|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
|
#1112 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do szpitala na szczęście mam 3 minuty spacerkiem ![]() Cytat:
- nie wiadomo jaka będzie pogoda i temperatura - ja latem śpię w skarpetkach więc jakby moje dziecię miało się wdać w mamunię to po co ma marznąć - a czy będe używać pomyślę jak Syn będzię już nocował poza cieplutkim brzuszkiem ![]() Nie martw się napewno wszystko będzie dobrze - przez błedy księgowych nie możesz przecież być poszkodowana |
||||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1114 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za uwagę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32295942]Nie, nie, ja mieszkam w Chorzowie, a rodzić będę albo w Chorzowie, albo w Rudzie Śląskiej, albo w Świętochłowicach-Piaśnikach. Najbliżej i najwygodniej byłoby mi w Ch., ale Piaśniki mają dobrą opinię. Sama nie wiem.[/QUOTE] W zeszłym roku byliśmy w Chorzowskim Wesołym Miasteczku.Do końca życia zapamiętam diabelski młyn Cytat:
. A co do łóżeczka to ja muszę mieć takie w którym dziecko będę widziała z każdej strony, więc wszelkie zabudowy odpadają.Tak,tak Muszę w końcu nauczyć się słuchać ludzi z doświadczeniem, bo przyznam, mam z tym problem![]() Cytat:
A później będzie tak: a to tylko jedna kostka, a to jeden kawałeczek, a to tylko dwa gryzy![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
No 25
5 lat temu ![]() Cytat:
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Za 3 lata kochana to urodziny będą takie, że
![]() ![]() ![]() . Małe będzie miałO # LATKA< WIĘC POD OPIEKĘ KOMUŚ SIĘ JE "odda" na tą noc i 30 lat minęło jak jeden dzień będziemy śpiewać
|
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki i jest źle
![]() Wyniki moczu mam okropne. Za dużo leukocytów (30-40, a norma jest do 4-5), dość liczne nabłonki płaskie, dość liczne bakterie Jeszcze ten ból dzisiaj w nocy... RBC mi spada ![]() Super Walentynki... ![]() Płakać tylko mi się chce ![]() super......... |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Że nie każdej kobiecie odchodzą wody
![]() I że jak odejdą to niekoniecznie leci tak, ze zaleję pół sklepu ![]() I że jak odejdą, to trzeba do szpitala ![]() A co do jedzenia, to dokarmiają przez kroplówkę
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no bo mi sen z powiek schodzi na myśl o tym że będę rodzić 24 h i głodna będę ![]() ja marzyłam spędzić 30 w disnaylandzie...niestety spędzać będę ją w domu z Małym przy cycu... ale się upijemy
|
||
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mam wizytę, na szczęście.
Ja też nie chcę, żeby było źle...
|
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
Dasti ja tez nie mialam ciągłosci zusu od listopada,a zorientowalam sie w styczniu i okazalo sie ze pracodawca ma mnie gleboko...dopiero teraz dostalam kase od zusu za listopad
Teraz moj mąz (bo ja juz tam nie mam zamiaru chodzic) zanosi im L4 ale tylko do podbicia, z tylu pracodawca przybija pieczatke firmy i podpisuje ze jestem zatrudniona w tej firmie, potem zanosi to do zusu, do okienka i kasa jest za 30 dni, moze tez tak rob
|
|
|
|
#1122 | ||||
|
La Moderatoiure
|
Właśnie mi też
A nie przeszkadza Ci to, że nie ma wyciąganych szczebelków ? (ma usuwany cały bok, dziecię z niego nie wypadnie?)Cytat:
Albo ja jakaś dziwna jestem Też szukam po stronach producentów. Ale wychodzi na to, że wszystko trzeba zamawiać przez neta, bo w sklepach na stanie nie mają...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już myślałam żeby nie kupować przybornika wiszącego, falbanki maskującej i tej moskitiery całej, bo mi się nie podoba.....ale stwierdziłam, że przybornik mi się przyda na gryzaki, smoczki, pieluszkę, przytulankę, kremik itp i inne pierdoły... Pozostałe rzeczy sa we wszystkich zestswach.Też chciałam niezabudowane na początku, ale stwierdziłam później, że nie ma to aż takiego znaczenia dla mnie. Jak myślicie: lepsze wyjmowane szczebelki czy zdejmowany bok w łóżeczku ? ![]() Łóżko z Ikei ma zdejmowany cały bok, szczebelków nie da się wyciągnąć....czy konieczne jest mieć wyjmowane szczebelki, przydaje się to ?? |
||||
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wizyta u dentysty młodego totalna porażka.Dał rozwiercić zęba a nie dał wsadzić plomby-także chodzi z dziurą i idziemy jutro na zaklejenie zęba.obiecał mi że da zakleić.powiedziałam mi że jak nie da to nie będzie mógł jeść słodyczy A dentysta nie chciał mu robic na siłę bo powiedział że on więcej nie będzie chciał przyjść.Ja też juz rocznikowo mam 27
|
||
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dzwoniłam do ginki i już jest około godziny poślizgu. Czyli wieczór z głowy
Ale mam kiepski dzień
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy w życiu w szpitalu nie leżałam Boje się samego pobytu i całej reszty. Masakra. Nie wiem co wziąsc ze sobą z tego stresu. Tz na delegacji, moja mama pracuje i sama bede musiała isc na izbe |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie denerwuj się niepotrzebnie - będzie dobrze.Cytat:
![]() A szczebelki wyjmowane no cóż nawet nie mam koncepcji do czego mogłyby mi być potrzebne ... Ale ja mam "zerowe" doświadczenie w temacie więc nie wiem. |
||
|
|
|
#1129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-14 o 17:05 |
|||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
Nie pytałam, a czy on gdzies to zapisał na karcie ciazy czy skierowaniu to nie wiem bo nie umiem odczytac jego pisma.
|
|
|
|
#1131 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32296167]A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej? Ja bym chciała, żeby zima się już skończyła, bo się ledwo dopinam w kurtce już ;([/QUOTE] Ja mam kurtkę na szczęście poszerzaną od cycków, więc jest ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym tak chciała. Nadrobiłam WAs a teraz zmykam robić obiad bo mi M głowę urwie.
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja idę w czwartek na kontrolę po szpitalna i troche peniam a za razem nie mogę się doczekać i będe spała spokojnie. |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- i jeszcze zus wymaga zaświadczenia od pracodawcy że otrzymał ode mnie l4 w ciągu tygodnia, jak nie doniosę to utną mi 20% zasiłku chorobowego za ten okres.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-14 o 17:51 |
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wzięłyście sobie do serca ostatnie uwagi o ciszy na wątku
nie było mnie raptem niecałe 3 dni a tu 11 stron!! Tak więc witam się i wracam czytać a czasu mam sporo, bo mój mąż wybył na siłownie :pała: i nie ważne, że dziś walentynki (w sumie nie jestem z tych co je obchodzą za wszelką cenę, ale było by miło) i dodatkowo nasza rocznica (półrocznica ) ślubu. Więc strzelam focha i dzisiejszy wieczór spędzę na wizażu i fb a myślałam o jakiejś pysznej kolacji i deserze w sypialni... Ale skoro on woli bande spoconych facetów od napalonej żony to jego strata :pała: dodam, że nie jest typem mięśniaka, po prostu dba o formę. Wrrr ale jestem zła!
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewcyznki nie mam czasu nadrobic postow od rana naklepanych, chcialam tylko napisac ze do konca tygodnia ide do spzitala, moze wyjde w sob- zrobia mi badania, tetno nie powinno byc 120-140 wiec dbajcie o to i trzymajcie kciuki zeby z moim dzidziusiem bylo ok
nO TO MAM nadzieje, ze do Soboty'!
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Agatka przeczytaj 1. W ciąży rośnie ilość wody w organizmie, zwiększa się ilość krążącej krwi (o 30-40%)- są to zmiany hormonalne. Aby przepompować całą krew bez problemów serce "robi" 2 rzeczy - zwiększa kurczliwość swoich mięśni (a przez to objętość krwi wyrzucaną w czasie jednego skurczu) i zwiększa częstość skurczów (czyli rośnie tętno). Tętno wzrasta średnio o 15-20 uderzeń na minutę, to jest fizjologia. Niczym dziwnym u ciężarnej będzie puls nawet powyżej 100. Zmiany te są widoczne już od 7 tygodnia ciąży, a w 15 - są dokonane. 2. Kołatania serca zdarzają się u ciężarnych często i nie muszą oznaczać nic złego. Najczęściej tak odczuwane są dodatkowe pobudzenia, a te każdy ma. Częściowo są zależne od wysokości dna macicy i wzrastającego ucisku na narządy klatki piersiowej. Niepokoić się należy, gdyby utrzymywały się przez dłuższy czas albo gdyby towarzyszyły im zawroty głowy, zaburzenia widzenia, nudności, wymioty, uczucie tracenia przytomności. Wtedy potrzebna jest pilna konsultacja lekarska. 3. Ciśnienie tęnicze fizjologicznie spada w II trymestrze: skurczowe (górne)o 5-11 mmHg, rozkurczowe o 10-15 mmHg. W ostatnich miesiącach wzrasta nieco i powoli zbliża się do wartości sprzed ciąży. 4. Jeśli chodzi o duszność, to jest ona spowodowana kilkoma mechanizmami min. wzrostem wentylacji i wysokim ustawieniem przepony - też jest to fizjologia. Dane naukowe często są w tej dziedzinie sprzeczne ze sobą; po części dlatego, że zmiany szczególnie w III trymestrze zachodzą szybko.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1140 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale widzę że większość wizażanek świętuje Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

:confused :
coś czułam i to wczorajsze l4 chciałam zawieżć sama i dobrze bo przynajmniej wiem że muszę duplikat dowieżć.
Muszę w końcu nauczyć się słuchać ludzi z doświadczeniem, bo przyznam, mam z tym problem

. Małe będzie miałO # LATKA< WIĘC POD OPIEKĘ KOMUŚ SIĘ JE "odda" na tą noc i 30 lat minęło jak jeden dzień będziemy śpiewać

Jeszcze ten ból dzisiaj w nocy... 
Jak już kiedyś wspominałam, ostry ból w plecach na wysokości nerek może oznaczać problemy z łożyskiem. Lepiej skontrolować i żeby okazało się, że to coś nieistotnego niż przegapić coś poważnego...

Teraz moj mąz (bo ja juz tam nie mam zamiaru chodzic) zanosi im L4 ale tylko do podbicia, z tylu pracodawca przybija pieczatke firmy i podpisuje ze jestem zatrudniona w tej firmie, potem zanosi to do zusu, do okienka i kasa jest za 30 dni, moze tez tak rob

a myślałam o jakiejś pysznej kolacji i deserze w sypialni... Ale skoro on woli bande spoconych facetów od napalonej żony to jego strata :pała: dodam, że nie jest typem mięśniaka, po prostu dba o formę. Wrrr ale jestem zła!