|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- opisze swój przykład może którejś z WAS akurat pomoże, jestem teraz w 8t4d i miałam okropne mdłości i wymioty, da dni temu znajoma maojego męża, która jest lekarzem ( nie gin.) zapytała się czy jem ogórki kiszone, ja wogóle ie miałam ochoty na ogórki, jadąlm tylko chlebek z masełkiem ewentualnie dobrej jakosci niewedzona wędlina i też czasami nie wylaowała w wc zupa pomidorował, no i lekarka mowi do mojego małaża żebym jadla ogórki kiszone, on mi to mówi a ja na samą mysl o nich odrazu do tolety, ale zrobił kanpeczkę z masełkiem wędinką i pokroił ogóreczka, zjadłam..... muli ale nie wymiotowalam, teraz wmuszam jedną taką kanapeczkę i jest mi lepiej, nie wiem czy to siłą sugesti czy coś w tym jest ale od tamtej pory już nie wymiotuję, moze i trochę muli ale nie ma porównania do tego co było
|
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki!
Widzieliśmy z mężem dziś nasze maleństwo!!! ![]() USG pokazało, że maluszek ma 19mm i że to 8tydz. i 5dni ![]() serduszko mu wali mega mocno i jest ruchliwy jak mamusia (a tatus mówi, że jak onLekarz super, badania zlecił i skierowanie dał, więc będą na NFZ, o nic nie muszę prosić, sam pyta, sprawdza, doradza... ekstra!! Jednym słowem JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!!![]() Na walentynki dostałam moje jedyne i przewspaniałe perfumy! I mam mega dzień, bo dostałam dziś pawo jazdy i jedździłam po raz pierwszy co za stresss! I dopiero jestem w domu, bo uczelnia, angielski...Sojeczko, przykro mi, że tak się trafiło, moja poprzednia wizyta też była tragedia, więc zapisz się do innego i będzie ok! ![]() Maggie, spokojnie, czosnek, gorące mleko i herbatka i zaraz będzie ok ![]() Pozdrowionka! |
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
cały czas mnie męczy to badanie genetyczne. powiedzcie mi jeszcze czy do niego trzeba robić też badanie hcg i papp-a, bo wszędzie gdzie czytam o przezierności fałdu karkowego, to to usg łączy się z badaniem krwi
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Elmiria;32332171]Cześć mamuśki!
Widzieliśmy z mężem dziś nasze maleństwo!!! ![]() USG pokazało, że maluszek ma 19mm i że to 8tydz. i 5dni ![]() serduszko mu wali mega mocno i jest ruchliwy jak mamusia (a tatus mówi, że jak onLekarz super, badania zlecił i skierowanie dał, więc będą na NFZ, o nic nie muszę prosić, sam pyta, sprawdza, doradza... ekstra!! Jednym słowem JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!!![]() Na walentynki dostałam moje jedyne i przewspaniałe perfumy! I mam mega dzień, bo dostałam dziś pawo jazdy i jedździłam po raz pierwszy co za stresss! I dopiero jestem w domu, bo uczelnia, angielski...no to można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb, ja byłam wczoraj oglądać Juniora i mój ma 1,89 cm i jestem w 8t4d a na genetyczne kazał lek za rowno 4 tygodnie przyjść i zastanawiam się czy to nie za późno, skoro Ty masz byc za 3 tygodnie?? no ale tak to z nami " babami w ciąży" jest zawsze się czymś zamartwiamy, że za dużo, że za mało , że za późno, że za wcześnie
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- czytałam że naturalnie kwaszone potrawy jak kapusta bądź ogórki ( ale takie bez nawozów sztucznych) posiadają właściwości przeciwwymiotne, i pewnie czasami u niektórych pań w ciązy organizm nie na darmo domaga się kiszonych spraw, u mnie pomogło może nie całkowicie wyeliminowało ale jest zdecydowanie lepiej |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zasadzie to on uratował zycie i mnie i moim maluchom, bo ,zaden z lekarzy na oddziale nie potrafili odczytać USG, więc kiedy już 4lekarzy jednoczesnie stało nad monitorem w końcu poprosili o konsultacje profesora, on zakładał pessar, on go zdejmował, on też zlecił natychmiastowe cc, a potem odwiedzał mnie czesto na położnictwie no i chodził na OITN do moich dziewczynek żeby przekazywać mi informacje, których nie mogłam wyciągnąć od lekarzy. Śmiał się też że na moim przypadku można niejeden wypasiony doktorat napisać. Ja też mam do Lublina ok 50km, lekarz dotychczasowy też pracuje na jaczewskiego, a dr Krzyżanowski pracuje i rozwiązuje ciąże swoich pacjentek na Staszica, chociaż wolałabym rodzić w szpitalu który już znam czyli w SPK4..
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiszonych ogórków nienawidzę, ale jutro będzie ogórkowa
|
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś nawet wpadłąm na posmył żeby jeszcze tutaj gdzie obecnie mieszkam chodzić do gina żeby w razie co nie byc incoguto, ale mąż mówi że co nie żdązymy mam byc dorze i juz i jakoś tak mi się lepiej robi---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- [QUOTE=m_moni;32333341]Czyli ktoś mnie tu robi w bambuko,lekarz na ostatnim usg skierował mnie na to badanko genetyczne gdzie indziej, twierdząc, że on nie ma tak dokładnego usg do tego badania. Będzie mnie to kosztowało 260zł. A Wy macie to usg robione u swojego gina na normalnej wizycie ... to ciesz się ze jest z Tobą szczery, prawdopodobnie ma starszy sprzet i tego nie ukrywa, u mnie jest podobnie i akurat mój twierdzi że ma dobry sprzęt jednak juz kiedyś zasugerował wizytę w stolicy koszt 350 zł, ale gro moich koleżanek polegało na banadniu na tym przecie i niby ok. wszystko zalezy od jakości sprzętu jaki jest w gabineie na wyposażeniu, w usg genetycznym chodzi o dokonanie dokładnych pomiarów, który świadczy o stanie rozwoju i wykluczeniu niektorych chorób genetycznych a nawet serca prawdopodobnie najllepszym specjalistą w tej kwestii jest dr roszkowski z wawy, ma super sprzęt i wiedzę tez ale podpytaj gda bo z tego co kojarze to ona jest jego pacjentką |
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki coventry, uspokoiłaś mnie, teraz mogę spać spokojnie
Najwidoczniej lekarz chce dobrze. Chociaż dziwi mnie to, że w Krakowie jest tylko kilka miejsc, w których można zrobić dokładne badania prenatalne
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
heellloł
))śpicie??? to chyba będzie dobry dzień. znalazł się mój telefon, zostawiłam wczoraj w gabinecie u gina :P tylko nie ma teraz jak go odebrać;/ musze czekać az chłop z pracy bedzie wracał to po drodze podskoczy bo ja niedługo w zupełnie inną stronę ruszam. i nie chce mi się dziś nic robić a już na pewno nie wychodzić z domu...
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
mimo wsio miłego Wam życzę
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
witam tlusciutko
ja jestem przeziebiona od paru dni i niestety nie moge lekow roznych ale moj tz kupil mi taki obrzydliwy syrop dla ciezarnych,ale smakuje jak syrop malinowy do wody z ekstraktrem z czosnku...fuuuj |
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
jakoś tak to mrocznie zabrzmiało.. co się stało???
|
#2566 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Ja dzisiaj z trudem dotarłam do pracy. W tramwaju zrobiło mi się słabo, zlałam się potem, zaczęłam sapać a w oczach miałam coraz ciemniej. Modliłam się, żeby dotrwać do przystanku i nie zemdleć. Na przystanku wyleciałam z tramwaju i padłam na ławkę... Coś okropnego. Zaczynam obawiać się lata, kiedy to będzie duszno i gorąco. No ale już jest dobrze. Mam pączka i staram się jeszcze go nie zjeść ![]() Życzę Wam dużo tłuściutkich pysznych wypieków. Smacznego!
|
|||
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Oby był dobry dla wszystkich ![]() Boooożeeeee.... jestem ciężarna Mąż chyba dopiero wczoraj poczuł to, że będzie ojcem, ciągle gadał o tym serduszku malutkim... laseczki, to będzie dobry dzień, bo nosicie pod sercem dzieciątka! Mimo wzystkie troski codzienności pamiętajcie o tym i wtedy każdy dzień będzie dobryHihi, mam poranny orgazm ciążowy ![]() coventry, to super, że mamy taką samą sytuację. Nie martw się, jak już lekarz ci sam o tym badaniu powiedział, to zapewne będzie chciał je wykonać odpowiednio m_moni, chyba masz dobrego lekarza, który poprostu w trosce o ciebie wysyła cię gdzie indziej. Bardzo często się zdarza, że lekarze pracują ze starym spętem, to nie ich wybór, taki zapewnia przychodnia, albo gabinet(chyba, że mają swój właśny). Zapisz się na NFZ do innego lekarza i nie będziesz musiała za to płacić. |
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaj
jem pączki zjadłam juz 4
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję Agnus |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
.Smacznych paczków dziewczynki ![]() Wy już jecie,a ja dopiero będę je robić ciekawe czy coś uda się z tego zjeść hehehehe. Moje dziecie wstało dzisiaj o 4 i oglądało bajki do 5.30 po czym poszło spać . Więc ja jakaś nie do życia dzisiaj .I ciągle sypie śnieg więc później na saneczki![]() Konczita stało się coś?? ![]() Ja wyjatkowo od kilku dni nie martwie się o ciąże tylko się ciesze,ale jakoś nie mam pełnej wiary,że ja w ciązy chodze bo czuje sie jakbym nie była w ogóle![]() Miłego dnia kochane |
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, miłego pączkowania
.Ja zżarłam już jednego teraz mnie mdli
|
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wydawało mi się że wczoraj jeszcze się zamartwiałaś hmm... to jak to? nie martwimy sie wcale cieszymy sie i czekamy na wizyty ja mam 1.03. następna
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie przestaniesz mi wyliczać bety to się normalnie do ciebie pofatyguję Bete masz prawidłową i masz mi tu przyrzec, że nigdy już nie będziesz się nią zamartwiała! Beta to najgorsza zaraza z moich poprzednich ciąż. Nic , absolutnie nic nie przysporzyło mi tyle stresu co ona. W tej ciąży nie robiłam jej WCALE. Masz się cieszyć każdą chwilą a nie zamieniać ją na matematykę. Basta
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, pisałyście coś o przezierności, o której teraz niestety wiem już wszystko. Każda z nas powinna mieć wykonane to badanie do 12tc (gin dokonuje pomiaru na USG), norma w PL wynosi do 2,5mm ale jak jest już górna granica to mogą skierować Was na badania prenatalne. U mnie ta liczba jest kilkukrotnie większa, więc prenatalne mialam już zrobione. Teraz czekam na wyniki (połączenie USG z wynikami krwi), które są tak naprawdę statystyką, wynik to nic innego jak prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadą genetyczną (z. Downa, z. Edwardsa itp.). U mnie sytuacja wygląda na tyle źle, że nawet nie czekam na wyniki, a jadę do Łodzi na biopsje kosmówki... Nie chcę Wam już pisać, jak dokładnie u mnie się to przedstawia, tak bardzo cieszę się, że u Was wszystko ok, cieszcie się i głaskajcie brzuszki, trzymam za Was wszystkie kciuki.
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-02-16 o 09:57 |
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam za ciebie kciuki kochana mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze
|
|
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
Adunia, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, przecież to jeszcze wcale nie znaczy, że dzidziuś urodzi się z wadą genetyczną, to tylko prawdopodobieństwo. W którym tygodniu jesteś?
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj robilam pączuszki ale kazalam mezowi wziazc wszystkie do pracy bo jak ja bym sie do nich dopadla to by ani jeden nie zostal...
adunia89-trzymaj sie kobitko,a ja trzymam kciuki za ciebie i maluszka aby bylo jak najlepiej
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że to nic nie znaczy, ale lekarze każą nastawić się na różne zakończenia. Tak też robię, bo nie chcę się załamać jak okaże się, że nic z tego. Obecnie jestem w 12t4d i niestety wiem, że im dłużej czekam, tym gorzej.
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
Mniaam, też bym tyle chętnie zjadła
![]() Na razie zjadłam jednego i już myślę o kolejnym. ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Adunia,
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

co za stresss! I dopiero jestem w domu, bo uczelnia, angielski...

Najwidoczniej lekarz chce dobrze. Chociaż dziwi mnie to, że w Krakowie jest tylko kilka miejsc, w których można zrobić dokładne badania prenatalne

. Więc ja jakaś nie do życia dzisiaj
.

hmm... to jak to? nie martwimy sie wcale cieszymy sie i czekamy na wizyty ja mam 1.03. następna