|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
a powiedzcie mi czy ręcznik dla dziecka też muszę spakować do szpitala? oraz czy potrzebne są gaziki, szczoteczka i grzebyk do włosków?
|
|
|
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze, główka do góry Każda z nas się obawia najgorszego, ale musimy myśleć pozytywnie bo inaczej oszalejemy. Trzymaj się cieplutko |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma dobrze, że u Ciebie wszystko ok, a reszta wiadomości przerażająca
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- ok ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
dlatego ciągle to odkładam ![]() w sklepie ceny są kosmiczne, a na allegro jest znacznie taniej ![]() a co do rozmiaru nie wiem sama
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
cottonpuma dobijające jest to co piszesz, współczuje że musisz na te wszystkie tragedie patrzec, cięzko mi jest wyobrazic sobie co czuje kobieta która musi urodzic martwe dziecko ....
ja tez te staniki odkladam i odkladam, najlepiej by bylo isc do sklepu przymierzyc i kupic, ale takie to drogie
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobie, ale najpierw napisze co u mnie po wizycie
![]() A wiec maluszek bardzo nisko, co oczywiscie nie jest nowoscia, ale udalo sie go pomierzyc zeby zobaczyc orientacyjna wage. Wiec wazy sporo, bo juz 2900 gr. Ale chyba to nie jakos duzo? W sumie jak tak licze, Filip urodzil sie z waga 3400 gr a urodzil sie w 38 tyg, wiec jesli teraz maluszek w brzuszku ma 2900 to jesli urodzilby sie za 2 tyg, to chyba tez tyle by wazyl. Ale z ciekawosci sprawdze sobie normyPoza tym doktor powiedzial, ze ma dluuugasne nogi, ale to juz slysze poraz ktorys takze koszykarz mi rosnie w brzuszku chyba hihi.Ale maz jest wysoki wiec maly pewnie po nim taki duzy ![]() Poza tym wszystko ok, szyjka ok, krazka doktor do porodu nie bedzie usuwac, bo powiedzial, ze bez niego gdyby sie akcja porodowa rozpoczela, to moglabym nie zdazyc dojechac do szpitala. Takze dopiero na izbie przyjec bede go miala usunietego przy porodzie. Mam jeszcze ostatni raz badania zrobic morfologie, wr, hbs i mocz ogolne. Takze ogolnie super, za 2 tyg. wizyta, ale nie wiem czy dotrwam
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-15 o 17:43 |
|
|
|
#2706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam jeden w h&m (59zł) niby do karmienia, ale bardziej na teraz potrzebowałam, bo się nie mieściłam w stare i fajnie trzyma, ale skoro jeszcze się piersi powiększą to potem chyba będzie za mały...
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
cotonpuma to straszne co piszesz... nikt nie powinien tego przechodzić! Ty się tam trzymaj i myśl pozytywnie...tylko tyle możesz teraz robić
BuziakiCytat:
Cieszę się, że wszystko OK. no i waga już bardzo fajna ciekawa jestem kiedy Urodzimy...JA mam dziś ( zresztą jak codzień) ciągle skurcze, nie jestem w stanie ich policzyć...są dość mocne... nic w sumie mi się na dłużej nie wyciszyło, jest jak przed szpitalem...no trochę spokojniej było w szpitalu... i cieszę się, bo synek zyskał tam dodatkowy tydzień w brzuszku jakby co...jest już chyba b. nisko... A jak Aga z twoim kroczem, spojeniem i pachwinami bo wiem, że Cię bolało wcześniej... ja już nie wiem co robić czasami...???
|
|
#2710 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A ten krazek nie sprawi np ze przenosisz dziecko?Nie wiem nic na temat krazkow,dlatego pytam.
|
|
#2712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam. Po pierwszym porodzie przychodzila do mnie z przychodni, ale nie pamietam czy maz jakies nazwisko wczesniej nie pisal w deklaracji, mozliwe ze tak to bylo. Cytat:
))A w ktorym Ty jestes tygodniu? Bo widze, ze Twoj maluszek wazy tyle co moj ![]() Dziekuje ze myslisz Mialam o 16:30 ale jedzie sie tak wolno przez te zaspy sniezne ze w sumie 1,5 godziny mnie w domu nie bylo ![]() Cytat:
No i wspolczuje, ze musisz ogladac takie smutne sytuacje ![]() Cytat:
Cytat:
Bo jesli kapia to recznik sczoteczka Ci niepotrzebne.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-15 o 18:08 |
|||||
|
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to Ty też już niedługo będziesz miała przy sobie maleństwo
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
Witam! U mnie już nastrój tłusto-czwartkowy. Właśnie skończyłam piec pączki wyszło ich 40 szt.
(- 3 które musiałam spróbować czy się dopiekłyA jeśli chodzi o ten wyciąg czy olej z wiesiołka to na pewno jest on głównym składnikiem tabletek Oeparol + do tego jeszcze omega3 i 6.
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie razem z Toba! Co do stanikow to nam mowila polozna ze teraz mozna juz kupic, one z reguly sa takie dosyc elastyczne wiec ja nawet nie pomyslalam ze moglyby mi sie piersi az tak powiekszyc ze mi sie nie zmieszcza ![]() Cottonpuma, wspolczuje Ci bardzo atmosfery i przezyc, nie powinno sie w ciazy obserwowac takich przypadkow, nie mowiac juz wogole ze zadna kobieta nie powinna nigdy czegos takiego przezywac
|
|
#2716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
niestety muszę przyznać, że ja też...
ja na stronie szpitala mam napisane, żeby mieć 3 komplety. ja nie mam... Cytat:
super, że wszystko dobrze Cytat:
smutno jest czytać takie wiadomości. Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=VT-E7...eature=related patrzcie jaka gaduła
|
|
#2717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak leze, jest lepiej. Malutka wogole mnie pachwiny nie bolaly jak lezalam plackiem, tak jak juz Ci pisalam, przeszly wszystkie bole, od kiedy troszke chodze po domku, to delikatnie mnie pobolewa, jednak nie az tak mocno jak przed ta wizyta co okazalo sie ze szyjka tak krotka. Takze mysle ze ten bol pachwin byl spowodowany ze dzidzia byla bardzo nisko. A teraz jak malo chodze, mam krazek wiec dzidzia ma blokade, wiec moze dlatego az tak mnie nie boli, ale ja wogole z domku nie wychodze, nie schylam sie, nie dzwigam wiec moze tez dlatego nie boli az tak mocno. ![]() Cytat:
![]() A to ze mam krazek, przenoszenia nie spowoduje, bo on nie blokuje skurczow a tylko trzyma szyjke jej dlugosc ze sie nie skraca, ale nie wiem dokladnie, bo nie spytalam o to lekarza. ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Wszystko sie okaze z czasem. Najwazniejsze ze 2 tyg jeszcze musze spokojnie dotrwac a potem juz dzidzia jest bezpieczna ![]() Myslalam, ze za 2 tyg. lekarz usunie krazek i ze troszke sie poprzytulam z mezem bo nie przytulamy sie tak blisko od praktycznie polowy ciazy ;/ ale niestety nic z tego bo krazek zostaje wiec z nim sie nie da chyba poza tym nie wiem czy mozna, ale chyba nie?A jeszcze przed wizyta dostalam smska od konikoni Ze zostala wypisana juz ze szpitala dzis, ale o godz. 16 jeszcze siedziala w pizamce na lozku, bo czeka na meza ktory utknal w korku przez wypadek tirow, wiec bidulka czekala bo bez rzeczy byla i nie ma jak wyjsc z oddzialu... Prosila o kciuki, zeby szczesliwie dojechala do domku ze szpitala, bo dzis naprawde na drodze jest masakra przez ten snieg. Pozdrawia nas wszystkie! Czekamy az sie odezwiesz kochana!
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka super, że wszystko dobrze po wizycie!!
Cytat:
![]() Do mnie w końcu zadzwonił szpital z datą USG. Już nie mogę się doczekać 21.02
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
spakowałam część torby a jeszcze wiele muszę spakować, a miejsca tyle co nic
jak ja to zmieszczę sama nie wiem. |
|
|
|
#2720 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konia no na drogach masakra! Mam nadzieje ze podroz minie szczesliwie!
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka Pytałąś Monikę_krk o to który tydzień... a ja doczytałam, że twój dzidziuś waży 2900 a Moniki 1950...więc kilo mniej
hihiI wiesz z tym leżeniem to racja teraz to dla mnie jedyny ratunek...ale pomimo zastrzyków co 6h w szpitalu i ciągłego leżenia nadal je miałam... teraz nie ma papaweryny i jest jak przed szpitalem... lekarz zmniejszył mi mi dawkę fenoterolu z 8x na 6x... W domku leżę...wstaję po nocy robię śniadanie potem kanapa...jakieś siku...o 14 obiad... dziś ugotowałam zupkę, a raczej sama się gotowała bo z mrożonki... to może z 20 -39 min postałam Prasowałam pościel maluszka na siedząco no i z godzinkę byłam na nogach... bo układałam w komodzie Tymonka...i przebrałam pościel... nic nie dźwigam, pomagam sobie jak mogę mąż tez mi pomaga, każe leżeć ale w tej komodzie to musiałam sama to zrobić i teraz od 17 leżę i skurcze i tak są...a w ciągu dnia nie liczę ale ok 30 pewnie...cud, że ta szyjka jest mocna...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-15 o 18:50 |
|
|
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam od rana i cieszę się, że dobre wiadomości same
Cottonpuma rzeczywiście niewesoła atmosfera w tym szpitalu i nie dziwię Ci się nastroju ![]() Konia za bezpieczny powrót do domu.Jakoś kiepsko się czuję TŻ na swoim durnym meczu i ja tak siedzę z rodziną przed TV, a mamuśka szykuje ciasto na pączki i faworki miałam nie jeść dziś słodyczy, ale oczywiście nie wytrzymałam.Kupiłam małej niedrapki i frotte rękawiczki na wyjście oraz smoczek z canpola, bo były przecenione z 15zł na 4zł, więc szkoda było nie wziąć, a jeśli nawet nie użyjemy to może komuś kiedyś się przyda ![]() Co do imion to u mnie na Laurę różnie reagują - niektórzy zachwyceni, a niektórzy "co to w ogóle za imię" np. moja mama, a jak mówię do niej żeby wymyśliła lepsze to cisza
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska i monika_krk super ze po wizytach wszystko dobrze.
Cottonpuma oby jak najszybciej Ciebie wypisali. jak cieplo dzis na dworze, pochodzilam pol godzinki, teraz pies spi a Tz pojechal do fryzjera i na male zakupki spozywcze. my chyba jutro paczkow nie bedziemy mieli, bo trzeba byloby jechac jakies 25km, no chyba ze w dzien bede sie dobrze czula to podskocze. |
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
a u nas sypie i sypie a mężu na szkolenie pojechał i wraca jutro czyli czeka mnie samotna noc
- bez chrapania przynajmniej![]() dziewczynki zobaczcie sobie to http://www.youtube.com/watch?v=z1_qNmtSe8c pełen szacun dla dzieciaczków oh jak ja bym chciała żeby moje dziecię miało pociąg do tańca - bo nie chcę do niczego zmuszac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2727 | |||
|
Raczkowanie
|
Właśnie na TVN w Faktach historii dziewczynki, która urodziła się przed terminem, żeby jej umierający tatuś mógł ją utulić... życie pisze czasem okrutne scenariusze...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laura bardzo ładnie!
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po powrocie z ciężkiej przeprawy do szpitala na usg...pogoda straszna, sypie i sypie, a miałam tam ok 30km drogi, więc trochę mi to zajęło. No ale juz jestem w domku i popijam herbatkę
![]() Piotruś waży 1920 g ![]() wszystko w porządku, wymiary wszystkie w normie. Trochę ginkę zaniepokoiło, że ma bardzo niziutko główkę...jeździła mi tą głowicą praktycznie po wzgórku żeby ją zmierzyć, także zaleciła, żebym leżała jak najwięcej z nogami do góry... ![]() No i powiedziała że krążek zdejmie jak będzie ukończony 38 tydzień...nie wcześniej...w sumie to dobrze, bo będę miała pewność, że jak urodzę dzień po zdjęciu krążka to dzidziuś będzie już na pewno donoszony ![]() Takze możliwe że urodzę w ostatnim tygodniu marca...oby tylko nie 1 kwietnia ![]() a teraz idę Was nadrbiać
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam taki mały problem... dostałam od mojej gin na ostatniej wizycie betadynę w globulkach i jakoś tak dopiero dzisiaj przeczytałam ulotkę i się przestraszyłam.... bo są przeciwskazania do stosowania w ciąży... Dziewczyny, czy któraś z Was to brała?? |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
spakowałam do torby:
* 4 koszule - jedna do porodu i 3 na zmiane * 10szt. majtek jednorazowych * 7 pieluch tetrowych * pół paczki pampersów (21szt.) * chusteczki nawilżające * podpachy te wielkie 2opakowania * podkłady Seni i jedne inne mniejsze * suszarke i prostownice * szlafrok * 2 ręczniki miały i duży * klapki pod prysznic * 6 zestawów ciuszków dla malucha * szczoteczke + grzebyk * mini kosmetyki dla malucha * skarpetki dla mnie * majtki zwykłe dla mnie a muszę jeszcze zapakować: * laktator * butelke do mleka * smoczek * wkładki laktacyjne * nakładki na sutki * kapcie * staniki do karmienia * przybory toaletowe + kosmetyki dla mnie * czopki, maść na sutki, tantum rosa, * sztuće, kubek, talerzyk * coś na wyjście dla malucha jakis kombinezon * kocyk, becik * ciuchy na wyjście dla mnie * papier toaletowy * ręcznik papierowy I nie wiem gdzie ja to wszystko upchnę miejsca już mam tyci tyci...a jeszcze jakieś wody, napoje izotoniczne + jedzenie ? - to chyba w reklamówke wezmę ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

)
wszystko będzie dobrze, główka do góry 

więc raczej po mamusi niż tatusiu

i może nawet bym jej to wybaczyła i skusiła się to imię, ale pół roku temu mój mąż ją spotkał z 3 tyg synem i uwaga uwaga!!! synek ma na imię tak jak mój mąż

TŻ na swoim durnym meczu i ja tak siedzę z rodziną przed TV, a mamuśka szykuje ciasto na pączki i faworki