Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 14:00   #1231
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

mnie boli kość ogonowa - normalnie tak jakby była złamana :/ siedze w pracy raz na jednym pośladku, raz na drugim albo tak na samym brzeżku krzesła...
Pewnie myślą, że masz robaki

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:02   #1232
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Pewnie myślą, że masz robaki
weź spadaj! glupio to wygląda jak tak się śmieję do monitora
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:04   #1233
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
weź spadaj! glupio to wygląda jak tak się śmieję do monitora

obleńce dobrze, że się nie drapiesz

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:11   #1234
Gaabbi
Wtajemniczenie

Robicie na jutro pączki? faworki?
Ja sobie właśnie przypomniałam, że jutro tłusty czwartek
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:11   #1235
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.
ja też miałam dzisiaj do lekarza iść ( i liczyłam na usg, bo zaczął się 30 tydzień), ale niestety dzwoniła do mnie moja gin i odwołała, bo jest chora... Trochę tylko do dupy, bo do dzisiaj mam zwolnienie. I jutro muszę iść do rodzinnego (bo na dzisiaj oczywiście nie było numerków). Mam nadzieję, że nie będą robić problemów.

No i kurczę wycofują z ikei całkowicie serię leksvik (czyli m.in. moją upatrzoną komodę z przewijakiem...)

A co do masażu krocza - ja słyszałam, że dobry jest olej ze słodkich migdałów. A na wzmocnienie mięśni poleca się też kulki gejszy. Fajna rzecz, jak się komuś nie chce ćwiczyć "na pusto" Kulki wystarczy sobie włożyć i np spacerować, wtedy mięśnie same ćwiczą
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:14   #1236
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

nie robię - bo pewnie znając moją umiejętnośc oceniania ilości jedzenia zrobiłabym pączków jak dla całego zastepu - kupiłam dzisiaj tylko dwa, żeby jutro nie stać w kolejkach po pączki robione na szybciora i hurtowo - dzisiaj są lepsze zjemy je dzień przed tłustym czwartkiem

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
obleńce dobrze, że się nie drapiesz
na szczęście nie mam takiej potrzeby
Stary 2012-02-15, 14:29   #1237
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Tak się zastanawiałam dzisiaj... czy da się jakoś odczuć pod symptomach, że skraca się szyjka macicy? Pytam, bo w tym kraju nikomu nie przyszło jeszcze do głowy wysłać mnie na jakiekolwiek badania ginekologiczne i chciałabym wiedzieć, czego mam się spodziewać, żeby ewentualnie zgłosić się do lekarza.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:36   #1238
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiałam dzisiaj... czy da się jakoś odczuć pod symptomach, że skraca się szyjka macicy? Pytam, bo w tym kraju nikomu nie przyszło jeszcze do głowy wysłać mnie na jakiekolwiek badania ginekologiczne i chciałabym wiedzieć, czego mam się spodziewać, żeby ewentualnie zgłosić się do lekarza.
no ja słyszałam, że najczęściej objawów samego skracania nie ma
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:38   #1239
libretka
Raczkowanie

Cytat:
ja miałam bolesne kłucia w pochwie, powiedziałam o tym gin na wizycie, kazał mi wskakiwać na samolot, bo powiedział że te kłucia mogą, ale nie muszą być oznaką skracania szyjki macicy, u mnie z szyjką wszystko było ok, a te kłucia spowodowane były uciskiem.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:38   #1240
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

W tym roku wyjątkowo nie robię. Objem się kupnymi firmowymi

Cytat:
na szczęście nie mam takiej potrzeby
Nie drapiesz się?

o
Stary 2012-02-15, 14:42   #1241
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
U mnie odbyło się to bez żadnych objawów. Raz tylko miałam dłuższy skurcz w podbrzuszu przez ok.7min aż musiałam się położyć więc może to się wtedy stało. Lekarz pytał mnie właśnie czy nie miałam żadnych bólów brzucha czy skurczy.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:48   #1242
Timii
Rozeznanie

hej mamuski. u mnie biust w mega duzym rozmiarze. co najgorsze zauwazylam ze chyba robia mi sie rozstepy, takie male biale kreseczki pod spodem - zauwazalne tylko jak przyloze lusterko zalamka... poza tym ok, czuje sie spoko, szkoda tylko ze jestem udupiona w pracy... juz mi sie ciezko i niewygodnie robi. brzuszek mega duzy i ledwo tu juz siedze czasem, nie wspominajac o rannym wstawaniu wiec lacze sie w bolu ze wszystkimi pracujacymi mamuskami, choc nie ma nas duzo..
nowe lokum juz prawie doprowadzone do stanu uzywalnosci, dzis zakupy w ikei. rzuce tez okiem na lozeczka
trzymam kciuki za mamuski co wyladowaly w szpitalu! bedzie dobrze, wracajcie szybciutko
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:49   #1243
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Jestem. Dobrnęłam do końca nieprzeczytanych wiadomości, a to tylko wczoraj pół i dzisiaj pół dnia. Ja po glukozie Nie było najgorsze w smaku. Taki cukier puder rozpuszczony w wodzie. Chciałam szybko wypić, a kazali mi pić wolno Najgorsza była ta godzina czekania bez picia i jedzenia. Gorąco tam było, musiałam na korytarz wyjść, bo myślałam że zejdę. Przetrwałam I oby wynik był dobry. Miałam iść po wyniki, ale w związku z brakiem prądu dopiero teraz jem obiad, i chyba wybiorę się po nie jutro. Dziś pizza....trochę wyschnięta ale pizza
Co do pączków, to mam w planach, ale nie mam jakiegoś parcia na słodkie, i nie wiem czy w ogóle się nimi przejmować. Zobaczę jutro.
Wracając do walentynek...z mężem widzieliśmy się wczoraj dopiero o 20!! On był w pracy, ja u mamy. Fajne walentynki Ale będzie rekompensata Jutro nie gotuję, bo zabiera mnie na obiad

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-15 o 14:56
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:54   #1244
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No to będę musiała spytać lekarza rodzinnego o skierowanie do ginekologa, tak na wszelki wypadek. I tak muszę wziąć skierowanie na badania krwi, które muszę zrobić przed 30 tc. Położną widzę na początku marca. W zasadzie nie wiem kogo będę widzieć wcześniej , ale stawiam na położną. Chociaż ona nie robi mi nic innego prócz macania dziecka, bo teraz ciśnienie i wagę sprawdza mi jakaś pielęgniara. Nie chcę panikować, ale czasem mnie napada takie uczucie, że niefajnie, że tutaj nie ma normalnych wizyt u ginekologa chociaż raz na sto lat, tylko w patologicznych przypadkach

edit.

Bóli jakiś tam specjalnych nie mam, tylko czasem jakieś lekkie kłucie, ale to pewnie dlatego, że Młoda rośnie.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-15 o 14:57
Stary 2012-02-15, 14:59   #1245
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
No to będę musiała spytać lekarza rodzinnego o skierowanie do ginekologa, tak na wszelki wypadek. I tak muszę wziąć skierowanie na badania krwi, które muszę zrobić przed 30 tc. Położną widzę na początku marca. W zasadzie nie wiem kogo będę widzieć wcześniej , ale stawiam na położną. Chociaż ona nie robi mi nic innego prócz macania dziecka, bo teraz ciśnienie i wagę sprawdza mi jakaś pielęgniara. Nie chcę panikować, ale czasem mnie napada takie uczucie, że niefajnie, że tutaj nie ma normalnych wizyt u ginekologa chociaż raz na sto lat, tylko w patologicznych przypadkach

edit.

Bóli jakiś tam specjalnych nie mam, tylko czasem jakieś lekkie kłucie, ale to pewnie dlatego, że Młoda rośnie.
Dziwnie macie tam z tymi wizytami. Nie wiedziałam, że u Was położna maca dzidziusia A tak na normalne wizyty chodzisz do rodzinnego a nie do ginekologa?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-02-15, 15:00   #1246
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Czy możesz podać linki do takich filmików??? Dla mnie masaż krocza to czarna magia ze względu na wielki brzuch. Może doświadczone mamuśki coś się na ten temat wypowiedzą.
Masaż krocza można już w połowie drugiego trymestru robić. Jeśli chodzi o olejki wystarczy oliwa z oliwek albo jest taki specjalny olejek z Weledy, ale nie spotkałam go jeszcze w żadnej aptece za to można go kupić przez internet. SzmaragdowyKotek podawał nazwę olejku, który mozna kupić w rosmanie, ale zapomniałam co to było. Szamragdowykotku, możesz przypomnieć???
Ja mam zamiar robić go (spróbować) zwykłą oliwką moją HIPP, bo ona ma naturalny skład. Ale czytałam, że można również olejkiem migdałowym, oliwą z oliwek, olejem z kiełków pszenicy i tą Weledą.
Filmik instruktażowy masażu krocza: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:09   #1247
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Co do pączków, to mam w planach, ale nie mam jakiegoś parcia na słodkie, i nie wiem czy w ogóle się nimi przejmować. Zobaczę jutro.
Wracając do walentynek...z mężem widzieliśmy się wczoraj dopiero o 20!! On był w pracy, ja u mamy. Fajne walentynki Ale będzie rekompensata Jutro nie gotuję, bo zabiera mnie na obiad
OMG zazdroszczę!!!! ja dzisiaj już wciągnęłam dwie drożdżówki z budyniem. pączki do mnie wołają "mamo" a po lewej stronie mam szafę z batonikami i bounty też się odzywa...powstrzymajcie mnie, bo zaraz będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść...
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar robić go (spróbować) zwykłą oliwką moją HIPP, bo ona ma naturalny skład. Ale czytałam, że można również olejkiem migdałowym, oliwą z oliwek, olejem z kiełków pszenicy i tą Weledą.
przeczytałam "wiledą" i zachodziłam w głowę jak tą wiledą chcesz robić masaż...
ciężki dzień...
Stary 2012-02-15, 15:15   #1248
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Filmik instruktażowy masażu krocza: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx
Dzięki!

kism, dodasz do pierwszego postu?

o
Stary 2012-02-15, 15:16   #1249
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Fajny filmik, przynajmniej już coś wiem.
Oj, ja tyję szybko, a jakbym jeszcze tyle słodkiego jadła, oj było by źle.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-15, 15:17   #1250
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dziwnie macie tam z tymi wizytami. Nie wiedziałam, że u Was położna maca dzidziusia A tak na normalne wizyty chodzisz do rodzinnego a nie do ginekologa?

Normalne wizyty mam u położnej. Wygląda to tak, że przychodzę, ona się pyta co u mnie, bada pozycję dziecka, bicie serca i ewentualnie robi usg. Potem pielęniara mi bada ciśnienie i wagę i wpisują w kartę i do widzenia. Lekarz rodzinny (huisarts), to taka instytucja, do której się chodzi po skierowania na badania, albo do specjalistów lekarzy. Nikt nie robił mi badania ginekologicznego, a jestem w 24tc . Czuję się sfrustrowana. Najgorsze jest to, że nikt nie widzi potrzeby wysyłania mnie do ginekologa, a ja pewnie w ich oczach wyjdę na panikującą Polkę :/

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-15 o 15:19
Stary 2012-02-15, 15:20   #1251
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Normalne wizyty mam u położnej. Wygląda to tak, że przychodzę, ona się pyta co u mnie, bada pozycję dziecka, bicie serca i ewentualnie robi usg. Potem pielęniara mi bada ciśnienie i wagę i wpisują w kartę i do widzenia. Lekarz rodzinny (huisarts), to taka instytucja, do której się chodzi po skierowania na badania, albo do specjalistów lekarzy. Nikt nie robił mi badania ginekologicznego, a jestem w 24tc . Czuję się sfrustrowana.
No to całkiem inaczej. Z tym, że ja też dawno nie miałam badania ginekologicznego, a usg mam na każdej wizycie, czyli co 4tyg.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-15, 15:33   #1252
Gaabbi
Wtajemniczenie

To takie dziwne.
Ja rozumiem, że nie są przewrażliwieni na punkcie ciąży, ale od wielkiego dzwonu powinni Cię zbadać. Chociaż raz na dwa miesiące. Przecież można mieć np jakieś zapalenie, którego się nie odczuwa, a nie jest bez znaczenia dla dzidziusia. Ja już np dwa razy miałam jakieś czopki przeciwzapalne, a dolegliwości nie czułam żadnych
Z drugiej strony, skoro wszystkie kobitki tam tak przechodzą ciążę i nie ma jakiś dramatycznych skutków np. zwiększonej ilości chorób genetycznych u dzieci, to po co panikować. Trzeba przyjąć to za normę i tyle. My po prostu jesteśmy przyzwyczajone do innego systemu, ale nikt nie powiedział, że lepszego
Wczoraj moja ginka powiedziała mi na temat przyjmowania leków w ciąży, że tak na prawdę to nie jest udowodnione, że jakieś leki przyjmowane przez matkę w ciąży jakoś szczególnie wpływają na dziecko. Po prostu nikt nie decyduje się na robienie testów leków na ciężarnych, bo to nie humanitarne (zrozumiałe) i dlatego wszyscy podchodzą do tego ostrożnie. Jednak tak jak piszę, nie ma żadnych badań które by potwierdzały wady u dziecka powstałe na skutek przyjmowania jakichś leków przez matkę w ciąży.

Ale się rozpisałam

Ja na razie mam zamiar robić i faworki i pączki. Chce mi się je jeść, ale średnio chce mi się je robić Zobaczę co z tego wyjdzie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:43   #1253
onething
Zadomowienie

Cytat:

Dwa razy próbowaliśmy robić i dwa razy nam nie wyszło, wiec jutro kupne. Poza tym mąż jutro na cały dzień wyjeżdża, więc sama będę się raczyła pączkami.

Tak oglądałam ten filmik o masażu krocza i się zastanawiałam ile ten gość musiał mieć prób zanim to nagrał, bo jednak czytać o masażu krocza musiało być zabawne (albo tylko ja mam takie chore poczucie humoru)
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:49   #1254
izotropia
Rozeznanie

o a u mnie całkiem inaczej usg miałam 2 i 1 prywatnie, za to na każdej wizycie jestem na fotelu, a przed badaniem położna waży, mierzy ciśnienie i słucha serduszka dziecka wizyty co 4-5tyg... teraz na początku marca mam iść, ale nie wiem czy w przychodni się zarejestruję, czy uda mi się kogoś wysłać.. bo sama od godz.6 rano nie pójdę, nie ma mowy a prosić się o przyjęcie nie będę jak braknie numerków, bo zbywają ludzi i mnie to denerwuje a stres nie jest wskazany, najwyżej pójdę prywatnie ale dodzwonić się do lekarza to też sztuka mam jeszcze 2 tygodnie czasu, póki co o tym nie myślę

Wreszcie zebrałam się i wysyłam te zdjęcia na album ślubny trafiła się fajna okazja i zyskałam 0,40zł na każdym zdjęciu.. a jest ich 100 więc jakiś fajny zysk jest... a różnica w 2 dniach może uda się zrobić ten album nim pojawi się dzidziuś, bo kolejny album będzie już jego/jej Zapominam się i mówię do brzuszka jakbym wiedziała, że jest tam synek, a nie wiem...i się karcę i poprawiam, bo jak dziewczynka to może się na mnie gniewać

Pan w sklepie mnie pożałował, że musiałam wychodzić w taką pogodę na zakupy taki sympatyczny gość, zawsze u niego kupujemy więc bywam tam z rodzicami, teraz z mężem i dziś sama a on do mnie mówi, że Oni Boga w sercu nie mają, że mnie wysłali na taką zimę z domu. no to mu przytaknęłam ale ogólnie to strasznie mnie ten spacer zmęczył, po śniegu, pod wiatr
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 16:08   #1255
begie13
Zadomowienie

Cytat:
U mnie już 24tc ... a tak niedawno był październik i robienie testu , zanim się wszystkie obejrzymy, to maluchy będą razem z nami
Właśnie szybko to leci, ja jutro kończę 26 tc i też pamiętam że dopiero był wrzesień i robiłam test ciążowy

Cytat:
Masaż krocza można już w połowie drugiego trymestru robić. Jeśli chodzi o olejki wystarczy oliwa z oliwek albo jest taki specjalny olejek z Weledy, ale nie spotkałam go jeszcze w żadnej aptece za to można go kupić przez internet. SzmaragdowyKotek podawał nazwę olejku, który mozna kupić w rosmanie, ale zapomniałam co to było. Szamragdowykotku, możesz przypomnieć???
właśnie Szmaragdowykotku czy możesz przypomnieć cóż to za olejek z rossmana?

Cytat:

Ja mam zamiar robić pączki ale co z tego wyjdzie zobaczymy. Może chęci mi przejdą.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

A co do masażu krocza - ja słyszałam, że dobry jest olej ze słodkich migdałów. A na wzmocnienie mięśni poleca się też kulki gejszy. Fajna rzecz, jak się komuś nie chce ćwiczyć "na pusto" Kulki wystarczy sobie włożyć i np spacerować, wtedy mięśnie same ćwiczą
Ale ten olej ze słodkich migdałów to taki spożywczy?

Kurcze dziewczyny ale u mnie śnieżyca, śnieg wali i końca tego nie ma. Ledwo doszłam do przychodni i wróciłam....po tych zaspach nie da się chodzić, teraz wszystko mnie boli.
Byłam u internisty, robili mi ekg i mierzyli ciśnienie, ogólnie pani dr chyba powiedziała mi więcej w czasie jednej wizyty niż mój ginekolog przez te wszystkie razy. Sama zwróciła uwagę na moje szybkie tętno, mówiła że tak do 100 uderzeń/min. jeszcze jest w miarę w porządku ale powinno być niższe. Jak jej powiedziałam, że w niedzielę miałam 120 to mówiła że to nienormalne i że jeśli takie coś będzie się powtarzać trzeba będzie podawać lekarstwo. Wspomniałam, że niektórzy mają takie skoki pulsu ze względu na chorą tarczycę, ale ja nie wiem czy mam chorą czy zdrową, bo nigdy nie miałam jej badanej... i tu nie kryła swojego zdziwienia a powiem nawet, że była trochę oburzona, że mój ginekolog nie zlecił takiego badania, więc sama dała mi skierowanie... ale mówiła, że to już trochę po ptakach bo tarczyca powinna być zbadana na początku ciąży...ehh

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 16:10   #1256
aga_bre
Rozeznanie

Witajcie.
Ja dzsiaj mialam pracowity dzień. Byłam na badaniach i glukozie. Zobaczymy czy mam dobre wyniki. I byłam u dermatologa z tym moim łuszczącycm się czołem. Dała mi jakąs maść i zostawiłam w aptece 70zł. Szok.

Ja jutro na pewno kupię pączki z nadzieniem śłiwkowym. Moje ul,ubione.

Czy Wy też tak macie, że budzicie się np. o 3 i już nie możecie zasnąć do np. 5-6 rano?? Ja ostatnio tak mam cały czas.
Stary 2012-02-15, 16:15   #1257
Dasti80
Zakorzenienie

Witam, dzisiaj od 6 na nogach, chyba zaraz utnę sobie drzemkę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32306500]A mnie mąż tak zaskoczył dzisiaj... Pytałam się go tydzień temu, czy robimy coś na walentynki, to mnie wyśmiał A dzisiaj kazał mi siedzieć w domu, bo kurier przyniesie jakieś papiery z jego pracy jeszcze (2 miesiące temu zmieniał i podpisywał jakieś ubezpieczenia, więc mu uwierzyłam). Jakie było moje zdziwienie, gdy po 16 zapukał pan z bukietem kwiatów A naprawdę nigdy nie obchodziliśmy walentynek. Ja upiekłam ciasto w formie serduszka i sobie siedzimy [/QUOTE]
Cudowne zaskoczenie, mnie tak kiedyś zaskoczył kurier z bukietem w pracy a wczoraj tż przyniósł torcik w kształcie serca
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32306974]

I też był to mój pierwszy raz w szpitalu, a byłam nieprzygotowana, bo trafiłam tam z ulicy - ubrania przywiozła mi z mojego mieszkania mama (do dziś zastanawiam się, czy w poszukiwaniu ich zajrzała do "takiej jednej szafki" czy nie - oby nie :P)[/QUOTE]
przyznaj się co tam jest
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

I prawdę rzeczesz: życie zdecydowanie zaczyna się po 30stce!
Zgadzam się
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
co do porodów - moja koleżanka urodziła wczoraj p o 13 godzinach - chłopca o wymiarach uwaga uwaga - 62 cm i ponad 4kg wagi...jak to usłyszałam to zdębiałam.... ja nie chce takiego wielkiego!
ja też nie, dlatego cieszę się że mój mały jest w sam raz do tc
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

I ja nastawiam się na poród bez żadnych komplikacji. A jeśli coś wyjdzie w trakcie to zaufam lekarzom, bo sama przecież sobie cesarki nie zrobię
Też mam takie nastawienie
Cytat:
A nie możesz iść prywatnie do ginekologa??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-15 o 16:18
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 16:15   #1258
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja dzsiaj mialam pracowity dzień. Byłam na badaniach i glukozie. Zobaczymy czy mam dobre wyniki. I byłam u dermatologa z tym moim łuszczącycm się czołem. Dała mi jakąs maść i zostawiłam w aptece 70zł. Szok.

Czy Wy też tak macie, że budzicie się np. o 3 i już nie możecie zasnąć do np. 5-6 rano?? Ja ostatnio tak mam cały czas.
Ja tylko nie umiem zasnąć, jak już zasnę, to śpię do rana jak suseł, z przerwami na siku

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-15, 16:21   #1259
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witajcie.

ja mam znowu tak ze mi sie chce dopiero spac o 1 w nocy to sie klade i wtedy sie przewracam do 3 zeby zasnac pospie chwile i za chwile od nowa bezssenosc
Stary 2012-02-15, 16:21   #1260
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jestem.
Byłam na IP i oczywiście potraktowali mnie jak śmiecia, ale nie spodziewam się niczego innego po państwowej służbie zdrowia. Oczywiście usłyszałam 15 razy, że to nie przychodnia i że następnym razem to mnie na pewno zatrzymają w szpitalu.
Przepisał mi Nospę Forte. Zrobił mi badanie, oczywiście bolało jak nie wiem, a on się ze mnie śmiał, że on mi wkłada tylko palec, jak ja urodzę takie duże dziecko... No super, mi do śmiechu nie było.
Potem za to byłam u dentysty i poczułam się, jakbym szła do kolegi, serio. Pogadaliśmy znowu o dzieciach, jego żona ma termin na marzec, pytał o imię, itd. Ja wiem, że płacę mu grubą kasę, ale przecież lekarze w szpitalach też nie pracują charytatywnie, a mają zwykle po 5 etatów.
Ja wiem, że panikuję, ale mam te twardnienia, a jak same dziewczyny piszą, jak się coś dzieje z szyjką, to nie czuć - wolę sto razy zrobić z siebie głupka niż raz coś przeoczyć.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wiecie co zauważyłam? Że mój brzuch rośnie "skokowo". Jest sobie przez jakiś czas stałej wielkości, a potem pafff i momentalnie robi się większy. W niedzielę jak wstałam mąż do mnie mówi: ale ci brzucha wywaliło, patrzę, no rzeczywiście. I teraz pozostaje tej wielkości. Myślałam, że będzie rósł jakoś stopniowo, a tu bach i większy.
Mi też tak rośnie. Nagle patrzę, a on już jest większy niż piersi :O

Cytat:
Od wczoraj uczę się w domu niderlandzkiego . Bogu dzięki za wiele lat z niemieckim i znajomość angielskiego. Wymowa i liczebniki są podobne, jak w niemieckim, a zasady gramatyki podobne do angielskiego . Mam nadzieję, że szybko go opanuję.
Jak umiesz niemiecki i angielski, to nie będziesz miała problemu. Ja znam tylko angielski, ale mój TŻ biegle oba te języki i nie ma większego problemu ze zrozumieniem czegoś po holendersku.

Cytat:
No właśnie to jest to, że ani skracania ani rozwarcia nie czuć.

Cytat:
U mnie odbyło się to bez żadnych objawów. Raz tylko miałam dłuższy skurcz w podbrzuszu przez ok.7min aż musiałam się położyć więc może to się wtedy stało. Lekarz pytał mnie właśnie czy nie miałam żadnych bólów brzucha czy skurczy.
A ja mam od 2 tygodni twardnienia, a lekarze się na mnie patrzą jak na głupka (ginekolog, bo internistka się przejęła faktem).
Wiem, że twardnienia mogą się zdarzyć, ale to coś dziwnego, że chcę się upewnić, że z szyjką jest wszystko OK? Denerwuje mnie ta służba zdrowia :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości