|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko mnie zadziwa. Ilością przewrzeszczanych godzin.
Od 9 wyje, wyje i jeszcze raz wyje. Ma taki katar, że tam w środku tylko się gotuje, oddycha buźką, idą mu górne zęby, żel Calgel co ma 3,3 lidokainy nie pomaga, nie chce jeść, pić, bawić się, wcisnęłam mu tylko słoiczek jabłek i gruszek z Hippa i 80 ml mleka no i pół chrupka kukurydzianego. Jeszcze to co wypił to zwymiotował Kazałam TŻ kupić Nurofen w syropie, może pomoże... Moje nerwy już są w strzępach i tak mi szkoda tego mojego dzidziolka...
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmi Classic – ciemne piwo o zawartości 0,5% alkoholu, w skład którego wchodzą mieszanki słodów jęczmiennego i chmielu, dostępne w butelkach 0,5 l i 0,4 l oraz w puszkach 0,5 l, Karmi Black – piwo ciemne, którego składnikami jest mieszanka słodów monachijskiego i karmelowego, zawiera 4% alkoholu, dostępne w puszce 0,5 l oraz od 2009 w butelce 0,4 l. W sprzedaży oprócz klasycznej wersji piwa są też odmiany smakowe sprzedawane w butelkach 0,4 l: Karmi Malinowa Pasja – niskoprocentowe piwo o 0,5% zawartości alkoholu, o smaku malin i karmelu, Karmi Poema di Cáffe – lekkie, niskokaloryczne piwo o zawartości alkoholu 0,5% i 10,5% ekstraktu o kawowym aromacie i ciemnym zabarwieniu, Karmi Lamai – piwo zielonej barwy o zawartości 0,5% alkoholu o smaku owoców guawy i pitahai oraz mięty, Karmi Selua– piwo o zawartości 0,5% alkoholu o smaku ananasowo-kokosowym, Karmi Choco – piwo o aromacie czekolady, ma zawartość 10,5% ekstraktu i 0,5% alkoholu. z http://pl.wikipedia.org/wiki/Karmi Reeds Piwo to jest dostępne w trzech odmianach smakowych: Redd's Apple – o smaku jabłkowym. Zawartość ekstraktu: 14,5%, zawartość alkoholu: 4,5%. Redd's Red – o smaku malinowym o klarownym, lekko czerwonawym kolorze. Zawartość ekstraktu: 12,8%, zawartość alkoholu: 4,5%. Redd's Sun – o smaku cytrusowym. Zawartość ekstraktu: 11%, zawartość alkoholu: 4,5%. Redd's Cranberry – o smaku żurawinowym (edycja limitowana jesień 2011). Zawartość ekstraktu: 11%, zawartość alkoholu: 4,5%. http://pl.wikipedia.org/wiki/Redd's Podział piw w Polsce: Piwa bezalkoholowe mają do 0,5% alkoholu Piwa lekkie posiadają do 10% zawartości ekstraktu oraz do 4,5% obj. / 3,375% wag. alkoholu Piwa pełne zawierają od 10% do 13% brzeczki słodowej przy maksymalnie 6,2% obj. / 4,65% wag. alkoholu. Warzone są wyłącznie ze słodu jęczmiennego. Piwa mocne posiadają stężenie brzeczki ponad 13% zawartości ekstraktu i ponad 6,2% obj. alkoholu z http://pl.wikipedia.org/wiki/Piwo piwo karmi kawowe jest NISKOKALORYCZNE lubie to!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-14 o 11:53 |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
83Monia
Nie wiem, Karmi nie lubie i juz - Reddsa tak, ale juz dawno nie pilam - chyba przed ciaza gdzies. Winko lubie i od grudnia umawiam sie na grzanca z kolezankami i ni chu chu. Nie po drodze nam. |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
... ja dopiero wychodze na piwnego maniaka przy was
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Już kilka lat tego nie piłam a takie to dobre ![]() ![]() A wykład fajny
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie bardzo
50 kcal/ 100ml to jak zwykłe piwo, butelka 200 kcal..
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agadus - "na zmiane pic we dwóch" to raz jedno pije a drugie nie pije a innym razem odwrotnie wg mnie Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-14 o 12:11 |
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja my juz po rehabilitacji.reh niewidziala malej przez miesiac i jest mile zaskoczona ze taka duza roznica ,zmiana na lepsze
dzis zaczelismy nowe cwicznei ktore bedzie wyjsciem do raczkowania
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem co to znaczy ;-)
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
ja placki ziemniaczane z chlebem uwielbiam
|
|
|
|
#227 | |||
|
Rozeznanie
|
zaległości:
brumek tym przepisem na sernik to wywołałaś u mnie gigantyczny ślinotok jak tylko zacznę jeść znowu nabiał (co mam nadzieję będzie szybciej niż odstawię Hanię od piersi) koniecznie upiekęCytat:
dla diablicy ![]() Hania właśnie wczoraj ciągle prostowała nogę próbując jednocześnie przekręcić się z brzucha na plecki i jeszcze jakieś dziwne manewry... to teraz wiem do czego to zmierza (już zapomniałam jak to była przy starszej)smutek a kysz Vaniliova11 gratki dla Krystianka i oby Twoja alergia poszła sobie preczTelik super, że odzyskałaś pieniążki. A co do budowy, to czasami po bardzo męczącym dniu z dziewczynami, marzy mi się "posiedzenie w spokoju na budowie" (tylko szef nie chce mnie z biura puścić) Cytat:
do szafek mieliśmy coś takiego - http://www.babyono.com/produkty/poko...eczenia-szafek tylko innej firmy, ale to kupowaliśmy zanim dzieci się urodziły, a służyło jako zabezpieczenie przed fretką, bo skubaniec otwierał sobie wszystkie szafki i wywalał zawartość. pralkę mamy Aristona i ogólnie jestem zadowolona Cytat:
![]() oczywiście musiałam zobaczyć o jaki kubek chodzi ![]() duuuuuużo zdrówka |
|||
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
mialam na mysli imprezy - wiec nie doszukuj sie innego sensu. I zakonczylam rozmowe na ten temat - nie mam nic na sumieniu i juz.
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-14 o 13:12 |
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie no kartofle z chlebem???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-14 o 14:03 |
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
też się zastanawiałam, ale niektórzy i rosół z ziemniakami jedzą, ja nap. lubie placki ziemniaczane z cebulką i śmietana ale lubię też z cukrem na slodko
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-02-14 o 13:34 |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Siema.
Brumek piersi to mistrzostwo świata! były pyszne, i jak pachniało podczas pieczenia. Tż zachwycony. Nie dałam pieczarek bo on nie lubi. Marina i co zrobiłaś z tą przychodnią? co za baby!! Najlepszego dla Rogiego ![]() Jaciee miła niespodzianka, postarał się. Monia ale wykład piwny ![]() Kajoolku przytulam wirtualnie, zaraz wiosna, humory lepsze, do maja szybko zleci. Zmalowana przypomniało mi się: czy już "po badaniu"? Ale się wkurzyłam. Godzinę czekałam na promotorkę tylko po to zaby mi powiedziała że w tym tyg nic mi nie powie i nie pomoże bo ma za dużo na głowie! Mogła bynajmniej meilowo to napisać a nie milczeć a ja trace czas i ją ścigam. W usg zmiany jak przy niedoczynności, ale guzków nie ma. Nic się więcej nie dowiedziałam, nawet wyniku nie widziałam na oczy, dopiero w czwartek jak będę u endo to wynik ma być w karcie. Teściowa obrażona na mnie i tż. Wykończy mnie ta baba!! Myśli ze wszystko wie lepiej i jest niezastąpiona. W niedzielę przy ciotce i wujku zaczęła "babciować" ile to ona wie o dziecku itp, itd i ją z tż sprowadziliśmy na ziemię przy wszystkich i teraz oburzona. Pfff. Ja na walentynki różę dostałam dużą, a Sarcia mniejszą. Ale już zdążyliśmy się ściąć z tż, i pogodzić. ![]() Zimno mi. NOc co 2h pobudki A gołąbki z ziemniakami to normalka, moja mam zawsze tak robi. Tzn ziemniaki jak dodatek, nie w gołąbkach.. A rosół z ziemniakami ni tłuczonymi też lubię, nawet bardziej jak z kluskami.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-14 o 13:35 |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
patik moja tez probuje czasem przy rodzinie pochwalic sie czyms na temat Marysi, ale tez ja sprowadzam na ziemie - rzadko z nia bywa a najwiecej ma do powiedzenia.
Walentynki - po byku mam ![]() ![]()
|
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje,że jednak wyniki ok, i nie wygląda to tak źle, a gołąbki z ziemniakami tez lubię, oczywiście jako dodatek ale rosołu z ziemniakami jeszcze nie jadłam i chyba nie zjem wolę z makaronem |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() zapomniałam wczoraj napisac - telik bardzo sie ciesze ze odzyskalas kase (współczuje tylko rodzicom ze musza splacac dlugi takiego synalka )Marinka buziaki dla Igiego aaa chcialam napisac ze wczoraj robilam fajny deserek z gazetki dzieciowej Mus jabłkowo-ryzowy z biszkoptami potrzebne : duze słodko-kwasne jabłko klarowny sok (ja mialam Bobo Fruita jabłkowo-truskawkowego) kleik ryzowy pare biszkoptów Jabłko kroimy na małe kawałki, zalewamy sokiem, (ok pół szklanki) i dusimy pare minut na lekkim ogniu, aby jabłka zmiekły, potem blendujemy i dosypujemy kleiku aby troche zagescic,. Ja wsypalam malutko bo wlalam mniej soku i nie bylo zbytniej potrzeby zageszczania. Na koniec wkruszamy pare biszkoptów. Lila zjadła ze smakiem, było naprawde pyszne. Polecam jakbyscie chcialy
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-14 o 13:55 |
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik a to jest tak, że na głębokim talerzu kładziesz utłuczone ziemniaki i to zalewasz rosołem? Czy ziemniaki obok na osobnym talerzu? Pytam, bo tak nie jadłam nigdy.
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tak nigdy nie jadłam rosołu.
ale gołąbki z chlebem czy ziemniakami to sie u nas normalnie jada ![]() kurcze Polska to jednak bardzo zróżnicowany kraj...
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
No rosol z ziemniakami dziwnie......
za to bigos z ziemniakami tak i z chlebem tez jestem po obiedzie Igorzasty kima a ja ide sie wykapac i umyć łepa dzis moje dizecko ma chyab gorszy dzien (maruda) albo taki zmeczony byl ??? niewazne tak czy siak uciekam
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-14 o 14:06 |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Lili, Naataaszkaa, eveewe, brumek, ,bella7, Kajool, youyou, marzena_S, Agadus DZIĘKUJĘ MOJE KOCHANE ZA ŻYCZENIA
youyou u nas w rodzinie sie tak obchodzi, ale nie wiem czemu. Brumek tez tak napisała. Może w każdym woj. inaczej sie obchodzi nie wiem MoniaZ82, a pamiętasz może gdzie to zdjęcie bylo ? Faworki, chrust, czy inne nazwy tego dania- kocham jeść ![]() ![]() ![]() Placki ziemniaczane ja jem tylko i wyłącznie ze śmietaną i solą , mój Tz tylko z cukrem.Gołąbki z ziemniakami jak najbardziej ![]() Mój TZ je np. banana z bułką, gdzie dla mnie to jest coś okropnego ![]() Rogi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

)

i tak mi szkoda tego mojego dzidziolka...

dla diablicy