|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dziubek i (chyba) alibany miały neurologa ok 15.00. Tez czekam na wieści
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
a jak na Pepti Nikoś się ma? zmiany skórne ustępują powoli?
|
|
|
#483 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że moja Julka też ostatnio mało je, no może po prostu mniej Dzisiaj np. dałam jej pierwszy raz rosołek z indyka z kaszką kukurydzianą-zjadła ze dwie łyżeczki i wszystko zwymiotowała, potem za jakieś 2h znowu próbowałam Jej podac, ale strasznie sie krzywiła i bałam się powtórki. Chyba nasze dzieci po prostu wchodzą w kolejny okres, gdzie już nie będą ,,wiecznie głodnymi niemowlakami".Cytat:
Cytat:
Cytat:
i szczepienia Julci.---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#484 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak mi szkoda tego dzieckaCytat:
|
|||
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
na grzyba najskuteczniejszy jest Savo taki spray - jak mieszkaliśmy u teściowej to pomagało,.
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Beata Twoja Julcia mieści się jeszcze w ten fotelik, co odemnie kupiłaś? Pytam z ciekawości.
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() Beatko jesteśmy na Pepti nadal i chyba jest ciut lepiej.Teraz mu wysypuje tylko twarz a na reszcie ciała parę małych placuszków.skóra dochodzi do siebie,ale myślę,że sporo potrwa jeszcze zanim płaszcz lipidowy się zregeneruje.Nikoś bardzo dzielny,chociaż drapie się jak szalony,muszę na niego bardzo uważać. Dziękuję,że pytasz
|
|
|
|
#488 |
|
BAN stały
|
Brumku-no tak,jak zwykle zapomniałam o karmieniu.
O sobie często zapominam i lekarz daje mi recepte a ja na odchodne...ale jak karmie piersia,i zmiana recepty Nikosiu zdrowiej szybciutko!!!! Właśnie zauwazyłam,ze nasz wątek zaczyna się na MASZE Zaczynam widzieć drobiazgi a to dobrze ![]() Marinko i w tamtym wątku T. też broił?Ale uparty.Że mu sie nie znudziło.Wczoraj też sie troszkę buntował ale juz grzeczny jest
|
|
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja czekam na M. i idę do sklepu, będę robiła gołąbki z kapusty pekińskiej
|
|
|
|
#490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moję dziecię zasnęło właśnie na wyrku
![]() Cytat:
to było dopiero jak serial sensacyjny - echh.. fajnie było ![]() Cytat:
również czekam na wieści ![]() Cytat:
jeszcze raz dzięki bo fotelik super się sprawdza Cytat:
aaaaa zapomniałam napisać i pochwalić Julcia ma zębolka dolna jedynka ![]() drugi obok też na wylocie jest bo juz go widać przez dziąsło - kreseczki pokazały się jakiś tydzień temu ponad - czasem w nocy budziła się z płaczem, spała niespokojnie w dzień i tak myślałam że to zęby. A dopiero narzekałam że szczerbata a kreseczki na dziąsełkach pokazały się kilka dni po tym jak pisałam że ona wciąż zębów nie ma. Dziś w nocy dwa razy budziła się i jak zjadła to wrzeszczała i na rękach tylko bo w łóżeczku krzyk - ale nie było tak tragicznie nawet. A to przez to że ząbek się przebijał właśnie - drugi pewnie niebawem wyjdzie
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do rodziny to nie mieszkasz w jedej miejscowości co mama??, zdawalo mi sie, że tak ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- ![]() ![]() klask i:u nas cicho, ciemno
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Marina mnie z Wami w luty ub.roku jeszcze nie było,, ale poczytywałam
![]() o i teraz czytam coby powspominac ehhh
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy!!!!! ![]() ![]() z tego drugiego się uśmiałam ![]() A co do migreny, skoro nie możesz brać leków to przynajmniej trzymam kciuki żeby Cię za często nie dopadały (najlepiej wcale)Cytat:
2- chyba tak, ja już dawno czułam po jakimś wysiłku ból w tamtym miejscu (moja kuzynka która ostatnio zmarła na raka nerki, najpierw skarżyła się na ból w plecach,....) wizaż mam włączony cały czas, tylko odświeżam jak sobie przypomnę - tzn. zrobię przerwę w pracy Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!\ A moje dziecko uznało że tak poważny wiek zwalnia go z obowiązku spania, oczy trze, marudzi ale spał dziś może 10 minut....
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na Sorze bo w domu film mi sie urwał.I się przewróciłam
![]() ciśnienie wyszło ok ale mówili że w moim stanie lepiej na Sor jechać na badania.Byłam tam bardzo długo.Ale niby wszystko w normie. Ost mam masę problemów i mówili że może początek nerwicy ![]() a zapomniałam ze wygrałam na FB jakis krem czy cos. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-02-15 o 17:20 |
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby wszystkie ząbki jej tak wychodziły to przeżyje zabkowanie
Kajool - ja bym wzięła puzzle - bardziej kreatywne na potem niż mata - aha i kupiłam jeszcze i wczoraj mi przyszedł dzbanek filtrujący do wody Anna - kompatybilna w wkładami Brita i innymi - dla mnie bomba - nareszcie nie mam kamienia w czajniku
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik a tak z ciekawości zapytam bo czytam poczekalnię z lutego: udało się coś wykombinować z 6tys macierzyńskiego?
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam Twoje posty ![]() Jak zdążyłaś wszystko koło siebie zrobić, najbardziej mi utkwił peeling stóp dla zębola!Cytat:
|
||
|
|
|
#500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
heloł
nie wyrabiam ![]() w sensie wyrabiam się ale wizazu już nie ogarniam Cytat:
co do kregosłupa polecam isc na masaż ![]() ![]() boshe bidulo co sie stało ps juz przeczytałam Cytat:
Brumeczku bardzo mi przykro ze migrena Cytat:
|
|
#501 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem co jest graneCytat:
W głowie mi się to nie mieści.. można bezkarnie porzucić niemowlaka w stercie gruzu i nic za to nie grozi.. paranoja! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wygranąBiedna.. trzymam kciuki za Ciebie.. będzie dobrze Jestem załamana.. właśnie się dowiedziałam, że moja mama ma raka nic mi nie mówiła mimo, że wie od czasów kiedy byłam w ciąży.. nie chciała mnie martwić.. z jednej strony jest mi przykro, że nic mi nie powiedziała tyle czasu (tłumaczyła że byłam w ciąży, potem karmiłam i chciała mnie chronić
|
|||||||
|
|
|
#502 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() U nas biało za oknem, ale temperaturka fajna. Jutro może zabiore Domka na spacer, tylko nie mam folii na sacerówke W zestawie była tylko do gondoli, muszę dokupić, zaraz poszukam na allegro. też walczyłam parę lat z tym cholerstwem Nawet leżałam na urologii, dostałam jakies lekarstwa, kroplówki i od tmtej pory tfi tfu spokój.ADASIU ![]() Cytat:
za ząbka ![]() Co się stało?! Doczytałam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Julci ![]() Domcio dalej szczerbak mały ![]() Marinko jest Ci ciężko dlatego tak myślisz Igor jest bardzo wymagający, Ty jesteś praktycznie sama.Ja za to jak widzę kobietę w ciąży to zazdroszczę... W prawdzie mam brzdąca, ale nie mam już tych kopniaczków, które uwielbiałam |
||||||
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Twojej mamy, a Tobie dużo siły kochana, musisz wierzyć, że będzie dobrze |
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
ja poluje na BB cream Garnier na FB ![]() Cytat:
a jakiej firmy masz filtry? u mnie problem z kamieniem minął od ręki a mamy bardzo twardą wodę Cytat:
trzymam kciuki za mamę i po części nie dziwie się że mama Ci nie mówiła - na jej miejscu zrobiłabyś tak samo. Nie miej żalu do niej że Ci nie powiedziała. Będzie dobrze - nie wolno Ci myśleć inaczej
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Boshe Nataszka..to straszna wiadomość. Wierzę, że mama z tego dziadostwa wyjdzie i wygra. Nie miej jej za złe że Ci nie powiedziała, taki stres w ciąży nie był wskazany
Beatka ![]() już go wyraźnie widać? miała wcześniej kreseczkę?Wczoraj pisałam, ale dzisiaj się powtórzę bo żadna nie zareagowała. Chodzi mi o obecnośc kalinki w klubie. Wczoraj w nim była, dzisiaj też. Nie udziela się o dawna. To nie w porządku wobec nas.
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbkaNataszka strasznie mi przykro z powodu mamy-mam nadzieję, ze z tego wyjdzie-trzymam kciuki mocno. Patik ja jestem za usunięciem Kalinki z K (jakby kto pytał. )
|
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja czytałam i dla mnie bez różnicy
. Ja niedługo też będę musiała się chyba pożegnać na wizazu i wywalić z klubu, bo brakuje mi czasu na wszystko ![]() Aaniu ucałuj Adasia za 8 miesięcy!
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() Brumku bardzo Ci współczuję tych migren...oby minęło ![]() Patik dostałam niestety już po to bardzo proste się okazuje.Przy drugiej ciąży mogę Cię wspomóc radą![]() mojego tż nie ma...dzwonił,że chyba pojedzie do szpitala bo coś go dziwnie głowa boli... do tego Nadia ma chyba poważną wadę wzroku,bo się ciągle o coś potyka,przymyka jedno oko podczas czytania i ogladania, pokazuje przedmioty palcem-pewnie jakieś podwójne widzenie,do tego Nikoś... w sumie nic potwornie strasznego,ale mnie to wszystko dobija... to się wygadałam ![]() Nataszka |
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też miało już nie byc, a proszę, udzielam się ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
daj znac też co z mężem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

)

dla dzieciaczków
CO za lekarz, żeby nie powiedzieć o czyś takim i nie uczulić rodziców 
i szczepienia Julci.
, oj dziołchy, co człowiek to charakter i nie ma co sie gniewać
tak mi szkoda tego dziecka

dolna jedynka
a kreseczki na dziąsełkach pokazały się kilka dni po tym jak pisałam że ona wciąż zębów nie ma. Dziś w nocy dwa razy budziła się i jak zjadła to wrzeszczała i na rękach tylko bo w łóżeczku krzyk - ale nie było tak tragicznie nawet. A to przez to że ząbek się przebijał właśnie - drugi pewnie niebawem wyjdzie 
klask i: