polskim szpitalu, zeby odmowili proby ratowania 22 tygodniowego malenstwa! mysle ze nie mialo by to miejsca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Ale mój piesek tak namiętnie szczekał, że musiałam ruszyć swoje cztery litery z łóżka
Dziś czekam z niecierpliwością na wizytę u gina, bo mam stres co do tej zmiany na skórze. Teraz to wogóle zamiast krostki zrobił się czarny, bolesny punkcik. Ja już nie wiem co to jest :/ Zwątpiłam jednym słowem 
Mi ciągle brakuje jednego dodatkowego pokoju dla dziecka w mieszkaniu. Cudnie wszystko urządziliście 

ale czas zacząć dostarczać te prostoglandyny. Zastanawiam się dziś nad podszpachlowaniem ścian w przedpokoju trawerynem, bo mąż przerabiał sufit i trzeba poprawić. Wieczorem kolacja i chcę zamówić coś super pikantnego, bo to podobno może zmobilizować dziecko - a co najwyżej może również wywołać super zgagę. Jak widać walentynki u mnie stoją pod znakiem "Dominik! proszę szykować się do wyjścia". Co za romantyzm
pewnie przez to że mały jest mały poniżej 10 centyla, choć położna na sr wczoraj mnie pocieszała że na pewno waży więcej niż mi wyliczono na usg, że ona widzi to po brzuszku, że już ponad 20 lat pracuje i w takim brzuchu siedzi na pewno dość spore dzieciątko, troche mnie to podniosło na duchu ale i tak strach pozostał