Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 15:05   #1111
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
w takim razie Tobie również życzę tego co najlepsze ja skończyłam 27, za 3 lata pewnie urodziny będą straszniejsze
Ja cały czas myślę, że mam 25

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:13   #1112
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was kupuje/kupiła to łóżeczko z IKEI? : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/
Co o nim sądzicie ?
Ja takie właśnie wybrałam - ze względu na to ze można jeden bok nie montować i przystawić łóżeczko do łóżka na okres nocnego karmienia piersią i ma regulowaną wysokość i wygląda dość solidnie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Jak ja wczoraj z pytaniami wyskoczyłam, to wszyscy się śmiali
Jedyne co mnie przeraża, to to, że:
- mi odejdą wody gdzieś w sklepie, i zaleję całą podłogę kałużą O co nie omieszkałam wczoraj zapytać i co oczywiście wzbudziło ogólny śmiech.
- będę głodna, a nikt mi nie da jeść

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Ja pewnie kupię. Podoba mi isę
I co ci odpowiedziała położna??

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
o właśnie - jak to jest z tym jedzeniem? bo ja ciągle jestem głodna w nocy a jak zacznę rodzić w nocy? wczoraj przeczytałam o porodzie superexpresowym gdzie kobiecie odszedł czop a potem wzięła szybki prysznic i zaczęła rodzić. Po pięciu minutach miała już dziecko na rękach - a pogotowie przyjechało po 15... przeraziłam się;0
Ja bym chciała urodzić w nocy i mam nadzieję w 15 minut
Do szpitala na szczęście mam 3 minuty spacerkiem

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak to jest z pościelą do łóżeczka? kupujecie od razu? bo jakieś dziwne opinie słyszę. a tak naprawdę nie wiadomo jaka pogoda bedzie przecież początkiem maja, może nas śnieg zaskoczyć tak jak w tamtym roku.... i jaki rozmiar wybieracie??? kolezanka mi podpowiadala zeby brac od razu 100x135 ze niby lepsza ale sama nie wiem wiec slucham Waszych opinii
tak samo nie wiem co dac do wozka, srodek mam ladny z gabka od spodu i w kolorze gondoli wiec nie wiem czy tylko jakis kocyk i podusia czy cos wiecej:confused :
Ja kupuję bo:
- nie wiadomo jaka będzie pogoda i temperatura
- ja latem śpię w skarpetkach więc jakby moje dziecię miało się wdać w mamunię to po co ma marznąć
- a czy będe używać pomyślę jak Syn będzię już nocował poza cieplutkim brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
No to fajnie, a u mnie teraz wyszło że nawet księgową mają do dupy coś czułam i to wczorajsze l4 chciałam zawieżć sama i dobrze bo przynajmniej wiem że muszę duplikat dowieżć.
Nie martw się napewno wszystko będzie dobrze - przez błedy księgowych nie możesz przecież być poszkodowana
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:13   #1113
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cały czas myślę, że mam 25

a to ile masz? podobno wiek mamy w głowie nie w metryce
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:15   #1114
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
przy wyborze weż pod uwagę, żeby ci robactwo do koloru nie leciało
koleżanka kupiła wózek w takim fajnym "oczo☠☠☠nym" zielonym kolorze no śliczne tylko się od fruwającego dziadostwa nie mogła opędzić
A widzisz, nie pomyślałam o tym, a to lato będzie więc wszystkie kolory typu żółty, zielony będzie przyciągał wszystkie "fajne" zwierzątka
Dziękuję za uwagę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32295942]Nie, nie, ja mieszkam w Chorzowie, a rodzić będę albo w Chorzowie, albo w Rudzie Śląskiej, albo w Świętochłowicach-Piaśnikach. Najbliżej i najwygodniej byłoby mi w Ch., ale Piaśniki mają dobrą opinię. Sama nie wiem.[/QUOTE]
W zeszłym roku byliśmy w Chorzowskim Wesołym Miasteczku.Do końca życia zapamiętam diabelski młyn

Cytat:
Materac ponoć najlepszy dwustronnny i albo kokos-gryka-kokos (ciężko kupić, bo zazwyczaj jest pianka gryka kokos) albo lateksowy (drogi) lub sprężynowy (ale szczegółów nie znam co w nim wyjątkowego).

Pościel kupuję 14 -elementową, taką: http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...097434412.html
Rozmiar taki jak łóżeczko.

Ja również. 40 zł kosztuje na all, znajoma miała i sobie chwaliła taki sztywny przewijak.

Ja wczoraj upiekłam serniko-brownies z malinami, tak Walentynkowo, mężul dostał porcyjkę do pracy

Dziewczyny, czy któraś z Was kupuje/kupiła to łóżeczko z IKEI? : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/
Co o nim sądzicie ?
Wow...14 elementów to troszkę za dużo, ale pościel tez będę kupowała i tego sprzedawcy. A co do łóżeczka to ja muszę mieć takie w którym dziecko będę widziała z każdej strony, więc wszelkie zabudowy odpadają.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Już wiesz, czemu mówiłam, że Ciebie nie liczę?
Tak,tak Muszę w końcu nauczyć się słuchać ludzi z doświadczeniem, bo przyznam, mam z tym problem
Cytat:
Hehe to ja sobie obiecałam ze jeszcze dzisiaj poszleję ze słodyczami, hmm... ciekawe czy Nam wyjdzie i odstawimy słodycze
Daje wam 2 dni A później będzie tak: a to tylko jedna kostka, a to jeden kawałeczek, a to tylko dwa gryzy
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:19   #1115
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
a to ile masz? podobno wiek mamy w głowie nie w metryce
No 25

5 lat temu

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tak,tak Muszę w końcu nauczyć się słuchać ludzi z doświadczeniem, bo przyznam, mam z tym problem
Ja też

o
Stary 2012-02-14, 15:20   #1116
onething
Zadomowienie

Cytat:
ja skończyłam 27, za 3 lata pewnie urodziny będą straszniejsze
Za 3 lata kochana to urodziny będą takie, że :benett on: . Małe będzie miałO # LATKA< WIĘC POD OPIEKĘ KOMUŚ SIĘ JE "odda" na tą noc i 30 lat minęło jak jeden dzień będziemy śpiewać
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:21   #1117
Gaabbi
Wtajemniczenie

Odebrałam wyniki i jest źle
Wyniki moczu mam okropne. Za dużo leukocytów (30-40, a norma jest do 4-5), dość liczne nabłonki płaskie, dość liczne bakterie Jeszcze ten ból dzisiaj w nocy...
RBC mi spada

Super Walentynki...

Płakać tylko mi się chce

Cytat:
Dobrze, że masz tą wizytę dzisiaj, idź koniecznie Jak już kiedyś wspominałam, ostry ból w plecach na wysokości nerek może oznaczać problemy z łożyskiem. Lepiej skontrolować i żeby okazało się, że to coś nieistotnego niż przegapić coś poważnego...
super.........
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:22   #1118
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
I co ci odpowiedziała położna??
Że nie każdej kobiecie odchodzą wody
I że jak odejdą to niekoniecznie leci tak, ze zaleję pół sklepu
I że jak odejdą, to trzeba do szpitala

A co do jedzenia, to dokarmiają przez kroplówkę

o
Stary 2012-02-14, 15:30   #1119
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Wyniki moczu mam okropne. Za dużo leukocytów (30-40, a norma jest do 4-5), dość liczne nabłonki płaskie, dość liczne bakterie Jeszcze ten ból dzisiaj w nocy...
RBC mi spada

Super Walentynki...

Płakać tylko mi się chce

super.........
a kiedy masz wizytę u lekarza który to Ci wyjaśni o co chodzi? ej no nie może być aż tak źle - masz badania zaraz Cię wyleczą!

Cytat:
Że nie każdej kobiecie odchodzą wody
I że jak odejdą to niekoniecznie leci tak, ze zaleję pół sklepu
I że jak odejdą, to trzeba do szpitala

A co do jedzenia, to dokarmiają przez kroplówkę

no bo mi sen z powiek schodzi na myśl o tym że będę rodzić 24 h i głodna będę

ja marzyłam spędzić 30 w disnaylandzie...niestety spędzać będę ją w domu z Małym przy cycu... ale się upijemy
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:32   #1120
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzisiaj mam wizytę, na szczęście.

Ja też nie chcę, żeby było źle...
Stary 2012-02-14, 15:32   #1121
ania_85
Rozeznanie

Dasti ja tez nie mialam ciągłosci zusu od listopada,a zorientowalam sie w styczniu i okazalo sie ze pracodawca ma mnie gleboko...dopiero teraz dostalam kase od zusu za listopad Teraz moj mąz (bo ja juz tam nie mam zamiaru chodzic) zanosi im L4 ale tylko do podbicia, z tylu pracodawca przybija pieczatke firmy i podpisuje ze jestem zatrudniona w tej firmie, potem zanosi to do zusu, do okienka i kasa jest za 30 dni, moze tez tak rob
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:35   #1122
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:

Ja pewnie kupię. Podoba mi isę
Właśnie mi też A nie przeszkadza Ci to, że nie ma wyciąganych szczebelków ? (ma usuwany cały bok, dziecię z niego nie wypadnie?)

Cytat:
Heloł

No to jak w Krakowie robisz zakupy, to tam nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem większych sklepów
Jeśli mi się podoba coś konkretnego i chcę to znaleźć, to po prostu szukam na necie strony producenta i info o jego sieci dystrybucji
Jest jedna wielka
Albo ja jakaś dziwna jestem Też szukam po stronach producentów. Ale wychodzi na to, że wszystko trzeba zamawiać przez neta, bo w sklepach na stanie nie mają...

Cytat:

co do materacy sprężynowych - są polecane ze względu na to że sprężyny się nie odkształcają i są przewiewne - ale materac sprężynowy dla dziecka musi mieć każdą sprężynę oddzielnie "zapakowaną" w materiał
A widzisz, nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja takie właśnie wybrałam - ze względu na to ze można jeden bok nie montować i przystawić łóżeczko do łóżka na okres nocnego karmienia piersią i ma regulowaną wysokość i wygląda dość solidnie
Szkoda tylko, że nie ma wyjmowanych szczebelków.

Cytat:
Wow...14 elementów to troszkę za dużo, ale pościel tez będę kupowała i tego sprzedawcy. A co do łóżeczka to ja muszę mieć takie w którym dziecko będę widziała z każdej strony, więc wszelkie zabudowy odpadają.
Dlaczego za dużo ? Wszystko mi potrzebne Już myślałam żeby nie kupować przybornika wiszącego, falbanki maskującej i tej moskitiery całej, bo mi się nie podoba.....ale stwierdziłam, że przybornik mi się przyda na gryzaki, smoczki, pieluszkę, przytulankę, kremik itp i inne pierdoły... Pozostałe rzeczy sa we wszystkich zestswach.
Też chciałam niezabudowane na początku, ale stwierdziłam później, że nie ma to aż takiego znaczenia dla mnie.

Jak myślicie: lepsze wyjmowane szczebelki czy zdejmowany bok w łóżeczku ?
Łóżko z Ikei ma zdejmowany cały bok, szczebelków nie da się wyciągnąć....czy konieczne jest mieć wyjmowane szczebelki, przydaje się to ??

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:39   #1123
tusia85
Raczkowanie

Cytat:
Za 3 lata kochana to urodziny będą takie, że :benett on: . Małe będzie miałO # LATKA< WIĘC POD OPIEKĘ KOMUŚ SIĘ JE "odda" na tą noc i 30 lat minęło jak jeden dzień będziemy śpiewać
coś myślę że 30 stke spędzę w kolejnej ciąży
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:48   #1124
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas słyszałam coś o piciu przez caly poród, ale możesz mieć swoje przekąski w torbie...ja się zaopatrzę w sezamki
Jak rodziłam młodego to miałam ze sobą wode do picia,sama położna mówiła żebym wzięła.Szczerze to przyniosła mi ulge,te bóle,parcia strasznie mnie wysuszyły.A o jedzeniu nawet nie myślałam.
Cytat:
RBC mi spada

Super Walentynki...

Płakać tylko mi się chce

super.........
Dadzą ci leki i będzie dobrze

Wizyta u dentysty młodego totalna porażka.Dał rozwiercić zęba a nie dał wsadzić plomby-także chodzi z dziurą i idziemy jutro na zaklejenie zęba.obiecał mi że da zakleić.powiedziałam mi że jak nie da to nie będzie mógł jeść słodyczy A dentysta nie chciał mu robic na siłę bo powiedział że on więcej nie będzie chciał przyjść.

Ja też juz rocznikowo mam 27

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:03   #1125
Gaabbi
Wtajemniczenie

Właśnie dzwoniłam do ginki i już jest około godziny poślizgu. Czyli wieczór z głowy
Ale mam kiepski dzień
Stary 2012-02-14, 16:21   #1126
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
RBC mi spada

Super Walentynki...

Płakać tylko mi się chce

super.........
Witaj w klubie. Byłam u gina i szyjka mi sie skraca, do tego twardnienie brzucha i w czwartek mam sie zgłosic do szpitalaNigdy w życiu w szpitalu nie leżałam Boje się samego pobytu i całej reszty. Masakra. Nie wiem co wziąsc ze sobą z tego stresu. Tz na delegacji, moja mama pracuje i sama bede musiała isc na izbe
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:43   #1127
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie. Byłam u gina i szyjka mi sie skraca, do tego twardnienie brzucha i w czwartek mam sie zgłosic do szpitalaNigdy w życiu w szpitalu nie leżałam Boje się samego pobytu i całej reszty. Masakra. Nie wiem co wziąsc ze sobą z tego stresu. Tz na delegacji, moja mama pracuje i sama bede musiała isc na izbe
Jak długą masz szyjkę?
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:48   #1128
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do ginki i już jest około godziny poślizgu. Czyli wieczór z głowy
Ale mam kiepski dzień
Nic się nie martw dostaniesz pewnie jakieś lekarstwa i wszystko będzie dobrze Nie denerwuj się niepotrzebnie - będzie dobrze.

Cytat:
Właśnie mi też A nie przeszkadza Ci to, że nie ma wyciąganych szczebelków ? (ma usuwany cały bok, dziecię z niego nie wypadnie?)

Szkoda tylko, że nie ma wyjmowanych szczebelków.

Łóżko z Ikei ma zdejmowany cały bok, szczebelków nie da się wyciągnąć....czy konieczne jest mieć wyjmowane szczebelki, przydaje się to ??
No ja będę miała łóżeczko przysunięte do łóżka mojego więc nie wypadnie - co najwyżej przeturla się do mnie

A szczebelki wyjmowane no cóż nawet nie mam koncepcji do czego mogłyby mi być potrzebne ...
Ale ja mam "zerowe" doświadczenie w temacie więc nie wiem.
Stary 2012-02-14, 16:49   #1129
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Dasti ja tez nie mialam ciągłosci zusu od listopada,a zorientowalam sie w styczniu i okazalo sie ze pracodawca ma mnie gleboko...dopiero teraz dostalam kase od zusu za listopad Teraz moj mąz (bo ja juz tam nie mam zamiaru chodzic) zanosi im L4 ale tylko do podbicia, z tylu pracodawca przybija pieczatke firmy i podpisuje ze jestem zatrudniona w tej firmie, potem zanosi to do zusu, do okienka i kasa jest za 30 dni, moze tez tak rob
No właśnie taki mam zamiar, dzisiaj wysłałam tż do zusu z l4 ale nie przyjęli bo nie było pieczątki pracodawcy bo o tym nie wiedziałam
Cytat:
Nie martw się, w szpitalu nie jest tak żle, doprowadzą Cię do porządku i wypuszczą
Cytat:
RBC mi spada

Super Walentynki...

Płakać tylko mi się chce
Może dziecko ugniata Ci nerkę albo pęcherz i stąd te wyniki, będzie dobrze zobaczysz, myślę że lekarz Cię uspokoi

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-14 o 17:05
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:00   #1130
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Jak długą masz szyjkę?
Nie wiem Nie pytałam, a czy on gdzies to zapisał na karcie ciazy czy skierowaniu to nie wiem bo nie umiem odczytac jego pisma.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:11   #1131
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...lano,id,t.html

i tekst tż ty chcesz tam rodzic?
ja nie wiem gdzie chcę
Fajnie, bo ja jak nie uda mi się rodzi w Wałbrzychu to chcę właśnie tam bo najbliżej domu. Super.

Cytat:
przy wyborze weż pod uwagę, żeby ci robactwo do koloru nie leciało
koleżanka kupiła wózek w takim fajnym "oczo☠☠☠nym" zielonym kolorze no śliczne tylko się od fruwającego dziadostwa nie mogła opędzić
Racja, koleżanka ma zielony - dziecko przyszło na świat we wrześniu i mówi, że to masakra. Ja dlatego chcę niebieski, bo do niebieskiego nic nie lata ,bo myśli, że woda.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32296167]A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej?
Ja bym chciała, żeby zima się już skończyła, bo się ledwo dopinam w kurtce już ;([/QUOTE]

Ja mam kurtkę na szczęście poszerzaną od cycków, więc jest ok.

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak to jest z pościelą do łóżeczka? kupujecie od razu? bo jakieś dziwne opinie słyszę. a tak naprawdę nie wiadomo jaka pogoda bedzie przecież początkiem maja, może nas śnieg zaskoczyć tak jak w tamtym roku.... i jaki rozmiar wybieracie??? kolezanka mi podpowiadala zeby brac od razu 100x135 ze niby lepsza ale sama nie wiem wiec slucham Waszych opinii
tak samo nie wiem co dac do wozka, srodek mam ladny z gabka od spodu i w kolorze gondoli wiec nie wiem czy tylko jakis kocyk i podusia czy cos wiecej:confused :
Ja kupuję tylko kocyk i pieluszkę będę kładła. Natomiast poduszki nie wolno do któregoś tam tygodnia ponoć.

Cytat:
Podobno... jak jesteś głodna, to jeszcze nie jest akcja porodowa Jak rodzisz to myślisz o porodzie, a nie o jedzeniu
W razie czego kroplówką dokarmiają.
Ale to u nas, nie wiem jak u Ciebie jest. W Stanach na przykład kobiety normalnie się zajadają podczas porodu

A takie błyskawiczne porody to jakiś promil jest

Dobrze, że mąż mnie powstrzymał przed pytaniem czy dużo kobiet umiera podczas porodu...
Ja tam nie omieszkam zadać tego pytania.

Cytat:
Ten co aaaggusia http://gesslein.com.pl/produkty/wozek-gesslein-f4

Mam nadzieję że jak dostarczę duplikat zwolnienia to będzie wszystko w porządku i wyrównają chorobowe.
Kurczę ale Ci się porobiło. Wiesz co nie wiem czy jest coś takiego jak duplikat, a poza tym zus dostaje też zwolnienie od lekarza z placówki.

Cytat:
RBC mi spada

Super Walentynki...

Płakać tylko mi się chce

super.........
Gaabbi spokojnie. Nie martw się na zapas. Lekarz Cię przyjmie da lekarstwo i będzie ok. Zobaczysz. Na pewno da Ci też powtorzyć wyniki. Nablonki płaskie też mam zawsze i bakterie też. Te leukocyty może są bardziej niepokojące, ale od tego jest lekarz - zobaczysz wszystko będziedobrze.

Cytat:
coś myślę że 30 stke spędzę w kolejnej ciąży
Ja bym tak chciała.

Nadrobiłam WAs a teraz zmykam robić obiad bo mi M głowę urwie.
Stary 2012-02-14, 17:39   #1132
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Co o nim sądzicie ?
fajne
Cytat:

wydaje mi się że i to i to jest przydatne - chociaż ja raczej stawiałabym na wyjmowane szczebelki - dziecko nieco starsze samodzielnie z niego może wychodzić (ja sama jak byłam mała wyciągnęłam szczebelki: "bo były mi potrzebne do ganiania krasnoludków" - ale dziurą chętnie tez wychodziłam )
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:43   #1133
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem.Trzymaj się,do szpitala musisz wziąc wszystko,łącznie ze sztućcami,kubkiem,cos co ci zajmie czas bo będzie nudno.Pierwszy dzień jest najgorszy i ani sie nie obejrzysz a będziesz w domu

Ja idę w czwartek na kontrolę po szpitalna i troche peniam a za razem nie mogę się doczekać i będe spała spokojnie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:44   #1134
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Racja, koleżanka ma zielony - dziecko przyszło na świat we wrześniu i mówi, że to masakra. Ja dlatego chcę niebieski, bo do niebieskiego nic nie lata ,bo myśli, że woda.
ooo to dobrze, że ja mam niebieski wózek

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:54   #1135
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Kurczę ale Ci się porobiło. Wiesz co nie wiem czy jest coś takiego jak duplikat, a poza tym zus dostaje też zwolnienie od lekarza z placówki.
Może nie duplikat (chociaż dla mnie to duplikat) ale ksero podbite przez lekarza za zgodność z orginałem, już dzwoniłam na jutro mają mi przygotować

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

i jeszcze zus wymaga zaświadczenia od pracodawcy że otrzymał ode mnie l4 w ciągu tygodnia, jak nie doniosę to utną mi 20% zasiłku chorobowego za ten okres.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-14 o 17:51
Stary 2012-02-14, 18:20   #1136
clauudik
Rozeznanie

Chyba wzięłyście sobie do serca ostatnie uwagi o ciszy na wątku nie było mnie raptem niecałe 3 dni a tu 11 stron!! Tak więc witam się i wracam czytać a czasu mam sporo, bo mój mąż wybył na siłownie :pała: i nie ważne, że dziś walentynki (w sumie nie jestem z tych co je obchodzą za wszelką cenę, ale było by miło) i dodatkowo nasza rocznica (półrocznica ) ślubu. Więc strzelam focha i dzisiejszy wieczór spędzę na wizażu i fb a myślałam o jakiejś pysznej kolacji i deserze w sypialni... Ale skoro on woli bande spoconych facetów od napalonej żony to jego strata :pała: dodam, że nie jest typem mięśniaka, po prostu dba o formę. Wrrr ale jestem zła!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:26   #1137
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dziewcyznki nie mam czasu nadrobic postow od rana naklepanych, chcialam tylko napisac ze do konca tygodnia ide do spzitala, moze wyjde w sob- zrobia mi badania, tetno nie powinno byc 120-140 wiec dbajcie o to i trzymajcie kciuki zeby z moim dzidziusiem bylo ok nO TO MAM nadzieje, ze do Soboty'!
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:31   #1138
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziewcyznki nie mam czasu nadrobic postow od rana naklepanych, chcialam tylko napisac ze do konca tygodnia ide do spzitala, moze wyjde w sob- zrobia mi badania, tetno nie powinno byc 120-140 wiec dbajcie o to i trzymajcie kciuki zeby z moim dzidziusiem bylo ok nO TO MAM nadzieje, ze do Soboty'!
Trzymam kciuki, ale na pewno wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Agatka przeczytaj

1. W ciąży rośnie ilość wody w organizmie, zwiększa się ilość krążącej krwi (o 30-40%)- są to zmiany hormonalne. Aby przepompować całą krew bez problemów serce "robi" 2 rzeczy - zwiększa kurczliwość swoich mięśni (a przez to objętość krwi wyrzucaną w czasie jednego skurczu) i zwiększa częstość skurczów (czyli rośnie tętno). Tętno wzrasta średnio o 15-20 uderzeń na minutę, to jest fizjologia. Niczym dziwnym u ciężarnej będzie puls nawet powyżej 100. Zmiany te są widoczne już od 7 tygodnia ciąży, a w 15 - są dokonane.
2. Kołatania serca zdarzają się u ciężarnych często i nie muszą oznaczać nic złego. Najczęściej tak odczuwane są dodatkowe pobudzenia, a te każdy ma. Częściowo są zależne od wysokości dna macicy i wzrastającego ucisku na narządy klatki piersiowej.
Niepokoić się należy, gdyby utrzymywały się przez dłuższy czas albo gdyby towarzyszyły im zawroty głowy, zaburzenia widzenia, nudności, wymioty, uczucie tracenia przytomności. Wtedy potrzebna jest pilna konsultacja lekarska.
3. Ciśnienie tęnicze fizjologicznie spada w II trymestrze: skurczowe (górne)o 5-11 mmHg, rozkurczowe o 10-15 mmHg. W ostatnich miesiącach wzrasta nieco i powoli zbliża się do wartości sprzed ciąży.
4. Jeśli chodzi o duszność, to jest ona spowodowana kilkoma mechanizmami min. wzrostem wentylacji i wysokim ustawieniem przepony - też jest to fizjologia. Dane naukowe często są w tej dziedzinie sprzeczne ze sobą; po części dlatego, że zmiany szczególnie w III trymestrze zachodzą szybko.

Stary 2012-02-14, 18:42   #1139
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
To daj znać co i jak i trzymam kciuki. Będzie dobrze.
Stary 2012-02-14, 18:47   #1140
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Chyba wzięłyście sobie do serca ostatnie uwagi o ciszy na wątku nie było mnie raptem niecałe 3 dni a tu 11 stron!! Tak więc witam się i wracam czytać a czasu mam sporo, bo mój mąż wybył na siłownie :pała: i nie ważne, że dziś walentynki (w sumie nie jestem z tych co je obchodzą za wszelką cenę, ale było by miło) i dodatkowo nasza rocznica (półrocznica ) ślubu. Więc strzelam focha i dzisiejszy wieczór spędzę na wizażu i fb a myślałam o jakiejś pysznej kolacji i deserze w sypialni... Ale skoro on woli bande spoconych facetów od napalonej żony to jego strata :pała: dodam, że nie jest typem mięśniaka, po prostu dba o formę. Wrrr ale jestem zła!
Mój poszedł na kosza:-(
Ale widzę że większość wizażanek świętuje

Cytat:
Trzymam kciuki, ale na pewno wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Agatka przeczytaj

1. W ciąży rośnie ilość wody w organizmie, zwiększa się ilość krążącej krwi (o 30-40%)- są to zmiany hormonalne. Aby przepompować całą krew bez problemów serce "robi" 2 rzeczy - zwiększa kurczliwość swoich mięśni (a przez to objętość krwi wyrzucaną w czasie jednego skurczu) i zwiększa częstość skurczów (czyli rośnie tętno). Tętno wzrasta średnio o 15-20 uderzeń na minutę, to jest fizjologia. Niczym dziwnym u ciężarnej będzie puls nawet powyżej 100. Zmiany te są widoczne już od 7 tygodnia ciąży, a w 15 - są dokonane.
2. Kołatania serca zdarzają się u ciężarnych często i nie muszą oznaczać nic złego. Najczęściej tak odczuwane są dodatkowe pobudzenia, a te każdy ma. Częściowo są zależne od wysokości dna macicy i wzrastającego ucisku na narządy klatki piersiowej.
Niepokoić się należy, gdyby utrzymywały się przez dłuższy czas albo gdyby towarzyszyły im zawroty głowy, zaburzenia widzenia, nudności, wymioty, uczucie tracenia przytomności. Wtedy potrzebna jest pilna konsultacja lekarska.
3. Ciśnienie tęnicze fizjologicznie spada w II trymestrze: skurczowe (górne)o 5-11 mmHg, rozkurczowe o 10-15 mmHg. W ostatnich miesiącach wzrasta nieco i powoli zbliża się do wartości sprzed ciąży.
4. Jeśli chodzi o duszność, to jest ona spowodowana kilkoma mechanizmami min. wzrostem wentylacji i wysokim ustawieniem przepony - też jest to fizjologia. Dane naukowe często są w tej dziedzinie sprzeczne ze sobą; po części dlatego, że zmiany szczególnie w III trymestrze zachodzą szybko.
To wszystko wyjaśnia - dzięki za te informacje - zastanawiałam się o co chodzi z tym ciśnieniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości