Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 16:31   #4501
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
nena gdzie kupilas te lampiony piekne sa i ladnie wygladalyby na schodach do naszej sali !
no własnie one są idealne na schody, przy zmierzchu. a kupiłam je u wujka allegro

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Nenuś Oj cudowne są takie lampiony, efekt będzie rewelacyjny Sama chciałam robić z nimi dekoracje, ale po konsultacji z TŻem doszliśmy do wniosku, że jednak za droga jak dla nas taka zabawa... Także tym bardziej się cieszę, że będę mogła podziwiać je na zdjęciach z Waszego pięknego dnia Jeśli chodzi o welon... to czy mogłabyś wrzucić jakiegoś linka? Fotkę? Pamiętam, że jeden welon-mgiełkę już zamawiałaś, taką nie dłuższą niż do pasa?
link http://allegro.pl/lilly-rose-nowosc-...092378837.html
a tamten welon...wiesz co ja zrobiłam?? kupiłam biały welon a suknię mam ivory. dopiero na ostatniej przymiarce się zjarzyłam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:33   #4502
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

nena- tak jak pisze kasia, ustapilabym mu trochę.. chyba nie ma co isc w zaparte a jednak poczuje sie ze liczycie sie troche z jego zdaniem.. Oczywiscie w jakichs malych kwestiach wlasnie takich jak to wino- ale za to wodke kupicie taka jak wy chcecie I tak taniej na tym wydziecie niz kupowac drozsza wodke
Tylko zeby Twoj tato sie nie nakrecil i nie chcial tego wszystkiego
twoj brat mial juz wesele, a tato pewnie nie będzie mial juz okazji wtarocic sie do spraw ślubnych wiec moze odpusc mu troche Chyba ze masz jeszcze jakies rodzeństwo

a

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-02-14 o 16:35
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:36   #4503
Irmelin333
Raczkowanie

Nena nie wiem czy jestes jedynaczka czy nie, w każdym bądź razie to dla Twojego taty duże przeżycie że córka wychodzi za mąż. Jeśli go tylko na to stać, a nie ze faktycznie 'zastawia się' to ja bym mu pozwoliła na te jego zachcianki. Chyba lepiej tak niż żeby był ojcem skapcem i załował pieniedzy.
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:38   #4504
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość

Ten załącznik to chyba nie jest cały skończony
Zrób personalizacje po przez korespondencje seryjną, a nie wypisuj tego ręcznie, ani tez tego nie wklejaj, bo się łatwo pomylić, przygotuj w Excelu listę wg odmiany do zaproszeń
Ale mi nie o to chodziło. Nie robiłam zaproszeń sama tylko zamawiałam. A chodziło mi o formatowanie kartki w taki sposób, aby wiersz był z boku i wyśrodkowany a pod nim już tekst na calej stronie (tak jak w załączniku). Dlatego pytałam się o tworzenie kolumn tylko na części kartki tak aby powstały trzy części. Na chwile obecną jedynie taki pomysł miałam z wykorzystaniem tabeli.
Poza tym nie polecam Exela do tworzenia listy gości do zaproszeń (taką roboczą listę można sobie stworzyć), gdyż w exelu nie sprawdzana jest pisownia i nie podkreśla np. literówek czy innych błędów.

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
i takie pyt mam nadzieje że ktoś mi odp.ślub w czerwcu przymiarka 5 maja troche późno ;/bo tak czytam i większość z was już miała je albo mieć bedzie .czy w takim razie nie lepiej jak zadzwonie do nich i powiem że szybciej chce przymiarkę? ja nie moge jeszcze kupić stanika bo ciężko mi utrzymać wage-szybko chudne i nie wiem czy uda mi sie utrzymac wage do wesela no a biust chudnie mi w 1 kolejności.i jeszcze 1 pyt.suknia bez ramiączek na przymiarce miałam bardotkę ztriumpha taką z silikonowymi paskami w środku trzymała sie nie spadała tylko że biust nie wyglądał za fajnie.co zrobić aby jakoś b go wyeksponowac?stanik to musi byc bardotka raczej i to taka która bedzie sie trzymała.
e tam, ja mam przymiarkę sukni pod koniec marca (chciałam przed świętami suknię zmierzyć) a ślub na poczatku maja. A jak zmieniasz wagę, to lepiej mieć przymiarkę jak najbliżej ślubu bo wtedy suknia będzie lepiej dopasowana.
Stary 2012-02-14, 16:43   #4505
ona8686
Zakorzenienie

Witajcie wpadłam tak na szybko i odpowiadam na to co widziałam.

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
a wczoraj pokłóciłam się z siostrą a dziś mama mnie rano zdenerwowała.

Ale mam już lepszy humor bo :
dostałam pracę. Byłam dziś zawieźć cv w 2 miejsca (bo to zlecenie na którym byłam ostatnio trwało tylko tydzień). No i zadzwoniła do mnie właśnie pani z biura rachunkowego, że zaprasza mnie od poniedziałku . Nie mam co prawda wcale doświadczenia i jest to tylko do listopada na zastępstwo ale zawsze coś i nauczę się nowych rzeczy
Gratuluje pracy

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile osób robicie wesele??
No i jak myślicie dużo wam odmówi??
Na 142 osoby, ale w tym 117 osób dorosłych, reszta to dzieci, nawet te najmniejsze, ale trzeba było je policzyć. Od osoby płacimy 150 zł, w tym 5 dań gorących, ciasta, owoce, 1 toast, stół wiejski i dekoracje.
Jesli zrezygnujemy np. z jednego dania to tym samym cena sie zmniejsza, a ze my mamy slub o 19 to chyba tak zorbimy

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczynki,

siedze w pracy i mam taki okropny doł wymieszany z kacem, ze szok.....

Wczoraj sie strasznie pokłocilismy i do tego mamy wielki problem, ale chyba to nie miejsce aby o tym pisac

Przepraszam, że pisze nie na temat, ale nie wiedziałakm gdzie sie wygadać....dawno mi tak smutno nie było......
wszystko sie ulozy

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
JA TEŻ ale to jest super mieć tę decyzję podjętą!!! Pokażę jak będę miała czas, czyli pewnie po pracy...
pokazuj

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

a właśnie poczyniłam kolejny zakup ślubny (pamiętacie, jak się chwaliłam, że prawie już wszystko mam do ślubu kupione ?? ). Otóż okazało się, że nie i kupiłam właśnie sześć lampionów ogrodowych, którymi udekroujemy wejście do namiotu, schodki dworku i balustradę tarasu. Mam nadzieje, że wyjdzie pieknie. Zwłaszcza że te największe mają prawie 50 cm. Widziałam je na żywo w takim sklepie z dekoracją wnętrz i jeden lampion kosztował 149 zł, a tu za komplet trzech zapłaciłam niecałą stówę

Sztuczuś, witaj
No Kochana pisz mi gdzie kupiłaś lampiony Ja jakos nadziewam sie na takie malutkie a jak widziałam fajne to juz nastepnego dnia ich nie bylo

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:48   #4506
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
No Kochana pisz mi gdzie kupiłaś lampiony Ja jakos nadziewam sie na takie malutkie a jak widziałam fajne to juz nastepnego dnia ich nie bylo
proszę http://allegro.pl/najtaniej-komplet-...112560556.html

dzięki dziewczyny za odpowiedzi. może rzeczywiście pójdę na pewien kompromis, choć mi się to kompletnie nie usmiecha

Stary 2012-02-14, 16:51   #4507
nena1984
Zakorzenienie

zobaczcie jaki fajny pomysł, czy w lipcu są truskawki??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lzd2bx6G4N1qfl3u8o1_500_large.jpg (29,9 KB, 50 załadowań)

Stary 2012-02-14, 16:53   #4508
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Kusisz tymi swoimi pomyslami ! Jak nie lampiony to teraz truskawki na szczescie we wrzesniu na 100% nie ma
a truskawki to chyba przelom czerwca lipca, wiec moze jeszcze beda

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:55   #4509
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:56   #4510
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
To już kochana Twój wybór. Ale ja bym ich nie dopasowywała. No chyba, że świadek przyjdzie sam i ona sama.
Ale byłam na wielu weselach i jeszcze nigdy nie widziałam, żeby świadkowie, którzy nie byli parą byli dopasowani kolorystycznie.
I mi byłoby głupio powiedzieć świadkowi 'Słuchaj, świadowa będzie miała niebieską sukienkę, to Ty musisz mieć niebieski krawat'...
Ale to już Wasz wybór
Ja tez bym tak zrobiła że jak świadkowie będą ze swoimi osobami to bym ich na siłę nie dopasowywała

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny zrobienie mojego tortu nie stanowi żadnego problemu!!

Jedyne co mnie martwi to cena Pani napisała mi, że takie torty robi się z masy marcepanowej i kosztuje to 60zl za kg. Licząc 90 osób tort powinien wg niej ważyć prawie 11 kg czyli 66ozl za sam tort. Do tego mają ciasto w cenie średnio 22zł za kg, a paczki dla gości po 11zl.
Jakoś mi się to drogo wydaje. Po ile wykupujecie?
W tej sprawie to ja Ci nie pomogę bo nam tort i ciasta robi nasza kucharka z tego co wiem u nie za cisto się nie płaci tylko od blachy i wychodzi taniej

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wszystko opisałam na poczcie ale nie wiem czy masz do niej dostęp Nie chcę tu tego pisac bo może to czytac dziewczyna która całe to zamieszanie stworzyła ale w skrócie chodzi o to ze chyba Panie z salonu w którym jest moja suknia użyczają ja do mierzenia innym PM Poza tym zbliza sie wielkimi krokami ślub a ja jestem w rozsypce, nie mamy gajera itp rzeczy a czas leci jak przez palca i czuje się bardziej zestresowana.
A może mają drugą suknie która jest do mierzenia gratulacje 2 miesięcy a co do teściowej krawcowej to wiem co masz na myśli moja mam jest krawcową i wszystko musi ładnie leżeć, nic nie może się marszczyć jest to takie zboczenie zawodowe ale bardzo czasem denerwujące

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ojej no będzie dobrze Kochana jakoś sobie poradzicie nie znam sprawy więc nic więcej nie wiem co powiedzieć

ja w tym momencie nawet nie wiem czy oni przyjdą z osobami towarzyszącymi bo są fochy już że w kościele będą sami i takie tam moja świadkowa będzie siedzieć koło mnie świadek TŻ koło niego ewentualne osoby towarzyszące będą siedziały koło swoich partnerów
czy zwyczaj to nie wiem ale u mnie się utarło tak w rodzinie że jednak ci świadkowie sie jakoś tam dobieraja do siebie kolorystycznie
I właśnie dla tego my z TŻ szukamy pary na świadków żeby potem nie było fochów żadnych bo od wielu już osób które świadkowały z kimś innym, a nie ze swoją polówką słyszałam że się źle czuli

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
No własnie. Ja zostałam totalnie olana na wątku pm 2013 i siedze u Was. Nie wygonicie mnie
No pewnie że Cię nie wygonimy

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mam pytanie czy z kościoła dokumenty można wyciągnąć od ręki czy trzeba czekac na nie z dwa tygodnia załóżmy??? Chiałabym żebysmy spisali protokół w marcu i nie wiem kiedy dobry moment an wyciągniecie metryki bierzowania.... poradzicie... plisss.....
Od ręki się wyciąga. Według mnie to i teraz możesz iść po te akta będziesz miała z głowy

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja już po protokole nie taki diabeł straszny chociaż na początku się zestresowałam bo ksiądz powiedział że bez zaświadczenia z USC nie możemy protokołu spisać (pisałam Wam kiedyś ze nie możemy zaświadczenia jeszcze wyciągnąć bo TŻ zmienia dowód właśnie) i już myślałam ze przyjechaliśmy an marne ale udało się go ładnie poprosić i jednak spisaliśmy, a zaświadczenie i nowy nr dowodu TŻa doniesiemy później
Teraz kolejne wyzwanie przed nami bo jeszcze w tym tygodniu musimy pójść do pierwszej spowiedzi przedślubnej (u nas tak jest ze trzeba najpóźniej tydzień po daniu na zapowiedzi iść)
Super że ksiądz nie robił problemów i macie to już za sobą
Z tym spisywaniem to jest różnie zależy chyba od księdza bo my mamy ślub w sierpniu a protokół spisaliśmy już w styczniu i nie trzeba było mieć tych papierów z USC

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
a ja nie wiem kiedy mi stuknie albo może już stuknąło...lubie z wami tu być nie zawsze sie udzielam (ze względu na brak czasu)ale zawsze czytam co piszecie ,korzystam z waszych rad ja też czekam na zaproszenia coś długo idą;(
A jakie masz zaproszenia

Nena jak tatę stać to ja bym mu ustąpiła i niech kupuje wódkę jaką chce, a wina powiedzcie że wy kupicie bo np. inne wam smakują

smerf_etka13 tak płacimy za samą salę i mamy swoją kucharkę i nam z wyliczeń wychodzi dużo taniej niż w lokalu

A ja dziewczyny poczyniłam zakupy ślubne kupiłam sobie biustonosz i pończochy taki sam kolor jak ma Nena kolorek bardzo mi się spodobał

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-02-14 o 16:58
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:59   #4511
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
w skrócie: Podpadł mi i podjęłam decyzję, że koniec. ze ślubem i nami.
Czym Ci tak podpadł?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:01   #4512
kasia_kuku
Zakorzenienie

Opisze wam na poczcie, ale na razie idę zrobić sobie obiad

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:03   #4513
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A może mają drugą suknie która jest do mierzenia gratulacje 2 miesięcy a co do teściowej krawcowej to wiem co masz na myśli moja mam jest krawcową i wszystko musi ładnie leżeć, nic nie może się marszczyć jest to takie zboczenie zawodowe ale bardzo czasem denerwujące
Nie mają nic z nowej kolekcji bo byłam wczoraj w salonie pytać mniej więcej o to.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-02-14 o 17:05
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:04   #4514
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczęta, mam problem związany ze ślubem, pomożecie??
zaczęło się właśnie od tego wczorajszego menu. A w skrócie chodzi o to, że mój tato to jest taki trochę "zastaw się a postaw się". On wszystko musi mieć najlepsze i najdroższe. To się też przejawia w życiu. On np. nigdy nie "zniżyłby" się do poziomu kupowania samochodu używanego. To jest jeden z wielu przykładów, ale najlepiej go obrazuje. Poza tym, to oczywiście jest kochany i w ogóle, ale ta jego cecha dała nam się ostatnio mocno w kość w związku z weselem. M.in. z tego też względu postanowiliśmy, że sami z Tżtem sfinansujemy sobie wesele. Nie będzie to może ślub a'la Zia, ale klasyczne, polskie wesele. I tu zaczęły się schody. Bo o ile ojciec jakoś tę wiadomość przełknął, stwierdził że to co miał nam dać na wesele da nam na urządzenie domu, to jednak on sobie nie wyobraża, że na naszym weselu nie będzie przykładowo:
- wódki Finlandii albo Smirnoffa czarnego (cena to pewnie ok 30 zł za pół litra)
- prosiaka
- najdroższego tortu
- oczywiście wczoraj powiedział, że tylko najdroższe menu powinno wchodzić w grę.
Wino też już wybrał, butelka za 25 zł. Kupił dziś jedno i rozlał przy obiedzie, niby to dla spróbowania. aha jasne. Niby nie jest drogie, ale my planowaliśmy wydać ok 15 zł na butelkę. Co przy 30 butelkach daje już jakąś tam kwotę.
Podobnie jest ze wszystkim. tłumaczę mu, że szkoda nam kasy na wybieranie droższych opcji, bo to nie ma sensu, wesele to impreza jednodniowa, a wódka za 17 zł smakuje tak samo jak ta dwa razy droższa. No więc on oczywiście, że nam kupi tą przysłowiową wódkę. Tylko nie tu tkwi problem. Jakbyśmy chcieli, to byśmy sobie sami ją kupili. Nie wiem już jak mam mu tłumaczyć. Z jednej strony nie chcę, żeby tata sobie pomyślał, że w ogóle nie liczymy się z jego zdaniem. Nie wiem co mam robić, może odpuścić chociaż to wino Co byście zrobiły na moim miejscu, może macie podobne doświadczenia jako jedyne córeczki tatusiów.

no i tyle, przepraszam że się rozpisałam.
mnie sie wydaje ze chyba trzeba rozwazyc kazda rzecz z osobna... u mnie moja mama chcialaby brac udzial w wyborze wszystkiego i na poczatku to moi rodzice mieli finansowac polowe wesela, TZ od razu mowil ze bedzie finansowal sobie sam, od 18 roku zycia sam zarabia na siebie wiec tym bardziej w wieku 30 lat nie prosilby rodzicow o finansowanie wesela, ale jak zobaczylam jak moja mama sie wtraca we wszystko (nie bezczelnie, ale chce miec swoje zdanie) to zdecydowalam ze cale wesele robimy sami i teraz wszystko zalezy od nas biore pod uwage zdanie rodzicow, ale tylko w momencie gdy nie moge sie na cos zdecydowac i sama prosze ich o rade, a w pozostalych kwestiach decydujemy sami... tylko u nas raczej dzialalo to w odwrotna strone - TZ chcial finlandie, a mama uwazala ze bez sensu kupowac taka droga i tak naprawde od tego sie zaczelo, bo ona powiedziala ze za taka droga nie zaplaci wiec wtedy zdecydowalismy ze zaplacimy za wszystko sami mysle ze w Twoim przypadku najlepiej byloby ustapic w niektorych kwestiach tacie - np. jesli tak bardzo zalezy mu na lepszym alkoholu, lepszych winach to wy przeznaczcie swoja kwote na dana rzecz, a on jesli chce moze pokryc roznice w cenie... on bedzie zadowolony, a wam tez to wcale nie zaszkodzi. Najlepiej chyba kazda z rzeczy rozwazyc z osobna i pojsc na kompromos

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:06   #4515
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mają nic z nowej kolekcji bo byłam wczoraj w salonie pytać mniej więcej o to.
A byłaś w salonie i pytałaś o tą sytuację
Stary 2012-02-14, 17:07   #4516
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Jgodzia: w skrócie: Podpadł mi i podjęłam decyzję, że koniec. ze ślubem i nami.
osz kurczaczek widać jak czytam po łebkach... poczekam na info na poczcie
Cytat:
zaczęło się właśnie od tego wczorajszego menu. A w skrócie chodzi o to, że mój tato to jest taki trochę "zastaw się a postaw się". On wszystko musi mieć najlepsze i najdroższe. To się też przejawia w życiu. On np. nigdy nie "zniżyłby" się do poziomu kupowania samochodu używanego. To jest jeden z wielu przykładów, ale najlepiej go obrazuje. Poza tym, to oczywiście jest kochany i w ogóle, ale ta jego cecha dała nam się ostatnio mocno w kość w związku z weselem. M.in. z tego też względu postanowiliśmy, że sami z Tżtem sfinansujemy sobie wesele. Nie będzie to może ślub a'la Zia, ale klasyczne, polskie wesele. I tu zaczęły się schody. Bo o ile ojciec jakoś tę wiadomość przełknął, stwierdził że to co miał nam dać na wesele da nam na urządzenie domu, to jednak on sobie nie wyobraża, że na naszym weselu nie będzie przykładowo:
- wódki Finlandii albo Smirnoffa czarnego (cena to pewnie ok 30 zł za pół litra)
- prosiaka
- najdroższego tortu
- oczywiście wczoraj powiedział, że tylko najdroższe menu powinno wchodzić w grę.
Wino też już wybrał, butelka za 25 zł. Kupił dziś jedno i rozlał przy obiedzie, niby to dla spróbowania. aha jasne. Niby nie jest drogie, ale my planowaliśmy wydać ok 15 zł na butelkę. Co przy 30 butelkach daje już jakąś tam kwotę.
Podobnie jest ze wszystkim. tłumaczę mu, że szkoda nam kasy na wybieranie droższych opcji, bo to nie ma sensu, wesele to impreza jednodniowa, a wódka za 17 zł smakuje tak samo jak ta dwa razy droższa. No więc on oczywiście, że nam kupi tą przysłowiową wódkę. Tylko nie tu tkwi problem. Jakbyśmy chcieli, to byśmy sobie sami ją kupili. Nie wiem już jak mam mu tłumaczyć. Z jednej strony nie chcę, żeby tata sobie pomyślał, że w ogóle nie liczymy się z jego zdaniem. Nie wiem co mam robić, może odpuścić chociaż to wino Co byście zrobiły na moim miejscu, może macie podobne doświadczenia jako jedyne córeczki tatusiów.

tak jak dziewczyny weź drozsze wino ale wódkę już tańszą weź droższy tort a świniaka nie bierz
Cytat:
Eeej ale ja nigdzie nie napisałam, że to nie jest normalne :p Po prostu oboje chcemy do końca zakładać obrączkę i tyle Jeśli okaże się, że zabieg jest niemożliwy bo ścięgno jest za blisko czy coś to przecież nie będziemy podejmować ryzyka "pomimo wszystko" to chyba jasne Ale skoro się da to dlaczego nie?

A u Ciebie Jagodziu też pierścionek zatrzymuje się tuż nad stawem tak że ledwo zginasz palec?
nie aż tak to nie ale opada na prawą stronę i to tak widocznie :P
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:12   #4517
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
- prosiaka
- najdroższego tortu

Hmm... No dla mnie taka sytuacja jest abstrakcyjna Co prawda nie jestem córeczką tatusia (nawet dziś wspominałam o mojej siostrze ) ale nawet gdybym była mojego tatę nie byłoby stać na to by proponować droższe rozwiązania A jeśli byłoby go stać to z pewnością by tego nie zrobił bo On z kolei jest osobą dmuchającą wciąż na zimne i chowającego kaskę na czarną godzinę ...ale pomimo wrodzonej oszczędności (ma ją po dziadku ) widzę, że daje nam dużą swobodę mówiąc: "zbierajcie dzieci na wesele tyle ile możecie, resztę my opłacimy " - aż mi się łezka w oku kręci jak widzę że dla mnie chce się poświęcić i przyczynić się do moich pięknych wspomnień Tylko że ja z kolei nie mam sumienia nadwyrężać Jego portfela, tym bardziej że to mojej siostrze będzie potrzebna większa pomoc finansowa (razem ze swoim TŻem nie mieli tyle szczęścia co my i żadna babcia nie dała im mieszkania więc jakiegoś pieniężnego "kopa" od rodziców z pewnością będą potrzebować)...
Oj rozpisałam się Rozumiem, że macie z TŻem inny pomysł na Wasz Dzień i niepotrzebna Wam jest do tego wielka kasa Twojego taty, ale też jestem zdania, że dla "świętego spokoju" możecie Mu pozwolić troszeczkę uzewnętrznić się ze swoją chęcią finansowania niektórych atrakcji Ja może bym nie kombinowała z wódką że najpierw jednej firmy a potem drugiej, bo co bystrzejsi mogą sobie z tego żartować no ale faktycznie na tatusiowe wino chyba możecie się zgodzić? Pomyśl o tym na spokojnie, bo teraz faktycznie jesteś podenerwowana

Cytat:
link http://allegro.pl/lilly-rose-nowosc-...092378837.html
a tamten welon...wiesz co ja zrobiłam?? kupiłam biały welon a suknię mam ivory. dopiero na ostatniej przymiarce się zjarzyłam
Aaaa będziesz wyglądała cudownie )) No właśnie - a suknia już całkowicie dopasowana do Twojej figurki ? Ale w tyle jestem z takimi newsami
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:13   #4518
__Paulinka__
Zakorzenienie

TZ wlasnie mi na skype napisal: "(F) buziaczki tyle lat i wciąż jestem w Tobie zakochany (inlove)"

ah moj SLODZIAK i wogole od poczatku kiedy wyjechal pisze mi, ze teskni itp.. ah czemu nie moze dzisiaj przyjechac..eh.. jeszcze 5 dni

A teraz wlasnie jedzie do swojej parafi po akt chrztu, ciekawe czy to zalatwi misje dostal ode mnie na wyjazd

Cytat:
- prosiaka
- najdroższego tortu

Tez mysle, zeby pojsc na jakis kompromis.. ale nie dziwie sie Tobie, ze Cie to wkurza.. wkoncu to wasz slb i Wasze pieniądze.. ale no tacy są niektorzy tatusiowie
Cytat:
mmmm ja bede miala chyba w szampanie po jednej truskawce a w lipcu są truskawki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:14   #4519
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A byłaś w salonie i pytałaś o tą sytuację
Wszystko opisałam na poczcie, tu nie bede tego pisac bo ktoś może to czytaćwięc możesz tam pisac co i jak bo ja tu nie bede zdradzac wszystkiego. Na poczcie przeczytasz więcej info.
Stary 2012-02-14, 17:14   #4520
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Ale mi nie o to chodziło. Nie robiłam zaproszeń sama tylko zamawiałam. A chodziło mi o formatowanie kartki w taki sposób, aby wiersz był z boku i wyśrodkowany a pod nim już tekst na calej stronie (tak jak w załączniku). Dlatego pytałam się o tworzenie kolumn tylko na części kartki tak aby powstały trzy części. Na chwile obecną jedynie taki pomysł miałam z wykorzystaniem tabeli.
Poza tym nie polecam Exela do tworzenia listy gości do zaproszeń (taką roboczą listę można sobie stworzyć), gdyż w exelu nie sprawdzana jest pisownia i nie podkreśla np. literówek czy innych błędów.
Da się podzielić na kolumny, a kawałek dalej zlikwidować kolumny.
A co do sprawdzania w Excelu, to się da -> załącznik

Cytat:
Opisze wam na poczcie, ale na razie idę zrobić sobie obiad
Szkoda, że nie mam dostępu do poczty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ex.jpg (104,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-02-14, 17:22   #4521
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Jak to nie... Przecież ja co chwilę do Kaśki lub Kici pierdoły o chirurgach pisze na forum
Nawet jakiś tydzień temu pytałam się o nowy odcinek...
A z trzy miesiące temu pisałam z Jamee, że mi sie bardzo aktor z Na dobre i na złe podoba
Więc sorry, ale przecież cały czas o serialach nadaję
a no tak, przecież sama podsyłałam linki do odcinków online

Cytat:
Hahaha wiedziałam, że ciężko to opisać słowami No jest tak jak piszesz - niby nic i w życiu się TŻ nie spotkał z tym, żeby ktoś się go pytał: "o jeeeny ale masz dziwne palce!" hehehe i sam się nad tym nie zastanawiał dopóki nie zaczęliśmy mierzyć obrączek Sorry że w paintcie (dorobiłam nawet blinki na TŻa pięknej, przyszłej obrączce z polerowanego białego złota ) ale tak mniej więcej prezentuje się obrączka na TŻa dłoni Hahaha mam nadzieję, że po ślubie będę Wam mogła wstawić zdjęcie z prawdziwą obrączką w odpowiednim miejscu
pokazałam to mojemu TŻtowi, najpierw nic nie zauważył, a później stwierdził, że musi się mu fajnie pływac

Cytat:
- prosiaka
- najdroższego tortu

Nenuś ja bym odpuściła trochę. Dziewczyny dobrze piszą, coś za coś- wino droższe kosztem tańszej wódki itp
Stary 2012-02-14, 17:23   #4522
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mmmm ja bede miala chyba w szampanie po jednej truskawce a w lipcu są truskawki
A ja malinę Widziałam w tesco mrożone i chyba na takie sie zdecydujemy bo na truskawki czy maliny z krzaka w kwietniu nie mam co liczyć
Stary 2012-02-14, 17:27   #4523
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
A ja malinę Widziałam w tesco mrożone i chyba na takie sie zdecydujemy bo na truskawki czy maliny z krzaka w kwietniu nie mam co liczyć

chyba, ze sama szybko wychodujesz maliny tez pyszne
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:27   #4524
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dobra, wklejam moje pierwsze typy biżuterii na ślub i proszę o opinie

Każdy komplet jest całkiem inny, każdy mi się w jakimś stopniu podoba. Który według Was najbardziej pasowałby do mojej sukni? Jest z nią o tyle trudno, że ozdoby na koronce biżuteryjnej (kryształki) mienią się na różne kolory w zależności od barwy światła - przy ciepłym opalizują, przy zimnym np. świetlówce wydają się być bardziej srebrzyste - haha, i masz Ci babo placek! Dlatego celowałam na razie i w ciepłe i w zimne barwy biżu.

Co sądzicie o tych zestawach?

1 Delikatne swarki opalizujące
Załącznik 4498856

2 Swarki duże w zimnym odcieniu
Załącznik 4498857

3 Swarki łezki w kolorze moonlight
Załącznik 4498858

4 Złoto i cyrkonie
Załącznik 4498859

Mi się podoba ze swarkami

Nie udzielam się ostatnio za często, nie mam czasu po prostu.
W weekend byliśmy rozdać pierwsze zaproszenia, w ten weekend czeka nas to samo. W niedzielę robiliśmy sobie plener zimowy - foto by my sister Tańczyliśmy nasz pierwszy taniec wieczorem i wychodzi nam coraz lepiej
W tym tygodniu idę do kosmetyczki na zabiegi pielęgnacyjne przed ślubem i też mamy spotkanie w kościele - nauki.
Zaczyna się więcej dziać w sprawach ślubnych i trochę mnie to przytłacza. W ten weekend spotkają się rodzice w sprawie ustalenia biznes planu jeżeli chodzi o kasę na ślub.
Ze ślubnych zakupów, to zamówiłam muszki dla mojego chrześniaka i jeszcze dwóch chłopaczków. Jeden z nich będzie na pewno niósł dla nas obrączki i wyglądać muszą

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:28   #4525
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko opisałam na poczcie, tu nie bede tego pisac bo ktoś może to czytaćwięc możesz tam pisac co i jak bo ja tu nie bede zdradzac wszystkiego. Na poczcie przeczytasz więcej info.
Nie mam dostępu do poczty także Ci nie odpiszę ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Stary 2012-02-14, 17:42   #4526
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
chyba, ze sama szybko wychodujesz maliny tez pyszne
Ja hoduję maliny tylko ze jesienne
Stary 2012-02-14, 17:44   #4527
niusia_87
Zakorzenienie

Wiecie, co moja koleżanka zrobiła za prezent Walentynowy?
Ma foremki do lodu w formie serduszek. Roztopiła czekoladę, wysmarowała ścianki czekoladą i dała do zamrażalnika, odczekała, a następnie dała kawałki banana, wiórki kokosa i trochę alkoholu, zalała czekoladą i do zamrażalnika. Zrobiła takie serduszka z białej i brązowej czekolady. Włożyła do ładnego kształtem słoika i dała taką czerwoną tkaninę i zawiązała tarafką i spięła klamerką z biedronką. By nie było tak czarno-biało, to dała do słoika trochę czerwonej galaretki.
Stary 2012-02-14, 17:52   #4528
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Wiecie, co moja koleżanka zrobiła za prezent Walentynowy?
Ma foremki do lodu w formie serduszek. Roztopiła czekoladę, wysmarowała ścianki czekoladą i dała do zamrażalnika, odczekała, a następnie dała kawałki banana, wiórki kokosa i trochę alkoholu, zalała czekoladą i do zamrażalnika. Zrobiła takie serduszka z białej i brązowej czekolady. Włożyła do ładnego kształtem słoika i dała taką czerwoną tkaninę i zawiązała tarafką i spięła klamerką z biedronką. By nie było tak czarno-biało, to dała do słoika trochę czerwonej galaretki.
ooooo ale pomysłowa

a dziewczyny zapomniałam wam napisać ;p weszłam na firmowe konto a tam uwaga!! kaska już jest więc oficjalnie zaczynam zakupy jak poczynię zakupy to wam wstawię foto wylukałam już piękne wazony i świeczniki na elizówce w rewelacyjnej cenie ahhhh
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:16   #4529
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Laski!

Walnięte jesteście, ja nie mogę - 1 wątek roztrzaskany w 2 tygodnie

Ja znów przychodzę po dłuuugim czasie Trochę SPAMu:
U mnie małe zmiany - 2 tygodnie temu wprowadziła się do nas siostra z narzeczonym, mieli problemy z kolesiem u którego wynajmowali kawalerkę, będą u nas dopóki nie znajdą mieszkania które chcą kupić (a mają na to nadzieję koło maja, do tego czasu bez sensu żeby szukali tymczasowego lokum) - jest super, oni są happy, nam wpadnie dodatkowa kasa (nie zgodzili się żeby składać się tylko na rachunki ) a nasze koty świetnie się ze sobą bawią, także git

Jeśli chodzi o sprawy ślubne to dalej panują w moim codziennym życiu Pracy mgr oczywiście też jeszcze nie rozpoczęłam, za to zrobiłam zacne zakupy ślubne na all Kupiłam wstążki o 3 różnych szerokościach: 6mm, 12mm, 25mm w 3 kolorach: ciemny fiolet, jasny róż i ecru (te 2 ostatnie kolory to tak dla przełamania śliwkowej tonacji żeby nie było tak przewidywalnie oczywiście przy zaproszeniach i winietkach i w naszych ubiorach tylko fioletowe dodatki), do tego kleje magici i brylanciki do ozdabiania wstążek przy zapro. Natomiast dziś doszła do mnie paczka z grubej rury: 42 ślubne lampiony-mega serca i 4 tuby strzelające płatkami róż Długo się zastanawiałam nad tym czy chcę lampiony (piszę w licznie pojedynczej bo mój kochany TŻ powiedział na odczepnego: "a kupuj co tam chcesz " hehe) ale wreszcie doszłam do wniosku, że będzie to świetne zakończenie oczepin Postanowiliśmy bowiem pokroić tort koło 21 żeby goście (i my sami ) mieli jeszcze na niego ochotę Tak więc goście wypuszczą 20 różowych i 20 białych, z naszych rąk poleci czerwony, tak by się odróżniał A co z tym jednym dodatkowym? Wypuścimy na wiosnę w parku, tak na próbę (komu jak komu ale nam musi się udać bez problemu wypuścić lampionik ) No a jeśli chodzi o tuby to analogicznie do lampionów dla gości: 2 białe i 2 różowe

Pamiętacie jak pisałam Wam o nietypowym problemie TŻa ze skórą między palcami która uniemożliwia noszenie obrączki w normalnym miejscu? Odezwałam się w tej sprawie do kilku gabinetów chirurgii plastycznej (TŻ powiedział: "jak załatwisz to pójdę na zabieg" ) i od 2 z nich uzyskałam podpowiedź, żeby pomocy szukać u chirurga ręki - fakt No i wczoraj jeden pan doktor odpowiedział, że prosi zdjęcia ręki na maila Na jego stronie internetowej widziałam zdjęcia z przebiegu bardzo skomplikowanych schorzeń, usprawnianie nerwów i stawów, sądzę że tu nie będzie problemu Ciekawe tylko ile taka przyjemność kosztuje :p Jak kuku się zagoi będziemy mogli w końcu zamówić obrączki Specjalnie dla Was foto "żabiej łapki" mojego Kochanego, bo pamiętam że chyba nie wszystkie do końca zrozumiały co mam na myśli

Okey, mam dzień wolny (jasne, że do biblioteki nie pojadę bo na to mam za mało czasu :p) więc trochę ogarnę to co się dzieje dookoła w mieszkanku, zrobię zakupy na walentynkową kolację (TŻ wróci z pracy koło 21...) a robię makaron w sobie śmietanowo-szpinakowo-serowym (żółty, topiony, gorgonzola) a i o siebie zadbam ^^ Tak więc... czas start!

BUZIAKI DLA WAS KOCHANE
Hej Nie sa takie zle te blonki Daj znac ile lekarz chce za operacje
Nena
ja bym powiedziala ze skoro tak bardzo mu zalezy to niech sfinansuje Wam vodke na wesele, ale jest to Twoj warunek ze do reszty sie nie wtraca
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:22   #4530
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a dziewczyny zapomniałam wam napisać ;p weszłam na firmowe konto a tam uwaga!! kaska już jest więc oficjalnie zaczynam zakupy jak poczynię zakupy to wam wstawię foto wylukałam już piękne wazony i świeczniki na elizówce w rewelacyjnej cenie ahhhh
Jagodzia super że z firma pomału się rozkręca i czekamy na fotki pierwszych zakupów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości