Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 18:03   #301
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

- Rosołu z ziemniakami w życiu nie jadłam. U nas (i wszędzie wkoło) tylko z makaronem.
- Placków ziemniaczanych nie lubię, a mąż wprost nie znosi, więc nie jadamy, ale w moim rodzinnym domu tylko z cukrem się jadło Ze śmietaną nawet nie słyszałam
- Chleb do zup kojarzy mi się z przedszkolem U nas tak się nie jadło, ale u męża owszem.
- A chrust to u nas faworki (swoją drogą UWIELBIAM je, a już parę lat nie robiłam)
- Ten piękny sernik może spróbuję zrobić w przyszłą środę na półrocznicę Tymusia, bo goście mają być Ale tylko jak mi się zachce. Jak się nie zachce, to się do cukierni przejdę.
- Pączków w tym roku nie smażę, bo po tym śmierdzi olejem w domu, a mnie teraz ciągle głowa boli i zapachy drażnią
- Gołąbki zawsze i tylko z ziemniakami
I tyle w temacie kulinariów

Zgadnijcie co? Znowu pęka mi głowa Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.
Rosół z ziemniakami jadlam i lubie

Placki ziemniaczane uwielbiam, kartoflaka również. Jadam same, a sporadycznie z sosem grzybowym. Slyszalam tez ze placki mozna zimnym mlekiem popijac

Chleb to tylko do ogorkowej i obowiazkowo parówka
Pomidora z cukrem jadlam pyycha

Gołąbki z ziemniakami tez, mąż mojej kuzynki sie z nas smieje i mowi ze jemy ryz z ziemniakami

Cytat:
Przeczytałam, że idziecie na IMPREZĘ ROZBIERANĄ

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
I pomidora z cukrem
Ja tez lubie, moj Tz sie zawsze w glowe puka jak to widzi. Kaze mi jesc ogorka z cukrem

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Chociaż nie, przypomniało mi się jak zawsze mawia mój tżt - że on nie potrzebuje za☠☠☠istego auta, żeby podkreślać swoją męskość...
Ah te chłopy.
moj tez lubi ladne auta, a ładne to u niego znaczy ładne pod maska
i tez marzy o niebieskim subaru
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?)
Witamy w gronie słomianych wdów

Oliweczka padlam

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-14 o 18:08
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:04   #302
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za kciuki, oczywiście pomogły i lekraz wystawił mi to zaświadczenie no własnie coś się podobno zmieniło i jest ono teraz wymagane, ale byłam w lekkim szoku.
Lekarz zarządał odemnie próbki mleka-spojrzałam na niego z przerazeniem, a on mówi, że żartuje znalazł się żartowniś
super, że załatwiłaś.
A z pogrubionego to mam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:09   #303
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Brunetko to byla gazeta Dziecko....

Ja tylko na chwile.... mala ryczy od tego zabkowania.....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:10   #304
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Slyszalam tez ze placki mozna zimnym mlekiem popijac
My tak popijamy! Pychaaaaaa !
Stary 2012-02-14, 18:13   #305
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zeby dostać numerek do pediatry trzeba być koło 5 pod przychodnią. Ja co prawda chodzę do tej mniej popularnej, więc wystarczy o 6 (otwierają o 7),
o 5 rano? co za kraj..
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Moja babcia zawsze dziadkowi musiała do rosołu ziemniaki dodawać, bo tylko tak jadł rosół
ja uwielbiam rosól z ziemniakami ale z makaronem też lubię ale z ziemniakami nawet bardziej
Cytat:
Ale tak czy siak, w ogóle nie interesuje się samochodami, nie potrafi odróżnić opla od audi ( ja tez nie ).
ciekawy egzemplarz Ci się trafił
ale fakt nie ma się co dziwić że ma uraz do aut skoro miał poważny wypadek - widac trauma mu została...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Monia, Marina nie bijcie ja mam jakiś taki dziwny pogląd, że facet bez pociągu do samochodów i bez prawka jest jakiś taki mniej męski
eee to chyba tk samo jak facet któy nie interesuje się piłką nożną - dla mojego futbol może nie istnieć - i dobrze bo nie cierpię jak faceci bezmyślnie gapią się przez półtorej godziny na mecz
Cytat:
Marina, jak widziałam a zdjęciach Twojego tż to w kwestii męskości jakby mu niczego nie brakowało ( tak z wyglądu)
noooo wizualnie to 100% facet -
Cytat:
- Gołąbki zawsze i tylko z ziemniakami .
Brumek
kciuki za jutro - oby się wyjaśniło co z tym Twoim bólem głowy

a gołąbki z ziemniakami - dla mnie to zupełna nowość - ja jem takie same - bez chleba bez niczego - ale może gdyby było w nich samo mięso albo duża przewaga mięsa to by ziemniaczki pasowały - czemu nie

takie z ryżem - dla mnie najlepsze bez dodatków - tylko sosik

Cytat:
Chociaż nie, przypomniało mi się jak zawsze mawia mój tżt - że on nie potrzebuje za☠☠☠istego auta, żeby podkreślać swoją męskość...
Ah te chłopy.
klask i:dokładnie - dokładnie - popieram
Cytat:
Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?)
ale dla mnie lepiej brzmi "do tych Strzelec Opolskich" albo "Strzelców" - ale nie jestem pewna

na długo jedzie bidulko? przykro mi że będziecie jakiś czas same..

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wchodze na nowy wątek a tu już 10 stron <mdleje>
gdzie byłaś jak Cię nie było? :chytry: na FB?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:20   #306
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Placki ziemniaczane uwielbiam, kartoflaka również. Jadam same, a sporadycznie z sosem grzybowym. Slyszalam tez ze placki mozna zimnym mlekiem popijac

Gołąbki z ziemniakami tez, mąż mojej kuzynki sie z nas smieje i mowi ze jemy ryz z ziemniakami

Ja tez lubie, moj Tz sie zawsze w glowe puka jak to widzi. Kaze mi jesc ogorka z cukrem

moj tez lubi ladne auta, a ładne to u niego znaczy ładne pod maska
i tez marzy o niebieskim subaru

Witamy w gronie słomianych wdów

Oliweczka padlam
ja gdybym mogła to wszystko zimnym mlekiem bym popijała. Kocham lodowate mleko! Do wszystkiego! Do frytek, placków, jajek, jajecznicy do czego się da

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:34   #307
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

eee to chyba tk samo jak facet któy nie interesuje się piłką nożną - dla mojego futbol może nie istnieć - i dobrze bo nie cierpię jak faceci bezmyślnie gapią się przez półtorej godziny na mecz
no to dobrze że nie masz takiego mojego TZ, on potrafi codziennie mecz oglądać i do tego 2x w tyg jeździ na piłkę pograć

dla Igusia Marinki i dla innych solenizantów dzisiejszych

u nas ząbkowanie ciąg dalszy, górne jedynki wyłażą .... mam nadzieję że szybko wyjdą

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:58   #308
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

No nadrobiłam nareszcie babolki uczelnia załatwiona, jutro siedze w domu, w czwartek jadę - więc lajcik

i reszta odpowiedzi:

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Co do kremiku nic Beatka nie chce za niego. Miałam za dużo i chętnie się podzieliłam
Mówisz ciasto na placki z blachy? Ciekawe. Muszę kiedyś spróbować.
Generalnie to ja nigdy nie odlewam wody z utartych ziemniaków...
daj spokój to chociaż za przesyłkę Ci wróce i kopertę

a ten placek pyszny jest tylko nie może być gruby - lepszy cienki bo wtedy lepiej się wypiecze i będzie bardziej chrupiący

ja wodę odlewam z ziemniaków na placki ale to zależy od gatunku ziemniaków jakie masz

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga pije MM

nie wkurza Cie mieszanie bebika HA? ja poddałam się po kilku dniach

Cytat:
1.
Hej laski, ale jestem zła! dzwonię od 7 rano i ni hu.ja ! Nikt nikt nie raczy odebrać telefonu w tej przychodni...

2. Beti wczoraj miała świętą rację z tymi telefonami..
najlepszego dla Igorka

2. bo to już przerabiałam - obojętnie kiedy to do ok. 8.30-9 nie ma szans się dodzwonić bo zajęte non stop - a jak juz odbiorą to nie ma miejsc.. one mają odłożony telefon bo rejestrują na miejscu i nie chca żeby im tyłków zawracać telefonami jak mi trzeba Julę zarejestrować to tata się wyrywa z pracy albo tż i ją rejestruje zaraz po 7.30 bo jest od tej godziny rejestracja a telefoniczna niby od 8 dopiero ale co z tego jak nie odbierają...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ile w karmi jest alkoholu?ja karmi nie lubie, wole jak juz cos reddsa ale tylko jablkowego
ja też jak piwko - to tylko Reeds i tylko jabłkowy - inne są bleeeee

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Lekarz zarządał odemnie próbki mleka-spojrzałam na niego z przerazeniem, a on mówi, że żartuje znalazł się żartowniś
ale musiałaś miec minę

ja też brałam zaświadczenie o karmieniu ale od gina bo mi potrzebne było do ITS ale próbki nie chciał tylko się uśmiechnął

Cytat:
Slyszalam tez ze placki mozna zimnym mlekiem popijac
mój tż namiętnie popija zimnym mlekiem placki, frytki - mleko musi być bo inaczej nie zje

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Brunetko to byla gazeta Dziecko....
widziałam to foto w dziecku - to nie Ala - tylko brzdąc w identycznym ubranku jak Ala miała - w tym tygrysku z Allegro zbieg okoliczności

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
no to dobrze że nie masz takiego mojego TZ, on potrafi codziennie mecz oglądać i do tego 2x w tyg jeździ na piłkę pograć
za ząbki i oby nie bolało

nie wytrzymałabym z takim - brat tż-ta taki jak twój małż - mecze mecze mecze i treningi w każdej wolnej chwili

no napisałam

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:08
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:16   #309
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Kaze mi jesc ogorka z cukrem
a ja chcialam wlasnie pisac ze u tesciow to ogorka (swiezego) je sie z cukrem
ja za to lubie rybe (tunczyk czy sledz) z puszki popijac zimnym mlekiem a moj tata to lubil drozdzówke z pasztetową jesc

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:17   #310
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Kurka, mi tez się jakoś tak wydaje

Cytat:
1. Zgadnijcie co? Znowu pęka mi głowa Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.

2. Jeszce się przekona, zobaczysz
1. Dobrze, że już jutro masz wizytę.
2. Mam nadzieję.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
karmi to przy karmieniu wypiłam litry a kiedyś nie lubilam,
wlasnie jestem ciekawa jak to bedzie czy z przyzwyczajenia bede jeszcze czasami pić wieczorkiem,
u mnie to juz w szpitalu lekarze normalnie na obchodzie odchaczali pytanie "karmi bylo" dziewczyny normalnie pily no oddziale
Też jestem ciekawa czy będę miała na nie ochotę jak skończę karmić, a co do podkreślonego to nieźle się uśmiałam.
Jeśli chodzi o przebrania to może Fiona i Shrek? Nie wiem czemu, ale to było pierwsze co mi przyszło na myśl.

Cytat:
No tym to mnie zaskoczyłaś na maxa Za to w podstawówce lubiłam ser żólty z dżemem
Mój tż je czasem ser żółty z dżemem,a ja nie mogę na to patrzeć.

Cytat:
swoja droga wtedy nie mialabym problemu z przebraniem

Cytat:
Oj, kolejna słomiana wdowa. Długo go nie będzie?
(odmienia się do Strzelec Opolskich )

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień
O kurczę, brzmi nieciekawie. Mam nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski - ma wszystkie kategorie prawka. Ogólny maniak samochodowy. Jak Kuba coś do niego mówi: " ja chcę...", to tż odpowiada: " a ja chcę Subaru ".

Kolejna reklama z mojej strony. Dzisiaj przyszedł gryzak Nuby i Hania dostała w nim jabłuszko-dziecka nie było przez jakieś 10 minut i prawie je całe wciągnęła. Super sprawa, jestem ciekawa czy gotowaną marchewkę by w ten sposób zjadła. Jeśli nie będzie chciała dalej jeść zblendowanej to spróbuję.
Stary 2012-02-14, 19:22   #311
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

nie wkurza Cie mieszanie bebika HA? ja poddałam się po kilku dniach
\
w sumie nie. najpierw gotuje jakos 30-40 ml i w tym rozrabiam mleko, rozpuszcza sie dobrze. potem dolewam zimnego do pelna, robie shake i podaje

patik - zaskocze cie bo ja lubie kobiety znaczy sie nie uwazam meskiego ciala za pociagajace, nie mam tak że spojrze na jakiegos faceta i stwierdze ze to ciacho. ew oczy na mnie dzialaja albo dotyk dloni... moze dlatego jestem z moim mezem bo nie zwracam zbytnio uwagi na jego fizjonomię

Stary 2012-02-14, 19:27   #312
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie byłaś jak Cię nie było? :chytry: na FB?
Gdzie byłam.... dziecko goniłam (fotki i film w K.) a tak serio to przyjechał mój tata w odwiedziny do Sarenki.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:42   #313
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski - ma wszystkie kategorie prawka. Ogólny maniak samochodowy. Jak Kuba coś do niego mówi: " ja chcę...", to tż odpowiada: " a ja chcę Subaru ".

I teraz jest tak:
Kuba: ja chcę....
Tż: a wiesz, co ja chcę?
Kuba: tak, niebieskie Subaru.

Kuba też maniak samochodowy.
miałam pisać że Twojemu tż w kwestii męskości niczego nie brakuje

Monia Ty jesteś dobra. Gotowa jestem pomyśleć, że jesteś w stanie przejść na homo..

Oliweczka
a za co kciuki mamy trzymać?
Stary 2012-02-14, 19:48   #314
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokój to chociaż za przesyłkę Ci wróce i kopertę
Poważnie to parę groszy było Dajemy temu spokój

Radek mi śpi od 17stej
Jeszcze przed chwilą nie wiedziałam co z tym fantem zrobić ale nie będę Małego budziła, niech śpi. Mam nadzieję, że to już na noc i mi się za jakiś czas nie wybudzi do zabawy.
Ale co go napadło dzisiaj?
Stary 2012-02-14, 19:49   #315
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia Ty jesteś dobra. Gotowa jestem pomyśleć, że jesteś w stanie przejść na homo..
[B]
to by było za łatwe, ja lubie utrudniac sobie zycie

Stary 2012-02-14, 19:50   #316
Lili 83
Zakorzenienie

Carmela skubana Sarenka! Napatrzeć się nie mogę jak sobie świetnie radzi.
Czekm z niecierpliwością aż Radek tak zacznie się wspinać
Stary 2012-02-14, 19:59   #317
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ja mogę Pączki pewnie też zrobię
Dziękuję dziękuję

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

To już w ten czwartek?
(Moja teściowa mówi "faforki")

Tak już ten ten.
Ja mam okulistę z Emi i boderka, więc nic nie będę robić ani faForków, ani pączków

Cytat:
poczatkowo (w piatek) kinga tez preferowala picie z gwinta. ale chyba wiecej wylewala niz pila. dzis wytrabila 180 ml, co jest jej rekordem. mialam zmienic na ha to mleko wiec mam bebiko ha
No tak więcej wylewa niż pije,
ale nie chciała ze smoka i koniec

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie zadziwa. Ilością przewrzeszczanych godzin.
Od 9 wyje, wyje i jeszcze raz wyje.
Ma taki katar, że tam w środku tylko się gotuje, oddycha buźką, idą mu górne zęby, żel Calgel co ma 3,3 lidokainy nie pomaga, nie chce jeść, pić, bawić się, wcisnęłam mu tylko słoiczek jabłek i gruszek z Hippa i 80 ml mleka no i pół chrupka kukurydzianego.
Jeszcze to co wypił to zwymiotował . Zasnął ale pewnie zaraz się obudzi.
Kazałam TŻ kupić Nurofen w syropie, może pomoże...
Moje nerwy już są w strzępach i tak mi szkoda tego mojego dzidziolka...

Mam nadzieję, że to minie lada dzień.
U mnie dzisiaj jest lepiej

Cytat:
teraz musze stanąć troszkę w obronie słoiczkow, że czasami nie są takie złe
dopadło nas wielkie uczulenie na skorze ale tylko kark i brzuszek
bylismy u lekarza i nie mam pojęcia od czego/nic totalnie nowego nie wprowadzalam/jadłam gdzie mogłabym znaleźć winnego
jedyne co to zaczełam Jasiowi gotować
bo wcześniej nie oplacalo mi się gotowac poł marchewki i te pierwsze smaki dawalam gotowe ze słoiczków
lekarka właśnie stwierdzial że to moze od jakiegos przyrządzanego obiadku
bo jak te brokuły są hiszpanskie to nie wiadomo co one w sobie mają, a podobno bardzo często uczula marchewka i że nawet ziemniak niby typowy polski nie wiadomo gdzie rósł może byc czymś nafaszerowany
jeszcze nie wiem co to, narazie odstawiliśmy na kilka dni gotowanie, jest zdecydowanie lepiej zagojone, będe więc powoli znowu zaczynac gotować i sprawdzac szukać...
tak chcialam wam po prostu się wygadać o tym opowiedzieć
No i nasuwa mi się pytanie,
jeżeli zaczniesz ponownie podawać np. ziemniaka, za tydzień podasz niby tego samego ziemniaka ale będą w nim inne śmieci to w sumie tego nie da się wyłapać nie? bo przypuszczam, że jeżeli dasz ziemniaka i po nim nic nie będzie to będziesz dodawała kolejne składniki.
Trzeba mieć stałego super dostawce.
Brokuł podajesz świeży czy mrożony?

aby było lepiej !

Cytat:
Scio a to z wysypka nie mozna szczepić?
bo my wlasnie mamy tą wysypke...

mam właśnie do was pytanie, niechce wszczynać tematu szczepieniowego, ale powiedzcie czy są mamy ktore szczepiły dzieciaczki na pneumo systemem po pólroku?
i czy możecie mi powiedzieć jaka byla reakcja?
mialam szczepić teraz, ale cały czas się zastanawiam
myslałam że będą dwie dawki a teraz się dowiedzialam ze jest jeszcze trzecia po roczku tak?
juz sama nie wiem
Ja się zastanawiałam nad tym.
Emi miała być szczepiona, bo miała iść do żłobka.
Nie idzie i nie szczepię.
Jakoś kurde nie mam parcia na te pneumo.

Wiecie co dzisiaj zrobiłam
zatankowałam, zapłaciłam i pojechałam w siną dal,
z korkiem od baku na dachu dobrze, że był mój tato ze mną,
bo do tego wszystkiego przy otwieraniu baku, otworzyłam nie chcący bagażnik i jechałam z nim jeszcze otwartym, a on zauważył że i bagażnik otwarty i bak otwarty i ni ma korka
Korek się podczas jazdy zgubił, wróciłam się go szukać.
Na szczęście zguba się odnalazła,ale już widziałam męża w akcji jak mówi" babo patrz co robisz " już szukałam w myślach schrotu aby taki korek ewentualnie kupić.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Rosół z ziemniakami - nie lubię, ale u mnie się tak też jadało.
Rosół z chlebem - lubię, zawsze nachodziła mnie w niedziele wieczorem ochota na rosół, a nie chciało mi się już gotować makaronu to pokroiłam w kostkę chleb i zjadłam

Gołąbki z ziemniakami
- mi zupełnie ziemniaki do tego nie pasują.Jakoś kupy mi się to nie trzyma.

Chleb do zupy - do krupniku, ogórkowej koniecznie.

Placki z ketchupem
- nie jadłam szczerze mówiąc,nie wpadłam na to .

Natomiast lubię jeść frytki z majonezem i do tego jeszcze ketchup,
albo sos majenozowo-czosnkowy.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:08   #318
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Lili co do Walentynek szkoda gadac
co do jedzenia frytki z majonezem pycha
co do piwa - lubie jeszcze z soczkiem malinowym i winka najbardziej carlo rossi
Marysia spi juz, bo bylismy o 16 pytac o kolejny kredyt, aby dom wybudowac i juz jest lepie i Marys miala spacer po deptaku pozniej, u kumpla w knajpie wypila mleczko i przeszlismy sie w druga strone do auta i dotlenila sie mala.
co do prawa jazdy i chlopow - mialam bylego bez prawka i wiem jak to jest, czasem do d.... ale mysle ze do zaakceptowania.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

zaneta ja tez tak kiedys zrobilam, z tym ze akurat przy tym aucie mialam korek na takim paseczku wiec sobie wisial.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:09   #319
Marina1
Zakorzenienie

o tak, frytki z majonezem też lubię. Albo z tartym serem. I do mirofali, by się rozpuścił na wierzchu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:12   #320
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, frytki z majonezem też lubię. Albo z tartym serem. I do mirofali, by się rozpuścił na wierzchu.
Z serem takich nie jadłam, nie tracą na kruchości takie frytki?
Kurde albo zrobić frytki w piekarniku i na nie ser ? Oo to jest myśl.

A przyszła mi ochota na dufinki

Stary 2012-02-14, 20:12   #321
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
jak mozesz -spadolini jak mozesz
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:15   #322
zanetaa88
Zakorzenienie

MAMY KTÓRE MAJĄ KARTE "DLA MAMY I MALEŃSTWA"
jest promocja na pampersy !

Stary 2012-02-14, 20:16   #323
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
[I]Wiecie co dzisiaj zrobiłam
z korkiem od baku na dachu
Też mi się takie coś przydarzyło
Dokładnie tak samo jak u Ciebie. Wydygałam się trochę bo to było w Niemczech i nie mój samochód. Na szczęście korek leżał sobie ładnie na środku placu cpn i czekał na mnie

Ja używam mrożonego brokuła. Mam też kalafiora ale jeszcze nie gotowałam.
Stary 2012-02-14, 20:17   #324
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa a co w końcu z Twoim powrotem do pracy? Myślałam że jednak wracasz a emi do żłoba?

AH. Chyba trzeba zrobić znowu czystki w klubie.
Stary 2012-02-14, 20:18   #325
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.. u nas źle.. tzn Hania ma się lepiej mimo, że w nocy budziła się z płaczem co pół godziny.. za to ja jestem cieniem człowieka.. gorączka, biegunka, wymioty.. słaniam się na nogach.. nie wiem co to jest ale modlę się, żeby już minęło.. jest masakra..

Widzę, że będę miała kupę do nadrabiania ale póki mi się nie polepszy to nie dam rady..

Miłego dnia kochane..
jejku....pewnie jakas jelitowka Cie dopadla to najlepiej nie caluj malek bo moze sie zarazic...powaznie dzieci zarazaja sie od doroslych jelitowka zatruciami itp

Cytat:
witaj w gronie SAMOTNYCH MATEK

Cytat:

a w życiu

Cytat:
ja za to lubie rybe (tunczyk czy sledz) z puszki popijac zimnym mlekiem a moj tata to lubil drozdzówke z pasztetową jesc
ryba z mlekiem i Sweet trup

Cytat:

Rosół z chlebem - lubię, zawsze nachodziła mnie w niedziele wieczorem ochota na rosół, a nie chciało mi się już gotować makaronu to pokroiłam w kostkę chleb i zjadłam

Gołąbki z ziemniakami

Placki z ketchupem

ja na pneumo planuje jak bedziemy isc do przedszkola.... tez nie mam parcia

frytki z majonezem

chleb tez do krupniku i ogorkowej i do flakow

za to ja jem dziwactwa bo np;
chleb z maslem i truskawkami i cukrem
chleb z maslem i serkiem homogenizowanym
a jak byłam mała to babcia robila mi kanapki z pokrzywa(zamiast salaty) i szynka dobrze ze nie pamietam jak smakowalo
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:21   #326
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Bomba! - kaloryczna
Zrobię takie ale w piekarniku

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
AH. Chyba trzeba zrobić znowu czystki w klubie.
Co to znaczy?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

a w życiu

ryba z mlekiem i Sweet trup

za to ja jem dziwactwa bo np;
[B]chleb z maslem i truskawkami i cukrem
chleb z maslem i serkiem homogenizowanym

Te Twoje dziwactwa nie są mi obce
Stary 2012-02-14, 20:22   #327
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
MAMY KTÓRE MAJĄ KARTE "DLA MAMY I MALEŃSTWA"
jest promocja na pampersy !
a co to za karta tez chce

Cytat:
o tak sa pyszneeee
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:22   #328
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Scio a to z wysypka nie mozna szczepić?
bo my wlasnie mamy tą wysypke...

mam właśnie do was pytanie, niechce wszczynać tematu szczepieniowego, ale powiedzcie czy są mamy ktore szczepiły dzieciaczki na pneumo systemem po pólroku?
i czy możecie mi powiedzieć jaka byla reakcja?
mialam szczepić teraz, ale cały czas się zastanawiam
myslałam że będą dwie dawki a teraz się dowiedzialam ze jest jeszcze trzecia po roczku tak?
juz sama nie wiem
ja juz jestem po pierwszej dawce na pneumo. Dawki sa trzy dwie teraz druga trzecia przypominajaca po roczku. Szczepie na wszystko, meningokoki tez beda. Po prostu wole dmuchac na zimne, zwlaszcza, ze maly ma kontakt z dziecmi, z kuzynem,ktory chodzi do przedszkola.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tak tak !!!!!!!!!!!! ja też tak uwielbiam jeść placki!!!!

dziękujemy

no tresć conajmniej żałosna dla mnie. Dla mnie ten trening to jakieś nieporozumienie

zdrówka

no zaskoczył mnie dziś
ja buty zakładam na każde wyjście z domu. Mały ma wszystkie kombinezony t normalnymi nogawkami albo ubieram mu dzinsy więc buty obowiązkowo

nadrobiłam średnio dokładnie bo dziś dzień w biegu buty kupione a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień

Patik promotorkę to bym udusiła
zdrowka ci zycze, niech zapalenie idzieprecz

Cytat:
Kajol ja kupilam do kontaktów na allegro babyono i polecam, lepsze niż z ikei
za to narożniki chyba lepsze jednak łapki z ikei chociaż tez te nie sa złe
swoją droga co te kontakty w sobie maja, ze dzici tak do nich ciągnie
co do krokodyla bomba! a powiedz a robilas tez ten z ciasta drozdzowego czy to pierwszy raz i z ciasta francuskiego? bo się zastanawiam jak zrobić ktory moze lepiej smakować

Brumek Tymek to widze z tempem zębow Jaśka chce i to zdecydowanie przebić u nas wychodziły ok miesiąca
ale myślę że to i dobrze hurtowo raz się wszyscy pomęczą i z głowy
tez kupilam babyono, juz powtykalam i jestem spokojniejsza. Co do krokodyla na razie robilam tylko z ciasta francuskiego. To byl pierwszy raz ale chce sprobowac z drozdzowego. Jeszcze mam farsz, bo jak robisz z francuskiego, to tak go nie napchasz.

Cytat:
I tak nie pobijecie mojego meza. On np. potrafi zjesc arbuza z sola. Bleeeee

Cytat:
Dziękuję dziękuję

Tak już ten ten.
Ja mam okulistę z Emi i boderka, więc nic nie będę robić ani faForków, ani pączków

No tak więcej wylewa niż pije,
ale nie chciała ze smoka i koniec

Mam nadzieję, że to minie lada dzień.
U mnie dzisiaj jest lepiej

No i nasuwa mi się pytanie,
jeżeli zaczniesz ponownie podawać np. ziemniaka, za tydzień podasz niby tego samego ziemniaka ale będą w nim inne śmieci to w sumie tego nie da się wyłapać nie? bo przypuszczam, że jeżeli dasz ziemniaka i po nim nic nie będzie to będziesz dodawała kolejne składniki.
Trzeba mieć stałego super dostawce.
Brokuł podajesz świeży czy mrożony?

aby było lepiej !

Wiecie co dzisiaj zrobiłam
z korkiem od baku na dachu dobrze, że był mój tato ze mną,
bo do tego wszystkiego przy otwieraniu baku, otworzyłam nie chcący bagażnik i jechałam z nim jeszcze otwartym, a on zauważył że i bagażnik otwarty i bak otwarty i ni ma korka
Korek się podczas jazdy zgubił, wróciłam się go szukać.
Na szczęście zguba się odnalazła,ale już widziałam męża w akcji jak mówi" babo patrz co robisz " już szukałam w myślach schrotu aby taki korek ewentualnie kupić.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Gołąbki z ziemniakami

Placki z ketchupem

Zaneta zgubilas glowe?? :P Tez lubie frycie z majonezem i keczupem.Ale najbardziej z sosem andaluzja. Tylko u nas nie podaja takieo cuda ale jak mieszkalam w Belgii to frytki podawano z sosem takim jakim chcialas a mieli ich tyyysiace. Troche mi tego brakuje.

PS. mam katar. Dawno nie bylam chora co??
Stary 2012-02-14, 20:23   #329
patik87
Zakorzenienie

to za gadanie o jedzeniu!
Musiałam pójśc do prawie pustej lodówki i zjeśc pół puszki tuńzyka którego nie lubię, a teraz poprawiam nutellą i zagryzam bułką
Czy ja aby nie jestem w ciąży? dzisiaj powinna nadejść @ a ni ma
Stary 2012-02-14, 20:24   #330
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik nie wracam.
Wszystkie znaki na niebie mi mówiły, że mam nie wracać.
Na końcu wyszły jeszcze inne cyrki,
że doszłam do wniosku, że nie ma co się ponownie poświęcać.
Emi do żłobka póki co nie idzie,
pracy na razie nie szukam, z doświadczenia wiem, że jak się szuka to się nie znajdzie, a jak się nie szuka to sama przyjdzie :P
Mam jeszcze dylemat czy czasem Emi nie dawać na 2-3 dni w tyg do żłobka, bo okazało się że taka opcja też jest, ale póki co nie zaprzątam sobie tym głowy.
Mam zasiłek, mąż zarabia, mam ubezpieczenie więc jest dobrze.

Lili u mnie brokuł się nie przyjął, kalafior tak.

Moje dziecko dzisiaj zjadło ziemniaka z tymiankiem i koperkiem. Zajadała sie tym, myślę sobie co się będę wysilała marcheweczki, kalafiorki, cycki itd. Zrobie prosto i koniec. Zjadła -cieszę się,ale nie chwalę.Widzę po niej że jednego dnia pięknie je, drugiego nie ruszy nawet tego samego wcale.

Ale pochwalę się a co !
Jak zaśpiewam "kosi kosi łapki.." to Emilie zaczyna klaskać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości