|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
Cytat:
Albo przekonam żeby się na wizażu zalogował
Znowu henna! 19.10.2013 ![]() Edytowane przez Chardon Czas edycji: 2012-02-14 o 19:31 |
||
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
Szczurki są ok, ale przy mojej córci tżycia by nie miały Pilnuj, pilnuj, mój TŻ miał kręciołki jak był mały a teraz ma proste, chociaż kto wie jakby zapuścił dłuższe co by się pokazało
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ będzie olejował włosy? ojejjj ja nie mogę mojego nawet na odżywkę namówić w żaden sposób, a co dopiero olejek.. nie możliwe.. Też muszę o swojego zadbać, bo przecież sam się myje cały ( z włosami... ) żelem pod prysznic i to koniec kosmetyków (wiadomo, dezodorantów, perfum używa,ale o kremach nie pomyśli..) Efekty: skóra na buzi wysuszona na wiór, włosy wysuszone na szopę. Dramat. Muszę mu coś kupić, żeby na niego czekało jak wróci za tydzień.Cytat:
|
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
Hejka!
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Wszystkiego najlepszego z okazji walentynek |
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Jutro wrzucę aktualne zdjęcie moich włosów .
|
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczurki są fajne
![]() Też kiedyś miałam szczurzycę. Tylko Mama bała się wchodzić do pokoju
|
|
|
|
#787 |
|
Konto usunięte
|
Jak wam mijają walentynki?
. Słucham muzyki . Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć na wizaż . Zrobiłam zakupy. Kupiłam 4 maseczki. 3 z perfecty i jedną z ziaji. Użyłam wczoraj z perfecty tą :https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wilzajaca.html Efekt zadowający
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie obchodzimy walentynek.
Ja zwyczajnie nie rozumiem tego święta. Może gdzybym była młodsza i wychowała się z walentynkami to byłoby inaczej. A ja jestem wiekowa kobieta, walentynki w pewnym momencie zwyczajnie pojawiły się znikąd, wraz z całą swoją chińską , tandetną otoczką i nagle mam zacząć je obchodzić. Ja wyznaję noc świętojańską i 1 dzień wiosny, a nie komercyjne, narzucone na siłę walentynki i halloween. Tam skąd sie wywodzą te święta niech sobie będą, ale w Polsce mi się wcale nie podobają. Zabijają naszą własną kulturę, która uboga nie była. Ale gadżety związane z polskimi świeta i nie są masowo produkowane w chinach, więc trzeba wytępić, bo nie przynoszą dochodu.
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpiąca strasznie jestem, poczekam do 21 i kładę się spać
![]() Jutro idę do kina na "Artystę" - ciekawa jestem tego filmu Chcę jeszcze zobaczyć "Żelazną Damę" i "Idy Marcowe" |
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz, że jest to swego rodzaju pewien bodziec konsumpcyjny - parę ludzi może zarobić. Święto nieobowiązkowe - jak ktoś chce, to się w to bawi, jak nie to nie i nikomu nic do tego czy obchodzi, czy nie.Wiele osób argumentując przeciwko temu świętu podaje takie hasło, że niby ci co obchodzą ten dzień, kochają się raz w roku (nie chodzi mi o fizyczny sens Inni z kolei na ataki osób, które nie obchodzą tego dnia odpowiadają (chodzi szczególnie o nieobchodzących singli), że gdyby mieli z kim, to by obchodzili i inne różne przedziwne argumenty według których ludzie się dzielą, bo lubią i tu - na obchodzących i nieobchodzących. I tu kolejne zawody - jedni chcą być mądrzejsi, lepsi od drugich, tudzież pokazując swą niby mniejszą skłonność do manipulacji i konformizmu. - Tak ja to widzę ![]() Według mnie ten dzień, jest taki jak dzień kobiet, mężczyzn (nie uznaję dnia chłopaka, chyba że wejdzie też dzień dziewczyn ) babci, dziadka, mamy, taty itp - nie jest tak, że TYLKO w ten dzień ludzie pamiętają o kobietach, mężczyznach, babciach dziadkach, teściowych, pluszowych misiach i innych. Chodzi raczej o to (w moim odczuciu), żeby przystopować w tym jakże szybkim, coraz szybszym życiu, przystanąć na chwilę, odetchnąć i znaleźć chwilę dla tej właśnie jednej osoby, ukochanej. Spędzić z nią miły dzień, wieczór, bądź noc Co nie oznacza, że ta reszta dni w roku poza tym jednym ma być odwrotna. Dzień Walniętego jest raczej tak dla przypomnienia jak ważna jest dla ludzi miłość itp. Oczywiście każda para może obchodzić taki wyjatkowy dzień kiedy indziej i w takiej częstotliwości jak chce - acz nie każdego stać na zbyt częstą pomysłowość, tudzież większy prezent, tak więc utarł się ten 14 lutego. Ten konkretny dzień w roku i kupcy i sprzedawcy wiedzą, co gdzie jak i za ile i jest słitaśnie Wzrost gospodarczy itp Duża sprzedaż pierdół i pierdółek![]() Mnie to nie razi, no może trochę, jak za dużo tego, ale ze wszystkim tak jest. Co do dnia nic nie mam. I tak w kwestii wydawania kasy w błoto na niepotrzebne rzeczy święta cmentarne biją Walniętynki na głowę. Chyba wszystko co chciałam napisać chyba
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2012-02-14 o 20:19 |
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-02-14 o 20:32 |
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od pierwszego byłego róże zaczęłam dostawać dopiero po ostatnim rozstaniu Maryha, ale Ty nie wiesz jak te pary obchodzą resztę roku, w sensie jak wygląda ich związek - więc myślę, że to trochę niesprawiedliwa ocena, bo nie wiesz jak wygląda ich życie. Ja dziś i już od kilku dni zwróciłam tylko uwagę na brzydkie maskotki w supermarkecie, czerwoność bijącą po oczach itp. Każdy ma swoje sposoby na obchodzenie przeróżnych świąt, ale po co przepłacać za bombonierkę w kształcie serca z deczkiem słodyczy w środku jak można kupić Nussbeissera ![]() Mnie to ani ziębi, ani grzeje, ale na pewno ucieszyłabym się jakbym dostała coś słodkiego Każda okazja dobra
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja po powrocie z pracy strzeliłam sobie grzańca i teraz mi tak przyjemnie i błogo. Wczoraj piwo, dzisiaj piwo, szaleję
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
My jakoś super Walentynek nie obchodzimy, ja Tz co prawda wysłałam dziś kilka miłych maili, ale nie znaczy to,że tak nigdy ich nie dostaje.
Ot, rano jak zwykle miłego dnia, niech Ci szybko praca zleci, nawet się dziś nie widzieliśmy. Kompletnie nie rozumiem za to tych ludzi na facebooku którzy zamieścili dzis po kilkanaście postów z tekstami typu "nienawidzę walentynek" itp, robiąc więcej szumu niż Ci, którzy je obchodzą.
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja na teledysk nie patrzyłam, ale piosenka bardzo prawdziwa... Ja już chyba się nie zdecyduję na żaden alkohol dziś, bo pora się zacząć ogarniać do snu
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, że wśród obchodzących walentynki są też całe rzesze szczęśliwych par, niektóre świętują nie tylko w ten dzień. Każdy kształtuje swoje opinie na podstawie obserwacjo swojego otoczenia. Twoje obserwacje sa takie jak napisałaś. Dla mnie z kolei to święto jest zwyczajnie obce. Nie wzrastałam z nim. Pojawiło sie nagle i nikt tak naprawdę nie wiedział jak je obchodzić. Było świętowane "na siłę". A ja nie robie nic na siłę. Jeśli ten dzień nigdy nie miał dla mnie znaczenia i nagle ktoś powiedział, ze to jakieś święto, to nie zmieni to moich uczuć do dnia 14 lutego. Dla mnie to zwykły dzień. Gdyby wlentynki były obchodzone w Polsce od mojego urodzenia, gdybym z nimi wzrastała, to może patrzyłabym na nie inaczej. A ponieważ pojawiły się nagle, znikąd, nie budzą u mnie żadnych emocji. W przeciwieństwie do pierwszego dnia wiosny, który kochałam, a został brutalnie zgładzony, bez powodu.
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jest jasne, jeśli super świętowanie to spacer po rynku w tłumie i zdechła róża to jak jest jak się nie świętuje?Dla większości ludzi tak jak dla Kocura to święto jest obce, trochę nie wiedzą jak je obchodzić, automatycznie robią to co inni z okazji walentynek. Opinia jest niesprawiedliwa i zdaje sobie sprawę, ale nie mogę się od niej odwieść w żaden sposób, po prostu spacerowałam dziś po rynku, obserwowałam, i widziałam dziesiątki potwierdzeń mojej teorii.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-02-14 o 20:46 |
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się kojarzą z tymi szkolnymi walentynkami, jak w drugiej klasie podtsawówki taki chłopak z klasy, któremu wiecznie musiałam dopisywać notatki, tak nauczycielka kazała
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo co zmienia takie narzekanie? Mam wrażenie, że to takie oszukiwanie siebie
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, top my z Tż coś za dużo świętujemy
, choidzmy na spacerki, robimy niespodzianki i w ogóle takie rzygi tęczą jak to mawia ciocia Marysia ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Otako, argument" nie, ja nie marudzę, ale to można dzień w dzien okazywać". No ale przecież tak jak Smerf pisała Dzień Matki, Ojca itp też jest raz w roku i to nie znaczy,że ten raz w roku mamy być dla nich mili.
|
|
|
|
#801 |
|
Konto usunięte
|
A według mnie walentynki to takie święto jak mówiła koleżanka Smerfetka, Obchodzimy je by przypomnieć sobie o tym ,że ukochana osoba jest ważna. Ale też fajnie by było gdyby za 30 lat mój mąż przyniósł mi kwiatki z okazji walentynek. Nie oszukujmy się. Teraz rzadko ,który facet pamięta by coś kupić swojej dziewczynie ot tak. Znam dziewczyny ,które po ślubie nic nie dostawały i nie dostają
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Swięto samo z siebie jest miłę. Jak każde świeto. Ale jak w przypadku, każdego święta, wkurza mnie komercjalizacja. Nastawienie na wyciągnięcie możliwie największej ilości kasy z ludzi. A cześć ludzi ślepo daje się omotać.
Wszelkie swięta dawno straciły swój sens. Są jedynie dla zysku.
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-Dawidku czy wysyłałeś Adzie dzisiaj walentynkę? -No tak. -A dlaczego podpisałeś ją imieniem Patryka? Pomyślał chwilę i odpowiedział -Pomyliło mi się. Myślałem wtedy o Patryku |
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak wyglądają Walentynki u innych. W moim najbliższym otoczeniu to gruchają jak zwykle, tyle że dochodzą jakieś upominki, a słodko jest jak zwykle - aż mdli.
Ja ogólnie nie obchodziłam nigdy, czy obchodzić będę - to zależy, jak ktoś miałby dla mnie coś słodkiego -to ależ oczywiście! Nie odmówię ![]() Ale nigdy nie zastanawiałam się nad obchodzeniem jakoś tego dnia. Do kina nie ma po co bo tłumy ludzi - nienawidzę tłumów. Kolacji nie miałabym zamiaru robić, no bo zwyczajnie by mi to nie pasiło, nie mam czasu. Mogę zrobić kiedy indziej, a najlepiej żeby mi zrobiono w dowolny, albo w każdy dzień Jakbym miała coś dać z tej okazji czy dostać, to najchętniej słodycze - i to też w zasadzie żaden wyjątek, bo słodycze lubię dostawać przy każdej okazji i bez okazji.Walentynki to impuls pobudzający nieco konsumpcję itp. Nie zaszkodzi. Kogo nie stać na duperele, prezenty i kina - robi ciastka w domu albo nic nie robi. Róbta chceta ![]() Ja w życiu dostałam dwie kartki walentynkowe w podstawówce. I to cała moja kariera walentynkowa
|
#807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie będę się w szczegóły wdawać, bo tu mogą być nieletni Cytat:
Dokładnie! Mój TŻ za to dostał od mamy na walentynki patelnie tefala do naszego nowego domku ![]() chciałam coś sama kupić ale na tefala raczej bym nie wyskrobała.. a tu proszę z nieba spadła
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ktoś chce kupować pierdółki i wydawać na nie kasę - proszę bardzo, jego kasa, jego problem. Nie wszyscy uciekają sie do takich "pomysłów" i sami coś tam robią - ciastka i inne słodkości (ja już chyba mam cukry proste w mózgu a nie szare komórki ).Ogólnie pierdoły te nie są artykułami pierwszej potrzeby, więc nikt nie musi ich kupować. Jak kupi - wyda kasę, da komuś zarobić, ten ktoś potem sobie za to jedzenie kupi, albo coś słodkiego i tak w kółko Obrót pieniądza na rynku i jest ok![]() Też nie rozumiem tego narzekania. Bo jedni na fb piszą, że mają wyyebane na to głupie święto, a na gg napiszą, że im przykro patrzeć na inne pary. Jedna rada - nie patrzeć ![]() Tez lubię obserwować ludzi, to moje jedno z głównych zajęć
|
|
#809 | ||
|
Zadomowienie
|
Hmm, my z TŻtem niby obeszliśmy tegoroczne walentynki, ale tak z przymrużeniem oka. Nie było standardowej róży czy kolacji. On mi książkę dom kolekcji (obiecaną dawno temu zresztą
), ja mu kurację na włosy.Chyba czułabym się nieszczęśliwa gdybym miała raz w roku wychodzić z nim na romantyczną kolację, a we wszystkie pozostałe dni ja do garów, on na kanapę. Ale mimo wszystko jakoś mi miło jak w dzień, w którym co rusz mijam dziewczynę z kwiatkiem i ja usłyszę "buzi, moja walentynko" Cytat:
Cytat:
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maryha, a nie może mama Tż wysłac mojemu Tż? Też ma marną patelnię. Ale w sumie, mieszkanie studenckie, mogłoby patelni w ogóle nie być, a ja marudzę.
![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Albo przekonam żeby się na wizażu zalogował 

. Słucham muzyki 

- 82
15.04.2013
- parę ludzi może zarobić. Święto nieobowiązkowe - jak ktoś chce, to się w to bawi, jak nie to nie i nikomu nic do tego czy obchodzi, czy nie.