|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Dla mnie to Ty gówniara jesteś![]() 2. Mi nie chodzi o miesiące ale o rok. Ty zawsze byłaś ze swoim rocznikiem. Dziewczyny Wszystkiego najsłodszego z okazji Walentynek A może tak dla zmiany tematu powspominamy swoje pierwsze miłości. Ale takie szkolne albo przedszkolne - no takie dziecięce. Co by być w temacie dzieci.
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
ja tez wm zycze wsystkiego najlepszego,ja z maluszkiem 8 marca na nastepne szczepienia;/tez ciekawy dzien kobiet bedzie miala.
ja dzisiaj ide po tel a nadal nie wiem jaki. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- pop to ja napisze 1 ze w podstawowce wyslalam koledze walentynke i.....................sie podpisalam
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
http://wyborcza.pl/1,75478,11139069,...azeta_Wyborcza
widziałyście to?? porypani nieźle ![]() Wesołych Walentynek
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z tym ciezko bo 1 milosc mam teraz, wczesniej mialam faceta ale ze wzgledu chyba bardziej na to,ze byl przydatny....kochac-nie kochalam.
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- minka brak slow!! chca sie lac,niech sie leja z ludzmi w swoich silach a nie z dzieciakami,niech sobie lby porozwalaja,ale nioe do cholery dzieci;/
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Choć powinniśmy ise kochać cały rok to dziś w szczegółności wszystkim zyczę radości i miłości
Cytat:
.Od blisko 3 m-cy mamy na korytarzu ekipę remontową żywcem wyjętą z filmu ![]() Cytat:
Nasze pod koniec ferii stale się kłóciły a to był tylko tydzień. One najpierw się awanturowały strasznie i drazniły a później tuliły i całowały
|
|
#1836 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj masz te półki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/ one są w ikei tylko we Wrocławskiej nie ma białych i nawet zamówić nie można a sama bym nabyła jeszcze takie ze 2 , bo te małe nie mieszczą wszystkich naszych bajeczek ![]() w ogóle ta Ikea zaczyna mnie denerwować, bo co chcę, to okazuje się, że we Wrocławiu tego nie ma już raz skarge pisałam do centrali, ale nic to nie dało Cytat:
" nie dotykam ćimam paluszka" mam nadzieję, że wam się uda dostac do przedszkola, ja wczoraj złozyłam wnioski w Świebodzicach i u nas w Starych, ale tam to jest wielki znak zapytania bo dotacja się skończyła i nie wiadomo, czy będzie przedszkole istniało bo gmina bidna Cytat:
a Karinka super wygląda z tym plecaczkiem Julia kazała sobie dzisiaj ubrać teletubisiowy plecaczek i rano mówi : "do babusiowego przedszkolka jadę" musiałam ją ubrac i do babci zawieźć ![]() Cytat:
szukaj na dziale z ramkami i obrazami Cytat:
Cytat:
Wesołych i romantycznych Walentynek
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moji tez od rana cyrk robia .Cytat:
szok , na miejscu rodzicow do psychologa bym sie wybrala, z tymi ktorzy beda miec traume, bo pewnie niektore beda to ciezko znosci , dosc dlugo. Taki napad moze zostac w psychice do konca zycia. Mielismy ciezka noc . Przebudzil sie i musialam siedziec tam i palca mu dac zeby trzymal i tak gowno to dalo . My ze starszym pdlismy w koncu o 3? no fantastycznie, oni chyba tez bo wiecej nie bylo marszu narodu. O 9 pobodka . Nawet im sniadania ne roblam, tylko polecialam po jablka , banany i jedli w sypialni |
||
|
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
pare dni może być ciężko nie poddawaj się
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
To ja zacznę opowieść o miłościach przedszkolnych
![]() Ja miałam pierwszą wielką miłość w zerówce (takiej w szkole), razem chodzilismy do podstawówki a później ja zmieniłam szkołę i spotkalismy się w średniej w tej samej klasie . Wtedy już mnie wogóle nie interesował. Właściwie to była taka miłosć jednostronna tylko zauroczenie .Dalej nie mogę tu pisać bo to zbyt osobiste.
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
Ślę dziś do Was walentynkę bo Was lubię odrobinkę. I nadzieję mam, że Wam radość dam
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
ty walentynek nie rozsylaj tylko pisz co u was
![]() ps:dzieki
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za mile slowa
POP zmienilismy bo mamy male mieszkanie.Karina miala sama duzy pokoj a my z wszystkim cisnelismy sie w Adriana pokoju.wiec zamienilismy.teraz Adrian ma swoj kacik i my mamy miejsce na swoje graty. ja majac 4 lata(nawet niecale)tez mialam amanta.syn mojej mamy kolezanki.ojjjco z nas za para byla do dzis pamietam te pocalunki pod lawa.moja i jego siostra ganialy nas a my tam gdzie sie schowalismy tam dawalismy sobie buziaki.bylismy rowiesnikami i chodzilismy razem do przedszkola.nawet na randke zaprosil mnie byly to dozynki.przybiegl do mojego domu (bylo bardzo cieplo) ubrany w gruby sweter i wielka kokarde zalozona na szyji(byla to ogromna kokarda z jego mamy sukienki balowej) i walnal tekst do mojej mamy: ,,ciocia ubieraj extra Agnieszka bo zabieram ja na tance,, moja mam myslala,ze ze smiechu to umrze![]() rodzice nasi juz wtedy obawiali sie co to bedzie,jak bedziemy starsi...niestety my musielismy wyjechac...
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miałam miłość przedszkolną, jak miałam 5 lat
pamiętam jak do taty chodziłam, by pomagał mi listy do tomka pisać i jak sie pod ławką w przedszkolu chowaliśmy razem by jeść cukierki, albo jak nauczycielkę podglądaliśmy w kibelku jak poszliśmy do szkoły nasza miłość sie skończyła
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
U nas wszystko po staremu. Kilka dni temu się krótko odezwałam, ale nikt nie zauważył :-(
Ola rośnie jak na drożdżach, na zdrowie nie narzekamy. Jest ładną dziewczynką, na główie ma nadal burzę uroczych loczków. I z cycem tez się jeszcze nie pożegnałyśmy. Konrad się odkochał. Chyba jeszcze podrósł, ma ok. 180 cm. Semestr zakończył z trzema trójkami, reszta czwórki, kilka piątek. Generalnie słabiej, niż w podstawówce, ale nie mamy presji na to, żeby cały czas był z tych the best. TŻ się połamał- jeździł do pracy na rowerze, aż któregoś razu wywinął orła- kilka dni jęczał, ale jakoś dawał radę. Po tygodniu kichnął - i na RTG okazało się, że ma złamane IX żebro. W gips żebra nie wkładają, ale jedzie codziennie na ketonalu Generalnie TŻ się zepsuł i się już nie nadaje do pewnych rzeczy ![]() Ja pracuję, i organizuję sprawy urzędowe/ kredytowe/ budowlane. Jeśli mi się uda i dostanę kredyt, na wiosnę zacznę budowę. Czekam na Pozwolenie na budowę, w tzw międzyczasie, czyli po nocach wirtualnie planuję, urządzam kuchnie, łazienki, pokoje. Dlatego też jestem stałym bywalcem forum muratora, gdzie prowadzę swój dziennik. Wiele osób mi tam doradza, odradza, pomaga. Tylko co z tego wyjdzie, czas pokaże. Kasa jest potrzebna i tyle, a ja z oszczędności to mogę sobie na wakacje pojechać, resztę marzeń muszę na kredyt, tak jak i działka i obecne mieszkanie.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
DUSIAKA pokaz Olenke i ta jej burze loczkow
jaki on wysoki.
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 180 cm w I-szej gimnazjum to niezłe osiągnięcie Tż-owi nie zazdroszczę no i mam nadzieję ze Ci się go uda szybko naprawić .Życzę Ci zebyś trafiła na dobrą i solidną ekipę budowlaną
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za linka, muszę się wybrać do ikei to kupie te półki bo są świetne. Cytat:
który projekt w końcu wybrałaś?---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- a my właśnie wróciliśmy ze stoku, ja z Zosia na sankach jeździłam, a tż na nartach
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
drcron mi sie tez opaska bardzo podoba.
Moje dziecko nie chce mieć nic na głowie . Jak niedawno mogłam zakładać spokojnie spineczki i robić kitki tak teraz nie chce nicChętnie bym coś sama zrobiła tylko po co ?
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia w figloraju i dzisiaj na stoku
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Fajowe
I następna dziewczynka z kitką Kurczę musiałabym namówić Tż na nartki w weekend. Problem tylko w tym że musielibyśmy Zosię zostawić u babci bo ona nam nie da pojeździć
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-02-14 o 14:58 |
|
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się do tej Cooktronic przymierzam, bo mnie te dźwięki nęcą. Ta Bon Apetit też fajna, ale jakoś tak mało blatów (i dźwięków nie ma ).A powiedz mi - blat to na jakiej jest mniej więcej wysokości? Nie za wysoko/nisko? Pójdę jeszcze do sklepu z Olą, to może się przymierzy małą. I monce i Darii też dziękuję za odpowiedz Dusiaka - przyłączam się do prośby o zdjęcia. Ja chętnie patrze na wszelkie loczki na dziewczęcych główkach, choć co prawda z zazdrością ![]() 180 cm to spory chłopak! I już dziewczyny zmienia - fiu fiu a oceny to wg mnie całkiem niezłe TZ zdrowia życzę Pl_madzia - chłopakom przeszło, czy w ramach walentynek oddałaś ich TZtowi ![]() P0P - właśnie wczoraj miałam pisać życzenia z okazji "urodzin" Oliwki ![]() Co do biedronki to mnie te układanki rozczarowały i nie wzięłam ani jednej, ale za to wyszłam z dwoma zestawami ciastoliny - wesoły farmer i słodkości (chyba tak się nazywa - do robienia deserów). Chłop mnie do domu nie wpuści - musimy sie przeprowadzić do większej chałupy
|
|
|
|
|
#1852 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Izazula- dziękuję. To jest właśnie największy problem -dobre ekipy są już zajęte, a te, które mają czas w marcu są albo tanie (czyt. podejrzane lub partacze), albo drogie (duże firmy, które mają po kilka ekip i liczą sobie jak za złoto). TŻ się nadaje do siedzenia albo spania na jednym boku. Na tym koniec. Z piwem jeszcze sobie jakoś radzi (mówi, że tak się w weekendy znieczula...).Reszta- do bani ![]() Cytat:
O projekcie Wam już kiedyś pisałam - mała, parterowa, prosta "stodoła". Dziennik, proszę: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol Cytat:
![]() Wzajemnie- zdrówka życzę
|||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domek mi się bardzo podoba. Tak mi przyszło do głowy bo u nas w mieście pierwszy rok wprowadzają podatek od deszczówki - obejmuje wszystich. Podobno liczy się go od wszystkich powierzchni utrawdzonych posesji, czyli w przypadku domu - powierzchnia dach u+ chodniczki, podjazdy itp. Sprawdź jak to u Was wygląda bo być moze już się szykują a być moze to potrwa dłużej. Podobno jest to jakiś wymóg Unii. Mój Tż w tym trochę się orientuje. W każdym razie rocznie to jest niezły wydatek. Znieczulenie Tż-a poniżej krytyki ale cóż można powiedzieć
|
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Na poważnie to zdrowia mu życzę. A domek na zdjęciu wygląda ślicznie. Cytat:
My mamy tą kuchnię z pierwszego linku i jest OK. Blat jest na odpowiednim poziomie. Oliwka nawet czasami się tam pobawi. JEdyny problem to taki że ona to taka mała demolka i jak tylko poinstaluję te wszystkie drzwiczki i półeczki przy piekarniku to za chwilę i tak wszystko jest w częściach i na podłodze. ----------------------- JA też miałam taką miłość w przedszkolu. Miał na imię MAriusz. Strasznie mi się podobał. JA jemu trochę mniej niestety. JA natomiast podobałam się takiemu urwisowi Andrzejowi który ciągle mnie całował a ja go za to biłam. Mariusz nie chciał mnie pocałować. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Sara - widzę że świetnie się bawicie.
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd jest Zosia to rzadko tam jeździmy a mamy tam tylko 20 km---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Dusiaka bardzo fajny dziennik, całkowicie rezygnujecie z spiżarni? nie rezygnuj taka spiżarka to najlepsze co może być. My mamy w domu i jak szukałam projektu to pierwsze co zwracałam uwagę czy jest spiżarka. U nas też nie ma jakoś chłodno, ale zrobisz zakupy wszystko tam wrzucasz i masz czysto w kuchni. Tak samo trzymamy tam słoiki z kompotami czy jakieś soki, napoje itd. a w kuchni nie masz zagracone
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak na serio to mój 7 letni Eryk ma więcej rozumu w głowie tak go kuzyn podpuszczał, ale się nie dawał ![]() Tz za pół godzinki z pracy wróci, i tak liczę na jakiegoś storczyka bo nie przepadam za ciętymi, ale za to bardzo lubię storczyki ![]() Dusiaka prowadź dokładnie swój dzienniczek pewnie niejedna ciebie o porade w sprawie domu poprosi Zazdroszczę tych loczków, mojemu podcinam co miesiąc i tylko fale mu zostały, a miał takie fajne loczki. Czasami na mokrej głowie chwilkę ma ![]() Zdrowia dla tz, wspóczuję tobie bo ja wiem jak mój reaguje że ma teraz skaleczony paluszek, od tygodnia codziennie wysłuchuję ![]() Sara śliczną mała ma kiteczkę, i nie wiem czy mam rację ale wykapana mamusia ![]() monka twoj synek cudny, taki ...brak mi słowa, no po prostu widać że się postaraliście Asiulek twoja blondi taka, az niepodobna do tych fotek sprzed roku. Jak wazse zdrówko, ustabilizowało się? Darusia i jak u was ze zdrowiem mija? catro mnie te układanki z biedrony też nie przekonały, ale oczywiście zapas ciastoliny mam I jedyne co kupiłam z tych drewnianych to wędkarza, i o dziwo obydwoje chłopaki sie tym bawią. Dla Eryka kupiłam zwykłe warcaby, bo nie miałam, a chce go nauczyć. Te misie co sie ubiera mam takie większe opakowanie po Eryku, bo się ubiera całą rodzinkę, ale uraz mam po tym jak na Eryka komoda spadała i się tylko na tym opakowaniu po misiach zatrzymała, niby życie mu uratowału, ale z niesmakiem na takie pudełka drewniane patrzę ![]() Jutro ma mi przyjść łóżko piętrowe dla chłopców żeby zwijać ją na dzień. Ale to chyba nie ma sensu jak młody po biurkach ławach i szafkach wszelakich biega i skacze
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ... PTRZEBUJĘ pomocy.. pierwszy raz rozliczam sama ?Pit jak jest juz Michasia.. bo w zeszłym roku miałam ta działaność gosp. przez miesiac wiec mnie ksiegowa rozliczyła.
U mnie bardzo prosta sprawa tylko tomka pit w tym roku bez internetu juz i tylko michalina.. ale nie mam pojecia jak ją rozliczyc gdzie itd... od jakiej kwoty .. aha PYTANIE.. jesli ja nie mam dochodu NIC za zeszły rok.. to nie musze byc uwzględniana w Pit.. bo zawsze był ze ja podatnik a on jako małzonekk.. teraz tylko sa jego dochody?? musze to szybko zrobic i wysłac do urzędu.. edit: JUŻ WSZYTSKO WIEM:d:d: A tak przy okazji spytam... CZY KTOS WIE.. jak ma wyglądac umowa miedzy nami a moimi rodzicami o użyczenie czesci domu na remont.. musze to tez dostaczyć..
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2012-02-14 o 17:45 |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- ja tez wzięłam tego wędkarza, Zosia fajnie się nim bawi jak na razie. Dzisiaj jeszcze pojechałam po drugi zestaw ciastoliny i wzięłam pizzerie, non stop wałkuje i robi ciasta
Ja też uwielbiam storczyki Madziwnia ja nie pomogę, mnie mama rozlicza
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
juz doczytałam w necie jak liczyc dziecko.. tera ztylko pytanie czy musze siebie uwzględniac?? chyba nie?? dobrze mysle?
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka wybrałaś rowerek?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

Ja też to pamiętam
Dla mnie to Ty gówniara jesteś

i nawet zamówić nie można a sama bym nabyła jeszcze takie ze 2 , bo te małe nie mieszczą wszystkich naszych bajeczek
. Przebudzil sie i musialam siedziec tam i palca mu dac zeby trzymal i tak gowno to dalo
. Nawet im sniadania ne roblam, tylko polecialam po jablka , banany i jedli w sypialni 

jaki on wysoki.
. Jak niedawno mogłam zakładać spokojnie spineczki i robić kitki tak teraz nie chce nic