|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
a co powiecie na pomidory z cukrem? rosół z ziemniakami moja mama zawsze je, ja nie lubię frytki z sosem czosnkowym - mniam edit: teraz doczytałam, że o pomidorze z cukrem było
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-14 o 20:26 |
||
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Patik jakie czystki? Z postami czy ludziami?
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym chciala zeby moj TZ pojechal w delegacje bo juz mnie wykancza. Zdecydowanie moj powrot do pracy sie przyda, nie bedziemy sie widywac prawie wcal to za soba zatesknimy.
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczyłaś ją? Czego nie pisałas w k jak się rozwinęła sytuacja z pracą? jakie cyrki? myślałam że decyzja powrotu była ostateczna a tu jeszcze coś wynikło..Apropo czystek w klubie: zauważyłam że była kalinka, która nie udziela się od dawnien dawna, od kilku wątków.
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool mój mąż maniak jakichkolwiek sosów.Nie raz sama lodówka jest w sosach, bo co widzi to kupuje. Teraz jest na etapie jakiegoś sosu z chili - nie pamiętam nazwy.Mi brakuje remulady duńskiej, uwielbiam ją, uwielbiam ją z kanapkami z frytkami, z wszystkim no ! Jest pyszna ! kupiłam sobie w zastępstwie "sos do hamburgerów" prawie taki sam jak remulada, ale to nie to samo
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
ludziami, a raczej ludziem
|
#337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ja jak byłam mała, to chodziłam z tata i zbierałam taką młoda majowo-kwietniową pokrzywę, daleko od drogi, ludzi i psów, i myło się ją , kręciło przez maszynkę i wyciskało sok i piło się łyżkę takiego soku z wodą, działa oczyszczająco na krew, i ogólnie dobre działanie ma na organizm a truskawki to i ja jadłam z chlebem na śląsku, a do rosołu zawsze daję podpieczoną-spaloną cebulę , niesamowity smak ma rosół,
|
||
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() wpadłam tylko podzielić się wieściami od alergologa, bo byłam z Zuzka dzisiaj. Moje dziecko jest jedną wielka chodzącą alergią po dokładnych oględzinach (byłyśmy tam ponad 2 godziny!) ma stwierdzoną nietolrancje laktozy i nietolerancje białka mleka krowiego.oraz szeroko pojętą alergie pokarmową, gdyż może jeść tylko dynie ziemniaka brokuła oraz jabłka, ale nie może pić soku jabłkowego. Musi jeść mięso(indyka i wieprzowine), ale nie chce, musze ją jakoś zmuszać reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś co podrażnia spojówki.Ogólnie bebilon pepti nie był dobrym wyborem, powinna być na nutrze. ale mamy kontynuowac narazie pepti, bo dostała rcepte na pół apteki i najpierw terzba sprawdzić działanie leków. Co do naczyniaka, bezwzględni do chirurga, powinna u niego już dawno się znaleźć. Podawałam zbyt małą dawke witaminy D - Zuza ma początki krzywicy. Bezwzględnie zwiekszyć dawke. Tylko że Zuza ma nietolerancje witaminy D. Musze znaleźć optymalną ilość. Ale optymistyczny akcent - wizyta na NFZ, bez kolejki (załatwiał kolega), a kobieta bardzo rzeczowa, życzliwa, dokładna, przebadała Zuze pod każdym kontem i z każdej strony, nawet osłuchała, posłuchała serca i obejrzała gardło. Oby więcej takich lekarzy na nfz, z takim podejścim do dzieci. Nawet smoczka Zuzi przelała wrzątkiem, bo Zuz go wypluła na podłoge
Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2012-02-14 o 20:33 |
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie moje słodkie Walentyny
ale macie natchnienie ![]() nie bede dzis męża z wizażem zdradzać wiec takie najważniejsze: RogiPrzystojniaku mój zdrówka dla wszystkich chorowitek: Kajool,marzenka, brumeczek mam dla was walentynkę:d p.s ale tu kulinarnie dziś my własnie zjedlismy tyramisu i pozwoliłam sobie na lampkę wina
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeszcze jak mi się cos chciało a nie wiedziałam co bym zjadła, to jadłam paluszki i maczałam je w nutelli,
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Złoto, pomarańcz, brąz.
U mnie to samo. TŻ na noc idzie. Igorku buziaki z okazji miesięcznicy Obiad na jutro zrobiony, czas iść się myć i spać. A tu Dominik już 2 razy się z płaczem obudził . Why, Mały, why?
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Patik często się z nią bawię w kosi kosi, a teraz sama to robi. Tak samo wie że jak idziemy się kąpać mówię "papa" i macha do teściów. Nie pisałam w K, bo 1. nie chciałam znowu pisać, że znowu podjęłam inna decyzje, 2. nie było mi łatwo po podjęciu tej decyzji, za bardzo emocjonalnie podeszłam do pracy, 3.Nie ma mnie w K - wykasowałam się - doszłam do wniosku że im mniej napiszę tym będzie lepiej i żeby mnie nie korciło to sobie wyszłam.I nie chcę rozwijać 3 punktu dalej.
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie przykro mi że Zuzka taki alergik
a Ty albo M. macie alergię?Jak to poczatki krzywicy? a dawałas jej Wit D? Ja się trochę martwię, wcześniej miałam pisać, bo Sara ma nadal duże ciemiączko, na oko trudno mi ocenić wielkośc, daje jej 2kapsułki, nie wiem czy wchłania...
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Telik to na pewno Jaś na zdjęciu ? On nie dawno był jakiś mniejszy ! a Teraz taki chłopina
no sexi bomba mała ! Zdjęcie piękne, podoba mi się akcent z balonikiem !
|
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ziemniaczek tymianek i koperek no no co za danie ![]() my drugi dzien jemy zuple włoska z HIPPA bo wprowadzam cielecinke noi tam jest bazylia i cukinia i narazie oki smakuje nic sie nie dzieje |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio zapytałam doktorka czy dobrze się wchłania, odpowiedział że tak że to trochę trwa... ale nie widziałam, żeby ją tam macał. JAK ROZPOZNAĆ POCZĄTKI KRZYWICY ?! ja pierdu przestraszyłam się |
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, ale ze mnie analfabetka
![]() ![]()
|
|
|
|
#350 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(sama nie jadam ale wiem )Cytat:
proszę ![]() nieźle..dobrze że się nie zgubił ![]() Cytat:
zrywał pokrzywy, lekko tylko pokroił i zjadał... ![]() Cytat:
niefajnie jakie testy robiła?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Telik, boska walentynka!!!!
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawałam wit. D, ale dawałam 2 krople do mleka ( lekarz z kolobrzegu zalecał jedna krople), bo po podaniu bezpośrednim były objawy nietolrancji, a do mleka jak dawałam to było ok. Ale od 2 tyg. jakoś znowu zaczeła mi się pocić, i dzisiaj ta alergolog mi powidziała, że to właśnie z dnia na dzień może tak być, że krzywica postępuje Zuz ma podobno bardzo duże ciemiączko, ja sama nie umiem wyczuć.No i jak przepisywała jeden z syropów na blokowanie reakcji alergicznych w organizmie to mówiła, że może być tak, że Zuz ogólnie ma słabsze wchłanianie wszystkiego i po prostu organizm nie wchłania też wit D
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
cookie -
telik - fotki sa mega.....piekne i ten may walentynek slooodki ![]() zanetka - mi ortopeda mowil ze glowka sie poci....ale Igorowi sie poci ( o czym o wie) i narazie jest oki reszty ojawow nie znaju a ciemiączko mamy 1cmx1 cm to duzo???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-14 o 20:51 |
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko takie moje przemyślenie, że mnie zdziwiło takie podejście. ( że sie kasujesz..) Ale jak nie chcesz rozwijać to ok. Czytałam o krzywicy http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...omozcie-48223/ Telik zakochałam się!
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-14 o 20:49 |
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Była dzisiaj u nas koleżanka z 7 miesięczną córeczką. Dzieciaki się zaczepiały, piszczały na zmianę
![]() dla Igorka za miesięcznice Patik dla promotorki, ich czas trzeba szanować, a naszego to już nie![]() Nataszka bidulo zdrowiej U mnie w domu jada się rosół z ziemniakami, mój mąż za to uważa to za coś mega dziwnego ![]() Ale żeby chleb z żółtym serem i dżemem
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Patik miałam taką potrzebę
![]() Ufff moja się na szczęście nie poci (odpukać) ale jak pójdę teraz na kolejne szczepienie to powiem żeby pomacał jej ciemiączko, bo Ja kurde tego nigdy nie widzę... |
|
|
|
#356 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Walentynka sliczna, cudna. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie lubie tego!!!!zastanawiam sie nad ta mata: http://allegro.pl/bajecznie-kolorowa...093992533.html
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pokrzywy zbierałam z babcią dla kur
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko współczuje wyjazdu męża, ale napewno dasz sobie radę
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że trafiliście na taka Panią doktor. Mam nadziję, że rehabilitacja pomoże ![]() Telik przepiękne zdjęcie |
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

)

dobrze ze nie pamietam jak smakowalo 

myślałam że decyzja powrotu była ostateczna a tu jeszcze coś wynikło..

po dokładnych oględzinach (byłyśmy tam ponad 2 godziny!) ma stwierdzoną nietolrancje laktozy i nietolerancje białka mleka krowiego.oraz szeroko pojętą alergie pokarmową, gdyż może jeść tylko dynie ziemniaka brokuła oraz jabłka, ale nie może pić soku jabłkowego. Musi jeść mięso(indyka i wieprzowine), ale nie chce, musze ją jakoś zmuszać
reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś

no sexi bomba mała ! Zdjęcie piękne, podoba mi się akcent z balonikiem !

niefajnie
jakie testy robiła?
dla Igorka za miesięcznice
dla promotorki, ich czas trzeba szanować, a naszego to już nie