|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
mi ta etola b sie podoba i do sukni z tiulem super bedzie wyglądało
mój ksiadz nie ma wyjścia w czym przyjde z tym udzieli nam ślubu a tak serio to u mnie w kościele nie trzeba mieć nic na ramionach.
|
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
|
|
|
#4683 |
|
Konto usunięte
|
tym razem na pewno ide lulu.
słodkich
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
a mi kręgosłup siada
i nei ma kto pomasować
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ide sie myc i spac... dobranoc
|
||
|
|
|
#4686 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() któraś z dziewczyn pisała o maseczce z nafty - dzisiaj zakupiłam i zamierzam stosować. ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o punkt wieczoru......./budowanie napiecia!!!// oto moja suknia: Ronald Joyce 64016: wybierałam z dwóch modeli, ta i jeszcze jedna, koronkowa, ale moje jury zadecydowało, że lepiej mi w tiulu niż koronce, a gdy tak stałam i słuchałam ich wywodów to zaczęłam czuć, że to jest właśnie to... nie miałam koncepcji jaka ma być moja suknia, jaki fason czy materiał, chciałam, żeby była ładna i żebym się w niej dobrze czuła i ślicznie wyglądała. Ta właśnie spełnia te warunki. Wiem, że będę wyglądała zjawiskowo !! Dodatkowym plusem jest to, że wszystko mam w cenie, bolerko, halka, welon, jedynie bede musiała jakies grosze zaplacic za przerobienie dekoltu na serduszko! Ot i cała historyja! ![]() <- od wczoraj chodzę z takim rogalem na twarzyHmmm, nikogo już nie ma, zatem żegnam się - Dobranoc
Nasz ślub 08. września 2012 Zaręczyny 05. listopada 2011 Razem od 01. stycznia 2006 Edytowane przez moniq_87 Czas edycji: 2012-02-14 o 23:32 |
||||
|
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A zdjęĆ na sobie nie masz?
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Narazie nie dam rady was nadrobić... Trochę mnie tu nie było ale sesja nadal trwa...okazała się prawdziwym horrorem. Poprawkę zdałam bez problemu, ale na ustnym masakra. Ogółem w pierwszym terminie zdało 12 osób na 59. Baba cały czas nas odsyła na później. Koleżanka już była u niej 2 razy. Jest w 9 miesiącu ciąży i w każdej chwili może urodzić. Termin ma na 1 marca a baba kazała jej przyjść 25. Normanie jakaś paranoja. I nie żeby dziewczyna nic nie umiała, ale normalnie dawała jej same najtrudniejsze rzeczy. Ja zdawałam dzisiaj, a ona mnie odesłała na 25 lutego ( swoją drogą będę zdawać w swoje urodziny). Zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj na 12 osób które zdawały zdały 3. Ta baba jest po prostu nie normalna. Jedzie cały czas na babkę, z którą moja grupa miała ćwiczenia. Jak koleżka jej powiedziała żartem, ze nam się już w głowach wiedza nie mieści to jej powiedziała, żeby się zresetowała. Albo stwierdziła, że wszyscy nas straszyli egzaminem z dyrektorem a to ją nas powinni straszyć, albo jednej dziewczynie brakowało 0,25 pkt zeby dostać zaliczenie i pyta się jej czy by się nie dało, żeby podeszła warunkowo do egzaminu chociaż, a ona jej mówi, że jakby miała dobry humor to może by jej dała zaliczenie,ale ma zły i nie da. To jest jakaś paranoja. Już mi się wzory śnią po nocach. Jakby mi ktoś coś takiego opowiadał to nie wiem czy bym mu uwierzyła. Co do przygotowań ślubnych to jesteśmy na etapie wybierania zaproszeń. Czekam aż Tż przeniesie mi wzory od koleżanki z pracy. Jak już skończę tą sesje to wreszcie musimy się wybrać do poradni.
|
#4690 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to po tej kolacji mam takie wyrzuty sumienia, że hej Cytat:
Gratulacje !Ja też od wczoraj chodzę uśmiechnięta ![]() Widzę przewijał się temat bolerek... do mojej sukni mierzyłam na razie koronkowe i fajnie wyglądało, ale jakoś średnio do mnie przemawiało. Mierzyłam wcześniej tiulowe z inną suknią i takie mi się podoba. Muszę jeszcze tylko zobaczyć czy będzie pasować do mojej sukni. Sweterki jakoś ogólnie mi się nie widzą z sukniami ślubnymi. A do mojego kościoła może i mogłabym wejść bez bolerka (widziałam kilka dni temu fotkę ze ślubu w moim kościele i PM nic na ramionach nie miała), ale jakoś nie mogę - po prostu takie mam wychowanie i szacunek do tego miejsca. Idę spać, bo ledwo na oczy patrzę, dobrej nocy !
|
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
pisze z łóżka bo spać nie moge.. moniq suknia naprawdę piękna! gratulacje!
dancing lady nie martw sie obzarstwem, zaraz to spalicie w odpowiedni sposób
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wogóle ten wątek jest skarbnicą wiedzy Wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam dlatego będę was sledzić chyba do samego slubu ![]() Kilka dni temu pisałam, że jeszcze nie jestem zdecydowana co do sukni slubnej i chciałam przymierzyć tiulowe księżniczki dzisiaj pojechałam kilka takich przymierzyć i jednak to był strzal w 10 Wcześniej przymierzałam tylko linie A a pani sama stwierdziła że księżniczki mi pasują bo jestem wysoka i szczupła Na konkretny model się nie zdecydowałam, tylko z kilku poskładam w jedną i będzie idealnie
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę ze masz juz sukienke Cytat:
Trzymam kciki 25- aczkolwiek tutaj nawet wiedza nie pomoże tylko widzimisię wykładowcy Skad sie tacy ludzie biora? Pewnie ma nieszczęśliwe zycie
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
kicia, mały człowieczek , oriflame rybnik mamy dzisiaj 150 dds
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez juz w lozku
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Kwestia przyzwyczajenia
na początku też mi było ciężko przy takiej ilości postow jest ok gorzej jest nadrabiać po kilku godzinach szczególnie jak się chce wielocytować a telefon odbiera że celowałaś w cytuj. I wszystko się wali
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam Was po nocach i przysypiam...
Suknie super, ta na poprawiny też ![]() nena: brawo za kompromis ![]() Kciuki za pieska ![]() Poprawka justyny: ja też mam jedną i trzymam kciuki, żeby ta Twoja baba odpuściła już Nie wiem, co pominęłam, wszystko przeczytałam, a życie mi ucieka - mam tyle na głowie, że nie wyrabiam, a dziś ciężki poranek będę mieć: moja babcia dostarcza nam wrażeń... Idę też z kumpelą na 12.30 na makijaż do Douglasa i zobaczymy co wyjdzie, a że bezpłatny i z poradą to może w końcu ktoś mi podkład i tusz dobierze i se kupię u wujka allegro albo gdzieś, gdzie taniej A i będę potrzebować pomocy guru modowego i wszystkich moich wizażowych kumpelek: babcia mojego TŻa wraz z Jego ciocią robi imprezę, na którą zapraszają też moich rodziców. Jest to posiedzenie w restauracji, dokładniej późny obiad+tort+drugi ciepły posiłek. I nie wiem, co ja mam ubrać, bo na takie okazje zakładam zawsze tunikę czarną i czarne lub kolorowe rajtuzy, a tunikę mam tylko jedną no i na tej samej imprezie byłam w niej rok temu... Czy taka tunika będzie ok? Do tego czarne mocno kryjące leginsy i czarne botki na szpilce? (Uwaga: wszystkie elementy muszę dopiero kupić... : torba: )http://moda.allegro.pl/038-tunika-dw...109924465.html |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogole wszystkie z 1.09.2012
ogłaszam ze zostało nam 199 dni do ślubu !!!! Nie wiem czy sie cieszyć czy załamywać ręce bo strasznie ten czas szybko leci!!!!!
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Okazja za okazją
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Wiktusiaczku mi się wydaje że będzie ok Dobra lecę spać bo mi się oczy kleją dobranoc moje niepoprawnie rozgadane PMki
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reguly tylko czytam
|
|
|
|
|
#4704 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa i gratuluję pracy! Nie martw się - ja też niedawno zaczynałam (niedawno tzn. we wrześniu, ale ten czas leci ) i to w zawodzie, o którym nie miałam zielonego pojęcia :p Poradzisz sobie ![]() Cytat:
A nawet na siebie założę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I właśnie też chciałam napisać, że to było na demotach, kwejku czy na ☠☠☠ z dzidy ![]() Oczywiście, że tak Tak samo jak rodzicom czy rodzeństwu, choć oni najdłużej znają nasze plany - po prostu aby było elegancko i mogli mieć pamiątkę ![]() DZIEWCZYNY! ODPISAŁ MI JEDEN CHIRURG! No i wszystko wskazuje na to, że mój kochany zostanie ze swoimi żabo-łapkami... Przeczytajcie co jeden pan doktor napisał... i jak to napisał! A dokładnie mu opisałam sytuację, że chodzi o narzeczonego i problem z obrączką itd... "Szanowna Pani, u Pani przyjaciela występuje taka wada rozwojowa ręki .Wada to może zbyt dużo powiedziane,raczej odmiana rozwojowa ręki.Polega to niecałkowitym rozdzieleniu palców .W tym przypadku wymaga to plastyki przestrzeni miedzypalcowej,tzw.spoidł a Proszę zwrócić uwagę,że żeby pogłębić przestrzeń miiędzypalcową IV palca trzeba ją pogłębić po obu stronach ,czyli między palcem IV a V i między IV a III.Aby ręka wyglądała estetycznie ,tak aby przestrzenie międzypalcowe były rówwe trzeba powiększyć także przestrzeń między II a III palcem.Taka operacja odbywa się w warunkach chirurgii jednego dnia. Do operacji znieczula się tylko rękę Szwy ściąga się po ok 9 dniach.Około 3 tygodni trwa niezdolność do pracy Koszt takiej operacji za trzy przestrzenie to 2700 zł Pozdrawiam" ---> No szok... TŻ mówi, że chociażby dał cenę nad którą można się jeszcze zastanawiać :p No a wygląda na to, że koleś wszystko chce zrobić na tip-top i zgodnie ze swoimi lekarskimi przyzwyczajeniami, że jak się powie A to i trzeba powiedzieć B ech.. a nam nie przeszkadzają te skórki, tylko one przeszkadzają obrączce, wystarczyłoby jak na moje oko zrobić więcej miejsca między palcem środkowym a serdecznym po to tylko żeby obrączka usiadła w dobrym miejscu... No ale co ja tam będę gadać, przecież się nie znam... Tym bardziej że prywatnie, bo to nasze "widzimisię" to czego ja się spodziewałam... Heh TŻ sobie zażartował, że w takim razie musi jak jackass ( ) przeciąć sobie skórę papierem ![]() Niom... Także kładę się spać, bo jutro akurat mam na rano, czyli na 9 (w moim mniemaniu rano, bo wtedy mój salon rozpoczyna pracę :p) no i jak zwykle pięknie wyminę się z TŻem (on ma na 15 do późna...) ech mam dość tych naszych prac na zmianę... Ale chociaż walentynki były urocze - jedzonko wyszło mi cudnie, winko przepyszne a TŻ zaskoczył mnie bukietem kwiatów ) no a potem to już było bardzo miłośnie ![]() Buziam
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Hejka z rana, magiczka a to o której ja piszę posta to jest noc? :p Melody ja właśnie po przeczytaniu posta od Ciebie uświadomiłam sobie że w takim razie ja mam 198 dni, ślubuję 31 sierpnia, w piątek czyli przygotowań będzie w tym czasie ile wlezie....
Miałam koszmar ślubny, chociaż mam jeszcze dużo czasu to się stresuję, ponieważ, no właśnie bo co?! Suknia przepiękna. A ja na Walentynki pomimo tego, że nie obchodzimy dostałam bukiet tulipanów, upiekliśmy wspólnie pizze a teraz spadam... miłego dnia.... A co to do nowego wątku bo pewnie dzisiaj już się nie powstrzymacie to jestem za 3 tytułem. Ściskam |
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie uszyję tiulowe bolerko, a jak będzie zimno to założę marynarkę białą i będę miała w Idę do pracy:P pewnie jak po południu zajrzę to będzie nowy wątek
|
|
#4707 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana (powiedziała i przytuliła się do poduszki na jeszczę godzinkę
)Cytat:
), do samego ślubu i aż do ostatniej Pm 2012, musisz nam przecież napisać relację z wesela, no i służyć radom tym, które będą ślubować po Tobie, inaczej ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
4 miesiące 29 dni do ślubu
![]() Trzeba dalej brać się za przygotowania,bo czas ucieka...
|
#4709 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Widzę, że mnie wczoraj ominęło sporo Bo trochę gorąco było. Ale najważniejsze, że jużjest wszystko okey ![]() Jakoś do mnie nie przemawiają ![]() Cytat:
Śliczna! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Doszłabym do jakiegoś kompromisu z tatą, co by mu przykro nie było... i podpisuje się pod tym co dziewczyny wcześniej pisały na ten temat. Świetna! Cytat:
![]() Co do menu to tak jak dziewczyny pisały. Może dałoby się zrobić kompilację tych menu? I dobrze by było jak by te mięsa były do wyboru przy obiedzie! Dziś pewnie zrodzi się nam kolejny wątek ![]() Miłego dnia dziewczyny!
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-02-15 o 08:13 |
||||
|
|
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
przyszłam dziś do pracy i nie mam co robić, bo mi zabrano materiał do pracy i nie wiadomo kiedy oddadzą widzę, że była mowa o bolerkach/sweterkach. Sama mam króciutki sweterek do sukni, bo inne rozwiązania do mnie nie przemawiają. No może poza wyjątkiem bolerek z firmy Rosa Clara, które kiedyś zdaje się wstawiała Kindzia. Ale wolałabym nie zakładac nic. I tak będę miała rozpuszczone włosy (do kościoła na pewno) do tego welon, więc ramiona nie będą takie całkiem odkryte. Do dziewczyn, które planują iść z odkrytymi ramionami - pytacie wcześniej księdza, czy tak wypada ![]() Cytat:
Moim zdaniem żadna tunika nie pasuje do takiego wydarzenia, a jakaś elegancka sukienka, czy inne eleganckie wdzianko, spodnie, żakiet. Coś takiego na pewno masz. Ale jeśli uważasz, że tunika będzie ok, to ta z linku jest bardzo ładna Cytat:
![]() ![]() tak. załamać ręce, wejść pod kołdrę i wyjść dopiero za 199 dni moniq - bardzo ładna i elegancka suknia. będziesz miała ten kryształowy pas? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

mój ksiadz nie ma wyjścia w czym przyjde z tym udzieli nam ślubu
a tak serio to u mnie w kościele nie trzeba mieć nic na ramionach.

i nei ma kto pomasować 

), jak zwykle Asos mnie nie zawiódł
Chyba jak raz zrobiłam wyjątek to z moją dietą się nic nie stanie? 

Czy taka tunika będzie ok? Do tego czarne mocno kryjące leginsy i czarne botki na szpilce? (Uwaga: wszystkie elementy muszę dopiero kupić... 

Bo trochę gorąco było. Ale najważniejsze, że jużjest wszystko okey