|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
![]() U mnie podobnie w podstawówce kilka razy zdarzyło mi się dostać kartkę i nawet raz jakąś maskotkę. I to by było na tyle w sumie. Jeszcze w gimnazjum dla beki wysyłałyśmy sobie z koleżankami jakieś durne liściki pocztą walentynkową. Większość w ciemnych kolorach i z mrocznymi tekstami ![]() Pewnie, że miło by było dostać jakiś słodycz albo kwiatka od tajemniczego wielbiciela. ale takiego nie ma, a życie toczy się dalej, więc to dzień jak każdy inny. Nie mam zamiaru z tego powodu ubolewać i pisać na prawo i lewo, że walentynki są do dupy i sram na wszystkich zakochanych
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
||
|
|
|
#813 |
|
Konto usunięte
|
Mój miał kiedyś długie włoski
Takie do pach. Kręcone niesamowicie. Ścięłam mu po 2-óch latach bo stwierdził ,że są siankowate. Ale odżywki używał
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gra na odjazdach w Kato, a nie mam jak jechać;( |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie wolę takie wesołe święta niż smutne rocznice. Acz to rocznika masakry jest też![]() A z walentynkami w szkole to świetna sprawa - stare czy nowe święto - nieważne, ważne że czasem coś się ugadało, żeby nie pytali, żeby było śmiesznie itp. Jakieś zabawy, poczty walentynkowe, ogólnie luuuzy każda okazja dobra!
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki wcisnęłaś? Też się szykuję na zrobienie paczki kosmetykowej, bo już nie mogę patrzeć na to co on robi. Cytat:
|
|
#817 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale prawda że kiedyś ich się aż tak nie obchodziło.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Szkolne walentynki to był pogrom. U mnie w podstawówce nie dało się lekcji prowadzić, bo trwała masowa produkcja "kartek" wysyłanych szkolnym kurierem, który co rusz wpadał do klasy i wrzeszczał: "Karolina 2 kartki masz od kogoś z IIb, ale nie powiem Ci, że to Jacek!", "Ania, ty masz 1, ale już Bartek klei następne!". I tak cały dzień. Potem się do domu naręcza kartek wyrwanych z zeszytów z zapisanych słowami "podobarz mi się bardzo" przynosiło
![]() Cytat:
Znowu henna! 19.10.2013 ![]() Edytowane przez Chardon Czas edycji: 2012-02-14 o 21:26 |
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Walentynki nie muszą być kiczem! Ale to normalna ludzka reakcja, że postrzega się uczucia innych ludzi jako bardziej płytkie niż nasze etc. Stąd chyba niektórzy postrzegają zachowania inncyh par jako kiczowate i tandetne, nie wiedząc tak naprawdę co oni czują, jak wygląda ich życie. Zwłaszcza, że nawet jeśli na co dzień zachowują się w określony sposób, to nie wiemy jak zachowują się wobec siebie jak są sam na sam. Trzeba mieć tego świadomość.
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obciął, bo wylatywały
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. "Ja na Walentynki idę z chłopakiem na kolację do restauracji, a te biedne nieszczęśliwe dziewczyny siedzą w domach bo ich faceci są skąpi albo leniwi, oni już się nie kochają, nie mają romantyzmu" 2. "Phi, ja na walentynki siedzę w domu z piwem nie musimy sobie okazywać miłości w taki głupi jeden dzień, te wszystkie pary co latają po mieście to żałośni pozerzy, w ogóle walentynki są głupie" |
|
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szczególnie, ponieważ jestem z natury sarkastyczna i cyniczna,nic nie poradzę. Tylko dziewczyny, no nie mówcie mi że wierzycie że wszystkie pary sa faktycznie szczęśliwe, zakochane, o jak fajnie obchodzą walentynki, no mamoo wystarczy na nich spojrzeć, posłuchać, i nie trzeba wcale uważnie obserwować żeby zauważyć że to zwykła farsa Ludzie mogli by mniej gadac, mniej wyśmiewać a więcej obserwowac świat wokół siebie, może wtedy by doszli do lepszych wniosków niż te które właśnie przedstawiła tu Pam. Zajęcie każdego stanowiska w tej sprawie wydaje mi się nie do końca dobre, więc publicznie nie zajmuje żadnego, ignoruje sprawę i już. Jak ktoś mi się chwali jak spędza walentynki spoko, nie wyśmiewam go, ale sama też ich nie obchodzę.
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Miki świetne łupy |
|
|
|
#826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, ze niebyłą droga. Kosztowała 48 zł. Teraz pół roku będe na nią patrzeć Cytat:
Cytat:
w LO nikt ich nie obchodził, bo uważane były właśnie za zabawę dla dzieci w podstawówce, gdzie dawało się karteczki z wyznaniami. I obchodziły je właśnie dzieci w niższych klasach podstawówki. I właśnie dopiero jak byłam całkiem dorosłą zaczęły być popularne. Cytat:
Dlaczego mamy obchodzić walentynki skoro mieliśmy podobne własne swięto? Dlaczego przebieramy sie w Halooween, kiedy robiliśmy to samo w pierwszy dzień wiosny? Kiedyś kazdy o wszelkich swiętach sam pamiętał, a nie tylko dlatego, ze pół roku wczesniej wszystkie sklepy wrzeszczały do wyrzygania. Świętowanie i komercja w moich oczach nie idą w parze. Jest różnica pomiędzy swiętowaniem plastikowym, a świętowaniem, bo cos dane świeto dla mnie znaczy. Nie przestanie mnie drażnić ro ze od wszystkich swietych wszędzie jestem bombardowana Bożym narodzeniem, od Bozego Narodzenia jajkami i serduszkami.. i w sumie cały rok na siłę zmusza sie mnie do oglądania jakichś świąt. Przez to nikt już nie pamięta o co w tych świętach chodzi. Dla ludzi to dekoracje w sklepach i zakupy. Wszystko byłoby super, gdyby wszystkie akcje zaczynały sie maks. 2-3 tygodnie przed danym świętem.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2012-02-14 o 21:45 |
||||
|
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja ocena była niesprawiedliwa, zakładasz że ci ludzie są nieszczęśliwi chociaż nie masz pojęcia o ich związkach. Patrzysz całkowicie przez pryzmat własnego podejścia do tego święta, mierzysz ich swoją miarą. Ja w tym roku akurat nie wychodzę z TŻ nigdzie z tej okazji, robimy sobie walentynki w domu w weekend, ale w czasie naszego związku dwa razy Walentynki obchodziliśmy w ten żałosny wg Ciebie sposób a byliśmy wtedy całkiem szczęśliwi i teraz też jesteśmy ;-)) Niektórym po prostu sprawia przyjemność spacerowanie w zimowy wieczór wśród nocnych świateł, widząc inne pary które też czują jakąś tam magię tego dnia, dlaczego próbujesz odmówić im prawdziwości tych uczuć?---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Bo nie jesteśmy plemieniem w afrykańskiej dżungli - globalizacja
|
||
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Ja jakąś małą patelnię Tefala kupiłam za około 40zł, to nie jest chyba aż tak dużo?
Gdzieś kiedyś na allegro widziałam zestawu 3 patelni za 120zł czy jakoś tak... może kiedyś się skuszę. Mam strasznie przesuszoną twarz. Pełno suchych skórek. Nawet nie wiem już czym to nawilżyć... dziewczyny, któe kosmetyki Petrole są ok? bo znazlałam je dzisiaj w pewnej drogierii i pamiętam że ktoś je chwalił. |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jesteśmy posłusznymi pieskami Ameryki, tracimy tożsamość narodową, stajemy sie nikim, niszczymy własną ekonomię, pozbywamy się własnego kraju kawałek po kawałku - globalizacja.
Mądre kraje sobie na to nie pozwalają w takim stopniu. Porównanie do plemienia z afrykańskiej dżungli może byłoby trafne gdyby nasze święta były rodem z trzeciego świata. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Globalizacja to bardzo negatywne zjawisko.
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mi to oceniać. Fakt mogę obserwować wszystko dookoła, ale nie musze oceniać. Postępują jak postępuję - widzę, słyszę, ale żeby mnie to jakoś obchodziło Dla mnie: ktoś obchodzi - spoko, nie obchodzi - spoko. Jak ktoś wpadnie na pomysł, żeby mi dać z tej czy innej okazji jakieś czekoladki - nie odmówię, a powiem nawet, że to świetny pomysł. ![]() Jedynie co mnie razi to tzw przeorniccy, jedni i drudzy. Pierwsi, którzy pyatja wszystkich dookoła co robią w walentynki, co kupują i dziwią się, że ktoś nie obchodzi, nic nie kupuje. A drudzy dziwiący się tym kupującym, zastanawiający się po co, na co i dlaczego. Nie chcę nikogo urazić oczywiście, ale wg mnie to jest tylko i wyłącznie konkretnej pary sprawa co robią w Walentynki i każdy jeden dzień w roku. Ich sprawa i tyle. Można widzieć co robią inni, ale to nie nasza sprawa jest. A co do komercjalizacji świąt - ja lubię wszelkie pozytywne święta, dla mnie mogą jeszcze dodać wiele innych świąt. Jak będę chciała to będę obchodzić, każda okazja dobra do świętowania. Ale też nie za często bo wypłaty są co miesiąc, a jak częściej to wiadomo - mniejsze.
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny znacie się na lekach?
chodzi mi o to by stwierdzić ile czasu, antybiotyk utrzymuje się w organizmie, po zażyciu ost. dawki. |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świat idzie do przodu, ale niektóre kraje, w tym Polska nie idą do przodu, a się sprzedają. Polska nie ma już nic swojego prawie. I nadal robi się coraz mniej Polska.
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Ma też swoje plusy, jak większość zjawisk, ale jednak uniwersalizacja kultury to nieuniknione następstwo.
Pytanie tylko czemu przejmuje durne jej elementy Mozna by się zastanawiać w nieskończoność, czemu tak się dzieje, czemu się makdonaldyzujemy, ale z drugiej strony - jak nie Hameryka to co innego. Jeśli tak chłoniemy to co hamerykańskie, to znaczy, że po prostu jesteśmy chłonni jak gąbka i jakby się coś innego napatoczyło, to by było coś innego.Taki naród. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Bo z Polską jest tak - jest taka do przodu, aż jej tyłu brakuje.
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Respiro jaki antybiotyk?
|
|
|
|
#836 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki.
Chyba do kogoś w urzędzie miasta dotarło, ze zbiórka śmieci po sprzątaniu ulic jest bez sensu i mamy przełożony dzień odbioru worków. Do tej pory było tak: czwartek , sprzątanie ulic, piątek odbiór worków. Który zawsze kończył się rozsypanymi po ulicach śmieciami. I te śmiecie leżały do następnego czwartku. Teraz worki będą zbierać w środę, i mam nadzieję, w czwartek sprzątać ulicę. Dzieki temu cały tydzień będzie czysto. A nie pół dnia, jak to było dotychczas.
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej ale tu się walentynkowo zrobiło.
![]() A ja wam powiem ze gdyby nie to że musiałam dzisiaj iść do CH, nawet nie wiedziałabym że są walentynki :P I tyle w tym temacie. Poćwiczone, nauczone, to teraz mogę czytać lekturę Zrobiłam sobie koktajl na śniadanko
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak około 15-16 godzin po ostatniej dawce powinno być ok.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

w podstawówce kilka razy zdarzyło mi się dostać kartkę i nawet raz jakąś maskotkę. I to by było na tyle w sumie.
Jeszcze w gimnazjum dla beki wysyłałyśmy sobie z koleżankami jakieś durne liściki pocztą walentynkową. Większość w ciemnych kolorach i z mrocznymi tekstami

Ja szczególnie, ponieważ jestem z natury sarkastyczna i cyniczna,nic nie poradzę. 
- 82
15.04.2013