|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Witam
Dziewczyny jak wygląda u Was usypianie przy kołysankach? Mamuśki warto poczytac https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=256105 Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-15 o 07:34 |
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
hej mamuski
![]() jestem w szoku tzt kupil ma na walentynki perfume Eternity CK i do tego taki sam balsam <szok> ale potem wyjasnil ze prezent laczy ze soba walentynki i urodzenie Igora;p bo wtedy dostalam tylko wymuszona roze.. moj maly zasnal wczoraj o 21,15 tak juz mocno i wstal <szok> o 4 ale do 7 bylo juz tylko agu gu gu agu i musialam znim gadac:P
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
pearpearl
chyba masz rację, nie ma co się pchać na wywoływanie ale trzeba będzie częściej na badania jeździć w razie czego. No to co, czekamy, która pierwsza teraz? chyba tak, ale te z terminami po nad to normalnie przesadzają ![]() Cytat:
bo to przełom znaków zodiaku! Ja tam się na nic nie nastawiam, będzie co ma być.
|
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ps. a jaciagle licze, że dziś moj tż się zrehabilituje bo mu nastukałam dziś rano
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
My walczymy drugi dzień bólem brzuszka. Julka okropnie płacze i nie może zrobić kupy. Dziś dałam jej espumisan, mimo, że ma 20 dni dopiero. Ja na Walentynki dostałam bukiet tulipanów. A z okazji urodzenia dziecka prezentu nie potrzebowałam, bo moim prezentem była obecność mężą przy porodzie. Ja walczę z odparzeniami w pachwinach, po porodzie mi się zrobiły od tych podpasek i już nie wiem co stosować ;/
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze te problemy u małej z powodu zmiany mleka? Ja postanowilam zmienic mleko ale boje sie ze narobie jej gorszych problemów niz to zatwardzenie i bądz tu człowieku mądry A Ty jak długo mieszałas stare mleko z nowym? az wkoncu przeszlas tylko na nowe ![]() W ogole połozna srodowiskowa mi sie trafiła przyszła znowu na 5 min po czym jak wychodzila powiedziala ze jakbym miala pytania to mam do niej nr telefonu a my sie widzimy przy nastepnym dziecku. Czyli zrozumialam ze juz wiecej nie przyjdzie, chociaz wiem ze powinna przez 6 tyg Wsumie bez roznicy mi to bo ona itak nie jest pomocna, no ale o zasade chodzi![]() Ja wczoraj od męza dostałam róze, a na urodzenie małej obiecał mi złoty łancuszek z zawieszką, ale mamy jechac do znajomego jubilera zebym sobie wybrała
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-02-15 o 11:05 |
|
|
|
|
#3367 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
My mielismy w nocy problem z brzuszkiem, po kapieli tylko płacz. dostała kropelki ale je zwróciła Masowalismy brzuszek, nawet suszarka poszla w ruch i powiem wam ze dzwiek ja uspokoił od razu, ale nie mogłam jej odłozyc. Robilam 3 podejscia i w koncu zasneła na mieciutkiej podusi połozonej w złuz jej ciałka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj wizyte w przychodni to sie moze tez dowiem co z ta wysypka u Mili. Jak skaza to sie pochlastam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
-tak przez kilka dni kładłam te ceratki jednorazowe -2 a puzniej podpaski na noc -tantum rosa -tu nie pomoge ![]() Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak
|
|
#3369 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabialam chyba z 10 stron jak nie więcej... i tak się zastanawiam, przeoczyłam czy Inutil się nie odzywa coś ostatnio??
gratuluję nowym mamusiom Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Co do włosów, to też mi wrastały i swędziły (teraz oczywiście to samo mam) ale jakimś cudem potem przestało i działało tak samo jak wszędzie indziej - więc się nie martwcie, nie wiem czy te ze środka znikają czy co, ale problemu z tym jak się rana całkiem zagoi nie ma ![]() Cytat:
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki! Dwa ostatnie dni i noce to był armagedon jakiś
![]() U nas działa usypianie przy odkurzaczu. Nawet znaleźliśmy na youtube nagrany dźwięk i puszczamy dziecku. Ludzie w bloku pomyślą sobie, że jacyś nie teges jesteśmy, bo od rana do nocy i czasem w nocy słychać na klatce dźwięk odkurzacza Cytat:
Lucy i DarkLady moje gratulacje. Dużo zdrówka dla Was i Waszych dzidziuniów Mamusie, na ile tak pi razy oko starcza Wam butelka espumisanu, albo boboticu??? Pytam bo znajomy leci do PL i chciałam go prosić żeby mi przywiózł tylko nie mam pojęcia ile, tak żeby starczyło na ok 3m-ce? |
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja uzywam juz miesiac a ma ponad pół butelki tylko ze ja daje tak do 15 kropelek łacznie na dobe
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które używają Sab Simplex - gdzie kupiłyście ???
Czy myślicie, że mogę zamówić na tej stronie : http://www.sabsimplex.pl/zamowienie.php
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-02-15 o 11:58 |
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Oj to widzę,że z tym usypianiem różnie bywa.
Mój Bartuś usypia fajnie na rękach,ale czasami go sie odłoży do wyrka i oczy otwiera. Czasami mam wrażenie,że on chce zasnąc ale nie może,że poprostu męczy się. Ja z okazji urodzenia synka dostałam od tżta złotą zawieszkę na łancuszek literkę B jak Nasz Bartoszek i przyszedł z tym do szpitala zaraz jak urodziłam i padł na kolana koło naszego łóżka i popłakal się,a dla Maluszka przyniósł miśka fajnego - ktory zresztą stał na szafce szpitalnej całe te 3 dni. Ja do dzisiaj sie śmieję ,że jak rodziłam to telefon miałam na szafce obok łożka na porodowce i na partych oczywiscie nie odbierałam , więc mój Tż postanowił zadzwonic do mojego gina który był przy porodzie zemną - 2 razy odebrał i mowił ,że jeszcze chwila ,pamietam ,ze pod sam koniec porodu tel znowu zadzwonił ,podeszła do niego położna i mówi ,że dzwoni nr 933 a ja krzycze to moj mąż i było mi tak wstyd ,ze wiecznie wydzwaniał. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-15 o 12:04 |
|
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-15 o 12:15 |
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my dajemy od końca 2tyg a teraz ma skończone 5tyg i już połowa drugiej butelki za nami a dajemy 4 x 10 kropli na dobę wychodzi na to że na miesiąc około 2 Cytat:
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
zakachałam się w 2 kołysankach
1)kołysanka dla okruszka 2)laleczka z saskiej porcelany |
|
|
|
#3378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() . Dzięki za odpowiedź w sprawie kropelek Michaś ma już dziś 6 tygodni |
||
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki podwójne i rozpakowane
ale u nas sypie...ale wystawiam dzisiaj mała na balkon wreszcie mój mąż pojechał do krk i chyba jutro wróci dopiero przez te śniegi dostałam wczoraj od niego różę na walnentynki a nie obchodzimy ich także się spisuje ten mój mąż coś a dzisiaj dostał podwyżkę!Lily Rose się rozpakowała wczoraj!! Leoś się urodził o 17.02 ważył 3370 i mierzył 51cm ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- BebiBebi ja też z tej strony zamawiałam ten sab simplex a Lilka dzisiaj kończy 4 tygodnie
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
oo widze że renata już was poinformowała o lili wyprzedziła mnie ;p
a ja nie doistałam nic ani z okazji urodzenia dziecka ani na walentynki nawet mi życzeń nie złożył ;( mimo ze ja mu złożyłam ;( ehhhh przykre ale prawdziwe czasami mi jest tak przykro ze az mam go dosc i mam ochte jechac stad w długa by został sie sam on nawet drugi raz z rzedu zapomnial o moich urodzinach ;(
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
MMONIKA porozmawiaj z tym swoim chłopem
co to ma być? dałaś mu takiego pieknego synka powinien cię na rękach nosić!! faceci to bezmózgowce czasami
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
hello
Cytat:
na pewno w sumie to nie ma na to reguły, ale moja dostała skazy jak miała 3 miesiące a przeszło jej przed pierwszym roczkiem Cytat:
mój w tym czasie to już z pięć razy się budzi i z trzy razy je, także nie narzekaj tylko ciesz się i wysypiaj moja córka potrafiła i z 6 godzin przespać, tym razem niestety synuś mnie nie oszczędza ![]() ja wystawiłam od razu przez parę dni na balkon jeszcze przed tymi mrozami, potem miał przerwę, a wczoraj poszliśmy od razu na spacerek i byliśmy z 40 minut |
||
|
|
|
#3383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, my dziś ze spaceru rezygnujemy, bo wieje, pada śnieg i jest bardzo wilgotno
Przemywacie dzieciom buzię, żeby pleśniawek nie było? Ja nic nie robię z tym i się zastanawiam.. ![]() Cytat:
Bidulka, my jeszcze nie musieliśmy uciekać się do suszarek/odkurzaczów, żeby uśpić Julka, cyc go najlepiej usypia ![]() Trzymam kciuki, żeby to skaza nie była, ja teraz przeszukuję internet w poszukiwaniu informacji na ten temat... masakra. Ale dowiedziałam się, że sama miałam skazę i żadnych kolek, tylko właśnie wysypka. Mam nadzieję, że jak Julian odziedziczył po mnie tą alergię to też bez kolek. Chociaż lekarz powiedział, że skoro problemów z brzuszkiem nie było to nie powinny już przyjść w ciężkiej postaci... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 4 tygodnie Lilki i podwyżkę tż
|
||||
|
|
|
#3384 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Potworka w nocy potworzyla, ale za to pozniej dala pospac No i na nasza seksik nie dziala. Tylko jest bardziej rozjuszona "po" , ale wychodzic nie ma zamiaru szybciej. Juz oduszczam i niech wypelznie sobie, kiedy chce ![]() MartuNiunia, dziekuje za wyczerpujace info. Nie wiedzialam, ze pobieraja ta krew z pietki. Nikt o tym nie mowil. Co do skazy to jest to azs? Tez nie wiedzialam... Kurcze, ja jestem uczulona na kurz, wiec niby Niespodzianka ma podwyzszone ryzyko Mam nadzieje, ze jednak ja ominie.Moja Mama ma uczulenie na wszystko prawie, a ja dopiero ok.13 roku zycia zaczelam zle tolerowac roztocza,wiec moze nie ma reguly ![]() Eeee,kochana, jak termin 17-go to jeszcze masz troche czasu, nie denerwuj sie ![]() Cytat:
Cytat:
Gossip girl juz jest, tez sciagnelam torrent. Ale od razu mowie, ze lipny ten odcinek jakis taki :/ Cytat:
kochani ci niektorzy tzci, nie ma co Cytat:
Cytat:
a moj gin mi powiedzial, ze do szpitala juz koniecznie od 20go,wiec jest troche czasu moja siostra przeterminowala sie 1o dni moja Mama ze mna 2 tygodnie wiec moze u nas to rodzinne ![]() robimy zawody? ![]() Cytat:
wszyscy mnei straszyli,ze bedzie szybciej niz pozniej na swiecie i na poczatku sie martwilam,zeby nie byl koziorozcem a teraz w druga strone musze sie martwic ma byc wodnik szuwarek !!! ![]() Cytat:
jakby to zrobic, zeby podsunac taki pomysl tztowi ? ![]() u mnie i dziadek i babcia tylko dziadek sie nie przyznawal - wiesz,ze przez te zawirowania polsko-ukrainskie dopiero niedawno to wyszlo Cytat:
Cytat:
Cytat:
))
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy wiecie jak przestawić swojego maluszka aby w nocy nie robił sobie dniówki ??
a ja z okazji walentynek od tz dostałam kurierem bo znów w delegacji duży bukiet czerwonych róż
|
#3386 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ja pitole! Oszaleje z tymi szczepionkami ![]() Mam dwa tygodnie, by się zastanowić czy chcemy na rota szczepić i czy skojarzone czy podstawowe. Mały się straszliwie zanosi u lekarza, więc sama pani doktor powiedziała wczoraj, że nie wie jak dadzą radę z zanoszącym sie co chwila dzieckiem wkłuwać się 14 razy Tż cudowny! Jak ja bym chciała, żeby mój choć raz okazał się taki romantyczny Zazdroszczę ![]() Zimne dłonie ma tylko wtedy jak zmarznie. Po kąpieli go szybciutko osuszamy lub zakładamy niedrapki, żeby były cieplutkie. Cytat:
Cytat:
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie chce szczepic w szpitalu no i nasz slozba zdrowia niestety wtedy zaczyna robic problem i boje sie, ze nie wydadza mi tej karty, albo od razu zglosza to do sanepidu i beda mnie nagabywac :/ jak mnie wku.... fakt, ze nie moge sama zadecydowac za swoje dziecko
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
Ja nadal w dwupaku... ale już niedługo ![]() Dostałam wczoraj od tzta na walentynki bombonierkę i duzego lizaka w kształcie serca którym spokojnie mogłabym twarz zasłonić miło mi się zrobiło, szczególnie ze mieliśmy nic sobie nie kupować. A ja zrobiłam kolacje, winko, świece a na deser lody ... i miał być seksik ale się obżarliśmy i dopiero po północy się ,, szarpnęliśmy'' (jak to Pear mówi)a na śniadanie dostałam uśmiechnięte kanapki do łóżka Idę nadrabiać
|
|
|
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziś znów usłyszałam tekst '' masz twarz jak do porodu '' Cytat:
tylko musi na początku kwietnia wyjechać na dwa dni na szkolenie Gratulacje dla Lily Rose ![]() Cytat:
pisałam ze znajomą , jej synek miał rotawirusa |
||||
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
co do karuzelek to moja ma taką(odziedziczyła w spadku po kuzynkach i bardzo jej się podoba)
![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...096430423.html czubasek ale fajne kanapeczki będziemy niedługo robić takie dla naszych dzieciaczkówboroo a czemu 14 razy szczepić? zwykla szczepionka to 3 szczepienia rota też 3-ale w przeciągu 6miesięcy wiec na raz wychodzi 4 ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Lilka dziękuje za "opijanie" jej 4tygodniówki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

<szok>
ale trzeba będzie częściej na badania jeździć w razie czego. No to co, czekamy, która pierwsza teraz?

bo mu nastukałam dziś rano
musi być 60
w sferze marzeń 58

Wsumie bez roznicy mi to bo ona itak nie jest pomocna, no ale o zasade chodzi
Masowalismy brzuszek, nawet suszarka poszla w ruch i powiem wam ze dzwiek ja uspokoił od razu, ale nie mogłam jej odłozyc. Robilam 3 podejscia i w koncu zasneła na mieciutkiej podusi połozonej w złuz jej ciałka
a dziewczynki są mniejsze więc mniej jedzą, hmm?? tak jak moja bądź Magdy
bo konczy 3 miesiace 

) a po powrocie do domu były balony i baner WITAMY W DOMU. łzy mi się w oczach zakręciły