|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Pewnie z powodu tego, że moje dziecko było i jest dalej (odpukać) cudowne i moim zdaniem bardzo grzeczne Ciekawe jak będzie dalej...![]() Od urodzenia w nocy budził się bardzo rzadko, w ciągu dnia przegrzeczny (wiadomo raz na jakiś czas zdarzały się złe dni, ale ledwo o nich pamiętam, bo to mniejszość )Teraz też nie mam co narzekać ![]() Dlatego ja z mojego punktu widzenia wcale nie współczuje kobietą w ciąży ![]() Współczuję natomiast tylko tego, że muszą przechodzić przez ten cały poród... ![]() Cytat:
Zazdroszczę takich fanaberii ![]() Cytat:
On to tylko mleko i mleko, zupke co najwyżej jak mu ugotuje trochę zje i jabuszko starte, kaszki lewo daje cokolwiek wmusić w siebie, a mleko to wielbi niemiłosiernie...Ale lenia mam
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Karolineee u mnie nie dawno dama wstała o 1 i zasnęła dopiero o 3. Mąż był akurat na weekend. Ja nigdy jej nie noszę, zostawiam i albo marudzi albo zaczyna sobie pogadywać. Jeżeli zaczyna marudzić, śpiewam , ostatnio nawet mówię "Aniele Boże Stróżu mój.. " i czasem działa bo zasypia. Dostawiam do piersi głaszczę, ale nigdy nie noszę...nie chce mi się zwyczajnie wstawać.To mój mąż już nie wytrzymał, wstał i zaczął ją nosić...mówię że i tak nie zaśnie i tak nie zaśnie..on nerwa na nią na mnie, ale nic nie mówił...w końcu mi ją dał, dostała ponownie UU i zasnęła...Ja już wiem, że jak mi się rozbudzi to nie raz do 2h musi sobie "powariować"
|
|
|
|
#453 | |
|
Raczkowanie
|
Ojej.. a co się stało?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak widze swoje kolezanki w ciazy lub jakies babaki to teskni mi sie za tym
nie przeraza mnie ani porod ani mnostwo wyrzeczen i opuchlizna i klucie igla podczas pobierania krwi a tego nienawidze![]() nie wiem ktora pytala ale ja bym kupila puzzle i sie na nie czaje Co do wody na mleko, ja mam w termosie przegotowana i schlodzona do odpowiedniej temperatury. zapaleczka no nie wiem czy to tez jest takie dobre aby dziecko odstawilo mleko. A teraz Marysia marudzila, jeczala polozylam jej do lozeczka zrobilam mleczko wypila 50 ml i usnela, a rano jak jej probuje dac nie ma mowy. Kaszke mleczno ryzowa zje. |
|
|
|
#455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co Wy jakiś celibat macie?? sory za wścibstwo.Cytat:
Cytat:
Zrobiłam sałatke, a teraz idę rozwiesic pranie. A ja chciałabym miec trójkę dzieciaczków drugą też córeczkę-Lenke,a trzeciego chłopca, tylko praca mi w tym wszystkim przeszkadza.
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-15 o 12:55 |
|||
|
|
|
#456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam,
własnie skończyłam jeść, jadłam pomidorka z białym serkiem, próbowałam pomidora z cukrem, ale nie przeszło przez gardło, jakoś mnie wykrzywiło ![]() muszę spróbowac jeszcze ten Wasz rosół z ziemniokami ![]() dla AdasiaIza za zabkaCytat:
Cytat:
Stronczek nie jesteś w klubie?? Żaneta Ty tez nie ??.........hmmm , oj dziołchy, co człowiek to charakter i nie ma co sie gniewać o nie, co tym razem?? trzustka?? opowiadaj jak się teraz czujesz?? może mogłabyś iść do szpitala wcześniej, no co za lekarze, nie wiedziałam Cię dzisiaj , więc mam nadzieje,że Cię zostawili a nie puścili do domu, trzymam ![]() a u mnie biało, wietrxznie i w ogóle do doopy Kajool, Jacieeee-jak tam w pracy?? |
||
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
walcze z laktatorem... kinga od paru dni dostaje ra dziennie mleko MM i obiadek, wiec w sumie prawie 2 karmienia mi odpadły. UU nie rozumieja tego i produkcja w toku, piersi bola, sa pelne mleka. chyba bede dawal moje odciagniete mleko do zlobka, bo nawet juz w zamrazarce brak miejsca (zawalona zupkami i papkami kingi...)
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
agadus dzieki, ze pytasz. Szczerze to nie fajnie mi tutaj. Jestem po prostu nieszczesliwa, atmosfera tez nie pomaga. Fakt jest niby lepiej ale ja ciagle jestem poza nawiasem. Wiesz tak jakbym pracowala i nie pracowala. Wkurzam sie tez, bo jestem tez mama na pol gwizdka. Przyjde do domu i juz zaraz 18 i spanie nocne. Zyje od weekendu do weekendu. Nawet nie wiem jak to nazwac, co czuje.
Teraz jeszcze jestem przeziebiona, to juz w ogole i tesknie strasznie za tz. Zapomnialam Adasku kochany wszystkiego najlepszego z okazji 8 miesiecy!!!
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, co mama to inne zdanie. Odnośnie mojego wcześniejszego postu oczywiście. Fajnie się tak czyta, że ktoś ma inaczej. Monia, masz rację, zależy od dziecka, mój to nie jest nawet półdiablęcie, tylko diablę pełno parą. Wolałabym w kamieniołomach pracować, albo rodzić za wszystkie kobiety świata, niż potem przechodzić raz jeszcze to wszystko, co było po porodzie ( nie mówię tu o porodzie, o moich 23 szwach i rozdartej szyjce - to jest pikuś po tym co jest PO ).
Wkurzył mnie promotor, dzwonił do mnie w pon. że miałam wysłac mu listę mojej grupy, i jej tematów, więc zebrałam je i wysłałam. A teraz koleżanka dzwoni, że dzwonił do niej, że nie doszło mu. I z pretensjami do mnie. Mógł przecież dziadek do mnie zadzwonić... Boże, niby habilitowany jakiś tam jeszcze, a nie wie jak powinno się zachować. Nataszka, właśnie mój b. malo je. Niechętnie też wszystko inne. Słoiczki - obiadki średnio, deserki też średnio... Nie wiem o co kaman, bo nie miałam problemów nigdy z jedzeniem u niego. Urodził się b. duży miał 4300 i 63 cm, dobił prawie 12 kg... i się zbuntował... agadus dzięki. Nawet nie wiesz, jakby mi się przydało takie wsparcie... Kochana jesteś. To widzę, że z Oli też nie miałaś tak łatwo...Tym bardziej, z tego co pamiętam ona była bezbutlowa i bezsmoczkowa. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,1...wet_jesli.html heh, celne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-15 o 13:31 |
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marinko tak Oliwka była bezsmoczkowa i bezbutlowa, to sobie wyobraź, jak miała kolkę cały dzien na cycu wisiała, u mnie w domu to łóżko cały czas rozwalone, ja w piżamie i szlafroku chodziłam, koszmar, nawet ostatnio z mama rozmawaiłam, że tak było, a Nati jest zupełnie inaczej wygladam jak człowiek przynajmniej
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-02-15 o 13:44 |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się strasznie, zazdroszczę im i jest mi ich szkoda- to dopiero jest psychiczne ![]() Cytat:
![]() I jak w pracy? Zadowolona jesteś? Wdrożyłaś się? Winka nie podpijasz? ![]() A nie myślałaś żeby się na stałe do Niemiec przenieść? Do Tżta? |
||
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
nie nadrobie Was niestety ![]() Nikoś ma zapalenie oskrzeli,nie dosc że już miałam wszystkiego dosc,to jeszcze doszły oskrzela ![]() we wtorek do kontroli... usypiam na stojąco ze zmęczenia... subskrybowałam Was,może uda mi się kiedyś znów pojawić. Pozdrowionka dla mam , dla dzieciaczków
|
|
|
|
#465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gorszy grzyb który wyłazi...normalnie nie wiem jak z tym walczyć, w zimnie i tak nie bardzo co z tym zrobić. I na dłuższą metę to szkodzi zdrowiu. nie, ja wieczne infekcje i globulki cały czas. Ale i libido słabe.. Raz czy dwa zdarzyło się zgrzeszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie wkurza takie przedmiotowe traktowanie ludzi Cytat:
Babonik o ludzie, biedny Nikoś. Skąd to się wzięło? Myślałam o Tobie ostatnio, ze ocs Cię nie ma.I mezszares a Ty gdzie? Słyszałyście że wypuszczają matkę Magdy z aresztu? To jakiś absurd
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
patik no właśnie słucham w tv... Ta matka magdy na identyczną datę urodzenia jak i ja. Szok. ( bo sąd mówił włąsnie )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-15 o 15:11 |
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze Cię rozumiem, czas leci szybko, dzień za dniem taki sam.. i na nic nie ma czasu ![]() Cytat:
może uda mi się kiedyś do Was wybrać ![]() słyszałam ![]() i ogladałam dziś Jackowskiego który się wypowiadał że wg niego ta wersja dalej jest nieprawdziwa...
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn zwalczyło na okres wiosna lato jesień a w zimie ponownie się pojawiał...ponoć w LIDLU jest jakiś dobry preparat na grzyba. Uszczelnij okna jeżeli masz taką możliwość, bo to się robi z tego że w domu masz ciepło a na zewnątrz jest za zimno. Pajęczyny - moim zdaniem to z palenia w piecu bo są śmieszne takie czarne .... Słyszałam |
|
|
|
|
#469 | ||
|
Zadomowienie
|
hehe ani z jednego ani z drugieo powodu. Niedobre bo od 7 do 8 jak lezalam to darl sie w nieboglosy do zabwek i sie wyglupial zebym wstala (zawsze tak robi) a jak ja wstalam to on w kime odrazu....wredota i juz
a co do usypiania zawsze sam usypia ![]() Cytat:
czyli mama no tak tyle chłopa w domu to bedzie coreczka mamusi.... oj biedne te chlopaki gonic bedziesz ah gonic Cytat:
![]() a ja juz bylam na poczcie na ktorej spedzila godzien z wysylkami dziec po obiedzie dzis puree zemniaczano -marchewkowe z jagniecinka ![]() ja tez po obiedzie zrobilam sobie sos chrzanowy ![]() noi Igorzasty na balkonie ale wlasnie ide go sciagnac bo 40 min mu styknie
|
||
|
|
|
#470 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ADAMIE mój kochany - sto lat od cioci Kasi (cichej wielbicielki) i Tymusia
Czołem piękne kobiety ![]() Dziękuję bardzo za kciuki A tak serio to wypytał mnie dokładnie o wszystko, kazał kilka dziwnych ćwiczeń zrobić i stwierdził że to najprawdopodobniej migreny Dał jeszcze skierowanie do neurologa.Oczywiście leki na to są, skuteczne nawet, ale w moim przypadku nie wchodzą w grę, bo karmię Tymcia. I nie odstawię go jeszcze przez parę miesięcy, więc muszę się przemęczyć. Cytat:
CO za lekarz, żeby nie powiedzieć o czyś takim i nie uczulić rodziców ![]() Cytat:
![]() Czyli u Was tez szybko poszło ![]() Cytat:
![]() A polecam puzzle zdecydowanie. Taka mata to jak kocyk prawie. Drogi kocyk A puzzle starsze dziecko może składać w domki itp i tez ma radochę ![]() ![]() Cytat:
Drugie zaraz prawie, a trzecie może jakieś 4-5 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) facet. Ale nie śmiałabym powiedzieć, ze było tak samo gdybym miała nerwowe dziecko albo przeżyła traumę przy porodzie, czy była samotną matką. Dlatego rozumiem Twoje podejście Cytat:
I bardzo dziękuję Nerolko Tzn. można ale trzeba robić 24-godzinną przerwę (tak mój lekarz powiedział), więc na razie odpada.
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() Patik ponoć u alergików często byle infekcja kończy sie na oskrzelach,albo płucach ![]() pani dr powiedziała,że możemy liczyć na więcej takich przygód,więc kupiłam dziś inhalator,bo póki co jedziemy na pożyczonym.A nie było nas bo nie daję radę ogarnąć życia |
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku słońce
My też już po zapaleniu płucek u malucha. Jeszcze pokasłuje.
|
|
|
|
#473 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja mam zupełnie inaczej, zazdroszczę trochę że będą miały takiego małego, bezbronnego bobasa Ale, jak już wyżej pisałam, rozumiem Twoje podejście ![]() Cytat:
![]() Za co się zabrać? Widzę że wybrałaś właściwie i zaczęłaś od Wizazu ![]() Cytat:
A może ta trzydniówka? Sweet ostatnio przez to przechodziła, to może ci dokładnie opisać jak taka wysypka wygląda... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z ciuszków wcale się nie śmieję, bo mam to samo ![]() Cytat:
![]() Współczuję kręgosłupa. To ostatnio jakaś forumowa przypadłość ![]() Ojej! Karetką? To musiało poważnie Cię dopaść ![]() Patki, padłam ze śmiechu
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cofnijmy się rok wstecz ----------------> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=499149&page=135
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziubek a czy Ty przypadkiem nie masz wizyty neuro z Szymkiem?
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do niejedzenia to może po prostu ząbkuje dalej i dlatego? bo i choroba się nałożyła i pewnie dlatego apetytu mu brakuje.. Cytat:
i myślę że mogłabym drugi raz rodzić choć wiem co mnie czeka - ale ja mam krótką pamięć i szybko zapominam ![]() Cytat:
tak - próbuje - ale ona nie łapię o co kaman - ostatnio umię jedynie bu-bu i by-by mówić ![]() Cytat:
biedna.... znowu Cię dopadło.... ![]() oby nie ![]() Cytat:
ja też mam pajęczyny - i non stop sprzątam je a one na nowo wyłażą Żanetko - doszedł mi nawilżacz - kupiłam ostatecznie ten: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...094476150.html jest super jak na razie - ma płynną regulacje poziomu nawilżania, cichutko chodzi, spokojnie można włączyć na noc, brzęczy troszeczkę, tak jak pompka napowietrzająca w akwarium cichutko, nie przeszkadza w spaniu, jest nieduży, i na razie się sprawdza i u tego sprzedawcy kupowałam w niedziele a we wtorek juz miałam w domu więc ekspresem doszło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-15 o 16:31 |
||||||
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Marinka przepraszam,nawet nie wiedziałam,że Wy też po zapaleniu,w dodatku płuc
cholera jasna,niech przyjdzie wiosna i życie zrobi się bardziej "kolorowe" bo póki co to strasznie szara ta rzeczywistość![]() Patik to oby się słowa lekarek nie sprawdziły
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kopniaczkami i w ogóle
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-15 o 16:32 |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ah ostatnio tez myslalam o tym zeby odwiedzic stare watki ![]() ja to pamietam jak zmalowana nas straszyla ze rodzi a my sie sralysmy ze to juz ...a tu figa wracala do domu i mowila ze jeszcze nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

)

Pewnie z powodu tego, że moje dziecko było i jest dalej (odpukać) cudowne i moim zdaniem bardzo grzeczne
Zazdroszczę takich fanaberii 

i tyle u nas...

dla Adasia

wiec wykorzystuję każdą chwilę z nią. 
dla dzieciaczków
Myślałam o Tobie ostatnio, ze ocs Cię nie ma.