|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Dzien dobry
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Super Walentynka ![]() Cytat:
![]() Cześc Wszystkiego najkochańszego dla zakochańców ![]() Zadzwoniłam dzisiaj do pracy zapytac, czy mam napisac jakis wniosek czy coś, żeby kończyc godzinę wcześniej w związku z karmieniem( piersią nie karmie, ale mało kto u nas karmi, a kończy godzinę wcześniej) no i okazało sie, ż emuszę miec zaświadczenie od lekarza, że karmie peirsią ![]() Mój mąż dostał walentynkę wczoraj-lizaka za 80 gr. hihi-ale liczy się gest, a ja mam sobie dzisiaj kupic z racji walentynek sukienke
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-14 o 10:55 |
||
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IGORKU ![]() I dla wczoraj świętujących - Krystianka i Idy spóźnione ![]() ja mogę Pączki pewnie też zrobię
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja poproszę, pączkami tez nie pogardzę
jak tłusty czwartek, to tłusty czwartek![]() IGOR ZDRÓWKA DLA CIEBIE Z OKAZJI MIESIĘCZNICY
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie kurcze wkurzylam. Kupilam przedmiot na All. Po dokonaniu zakupu dostalam meila od sprzedajacego ze jest na urlopie i nie wysyla, dopiero po 17 lutego (w opisie aukcji nie bylo nic wspomniane - malo tego jest napisane ze wysyłka w ciagu 24 godzin!!!!). Nie urzadza mnie wysylka po 17.02 bo nie zdazy dojsc przed 22.02 . Moj Tz bedzie w Polsce od 17 d0 22 lutego i mial to odebrac i zabrac ze soba TU.
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marys usnela, TZ wpadl po pracy razem z nia spi a ja umylam glowe umylam gary, wywiesilam pranie i mysle nad obiadem
|
||
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tylko ze juz przelew puscilam ( o durna ja)
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- nie zauważyłaś, trudno...
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek masz prawo zrezygnowac w ciagu 10 dni z zakupu bez podania przyczyny i musi ci zwrocic kase, jesli nie napisz do zespolu allegro.
Ja tez sie wkurzylam, 8 lutego kupilam Marysce kombinezon uzywany na all, do dzis dnia nie przyszedl i gosciu nie odp na meile. |
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
rozpocznij spór na all. ja tak zrobiłam z jedną sprawą i odrazu koleś sie odezwał.
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
akurat kaca mialam po niedzieli bo faktycznie z kuzynki mezem troszke pilismy, ale wolno mi bylo bo maz nie pil, czyli sie zajal mala. A ponadto wczoraj piwko jak mala usnela, a tak naprawde nie pamietam kiedy mialam alkohol w domu (krucho z kasa w styczniu bylo - wiec to by byla ostatnia rzecz ktora bym zakupila za ostatnie pieniadze). Spokojnie alkoholika ze mnie nie bedzie jak ja po paru drinkach umieram caly dzien.
![]() owszem gosci mamy czesto ale to tz jak cos z nimi pije, ja wtedy musze miec reke na pulsie wtedy bo jest Marysia.
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide cos porobic poki mi dziecko spi.... do pozniej Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-14 o 11:16 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zdziwiłabym się, gdybyś blog o tym zaczeła pisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie boisz się tak? Gdyby coś się Marysi stało (wystarczy, żeby z łózka spadła - co może zdarzyć się każdemu), to mogłabyś mieć duże problemy. Z zawodu jestem pracownikiem socjalnym - może to takie moje przewrażliwienie... |
||||
|
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Ale dziekuje ze dbacie o nas Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-14 o 11:30 |
||
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#199 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Rogiego!!!To już w ten czwartek? (Moja teściowa mówi "faforki" )Ty też? |
|||
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
a propo chrustu-faworkow macie jakis sprawdzony przepis??uwielbiam faworki
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Facet od kombinezonu napisal, ze wyslal i ze przeprasza za opoznienie czyli pewnie dzis wysle i jutro dostane.
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale na szczeście nie pracuję w zawodzie(wogóle zle dobrałam sobie studia-cóż...)
faforki |
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane mamusie
![]() udało mi się w końcu dorwać do wizażu a tu nowy wątek ![]() więc się meldujemy: ja i mój pierdzioplujek ![]() coś moja organizacja czasu ostatnio szwankuje i mam mega zaległościnie będę nic pisać o zdrowiu dzieciaków, bo same wiecie, że później się na odwrót dzieje ![]() powiem tylko, że Majka w przedszkolu wczoraj odwaliłam mega prasowanie, co to się dłuuuugo zbierało i dziś zasłużyłam na nicnierobienie ![]() to lecę nadrabiać nowy wątek |
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem trzeba ,,nic nie robic"
|
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-14 o 11:45 |
||
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
no faktycznie, tam tyle alkoholu
, u mnie karmi lezy juz ze 3 tygodnie, i czeka na okazję
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to jesli bylaby akcja szpital (nawet jak dziecko garaczkuje) i obydwoje rodzice byliby nietrzezwi (jedno piwo tuż przed przyjazdem pewnie by nietrzezwosc wykazalo) to moga do szpitala wezwac [policje, zbadac rodzicow i nie dosc ze kosztami leczenia obarczyc to jeszcze policja postraszyc (i pewnie jakims pracownikiem socjalnym tez...). nie wiem jakby to sie mialo jakby np. w domu babcia trzezwa byla, czy takie tlumaczenie cos by dawalo... ale sama rozumiesz, zaraz w gazetach by pisali "pijani rodzice przywiezli niemowle z goraczka do szpitala", "pijana matka, a dziecko spadło z kanapy" itd.
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
a zęby wszystkie ma?
![]() ja karmi czasem też podpijam, ale rzadko. A taki % alkohol daaaaawno.... w urodziny TŻa wypiłam trzy łyki szampana i już mi szumiał Po takiej długiej abstynencji to masakra
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też, ale nie codziennie
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja karmi nie lubie, wole jak juz cos reddsa ale tylko jablkowego![]() Wszystkiego najlepszego dla Igiego!!!!
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio - zdarzalo mi sie z mezem wypic piwko do filmu jak artur byl maly... a jeszcze niedawno maz wypytywal: "rodzisz czy moge sobie piwo wypic?"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

)

Pączki pewnie też zrobię 

nie zauważyłaś, trudno...

i mam mega zaległości