|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Bry
Nie wiem, napisałam posta i zniknął. Od dziś mam neta, jestem w szpitalu z powodu zastoju w nerce. W niedziele ból był już nie do zniesienia, 2 nospy forte nie dały rady, więc został szpital. Przypadków takich jest sporo, ale nie ma na to za bardzo rady. codziennie dostaję kroplówkę i czekają aż będzie JEDEN dzień bez tego bólu. Ostatecznością jest założenie cewnika do końca ciąży, bo zastój ten jest spowodowany przez uciskającą macicę. Ale taką decyzję podejmą może za tydzień jeśli nie bedzie poprawy. |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Najważniejsze ze jesteś pod opieką lekarzy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Konto usunięte
|
Ojejku, dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki
Posypało się dzisiaj tych szpitali i złych wiadomości Oby wszystko było dobrze!
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z okazji Walentynek życzę wszystkim zdrówka, żeby już nic Was Mamuśki nie bolało i żeby wyniki wszystkie były dobre |
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pyt.( moze głupie) no bo ide do szpitala po raz pierwszy w życiu. Po drugie to jak juz bede lezała na oddziale, oprócz piżamki to moge miec bielizne na sobie? Czy smigam bez majtek?
agatka661 trzymaj się
|
|
|
|
#1148 |
|
Konto usunięte
|
A mnie mąż tak zaskoczył dzisiaj... Pytałam się go tydzień temu, czy robimy coś na walentynki, to mnie wyśmiał
A dzisiaj kazał mi siedzieć w domu, bo kurier przyniesie jakieś papiery z jego pracy jeszcze (2 miesiące temu zmieniał i podpisywał jakieś ubezpieczenia, więc mu uwierzyłam). Jakie było moje zdziwienie, gdy po 16 zapukał pan z bukietem kwiatów A naprawdę nigdy nie obchodziliśmy walentynek. Ja upiekłam ciasto w formie serduszka i sobie siedzimy
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
8ewus8 - życzę Wam dużo zdrowia
![]() Od Męża dostałam belgijskie pralinki, bo nie było czekoladek frutti di mare (pewnie wszyscy wykupili chamsko, bo wiedzieli, że mam ochotę ), ale od razu 4 czekoladki zniknęły |
|
|
|
#1150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie, że w bieliźnie! Ale weź sobie wszystko, żeby mieć własne, talerze, kubki, weź sobie książkę. I zapas 2-złotówek, na telewizor Będzie dobrze, wykurujesz się i wrócisz. Wiele z nas zaliczyło epizod szpitalny i jest wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
nie jestes sama mam podobne do ciebie wyniki moczu jaskie ci przepisala lekarstwa lekarka?
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32306556]Pewnie, że w bieliźnie! Ale weź sobie wszystko, żeby mieć własne, talerze, kubki, weź sobie książkę. I zapas 2-złotówek, na telewizor
Będzie dobrze, wykurujesz się i wrócisz. Wiele z nas zaliczyło epizod szpitalny i jest wszystko dobrze [/QUOTE]Mam juz spisana listę, ochłonełam troche i zaczełam myslec Dobrze ze w bieliźnie, bo bałam sie ze musze byc obowiązkowo bez.
|
|
|
|
#1153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spokojnie, odpoczniesz sobie w szpitalu i będzie dobrze wszystko U mnie w szpitalu jest okropnie ciepło i suche powietrze, to weź sobie jakieś kremy silnie nawilżające, jeśli u Ciebie jest podobnie. Jedyne naprawdę złe wspomnienia, jakie mam ze szpitala, to jedzenie (ale rodzinka mnie zaopatrywała we własny wikt) i badanie, ale to wynika z moich problemów anatomicznych, których pan ordynator zdawał się nie widzieć i włożył mi największy możliwy wziernik na świecie, po czym chodziłam 3 godziny jak kowboj. Ale przeżyłam, a jestem straszną histeryczką ![]() I też był to mój pierwszy raz w szpitalu, a byłam nieprzygotowana, bo trafiłam tam z ulicy - ubrania przywiozła mi z mojego mieszkania mama (do dziś zastanawiam się, czy w poszukiwaniu ich zajrzała do "takiej jednej szafki" czy nie - oby nie :P) Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-14 o 20:03 |
|
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Uff nadrobiłam
nawet sprawnie mi to poszło. Ja też dzisiaj porównywałam Bartatinę z FYN 4DS i ten drugi nadal jest faworytem. W piątek pewnie wpłacimy zaliczkę i zamówimy 2w1 kosztuje 1290 zł, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, do tego fotelik za ok. 300-350 (do kompletu z Jedo) i wówczas wyjdzie nas i tak taniej niż w "hurtowni", w której mieliśmy upatrzony ten wózek, i gdzie dawali 10% rabatu. A na sklep trafiliśmy całkowicie przypadkiem, bo zabłądziliśmy wracając z weekendu zaraz włączę "Na Wspólnej", później prysznic i łóżko. A mój niedobry mąż niech sobie pizzę na kolację wrzuci do piekarnika ;]
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świętowałam z młodym tzn bawiłam się z nim Marcin rano dzwonił i mówił żebym sobie róże kupiła![]() Cytat:
Cytat:
P.S. na wszelki wypadek radzę wziac wkładki higieniczne![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32306500]A mnie mąż tak zaskoczył dzisiaj... Pytałam się go tydzień temu, czy robimy coś na walentynki, to mnie wyśmiał A dzisiaj kazał mi siedzieć w domu, bo kurier przyniesie jakieś papiery z jego pracy jeszcze (2 miesiące temu zmieniał i podpisywał jakieś ubezpieczenia, więc mu uwierzyłam). Jakie było moje zdziwienie, gdy po 16 zapukał pan z bukietem kwiatów A naprawdę nigdy nie obchodziliśmy walentynek. Ja upiekłam ciasto w formie serduszka i sobie siedzimy [/QUOTE]Ależ to musiało być słodkie,pewnie byłaś zdziwiona. Ja nigdy nie dostałam takiej niespodzianki |
|||
|
|
|
#1157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też dopiero pierwszy raz takie coś dostałam, byłam w niemałym szoku A jutro maraton po lekarzach, rano internista z tym moczem (o ile w mojej przychodni da się zapisać, pewnie dziadki tam już okupują stanowiska od świtu..), a potem dentysta... |
|
|
|
|
#1158 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biegam do kibelka co jakiś czas, ale to nie to samo, bo 10 min tam to za krótko na relaks, a dłużej to by podejżanie wyglądało Mogłabym tak pracować, że np. 2 godz siedzę, a potem godzinę coś robię fizycznie, no ale się nie da. Tak że 29.02 mówię papa i idę na długie wakacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze jeśli chodzi o jedzenie to zawsze można coś tam ze sobą przemycić, ale to wody... ![]() Mam pełno głupich pytań na ich temat, jeśli ktoś ma ochotę odpowiedzieć to byłabym wdzięczna, bo nie mam pojęcia czego się spodziewać ![]() - czy można jakoś wyczuć, że nadchodzą i polecieć do kibelka się zabezpieczyć? - czy tego jest dużo? (czy leci, jak na okres czy więcej?) - czy są przezroczyste i nie plamią ubrań? - czy to jest taki raczej jeden "sik" czy bardziej sączenie? Sorki za pytania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Wizyta w czwartek... Jutro jeszcze pewnie będzie ok., ale czwartek jak przetrwac do 16... Lecę poczytac... ![]() Jakiś skrót klawiszowy mi się zrobił... Jak próbuję zrobic "c(i)" wyskakuje karta ATI... Jak się tego pozbyc, żeby alt + C dawało literkę...? ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Już obczaiłam co trzeba.. Tylko teraz w ogóle nie mogę zrobic literki...
|
|
|
|
#1160 |
|
Konto usunięte
|
Mąż mówi, że musisz to wyłączyć z poziomu catalyst/amd vision control center.
Znajdź menedżer klawiszy dostępu i odłącz to ustawienie. |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy mi się wreszcie udało pozbyć!!!
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Dzięki! Pozdrów męża! ![]() Trzeba było zmienić w ustawieniach literkę, żeby nie kojarzyło z żadnym polskim znakiem.
|
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!!
Wy po kolei na zwolnienie idziecie a ja jeszcze do pracy od poniedziałku wracam. Wyniki w normie, dolegliwości jako takich nie mam a że w robocie zastój bo dziewczyna mnie zastępująca sobie nie radzi to postanowiłam jeszcze wrócić. Poza tym na ostatniej wizycie ostatecznie została potwierdzona płeć. Na 100% będzie Gabrysia ![]() Dlatego proszę Cię Kism o uzupełnienie moich danych z pierwszej strony o tą informację Ja ostatnio przejrzałam ubranka jakie miałam po Maciusiu i część rzeczy, mimo że błękitnych odłożyłam dla córci. Te z samochodami albo takie typowo chłopięce odłożyłam koleżance która spodziewa się synka. Mimo to muszę sporo rzeczy dokupić. Pewnie dostanę coś od koleżanek ale dadzą mi je zapewne po porodzie. A że ja muszę mieć zawsze wszystko wcześniej przygotowane to będę musiała dokupić Odpada za to zakup łóżeczka, wanienki, przewijaka. Z doświadczenia wiem że pierwsze tygodnie dziecko tak szybko rośnie że zdarzało mi się niektórych rzeczy w ogóle nie założyć. Za to bywało że w ciągu nocy 3 razy zmieniałam mu śpioszki bo się przesikiwał. Dlatego nastawiam się na rzeczy używane. Nie mam jeszcze upatrzonej pościeli, dla Maćka mam taką green bahama i jestem bardzo zadowolona. http://allegro.pl/amy-posciel-zyrafk...067872983.html Być może zdecyduję się znowu na tą firmę. Cytat:
To ja odpowiem jak to było u mnie przed pierwszym porodem. Wody odeszły mi jak już byłam na izbie przyjęć w szpitalu. Czułam że mi coś na pęcherz napiera i spytałam czy mogę skorzystać z toalety bo mi się siku chce. W wc zdążyłam zdjąć ubranie i bieliznę, nawet na muszli nie siadłam jak ze mnie chlusnęło. Nic się wcześniej nie sączyło tylko tak jednorazowo pod ciśnieniem wypłynął w zasadzie przezroczysty płyn, lekko różowy, jakby zabarwiony krwią. Dość dużo tych wód było i nie da się tego porównać do okresu. W każdym razie przerażona wróciłam i powiedziałam że chyba mi wody odeszły. Dała mi wtedy taki duży podkład i na wózku powieźli mnie na porodówkę. Po 1,5 godzinie już miałam Maćka przy sobie. Ale np mojej koleżance wody sączyły się pół dnia i ostatecznie przy porodzie i tak jej pęcherz płodowy przebijali. Więc nie ma reguły
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod pytania też się podpinam... Strasznie to nurtujące wszystko. ![]() I prawdę rzeczesz: życie zdecydowanie zaczyna się po 30stce! ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- O rety... Ile dziewczyn do szpitala... Trzymajcie się kochane! Będzie dobrze! |
|
|
|
|
#1164 |
|
Konto usunięte
|
Ja sapię jak babcia
Dzisiaj jak siedziałam w poczekalni, to sobie musiałam tam powzdychać kilka razy ![]() Dziecko mnie kopie w środku Nie, że boli, ale dziwne to uczucie
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-14 o 22:12 |
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
justys1358, nie stresuj się szpitalem, niech zadbają o dzidzie i szybko wracaj do domku.
8ewus8, to jak długo będziesz tam leżała??? Bidulko, niech już nie boli i wracaj do zdrowia. Ja juz po walentynkowej kolacji w restauracji. Pozwoliłam sobie z tej okazji na ogromny tort czekoladowy z gorącą czekoladą, a przede mną jeszcze tłusty czwartek!!! Tak się martwiłam, że ciężko mi będzie leżeć w domu i nic nie robić przez tą skracającą się szyjkę, a tymczasem powiem Wam, że super tak sobie leżeć i nie myśleć, że jeszcze trzeba to zrobić i tamto... Lepiej się teraz polenię bo za 3 miesiące takie lenistwo będzie tylko wspomnieniem ![]() Robi już któraś masaż krocza??? Czytam w necie jak się go robi i za cholerę nie kumam bo przecież mam ograniczone ruchy przez ten wielki brzuch a oni każą wsadzać sobie dwa kciuki do środka. No jak to możliwe
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Heh... Ja też już wolno chodzę, bo zadyszka murowana...
![]() Pozbyłam się infekcji, dziecko podkopuje, nastój dużo lepszy. Tak się zastanawiam dlaczego we wszystkich dużych kompletach pościeli jest wypełnienie. Kupiłabym coś ładnego, ale na co mi dodatkowe wypełnienie... Mój mąż w ramach Walentynek nie obstukał mnie za zygopetalum i paphiopedilum, i za aglaonemę... Zaznaczył tylko, że wie... ![]() Jak Wasze piersi? Moje już chyba nie rosną... Nic się z nimi nie dzieje, bolą dużo mniej.
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
do mam ktore juz urodziły ,co sadziecie o cesarce inni chwala drudzy odradzaja a wy co sadzice?
|
#1168 |
|
Konto usunięte
|
Tacca Mam nadzieję, że już nie urosną za bardzo... Chyba na chwilę przestały, albo noszę nareszcie dobry stanik.
Ewunia_1984 nie mam pojęcia, ja dzisiaj kontrolnie musiałam spojrzeć do lusterka, bo dawno się już z moim kroczusiem nie wiedzieliśmy
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie rodziłam, ale jestem ostro zdecydowana na poród naturalny. Najważniejsze jest dla mnie żeby być jak najszybciej sprawną dla dzidzi. Po cesarce dochodzi się dłużej. |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32311117]Tacca Mam nadzieję, że już nie urosną za bardzo... Chyba na chwilę przestały, albo noszę nareszcie dobry stanik.
[/QUOTE] No może to rzeczywiście kwestia stanika... ![]() Cytat:
Z tym dochodzeniem do siebie to bardzo różnie bywa... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

nie było mnie raptem niecałe 3 dni a tu 11 stron!! Tak więc witam się i wracam czytać
a czasu mam sporo, bo mój mąż wybył na siłownie :pała: i nie ważne, że dziś walentynki (w sumie nie jestem z tych co je obchodzą za wszelką cenę, ale było by miło) i dodatkowo nasza rocznica (półrocznica
a myślałam o jakiejś pysznej kolacji i deserze w sypialni... Ale skoro on woli bande spoconych facetów od napalonej żony to jego strata :pała: dodam, że nie jest typem mięśniaka, po prostu dba o formę. Wrrr ale jestem zła!
Posypało się dzisiaj tych szpitali i złych wiadomości
życzę wszystkim zdrówka, żeby już nic Was Mamuśki nie bolało i żeby wyniki wszystkie były dobre 

), ale od razu 4 czekoladki zniknęły
Jeszcze ten ból dzisiaj w nocy... 

tzn bawiłam się z nim
Chłopy sobie sami nie poradzą.