Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 09:16   #1831
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

1. Heh a czemu tylko IzaJa też to pamiętam

2. P0P ja miałam się urodzić 30 września, a urodziłam się 30 lipca, nie takie duże wcześniactwo, ale właśnie za czasów takich co niczego nie było. Zawsze byłam najmniejsza i najdrobniejsza w podstawówce, czy w przedszkolu, dopiero w ósmej klasie się wyciągnęłam.
1. Ty wtedy małym dzieckiem byłaś. Dla mnie to Ty gówniara jesteś

2. Mi nie chodzi o miesiące ale o rok. Ty zawsze byłaś ze swoim rocznikiem.

Dziewczyny Wszystkiego najsłodszego z okazji Walentynek

A może tak dla zmiany tematu powspominamy swoje pierwsze miłości. Ale takie szkolne albo przedszkolne - no takie dziecięce. Co by być w temacie dzieci.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:25   #1832
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

ja tez wm zycze wsystkiego najlepszego,ja z maluszkiem 8 marca na nastepne szczepienia;/tez ciekawy dzien kobiet bedzie miala.

ja dzisiaj ide po tel a nadal nie wiem jaki.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

pop to ja napisze 1 ze w podstawowce wyslalam koledze walentynke i.....................sie podpisalamhahahahaha
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:26   #1833
minka26
Wtajemniczenie

http://wyborcza.pl/1,75478,11139069,...azeta_Wyborcza

widziałyście to?? porypani nieźle

Wesołych Walentynek
Stary 2012-02-14, 09:30   #1834
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie z tym ciezko bo 1 milosc mam teraz, wczesniej mialam faceta ale ze wzgledu chyba bardziej na to,ze byl przydatny....kochac-nie kochalam.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

minka brak slow!!
chca sie lac,niech sie leja z ludzmi w swoich silach a nie z dzieciakami,niech sobie lby porozwalaja,ale nioe do cholery dzieci;/
A.Camus
Stary 2012-02-14, 10:15   #1835
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Choć powinniśmy ise kochać cały rok to dziś w szczegółności wszystkim zyczę radości i miłości

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Iza- Zmieniając temat. Wczoraj na TVN był film" nie lubie poniedzalkow" . Nie ma to jak stare dobre czasy PRL.
Oglądałam a właściwie słuchałam.
Od blisko 3 m-cy mamy na korytarzu ekipę remontową żywcem wyjętą z filmu

Cytat:
U mnie w domu już wrzask od rana i kłutnie między chłopcami Mały już chrypnie że duzo nie pokrzyczyCoś wstał lewą nogą i wszystko mu przeszkadza
To chyba pogoda tak wpływa na dzieciaki.
Nasze pod koniec ferii stale się kłóciły a to był tylko tydzień. One najpierw się awanturowały strasznie i drazniły a później tuliły i całowały
Stary 2012-02-14, 10:26   #1836
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
pokaż pokoik i te pojemniki na kredki

drcron- Julka prześliczna i jaką ładną wyklejankę zrobiła. Gdzie kupiłaś tą opaskę z kwiatkiem?
opaskę sama robiłam z gumki kupowanej na metry i kawałka wstążki z którego zrobiłam kwiatka

tutaj masz te półki
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/
one są w ikei tylko we Wrocławskiej nie ma białych i nawet zamówić nie można a sama bym nabyła jeszcze takie ze 2 , bo te małe nie mieszczą wszystkich naszych bajeczek

w ogóle ta Ikea zaczyna mnie denerwować, bo co chcę, to okazuje się, że we Wrocławiu tego nie ma już raz skarge pisałam do centrali, ale nic to nie dało

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
drcron, sprawa jest prosta-albo koleżanka zapomniała/miała inne rzeczy na głowie albo jej się nie podoba zachowanie julii lub twoje reakcje na jej zachowanie. Dla ciebie zachowania normalne dla innych mogą być niepożądane i nic dziwnego że nie chcą by ich dzieci jej przejmowały (wiadomo jak to dzieci-wszystko małpują). Sama też nie spotykam się z dziećmi, których zachowanie mi się nie podoba (lub zachowanie rodziców), to przecież normalne.
I w dużej mierze zgadzam się z tym co napisały darusia i izz-często pozwalanie na zbyt wiele może się potem czkawką odbić...ja też jestem raczej żanadarmem w domu.

Co do przytulania to tu też mam inne zdanie-moja też z tych przytulaśnych, ale jak jakieś dziecko tego nie chce nie lubi, to je delikatnie rozdzielam i tłumaczę lence, że dziewczynka/chłopczyk nie lubią lub nie chcą.
Bo przecież mają takie prawo i to też trzeba szanować. I pokazać dziecku że nie zawsze będzie tak jak ono by chciało....

asiulek, współczuję, zdrówka dla werci.Zdjęcia fajne.
Co do zamkowej sytuacji to szczęście miałaś-ja wam kiedyś opisałam jak w dzieciństwie tak mamie zrobiłam, ale nie otworzyłam -musiała straż pożarna przyjechać

sara, ja tez kupiłam układanki -cztery wzięłam (wędkarza, misia do ubierania, dżungle i farmę) i dwa zestawy ciastolinowe-jedzonko i piekarnię. Co ciekawe ten zestaw piekarnia występuje w smyku, pod tą ichnią marką smiki pod nazwą fabryka ciastek, w środku identyko, tylko wiadomo inne pudełka i cena-biedra 17zł, smyk 35zł. Fajnie, co?
Dwie puszeczki z masą rozpakowałam i super jest póki co-mięciutka jak masełko. Ciekawe jak szybko stwardnieje...ta smykowa dość szybko skuruszła i stwardniała, M.już regenerował, ale i tak potem znów to samo mimo że szczelnie zamknięta...

w kwestii szkoły w polsce i reformy podpisuję się wszystkimi kończynami pod wypowiedziami baobaka, darusi i izz-
u nas wszystko na "ej hop robimy" a potem się zastanawiają co i jak i czy to ma sens....szkoły nie są przygotowane wcale . Teoria, reforma, podstawy to jedno, a to co w zkole faktycznie można zastać to inna bajka....
Madzia, dokałdnie tak jak napisłałaś-często widać różnicę między dziećmi z początku i z końca roku w pierwszych latach (zerówka, pierwszaki), a 6 i 7 latki razem to już epoka-bo tu nawet 2 lata mogą być tym samym...to już epoka. Głównie chodzi o rozwój emocjonalny, ale te inne rzeczy też ważne. To że twój taki udany, to niestety nie znaczy że inne też....raczej przeciwnie...
A jeszcze jak było tak że 7 latek po zerówce i 6 latek po przedszkolu-mówię wam....a teraz w zerówce u nas 5 latki takie bidne, zagubione...
szkoda że my nie będziemy miały już raczej wyboru i będziemy musiały 6 latki do szkoły słać, jest jednak nadzieja, że już do tego czasu to jakoś w tej oświacie ogarną...

Ja planuję lenkę od września do przedszkola posłać z trzylatkami i jest duża szansa że się uda- właśnie się niebawem wybieram na rozmowę z panią dyrektor. Ona już teraz jest bardziej rozgarnięta niż niejeden trzylatek, także radę sobie da na pewno . Opowiem wam w klubie co i jak jak będę już po. 6 września lenka kończy 2,5 także na styk się w tym wymogu mieści. I w razie co będzie rok dłużej w przedszkolu, nie dam jej wcześniej do szkoły
---
dziś rano rozmawiałam z tż o tym rowerku biegowym (ze 2 zdania powiedziałam, coś żeby w decathlonie zobaczył), a młoda:
-rowerek mi kupiś!! i będziem tak pedałować, pedałować, o tak będziem <i pokazuje>, nie dogonicie mnie!
a tż-to się biedne dziecko rozczaruje jak zobaczy co jej matka wybrała
ja też tłumaczę, że tak nie można, że jeśli dzieci nie chcą, to się ich nie dotyka, to ten mój mały szkudnik potrafi stać koło np. sąsiadki córci i trzymać wyciągnięty palec z mina kipiącą złośliwością i jeszcze Ci powie
" nie dotykam ćimam paluszka"

mam nadzieję, że wam się uda dostac do przedszkola, ja wczoraj złozyłam wnioski w Świebodzicach i u nas w Starych, ale tam to jest wielki znak zapytania bo dotacja się skończyła i nie wiadomo, czy będzie przedszkole istniało bo gmina bidna

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
DARUSIA ale mi sie milo zrobilo

jest jeszcze niedokonczony.zaslonki beda te cowidac na zdjeicu ale dlugie do konca okna.dalam dzis do krawca aby przerobil.poukladac bibeloty jeszcze.
jak juz bedzie gotowy to pokaze caly
pokoik rewelacyjny zasłonki świetne
a Karinka super wygląda z tym plecaczkiem
Julia kazała sobie dzisiaj ubrać teletubisiowy plecaczek i rano mówi :
"do babusiowego przedszkolka jadę" musiałam ją ubrac i do babci zawieźć

Cytat:
Aga bardzo ładny pokoik. Gdzie kupiłaś te półeczki białe nad stolikiem? chciałam takie coś na książki ale u mnie nie mogę znaleźć takich nigdzie
szukaj na dziale z ramkami i obrazami

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To się tak mówi że szkoła to odległy temat . SZymek dopiero się urodził i zaraz 4 lata będzie miał . ja nie wiem kiedy to zleciało .

Jadę z Olką na szczepienie . Taki jej mama prezent na walentynki zafundowała
na co szczepisz ?

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Wesołych Walentynek
rano w radiu o tym słyszałam. Dla mnie to straszne.

Wesołych i romantycznych Walentynek
Stary 2012-02-14, 11:20   #1837
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny pomysł oj muszę coś podobnego dla moich pomyśleć. Narazie kolor ściany mają taki łososiowy czy jak to nazwać, i nie zamierzam im zmieniać, bo farba rewelacyjna, jak coś wymyślą to ja potem pozmywam, wymazuje gumką, i nie ma śladu, a co chwila coś. Mój starszy uwielbia deskorolki chce mu taka fajniejszą na wiosnę kupić, a młoemu zostanie taka mała po braciszku, choć pewnie na początek lepsza hulajnoga

U mnie w domu już wrzask od rana i kłutnie między chłopcami Mały już chrypnie że duzo nie pokrzyczyCoś wstał lewą nogą i wszystko mu przeszkadza
Jeszcze myslalam zeby zamiast wieszaka , zamontowac na drzwi deskorolke i zeby wieszali na kolkach jakas bluze czy cos, zeby na podlodze sie nie walala . Moji tez od rana cyrk robia .

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Wesołych Walentynek

szok , na miejscu rodzicow do psychologa bym sie wybrala, z tymi ktorzy beda miec traume, bo pewnie niektore beda to ciezko znosci , dosc dlugo. Taki napad moze zostac w psychice do konca zycia.

Mielismy ciezka noc , kurka zamienilam smoka na PALACA . Przebudzil sie i musialam siedziec tam i palca mu dac zeby trzymal i tak gowno to dalo , starszy tez sie obudzil. Stracilam 1h na uspypianie malego, co wyszlam to ryk. Skapitulowalam wzielam do mojej sypilni , starszy tez oczywiscie musial przyjsc , tz wrocil o 24 tej i dupa . Nie chcieli spac tylko wreczalismy sobie malego z tekstem "to twoj prezent walentynkowy, szczelisliwych walentynek, idzcie juz spac " . My ze starszym pdlismy w koncu o 3? no fantastycznie, oni chyba tez bo wiecej nie bylo marszu narodu. O 9 pobodka . Nawet im sniadania ne roblam, tylko polecialam po jablka , banany i jedli w sypialni a ja pognilam jeszcze w lozku.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:17   #1838
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
w ogóle ta Ikea zaczyna mnie denerwować, bo co chcę, to okazuje się, że we Wrocławiu tego nie ma już raz skarge pisałam do centrali, ale nic to nie dało
no właśnie ostatno o tym pisałam , wkurza mnie to strasznie, jak oni mogą tak robić

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Udanych Walentynek

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Mielismy ciezka noc , kurka zamienilam smoka na PALACA . Przebudzil sie i musialam siedziec tam i palca mu dac zeby trzymal i tak gowno to dalo , starszy tez sie obudzil. Stracilam 1h na uspypianie malego, co wyszlam to ryk. Skapitulowalam wzielam do mojej sypilni , starszy tez oczywiscie musial przyjsc , tz wrocil o 24 tej i dupa . Nie chcieli spac tylko wreczalismy sobie malego z tekstem "to twoj prezent walentynkowy, szczelisliwych walentynek, idzcie juz spac " . My ze starszym pdlismy w koncu o 3? no fantastycznie, oni chyba tez bo wiecej nie bylo marszu narodu. O 9 pobodka . Nawet im sniadania ne roblam, tylko polecialam po jablka , banany i jedli w sypialni a ja pognilam jeszcze w lozku.
uuuuuuuu no to kiepsko pare dni może być ciężko nie poddawaj się
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:40   #1839
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To ja zacznę opowieść o miłościach przedszkolnych
Ja miałam pierwszą wielką miłość w zerówce (takiej w szkole), razem chodzilismy do podstawówki a później ja zmieniłam szkołę i spotkalismy się w średniej w tej samej klasie. Wtedy już mnie wogóle nie interesował. Właściwie to była taka miłosć jednostronna tylko zauroczenie.
Dalej nie mogę tu pisać bo to zbyt osobiste.
Stary 2012-02-14, 12:44   #1840
dusiaka
Rozeznanie

Ślę dziś do Was walentynkę
bo Was lubię odrobinkę.
I nadzieję mam,
że Wam radość dam

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:57   #1841
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ty walentynek nie rozsylaj tylko pisz co u was

ps:dzieki
A.Camus
Stary 2012-02-14, 13:00   #1842
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziekujemy za mile slowa

POP zmienilismy bo mamy male mieszkanie.Karina miala sama duzy pokoj a my z wszystkim cisnelismy sie w Adriana pokoju.wiec zamienilismy.teraz Adrian ma swoj kacik i my mamy miejsce na swoje graty.

ja majac 4 lata(nawet niecale)tez mialam amanta.syn mojej mamy kolezanki.ojjjco z nas za para byla do dzis pamietam te pocalunki pod lawa.moja i jego siostra ganialy nas a my tam gdzie sie schowalismy tam dawalismy sobie buziaki.bylismy rowiesnikami i chodzilismy razem do przedszkola.nawet na randke zaprosil mnie byly to dozynki.przybiegl do mojego domu (bylo bardzo cieplo) ubrany w gruby sweter i wielka kokarde zalozona na szyji(byla to ogromna kokarda z jego mamy sukienki balowej) i walnal tekst do mojej mamy: ,,ciocia ubieraj extra Agnieszka bo zabieram ja na tance,, moja mam myslala,ze ze smiechu to umrze
rodzice nasi juz wtedy obawiali sie co to bedzie,jak bedziemy starsi...niestety my musielismy wyjechac...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:34   #1843
blistex
Rozeznanie

Ja też miałam miłość przedszkolną, jak miałam 5 lat
pamiętam jak do taty chodziłam, by pomagał mi listy do tomka pisać i jak sie pod ławką w przedszkolu chowaliśmy razem by jeść cukierki, albo jak nauczycielkę podglądaliśmy w kibelku jak poszliśmy do szkoły nasza miłość sie skończyła
Stary 2012-02-14, 13:43   #1844
dusiaka
Rozeznanie

Post Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ty walentynek nie rozsylaj tylko pisz co u was
U nas wszystko po staremu. Kilka dni temu się krótko odezwałam, ale nikt nie zauważył :-(
Ola rośnie jak na drożdżach, na zdrowie nie narzekamy. Jest ładną dziewczynką, na główie ma nadal burzę uroczych loczków. I z cycem tez się jeszcze nie pożegnałyśmy.

Konrad się odkochał. Chyba jeszcze podrósł, ma ok. 180 cm. Semestr zakończył z trzema trójkami, reszta czwórki, kilka piątek. Generalnie słabiej, niż w podstawówce, ale nie mamy presji na to, żeby cały czas był z tych the best.

TŻ się połamał- jeździł do pracy na rowerze, aż któregoś razu wywinął orła- kilka dni jęczał, ale jakoś dawał radę. Po tygodniu kichnął - i na RTG okazało się, że ma złamane IX żebro. W gips żebra nie wkładają, ale jedzie codziennie na ketonalu
Generalnie TŻ się zepsuł i się już nie nadaje do pewnych rzeczy

Ja pracuję, i organizuję sprawy urzędowe/ kredytowe/ budowlane. Jeśli mi się uda i dostanę kredyt, na wiosnę zacznę budowę. Czekam na Pozwolenie na budowę, w tzw międzyczasie, czyli po nocach wirtualnie planuję, urządzam kuchnie, łazienki, pokoje. Dlatego też jestem stałym bywalcem forum muratora, gdzie prowadzę swój dziennik. Wiele osób mi tam doradza, odradza, pomaga. Tylko co z tego wyjdzie, czas pokaże. Kasa jest potrzebna i tyle, a ja z oszczędności to mogę sobie na wakacje pojechać, resztę marzeń muszę na kredyt, tak jak i działka i obecne mieszkanie.

Dzienniki budowy:
Stary 2012-02-14, 13:50   #1845
agnieszka09
Wtajemniczenie

DUSIAKA pokaz Olenke i ta jej burze loczkow dla tz zycze duzo zdrowia,a Konradowi tylko pogratulowac dobrych ocen jaki on wysoki.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:59   #1846
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
U nas wszystko po staremu. Kilka dni temu się krótko odezwałam, ale nikt nie zauważył :-(
Ola rośnie jak na drożdżach, na zdrowie nie narzekamy. Jest ładną dziewczynką, na główie ma nadal burzę uroczych loczków. I z cycem tez się jeszcze nie pożegnałyśmy.

Konrad się odkochał. Chyba jeszcze podrósł, ma ok. 180 cm. Semestr zakończył z trzema trójkami, reszta czwórki, kilka piątek. Generalnie słabiej, niż w podstawówce, ale nie mamy presji na to, żeby cały czas był z tych the best.

TŻ się połamał- jeździł do pracy na rowerze, aż któregoś razu wywinął orła- kilka dni jęczał, ale jakoś dawał radę. Po tygodniu kichnął - i na RTG okazało się, że ma złamane IX żebro. W gips żebra nie wkładają, ale jedzie codziennie na ketonalu

Ja pracuję, i organizuję sprawy urzędowe/ kredytowe/ budowlane. Jeśli mi się uda i dostanę kredyt, na wiosnę zacznę budowę. Czekam na Pozwolenie na budowę, w tzw międzyczasie, czyli po nocach wirtualnie planuję, urządzam kuchnie, łazienki, pokoje. Dlatego też jestem stałym bywalcem forum muratora, gdzie prowadzę swój dziennik. Wiele osób mi tam doradza, odradza, pomaga. Tylko co z tego wyjdzie, czas pokaże. Kasa jest potrzebna i tyle, a ja z oszczędności to mogę sobie na wakacje pojechać, resztę marzeń muszę na kredyt, tak jak i działka i obecne mieszkanie.
Zauważyłam , zauważyłam pisałaś o mówieniu Oli i nocniku. Szybko się pojawiłaś i szybko zniknęłaś
180 cm w I-szej gimnazjum to niezłe osiągnięcie oceny też super jak na nową szkołę.
Tż-owi nie zazdroszczę no i mam nadzieję ze Ci się go uda szybko naprawić .
Życzę Ci zebyś trafiła na dobrą i solidną ekipę budowlaną to połowa sukcesu. Moi znajomi budowali w ubiegłym roku i teraz wykańczają ale tylko dlatego że każdy fachowiec jaki przychodził wywiązywał się z umowy, pogoda sprzyjała, robota szybko szła. Obok nich budowę rozpocząła wcześniej inna rodzina i cały czas pod górę, sami partacze, złodzieje i niesolidni ludzie. Złozyli już sprawę w sądzie.
Stary 2012-02-14, 14:33   #1847
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
opaskę sama robiłam z gumki kupowanej na metry i kawałka wstążki z którego zrobiłam kwiatka

tutaj masz te półki
one są w ikei tylko we Wrocławskiej nie ma białych i nawet zamówić nie można a sama bym nabyła jeszcze takie ze 2 , bo te małe nie mieszczą wszystkich naszych bajeczek

masz zdolności, ja w życiu bym nie zrobiła takiej opaski

dzięki za linka, muszę się wybrać do ikei to kupie te półki bo są świetne.

Cytat:

daj linka do dziennika który projekt w końcu wybrałaś?

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

a my właśnie wróciliśmy ze stoku, ja z Zosia na sankach jeździłam, a tż na nartach

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:36   #1848
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

drcron mi sie tez opaska bardzo podoba.
Moje dziecko nie chce mieć nic na głowie. Jak niedawno mogłam zakładać spokojnie spineczki i robić kitki tak teraz nie chce nic.
Chętnie bym coś sama zrobiła tylko po co ?
Stary 2012-02-14, 14:49   #1849
sara 85
Zakorzenienie

Zosia w figloraju i dzisiaj na stoku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1335.jpg (87,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1336.jpg (109,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1340.jpg (80,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1343.jpg (63,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1345.jpg (115,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1347.jpg (94,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1348.jpg (105,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1354.jpg (101,6 KB, 28 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-14, 14:55   #1850
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Zosia w figloraju i dzisiaj na stoku
Fajowe
I następna dziewczynka z kitką

Kurczę musiałabym namówić Tż na nartki w weekend. Problem tylko w tym że musielibyśmy Zosię zostawić u babci bo ona nam nie da pojeździć

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-14 o 14:58
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:56   #1851
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
my mamy tą smoby co w bierdze jakiś czas temu była:
taką dokładnie http://allegro.pl/smoby-kuchnia-kuch...106951443.html
Ogólnie jestem zadowolona, dokupiłam komplet plastikowego żarcia i jest zabawa
ale ta mi się np.wydaje fajniejsza, bo ma szafeczki. http://allegro.pl/smoby-24636-kuchni...093973104.html

Dziękuję Ci dobra kobieto
Ja też się do tej Cooktronic przymierzam, bo mnie te dźwięki nęcą. Ta Bon Apetit też fajna, ale jakoś tak mało blatów (i dźwięków nie ma ).

A powiedz mi - blat to na jakiej jest mniej więcej wysokości? Nie za wysoko/nisko?
Pójdę jeszcze do sklepu z Olą, to może się przymierzy małą.

I monce i Darii też dziękuję za odpowiedz

Dusiaka - przyłączam się do prośby o zdjęcia. Ja chętnie patrze na wszelkie loczki na dziewczęcych główkach, choć co prawda z zazdrością
180 cm to spory chłopak! I już dziewczyny zmienia - fiu fiu a oceny to wg mnie całkiem niezłe
TZ zdrowia życzę

Pl_madzia - chłopakom przeszło, czy w ramach walentynek oddałaś ich TZtowi

P0P - właśnie wczoraj miałam pisać życzenia z okazji "urodzin" Oliwki ale się gości naschodziło i nie miałam kiedy wejść na forum. A że tę datę wolisz obchodzić, to rozumiem, ze Oliwka coś dostała od mamusi? Nowego iPhona na przykład

Co do biedronki to mnie te układanki rozczarowały i nie wzięłam ani jednej, ale za to wyszłam z dwoma zestawami ciastoliny - wesoły farmer i słodkości (chyba tak się nazywa - do robienia deserów). Chłop mnie do domu nie wpuści - musimy sie przeprowadzić do większej chałupy

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:20   #1852
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
DUSIAKA pokaz Olenke i ta jej burze loczkow dla tz zycze duzo zdrowia,a Konradowi tylko pogratulowac dobrych ocen jaki on wysoki.
Aga-pokażę wieczorem, poszukam jakiegoś zdjęcia w domu. W pracy nie mam.

Izazula- dziękuję. To jest właśnie największy problem -dobre ekipy są już zajęte, a te, które mają czas w marcu są albo tanie (czyt. podejrzane lub partacze), albo drogie (duże firmy, które mają po kilka ekip i liczą sobie jak za złoto).
TŻ się nadaje do siedzenia albo spania na jednym boku. Na tym koniec. Z piwem jeszcze sobie jakoś radzi (mówi, że tak się w weekendy znieczula...).Reszta- do bani

Cytat:
daj linka do dziennika który projekt w końcu wybrałaś?
a my właśnie wróciliśmy ze stoku, ja z Zosia na sankach jeździłam, a tż na nartach
sara -zazdroszczę tego stoku. Całe ferie nosiłam się z zamiarem, że zabiorę na Wasz stok moją dziatwę, ale ten mróz mnie skutecznie odstarszał. Starszemu mrozik by nie zaszkodził, ale bałam się, że 3 godziny na mrozie, to bedzie dla Oli przegięcie.
O projekcie Wam już kiedyś pisałam - mała, parterowa, prosta "stodoła".
Dziennik, proszę:

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dusiaka - przyłączam się do prośby o zdjęcia. Ja chętnie patrze na wszelkie loczki na dziewczęcych główkach, choć co prawda z zazdrością
180 cm to spory chłopak! I już dziewczyny zmienia - fiu fiu a oceny to wg mnie całkiem niezłe
TZ zdrowia życzę
Catro -obecnie Młody panny nie ma, choć dwie koleżanki podchody robią. Niestety skupia się nadal na sieciówkach (grach)
Wzajemnie- zdrówka życzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg anatol_wd1.jpg (129,8 KB, 28 załadowań)

Dzienniki budowy:
Stary 2012-02-14, 15:54   #1853
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
O projekcie Wam już kiedyś pisałam - mała, parterowa, prosta "stodoła".
Dziennik, proszę:
Zosi do dziś skóra złazi z policzków (wizyta na stoku). Wtedy był już mróz ale jeszcze nie aż tak wielki.

Domek mi się bardzo podoba. Tak mi przyszło do głowy bo u nas w mieście pierwszy rok wprowadzają podatek od deszczówki - obejmuje wszystich. Podobno liczy się go od wszystkich powierzchni utrawdzonych posesji, czyli w przypadku domu - powierzchnia dach u+ chodniczki, podjazdy itp. Sprawdź jak to u Was wygląda bo być moze już się szykują a być moze to potrwa dłużej. Podobno jest to jakiś wymóg Unii. Mój Tż w tym trochę się orientuje. W każdym razie rocznie to jest niezły wydatek.

Znieczulenie Tż-a poniżej krytyki ale cóż można powiedzieć
Stary 2012-02-14, 16:09   #1854
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Wymień na lepszy model.
Na poważnie to zdrowia mu życzę.

A domek na zdjęciu wygląda ślicznie.

Cytat:
P0P - właśnie wczoraj miałam pisać życzenia z okazji "urodzin" Oliwki ale się gości naschodziło i nie miałam kiedy wejść na forum. A że tę datę wolisz obchodzić, to rozumiem, ze Oliwka coś dostała od mamusi? Nowego iPhona na przykład
Bez przesady z tymi prezentami. JA chyba wolę prezenty kupować bez okazji.

My mamy tą kuchnię z pierwszego linku i jest OK. Blat jest na odpowiednim poziomie. Oliwka nawet czasami się tam pobawi. JEdyny problem to taki że ona to taka mała demolka i jak tylko poinstaluję te wszystkie drzwiczki i półeczki przy piekarniku to za chwilę i tak wszystko jest w częściach i na podłodze.

-----------------------
JA też miałam taką miłość w przedszkolu. Miał na imię MAriusz. Strasznie mi się podobał. JA jemu trochę mniej niestety. JA natomiast podobałam się takiemu urwisowi Andrzejowi który ciągle mnie całował a ja go za to biłam. Mariusz nie chciał mnie pocałować.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Sara - widzę że świetnie się bawicie. JA też kiedyś często robiłam wypad na tę Waszą górkę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:41   #1855
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Sara - widzę że świetnie się bawicie. JA też kiedyś często robiłam wypad na tę Waszą górkę.
oo to widzę że znasz naszą górkę odkąd jest Zosia to rzadko tam jeździmy a mamy tam tylko 20 km

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Dusiaka bardzo fajny dziennik, całkowicie rezygnujecie z spiżarni? nie rezygnuj taka spiżarka to najlepsze co może być. My mamy w domu i jak szukałam projektu to pierwsze co zwracałam uwagę czy jest spiżarka. U nas też nie ma jakoś chłodno, ale zrobisz zakupy wszystko tam wrzucasz i masz czysto w kuchni. Tak samo trzymamy tam słoiki z kompotami czy jakieś soki, napoje itd. a w kuchni nie masz zagracone

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-14, 17:11   #1856
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Pl_madzia - chłopakom przeszło, czy w ramach walentynek oddałaś ich TZtowi
uspokoili się dopiero po obiedzie, a lepsze to jeszcze 13 letniego bratanka miałam do tej pory.
I tak na serio to mój 7 letni Eryk ma więcej rozumu w głowietak go kuzyn podpuszczał, ale się nie dawał
Tz za pół godzinki z pracy wróci, i tak liczę na jakiegoś storczyka bo nie przepadam za ciętymi, ale za to bardzo lubię storczyki

Dusiaka prowadź dokładnie swój dzienniczek pewnie niejedna ciebie o porade w sprawie domu poprosi
Zazdroszczę tych loczków, mojemu podcinam co miesiąc i tylko fale mu zostały, a miał takie fajne loczki. Czasami na mokrej głowie chwilkę ma
Zdrowia dla tz, wspóczuję tobie bo ja wiem jak mój reaguje że ma teraz skaleczony paluszek, od tygodnia codziennie wysłuchuję

Sara śliczną mała ma kiteczkę, i nie wiem czy mam rację ale wykapana mamusia

monka twoj synek cudny, taki ...brak mi słowa, no po prostu widać że się postaraliście

Asiulek twoja blondi taka, az niepodobna do tych fotek sprzed roku. Jak wazse zdrówko, ustabilizowało się?

Darusia i jak u was ze zdrowiem mija?

catro mnie te układanki z biedrony też nie przekonały, ale oczywiście zapas ciastoliny mam
I jedyne co kupiłam z tych drewnianych to wędkarza, i o dziwo obydwoje chłopaki sie tym bawią. Dla Eryka kupiłam zwykłe warcaby, bo nie miałam, a chce go nauczyć.
Te misie co sie ubiera mam takie większe opakowanie po Eryku, bo się ubiera całą rodzinkę, ale uraz mam po tym jak na Eryka komoda spadała i się tylko na tym opakowaniu po misiach zatrzymała, niby życie mu uratowału, ale z niesmakiem na takie pudełka drewniane patrzę

Jutro ma mi przyjść łóżko piętrowe dla chłopcówmam nadzieję że się nie zawiodę. Chciałam zamiast tej drabinki z zestawu kupić taką sznurkową http://allegro.pl/bravo-drabinka-szn...066566330.html
żeby zwijać ją na dzień. Ale to chyba nie ma sensu jak młody po biurkach ławach i szafkach wszelakich biega i skacze, po prostu spróbuję mu tłumaczyć że u góry jest ostoja Eryka, a na dole on ma swoją jaskinię

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:19   #1857
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny ... PTRZEBUJĘ pomocy.. pierwszy raz rozliczam sama ?Pit jak jest juz Michasia.. bo w zeszłym roku miałam ta działaność gosp. przez miesiac wiec mnie ksiegowa rozliczyła.

U mnie bardzo prosta sprawa tylko tomka pit w tym roku bez internetu juz i tylko michalina.. ale nie mam pojecia jak ją rozliczyc gdzie itd... od jakiej kwoty .. aha
PYTANIE.. jesli ja nie mam dochodu NIC za zeszły rok.. to nie musze byc uwzględniana w Pit.. bo zawsze był ze ja podatnik a on jako małzonekk.. teraz tylko sa jego dochody??

musze to szybko zrobic i wysłac do urzędu..

edit: JUŻ WSZYTSKO WIEM:d:d:

A tak przy okazji spytam... CZY KTOS WIE.. jak ma wyglądac umowa miedzy nami a moimi rodzicami o użyczenie czesci domu na remont.. musze to tez dostaczyć..

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-02-14 o 17:45
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:24   #1858
sara 85
Zakorzenienie

Madzia- ja tez wzięłam tego wędkarza, Zosia fajnie się nim bawi jak na razie. Dzisiaj jeszcze pojechałam po drugi zestaw ciastoliny i wzięłam pizzerie, non stop wałkuje i robi ciasta

Ja też uwielbiam storczyki

Madziwnia ja nie pomogę, mnie mama rozlicza

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-14, 17:26   #1859
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

juz doczytałam w necie jak liczyc dziecko.. tera ztylko pytanie czy musze siebie uwzględniac?? chyba nie?? dobrze mysle?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:32   #1860
sara 85
Zakorzenienie

Evitka wybrałaś rowerek?

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości