Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 21:39   #2431
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

tamlin111 w tym właśnie problem, że mnie nic nie dokucza ale te wyniki badań kiepskie gdzieś tam we mnie pieroństwo siedzi .

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ooo ja to ograniczam słodycze na maxa od kiedy sie o ciązy dowiedziałam! no ale tak mi sie chce ze czekam na ten tłusty czwartek a potem znowu męka
hehe u mnie to ciężko ze słodyczami :/ dziś zjadłam 20 dkg chrupek w czekoladzie
Stary 2012-02-14, 21:45   #2432
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
witam,
wszystkie przyszłe mamusie
jestem na przełomie 5/6 miesiąca i gin na pierwszej wizycie przepisał mi globulki dopochwowe bo zauważył jakieś upławy przy badaniu, stwierdził początek grzybicy zaczęłam się poważnie martwić czy ta infekcja może zaszkodzić mojej fasolce
spotkała się któraś z Was z takim problemem na początku ciąży?
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych walentynek
Też miałam upławy i lekką grzybice, to było też około 5tc, ale nic nie przepisywał bo mňwił że to wczesna ciąża i żeby nie zaszkodziło maleństwu.
Po dwoch tygodniach na wizycie powiedział że grzybicy nie ma. Troche mnie zdziwilo ze sama zniknęła.

Co do szkoły rodzenia to nie bede chodzić na pewno, a z tego co wiem od dziewczyn to w trakcie rodzenia sie o tym nawet nie pamięta co trza robić
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:29   #2433
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Pare godzin mnie nie było a wy tyle napisałyscie.Ale już nadrobiłam

Ciesze się że nie jestem sama w kwesti przyciasnawych spodni.W kupie raźniej!
A co do szkoły rodzenia to chyba się wybiorę bo chce bardziej poznać położne i w ogóle szpital a nie tak tylko w czasie zwiedzania.
A co do wieku do dopiero w listopadzie stuknie mi 25 więc urodze jeszcze jako piękna i młoda 24 latka

anusia1808 don't worry.ja miałam ostatnio robiony posiew i wyszedł pozytywny i jakaś tam bakteria ale moja lekarka stwierdziła ze skoro nie ma żadnych objawów to nie bedziemy leczyć wyniku i nic nie brałam a za następnym razem już jej nie było

tamlin jak tam ten antybiotyk?działa?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:43   #2434
m_moni
Zadomowienie

Dziewczynki rzadko zaglądam, bo się źle czuję. Mdłości dają mi popalić. Dzisiaj 3 razy. Mam do Was pytanie. Jak wygląda to badanie prenatalne?? To jest zwykłe usg?? I czy tą listę badań, którą mi wypisał gin. cmv, toksoplazmoza, różyczka... itd. można wykonać za jednym razem?? Mam nadzieję,że tak. Zmykam kochane, na kompa też nie mogę za długo patrzeć
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:54   #2435
Konto usunięte

m_moni to jest zwykłe usg tyle że dokładnie mierzy się dzidka i się go dokładnie ogląda
A te wszystkie badania to za jednym razem.Do kilku takich probóweczek małych pobiera się krew
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:04   #2436
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem, że każdy czuje się na swój wiek i jest młody dla siebie ... chociaż ma własna sis mnie dinozaurem od jakiś 8 lat zwie a sama już w wieku tym jest co pierwszy raz mnie ochrzciła i ona nieee .. jej brakuje co najmniej lat 4 co roku mi to powtarza ... a instynkt ... można poczuć w każdej z chwil ... niektóre kobiety mimo wieku nie posiadają go i tego się nie zmieni ...

Cytat:

ja to jednak pójdę do kuchni wiecie

a teraz mi się zachciało lecza ale takie zupy nie potrawki tylko zupy i co ? i kurna nie mam przepisu sprawdzonego a znajoma mojej mamy zwątpi jak po 10 latach do niej o przepis napisze nie
jakis czasemu tez mialam ochote na leczo . i nawet TŻ mnie na nie zabrał , ale jednak to nie było takie samo jak mojej ciociuni

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie zamiar zapisywać się do szkoły rodzenia??
Będę się starać. . Jest u nas przygotowanie za darmoszke . Jeżeli się nie zalapie to trudno.. ale milo, by bylo

Co do mdłości.. Już tak się cieszyłam, tak skakałam z radości, a dzisiaj co?
Robiłam panna cottę i tiramisu, i nawet spróbować nie mogłam, bo przez gardło nie chce przejść
Stary 2012-02-15, 02:48   #2437
Konczita
Zakorzenienie

nie mogę spać .... od 1 z boku na bok ... przed 2 poczułam głód to się nakarmiłam i finał ... może podkurzać ?

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

jakis czasemu tez mialam ochote na leczo . i nawet TŻ mnie na nie zabrał , ale jednak to nie było takie samo jak mojej ciociuni
a ja sobie zrobie może jutro ... dzisiaj nastawie się na nie psychicznie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 07:49   #2438
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
nie mogę spać .... od 1 z boku na bok ... przed 2 poczułam głód to się nakarmiłam i finał ... może podkurzać ?

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

a ja sobie zrobie może jutro ... dzisiaj nastawie się na nie psychicznie

Konczi - to chyba nie tylko u ciebie była bezsenna nocka. Ja poszłam spać standardowo 21, obudziłam o 24 i zero spania, to siedziałam i medytowałam. Do tego dobijało mnie suche powietrze i dzisiaj na bank jak wrócę z roboty robię przewiew żeby zawilgocić powietrze - bo wysuszona śluzówka gardła nie daje mi komfortu spania i mnie normalnie dusi.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry w ten śnieżny dzień

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 07:53   #2439
Sojka1990
Zadomowienie

uhhh wczoraj wieczorem tylko was doczytałam, ale nie miałam już nawet siły nic pisać..

Dzisiaj o 17 USG, trzymajcie kciuki a wczoraj chłop kupił podgrzewacz do butelek

jejku za 40 minut do pracy.. buu..
Stary 2012-02-15, 08:05   #2440
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Co do szkoły rodzenia to nie bede chodzić na pewno, a z tego co wiem od dziewczyn to w trakcie rodzenia sie o tym nawet nie pamięta co trza robić
To ja od swoich znajomych mam zupełnie inne relacje, już kiedyś tu o tym pisałam. Te które chodziły do szkoły rodzenia, mówiły że baardzo im się przydały ćwiczenia na oddech, bo wiedziały jak się zachowywać w trakcie skurczy. Ich facetom też się to przydało, bo wiedzieli jak masować krzyż, żeby im troche ulżyć. Poza tym znały położne, z którymi rodziły, to też duży plus. A po porodzie oboje z partnerem wiedzieli jak się zająć noworodkiem (też ze szkoły rodzenia).

Za to te, które nie były w szkole rodzenia, cały czas mi mówią, żebym koniecznie poszła i nie powtarzała ich błędu.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi - to chyba nie tylko u ciebie była bezsenna nocka. Ja poszłam spać standardowo 21, obudziłam o 24 i zero spania, to siedziałam i medytowałam. Do tego dobijało mnie suche powietrze i dzisiaj na bank jak wrócę z roboty robię przewiew żeby zawilgocić powietrze - bo wysuszona śluzówka gardła nie daje mi komfortu spania i mnie normalnie dusi.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Ja też padam koło 21, ale śpię twardo do 7.30-8, nawet udaje mi się przez ostatnie noce nie wstawać siku. Śpię jak zabita!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:34   #2441
Elmiria
Raczkowanie

Hej laseczki

Ja też źle śpię, a dziś to juz całkiem kiepsko... stresuję się wizytą, więc ok 11 trzymajcie kciuki

Sojka, to ty trzymaj za mnie rano, a ja za ciebie będę wieczorem
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:37   #2442
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie
Ja mogłabym spać całą noc, budzi mnie tylko siusiu 2 razy - niestety, ale już się przyzwyczaiłam W czerwcu skończe 26 lat, mąż w marcu 29. Więc to taki "wiekowy" środek tego forum, bardziej w kierunku tych zaawansowanych. U nas z dzidzią to był spontan - w listopadzie byliśmy na wczasach, gdy wróciliśmy przeliczyłam, że miałam akurat owulacje i tak nam było przykro jak 9 grudnia dostałam @. Mieliśmy nadzieję, że może coś zaskoczyło. Więc w grudniu zaczęliśmy ponownie i się udało Tylko zawsze poduszka pod tyłkiem
Stary 2012-02-15, 08:44   #2443
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj!
Cytat:
Też chciałam to zaproponować. Co ciekawsze wrzucać do jednego wora aby później nie szukać.

nooo jak ja to proponowawszy to nawet nikt nie zauważył mam focha
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:44   #2444
zielona1911
Zakorzenienie

ja mam 23lata,tz 24,od 3 lat jestem mama Oskara,a od prawie dwoch zona mojego meza teraz czekamy na kolejnego dzidziusia bo uwazam ze 4 lata miedzy rodzenstwem to dobry czas.
Nie uwazam ze macierzynstwo w tak mlodym wieku jest czyms zlym.Nie raz spotkalam sie z tym ze mlode matki sa duzo lepsze od tych "starszych"ktore sa alkoholiczkami,nie dbaja o dzieci itd. Dla mnie to nie jest nic dziwnego ze 20tka lata z brzuchem. A i dla dziecka pozniej jest fajnie,ze ma mloda mame-pelna energii.Moja mama mnie urodzila jak miala 18,jak szla do mnie na wywiadowke to bylam cala w piorkach jaka ja mam mloda i ladna mame a inni takie stare.Bylam bardzo dumna potem moja mama znalazla sobie o 10lat straszego feceta i ma z nim corke,ktora ma 8 lat-a jej tata niecale 50- i ta moja siostra strasznie wstydzi sie w szkole jak tata po nia przychodzi bo wszyscy mowia ze to dziadek.Wiec na chowa sie przed nim i ucieka i generalnie zawsze rano przed wyjsciem do szkoly prosi mame aby ona po nia przyszla a nie jej tata.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:59   #2445
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się śniło że poroniłam. Kurde jak wyłam przez sen, jak kojot zarzynany. Straszny koszmar.
booosze wariatki kochane ale wy macie te sny mnie jak na razie się same miłe snią

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
normalnie muszę pochwalić mojego małżonka... walentynek nie obchodzimy, a on dziś mnie zaskoczył... Wrócił z pracy z koszyczkiem truskawek Zamiast kwiatka... bo przecież taką ochotę miałam... Kochany jest...
A mi mój kupił moje ukochane żółte tulipany i lizaka dla dzidziusia kazał od razu zjeść zeby dzidzia wiedziała ze tata ją kocha słodki jest

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dzisiaj u lekarza i wg niego jest to 6 tc Nie wiem jak on to liczył, bo od @ minęło 5 tygodni.... Dostałam skierowanie na badania moczu, morfologii i kilku innych i jak zrobię, to w przyszłym tyg. albo za dwa mam przyjść i wtedy zrobimy usg Maleństwo wykrył bez problemu i mi gratulował Jedyne co mnie martwi, to to, że czystość wyszła mi nie najlepiej i dostałam jakieś globulki, ale boję się, bo często jest to powód poronienia
Powiedzcie mi, bo zapomniałam się zapytać, powinnam sobie kupić kwas foliowy? Jeśli tak to jak często i jak długo go brać?
Ja kwas biorę od dawna juz znaczy z miesiąc przed zajściem zaczęłąm bo chyba wiedziałąm ze juz zajdę niebawem biorę jedną tabletkę dziennie zawsze rano i pani doktor powiedziała ze to dobrze jeszcze magnezin mi kazała brac a to na te bóle podbrzusza jak na @ i juz nie mam ich ale chyba przeszły same nie od magnezinu a objawów nimam cycki mnie ciut bolą bosze abym przeszła tak bezobjawowo całą ciążę
Stary 2012-02-15, 09:05   #2446
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja mam 23lata,tz 24,od 3 lat jestem mama Oskara,a od prawie dwoch zona mojego meza teraz czekamy na kolejnego dzidziusia bo uwazam ze 4 lata miedzy rodzenstwem to dobry czas.
Nie uwazam ze macierzynstwo w tak mlodym wieku jest czyms zlym.Nie raz spotkalam sie z tym ze mlode matki sa duzo lepsze od tych "starszych"ktore sa alkoholiczkami,nie dbaja o dzieci itd. Dla mnie to nie jest nic dziwnego ze 20tka lata z brzuchem. A i dla dziecka pozniej jest fajnie,ze ma mloda mame-pelna energii.Moja mama mnie urodzila jak miala 18,jak szla do mnie na wywiadowke to bylam cala w piorkach jaka ja mam mloda i ladna mame a inni takie stare.Bylam bardzo dumna potem moja mama znalazla sobie o 10lat straszego feceta i ma z nim corke,ktora ma 8 lat-a jej tata niecale 50- i ta moja siostra strasznie wstydzi sie w szkole jak tata po nia przychodzi bo wszyscy mowia ze to dziadek.Wiec na chowa sie przed nim i ucieka i generalnie zawsze rano przed wyjsciem do szkoly prosi mame aby ona po nia przyszla a nie jej tata.
Mam kolegę, który ma 25 lat, a jego ojciec 65. Jak przyjeżdza jakiś klient to zawsze o dziadka pyta mówi, że się przyzwyczaił

Ja ze swoim mężem znam się aż 11 lat będzie w czerwcu, od tego czasu jesteśmy parą. Mieszkamy ze sobą prawie 4 lata, a od pół roku jesteśmy małżeństwem. Bardzo mi z nim dobrze, umiemy się dogadać. Jest dla mnie kochany Pewnie dzidzie mielibyśmy wcześniej, bo w sumie to chciałam, ale nie miałam pracy, studiowałam. Właśnie idę się szykować bo na 10 muszę gonić, a na dworze burza śnieżna

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

lukrecja_25
Byłaś wczoraj na USG? Co tam ciekawego zobaczyłaś. Nic się nie pochwaliłaś.
Stary 2012-02-15, 09:06   #2447
zielona1911
Zakorzenienie

Ja tylko bronilam mlode mamy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:12   #2448
Konto usunięte

Witajcie kobitki!

Ale zawieja u mnie,masakra!
Mój tż wręczył mi wczoraj śliczny bukiet czerwonych,doniczkowych róż
I przygotował pyszne spaghetti

A co do bezsennej nocy,to ja się obudziłam nad ranem siusiu i też już nie mogłam zasnąć
Stary 2012-02-15, 09:37   #2449
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dzień dobry .
Ale śnieg mógłby już zniknąć

Chociaż tak w sumie.. to jakiś czas temu się zastanawiałam czego mam się bać bardziej: śniegu tej zimy czy może upałów latem?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
uhhh wczoraj wieczorem tylko was doczytałam, ale nie miałam już nawet siły nic pisać..

Dzisiaj o 17 USG, trzymajcie kciuki a wczoraj chłop kupił podgrzewacz do butelek

jejku za 40 minut do pracy.. buu..

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Ja też źle śpię, a dziś to juz całkiem kiepsko... stresuję się wizytą, więc ok 11 trzymajcie kciuki

Sojka, to ty trzymaj za mnie rano, a ja za ciebie będę wieczorem

Co do snu..
Mnie cały czas męczą koszmary I to nawet ich kontynuacje . Dzisiaj obudziłam się tak zlana potem, że myślałam, że się posiusiałam ze strachu
Stary 2012-02-15, 10:04   #2450
weronika_91
Zakorzenienie

Hello

No śnieg znów nas zaskoczył . Ostatnio to on lubi tak przez noc sypać a potem rano szok.

Ja też powiem Wam że dzisiejszej nocy się z boku na bok przewracałam a raz wstanie na si to już u mnie normalka
Stary 2012-02-15, 10:06   #2451
Agnes!84!!
Rozeznanie

Te koszmary są tylko odzwierciedleniem naszych obaw. Pamiętam mój pokręcony sen: Siedziałam na ubikacji i nagle zobaczyłam że mocno krwawię. Obudził mnie własny krzyk. Jeszcze tej samej nocy śniło mi się że urodziłam chłopca. A potem byłam w ciąży z bliźniakami i śnił mi się kolejny poród - przeżyło jedno dziecko(dziewczynka).
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:15   #2452
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Te koszmary są tylko odzwierciedleniem naszych obaw. Pamiętam mój pokręcony sen: Siedziałam na ubikacji i nagle zobaczyłam że mocno krwawię. Obudził mnie własny krzyk. Jeszcze tej samej nocy śniło mi się że urodziłam chłopca. A potem byłam w ciąży z bliźniakami i śnił mi się kolejny poród - przeżyło jedno dziecko(dziewczynka).
A ja zawsze miałam bardzo intensywne sny i je pamiętałam dokładnie, a od kiedy jestem w ciąży nie pamiętam ich w ogóle... Może nie mam żadnych obaw?
Stary 2012-02-15, 10:15   #2453
lukrecja_25
Wtajemniczenie

kurde no ale mam zapitalando w pracy ale na chwile się obrobiłąm z pierwszą częścią jak wróci kierowca bede znowu zalatana no ... co to ja chciałam a

na USG byłam a i owszem i zobaczyłam piękną fasolke najpiękniejszą na świecie ze śliczną długą pępowiną oraz widziałam jak bije serduszko ślicznie ale nie słyszałam dzidek ma całe 0,98 cm długości m jezdem w 7t 2 dc dzisiaj i termin porodu mam na 1 października
mam zdjęcie fasolinki ela nie umim wsadzić no jak to sie robi kto wie niech mi powie
Stary 2012-02-15, 10:19   #2454
gda
Zakorzenienie

Cytat:
na USG byłam a i owszem i zobaczyłam piękną fasolke najpiękniejszą na świecie ze śliczną długą pępowiną oraz widziałam jak bije serduszko ślicznie ale nie słyszałam dzidek ma całe 0,98 cm długości m jezdem w 7t 2 dc dzisiaj i termin porodu mam na 1 października
mam zdjęcie fasolinki ela nie umim wsadzić no jak to sie robi kto wie niech mi powie
[/I]
Ja zrobiłam zdjęcie telefonem, przesłałam sobie na maila i wrzuciłam tu
Stary 2012-02-15, 10:22   #2455
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no ja mam zeskanowane ale własnie nie wiem jak sie tu wrzuca
Stary 2012-02-15, 10:25   #2456
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o sny z porodem/dziećmi to dzisiaj pierwszy raz taki miałam - mianowicie śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Prosiłam TŻa aby ze mną pojechał, ale w międzyczasie Jego brat też od Niego coś chciał. I w sumie już wyjechaliśmy, ale musieliśmy się cofnąć, bo nam paliwa zabrakło .

Jednak gorszy sen, właśnie ten przy, którym obudziłam się zlana potem, to opowiadał o tym, że w mojej klatce ktoś zabija dziewczyny w moim wieku . I to był sen kontynuacja snu z kiedyś.
W ogóle zauważyłam, że takie totalne bzdury śnią mi się około 3 w nocy.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja zawsze miałam bardzo intensywne sny i je pamiętałam dokładnie, a od kiedy jestem w ciąży nie pamiętam ich w ogóle... Może nie mam żadnych obaw?
Bardzo Ci zazdroszcze , bo mi to już na prawdę większe głupoty śnić się nie mogą .

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
jak piszesz posta to jest, u góry, taki spinacz
Stary 2012-02-15, 10:25   #2457
lukrecja_25
Wtajemniczenie

hmmmm.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zgłoszenie 3 178.jpg (47,3 KB, 56 załadowań)
Stary 2012-02-15, 10:26   #2458
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa Pod oknem odpowiedzi masz przycisk "zarządzaj załącznikami", klikasz, potem klikasz "wybierz plik" i szukasz pliku na swoim komputerze. Potem klikasz "Załaduj" i jak się załaduje zamykasz okienko i wciskasz "wyślij odpowiedź". Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam

O już jest hehehe

PIĘKNA
Stary 2012-02-15, 10:26   #2459
colds
Zakorzenienie

Chyba sobie parówe na śniadanie zapodam
Stary 2012-02-15, 10:27   #2460
lukrecja_25
Wtajemniczenie

jejeje sama sie kapnęłam zanim doczytałam o tym spinaczu jest mój dzidek jejeje fajny? ciocie jak wam sie podoba?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości