|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Ja to sobie wymyśliłam tak, że rzeczy dla siebie i na początek dla Maleńkiej wpakuję do jednej torby... do fotelika wrzucę mężowi rzeczy na wyjście dla siebie i dla Małej (a fotelik zostaje oczywiście w domu) no i przygotuję trochę rzeczy tak na wszelki wypadek w jakimś miejscu widocznym, co by mój Mąż w razie czego bez problemu znalazł...zresztą mnie czeka dłuższy pobyt w szpitalu więc chyba ciężko by było tak do jednej się zmieśćić... |
|
|
|
|
#2732 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę mnie pocieszyłaś tym ![]() Cytat:
A mama mnie tydzień przenosiła ![]() Super, że Piotruś zdrowiutki i dzielnie się trzyma Cytat:
u mnie taka sama lista praktycznie, ale rzeczy typu laktator, ciuchy na wyjście to TŻ dowiezie jak będzie potrzeba. A mogę zapytać po co Ci prostownica? ja jestem uzależniona od prostowania, ale w szpitalu sobie raczej podaruję... Suszarkę oczywiście biorę, ale mam taką mini
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a becik chyba wypada mieć od razu ??ciuszki na wyjście to mogę zostawić TŻtowi |
|
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem uzależniona od prostowania, a ta co biorę do szpitala jest zgrabna i nie zajmuje dużo. I jest mi potrzebna tak czy siak biorę i już. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Też chcę rożek zabrać ze sobą, a kocyk to TŻ weźmie przy odbiorze. Ale ja rożka do torby nie zmieszcze więc nie wiem chyba w siatke go wezme i do bagażnika TŻ przyniesie od razu lub przejdzie się drugi raz
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do laktatora, to ja postanowiłam zaryzykować i tylko pokazałam Mężowi, który w razie czego kupić... bo mam mocne postanowienie i nastawienie, że nie będzie mi potrzebny Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-02-15 o 19:59 |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tam laktator chyba wezmę od razu on nie zajmuje, aż tak dużo miejsca. |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
I też postanowiłam, że suszarki brać nie będę... narazie zapuszczam włoski i są już za ramiona więc po umyciu po prostu same wyschną
mam nadzieję... poza tym ciągle nastawiam się, że w połowie kwietnia będzie już ciepło
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze w tym wszystkim, że te cholerne podpachy i podkłady zajmują pół torby
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
tak się właśnie zastanawiam jak to zrobić, żeby te rzeczy zajmowały mniej miejsca... jak znajdziecie sposób, to dajcie znać... ja się jeszcze nie zaczęłam pakować nawet, ale pewnie w marcu trzeba będzie zacząć...
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko się unormowało i uspokoiło |
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
pochlastam się, znowu przynoszą mi pod nos ciasto ale już nie sernik. znowu 2 wielkie kawały. nie zjem tego bo jakoś ciężko mi po serniku.
więc chowam, może jutro zjem. |
|
|
|
#2743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam tez brata Marcina i pelno kolegow o tym imieniu, wiec byla szal na nie swego czasu Cytat:
ale ja potrzebuje jakiegos niemieckiego preparatu, bo nie mam ani ochoty ani czasu sciagac z PL ![]() Cytat:
prostownicy i suszarki mozesz nie potrzebowac przeciez odrazu (ja mam nadzieje ze uda mi sie rodzic ze swiezymi wlosami tez w sumie TZ moze Ci dowiezc ja bym naszykowala torby (moga byc nawet reklamowki) i tylko mowila ktora dzisiaj ma przywiezc Cytat:
![]() Dziewczyny strasznie sie dzisiaj czuje, tak dziwnie Cotton, to straszne o czym piszesz ... niestety takie rzeczy sie zdarzaja Aguska, super ze wszystko w porzadku, no i malenstwo wagowo ladnie idzie Konia, za bezpieczny powrot do domku
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2744 | ||
|
Rozeznanie
|
nie mam...nie wiem czy trzeba się z nimi wcześniej jakoś umawiać??
![]() Cytat:
się człowiek nasłucha i naogląda takich historii to potem się dołuje...trzymaj sie dzielnie! Cytat:
![]() chociaż Ty masz trochę drogi do tego szpitala, nie? (Tychy , prawda?) Ja też mam plan dorwać w końcu tż-ta jak mi zdejmą krążek...żal mi go trochę...już marudzi, że jak to ma tak wyglądać, to on nie chce więcej dzieci... konia - oby szybko i bezpiecznie udało się dojechać do domku
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Mój Mąż chyba polegnie, bo głowa Go boli i chyba coś na żołądku siedzi...mam nadzieję, że mi jelitówki do domu nie przyniósł Oby to była tylko reakcja na pogodę |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
fatalnie się czuję
jest mi nie dobrze, mam katar, zapchany nos i do tego jeszcze dziwne dreszcze - zero apetytu ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
laktator też zabieramKocyk, coś na wyjście - TŻ przywiezie przy wypisie. Nie wiem czy potrzeba mi aż 7 pieluch tetrowych
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Jolkaaa to masz strasznie pojemną tą torbę, ja mam zamiar spakować te wszystkie rzeczy w jedną, ale niestety pieluchy i podkłady oraz suszarka do włosów napewno mi się nie zmieszczą. Ciągle myślę, jak te kobitki się zabierają z tym wszystkim
No ale taka prawda, że jedna koszula, szlafrok i kapcie wyjmiemy na dzień dobry w szpitalu i już się trochę luźniej zrobi w torbie. Ja laktatora nie biorę napewno jak będzie potrzeba to mąż mi kupi, wzięłam tylko smoczki i muszę butelkę kupić w razie potrzeby.
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi TŻ będzie wnosił torbę do szpitala a Wy jedzenie i wode w co pakujecie bo ja w reklamówke jestem zmuszona. |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak wolisz Ja nie mam zamiaru brac laktatora do szpitala, nie mialam zamiaru go nawet kupowac, ale odkupowalismy hurtem od znajomych to wzielam
|
|
|
|
#2750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jednak tz chociaz bedzie mogl przyjechac... a w takim razie z torba musisz cos pokombinowac i jakos pomiescic ... a moze jedzenie i picie to do torebki swojej wrzucisz? Zalezy jaka masz pojemna
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, że nie tylko ja nastawiam się na nie używanie laktatora... tak sobie myślę, że jakbym go już miała, to łatwiej by mi się było wymówić, że coś nie tak z moim mleczkiem.... a ja naprawdę chcę jak najdłużej karmić piersią... choć zobaczymy jak to będzie, bo rodzice moim przedszkolnych dzieci wojny w przedszkolu toczą, żebym wróciła zaraz po macierzyńskim, bo jak nie, to dzieci do szkoły pójdą
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jedzenia i picia - torbke mam dużą, ale nie zmieszcze tam aż tyle bo wody chyba z 2 butelki 1,5l wezmę + jakieś 2 napoje izotoniczne + jedzenie ale to chyba spokojnie w reklamówke razem z becikiem upchne taką dużą
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
teraz Was zaskoczę, jestem jeszcze w szpitalu, czekałam na tż, no i dojechał , ale 0 19 , 45 km jechał 6 godzin, na drodze sajgon, samochody w rowach, pługi dojechały bardzo późno.Biedny musiał sikać w butle od płynu do spryskiwacza, tak sypało,że nawet na chwilę strach było wyjść,na szczęście miał w razie co te moje ciuchy to by mógł ubrać gdyby miał nocować na drodze, jak już coś drgnęło to mieliśmy postanowione,że albo wróci tż do poznania albo pojedzie w moją stronę....normalnie masakra śnieżna....a ja siedziałam na tym korytarzu, położne i lekarka widziały,ze się martwię , więc szybko mi powiedziały ,że mam zostać na noc w szpitalu,że jak tż nie dojedzie lub dojedzie późno to mnie nie puszczą i że mam do łóżka wracać i się nie martwić.TŻ ostatecznie dojechał ,panie położne zrobiły mu herbatę i pojechał spać do hotelu a ja zostałam,zrobili mi jeszcze ktg , pokazały mi jak zrobić ten zastrzyk z fraxyparyny i poszło mi nieźle to pierwsze ukłucie jutro zmienią wypis i będzie wszystko ok ![]() Tak,że jestem już teraz spokojna, ale łezka mi się pokulała, bo do Niny daleko nadal i się jeszcze o tż martwiłam. A te Babeczki z oddziału wspaniałe, dobrze ,że to mały szpital , bo jest tak przytulnie i do każdego tak podchodzą z sercem.Oczywiście wmusiły we mnie obiad i kolacje ![]() A ogólnie to stwierdziły,że przecież mnie nie mogą puścić z brzuchem w świat , bo jakby coś się stało to by mi moj lekarz łby pourywał .Jutro rano sprawdzimy .w gddia stan dróg i pojedziemy do domu na spokojnie. Idę Was nadrobić ps. coś mocno mi siara leci, ale by były jaja jakbym zaczęła rodzić jutro rano
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak z tą siarą... powiedzcie mi dziewczyny, bo ja wczoraj jak czytałam i leżałam na boku, to tak jakoś chyba przycisnęłam pierś i miałam mokrą plamę na koszuli... to już by była ta siara?? NIe za wcześnie?? u mnie dopiero 31 tydzień... |
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale przygoda!dobrze, że tż przynajmniej szczęśliwie dojechał, a Tobą się tam dobrze opiekują ![]() Jutro na spokojnie wrócicie do domku...podobno ma już tak nie sypać ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje nerwow o Tz, faktycznie pogoda za oknem masakryczna! No i zal ze Niny nie zobaczysz dzisiaj a pewnie bardzo na to liczylas No nic, jak trzeba to musicie do jutra poczekac i uderzac do domku!
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi siara od 18 tc leci nie cały czas ale leci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2760 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mam wiesci od koni!
Została w szpitalu, bo maz po nia do szpitala jechal 45 km przez 6 godzin! ![]() I maz jest w hotelu a ona na oddziale, polozne i lekarka dyzurujaca nie pozwolily jej sie "bujac" po hotelach w ciazy. Super ze ma tak wspanialy personel na oddziale. Jutro tylko zmienia wypis i bedzie wszystko ok. Moze uda jej sie wejsc na neta w laptopie, ale nie wie, bo net jej padl i nie wiem czy da rade jeszcze dzis. Cytat:
![]() w ciazy na wzrok cos mi poszlo Cytat:
![]() No to troszke sie dzis napracowalas ale nie jakos tak bardzo.... Wiesz co ta Twoja szyjka to ze stali jest naprawde A fenoterolu bierzesz i tak nadal baardzo duzo!Cytat:
ale mowie ze chyba na oczka mi cos poszlo ![]() Cytat:
![]() A skoro lekarka mowi, zebys polegiwala duzo, to tak zrob bo u mnie tez dzidzia bardzo nisko a wiesz ze im wiekszy bobasek tym mocniej lacznie z powiekszajaca sie macica napiera na szyjke i ja rozwiera. Ja tez lezalam z nogami w gore Tzn lekarz kazal pod nogi lozka podlozyc cos zeby zachowac pochylenie lozka i tym sposobem miednice masz wyzej i dzidzia tez idzie wyzej.Cytat:
Cytat:
![]() A ja w Tychach rodze tak. Przy dobrych warunkach na drodze, normalnych bez sniegu bez remontow objazdow, to jak rodzilam Filipa, to jechalismy z mezem 30 minut, ale maz jechal dosc szybko bo akcja mi sie coraz mocniej rozkrecala. Ale teraz warunki moga byc rozne wiec trzeba zalozyc ze nawet godzine czasu moge jechac, moze lekarz to bral pod uwage, naprawde nie wiem
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-15 o 21:25 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

miejsca już mam tyci tyci...

.
trochę mnie pocieszyłaś tym 

u mnie taka sama lista praktycznie, ale rzeczy typu laktator, ciuchy na wyjście to TŻ dowiezie jak będzie potrzeba. 

mam nadzieję... poza tym ciągle nastawiam się, że w połowie kwietnia będzie już ciepło

za bezpieczny powrot do domku
ale przygoda!