|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
tamlin111 w tym właśnie problem, że mnie nic nie dokucza ale te wyniki badań kiepskie
gdzieś tam we mnie pieroństwo siedzi .Cytat:
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po dwoch tygodniach na wizycie powiedział że grzybicy nie ma. Troche mnie zdziwilo ze sama zniknęła. Co do szkoły rodzenia to nie bede chodzić na pewno, a z tego co wiem od dziewczyn to w trakcie rodzenia sie o tym nawet nie pamięta co trza robić
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Konto usunięte
|
Pare godzin mnie nie było a wy tyle napisałyscie.Ale już nadrobiłam
![]() Ciesze się że nie jestem sama w kwesti przyciasnawych spodni.W kupie raźniej! A co do szkoły rodzenia to chyba się wybiorę bo chce bardziej poznać położne i w ogóle szpital a nie tak tylko w czasie zwiedzania. A co do wieku do dopiero w listopadzie stuknie mi 25 więc urodze jeszcze jako piękna i młoda 24 latka ![]() anusia1808 don't worry.ja miałam ostatnio robiony posiew i wyszedł pozytywny i jakaś tam bakteria ale moja lekarka stwierdziła ze skoro nie ma żadnych objawów to nie bedziemy leczyć wyniku i nic nie brałam a za następnym razem już jej nie było ![]() tamlin jak tam ten antybiotyk?działa? |
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki rzadko zaglądam, bo się źle czuję. Mdłości dają mi popalić. Dzisiaj
3 razy. Mam do Was pytanie. Jak wygląda to badanie prenatalne?? To jest zwykłe usg?? I czy tą listę badań, którą mi wypisał gin. cmv, toksoplazmoza, różyczka... itd. można wykonać za jednym razem?? Mam nadzieję,że tak. Zmykam kochane, na kompa też nie mogę za długo patrzeć
|
#2435 |
|
Konto usunięte
|
m_moni to jest zwykłe usg tyle że dokładnie mierzy się dzidka i się go dokładnie ogląda
![]() A te wszystkie badania to za jednym razem.Do kilku takich probóweczek małych pobiera się krew
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale jednak to nie było takie samo jak mojej ciociuni ![]() Będę się starać. . Jeżeli się nie zalapie to trudno.. ale milo, by bylo ![]() Co do mdłości.. Już tak się cieszyłam, tak skakałam z radości, a dzisiaj co? Robiłam panna cottę i tiramisu, i nawet spróbować nie mogłam, bo przez gardło nie chce przejść |
||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę spać .... od 1 z boku na bok ... przed 2 poczułam głód to się nakarmiłam i finał ... może podkurzać ? ![]() ---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi - to chyba nie tylko u ciebie była bezsenna nocka. Ja poszłam spać standardowo 21, obudziłam o 24 i zero spania, to siedziałam i medytowałam. Do tego dobijało mnie suche powietrze i dzisiaj na bank jak wrócę z roboty robię przewiew żeby zawilgocić powietrze - bo wysuszona śluzówka gardła nie daje mi komfortu spania i mnie normalnie dusi. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry w ten śnieżny dzień
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
uhhh wczoraj wieczorem tylko was doczytałam, ale nie miałam już nawet siły nic pisać..
Dzisiaj o 17 USG, trzymajcie kciuki a wczoraj chłop kupił podgrzewacz do butelek ![]() jejku za 40 minut do pracy.. buu..
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te które chodziły do szkoły rodzenia, mówiły że baardzo im się przydały ćwiczenia na oddech, bo wiedziały jak się zachowywać w trakcie skurczy. Ich facetom też się to przydało, bo wiedzieli jak masować krzyż, żeby im troche ulżyć. Poza tym znały położne, z którymi rodziły, to też duży plus. A po porodzie oboje z partnerem wiedzieli jak się zająć noworodkiem (też ze szkoły rodzenia).Za to te, które nie były w szkole rodzenia, cały czas mi mówią, żebym koniecznie poszła i nie powtarzała ich błędu. ![]() Cytat:
Śpię jak zabita!
|
||
|
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
Hej laseczki
![]() Ja też źle śpię, a dziś to juz całkiem kiepsko... stresuję się wizytą, więc ok 11 trzymajcie kciuki ![]() Sojka, to ty trzymaj za mnie rano, a ja za ciebie będę wieczorem
|
|
|
|
#2442 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ja mogłabym spać całą noc, budzi mnie tylko siusiu 2 razy - niestety, ale już się przyzwyczaiłam W czerwcu skończe 26 lat, mąż w marcu 29. Więc to taki "wiekowy" środek tego forum, bardziej w kierunku tych zaawansowanych. U nas z dzidzią to był spontan - w listopadzie byliśmy na wczasach, gdy wróciliśmy przeliczyłam, że miałam akurat owulacje i tak nam było przykro jak 9 grudnia dostałam @. Mieliśmy nadzieję, że może coś zaskoczyło. Więc w grudniu zaczęliśmy ponownie i się udało
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
haaaj!
Cytat:
nooo jak ja to proponowawszy to nawet nikt nie zauważył mam focha
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 23lata,tz 24,od 3 lat jestem mama Oskara,a od prawie dwoch zona mojego meza
teraz czekamy na kolejnego dzidziusia bo uwazam ze 4 lata miedzy rodzenstwem to dobry czas.Nie uwazam ze macierzynstwo w tak mlodym wieku jest czyms zlym.Nie raz spotkalam sie z tym ze mlode matki sa duzo lepsze od tych "starszych"ktore sa alkoholiczkami,nie dbaja o dzieci itd. Dla mnie to nie jest nic dziwnego ze 20tka lata z brzuchem. A i dla dziecka pozniej jest fajnie,ze ma mloda mame-pelna energii.Moja mama mnie urodzila jak miala 18,jak szla do mnie na wywiadowke to bylam cala w piorkach jaka ja mam mloda i ladna mame a inni takie stare.Bylam bardzo dumna potem moja mama znalazla sobie o 10lat straszego feceta i ma z nim corke,ktora ma 8 lat-a jej tata niecale 50- i ta moja siostra strasznie wstydzi sie w szkole jak tata po nia przychodzi bo wszyscy mowia ze to dziadek.Wiec na chowa sie przed nim i ucieka i generalnie zawsze rano przed wyjsciem do szkoly prosi mame aby ona po nia przyszla a nie jej tata.
|
|
|
|
#2445 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie jak na razie się same miłe snią ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
biorę jedną tabletkę dziennie zawsze rano i pani doktor powiedziała ze to dobrze jeszcze magnezin mi kazała brac a to na te bóle podbrzusza jak na @ i juz nie mam ich ale chyba przeszły same nie od magnezinu a objawów nimam cycki mnie ciut bolą bosze abym przeszła tak bezobjawowo całą ciążę
|
|||
|
|
|
#2446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mówi, że się przyzwyczaił ![]() Ja ze swoim mężem znam się aż 11 lat będzie w czerwcu, od tego czasu jesteśmy parą. Mieszkamy ze sobą prawie 4 lata, a od pół roku jesteśmy małżeństwem. Bardzo mi z nim dobrze, umiemy się dogadać. Jest dla mnie kochany ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- lukrecja_25 Byłaś wczoraj na USG? Co tam ciekawego zobaczyłaś. Nic się nie pochwaliłaś.
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko bronilam mlode mamy
|
|
|
|
#2448 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie kobitki!
Ale zawieja u mnie,masakra! Mój tż wręczył mi wczoraj śliczny bukiet czerwonych,doniczkowych róż I przygotował pyszne spaghetti ![]() A co do bezsennej nocy,to ja się obudziłam nad ranem siusiu i też już nie mogłam zasnąć |
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.Ale śnieg mógłby już zniknąć ![]() Chociaż tak w sumie.. to jakiś czas temu się zastanawiałam czego mam się bać bardziej: śniegu tej zimy czy może upałów latem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do snu.. Mnie cały czas męczą koszmary I to nawet ich kontynuacje |
||
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
No śnieg znów nas zaskoczył . Ostatnio to on lubi tak przez noc sypać a potem rano szok.Ja też powiem Wam że dzisiejszej nocy się z boku na bok przewracałam a raz wstanie na si to już u mnie normalka
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Te koszmary są tylko odzwierciedleniem naszych obaw. Pamiętam mój pokręcony sen: Siedziałam na ubikacji i nagle zobaczyłam że mocno krwawię. Obudził mnie własny krzyk. Jeszcze tej samej nocy śniło mi się że urodziłam chłopca. A potem byłam w ciąży z bliźniakami i śnił mi się kolejny poród - przeżyło jedno dziecko(dziewczynka).
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde no ale mam zapitalando w pracy
ale na chwile się obrobiłąm z pierwszą częścią jak wróci kierowca bede znowu zalatana no ... co to ja chciałam a na USG byłam a i owszem i zobaczyłam piękną fasolke najpiękniejszą na świecie ze śliczną długą pępowiną oraz widziałam jak bije serduszko ślicznie ale nie słyszałam ![]() mam zdjęcie fasolinki ela nie umim wsadzić no jak to sie robi kto wie niech mi powie
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja mam zeskanowane ale własnie nie wiem jak sie tu wrzuca
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak gorszy sen, właśnie ten przy, którym obudziłam się zlana potem, to opowiadał o tym, że w mojej klatce ktoś zabija dziewczyny w moim wieku . I to był sen kontynuacja snu z kiedyś. W ogóle zauważyłam, że takie totalne bzdury śnią mi się około 3 w nocy. ![]() Cytat:
, bo mi to już na prawdę większe głupoty śnić się nie mogą ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- jak piszesz posta to jest, u góry, taki spinacz
|
||
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmmm.....
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa
Pod oknem odpowiedzi masz przycisk "zarządzaj załącznikami", klikasz, potem klikasz "wybierz plik" i szukasz pliku na swoim komputerze. Potem klikasz "Załaduj" i jak się załaduje zamykasz okienko i wciskasz "wyślij odpowiedź". Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam ![]() O już jest hehehePIĘKNA
|
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
jejeje sama sie kapnęłam zanim doczytałam o tym spinaczu
jest mój dzidek jejeje fajny? ciocie jak wam sie podoba? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

gdzieś tam we mnie pieroństwo siedzi .

zaczęłam się poważnie martwić czy ta infekcja może zaszkodzić mojej fasolce
3 razy. Mam do Was pytanie. Jak wygląda to badanie prenatalne?? To jest zwykłe usg?? I czy tą listę badań, którą mi wypisał gin. cmv, toksoplazmoza, różyczka... itd. można wykonać za jednym razem?? Mam nadzieję,że tak. Zmykam kochane, na kompa też nie mogę za długo patrzeć
a ja Wam powiem, że każdy czuje się na swój wiek i jest młody dla siebie ... chociaż ma własna sis mnie dinozaurem od jakiś 8 lat zwie a sama już w wieku tym jest co pierwszy raz mnie ochrzciła i ona nieee .. jej brakuje co najmniej lat 4 

. Jeżeli się nie zalapie to trudno.. ale milo, by bylo 

teraz czekamy na kolejnego dzidziusia bo uwazam ze 4 lata miedzy rodzenstwem to dobry czas.

. I to był sen kontynuacja snu z kiedyś.