Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 17:44   #1861
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

OK.. mam do zwrotu 672 zł.. za samo dziecko.. ale liczyłam w zeznaniu tylko tomka.. mam nadzieję że dobrze..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:07   #1862
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

evi - kupiłam tą leciutką hudorę. Jak dla mnie jest super. Taka najprostsza wersja beż żadnych bajerów. Zosia jest zadowolona i już trenuje. Znalazłam na all sprzedającego z Tarnowskich Gór a Tż tam pracuje więc zadzwonił i odebrał

Oczywiście jest to już urodzinowy prezent ale musieliśmy ją złożyć i sprawdzić czy mi dziecko będzie chciało taki wynalazek.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
juz doczytałam w necie jak liczyc dziecko.. tera ztylko pytanie czy musze siebie uwzględniac?? chyba nie?? dobrze mysle?
Musisz siebie w PIT-cie też umieścić nawet jeżeli nie masz dochodu. Przynajmniej kiedyś się tak robiło. Najlepiej poczytać w necie jak to ma być.
Stary 2012-02-14, 19:34   #1863
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
OK.. mam do zwrotu 672 zł.. za samo dziecko.. ale liczyłam w zeznaniu tylko tomka.. mam nadzieję że dobrze..
Madzia jak chcesz to ja jutro rano bede rolivzala to podasz mi dane to ci przedyktuje

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:58   #1864
dusiaka
Rozeznanie

No to wklejam kilka zdjęć mojej grubaski

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Domek mi się bardzo podoba. Tak mi przyszło do głowy bo u nas w mieście pierwszy rok wprowadzają podatek od deszczówki - obejmuje wszystich. Podobno liczy się go od wszystkich powierzchni utrawdzonych posesji, czyli w przypadku domu - powierzchnia dach u+ chodniczki, podjazdy itp. Sprawdź jak to u Was wygląda bo być moze już się szykują a być moze to potrwa dłużej. Podobno jest to jakiś wymóg Unii. Mój Tż w tym trochę się orientuje. W każdym razie rocznie to jest niezły wydatek.
izazula- gdzieś o tym podatku od deszczówki słyszałam, ale nie szukałam jeszcze szczegółowych informacji na ten temat. Mimo małego domku, mam sporą powierzchnię dachu, aż 260m. Oby nie chodziło o dużą kasę bo po wybudowaniu, to my będziemy na chlebku i smalcu żyli, takie będą raty

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wymień na lepszy model.
Na poważnie to zdrowia mu życzę.
A domek na zdjęciu wygląda ślicznie.
P0P - rozważam, przekażę, dziękuję

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Dusiaka bardzo fajny dziennik, całkowicie rezygnujecie z spiżarni? nie rezygnuj taka spiżarka to najlepsze co może być. My mamy w domu i jak szukałam projektu to pierwsze co zwracałam uwagę czy jest spiżarka. U nas też nie ma jakoś chłodno, ale zrobisz zakupy wszystko tam wrzucasz i masz czysto w kuchni. Tak samo trzymamy tam słoiki z kompotami czy jakieś soki, napoje itd. a w kuchni nie masz zagracone
sara-i właśnie po to ten dziennik, żeby mnie ktoś wreszcie przekonał, że warto ją mieć. A czy spiżarka przy ogrzewanej kuchni na pewno się sprawdzi? Nie lepsza wysoka zabudowa z półkami?
Mam jednak w zanadrzu wariant ze spiżarką, na dniach wkleję do dziennika wizu. Jest wtedy problem z miejscem na lodówkę, ale coś w weekend wymyśliłam. Zobaczę, co mi dziewczyny napiszą. Was także zapraszam
Fajne jest tez to, że znalazłam kilka dziewczyn, które będą budowały ten sam domek - i każda z nas ma inne pomysły na jego urządzenie.
Ciekawa jestem czy styl kuchni, który mnie się ostatnio podoba ujdzie? Podobają mi się kuchnie w tzw. stylu angielskim

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dusiaka prowadź dokładnie swój dzienniczek pewnie niejedna ciebie o porade w sprawie domu poprosi
Zazdroszczę tych loczków, mojemu podcinam co miesiąc i tylko fale mu zostały, a miał takie fajne loczki. Czasami na mokrej głowie chwilkę ma
pl_madzia - mam taki zamiar. Na razie częściej czytam dzienniki innych, ale może z czasem, jak budowa ruszy będzie u mnie więcej ciekawych informacji.

Ola, kiedy miała krótsze włoski, miała te loczki bardziej sprężynkowate. Teraz jej się wyciągają, ale i tak jest fajnie. Nie da sobie niczym spiąć, kiteczka jest do wielkiego święta. Lubi styl "fru-fru".

Madziwnia- a dlaczego dostaniecie tak mało zwrotu? Za jedno dziecko przysługuje 1112,04 pln. Są dwie możliwe odpowiedzi -albo TŻ miał w ciągu roku pobranego podatku mniej, niż możliwa kwota do zwrotu (wtedy ZUS oddaje cały pobrany podatek) albo miał niedopłatę podatku i z tego zwrotu uzupełnią sobie brakujący podatek, a Wam oddadza ta resztę.
Tak, czy siak, jeśli złożycie zeznanie w ciągu najbliższych dni, to jest szansa, że dostaniecie kasę za jakiś tydzień/dwa. Ja się rozliczałam dwa tygodnie temu w poniedziałek. Zwrot na konto dostałam po 4 dniach, w piątek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (42,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0024.jpg (37,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1395.jpg (34,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1413.jpg (48,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1465.jpg (46,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1489.jpg (56,4 KB, 49 załadowań)

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:24   #1865
evitka21
Zakorzenienie

sara, fajna zośka na zimowo i jak kita już, jako mama najbardziej wylinałehj jak zwykle zazdraszczam

Ogólnie jestem zdecydowana na tą najprostszą hudorę, chyba ze staryw decatholinie coś wypatrzy godnego uwagi

catro, wg mnie proporcje dobre-jak chcesz to ci jutro w cm zmierzę
Tam pod piekarnikiem jest taka jakby szafeczka i sporo tego badziewia-plastikowego jedzonka się tam mieści.Reszta w koszyczku w piekarniku

Jakie wzięłyście ciastoliny?

Co do układanek to ja właśnie chciałam takie zwykłe
Niedawno "u mknie" w lupmeksie były takie układanki i wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie jak pani wyceniła na 23zł

dusiaka,
domek super, podoba mi się. Grubaska też

Cytat:
evi - kupiłam tą leciutką hudorę. Jak dla mnie jest super. Taka najprostsza wersja beż żadnych bajerów. Zosia jest zadowolona i już trenuje. Znalazłam na all sprzedającego z Tarnowskich Gór a Tż tam pracuje więc zadzwonił i odebrał

Oczywiście jest to już urodzinowy prezent ale musieliśmy ją złożyć i sprawdzić czy mi dziecko będzie chciało taki wynalazek.
.
oooooo izz, mów tu wszystko szybko!
Przede wszystkim interesuje mnie wysokość siodełka-zośka sięga? ile ona ma wzrostu? i czy ta blokada kierownicy jest na stałe? czy to tylko taki ograniczniki? I ogólnie wielkościowo wszerz i wzdłuż dla naszych już się nada?
Lenucha ma ok. 90cm
Bo ja generalnie na niego zdecydowana, tylko miał tż jeszcze do decathlona zajrzeć na wszelki wielki

edit:zobaczyłam na stronie decathlona, że tam najtańszy 170zł, także wezmę tą hudorę tyż

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:44
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:37   #1866
madziwnia
Zakorzenienie

duciaczku.. niestety mój tomek ma najniższa krajowa na umowei i tylko 672 zł pobranej zaliczlki i tyle tylko dostaniemy + 100 zł za internet ale za moja mame..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-14, 20:40   #1867
agnieszka09
Wtajemniczenie

SARA Zosia sliczniutka i jaka ma kiteczke a jak kolczyki.nie ma problemu.ja bym chciala Karinie na drugi roczek przebic i caly czas sie zastanawiam.

DUSIAKA dom piekny.zadnych udziwnien i przepychu,taka oaza spokoju.piekny bardzo bardzo mi sie spodobal
a Olenka cudna piekne ma wlosy.wiedzialam,ze sie zakocham w jej kudlach osttanie zdjecie mnie powalilo

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:41   #1868
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia jak chcesz to ja jutro rano bede rolivzala to podasz mi dane to ci przedyktuje
już Madzia zrobiłam.. poczytałam w necie i jest ok... ale bardziej potrzebuje na jutro ta umowe miedzy rodzicami.. jak ją sporządzic bo musze dostarczyc do biura rachunkowego

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-14, 20:47   #1869
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
oo to widzę że znasz naszą górkę odkąd jest Zosia to rzadko tam jeździmy a mamy tam tylko 20 km
O bardzo dobrze ją znam. Od samego początku jej istnienia. Przecież to rzut beretem od Wawy. Często sobie tam jeździliśmy tak na jeden dzień.
Kiedyś na tym wyciągu co krzesełkowym to tak sie zagadałam że zapomniałam na górze zsiąść . To był obciach.

Dusiaczku - pooglądałam sobie ten Twój blog - fajnie ten Twój domek wygląda. Ale taka budowa domu to strasznie skomplikowana sprawa. Ile Ty już spraw pozałatwiałaś i ile problemów porozwiązywałaś. A przed Tobą jeszcze więcej tego.
A Twoja córcia ma śliczne włoski. No i ile zwierząt ma do wykarmienia.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:49   #1870
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
uuuuuuuu no to kiepsko pare dni może być ciężko nie poddawaj się

Wlasnie nie wiem co mu sie stalo, pierwsze dwa dni bez problemu a teraz swiruje , wlasnie jeczy i mnie wola chyba bez palaca sie nie obejdzie hehe
Cytat:
Zosia w figloraju i dzisiaj na stoku
Sliczna i bardzo podoba do ciebie

Cytat:
monka twoj synek cudny, taki ...brak mi słowa, no po prostu widać że się postaraliście

Te misie co sie ubiera mam takie większe opakowanie po Eryku, bo się ubiera całą rodzinkę, ale uraz mam po tym jak na Eryka komoda spadała i się tylko na tym opakowaniu po misiach zatrzymała, niby życie mu uratowału, ale z niesmakiem na takie pudełka drewniane patrzę

Jutro ma mi przyjść łóżko piętrowe dla chłopcówmam nadzieję że się nie zawiodę. Chciałam zamiast tej drabinki z zestawu kupić taką sznurkową http://allegro.pl/bravo-drabinka-szn...066566330.html
żeby zwijać ją na dzień. Ale to chyba nie ma sensu jak młody po biurkach ławach i szafkach wszelakich biega i skacze, po prostu spróbuję mu tłumaczyć że u góry jest ostoja Eryka, a na dole on ma swoją jaskinię
Dzieki . Ja ostatnio tez kupilam moim lozko pietrowe, obydwoje zadowolenie, schodki mamy sciagane , nie sa w pionie przykrecone tylko na ukos sie je wklada , mozna wyciagnac i schowac, wiec maly mi nie wchodzi. Ciekawa jestem tej sznurkowej drabinki. Na mojego starszego kiedys komoda z tv tym z kineskopem wielkim, spadla. Uratowal go kabel od TV. Maly chcial sie po szufladach wspinac. Zostala tylko dziura w panelach, dzieki bogu ten tv nie strzelil.

Dusika mala juz na 3 latka wyglada , po ktorym z was ma krecone wloski? Chyba kojaze ten angielski styl kuchni, hehe o ile dobrze mysle . Ja tez za mala spizarka, albo malutkim schowkiem jeste . Mysmy przerobili miejsce po kominku gazowym na maly schowek i super sie sprawdza.

Moj ciastolina w zyciu sie jeszcze nie bawil . Bede chyba musiala kupic jak wasze tak szaleja , mam po starszym maszyne do lodow i jakies foremki.

Byliscie juz w kinie z dzieciakami, mysmy dzis zaliczyli nasz pierwszy raz z malym. Super bylo, nie jeczal, nie swirowal, cicho siedzial, troche pomarudzil przy kupie, ale po przebraniu dalej ogladal. Podjadl troche smieciowego jedzenia hehe

Chyba spi palec uratowany
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:52   #1871
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

dusiaka - alez Ola jest fajna wyrosła tak ze ho, ho. Normalnie nie do poznania.

Z tym podatkiem to jest tak że w każdej gminie jest inaczej być moze wogóle nie będziecie mieli.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
oooooo izz, mów tu wszystko szybko!
Przede wszystkim interesuje mnie wysokość siodełka-zośka sięga? ile ona ma wzrostu? i czy ta blokada kierownicy jest na stałe? czy to tylko taki ograniczniki? I ogólnie wielkościowo wszerz i wzdłuż dla naszych już się nada?
Lenucha ma ok. 90cm
Bo ja generalnie na niego zdecydowana, tylko miał tż jeszcze do decathlona zajrzeć na wszelki wielki
Oglądałam na stronie decathlona i nic ciekawego nie widziałam ale może coś będzie.
Zosia też ma ok. 90 cm, nóżka ok. 36-37 cm choć cieżko jej cokolwiek zmierzyć. W kapciach sięga do siodełka choć wydaje mi się że jej min. brakuje. Nie zakładaliśmy jej osłony na śruby pod siodełkiem bo byłoby wyżej i wtedy będzie problem. Do wiosny/lata będzie ok.
Ten ogranicznik skrętu jest na stałe ale on nie jest taki że dziecko musi wyłącznie prosto jechać. Chodzi o to żeby się kierownica nagle nie skręciła np. o 180 st. Można spokojnie skręcać.
Nie chce tylko trzymać rączek tam gdzie powinna tylko tak bliżej środka - nauczy się.
Wszerz i wzdłuż się nada dla naszych gnomów .

Mam zdjęcia ale kiepsko widać bo oczywiście wszystko w ruchu
Stary 2012-02-14, 21:10   #1872
evitka21
Zakorzenienie

dawaj foty, izz

Stary 2012-02-14, 21:17   #1873
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ty wtedy małym dzieckiem byłaś. Dla mnie to Ty gówniara jesteś

2. Mi nie chodzi o miesiące ale o rok. Ty zawsze byłaś ze swoim rocznikiem.

Dziewczyny Wszystkiego najsłodszego z okazji Walentynek

A może tak dla zmiany tematu powspominamy swoje pierwsze miłości. Ale takie szkolne albo przedszkolne - no takie dziecięce. Co by być w temacie dzieci.
Ja miałam chłopaka na koloniach , miałam wtedy 9 lat miał na imię Andrzej . łaziliśmy za rączki i sobie buziaki dawalismy . Po powrocie dostałam od niego list ze zdjęciem i wypachniony jakimiś perfumami ( pewnie tacie podwędził ) potem jakoś kontakt się urwał

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
na co szczepisz ?
:
zaległe 5w1

Cytat:
Zosia w figloraju i dzisiaj na stoku
śliczna i jaki kitek fajny

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Aga-pokażę wieczorem, poszukam jakiegoś zdjęcia w domu. W pracy nie mam.

Izazula- dziękuję. To jest właśnie największy problem -dobre ekipy są już zajęte, a te, które mają czas w marcu są albo tanie (czyt. podejrzane lub partacze), albo drogie (duże firmy, które mają po kilka ekip i liczą sobie jak za złoto).
TŻ się nadaje do siedzenia albo spania na jednym boku. Na tym koniec. Z piwem jeszcze sobie jakoś radzi (mówi, że tak się w weekendy znieczula...).Reszta- do bani

sara -zazdroszczę tego stoku. Całe ferie nosiłam się z zamiarem, że zabiorę na Wasz stok moją dziatwę, ale ten mróz mnie skutecznie odstarszał. Starszemu mrozik by nie zaszkodził, ale bałam się, że 3 godziny na mrozie, to bedzie dla Oli przegięcie.
O projekcie Wam już kiedyś pisałam - mała, parterowa, prosta "stodoła".
Dziennik, proszę:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol

Catro -obecnie Młody panny nie ma, choć dwie koleżanki podchody robią. Niestety skupia się nadal na sieciówkach (grach)
Wzajemnie- zdrówka życzę
domek mi się bardzo podoba idę czytać ten Twój dziennik

Cytat:
Zosi do dziś skóra złazi z policzków (wizyta na stoku). Wtedy był już mróz ale jeszcze nie aż tak wielki.

Domek mi się bardzo podoba. Tak mi przyszło do głowy bo u nas w mieście pierwszy rok wprowadzają podatek od deszczówki - obejmuje wszystich. Podobno liczy się go od wszystkich powierzchni utrawdzonych posesji, czyli w przypadku domu - powierzchnia dach u+ chodniczki, podjazdy itp. Sprawdź jak to u Was wygląda bo być moze już się szykują a być moze to potrwa dłużej. Podobno jest to jakiś wymóg Unii. Mój Tż w tym trochę się orientuje. W każdym razie rocznie to jest niezły wydatek.

Znieczulenie Tż-a poniżej krytyki ale cóż można powiedzieć
Ciekawe co u nas wymyślą ale znając życie bulić będzie trzeba chore to jak dla mnie

Cytat:
Dziewczyny ... PTRZEBUJĘ pomocy.. pierwszy raz rozliczam sama ?Pit jak jest juz Michasia.. bo w zeszłym roku miałam ta działaność gosp. przez miesiac wiec mnie ksiegowa rozliczyła.

U mnie bardzo prosta sprawa tylko tomka pit w tym roku bez internetu juz i tylko michalina.. ale nie mam pojecia jak ją rozliczyc gdzie itd... od jakiej kwoty .. aha
PYTANIE.. jesli ja nie mam dochodu NIC za zeszły rok.. to nie musze byc uwzględniana w Pit.. bo zawsze był ze ja podatnik a on jako małzonekk.. teraz tylko sa jego dochody??

musze to szybko zrobic i wysłac do urzędu..

edit: JUŻ WSZYTSKO WIEM:d:d:

A tak przy okazji spytam... CZY KTOS WIE.. jak ma wyglądac umowa miedzy nami a moimi rodzicami o użyczenie czesci domu na remont.. musze to tez dostaczyć..
Wzór do umowy użyczenia znajdziesz w necie , tylko zmodyfikuj pod was bo ja niedawno taką pisałam włąśnie z netu

Byłam z Olką na szczepieniu , waży 12,300 , nawet nie zapłakała . SZymek to się łzami żalu zawsze zalewał a Olka nigdy nie płakała . w kwietniu się umówiłam na pneumokoki i na bilans od razu , dostałam też recepty na leki które muszę do egiptu ze sobą zatargać
Stary 2012-02-14, 21:31   #1874
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

evi for ju

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:17
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:33   #1875
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka pokaz fotke tego pietrowca

Dusiaka mala super ma te wloski,no i jakich przyjaciol do paroweczki

izazula pokaz rowerek

Ja dzisiaj torcik hiszpanski zrobilam z truskawkami. Troche czasu zajmuje bo i upiec biszkopt i tezenie galaretek,a zjedlismy w gora 10min:/

Co do deszczowki to moi rodzice placa od kilku lat,ale za 260m2wyszlo im okolo 8zl chyba na rok.ale pewnosci nie mam jutro sie spytamm

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:36   #1876
evitka21
Zakorzenienie

izz, dziękuję
kupiłam

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-14 o 21:40
Stary 2012-02-14, 21:43   #1877
agnieszka09
Wtajemniczenie

PL MADZIA ale mi smaka narobilas juz sobie wyobrazam i sie slinie.a najgorsze,ze teraz wlasnie mam na to ochote

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:43   #1878
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
izz, dziękuję
kupiłam
Nie ma to jak szybka decyzja Mam nadzieję że nie będziemy żałowały
Stary 2012-02-14, 21:50   #1879
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma to jak szybka decyzja Mam nadzieję że nie będziemy żałowały
jaka tam szybka , przeca ja już od paru tygodni dumam intensywnie, ale jednak pierwszy wybór najlepszy. Ty mnie ostatecznie utwierdziłaś

ja tez mam. I że moje dziecko się nie wypnie na rowerek (bo "nie będziem pedałować" )

Stary 2012-02-14, 21:51   #1880
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dusiaka prowadz dziennik prowadz!!
sliczny domek,my to juz od jakiegos czasu wiemy jaki chcemy

mam nadzieje ze wszystkie plany wypala i do wrzesnia dzialka bedzie.

Madzia ja sie czuje fatalnie, chce mi sie wymiotoeac niemal azdego wieczora,4 dni i 4 noce boli mnie juz glowa ,dzisiaj to ledwo co zyje;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:58   #1881
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
sara-i właśnie po to ten dziennik, żeby mnie ktoś wreszcie przekonał, że warto ją mieć. A czy spiżarka przy ogrzewanej kuchni na pewno się sprawdzi? Nie lepsza wysoka zabudowa z półkami?
Mam jednak w zanadrzu wariant ze spiżarką, na dniach wkleję do dziennika wizu. Jest wtedy problem z miejscem na lodówkę, ale coś w weekend wymyśliłam. Zobaczę, co mi dziewczyny napiszą. Was także zapraszam
Fajne jest tez to, że znalazłam kilka dziewczyn, które będą budowały ten sam domek - i każda z nas ma inne pomysły na jego urządzenie.
Ciekawa jestem czy styl kuchni, który mnie się ostatnio podoba ujdzie? Podobają mi się kuchnie w tzw. stylu angielskim
my też mamy ogrzewaną kuchnie, rób spiżarkę na pewno nie pożałujesz. Moja mama mówi że bez niej nie wyobraża sobie życia

Ola prześliczna, a włoski

wybierasz się na targi budowlane? my mamy zamiar jechać ale jeszcze nie wiem w który dzień

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
SARA Zosia sliczniutka i jaka ma kiteczke a jak kolczyki.nie ma problemu.ja bym chciala Karinie na drugi roczek przebic i caly czas sie zastanawiam.
Nie ma żadnego problemu z kolczykami, bardzo szybko się zagoiły, sama sobie rusza kolczykami, ale nie pozwala nikomu dotykać uszka.

Evitka daj linka do rowerka który kupiłaś.

Iza- fajnie Zosia wygląda na rowerku

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:02   #1882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zaraz sie klade i usne albo mnie dobijcie!!!!
od 2 godzin mi sie odbija czuje cos jakby gule w gardle i w brzuchu,jest mi okropnie nie dobrze,do tego ziewam,chce mi banie rozsadzic nawet nie wiem czy dobrze pisze bo prawie nie widze....;/
A.Camus
Stary 2012-02-14, 22:02   #1883
evitka21
Zakorzenienie

sara,
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-la...tml#tabsAnchor

Stary 2012-02-14, 22:02   #1884
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaczku ale Olenka wyrosla!!!!
A.Camus
Stary 2012-02-14, 22:10   #1885
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

darusia - zdrowiej

dusiaka - ja marzę o dużej kuchni ze spiżarnią. Ja bym robiła obowiązkowo

Cytat:
jaka tam szybka , przeca ja już od paru tygodni dumam intensywnie, ale jednak pierwszy wybór najlepszy. Ty mnie ostatecznie utwierdziłaś

ja tez mam. I że moje dziecko się nie wypnie na rowerek (bo "nie będziem pedałować" )
Ale "będziem biegać" a my za nimi

No i różnica między 6 a 3 kg jest odczuwalna. Zosia nie dałaby rady.
Stary 2012-02-14, 22:26   #1886
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
O bardzo dobrze ją znam. Od samego początku jej istnienia. Przecież to rzut beretem od Wawy. Często sobie tam jeździliśmy tak na jeden dzień.
Kiedyś na tym wyciągu co krzesełkowym to tak sie zagadałam że zapomniałam na górze zsiąść . To był obciach.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:27   #1887
P0P70
Zakorzenienie

TylkoOliwka - przyszedł nam dzisiaj ten samochodzik świecący. Fajny jest ale ja po jednym wieczorze już go nienawidzę. Chodzi mi szczególnie o te okropne dźwięki. Oliwce bardzo się podoba sterowanie nim. JEszcze nie wszystko załapała ale od razu pilot ją bardziej zainteresowała niż sam samochodzik.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:43   #1888
ania p
Zakorzenienie

ja mam dwa sterowane auta jedno ma świecące światła i tym się szymek bawi i szybko załapał . Drugiego nie dostaje tak na codzień do zabawy - to TZ sobie kupił zabawkę
Stary 2012-02-14, 22:54   #1889
libra777
Zakorzenienie

Witam
Była u nas awaria i od soboty nie mieliśmy internetu dopiero dzisiaj włączyli , nadrobiłam was ale nie będę się do żadnego tematu odnosić bo już i tak są stare
Napiszę tylko że dziewczyny i chłopaki piękne i wyglądają na starsze.

Dusiaka Twój dziennik przejrzałam ,domek świetny bardzo mi się podoba i nie rezygnuj ze spiżarni ,ja tez mam przy kuchni i nie wyobrażam sobie to wszystko upchać w kuchni
PoP no niestety jak sie kupuje grające zabawki to trzeba się liczyć z nieznośnymi dźwiękami
Ja nie kupuję ,chyba że niestety ktoś przyniesie to czekam na chwilę nieuwagi i cichcem usuwam z otoczenia

Przykra sytuacja u nas dzisiaj była w wiosce ,chłopaki palili chyba papierosy i podpalili dom , sami poparzeni w szpitalu a dom gasiło kilka jednostek , i dalej pewnie gaszą
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:22   #1890
lindsley
Zakorzenienie

Byłam na weekend u rodziców i od wczoraj Was nadrabiam

Monka witaj

Asiulek ale przeżycia miałaś. Na szczęście Wercia Cię posłuchała, Misiek na bank by mi nie otworzył tylko cwaniak by się cieszył...
Mam nadzieję, że już Wercia zdrowieje i niedługo będziemy mogli wpaść na kawkę

Tego bałaganu z życzeniami dla Mika pewnie ja narobiłam, złożyłam życzenia w sobotę bo wyjeżdżaliśmy ale nikt pewnie nie przeczytał całego mojego postu tylko życzenia

Co do posyłania 6ciolatków do szkoły ja mam mieszane uczucia. Ja poszłam jako 5latek do zerówki z założeniem że pochodzę tam 2lata... Ale moi starsi bracia się ze mnie śmiali że będę "kiblować" w zerówce i chciałam iść do szkoły - przeszłam wszystkie badania psychologiczne i poszłam. W klasie był jeszcze jedne chłopak z mojego rocznika - on z lutego ja z marca więc sporo młodsi od rówieśników byliśmy ale poza tym że ja jako ostatnia okres czy stanik miałam chyba różnicy nie było widać. Czasem mi ktoś dowalił że małolata jestem. Co do nauki - kolega skonczył szkołę jako pierwszy w klasie - ja też nie najgorzej A uczenia się w domu czasem nie da się uniknąć- moje rodzeństwo robiło swoje...
Siostrzenica poszła teraz jako 6cio latek do szkoły i sobie chwali i radzi dobrze - mimo że jest strasznie rozpieszczona...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dusiaka prowadz dziennik prowadz!!
sliczny domek,my to juz od jakiegos czasu wiemy jaki chcemy

mam nadzieje ze wszystkie plany wypala i do wrzesnia dzialka bedzie.

Madzia ja sie czuje fatalnie, chce mi sie wymiotoeac niemal azdego wieczora,4 dni i 4 noce boli mnie juz glowa ,dzisiaj to ledwo co zyje;/
Pokaż jaki domek?

Zdrówka...

Chyba nie wszystko mi pocytowało

Dzieci wszystkie superaśne

Chorym życzę zdrówka

Ciastolinę w biedronce kupiłam bez dodatków- same duże pudełka. Rok temu wzięłam cukiernię - w tym roku jest fajniejsza - więcej elementów ma...
Układanki kupiliśmy dwie - wczoraj taką z cyferkami - za trudna jednak i nie dorobiona, muszę papierem ściernym troszkę poprawić. Dziś wzięliśmy taką co ma w środku 6-cioelementowe puzzle a wokół pojazdy Michaś zadowolony ale sam nie potrafi jeszcze ułożyć.

Mamy kryzys z siusianiem... Ciągle w majtki, nie chce siadać na nocnik... O kupach już nie napiszę bo jest coraz gorzej Nie mogę wyjść na prostą z praniem Ale to chyba nasza wina, ciągle gdzieś jeździmy i Mały pół dnia w pieluszce jest... Może teraz będzie lepiej bo spokojniejsze dni będą

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości