Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 10:31   #181
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop.
O, zapomniałam, faktycznie walentynki dzisiaj są...

Dzien dobry
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:54   #182
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Uwielbiam placki ziemniaczane z cukrem! Ale z sosikiem tez nie pogardze. Az mi slinka leci, a ja na diecie.

Maz rano zostawil mi kartke przy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P
Milego dnia Babeczki.
Ja ostatnio jadłam u teściowej ze śmietaną i z sosem paprykowym
Super Walentynka
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
rozmowa dotyczyla wczorajszego wieczorka, tak mi sie chcialo piwka z sokiem, ze sobie wlalam i gadajac z kumpela przez gg wypilam. Nie karmie piersia, wiec moge, a czasem lubie piwko ale tylko z sokiem.[COLOR="Silver"]
ty to chyba często pijesz?

Cześc
Wszystkiego najkochańszego dla zakochańców

Zadzwoniłam dzisiaj do pracy zapytac, czy mam napisac jakis wniosek czy coś, żeby kończyc godzinę wcześniej w związku z karmieniem( piersią nie karmie, ale mało kto u nas karmi, a kończy godzinę wcześniej) no i okazało sie, ż emuszę miec zaświadczenie od lekarza, że karmie peirsią jestem umówiona do rodzinnego po 15-trzymajcie kciuki, żeby mi wypisał i żebym nie musiała udowadniac

Mój mąż dostał walentynkę wczoraj-lizaka za 80 gr. hihi-ale liczy się gest, a ja mam sobie dzisiaj kupic z racji walentynek sukienke

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-02-14 o 10:55
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:59   #183
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop.
IGORKU
I dla wczoraj świętujących - Krystianka i Idy spóźnione

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jadę dzisiaj do tatinka a co !
KTO MI ZROBI CHRUSTY NA CZWARTEK!?
ja mogę Pączki pewnie też zrobię

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:03   #184
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ja mogę Pączki pewnie też zrobię
to i ja poproszę, pączkami tez nie pogardzę jak tłusty czwartek, to tłusty czwartek

IGOR ZDRÓWKA DLA CIEBIE Z OKAZJI MIESIĘCZNICY

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:03   #185
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

A ja sie kurcze wkurzylam. Kupilam przedmiot na All. Po dokonaniu zakupu dostalam meila od sprzedajacego ze jest na urlopie i nie wysyla, dopiero po 17 lutego (w opisie aukcji nie bylo nic wspomniane - malo tego jest napisane ze wysyłka w ciagu 24 godzin!!!!). Nie urzadza mnie wysylka po 17.02 bo nie zdazy dojsc przed 22.02 . Moj Tz bedzie w Polsce od 17 d0 22 lutego i mial to odebrac i zabrac ze soba TU.
Stary 2012-02-14, 11:05   #186
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A ja sie kurcze wkurzylam. Kupilam przedmiot na All. Po dokonaniu zakupu dostalam meila od sprzedajacego ze jest na urlopie i nie wysyla, dopiero po 17 lutego (w opisie aukcji nie bylo nic wspomniane - malo tego jest napisane ze wysyłka w ciagu 24 godzin!!!!). Nie urzadza mnie wysylka po 17.02 bo nie zdazy dojsc przed 22.02 . Moj Tz bedzie w Polsce od 17 d0 22 lutego i mial to odebrac i zabrac ze soba TU.
to masz prawo zrezygnowac z zakupu u tego sprzedawcy i kupic sobie u innego, skoro na aukcji nie zamieścił info, że jest na urlopie.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:05   #187
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brumek fajne te łamigłówki, trzeba się nieźle nagłowić, żeby rozplątać

ciekawa jestem co na to M. brumka, skoro Jej piersi są tak rozchwytywane

telik chciałabym wygrać w totka, ale nie mam szczęścia, czasami 3 mam, ale dziewczyny jak wygram to każdej dam po 10 tysięcy, obiecuję

Marzenak, nie o to chodzi,że żałuję że sobie kupiłam ale nie głupio mi,że w ogóle to napisałam, bo którejs może się zrobic przykro, bo ja tu tyle wydałam,a ktoś może nie mieć kasy na jedzenie

nie obraź się, ale zdaje mi sie ,że trochę za duzo tego piwa pijesz

Kajool to niedobrze, a mial byc do końca lutego, ludzie a do maja tyle dni, tygodni

no własnie, tak się zdziwiłam,że przepis wysyła pocztą, a nawet pomyslałam,że zrobiłaś ten krem do ciasta i wysłałaś do LiLi

Kajool ja polecam canpol babys mam w kontaktach, a jak Oliwka była mała, to zakładałam takie ograniczniki na drzwi,żeby paluszków nie zatrzasnęła, i na rogi szafek, ale miałam okrągłe i nie [polecam, bo u mnie się nie sprawdziły jak juz kup sobie owalne, moja Oli jak zobaczyła te okrągłe to zaczęła się bawić i wsadziła do buzi, a później nie mogła wyjąc, bo duża kulka

kurujcie się, niech to choróbska ucieka od Was , zdrówka

Vaniliowa, oo nowy avatarek, fajny

Patik co do fotek to muszę się zebrać, postaram się kliknąć i wkleić

Brunetka i Ty zmieniłaś avatarek, hehehe super Pigi
i oczywiście, spóźnione ale szczere 100 lat Kofana

no i oczywiście witam się z rana, u nas nocka średnio na jeża, jakos Nati się często budziła, jeszcze Oliwka przyszła w nocy to spałam jak śledź, w ogóle się nie wyspałam, czuję jakbym miała glowę kwadratową

Marina a jak u Was??jak Rogi?? mam nadzieje,że lepiej

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

podaj numer tel, to zadzwonię i nastukam mi, zołzy jedne, plaszczą doopska i nie raczą tel odebrać, co one na wakacjach są??pińdzie

Rogi za 8 miesięcy
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jadłam u teściowej ze śmietaną i z sosem paprykowym
Super Walentynka

ty to chyba często pijesz?

Cześc
Wszystkiego najkochańszego dla zakochańców

Zadzwoniłam dzisiaj do pracy zapytac, czy mam napisac jakis wniosek czy coś, żeby kończyc godzinę wcześniej w związku z karmieniem( piersią nie karmie, ale mało kto u nas karmi, a kończy godzinę wcześniej) no i okazało sie, ż emuszę miec zaświadczenie od lekarza, że karmie peirsią jestem umówiona do rodzinnego po 15-trzymajcie kciuki, żeby mi wypisał i żebym nie musiała udowadniac

Mój mąż dostał walentynkę wczoraj-lizaka za 80 gr. hihi-ale liczy się gest, a ja mam sobie dzisiaj kupic z racji walentynek sukienke
Dziewczynki wczoraj pilam i w niedziele sie zlozylo, ze pilismy drinki, a tak nie pamietam kiedy ostatnio pilam piwko! Nie pije codziennie, ale jesli mam ochote zdarzy mi sie czasem z TZ jak mala pojdzie spac, ale z reguly rzadko wypijam do konca - bo nie mam sily. A ponadto piwko nikomu nie zaszkodzilo jeszcze, do alkoholizmu mi daleko ( a wiem co oznacza alkoholizm bo stykalam sie z nim przez cale dziecinstwo). Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie wypila nigdy alkoholu.

Marys usnela, TZ wpadl po pracy razem z nia spi a ja umylam glowe umylam gary, wywiesilam pranie i mysle nad obiadem
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:07   #188
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
to masz prawo zrezygnowac z zakupu u tego sprzedawcy i kupic sobie u innego, skoro na aukcji nie zamieścił info, że jest na urlopie.
Tak tylko ze juz przelew puscilam ( o durna ja)
Stary 2012-02-14, 11:08   #189
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki wczoraj pilam i w niedziele sie zlozylo, ze pilismy drinki, a tak nie pamietam kiedy ostatnio pilam piwko! Nie pije codziennie, ale jesli mam ochote zdarzy mi sie czasem z TZ jak mala pojdzie spac, ale z reguly rzadko wypijam do konca - bo nie mam sily. A ponadto piwko nikomu nie zaszkodzilo jeszcze, do alkoholizmu mi daleko ( a wiem co oznacza alkoholizm bo stykalam sie z nim przez cale dziecinstwo). Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie wypila nigdy alkoholu.
po prostu ostatnio czesto pisałaś o piciu, o kacu itp. troche mnie to zraziło, bo w końcu masz małe dziecko, ale skoro mówisz, ze to tylko sporadyczne, to ok.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Tak tylko ze juz przelew puscilam ( o durna ja)
nie zauważyłaś, trudno...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:08   #190
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Stronczek masz prawo zrezygnowac w ciagu 10 dni z zakupu bez podania przyczyny i musi ci zwrocic kase, jesli nie napisz do zespolu allegro.

Ja tez sie wkurzylam, 8 lutego kupilam Marysce kombinezon uzywany na all, do dzis dnia nie przyszedl i gosciu nie odp na meile. po co wystawiac cos na sprzedaz, jak pozniej sie nie wywiazuja z wysylki - a skoro kupilam kombinezon to mi potrzebny.
Stary 2012-02-14, 11:10   #191
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie wkurzylam, 8 lutego kupilam Marysce kombinezon uzywany na all, do dzis dnia nie przyszedl i gosciu nie odp na meile. po co wystawiac cos na sprzedaz, jak pozniej sie nie wywiazuja z wysylki - a skoro kupilam kombinezon to mi potrzebny.
rozpocznij spór na all. ja tak zrobiłam z jedną sprawą i odrazu koleś sie odezwał.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:12   #192
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

akurat kaca mialam po niedzieli bo faktycznie z kuzynki mezem troszke pilismy, ale wolno mi bylo bo maz nie pil, czyli sie zajal mala. A ponadto wczoraj piwko jak mala usnela, a tak naprawde nie pamietam kiedy mialam alkohol w domu (krucho z kasa w styczniu bylo - wiec to by byla ostatnia rzecz ktora bym zakupila za ostatnie pieniadze). Spokojnie alkoholika ze mnie nie bedzie jak ja po paru drinkach umieram caly dzien.
owszem gosci mamy czesto ale to tz jak cos z nimi pije, ja wtedy musze miec reke na pulsie wtedy bo jest Marysia.
Stary 2012-02-14, 11:13   #193
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
akurat kaca mialam po niedzieli bo faktycznie z kuzynki mezem troszke pilismy, ale wolno mi bylo bo maz nie pil, czyli sie zajal mala. A ponadto wczoraj piwko jak mala usnela, a tak naprawde nie pamietam kiedy mialam alkohol w domu (krucho z kasa w styczniu bylo - wiec to by byla ostatnia rzecz ktora bym zakupila za ostatnie pieniadze). Spokojnie alkoholika ze mnie nie bedzie jak ja po paru drinkach umieram caly dzien.
owszem gosci mamy czesto ale to tz jak cos z nimi pije, ja wtedy musze miec reke na pulsie wtedy bo jest Marysia.
to dobrze, że masz rękę na pulsie

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:15   #194
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Stronczek masz prawo zrezygnowac w ciagu 10 dni z zakupu bez podania przyczyny i musi ci zwrocic kase, jesli nie napisz do zespolu allegro.
napisałam mu meila zeby mi wyslal za granice, czekam teraz na odpowiedz

Ide cos porobic poki mi dziecko spi.... do pozniej

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-14 o 11:16
Stary 2012-02-14, 11:15   #195
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
rozpocznij spór na all. ja tak zrobiłam z jedną sprawą i odrazu koleś sie odezwał.
czekam jeszcze pol dnia, jak nie napisze do allegro ze nie ma kontaktu ze sprzedajacym
Stary 2012-02-14, 11:15   #196
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak, tak U nas też tak się mówi, że imieniny obchodzi się te, które wypadają jako pierwsze po urodzinach. DLatego np. mój mąż ma tak beznadziejnie że 4 dni po urodzinach ma imieniny... Ale Tymek będzie miał inaczej, te dalsze będzie obchodził, właśnie dlatego żeby mógł mieć dwie imprezy w ciągu roku, a nie tak dzień po dniu
Ja mam imieniny dwa dni po urodzinach

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
I dzisiaj moja Olivka pierwszy raz ,moze nie jadla ale memlala chrupka kukurydzianego....o ile bylo radosci....Ale jak juz widziala ze mam cos w rece dla niej to tak fajnie dziubek otworzyla....

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No, ciekawa jestem, czy będę dla Tymcia gotować/mrozić/pasteryzować?
Nie zdziwiłabym się, gdybyś blog o tym zaczeła pisać

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Nie nawidzę, no nie nawidzę angielskiej hydrauliki

Nie mamy ciepłej wody!!!!!!
Żadna tragedia, ale ja nie nawidze jak coś nie działa. i z tej przyczyny Emil był myty myjką na łóżku w miseczce wody, a hydraulik rękami T. (bo przez telefon) próbował naprawić boiler. no tragedia!!!. Aż powiedziałam T. żeby się nie wygłupiłą i powiedział panu dobranoc i zaprosił go rano do naprawy- nie po to płacimy wysoki czynsz, żeby jeszcze się gmerać w rurach i zaworach.
No to się wyżaliłam

Cytat:
wypilam - nie pomoglo
Dzien dobry!!!!
Marys w nocy urzadzila placztylko nie wiem czemu, ale jakos zjadla mleczko i usnela. Ide jej teraz dam kaszke pozniej Was odwiedze.
Najlepszym lekiem na kaca jest nie pić dzień wcześniej

Cytat:
rozmowa dotyczyla wczorajszego wieczorka, tak mi sie chcialo piwka z sokiem, ze sobie wlalam i gadajac z kumpela przez gg wypilam. Nie karmie piersia, wiec moge, a czasem lubie piwko ale tylko z sokiem.
Nie boisz się tak? Gdyby coś się Marysi stało (wystarczy, żeby z łózka spadła - co może zdarzyć się każdemu), to mogłabyś mieć duże problemy. Z zawodu jestem pracownikiem socjalnym - może to takie moje przewrażliwienie...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:17   #197
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
napisałam mu meila zeby mi wyslal za granice, czekam teraz na odpowiedz
dobre posuniecie - oni maja obowiazek powiadomic o urlopie, a jak nie masz prawo zrezygnowac albo zglosic do allagero - w koncu to ich wina nie twoja

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja mam imieniny dwa dni po urodzinach

Nie zdziwiłabym się, gdybyś blog o tym zaczeła pisać

Najlepszym lekiem na kaca jest nie pić dzień wcześniej

Nie boisz się tak? Gdyby coś się Marysi stało (wystarczy, żeby z łózka spadła - co może zdarzyć się każdemu), to mogłabyś mieć duże problemy. Z zawodu jestem pracownikiem socjalnym - może to takie moje przewrażliwienie...
a co ma sie jej stac skoro w domu jest maz? - nie przesadzacie? przeciez nie jestem samotna matka tylko dziecko ma ojca i jesli juz sa goscie i pijemy to zawsze jedno z nas jest trzezwe - nie ma innej opcji
Ale dziekuje ze dbacie o nas

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-14 o 11:30
Stary 2012-02-14, 11:17   #198
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Z zawodu jestem pracownikiem socjalnym - może to takie moje przewrażliwienie...
O!Witaj w klubie

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:30   #199
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga pije MM az dorabiac musialam!!!! widocznie hipp nie przypasowal corci

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
I fajnie, ze odzyskalas kaske a co do tego, ze ci szkoda tego aceta, kurde Teliku, gdyby mlody byl powazniejszy nie przehulalby cudzej kasy. Ja nie wiem mnie mama nauczyla, ze cudzej wlasnosci sie nie tyka.
Może jego tez uczyła, ale alkohol wyłącza ludziom myślenie...

Cytat:
Hej laski, ale jestem zła! dzwonię od 7 rano i ni hu.ja ! Nikt nikt nie raczy odebrać telefonu w tej przychodni...
Nie będę przecież szła z dzieckiem przed siódmą się rejestrować...
Widziałyście takie cyrki?
Beti wczoraj miała świętą rację z tymi telefonami.

Ja zadzwoniłam do nas o 7:30, bo wczesniej nr zajęty i nie było już miejsca na dzieci zdrowe
dla Rogiego!!!

Cytat:
KTO MI ZROBI CHRUSTY NA CZWARTEK!?
To już w ten czwartek?
(Moja teściowa mówi "faforki")

Cytat:
O!Witaj w klubie
Ty też?
Stary 2012-02-14, 11:32   #200
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

a propo chrustu-faworkow macie jakis sprawdzony przepis??uwielbiam faworki

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Facet od kombinezonu napisal, ze wyslal i ze przeprasza za opoznienieczyli pewnie dzis wysle i jutro dostane.
Stary 2012-02-14, 11:33   #201
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też?
tak, ale na szczeście nie pracuję w zawodzie(wogóle zle dobrałam sobie studia-cóż...)

faforki

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:33   #202
JustPi
Rozeznanie

Witajcie kochane mamusie
udało mi się w końcu dorwać do wizażu a tu nowy wątek
więc się meldujemy: ja i mój pierdzioplujek

coś moja organizacja czasu ostatnio szwankuje i mam mega zaległości

nie będę nic pisać o zdrowiu dzieciaków, bo same wiecie, że później się na odwrót dzieje
powiem tylko, że Majka w przedszkolu
wczoraj odwaliłam mega prasowanie, co to się dłuuuugo zbierało i dziś zasłużyłam na nicnierobienie

to lecę nadrabiać nowy wątek
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:35   #203
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
powiem tylko, że Majka w przedszkolu
wczoraj odwaliłam mega prasowanie, co to się dłuuuugo zbierało i dziś zasłużyłam na nicnierobienie

czasem trzeba ,,nic nie robic"

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-14, 11:39   #204
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monika a na jakie mleko zamieniłaś Hipp? Moja nie chce ponownie z butelki pić. Jak odkręciłam smoczek to piła z gwinta czasem nie mam siły na te moje dziecko.
poczatkowo (w piatek) kinga tez preferowala picie z gwinta. ale chyba wiecej wylewala niz pila. dzis wytrabila 180 ml, co jest jej rekordem. mialam zmienic na ha to mleko wiec mam bebiko ha

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:

Marys usnela, TZ wpadl po pracy razem z nia spi a ja umylam glowe umylam gary, wywiesilam pranie i mysle nad obiadem
a mi sie zdarza przez kilka dni codziennie pic karmi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-14 o 11:45
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:43   #205
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

a mi sie zdarza przez kilka dni codziennie pic karmi :brzudal:
no faktycznie, tam tyle alkoholu, u mnie karmi lezy juz ze 3 tygodnie, i czeka na okazję

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:44   #206
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a co ma sie jej stac skoro w domu jest maz? - nie przesadzacie? przeciez nie jestem samotna matka tylko dziecko ma ojca i jesli juz sa goscie i pijemy to zawsze jedno z nas jest trzezwe - nie ma innej opcji
Ale dziekuje ze dbacie o nas
z tego co wiem to jesli bylaby akcja szpital (nawet jak dziecko garaczkuje) i obydwoje rodzice byliby nietrzezwi (jedno piwo tuż przed przyjazdem pewnie by nietrzezwosc wykazalo) to moga do szpitala wezwac [policje, zbadac rodzicow i nie dosc ze kosztami leczenia obarczyc to jeszcze policja postraszyc (i pewnie jakims pracownikiem socjalnym tez...). nie wiem jakby to sie mialo jakby np. w domu babcia trzezwa byla, czy takie tlumaczenie cos by dawalo... ale sama rozumiesz, zaraz w gazetach by pisali "pijani rodzice przywiezli niemowle z goraczka do szpitala", "pijana matka, a dziecko spadło z kanapy" itd.

Stary 2012-02-14, 11:45   #207
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
To już w ten czwartek?
(Moja teściowa mówi "faforki")
a zęby wszystkie ma?

Cytat:

ja karmi czasem też podpijam, ale rzadko. A taki % alkohol daaaaawno.... w urodziny TŻa wypiłam trzy łyki szampana i już mi szumiał Po takiej długiej abstynencji to masakra

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:45   #208
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
tak, ale na szczeście nie pracuję w zawodzie(wogóle zle dobrałam sobie studia-cóż...)
Ja na razie tez nie pracuję. A nie podobały Ci się studia? Mi bardzo - takie "życiowe"...

Cytat:

Mi też, ale nie codziennie
Stary 2012-02-14, 11:45   #209
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
poczatkowo (w piatek) kinga tez preferowala picie z gwinta. ale chyba wiecej wylewala niz pila. dzis wytrabila 180 ml, co jest jej rekordem. mialam zmienic na ha to mleko wiec mam bebiko ha

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

ile w karmi jest alkoholu?ja karmi nie lubie, wole jak juz cos reddsa ale tylko jablkowego

Wszystkiego najlepszego dla Igiego!!!!
Stary 2012-02-14, 11:47   #210
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no faktycznie, tam tyle alkoholu, u mnie karmi lezy juz ze 3 tygodnie, i czeka na okazję
jak sie karmi to tylko karmi

a tak serio - zdarzalo mi sie z mezem wypic piwko do filmu jak artur byl maly...
a jeszcze niedawno maz wypytywal: "rodzisz czy moge sobie piwo wypic?"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości