|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Ja nie
Mam siostrę cioteczną rybkę i jest fajna ![]() Kasikzaki dzięki za odpowiedzi Pocieszyłaś mnie z tym kikutem ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 6 tygodnia ![]() Lily Rose gratulacje ![]() Renata gratulacje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
Z okazji urodzenia dziecka kazał mi sobie wymyślić prezent, ale ja pomysłu nie mam... W sumie to największym prezentem jest Wojtuś i bardzo doceniam to, że był ze mną w czasie porodu i bardzo mi pomaga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piszecie jak ubieracie dzieci. Mój chodzi tylko w pajacu, ew. w koszulce i śpiochach. W sumie to ja nawet nie mam jednej pary spodenek na 56. Wstyd się aż przyznać I jeszcze Inutil wstawiła wczoraj zdjęcie swojego szkraba wystrojonego. Czy tylko mój paraduje w śpiochach?Kolejne pytanie ![]() Czy ja Wasze Szkraby jedzą, to robią to bez przerwy? Mój je z 5-7 minut, potem przerwa na kupę, potem zmiana pieluszki, potem jeszcze chwila pocycka, potem przerwa, potem znowu chwila cycka i z tego wszystkiego zbiera mi się 1-1,5h... A ja bym chciała, żeby zjadł, zrobił kupę i do wyra
|
||||
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć szajbusy!
Ale czuję się szajbnięta po wizycie... ![]() Dziś mój pędraczek awansuje z noworodka na NIEMOWLAKA!!!!! No i zrobiła kupsztala babci jak mnie nie było, ale tak się zesrutała, że babcia z podziwu wyjść nie mogła... Czubasek... romantico DZIEWCZYNY CZY WY UŻYWACIE JUŻ KOŁDERKI DLA DZIECIA?? JAK TAK TO JAKIEJ? Z ALLEGRO CHCIAŁAM ZAMÓWIĆ. MI KAZAŁA POŁOŻNA KOC WŁOŻYĆ W POŚCIEL, BO MA 'PYPCIE' KTÓRE DZIECKO MOŻE ZŁAPAĆ PALCAMI, POTEM DO BUZI I PLEŚNIAWKI ITP ITD ![]() Cytat:
ale Twój dużo je, a moja wiadomo jak
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze przypomniało mi się, że ktoś pytał o karuzelę. Ja mam taką:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...094039850.html Jestem zadowolona Maluch słucha jej przy przewijaniu i nie płacze a zdarzało mu się
|
|
|
|
#3394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak non stop pajac/body ![]() taaa chcieć to se możesz... co nam przyszło na starość...
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Wrócilismy od lekarza, chciałam napisać cos wiecej ale głodomor się budzi
....ide ja podłaczyć do cyca i napisze cos więcej
|
#3396 | |
|
Raczkowanie
|
pearpearl no patrz to jak 20tego do szpitala, to tydzień po terminie? Ja mam przyjść 21 bo akurat moja gin ma dyżur i mnie przyjmie i cośtam stwierdziła, że zaczniemy działać, ale spróbuje jej to wyperswadować
![]() Eeee nie staję w zawodach jak ty masz być już 20tego ![]() a wodnik czy ryby - wszystko we wodzie siedzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Wiec tak, lekarz powiedzial ze to nie skaza ani zadna reakcja alergiczna
Na języku to ponoc nie plesniawki bo skoro je bez problemu to po prostu od mleka nalot jest. Ogólnie wszystko oki i z mała i ze mną. Ciśnienie mam 120/73 a na ciągnąca blizne po szyciu przepisał mi jakiś olejek migdałowy do wcierania (napiszę później czy się sprawdził) No i uwaga....uwaga....Mili waży już......5,66kg ![]() Dzisiaj kończymy 6 tyg
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy waszym dzieciom też tak dziwnie bulgocze w noisku jak by miały katarek?? bo ja dwa razy z tym byłam u pediatry za drugim razem przepisał nasivin i katar minął tzn nie odciagam już żadnej ewydzieliny z nosa ciągne aspiratorem i nic czysto zatanegoi noska te nie ma bo jest normalny przepływ powietrza ale jak małego karmie to mu tak strasznie bulgocze ew nosie jak by miał mega katar chyba będe musiała zmienić pediatre bo ten nawet mu do noska nie zaglądnął tylko mu przepisał ten nasivin po tym jak mu powiedziałam jakie dziecko ma objawy ;( już mnie dołuje yto wszystko czy to sire kjiedys skonczy co chwile coś ;( wpierw problemy z ciążą cały czas w strachu czy doniose a potem jak mały sie yrodził to też ciągle coś a to załapał jakies cholerstwo po porodzie ze musiał zostać w szpitalu potem problemy z kolkami potem kupki potem plesniawki potem te krostki na buzi potem katar teraz chyba zabki i to cos w nosie co nie mam pojecia co to ;(
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Co do kwiatów, to o walentynkach w sumie zapomnieliśmy oboje....ale u nas to norma....już 2 razy zapomnielismy o rocznicy slubu
![]() Ale musz i tak tżta pochwalić bo od urodzenia dwa razy pokazał sie w domu z kwiatami. To było w dni kiedy miałąm totalnego dołą....kochany jest ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
#3400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo wszystko obserwoj lepiej jezyczek bo moj tez miał spory nalot na jezyku ze cały był biały chętnie jadł i byłam przekonana że to nalot po mleku aż tu nagle z dnia na dzień obsypało mu całe boki polików podniebienie i usteczka wewnątrz stał się nagle bardzo marudny i tak chętnie już nie jadł okazało się że dostał pleśniawek smarowałam mu aphtinem ale tylko troche pomagało poszłam do lekarza przepisał nystatyne i jak ręką odjął już na drugi dzień była ogromna różnica stosowałam to jeszcze przez tydz. i narazie jest spokój
|
|
#3401 | |
|
Rozeznanie
|
I cieszmy się ogromnie, bo mój też nic a nic nie piecze. Spaghetti umie zrobić (jego ulubione danie hihi)
![]() Masz tendencję jak ja.... no, kochamy słodkości obie, prawda? ![]() ![]() Cytat:
Teraz używamy Pampers Sensitive, bo babcia zakupiła 4 paczki i też są ok
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
_________________ Cześć ![]() U nas super noc ![]() Wieczorkiem mały spał, dając rodzicom cały wieczór na walentynki: film, pyszne jedzonko ![]() Potem zaczęłam go karmić, ale po godzinie ssania niby było ok, ale po chwili zaczął wyć i dostał jeszcze 50 ml mojego odciągniętego i 50 ml mm ![]() Za to spał do 7:40 z dwoma krótkimi przerwami na cyca ![]() Mieliśmy iść z nim dzisiaj na pierwszy pełnowymiarowy spacer, a tu kicha, bo śnieżyca, mocny wiatr, a poza tym jak widziałam jak kobitki się meczą w tym śniegu z wózkami, to przeszła mi ochota i skończyło się na chwili na ogródku ![]() A rano byłam w lumpku... znów obkupiłam T. za małą kasę, ale ostatnio nie nadążam prać, bo wczoraj wybrudził kupalami 4 bodziaki Moja mama nawynajdowała mu takie śliczne ciuszki, że wow
|
|
#3403 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak fajnie ![]() moj ostatnio tez zrobil "usmiechniete sniadanie" oczami byly buleczki, a ustami dwie dlugie parowki ![]() widze, ze to szarapanie pomaga tyle co nic moze jedynie humor poprawia ![]() chociaz u mnie to tylko na chwile - pozniej tz sobie smacznie spi, a ja sie mecze z pobudzonym Potworem/Potworzyca nastepnym razem sie grubo zastanowie ![]() Cytat:
tcyh rotawirusow jest tyle, ze prawdopodobienstwo, ze akurat trafi mi sie takie, co w szczepionce jest znikome ja to w ogole kilka "obowiazkowych" bym odrzucila ![]() za niemowlaka i za pana kupsztala Cytat:
![]() o tym 20 to powiedzial moj gin, ktory siedzi na Mazurach a co ze mna zrobia, to zadecyduja w szpitalu dopiero ![]() co ma byc to bedzie a co do tych rybek, no niby tak... ale kurde, nie chce jakos wolalabym szuwarka a jak przenosze 10 dni, to urodzi sie tego samego dnia co moj byly (taki dlugodystansowiec, co zawsze myslalam,ze to z nim bede miala dzieci ) i bedzie poruta ![]() Cytat:
![]() A ja gadalam z chrzestna. Powiedziala, ze nie ma problemu i dolozy mi sie do laktatora jakby co Tak wiec jak mi podpasuje, to bede miala medele swing
|
|
#3404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do przemywania buzi, to jak sobie przypomne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja tak włąśnie je, i często wali kupala w trakcie ![]() ![]() ![]() Milenka, prawie 6cio tygodniowa na huśtawce ps. Pearl kiedyś o nią pytałaś. Ogólnie ok i moge polecić ale ma kilka wadnp. Nie mozna właczyć samej melodyjki tylko z bujaniem. Żeby wyłaczyć melodyjkę trzeba przejsć przez głośniejszy poziom i nie iwem czy to norma ale w mojej jak zrobie bujaczek to cos tam stuka.na dywanie moze nie sbędzie słychacć ale na panelach stuka. edit. dorzucam jeszcze jedno foto
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-15 o 15:56 |
|||
|
|
|
#3405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyt. do mam karmiących (.): karmicie na jeden posiłek z jednej piersi, czy z dwóch?
|
|
#3406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały tez bodziaki+pajac ewentualnie śpiochy i kaftan albo bodziak i półśpiochy ![]() ale od dziś przyjeżdzają moje kuzynki z niemiec (tzn do mamy ale jakby nie było to tylko piętro nizej ")wiec bedziemy się stroic MAły powoli wyrasta z 56 i coraz wiecej 62 nosi... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
za to mamy tak suche powietrze ze mu nochalek muszę cześto nawilzac solę fizj... |
||||
|
|
|
#3407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale zazwyczaj z jednej, chyba ze mam obie przepełnione to daje po trochu z każdej zeby mi tej jednej nie rozerwało
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak urodze 20.02 to się wstrzelę w urodziny byłego a wolałabym tego uniknąć, bo dziada nie lubie teraz jak nie wiem |
|
|
|
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mój ssak ma dzisiaj chyba potrzebę przytulania
![]() ![]() Cytat:
![]() Że niby Julek wczoraj wystrojony? On tak normalnie, może dlatego, że ja mam mało śpiochów i pajaców a on co chwila się obsikuje. Mam dużo półśpiochów i kaftaników (koszulek) i najczęściej tak ubrany jest - body z krótkim, półśpiochy i kaftanik. Albo body z długim i półśpiochy (tak jak wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
Agatek - ja jeszcze kołderki nie używam, Julka na niej śpi. A śpi w rożku i pod kocem - jest ciepłolubna
![]() A na moją to za duże są ciuszki o rozmiarze 56, mimo, że urodziła się 55 cm
|
#3411 |
|
Rozeznanie
|
ja sie właśnie obawiam ,że body długi rękaw i półśpiochy to jednak za mało,mimo,że mamy w mieszkaniu ciepło!
|
|
|
|
#3412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Lilki i Tz![]() ![]() LiliRose gratuluje Cytat:
Cytat:
aż miło się czyta Twoje posty dotyczące TZ
|
|||
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpi tez w rozku i przykryty kocykiem... rożek mam "wyłożony" pieluszką flanelową zeby miał milej przy buzi i jak mu sie ewentualnie uleje to rozka prac nie musze tylko pieluszke zmienie... |
|
|
|
|
#3414 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wow niezła z niej pannica, blisko jej do 6kg ![]() Cytat:
![]() codziennie zapuszczam sol ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
welurowe ale powoli zacznę ze spodenkami, nie zakładałam bo mieliśmy pępuch więc bałam sie uszkodzić go
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam
T. śpi, a ja wkulnę się pod kocyk i może się chwilę zdrzemnę![]() Jakoś tak zimno mi mimo 20'C w domu ![]() papa
|
#3416 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i dziekuje za info o hustawce na razie mamy bujaczek do 6 miesiaca zycia, pozniej bedziemy kombinowac ![]() Cytat:
a noz widelec dzisiaj Hanka postanowi sama ruszyc na podboj swiata? ![]() Cytat:
nawet sobie bym z nim czasem porozmawiala ale taka jakas niefortunna ta data mi sie wydaje ![]() Przed chwila tz przyjechal do nas z obiadkiem i znowu polecial dalej do pracy ![]() Potworkowi chyba smakowaly skrzydelka z kurczaka i frytki, bo juz ma czkawke. Matko, co to jest za zarlok
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-15 o 17:15 |
||||
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymbardziej, że to najbardziej wartościowe mleko leci w drugiej połowie karmienia ![]() ja mam zawsze jedną pierś bardziej przepełnioną i to chyba normalne ![]() Mi chodziło o to, czy po opróżnieniu jednej piersi dajecie drugą na dojedzenie? Teraz już serio spadam, bo T, się budzi
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale bym sie nie zdziwiła bo poczułam jej ruchy pierwszy raz tak jakby w pip.ce
![]() w ogóle cały czas mnie bębenek boli , nie wiem co jest grane. zaraz mamusia do mnie przyjedzie |
|
|
|
#3419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i na 6 tyg! Cytat:
mojej zakładam tylko 62 i cały czas tak hodzi- w szpitalu miała 56, ale już wyrosła i przyciasne więc 62 jest jak znalazł Cytat:
![]() Cytat:
namoczyć tetrą i przetrzeć w środku, bo po lekach dzieci często nie mają ochoty na jedzenie... nie próbowałam tej metody bo narazie (odpukać) pleśniawek nie ma. Rada moich i A. rodziców. bakterie z moczu dadzą radę raz dwa. Ponoć ludzie, którzy byli uwięzieni w gruzach przeżyli dzięki temu, że pili własny mocz ja chyba bym się nie odważyła... Cytat:
wolę jak ma luzik, bo ją kładę na brzuszek, żeby się odgazowała - lubi tak leżeć a w rożku ni ma jak, przykrywam tylko kocykiem, który jest w poszewce od poduszki wielkiej no i nie chcę ją tak opatulać ciasno, niech se wierzga girkami
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie !
witam sie po dlugiej przerwie spowodowanej szpitalem - spędziłam tam prawie miesiąc Chwale się 7.02.2012 o 5.45 przyszła na świat sn Laura. Waga 2750, 53cm. 10 punktów Apgar do domu wróciłyśmy w poniedziałek, staramy się jakoś ogarnąć, ale mam dużo mniej czasu. Tego straconego miesiąca na forum na pewno nie nadrobię Gratuluje rozpakowanym Mamusiom, życzę cierpliwości tym oczekującym Ech dziewczyny fruwam ze szczęscia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

pięknie
Mam siostrę cioteczną rybkę i jest fajna
Pocieszyłaś mnie z tym kikutem
.

I jeszcze Inutil wstawiła wczoraj zdjęcie swojego szkraba wystrojonego. Czy tylko mój paraduje w śpiochach?

z mezem kryzys