|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
![]() Cytat:
a tamten welon...wiesz co ja zrobiłam?? kupiłam biały welon a suknię mam ivory. dopiero na ostatniej przymiarce się zjarzyłam
|
||
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
nena- tak jak pisze kasia, ustapilabym mu trochę.. chyba nie ma co isc w zaparte a jednak poczuje sie ze liczycie sie troche z jego zdaniem.. Oczywiscie w jakichs malych kwestiach wlasnie takich jak to wino- ale za to wodke kupicie taka jak wy chcecie
I tak taniej na tym wydziecie niz kupowac drozsza wodke ![]() Tylko zeby Twoj tato sie nie nakrecil i nie chcial tego wszystkiego ![]() twoj brat mial juz wesele, a tato pewnie nie będzie mial juz okazji wtarocic sie do spraw ślubnych wiec moze odpusc mu troche Chyba ze masz jeszcze jakies rodzeństwo ![]() a
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-02-14 o 16:35 |
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Nena nie wiem czy jestes jedynaczka czy nie, w każdym bądź razie to dla Twojego taty duże przeżycie że córka wychodzi za mąż. Jeśli go tylko na to stać, a nie ze faktycznie 'zastawia się' to ja bym mu pozwoliła na te jego zachcianki. Chyba lepiej tak niż żeby był ojcem skapcem i załował pieniedzy.
|
|
|
|
#4504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nie polecam Exela do tworzenia listy gości do zaproszeń (taką roboczą listę można sobie stworzyć), gdyż w exelu nie sprawdzana jest pisownia i nie podkreśla np. literówek czy innych błędów. Cytat:
|
|
|
#4505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
wpadłam tak na szybko i odpowiadam na to co widziałam. Cytat:
![]() Cytat:
Jesli zrezygnujemy np. z jednego dania to tym samym cena sie zmniejsza, a ze my mamy slub o 19 to chyba tak zorbimy ![]() Cytat:
Cytat:
pokazuj ![]() Cytat:
Ja jakos nadziewam sie na takie malutkie a jak widziałam fajne to juz nastepnego dnia ich nie bylo
|
|||||
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. może rzeczywiście pójdę na pewien kompromis, choć mi się to kompletnie nie usmiecha |
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Kusisz tymi swoimi pomyslami ! Jak nie lampiony to teraz truskawki
na szczescie we wrzesniu na 100% nie ma ![]() a truskawki to chyba przelom czerwca lipca, wiec moze jeszcze beda
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4510 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje 2 miesięcy a co do teściowej krawcowej to wiem co masz na myśli moja mam jest krawcową i wszystko musi ładnie leżeć, nic nie może się marszczyć jest to takie zboczenie zawodowe ale bardzo czasem denerwujące ![]() Cytat:
bo od wielu już osób które świadkowały z kimś innym, a nie ze swoją polówką słyszałam że się źle czuli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym spisywaniem to jest różnie zależy chyba od księdza bo my mamy ślub w sierpniu a protokół spisaliśmy już w styczniu i nie trzeba było mieć tych papierów z USC ![]() Cytat:
![]() Nena jak tatę stać to ja bym mu ustąpiła i niech kupuje wódkę jaką chce, a wina powiedzcie że wy kupicie bo np. inne wam smakują smerf_etka13 tak płacimy za samą salę i mamy swoją kucharkę i nam z wyliczeń wychodzi dużo taniej niż w lokalu A ja dziewczyny poczyniłam zakupy ślubne kupiłam sobie biustonosz i pończochy taki sam kolor jak ma Nena kolorek bardzo mi się spodobał
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-02-14 o 16:58 |
||||||||
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Opisze wam na poczcie, ale na razie idę zrobić sobie obiad
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mają nic z nowej kolekcji bo byłam wczoraj w salonie pytać mniej więcej o to.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2012-02-14 o 17:05 |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz wszystko zalezy od nas wiec wtedy zdecydowalismy ze zaplacimy za wszystko sami mysle ze w Twoim przypadku najlepiej byloby ustapic w niektorych kwestiach tacie - np. jesli tak bardzo zalezy mu na lepszym alkoholu, lepszych winach to wy przeznaczcie swoja kwote na dana rzecz, a on jesli chce moze pokryc roznice w cenie... on bedzie zadowolony, a wam tez to wcale nie zaszkodzi. Najlepiej chyba kazda z rzeczy rozwazyc z osobna i pojsc na kompromos
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
weź droższy tort a świniaka nie bierz ![]() Cytat:
|
|
#4517 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda nie jestem córeczką tatusia (nawet dziś wspominałam o mojej siostrze ) ale nawet gdybym była mojego tatę nie byłoby stać na to by proponować droższe rozwiązania A jeśli byłoby go stać to z pewnością by tego nie zrobił bo On z kolei jest osobą dmuchającą wciąż na zimne i chowającego kaskę na czarną godzinę ...ale pomimo wrodzonej oszczędności (ma ją po dziadku " - aż mi się łezka w oku kręci jak widzę że dla mnie chce się poświęcić i przyczynić się do moich pięknych wspomnień Tylko że ja z kolei nie mam sumienia nadwyrężać Jego portfela, tym bardziej że to mojej siostrze będzie potrzebna większa pomoc finansowa (razem ze swoim TŻem nie mieli tyle szczęścia co my i żadna babcia nie dała im mieszkania więc jakiegoś pieniężnego "kopa" od rodziców z pewnością będą potrzebować)... Oj rozpisałam się Rozumiem, że macie z TŻem inny pomysł na Wasz Dzień i niepotrzebna Wam jest do tego wielka kasa Twojego taty, ale też jestem zdania, że dla "świętego spokoju" możecie Mu pozwolić troszeczkę uzewnętrznić się ze swoją chęcią finansowania niektórych atrakcji Ja może bym nie kombinowała z wódką że najpierw jednej firmy a potem drugiej, bo co bystrzejsi mogą sobie z tego żartować no ale faktycznie na tatusiowe wino chyba możecie się zgodzić? Pomyśl o tym na spokojnie, bo teraz faktycznie jesteś podenerwowana ![]() Cytat:
)) No właśnie - a suknia już całkowicie dopasowana do Twojej figurki ? Ale w tyle jestem z takimi newsami
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
TZ wlasnie mi na skype napisal: "(F) buziaczki
tyle lat i wciąż jestem w Tobie zakochany (inlove)"ah moj SLODZIAK ah czemu nie moze dzisiaj przyjechac..eh.. jeszcze 5 dni![]() A teraz wlasnie jedzie do swojej parafi po akt chrztu, ciekawe czy to zalatwi misje dostal ode mnie na wyjazd![]() Cytat:
Tez mysle, zeby pojsc na jakis kompromis.. ale nie dziwie sie Tobie, ze Cie to wkurza.. wkoncu to wasz slb i Wasze pieniądze.. ale no tacy są niektorzy tatusiowie ![]() mmmm ja bede miala chyba w szampanie po jednej truskawce a w lipcu są truskawki
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko opisałam na poczcie, tu nie bede tego pisac bo ktoś może to czytaćwięc możesz tam pisac co i jak bo ja tu nie bede zdradzac wszystkiego. Na poczcie przeczytasz więcej info.
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sprawdzania w Excelu, to się da -> załącznik Cytat:
|
||
|
|
|
#4521 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam w tesco mrożone i chyba na takie sie zdecydujemy bo na truskawki czy maliny z krzaka w kwietniu nie mam co liczyć
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się podoba ze swarkami Nie udzielam się ostatnio za często, nie mam czasu po prostu. W weekend byliśmy rozdać pierwsze zaproszenia, w ten weekend czeka nas to samo. W niedzielę robiliśmy sobie plener zimowy - foto by my sister Tańczyliśmy nasz pierwszy taniec wieczorem i wychodzi nam coraz lepiej ![]() W tym tygodniu idę do kosmetyczki na zabiegi pielęgnacyjne przed ślubem i też mamy spotkanie w kościele - nauki. Zaczyna się więcej dziać w sprawach ślubnych i trochę mnie to przytłacza. W ten weekend spotkają się rodzice w sprawie ustalenia biznes planu jeżeli chodzi o kasę na ślub. Ze ślubnych zakupów, to zamówiłam muszki dla mojego chrześniaka i jeszcze dwóch chłopaczków. Jeden z nich będzie na pewno niósł dla nas obrączki i wyglądać muszą
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja hoduję maliny tylko ze jesienne
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, co moja koleżanka zrobiła za prezent Walentynowy?
Ma foremki do lodu w formie serduszek. Roztopiła czekoladę, wysmarowała ścianki czekoladą i dała do zamrażalnika, odczekała, a następnie dała kawałki banana, wiórki kokosa i trochę alkoholu, zalała czekoladą i do zamrażalnika. Zrobiła takie serduszka z białej i brązowej czekolady. Włożyła do ładnego kształtem słoika i dała taką czerwoną tkaninę i zawiązała tarafką i spięła klamerką z biedronką. By nie było tak czarno-biało, to dała do słoika trochę czerwonej galaretki. |
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziewczyny zapomniałam wam napisać ;p weszłam na firmowe konto a tam uwaga!! kaska już jest więc oficjalnie zaczynam zakupy jak poczynię zakupy to wam wstawię foto wylukałam już piękne wazony i świeczniki na elizówce w rewelacyjnej cenie ahhhh
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sa takie zle te blonki Daj znac ile lekarz chce za operacje ![]() Nena ja bym powiedziala ze skoro tak bardzo mu zalezy to niech sfinansuje Wam vodke na wesele, ale jest to Twoj warunek ze do reszty sie nie wtraca
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Oj cudowne są takie lampiony, efekt będzie rewelacyjny
Sama chciałam robić z nimi dekoracje, ale po konsultacji z TŻem doszliśmy do wniosku, że jednak za droga jak dla nas taka zabawa... Także tym bardziej się cieszę, że będę mogła podziwiać je na zdjęciach z Waszego pięknego dnia 

pokazuj 

Nie chcę tu tego pisac bo może to czytac dziewczyna która całe to zamieszanie stworzyła ale w skrócie chodzi o to ze chyba Panie z salonu w którym jest moja suknia użyczają ja do mierzenia innym PM
(u nas tak jest ze trzeba najpóźniej tydzień po daniu na zapowiedzi iść) 

Co byście zrobiły na moim miejscu, może macie podobne doświadczenia jako jedyne córeczki tatusiów.
wiec wtedy zdecydowalismy ze zaplacimy za wszystko sami
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
Dlatego celowałam na razie i w ciepłe i w zimne barwy biżu.