Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 20:54   #2551
coventry
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dr Krzyżanowski, przyjmuje w luxmedzie i i ma tez swoją prywatną praktykę.
Poleciła mi go przyjaciółka, która studiuje medycyne, zresztą w necie nie znalazłam o nim ani jednej złej opinii. ponoć rewelacyjny.
Dzieki wielkie za info, ja się oważnie zastanawiam nad wizytą u prof. Oleszczuka, pewnie jest Ci znany bo miałaś doświadczenia z kliniką na jaczwskiego jak czytałam kiedyś, ja osobiście obecnie nie mieszkam w lublinie tylko 50 km, ale chodze do lekarza w luxmedzie, który jest "uczniem" Oleszczuka, ale cały czas targają mną wątpliwości, chociaz do tej pory nie mogę narzekać, jak miałam problemy pokierował mnie do wawy do konkretnego lekarza pomógł, ale jednak jakoś wydaję mi się zbyt mało kontaktowy

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

opisze swój przykład może którejś z WAS akurat pomoże, jestem teraz w 8t4d i miałam okropne mdłości i wymioty, da dni temu znajoma maojego męża, która jest lekarzem ( nie gin.) zapytała się czy jem ogórki kiszone, ja wogóle ie miałam ochoty na ogórki, jadąlm tylko chlebek z masełkiem ewentualnie dobrej jakosci niewedzona wędlina i też czasami nie wylaowała w wc zupa pomidorował, no i lekarka mowi do mojego małaża żebym jadla ogórki kiszone, on mi to mówi a ja na samą mysl o nich odrazu do tolety, ale zrobił kanpeczkę z masełkiem wędinką i pokroił ogóreczka, zjadłam..... muli ale nie wymiotowalam, teraz wmuszam jedną taką kanapeczkę i jest mi lepiej, nie wiem czy to siłą sugesti czy coś w tym jest ale od tamtej pory już nie wymiotuję, moze i trochę muli ale nie ma porównania do tego co było
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 21:03   #2552
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Witam Was bardzo serdecznie . Śledzę wątek od 2 tygodni, bardzo mi się tu podoba i oficjalnie chciałabym prosić o przyjęcie mnie do Waszego grona.

Mam na imię Magda, 30 lat już skończone i w poniedziałek potwierdzony został badaniem usg 7 tc. Tp - 3 października. To będzie nasz pierwszy dzidziuś
Witaj to Twój dzidziuś urodzi się w moje urodziny może mój też

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
[/COLOR]opisze swój przykład może którejś z WAS akurat pomoże, jestem teraz w 8t4d i miałam okropne mdłości i wymioty, da dni temu znajoma maojego męża, która jest lekarzem ( nie gin.) zapytała się czy jem ogórki kiszone, ja wogóle ie miałam ochoty na ogórki, jadąlm tylko chlebek z masełkiem ewentualnie dobrej jakosci niewedzona wędlina i też czasami nie wylaowała w wc zupa pomidorował, no i lekarka mowi do mojego małaża żebym jadla ogórki kiszone, on mi to mówi a ja na samą mysl o nich odrazu do tolety, ale zrobił kanpeczkę z masełkiem wędinką i pokroił ogóreczka, zjadłam..... muli ale nie wymiotowalam, teraz wmuszam jedną taką kanapeczkę i jest mi lepiej, nie wiem czy to siłą sugesti czy coś w tym jest ale od tamtej pory już nie wymiotuję, moze i trochę muli ale nie ma porównania do tego co było
Dzięki, spróbuję spróbować tego ogórka
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 21:05   #2553
Elmiria
Raczkowanie

Cześć mamuśki!

Widzieliśmy z mężem dziś nasze maleństwo!!!: jupi:

USG pokazało, że maluszek ma 19mm i że to 8tydz. i 5dni
serduszko mu wali mega mocno i jest ruchliwy jak mamusia(a tatus mówi, że jak on)
Lekarz super, badania zlecił i skierowanie dał, więc będą na NFZ, o nic nie muszę prosić, sam pyta, sprawdza, doradza... ekstra!! Następnym razem kazał zapisać się za trzy tygodnie, bo wtedy będą badania genetyczne - też nie musiałam się upominać Jednym słowem JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!!

Na walentynki dostałam moje jedyne i przewspaniałe perfumy! I mam mega dzień, bo dostałam dziś pawo jazdy i jedździłam po raz pierwszy co za stresss! I dopiero jestem w domu, bo uczelnia, angielski...

Sojeczko, przykro mi, że tak się trafiło, moja poprzednia wizyta też była tragedia, więc zapisz się do innego i będzie ok!

Maggie, spokojnie, czosnek, gorące mleko i herbatka i zaraz będzie ok

Pozdrowionka!
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 21:09   #2554
m_moni
Zadomowienie

cały czas mnie męczy to badanie genetyczne. powiedzcie mi jeszcze czy do niego trzeba robić też badanie hcg i papp-a, bo wszędzie gdzie czytam o przezierności fałdu karkowego, to to usg łączy się z badaniem krwi
Stary 2012-02-15, 21:15   #2555
coventry
Raczkowanie

[QUOTE=Elmiria;32332171]Cześć mamuśki!

serduszko mu wali mega mocno i jest ruchliwy jak mamusia(a tatus mówi, że jak on)
Lekarz super, badania zlecił i skierowanie dał, więc będą na NFZ, o nic nie muszę prosić, sam pyta, sprawdza, doradza... ekstra!! Następnym razem kazał zapisać się za trzy tygodnie, bo wtedy będą badania genetyczne - też nie musiałam się upominać Jednym słowem JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!!

Na walentynki dostałam moje jedyne i przewspaniałe perfumy! I mam mega dzień, bo dostałam dziś pawo jazdy i jedździłam po raz pierwszy co za stresss! I dopiero jestem w domu, bo uczelnia, angielski...

no to można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb, ja byłam wczoraj oglądać Juniora i mój ma 1,89 cm i jestem w 8t4d a na genetyczne kazał lek za rowno 4 tygodnie przyjść i zastanawiam się czy to nie za późno, skoro Ty masz byc za 3 tygodnie?? no ale tak to z nami " babami w ciąży" jest zawsze się czymś zamartwiamy, że za dużo, że za mało , że za późno, że za wcześnie
Stary 2012-02-15, 21:19   #2556
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kochana dbaj o Was, odpoczywaj a małż trudno niech sam gotuje albo żywi się na mieście wówczas doceni co ma, Wy teraz jesteście najważniejsi, powiedz mu o swoich uczuciach rozmowa to skarb
jakoś nie mam serca, poza tym muszę coś ugotować, żebym sama mogła coś zjeść. Najwyżej nie będę więcej czekać z obiadem na jego powrót z pracy. Niech sam sobie odgrzewa...
Cytat:

opisze swój przykład może którejś z WAS akurat pomoże, jestem teraz w 8t4d i miałam okropne mdłości i wymioty, da dni temu znajoma maojego męża, która jest lekarzem ( nie gin.) zapytała się czy jem ogórki kiszone, ja wogóle ie miałam ochoty na ogórki, jadąlm tylko chlebek z masełkiem ewentualnie dobrej jakosci niewedzona wędlina i też czasami nie wylaowała w wc zupa pomidorował, no i lekarka mowi do mojego małaża żebym jadla ogórki kiszone, on mi to mówi a ja na samą mysl o nich odrazu do tolety, ale zrobił kanpeczkę z masełkiem wędinką i pokroił ogóreczka, zjadłam..... muli ale nie wymiotowalam, teraz wmuszam jedną taką kanapeczkę i jest mi lepiej, nie wiem czy to siłą sugesti czy coś w tym jest ale od tamtej pory już nie wymiotuję, moze i trochę muli ale nie ma porównania do tego co było
z tymi ogórkami i kapustą kiszoną coś jest na rzeczy, bo na początku ciąży tj. do mniej więcej 8 tc jadłam codziennie albo ogórki albo kapuchę i mdłości nie miałam. Dopiero ostatnio mnie od nich odrzuca (już chyba za dużo tego) i mdłości się pojawiają...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 21:25   #2557
coventry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
cały czas mnie męczy to badanie genetyczne. powiedzcie mi jeszcze czy do niego trzeba robić też badanie hcg i papp-a, bo wszędzie gdzie czytam o przezierności fałdu karkowego, to to usg łączy się z badaniem krwi
z tego co się orientuję to podstawowe badabie przeprowadzane w 12 tyg. to tylko usg bez innych badań( mierzone jest wtedy NT, czyli przezierność), natomiast test pappa wykonywany już jest płatnie , chyba że kobieta ma ukończone 35 lat to wtedy jest obowiązek wykonania całego kompletu badań genetycznych, czyli usg i z krwi, a czasami nawet nakłucia (amniopunkcja) w celu pobrnia wód oraz materiału dzidziusia do badania, ale to wyższa szkoła jazdy

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

czytałam że naturalnie kwaszone potrawy jak kapusta bądź ogórki ( ale takie bez nawozów sztucznych) posiadają właściwości przeciwwymiotne, i pewnie czasami u niektórych pań w ciązy organizm nie na darmo domaga się kiszonych spraw, u mnie pomogło może nie całkowicie wyeliminowało ale jest zdecydowanie lepiej
Stary 2012-02-15, 21:32   #2558
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki wielkie za info, ja się oważnie zastanawiam nad wizytą u prof. Oleszczuka, pewnie jest Ci znany bo miałaś doświadczenia z kliniką na jaczwskiego jak czytałam kiedyś, ja osobiście obecnie nie mieszkam w lublinie tylko 50 km, ale chodze do lekarza w luxmedzie, który jest "uczniem" Oleszczuka, ale cały czas targają mną wątpliwości, chociaz do tej pory nie mogę narzekać, jak miałam problemy pokierował mnie do wawy do konkretnego lekarza pomógł, ale jednak jakoś wydaję mi się zbyt mało kontaktowy

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Profesor rzeczywiście jest świetnym fachowcem, ale nie wiem czy w tym momencie jest jakaś szansa dostać się do niego.
W zasadzie to on uratował zycie i mnie i moim maluchom, bo ,zaden z lekarzy na oddziale nie potrafili odczytać USG, więc kiedy już 4lekarzy jednoczesnie stało nad monitorem w końcu poprosili o konsultacje profesora, on zakładał pessar, on go zdejmował, on też zlecił natychmiastowe cc, a potem odwiedzał mnie czesto na położnictwie no i chodził na OITN do moich dziewczynek żeby przekazywać mi informacje, których nie mogłam wyciągnąć od lekarzy.
Śmiał się też że na moim przypadku można niejeden wypasiony doktorat napisać.

Ja też mam do Lublina ok 50km, lekarz dotychczasowy też pracuje na jaczewskiego, a dr Krzyżanowski pracuje i rozwiązuje ciąże swoich pacjentek na Staszica, chociaż wolałabym rodzić w szpitalu który już znam czyli w SPK4..
Stary 2012-02-15, 21:37   #2559
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
z tego co się orientuję to podstawowe badabie przeprowadzane w 12 tyg. to tylko usg bez innych badań( mierzone jest wtedy NT, czyli przezierność), natomiast test pappa wykonywany już jest płatnie , chyba że kobieta ma ukończone 35 lat to wtedy jest obowiązek wykonania całego kompletu badań genetycznych, czyli usg i z krwi, a czasami nawet nakłucia (amniopunkcja) w celu pobrnia wód oraz materiału dzidziusia do badania, ale to wyższa szkoła jazdy

czytałam że naturalnie kwaszone potrawy jak kapusta bądź ogórki ( ale takie bez nawozów sztucznych) posiadają właściwości przeciwwymiotne, i pewnie czasami u niektórych pań w ciązy organizm nie na darmo domaga się kiszonych spraw, u mnie pomogło może nie całkowicie wyeliminowało ale jest zdecydowanie lepiej
Czyli ktoś mnie tu robi w bambuko, bo lekarz na ostatnim usg skierował mnie na to badanie genetyczne gdzie indziej, twierdząc, że on nie ma tak dokładnego usg do tego badania. Będzie mnie to kosztowało 260zł. A Wy macie to usg robione u swojego gina na normalnej wizycie ...

Kiszonych ogórków nienawidzę, ale jutro będzie ogórkowa
Stary 2012-02-15, 21:48   #2560
coventry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Profesor rzeczywiście jest świetnym fachowcem, ale nie wiem czy w tym momencie jest jakaś szansa dostać się do niego.
Ja też mam do Lublina ok 50km, lekarz dotychczasowy też pracuje na jaczewskiego, a dr Krzyżanowski pracuje i rozwiązuje ciąże swoich pacjentek na Staszica, chociaż wolałabym rodzić w szpitalu który już znam czyli w SPK4..
prawdopodobnie na chodzki 2xw tyg. przyjmuje, muszę zasięgnąć języka bo mojego znajomego żona do niego chadzała prywatnie, to postaram się coś ustalić, ja tez wybrałąm PSK4 i mam nadzieję ze zdąże bo to moja pierwsza dzidzia i mam lęki dziś nawet wpadłąm na posmył żeby jeszcze tutaj gdzie obecnie mieszkam chodzić do gina żeby w razie co nie byc incoguto, ale mąż mówi że co nie żdązymy mam byc dorze i juz i jakoś tak mi się lepiej robi

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

[QUOTE=m_moni;32333341]Czyli ktoś mnie tu robi w bambuko,lekarz na ostatnim usg skierował mnie na to badanko genetyczne gdzie indziej, twierdząc, że on nie ma tak dokładnego usg do tego badania. Będzie mnie to kosztowało 260zł. A Wy macie to usg robione u swojego gina na normalnej wizycie ...
to ciesz się ze jest z Tobą szczery, prawdopodobnie ma starszy sprzet i tego nie ukrywa, u mnie jest podobnie i akurat mój twierdzi że ma dobry sprzęt jednak juz kiedyś zasugerował wizytę w stolicy koszt 350 zł, ale gro moich koleżanek polegało na banadniu na tym przecie i niby ok. wszystko zalezy od jakości sprzętu jaki jest w gabineie na wyposażeniu, w usg genetycznym chodzi o dokonanie dokładnych pomiarów, który świadczy o stanie rozwoju i wykluczeniu niektorych chorób genetycznych a nawet serca
prawdopodobnie najllepszym specjalistą w tej kwestii jest dr roszkowski z wawy, ma super sprzęt i wiedzę tez ale podpytaj gda bo z tego co kojarze to ona jest jego pacjentką
Stary 2012-02-15, 22:15   #2561
m_moni
Zadomowienie

Dzięki coventry, uspokoiłaś mnie, teraz mogę spać spokojnie Najwidoczniej lekarz chce dobrze. Chociaż dziwi mnie to, że w Krakowie jest tylko kilka miejsc, w których można zrobić dokładne badania prenatalne
Stary 2012-02-16, 07:47   #2562
Sojka1990
Zadomowienie

heellloł ))

śpicie???

to chyba będzie dobry dzień. znalazł się mój telefon, zostawiłam wczoraj w gabinecie u gina :P tylko nie ma teraz jak go odebrać;/ musze czekać az chłop z pracy bedzie wracał to po drodze podskoczy bo ja niedługo w zupełnie inną stronę ruszam.
i nie chce mi się dziś nic robić a już na pewno nie wychodzić z domu...
Stary 2012-02-16, 08:06   #2563
Konczita
Zakorzenienie

...dzień dobry .. ale komu dobry temu dobry ...

mimo wsio miłego Wam życzę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:09   #2564
zielona1911
Zakorzenienie

witam tlusciutko
ja jestem przeziebiona od paru dni i niestety nie moge lekow roznych ale moj tz kupil mi taki obrzydliwy syrop dla ciezarnych,ale smakuje jak syrop malinowy do wody z ekstraktrem z czosnku...fuuuj
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:14   #2565
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

jakoś tak to mrocznie zabrzmiało.. co się stało???
Stary 2012-02-16, 08:51   #2566
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

No proszę, ciekawe. Ja jem dużo ogórków kiszonych, nawet wczoraj próbując zasnąć, musiałam wstać i zjeść ogórka bo mnie mdliło.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!

Wspaniałe wieści

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:

Hej Konczi. Co się dzieje?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Ja dzisiaj z trudem dotarłam do pracy. W tramwaju zrobiło mi się słabo, zlałam się potem, zaczęłam sapać a w oczach miałam coraz ciemniej. Modliłam się, żeby dotrwać do przystanku i nie zemdleć. Na przystanku wyleciałam z tramwaju i padłam na ławkę... Coś okropnego.
Zaczynam obawiać się lata, kiedy to będzie duszno i gorąco.

No ale już jest dobrze. Mam pączka i staram się jeszcze go nie zjeść
Życzę Wam dużo tłuściutkich pysznych wypieków. Smacznego!
Stary 2012-02-16, 09:12   #2567
Elmiria
Raczkowanie

Witam

Oby był dobry dla wszystkich ... dla mnie na razie dobry. Napawam się tymi kilkoma dniami po wizycie, kiedy w głowie jeszcze siedzą słowa lekarza "wszystko dobrze" i nie wlazło tam kolejne jakieś głupie zmartwienie ciężarnej

Boooożeeeee.... jestem ciężarna Wciaż od nowa to sobie uświadamiam i wtedy napływa fala radości Mąż chyba dopiero wczoraj poczuł to, że będzie ojcem, ciągle gadał o tym serduszku malutkim... laseczki, to będzie dobry dzień, bo nosicie pod sercem dzieciątka! Mimo wzystkie troski codzienności pamiętajcie o tym i wtedy każdy dzień będzie dobry
Hihi, mam poranny orgazm ciążowy

coventry, to super, że mamy taką samą sytuację. Nie martw się, jak już lekarz ci sam o tym badaniu powiedział, to zapewne będzie chciał je wykonać odpowiednio Badania te wykonuje się w okolicach 12tyg, więc nie masz powodu do obaw(... powiedziała ciężarna do ciężarnej)

m_moni, chyba masz dobrego lekarza, który poprostu w trosce o ciebie wysyła cię gdzie indziej. Bardzo często się zdarza, że lekarze pracują ze starym spętem, to nie ich wybór, taki zapewnia przychodnia, albo gabinet(chyba, że mają swój właśny). Zapisz się na NFZ do innego lekarza i nie będziesz musiała za to płacić.
Stary 2012-02-16, 09:15   #2568
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj jem pączki zjadłam juz 4
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:15   #2569
Elmiria
Raczkowanie

Dziekuję Agnus
Stary 2012-02-16, 09:23   #2570
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry.
Smacznych paczków dziewczynki
Wy już jecie,a ja dopiero będę je robićpostanowiłam zrobic sama w tym rokuciekawe czy coś uda się z tego zjeść hehehehe.
Moje dziecie wstało dzisiaj o 4 i oglądało bajki do 5.30 po czym poszło spać. Więc ja jakaś nie do życia dzisiaj.
I ciągle sypie śniegwięc później na saneczki
Konczita stało się coś??
Ja wyjatkowo od kilku dni nie martwie się o ciąże tylko się ciesze,ale jakoś nie mam pełnej wiary,że ja w ciązy chodzebo czuje sie jakbym nie była w ogóleale przynajmniej się przestałam zamartwiać,czekam cierpliwie do nastepnej wizyty
Miłego dnia kochane

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:28   #2571
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Hej dziewczynki, miłego pączkowania.

Ja zżarłam już jednego teraz mnie mdli

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:29   #2572
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry.
Smacznych paczków dziewczynki
Wy już jecie,a ja dopiero będę je robićpostanowiłam zrobic sama w tym rokuciekawe czy coś uda się z tego zjeść hehehehe.
Moje dziecie wstało dzisiaj o 4 i oglądało bajki do 5.30 po czym poszło spać. Więc ja jakaś nie do życia dzisiaj.
I ciągle sypie śniegwięc później na saneczki
Konczita stało się coś??
Ja wyjatkowo od kilku dni nie martwie się o ciąże tylko się ciesze,ale jakoś nie mam pełnej wiary,że ja w ciązy chodzebo czuje sie jakbym nie była w ogóleale przynajmniej się przestałam zamartwiać,czekam cierpliwie do nastepnej wizyty
Miłego dnia kochane

a wydawało mi się że wczoraj jeszcze się zamartwiałaś hmm... to jak to? nie martwimy sie wcale cieszymy sie i czekamy na wizyty ja mam 1.03. następna
Stary 2012-02-16, 09:37   #2573
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Dziewczynki, z góry przepraszam, że nie komentuję, ale padam na pysk i idę spać, obiecuję, że jutro napiszę co u nas
Mam tylko takie małe pytanie, bo oczywiście mam gonitwę myśli, chodzi o betę. 8.02 robiłam i wyszedł wynik 144, kolejną robiłam 13.02 i wynik 845. Czy to jest wystarczający przyrost? Z tego co czytałam, to powinno rosnąć m.in. 66% co 48 h, czy tak? Jestem straszna noga matematyczna
ellena, tobie należy się porządny kopniak w d....
Jak nie przestaniesz mi wyliczać bety to się normalnie do ciebie pofatyguję

Bete masz prawidłową i masz mi tu przyrzec, że nigdy już nie będziesz się nią zamartwiała! Beta to najgorsza zaraza z moich poprzednich ciąż. Nic , absolutnie nic nie przysporzyło mi tyle stresu co ona.

W tej ciąży nie robiłam jej WCALE. Masz się cieszyć każdą chwilą a nie zamieniać ją na matematykę. Basta
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:56   #2574
adunia89
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, pisałyście coś o przezierności, o której teraz niestety wiem już wszystko. Każda z nas powinna mieć wykonane to badanie do 12tc (gin dokonuje pomiaru na USG), norma w PL wynosi do 2,5mm ale jak jest już górna granica to mogą skierować Was na badania prenatalne. U mnie ta liczba jest kilkukrotnie większa, więc prenatalne mialam już zrobione. Teraz czekam na wyniki (połączenie USG z wynikami krwi), które są tak naprawdę statystyką, wynik to nic innego jak prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadą genetyczną (z. Downa, z. Edwardsa itp.). U mnie sytuacja wygląda na tyle źle, że nawet nie czekam na wyniki, a jadę do Łodzi na biopsje kosmówki... Nie chcę Wam już pisać, jak dokładnie u mnie się to przedstawia, tak bardzo cieszę się, że u Was wszystko ok, cieszcie się i głaskajcie brzuszki, trzymam za Was wszystkie kciuki.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-02-16 o 09:57
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:58   #2575
lukrecja_25
Wtajemniczenie

trzymam za ciebie kciuki kochana mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze
Stary 2012-02-16, 10:20   #2576
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Adunia, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, przecież to jeszcze wcale nie znaczy, że dzidziuś urodzi się z wadą genetyczną, to tylko prawdopodobieństwo. W którym tygodniu jesteś?

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-02-16, 10:26   #2577
sandra23s
Zadomowienie

ja wczoraj robilam pączuszki ale kazalam mezowi wziazc wszystkie do pracy bo jak ja bym sie do nich dopadla to by ani jeden nie zostal...

adunia89-trzymaj sie kobitko,a ja trzymam kciuki za ciebie i maluszka aby bylo jak najlepiej

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:27   #2578
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Adunia, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, przecież to jeszcze wcale nie znaczy, że dzidziuś urodzi się z wadą genetyczną, to tylko prawdopodobieństwo. W którym tygodniu jesteś?
Wiem, że to nic nie znaczy, ale lekarze każą nastawić się na różne zakończenia. Tak też robię, bo nie chcę się załamać jak okaże się, że nic z tego. Obecnie jestem w 12t4d i niestety wiem, że im dłużej czekam, tym gorzej.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:32   #2579
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaj jem pączki zjadłam juz 4
Mniaam, też bym tyle chętnie zjadła
Na razie zjadłam jednego i już myślę o kolejnym.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, pisałyście coś o przezierności, o której teraz niestety wiem już wszystko. Każda z nas powinna mieć wykonane to badanie do 12tc (gin dokonuje pomiaru na USG), norma w PL wynosi do 2,5mm ale jak jest już górna granica to mogą skierować Was na badania prenatalne. U mnie ta liczba jest kilkukrotnie większa, więc prenatalne mialam już zrobione. Teraz czekam na wyniki (połączenie USG z wynikami krwi), które są tak naprawdę statystyką, wynik to nic innego jak prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadą genetyczną (z. Downa, z. Edwardsa itp.). U mnie sytuacja wygląda na tyle źle, że nawet nie czekam na wyniki, a jadę do Łodzi na biopsje kosmówki... Nie chcę Wam już pisać, jak dokładnie u mnie się to przedstawia, tak bardzo cieszę się, że u Was wszystko ok, cieszcie się i głaskajcie brzuszki, trzymam za Was wszystkie kciuki.
Wygląda źle? To nie dziwię się, że się martwisz... Jesteśmy z Tobą Kochana
Stary 2012-02-16, 10:32   #2580
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Adunia, , będzie dobrze.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości