Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 15:30   #2521
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

no ja jednak oponki serowe bede robiła dzis miałąm nic nie robic ele zejde jak nie zjem no!
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:38   #2522
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć
Lukrecja - piękna dzidzia i gratuluję wizyty
Ja chyba jako jedyna jeszcze porządnej wizyty nie miałam...dopiero w poniedziałek idę, ponad miesiąc czekania na mój termin i to wszystko prywatnie ale za to od razu usg będę miała jutro odbieram wyniki z 2 badań na betę i jutro też jadę do mojej siostry i zostanę do soboty włącznie, tzn. wrócę wieczorem w sobotę. Odpocząć nie odpocznę, bo na głowie będę miała i swoje dziecko i rok starszą siostrzenicę ale za to odpocznę od teścia
Synek śpi, zapiekanka w piekarniku się robi, już zapach się rozchodzi a tu do powrotu tż muszę czekać aż ją zjemy
Nie jedyna Ja pierwszą wizytę mam we wtorek. I to zostałam "wciśnieta" na ten termin z wielką łaską pani pielęgniarki robiącej zapisy. Ona twierdziła, że to za wcześnie i chciała zapisać mnie na polowe marca! Ale powiedziałam, że nie wytrzymam i muszę wiedzieć czy wszystko w porządku, więc mam wizytę we wtorek. Dodam jeszcze, że to będzie prawdopodobnie 8tc więc w połowie marca będzie 11tc. A własnie czytam o becikowym: "Warunkiem koniecznym otrzymania świadczenia będzie pozostawanie przez matkę dziecka pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży."

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ma któraś w planach budowy domu? Bo mogę załatwić dowolny, oryginalny projekt domku (Archon, Archeton, Murator i wiele innych firm projektowych) jakieś 25 procent taniej
O widzisz, szkoda że wcześniej na Ciebie nie trafiłam. Planuję rozpoczęcie budowy, ale projekt juz mam

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!!!
mnie od trzech dni znowu spanie w dzien meczy.ostatnio snilo mi sie ,ze moj małż mnie zdradza ze swoja byłą.obudzilam sie z placzem i cala spocona.mial szczescie ,ze nie lezal obok mnie bo by chyba piąche na dzien dobry dostal(he he ale by sie zdziwil).
Kiedyś często miałam takie sny i zawsze budziłam się z wielkim fochem, a biedny TŻ nie wiedział o co chodzi

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
A ja wcinam Pomelo - nic innego chwilowo mi nie wchodzi Na nic nie mam ochoty. Troche poskubie i juz mam mdłości. Przy naszym stanie powinno sie jeść normalnie, a tu taki klop, że wszystko mnie obrzydza.
Mnie też wszystko obrzydza! Szczególnie mięso i odświeżacz w łazience Ale cytrusy toleruje i właśnie narobiłaś mi ogromnego smaka na pomelo... Chyba czas sie odpasztecić i ruszyć do biedrony!
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:59   #2523
zielona1911
Zakorzenienie

maggie123 bo wiesz jak sie milo slucha,ze mlode matki na garnuszku rodzicow,bez wyksztalcenia itd. Nikt niewie jak jest naprawde i z gory ocenia. Wszyscy mysla ze mlode matki maja w glowie dyskoteki.A ja wiem,ze te starsze niekiedy sobie nie daja rady-znam kilka przykladow. Dlatego moim zdaniem jezeli dziewczyna decyduje sie na dziecko to jest gotowa,a nawet jezeli wpadnie to w ciazy uaktywni sie jej macierzynstwo.
Ja jestem mloda mama i nie jestem na garnuszku rodzicow,moj maz jest kierowca,wiec dobrze zarabia,teraz wynajmuje mieszkanie bo czekam az dostane mieszkanie na siebie.Ucze sie zaocznie i radze sobie moim zdaniem naprawde dobrze.
Wiec nie wazne czy matka ma 18 czy 40 lat-kazda mama kocha swoje dzieci nie zaleznie od wieku i tyle na ten temat.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 16:40   #2524
Konczita
Zakorzenienie

wstałam z nadzieją wiosny za oknem ... nie powiodło się

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no dobra to teraz proszę mnie poinstrułować jak się wkleja suwaczek ????gdyż ponieważ nie mogę juz sie dogrzebać w naszym wątku jak ktoś pisał jak

a ja Ci nie powiem ;p nie no powiem CI ... musisz sobie edycję podpisu walnąć ... i tam wklejasz link do suwaczka ... lub np piszesz Nasze serduszko zaznaczasz tekst dajesz na globusik i wówczas wklejasz link do suwaczka i masz piękny podpisik

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Czesc mamuski,ja z tych co to podczytuja codziennie a malo co pisza
A to dlatego,ze wizyte u poloznej mam na20 marca dopiero a po niej dopiero pierwsze usg.
U mnie 7t i 3dni leci.Od paru dni nawiedzaja mnie mocne mdlosci-dzis bede eksperymentowac z imbirem..Mam nadzieje,ze pomoze

W nocy mnie tylko nie 'muli',ale za to spac nie moge,niesamowite glupoty sie snia i to wstawanie na siku...No 3razy to norma.

Co do wieku jeszcze...Mam 32 lata,Tz 36,w pelni swiadomie podjelismy decyzje o dziecku rok temu.Instynkt odezwal sie gdy mialam tak ok29lat.Moze to dziwne,ale wczesniej nie wyobrazalam sobie siebie w roli mamy(teraz tez sie troche boje-przeciez kruszyna przewroci cale nasze zycie do gory nogami i dumam sobie jak to bedzie,ale mysle,ze Wy moze tez tak macie?Chyba zawsze pojawiaja sie takie obawy gdy jest to pierwsza ciaza).

Plan na dzis-lezenie plackiem

Konczita,wywolalas u mnie pierwsza zachcianke jedzeniowa-zrobilam wczoraj leczo

ciocia Konczi wie co robi dzidzia najedzona dzidzia szczęśliwa

Cytat:
no ja jednak oponki serowe bede robiła dzis miałąm nic nie robic ele zejde jak nie zjem no!

zapraszam do nas .. małż wczoraj upichcił w całym domu śmierdziało więc przez Twoje oponki zaliczyłam klozecik ale wyszły bardzo smakowe

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

mamuśki chce mi się kawy
mdli mnie niemiłosiernie ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:00   #2525
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamuśki chce mi się kawy
mdli mnie niemiłosiernie ...
A jak to jest z delikatną kawą rozpuszczalną jak np. Jacobs Velvet? Można czy nie?
Stary 2012-02-15, 17:15   #2526
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
A jak to jest z delikatną kawą rozpuszczalną jak np. Jacobs Velvet? Można czy nie?
Ja piję w filiżance z jednej małej płaskiej łyżeczki z dodatkiem mleka, właśnie Jacobs Velvet. W przeciwnym wypadku strasznie boli mnie głowa, bo mam niskie ciśnienie. Wcześniej piłam 2 kawki w kubku z ekspresu, bardzo mocne. Dlatego bez kawy nie wytrzymam. Rozmawiałam na ten temat z lekarzem, powiedział mi że jeśli bym wymiotowała ponad 3 razy dziennie to trzeba unikać kawy, bo przyczynia się do odwodnienia organizmu. Ale jak ktoś ma mdłości lub wymiotuje to napewno kawusi nie chlapnie.
Stary 2012-02-15, 17:17   #2527
sandra23s
Zadomowienie

no wlasnie nie wiem jak to jest z ta kawa ale ja sobie pozwalam do czasu do czasu wypic rozpuszczalna z mleczkiem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:19   #2528
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
ja odstawiłam zupełnie ale tak bardzo mi się chce ... może właśnie taką delikatną z mleczkiem chociaż ....
Stary 2012-02-15, 17:25   #2529
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja piję właśnie taką rozpuszczalną(kawa naturalna+ zbożowa)z mleczkiem. Są takie kawy co nie posiadają 100% kawy rozpuszczalnej tylko przewage zbożowej i ja taką piję raz dziennie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:28   #2530
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja piję właśnie taką rozpuszczalną(kawa naturalna+ zbożowa)z mleczkiem. Są takie kawy co nie posiadają 100% kawy rozpuszczalnej tylko przewage zbożowej i ja taką piję raz dziennie

a jak się Twoja kawa nazywa ??
Stary 2012-02-15, 17:40   #2531
Coco_Blanco
Raczkowanie

Dla mnie kawa cudnie działa na zatwardzenia, więc trudno mi z niej zrezygnować całkowicie ciekawe czy taka zbożowa sprawdziłaby się w tym zadaniu
Stary 2012-02-15, 17:42   #2532
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kochana to jest z firmy Cafe Prima ''Śniadaniowa''

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

No ta moja jest taka delikatna z mleczkiemona ma 20 % kawy rozpuszczalnej i 80% zbożoweja smakuje dobrze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:52   #2533
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
to dobranoc ja nie spie w dzien chociaz chce mi sie ale jak spałam w dzien to miałąm tak jak wy bezsenne noce a jak sie przemęcze to ide spac o 21 22 i wstaje o 6 wyspana i zadowolona
A ja ostatnio codziennie mam drzemkę w dzień i do tego całe noce przesypiam.

Cytat:
ja odstawiłam zupełnie ale tak bardzo mi się chce ... może właśnie taką delikatną z mleczkiem chociaż ....
Ja też odstawiłam, ale muszę powiedziec, że nawet mnie nie ciągnie do kawy. Chociaż od czasu do czasu pewnie mozna sobie pozwolic ?

A ja właśnie wstałam i... mdli mnie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:03   #2534
colds
Zakorzenienie

Cytat:
a ja włąśnie nie mam żadnych obaw ani wątpliwości cieszę się jak norka ze zostanę mamą i wiem ze zrobięwszystko co w mojej mocy żeby moje dziecię wyrosło na porządnego człowieka ( gorzej jak nie wyrośnie )
No właśnie.. Ja się strasznie boje, że starać to się mogę, a będzie i tak diabeł wcielony

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Witam Was bardzo serdecznie . Śledzę wątek od 2 tygodni, bardzo mi się tu podoba i oficjalnie chciałabym prosić o przyjęcie mnie do Waszego grona.

Mam na imię Magda, 30 lat już skończone i w poniedziałek potwierdzony został badaniem usg 7 tc. Tp - 3 października. To będzie nasz pierwszy dzidziuś
Witam

Cytat:
Bosze pragnę pączka wszędzie mówią o tych pączkach ze jutro będą a ja chce juz dzisiaj jednego chociaż bosze zesram sie autentycznoie jak nie zjem pączka!!!!!
Za mną też chodzi już poczuś ale usilnie próbuje wytrzymać do jutra

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Gdyby mnie nie odrzucało od słodyczy, to też bym pewnie chciała. A póki co, to coś bym zjadła, ale sama nie wiem co
Mnie ogólnie od czekolady odpycha i słodkości, ale na szczęście, co jakiś czas nachodzi mnie ochota na jakieś kaloryczne rzarełko

Cytat:
to dobranoc ja nie spie w dzien chociaz chce mi sie ale jak spałam w dzien to miałąm tak jak wy bezsenne noce a jak sie przemęcze to ide spac o 21 22 i wstaje o 6 wyspana i zadowolona
Kiedyś, to nieważne, o której szłam spać - mogłam spać w nieskończoność . A teraz?
Kładę się tak jak w tygodniu wcześniej (troszkę wolnego mam ) czyli o 22 i.. wstaję o 8 wypoczęta .
Stary 2012-02-15, 18:31   #2535
Martarynka
Rozeznanie

Witam dziewczynki. Wszystko nadrobiłam i nie mam juz siły coś naskrobać. Jeśli chodzi o kawe to ja czasami pozwalam sobie na rozpuszczalną. Miłego wieczorku dziewyczynki, ja dziś pochłonełam cały słoiczek oliwek
Stary 2012-02-15, 18:40   #2536
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

ja tez właśnie nadrobiłam.wypiłam dziś pierwszą kawe odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży,raz na jakiś czas to sobie można pozwolić i zjadłam pyszną soczewiceuwielbiam i mogłabyć wcinać na okrągło
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:59   #2537
Sojka1990
Zadomowienie

Czemu ja mam takiego pecha do lekarzy ???
Myślałam że po pierwszej "spierdzielonej ciąży" mój lekarz się zmobilizuje i obejmie bardziej wnikliwą opieką, ale widzę, że poprzednia wpadka w postaci mnie jako pacjentki niczego go nie nauczyła..

BYyłam dziś na wizycie, jutro zaczynamy 12tydzien i wyobraźcie sobie że dupek nie zrobił mi USG!! gdzie teraz to najważniejsze USG w całej ciąży po przezierność karkowa do zbadania, gdzie za 2 tyg juz bedzie nie do ocenienia! a on kazał przyjsc wlasnie za dwa tyg na USG, bo dziś wykupiłam sobie normalną wizytę a nie USG!
założył mi karte ciąży w której nawet nie wpisał informacji z pierwszego USG, cytologie powiedzial ze zrobimy za 6 tygodni, chociaz badał mnie to mógł dziad pobrac material do cyt juz bym przeciez zaplacila w okienku te 2dychy wiecej! Lekcewazy dupek wszystko a miałam nadzieje że po przejsciach 2 lata temu będzie bardziej się starał. żaluje ze do niego poszłam z tą ciążą, ale serio myslalam ze bedzie lepiej. umowilam sie juz do najbardziej obleganego gina w Lublinie wizyta za tydzien udalo mi sie jakims cudem wcisnąć.
buuuu

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Do tego zgubiłam telefon ;/

na pocieszenie robie kopiec kreta
Stary 2012-02-15, 19:10   #2538
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
ja z racji mego doświadczenia drożdżowego ( taka ma natura ze łapię średni dwa razy w roku TO ) powiem ci że ja brałam glubulki dopochwowe ( ale nie w ciąży) i do tego doustne tabletki a TŻ przepisał krem clotrimazol( ja mam uczulenie to nie stosuje) i tez te same tabletki doustne co mi. To bardzo ważne żeby partnera wyleczyc bo u faceta nie daje to zadnych objawów zewnętrznych a ma bakterie i tak i chociaz ty sie doleczysz do konca to on zawsze będzie cie zarażał. Moze on nie brał tych tabletek lub nie wybrał do końca?
Moze za bardzo Ty uwazasz zeby sie nie zarazić i np zbyt dbasz o higienę intymną? bo to niestety tez ma takie same skutki w postaci drożdży i grzybic różnych... moze wywołują to u ciebie tetergenty tak jak w moim przypadku? mnie nawet wkładki higieniczne uczulają co kończy się drożdżami.
Ja chodziłam raz w miesiącu i dostawałam globulki i doustne, a TŻ co ok. 2 miesiące dostawał doustne. Ten krem o którym piszesz mam w domu i każę się TŻowi smarować, bo skoro lekarz nic nie dał, to sama muszę coś zrobić, a jest bez recepty. No właśnie wiem że u facetów bezobjawowo to się odbywa, więc skąd pewność, że się wyleczył? Lekarz powinien mu zlecić badania, żeby stwierdzić, czy jest już zdrowy....
Ja przy każdej wizycie w toalecie publicznej NIGDY nie siadam, podkładam papier, bo to jest najgorsze. Raczej też nie przedobrzam, bo czytałam, że przez to mogą ginąć dobre bakterie i organizm nie może sobie poradzić ze złymi. Podmywanie codzienne, to standard, irygacje robiłam tylko 3 jeszcze przed ciążą, teraz na pewno nie zrobię, bo nie wolno, więc żaden racjonalny powód nie przychodzi mi do głowy, oprócz tego, że przeszło mi od TŻta.

Kurcze dziewczyny, ale mam doła Tak się strasznie boję, że przez te grzyby mogę stracić maleństwo, że pół dnia przeryczałam Niby się nic nie dzieje złego, ale tyle się nasłuchałam, że przez grzybicę można poronić, szczególnie w tym okresie, w którym teraz jestem, że nie mogę sobie poradzić
Boję się, że po tych globulkach, które teraz dostałam nic mi nie przejdzie, bo bardzo długo się nie mogłam wyleczyć silnymi, więc słabe mogą tym bardziej nie dać rady, a poza tym lekarz mówił, że z każdym razem jest gorzej pozbyć się tego świństwa, bo się przyzwyczaja i uodparnia na leki

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:24   #2539
coventry
Raczkowanie

[QUOTE=Sojka1990;32328329]Czemu ja mam takiego pecha do lekarzy ???
Myślałam że po pierwszej "spierdzielonej ciąży" mój lekarz się zmobilizuje i obejmie bardziej wnikliwą opieką, ale widzę, że poprzednia wpadka w postaci mnie jako pacjentki niczego go nie nauczyła..

BYyłam dziś na wizycie, jutro zaczynamy 12tydzien i wyobraźcie sobie że dupek nie zrobił mi USG!! gdzie teraz to najważniejsze USG w całej ciąży po przezierność karkowa do zbadania, gdzie za 2 tyg juz bedzie nie do ocenienia! a on kazał przyjsc wlasnie za dwa tyg na USG, bo dziś wykupiłam sobie normalną wizytę a nie USG!
założył mi karte ciąży w której nawet nie wpisał informacji z pierwszego USG, cytologie powiedzial ze zrobimy za 6 tygodni, chociaz badał mnie to mógł dziad pobrac material do cyt juz bym przeciez zaplacila w okienku te 2dychy wiecej! Lekcewazy dupek wszystko a miałam nadzieje że po przejsciach 2 lata temu będzie bardziej się starał. żaluje ze do niego poszłam z tą ciążą, ale serio myslalam ze bedzie lepiej. umowilam sie juz do najbardziej obleganego gina w Lublinie wizyta za tydzien udalo mi sie jakims cudem wcisnąć.
Kochana jeśli możesz podaj nazwisko tego obleganego lekarza bo jestem zianteresowana??
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:34   #2540
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

buuuu

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Pójdziesz do nowego i będzie wszystko okey. Podziwiam Cię, że zaufałaś drugi raz temu samemu, z którego nie byłaś zadowolna. Z wyborem lekarza zawsze jest ciężko. Młody lekarz jest tańszy, ale nie ma doświadczenia. Starszy będzie droższy, doświadczony, ale niektóre rozwiązania będzie opierał na sytuacjach z którymi miał już styczność. Ustrzelić takiego z którego będzie się w pełni zadowolonym to niełatwe zadanie. Ale trzeba próbować.
Mnie narazie mój pasuje Za każdym razem robi mi USG, daje zdjęcia, więc nie myśle o zmianie. Tylko że ma strasznie nieregularne ceny za wizyty. Zależy ile się u niego siedzi... raz 100zł raz 130. Tyle tylko, że płace po wizyci, no i za każdym razem mam USG. Tak się kiedyś zastanawiałam, po co te wizyty u lekarza jak USG nie robi. Rozumiem wyniki badań omówić, zmierzyć ciśnienie, wagę. Ale wydaje mi się, że jak już u niego jestem to powinien USG zrobić, żebym wiedziała, że wszystko jest ok.
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:52   #2541
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochana to jest z firmy Cafe Prima ''Śniadaniowa''

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

No ta moja jest taka delikatna z mleczkiemona ma 20 % kawy rozpuszczalnej i 80% zbożoweja smakuje dobrze

To jutro sobie zobaczę na tę kawusię, może faktycznie taką zbożówkę sobię zapodam i będzie mi dobrze

Cytat:
A ja ostatnio codziennie mam drzemkę w dzień i do tego całe noce przesypiam.

Ja też odstawiłam, ale muszę powiedziec, że nawet mnie nie ciągnie do kawy. Chociaż od czasu do czasu pewnie mozna sobie pozwolic ?

A ja właśnie wstałam i... mdli mnie.

Ja również odstawiłam z marszu jak test wyszedł pozytywny a było to w hmmm początku 4 tyg ... więc ponad miesiąc jestem bez i dzisiaj pierwszy raz mi sie jej zachciało ...

Cytat:

buuuu

co za patafian! nie lubię takich lekarzy, może jednak warto go zmienić? gbur cholerny jakiś się trafił, ja mam co wizytę aby sprawdzić dzidziolka .....

mąż wrócił z końca świata masakra jakaś śniegu napadało jutro nie wyjedziemy ... dobrze że wziął sobie dwa dni urlopu to razem posiedzimy ... tęsknię za nim bo tylko wieczorami mam Go na chwilkę, wcześnie wstaje późno wraca i taka atrakcja ... ale teraz 4 dni nasze
Ugotował mi pyszną zupkę pomidorową ....
wiecie że nasze zwykłe wafle takie okrągłe tortowe mogą być słodkie albo nie w szoku byłam, przytachał zakupy na górę no i moje wafle wyciągam jednego z wielką radością a tu koniec za słodkie ... i tyle .... muszę jutro do biedronki podjechać bo tam są właśnie te które mi odpowiadają

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-02-15 o 19:58
Stary 2012-02-15, 19:54   #2542
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
Kochana jeśli możesz podaj nazwisko tego obleganego lekarza bo jestem zianteresowana??
Dr Krzyżanowski, przyjmuje w luxmedzie i i ma tez swoją prywatną praktykę.
Poleciła mi go przyjaciółka, która studiuje medycyne, zresztą w necie nie znalazłam o nim ani jednej złej opinii. ponoć rewelacyjny.
Stary 2012-02-15, 20:03   #2543
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja chodziłam raz w miesiącu i dostawałam globulki i doustne, a TŻ co ok. 2 miesiące dostawał doustne. Ten krem o którym piszesz mam w domu i każę się TŻowi smarować, bo skoro lekarz nic nie dał, to sama muszę coś zrobić, a jest bez recepty. No właśnie wiem że u facetów bezobjawowo to się odbywa, więc skąd pewność, że się wyleczył? Lekarz powinien mu zlecić badania, żeby stwierdzić, czy jest już zdrowy....
Ja przy każdej wizycie w toalecie publicznej NIGDY nie siadam, podkładam papier, bo to jest najgorsze. Raczej też nie przedobrzam, bo czytałam, że przez to mogą ginąć dobre bakterie i organizm nie może sobie poradzić ze złymi. Podmywanie codzienne, to standard, irygacje robiłam tylko 3 jeszcze przed ciążą, teraz na pewno nie zrobię, bo nie wolno, więc żaden racjonalny powód nie przychodzi mi do głowy, oprócz tego, że przeszło mi od TŻta.

Kurcze dziewczyny, ale mam doła Tak się strasznie boję, że przez te grzyby mogę stracić maleństwo, że pół dnia przeryczałam Niby się nic nie dzieje złego, ale tyle się nasłuchałam, że przez grzybicę można poronić, szczególnie w tym okresie, w którym teraz jestem, że nie mogę sobie poradzić
Boję się, że po tych globulkach, które teraz dostałam nic mi nie przejdzie, bo bardzo długo się nie mogłam wyleczyć silnymi, więc słabe mogą tym bardziej nie dać rady, a poza tym lekarz mówił, że z każdym razem jest gorzej pozbyć się tego świństwa, bo się przyzwyczaja i uodparnia na leki
Kochana, nie stresuj się, bo to też źle wpływa na dzidziusia. Lekarz na pewno wie , co robi. Wydaje mi się, że mimo wszystko lepiej to leczyć niż pozostawić samemu sobie... No i porządnie przeleczyc TŻ Na pewno będzie dobrze, nie martw się tyle.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:12   #2544
ellena
Zadomowienie

Dziewczynki, z góry przepraszam, że nie komentuję, ale padam na pysk i idę spać, obiecuję, że jutro napiszę co u nas
Mam tylko takie małe pytanie, bo oczywiście mam gonitwę myśli, chodzi o betę. 8.02 robiłam i wyszedł wynik 144, kolejną robiłam 13.02 i wynik 845. Czy to jest wystarczający przyrost? Z tego co czytałam, to powinno rosnąć m.in. 66% co 48 h, czy tak? Jestem straszna noga matematyczna
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:14   #2545
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Dziewczynki, z góry przepraszam, że nie komentuję, ale padam na pysk i idę spać, obiecuję, że jutro napiszę co u nas
Mam tylko takie małe pytanie, bo oczywiście mam gonitwę myśli, chodzi o betę. 8.02 robiłam i wyszedł wynik 144, kolejną robiłam 13.02 i wynik 845. Czy to jest wystarczający przyrost? Z tego co czytałam, to powinno rosnąć m.in. 66% co 48 h, czy tak? Jestem straszna noga matematyczna
Bardzo ładnie przyrasta do około 60 000 podwaja się później spowalnia .. tak mi tłumaczyli w laboratorium

tylko Ty pewnie masz w innych jednostkach tak mi się wydaje ale przyrost bardzo ładniutki )

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-02-15 o 20:15
Stary 2012-02-15, 20:14   #2546
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
no wlasnie nie wiem jak to jest z ta kawa ale ja sobie pozwalam do czasu do czasu wypic rozpuszczalna z mleczkiem
na jedną słabą kawkę z mlekiem można sobie pozwolić.
gdy dopadają mnie okropne bóle głowy (z powodu niskiego ciśnienia) robię sobie latte z ekspresu z normalnej nierozpuszczalnej kawy (taka i tak jest zdecydowanie zdrowsza niż to rozpuszczalne świństwo)

Cytat:

buuuu

Sojka, strasznie mi przykro. Co za bałwan! Dobrze, że zmieniasz lekarza i tak szybko udało Ci się do niego umówić. Trzymam kciuki za wizytę i za to, żeby okazał się lekarzem z powołania.

A mnie jakieś przeziębienie chwyta. Tż przyniósł do domu i kicha, prycha i rozsiewa zarazki i już oczywiście musiał się z nami podzielić. Na dodatek dziad jeden się obraził i się nie odzywa po tym, jak mu po raz n-ty zwróciłam uwagę, żeby chociaż po sobie naczynia do zlewu odstawił i pomógł mi trochę w domowych obowiązkach.. Myślałam, że wróci z pracy i już mu przejdzie. Nic. Siedzi cicho. a ja głupia jeszcze mu obiad pod nos podstawiłam... i nawet "dziękuję" nie usłyszałam padam dziś na pysk... brzuch mi rozsadza, łyknęłam nospę, ale niewiele pomogło + delikatne plamienie się pojawiło więc sobie płaczę w kącie a ta wredota nawet się nie zainteresuje... przykro, jak cholera...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:18   #2547
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

A mnie jakieś przeziębienie chwyta. Tż przyniósł do domu i kicha, prycha i rozsiewa zarazki i już oczywiście musiał się z nami podzielić. Na dodatek dziad jeden się obraził i się nie odzywa po tym, jak mu po raz n-ty zwróciłam uwagę, żeby chociaż po sobie naczynia do zlewu odstawił i pomógł mi trochę w domowych obowiązkach.. Myślałam, że wróci z pracy i już mu przejdzie. Nic. Siedzi cicho. a ja głupia jeszcze mu obiad pod nos podstawiłam... i nawet "dziękuję" nie usłyszałam padam dziś na pysk... brzuch mi rozsadza, łyknęłam nospę, ale niewiele pomogło + delikatne plamienie się pojawiło więc sobie płaczę w kącie a ta wredota nawet się nie zainteresuje... przykro, jak cholera...

kochana dbaj o Was, odpoczywaj a małż trudno niech sam gotuje albo żywi się na mieście wówczas doceni co ma, Wy teraz jesteście najważniejsi, powiedz mu o swoich uczuciach rozmowa to skarb
Stary 2012-02-15, 20:21   #2548
ellena
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnie przyrasta do około 60 000 podwaja się później spowalnia .. tak mi tłumaczyli w laboratorium

tylko Ty pewnie masz w innych jednostkach tak mi się wydaje ale przyrost bardzo ładniutki )
dziękuję, idę spać
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:30   #2549
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie stresuj się, bo to też źle wpływa na dzidziusia. Lekarz na pewno wie , co robi. Wydaje mi się, że mimo wszystko lepiej to leczyć niż pozostawić samemu sobie... No i porządnie przeleczyc TŻ Na pewno będzie dobrze, nie martw się tyle.
Dziękuję Kochana Wiadomo, że lepiej leczyć, niż samemu sobie z tym radzić. TŻ mnie wyprzytulał i trochę się lepiej czuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze....

Nie wiecie może gdzie wysłać TŻta, żeby sprawdził, czy ma grzybicę? Do urologa???

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:33   #2550
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochana Wiadomo, że lepiej leczyć, niż samemu sobie z tym radzić. TŻ mnie wyprzytulał i trochę się lepiej czuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze....

Nie wiecie może gdzie wysłać TŻta, żeby sprawdził, czy ma grzybicę? Do urologa???

kalpana najlepiej tak ale ja pamiętam że mój gin przepisał leki także memu mężowi i razem je braliśmy ... może porozmawiaj o tym z ginem jak on to widzi .... myślę, że będzie należało zrobić wymaz ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości