|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
OK.. mam do zwrotu 672 zł.. za samo dziecko.. ale liczyłam w zeznaniu tylko tomka.. mam nadzieję że dobrze..
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
evi - kupiłam tą leciutką hudorę. Jak dla mnie jest super. Taka najprostsza wersja beż żadnych bajerów. Zosia jest zadowolona i już trenuje
. Znalazłam na all sprzedającego z Tarnowskich Gór a Tż tam pracuje więc zadzwonił i odebrał ![]() Oczywiście jest to już urodzinowy prezent ale musieliśmy ją złożyć i sprawdzić czy mi dziecko będzie chciało taki wynalazek. Musisz siebie w PIT-cie też umieścić nawet jeżeli nie masz dochodu. Przynajmniej kiedyś się tak robiło. Najlepiej poczytać w necie jak to ma być.
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1864 | ||||
|
Rozeznanie
|
No to wklejam kilka zdjęć mojej grubaski
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam jednak w zanadrzu wariant ze spiżarką, na dniach wkleję do dziennika wizu. Jest wtedy problem z miejscem na lodówkę, ale coś w weekend wymyśliłam. Zobaczę, co mi dziewczyny napiszą. Was także zapraszam Fajne jest tez to, że znalazłam kilka dziewczyn, które będą budowały ten sam domek - i każda z nas ma inne pomysły na jego urządzenie. Ciekawa jestem czy styl kuchni, który mnie się ostatnio podoba ujdzie? Podobają mi się kuchnie w tzw. stylu angielskim Cytat:
Ola, kiedy miała krótsze włoski, miała te loczki bardziej sprężynkowate. Teraz jej się wyciągają, ale i tak jest fajnie. Nie da sobie niczym spiąć, kiteczka jest do wielkiego święta. Lubi styl "fru-fru". Madziwnia- a dlaczego dostaniecie tak mało zwrotu? Za jedno dziecko przysługuje 1112,04 pln. Są dwie możliwe odpowiedzi -albo TŻ miał w ciągu roku pobranego podatku mniej, niż możliwa kwota do zwrotu (wtedy ZUS oddaje cały pobrany podatek) albo miał niedopłatę podatku i z tego zwrotu uzupełnią sobie brakujący podatek, a Wam oddadza ta resztę. Tak, czy siak, jeśli złożycie zeznanie w ciągu najbliższych dni, to jest szansa, że dostaniecie kasę za jakiś tydzień/dwa. Ja się rozliczałam dwa tygodnie temu w poniedziałek. Zwrot na konto dostałam po 4 dniach, w piątek.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
sara, fajna zośka na zimowo i jak kita już, jako mama najbardziej wylinałehj jak zwykle zazdraszczam
![]() Ogólnie jestem zdecydowana na tą najprostszą hudorę, chyba ze staryw decatholinie coś wypatrzy godnego uwagi catro, wg mnie proporcje dobre-jak chcesz to ci jutro w cm zmierzę Tam pod piekarnikiem jest taka jakby szafeczka i sporo tego badziewia-plastikowego jedzonka się tam mieści.Reszta w koszyczku w piekarniku Jakie wzięłyście ciastoliny? Co do układanek to ja właśnie chciałam takie zwykłe Niedawno "u mknie" w lupmeksie były takie układanki i wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie jak pani wyceniła na 23zł dusiaka, domek super, podoba mi się. Grubaska też ![]() Cytat:
Przede wszystkim interesuje mnie wysokość siodełka-zośka sięga? ile ona ma wzrostu? i czy ta blokada kierownicy jest na stałe? czy to tylko taki ograniczniki? I ogólnie wielkościowo wszerz i wzdłuż dla naszych już się nada? Lenucha ma ok. 90cm Bo ja generalnie na niego zdecydowana, tylko miał tż jeszcze do decathlona zajrzeć na wszelki wielki edit:zobaczyłam na stronie decathlona, że tam najtańszy 170zł, także wezmę tą hudorę tyż
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-14 o 20:44 |
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
duciaczku.. niestety mój tomek ma najniższa krajowa na umowei i tylko 672 zł pobranej zaliczlki i tyle tylko dostaniemy + 100 zł za internet ale za moja mame..
|
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
SARA Zosia sliczniutka
a jak kolczyki.nie ma problemu.ja bym chciala Karinie na drugi roczek przebic i caly czas sie zastanawiam.DUSIAKA dom piekny.zadnych udziwnien i przepychu,taka oaza spokoju.piekny bardzo bardzo mi sie spodobal a Olenka cudna
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
już Madzia zrobiłam.. poczytałam w necie i jest ok... ale bardziej potrzebuje na jutro ta umowe miedzy rodzicami.. jak ją sporządzic bo musze dostarczyc do biura rachunkowego
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś na tym wyciągu co krzesełkowym to tak sie zagadałam że zapomniałam na górze zsiąść . To był obciach. Dusiaczku - pooglądałam sobie ten Twój blog - fajnie ten Twój domek wygląda. Ale taka budowa domu to strasznie skomplikowana sprawa. Ile Ty już spraw pozałatwiałaś i ile problemów porozwiązywałaś. A przed Tobą jeszcze więcej tego. A Twoja córcia ma śliczne włoski
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie wiem co mu sie stalo, pierwsze dwa dni bez problemu a teraz swiruje , wlasnie jeczy i mnie wola chyba bez palaca sie nie obejdzie heheSliczna i bardzo podoba do ciebie Cytat:
. Ja ostatnio tez kupilam moim lozko pietrowe, obydwoje zadowolenie, schodki mamy sciagane , nie sa w pionie przykrecone tylko na ukos sie je wklada , mozna wyciagnac i schowac, wiec maly mi nie wchodzi. Ciekawa jestem tej sznurkowej drabinki. Na mojego starszego kiedys komoda z tv tym z kineskopem wielkim, spadla. Uratowal go kabel od TV. Maly chcial sie po szufladach wspinac. Zostala tylko dziura w panelach, dzieki bogu ten tv nie strzelil.Dusika mala juz na 3 latka wyglada , po ktorym z was ma krecone wloski? Chyba kojaze ten angielski styl kuchni, hehe o ile dobrze mysle . Ja tez za mala spizarka, albo malutkim schowkiem jeste Moj ciastolina w zyciu sie jeszcze nie bawil . Bede chyba musiala kupic jak wasze tak szaleja , mam po starszym maszyne do lodow i jakies foremki.Byliscie juz w kinie z dzieciakami, mysmy dzis zaliczyli nasz pierwszy raz z malym. Super bylo, nie jeczal, nie swirowal, cicho siedzial, troche pomarudzil przy kupie, ale po przebraniu dalej ogladal. Podjadl troche smieciowego jedzenia hehe Chyba spi palec uratowany |
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka - alez Ola jest fajna
Z tym podatkiem to jest tak że w każdej gminie jest inaczej być moze wogóle nie będziecie mieli. Cytat:
Zosia też ma ok. 90 cm, nóżka ok. 36-37 cm choć cieżko jej cokolwiek zmierzyć . W kapciach sięga do siodełka choć wydaje mi się że jej min. brakuje. Nie zakładaliśmy jej osłony na śruby pod siodełkiem bo byłoby wyżej i wtedy będzie problem. Do wiosny/lata będzie ok.Ten ogranicznik skrętu jest na stałe ale on nie jest taki że dziecko musi wyłącznie prosto jechać. Chodzi o to żeby się kierownica nagle nie skręciła np. o 180 st. Można spokojnie skręcać. Nie chce tylko trzymać rączek tam gdzie powinna tylko tak bliżej środka - nauczy się. Wszerz i wzdłuż się nada dla naszych gnomów .Mam zdjęcia ale kiepsko widać bo oczywiście wszystko w ruchu
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj foty, izz
|
|
#1873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaległe 5w1 śliczna i jaki kitek fajny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam z Olką na szczepieniu , waży 12,300 , nawet nie zapłakała . SZymek to się łzami żalu zawsze zalewał a Olka nigdy nie płakała . w kwietniu się umówiłam na pneumokoki i na bilans od razu , dostałam też recepty na leki które muszę do egiptu ze sobą zatargać
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
evi for ju
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-03-27 o 11:17 |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Monka pokaz fotke tego pietrowca
![]() Dusiaka mala super ma te wloski,no i jakich przyjaciol do paroweczki ![]() izazula pokaz rowerek ![]() Ja dzisiaj torcik hiszpanski zrobilam z truskawkami. Troche czasu zajmuje bo i upiec biszkopt i tezenie galaretek,a zjedlismy w gora 10min:/ Co do deszczowki to moi rodzice placa od kilku lat,ale za 260m2wyszlo im okolo 8zl chyba na rok.ale pewnosci nie mam jutro sie spytamm
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
izz,
kupiłam
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-14 o 21:40 |
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
PL MADZIA ale mi smaka narobilas
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak szybka decyzja
Mam nadzieję że nie będziemy żałowały
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
jaka tam szybka
, przeca ja już od paru tygodni dumam intensywnie, ale jednak pierwszy wybór najlepszy. Ty mnie ostatecznie utwierdziłaś ![]() ja tez mam. I że moje dziecko się nie wypnie na rowerek (bo "nie będziem pedałować" )
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka prowadz dziennik prowadz
!!sliczny domek,my to juz od jakiegos czasu wiemy jaki chcemy ![]() mam nadzieje ze wszystkie plany wypala i do wrzesnia dzialka bedzie. Madzia ja sie czuje fatalnie, chce mi sie wymiotoeac niemal azdego wieczora,4 dni i 4 noce boli mnie juz glowa ,dzisiaj to ledwo co zyje;/
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ola prześliczna, a włoski wybierasz się na targi budowlane? my mamy zamiar jechać ale jeszcze nie wiem w który dzień Cytat:
Evitka daj linka do rowerka który kupiłaś. Iza- fajnie Zosia wygląda na rowerku
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz sie klade i usne albo mnie dobijcie!
!!!od 2 godzin mi sie odbija czuje cos jakby gule w gardle i w brzuchu,jest mi okropnie nie dobrze,do tego ziewam,chce mi banie rozsadzic nawet nie wiem czy dobrze pisze bo prawie nie widze....;/
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaczku ale Olenka wyrosla!!!!
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
darusia - zdrowiej
dusiaka - ja marzę o dużej kuchni ze spiżarnią. Ja bym robiła obowiązkowo Cytat:
![]() No i różnica między 6 a 3 kg jest odczuwalna. Zosia nie dałaby rady.
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka - przyszedł nam dzisiaj ten samochodzik świecący. Fajny jest ale ja po jednym wieczorze już go nienawidzę. Chodzi mi szczególnie o te okropne dźwięki. Oliwce bardzo się podoba sterowanie nim. JEszcze nie wszystko załapała ale od razu pilot ją bardziej zainteresowała niż sam samochodzik.
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwa sterowane auta jedno ma świecące światła i tym się szymek bawi i szybko załapał . Drugiego nie dostaje tak na codzień do zabawy - to TZ sobie kupił zabawkę
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Była u nas awaria i od soboty nie mieliśmy internetu dopiero dzisiaj włączyli , nadrobiłam was ale nie będę się do żadnego tematu odnosić bo już i tak są stare ![]() Napiszę tylko że dziewczyny i chłopaki piękne i wyglądają na starsze. Dusiaka Twój dziennik przejrzałam ,domek świetny bardzo mi się podoba i nie rezygnuj ze spiżarni ,ja tez mam przy kuchni i nie wyobrażam sobie to wszystko upchać w kuchni PoP no niestety jak sie kupuje grające zabawki to trzeba się liczyć z nieznośnymi dźwiękami ![]() Ja nie kupuję ,chyba że niestety ktoś przyniesie to czekam na chwilę nieuwagi i cichcem usuwam z otoczenia ![]() Przykra sytuacja u nas dzisiaj była w wiosce ,chłopaki palili chyba papierosy i podpalili dom , sami poparzeni w szpitalu a dom gasiło kilka jednostek , i dalej pewnie gaszą
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na weekend u rodziców i od wczoraj Was nadrabiam
![]() Monka witaj ![]() Asiulek ale przeżycia miałaś. Na szczęście Wercia Cię posłuchała, Misiek na bank by mi nie otworzył tylko cwaniak by się cieszył... Mam nadzieję, że już Wercia zdrowieje i niedługo będziemy mogli wpaść na kawkę ![]() Tego bałaganu z życzeniami dla Mika pewnie ja narobiłam, złożyłam życzenia w sobotę bo wyjeżdżaliśmy ale nikt pewnie nie przeczytał całego mojego postu tylko życzenia Co do posyłania 6ciolatków do szkoły ja mam mieszane uczucia. Ja poszłam jako 5latek do zerówki z założeniem że pochodzę tam 2lata... Ale moi starsi bracia się ze mnie śmiali że będę "kiblować" w zerówce i chciałam iść do szkoły - przeszłam wszystkie badania psychologiczne i poszłam. W klasie był jeszcze jedne chłopak z mojego rocznika - on z lutego ja z marca więc sporo młodsi od rówieśników byliśmy ale poza tym że ja jako ostatnia okres czy stanik miałam chyba różnicy nie było widać. Czasem mi ktoś dowalił że małolata jestem. Co do nauki - kolega skonczył szkołę jako pierwszy w klasie - ja też nie najgorzej A uczenia się w domu czasem nie da się uniknąć- moje rodzeństwo robiło swoje...Siostrzenica poszła teraz jako 6cio latek do szkoły i sobie chwali i radzi dobrze - mimo że jest strasznie rozpieszczona... Cytat:
Zdrówka... Chyba nie wszystko mi pocytowało ![]() Dzieci wszystkie superaśne Chorym życzę zdrówka Ciastolinę w biedronce kupiłam bez dodatków- same duże pudełka. Rok temu wzięłam cukiernię - w tym roku jest fajniejsza - więcej elementów ma... Układanki kupiliśmy dwie - wczoraj taką z cyferkami - za trudna jednak i nie dorobiona, muszę papierem ściernym troszkę poprawić. Dziś wzięliśmy taką co ma w środku 6-cioelementowe puzzle a wokół pojazdy Michaś zadowolony ale sam nie potrafi jeszcze ułożyć. Mamy kryzys z siusianiem... Ciągle w majtki, nie chce siadać na nocnik... O kupach już nie napiszę bo jest coraz gorzej Nie mogę wyjść na prostą z praniem Ale to chyba nasza wina, ciągle gdzieś jeździmy i Mały pół dnia w pieluszce jest... Może teraz będzie lepiej bo spokojniejsze dni będą
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

. Znalazłam na all sprzedającego z Tarnowskich Gór a Tż tam pracuje więc zadzwonił i odebrał 

.

. Bede chyba musiala kupic jak wasze tak szaleja , mam po starszym maszyne do lodow i jakies foremki.

dopiero dzisiaj włączyli , nadrobiłam was ale nie będę się do żadnego tematu odnosić bo już i tak są stare