|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Kasiu mąż jakoś szybciej się do tej myśli przyzwyczaił niż ja.
Ja chyba dopiero po kolejnym usg czyli 4 tyg blonde ![]() Zabcia no .. już się ładnie pokazuje. strongwomen witaj ![]() Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 15 tyg + 5 Więc może i wy niedługo poczujecie?? Moja mała dziś ostro szaleje w brzuszku Od 18 bez żadnej przerwy.
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() A moja mała dziś szalała i nagle bach i mi taka górka na brzuchu się zrobiła. Normanie taka kopułka (pierwszy raz coś takiego widziałam). Mąz obstawiał, ze to głowka a ja że pupcia. Mąz dał buziaka i się schowała |
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz sie nie moge doczekac
bo chyba nie ma nic przyjemniejszego niz dogadanie sie z wlasnym dzieckiem![]() Cytat:
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
buahaha... makijaz splynie, a tipsy kaza zdjac przed porodem, bo ze wzgledow bezpieczenstwa musza widziec paznokcie ![]() pieknie
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ta u mnie w pracy tez dlugo nie mowila a jak zaczela to teraz nie moze przestac ![]() dziekuje
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mi sie milo zrobilo Zaaabcia sliczny brzusio ![]() Onyks sliczna kobitka z Ciebie, a i boska mialas suknie slubna ![]() Tak wogole halllo ide dalej czytac
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia ale mi sie sentymentalnie zrobilo, bo pamietam jak ja zobaczylam pierwszy raz Filipa na USG wlansie w 28 tyg. |
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow Cytat:
zaraz pojde poszpiegowac hahanoo w koncu kochana widac brzuszek wszystkie w tym watku to takie laski!!!!! ja tu nie pasuje
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-02-15 o 22:41 |
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak , oj tam mi do laski duzo brakuje ciekawe jak tam zielona miala sie odezwac i cisza ... mam nadzieje ze wszystko u niej i malenstwa wporzadku.
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
srutu tutu laska z Ciebie jak sie patrzy brzyyyyyydal to ja ![]() |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci zaraz dam brzydal Bo dostaniesz po dupsku odemnie , o tak ----> Bedzie bolalo
|
|
|
#1245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bliźniaki jak nic :d Cytat:
![]() ![]() Cytat:
telegram świetny [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32192000]Co się dziwić, że tamten wątek tak szybko nam poszedł, jak Bika i Madzia we dwie napisały 1,5 tysiąca postów [/QUOTE]o matko poszalały laski Cytat:
![]() ja też nie laska więc nie gadaj, że nie pasujesz, bo ja gorzej tu nie pasuję jej jak cudownie w końcu widać Cytat:
ale u nas zawierucha, aż przez okna gwiżdże... ja po 2 zmianie wróciłam o 21:30 szybka kąpiel, oglądanie zaległego M jak Miłość poczytanie was i idę spać, bo o 7:00 wstaję do pracy :/ wracam przed 17:00 więc będę siedzieć i czekać na wiadomość od Biki
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myslalam ze duzo pracujesz dlatego do Nas nie zagladasz ![]() Co tam u Was slychac? Jak Julka sie ma ?
|
|
|
#1247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ok, cytuję posty z paru godzin wstecz i jak zwykle cofam wątek
![]() Madzialenka- gratuluje i cieszę się, że wizyta się udała ![]() Cytat:
ja nim siadłam w pracy do tego sushi to już prawie wszystko pozjadali i zostało mi taki zbity ryż przykryty płatkiem ryby. Zjadłam, wolę nie wiedzieć co to było Cytat:
Cytat:
![]() co do pogrzebu - współczuję ![]() Zabcia, ale z Ciebie lachon!!!! widze, że już pokonałaś ten etap - brzuszek większy od piersi czujesz już wyraźne kopniaki Malucha?strongwomen- witam Cytat:
![]() moja siostra mnie dziś zapytała czy przypadkiem nie chcę wcześniej przylecieć do siostrzeńca, żeby zmienić mamę... powiedziałam, że się zastanowię, ale na 99% odmówię. Ja już przecież zaczynam płakać na myśl, że we wrześniu TŻ przyleci beze mnie do Polski tyle czasu jeszcze a ja ciągle o tym myslę ah, już nie marudzę, do jutra dziewczynki (i chłopaki w brzuszkach)
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie powiem zrobilo mi sie bardzo milo No dokladnie! W koncu brzuchol wiekszy od cycow mam Ojj kopie wlasnie przed chwila dostalam serie kopniakow Nie dziwie sie ze nie chcesz wczesniej leciec do stanow. Tez by mi bylo strasznie ciezko zostawic meza samego. Ale to co siostra zrobi mama zostanie dluzej czy jak?
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, wczoraj nie pisałam, bo mi się ciśnienie podniosło na moim mamusiowym wątku
ehhh nieważne, przez jakiś czas nie zamierzam tam pisaćdzisiaj tź mi odbierze wyniki bety (mam nadzieję, że kurier przywiezie bo zasypało jak nie wiem) już drżę na samą myśl dzisiaj zaczynam 8 tydzien w poniedziałek wizyta, chyba jajko zniosę do tej pory
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w tłusty czwartek i od razu życzę smacznych pączków!!! ja właśnie jeden wmłuciłam z kawą
myślałam, że wezmę normalną miotłę do podłogi a jadąc do pracy zaliczyłam dwa drifty - czyli na każdym zakręcie, który pokonuję do pracy ![]() Cytat:
super, że są kopniaki, ja jeszcze niedawno czułam ręką przez brzuch kuzynki małego Krzycha a we wtorek prawdopodobnie już jadę go zobaczyć poza brzuchem ![]() Co do stanów, to ja wiem, że różne pary przeżywały długi czas na odległość i dały rade, ja też nie wąpie żebyśmy dali... ale nie chcę.. TŻ też powiedział, że nie. Dla mnie to już jest takie normalne, że on jest obok, że bez niego będę się czuła jak bez ręki, dosłownie jakby nie było pół mnie. A mama teoretycznie jest do lipca, potem przyjezdza na miesiąc moja siostrzenica, a potem my na miesiąc i ja potem zostaje dłużej. Tak to jest rozplanowane sprytnie Siostrzeniec skończył niedawno 5 miesięcy i od jakichś 2 razy da się z nim "pogadać" na Skypie pewnie zastanawia się czemu ci ludzie są w laptopie Cytat:
![]() :przytu l:nie denerwuj się, tu masz nas i jest lepiej ) i trzymam za betę na pewno wszystko będzie ok
|
|
#1251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednakże rozłąka to rozłąka ale jak ściśniesz pośladki to dacie radę ![]() Kobiety mają to coś by radzić sobie z każdą przeszkodą. Powodzenia. Dziękuję też za miłe powitanie, i właśnie nasunęło mi się pytanie, apropo formalności, prócz tego że przed porodem mój TŻ musi uznać Dzidziusia, by móc wszystko załatwić w urzędzie i tego że nie może mnie ubezpieczać to z czym jeszcze mogę się spotkać żyjąc z Dzidziusiem, ale bez ślubu? Cytat:
![]() Cytat:
No to teraz będę oczekiwać intensywnie, i pewnie non stop leżakować by żadnego ruchu nie przegapić ![]() Ale boję się, że ten pierwszy moment przegapię, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak te najmniejsze ruchy i te najdelikatniejsze odczuwa się. Ale czekam już na ten nasz taki pierwszy kontakt mama-brzuszek Miałam dziś bardzo złe sny :/ nie wiem skąd się to bierze ale cały sen bałam się nie miłosiernie. Zwrócę się jeszcze do Kasi, ja miałam dotąd 3 razy robione USG, bo za każdym razem a wizyty mam co miesiąc, mówi mi że mam wyjść stąd i być pewna że z małym wszystko dobrze, więc mi go pokazuje. Chodzę na NFZ i dziwi mnie to że na początku ciąży, no może w środku a już mam 3 USG za sobą, może bez filmu ale zdjęcia dostaję ![]() Proponowała mi koleżanka te szczegółowe badanie w prywatnej klinice gdzie mierzy się wszystkie kosteczki itp, ja nie wiem jak to się nazywa teraz ale kosztuje 220 zł i robi się je przed 14 tygodniem ciąży, i już byłam skłonna iść kiedy moja chrzestna, położna i matka 6-ciorga dzieci, mnie okrzyczała, że jestem młoda i że jeśli się nie dzieje nic złego to mam sobie specjalnie nie zawracać głowy tym bo z ciąży zrobię okres paniki a nie radości.
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Amani ten "lachon" to tak pozytywnie, prawda? U nas jest to obraźliwe, więc na początku byłam w szoku, że tak napisałaś, ale się domyśliłam
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " |
|
|
|
#1253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujęCzy ja usłyszałam słowo brzydal?? ![]() Cytat:
dacie radę Sama mówisz, że ten związek jest prawdziwy czyli dojrzały Wiem, że ten czas będzie dla Ciebie wiecznością ale pomyśl, że to nie tak długo![]() ![]() Cytat:
która tam taka mądra? ![]() beta będzie dobra Baobabku, zobaczysz![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Witaj strongwoman
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-02-16 o 09:00 |
|||
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle napisałam, tamten związek nie rozpadł się przez odległość tylko przez inne powody, także nie ma co nawet porównywać ![]() Co do formalności to Ci nie pomogę, bo sama nie mam jeszcze dzidziusia ![]() Zastanawia mnie skąd ciężarne mają takie dziwnie sny chyba nadmiar emocji na to wpływa...Jeśli chodzi o to szczegółowe badanie, to moim zdaniem, nie kieruj się koleżanką tylko swoim spokojem ducha - ją może bardziej stresować badanie a Ciebie niepewność... A z drugiej strony badania nie można traktować jako pewnik np. u mojego siostrzeńca niby zdiagnozowali przez usg brak przegrody nosowej, co martwiło moją siostrę że mały może mieć np. zespół Downa (a ona urodziła go późno jak na pierwsze dziecko), do samego rozwiązania była ta niepewność, a okazało się, że Mały zdrowy jak rybka ![]() Cytat:
a z jakich rejonów jesteś? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Dziś tłusty czwartek
![]() Ciekawe ile będzie na liczniku pączków ![]() W wolnej chwili powrzucam jeszcze jakieś foty - może ze ślubu ![]() Today kochana nie dostałam zaproszenia, więc wysłałam sama
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
Amani może to zależeć od regionów. Ja jestem z zachodniopomorskiego i np. u nas mówi się na ładną dziewczynę szmula, a jak kolega powiedział tak na dziewczynę kumpla we wrocławiu to o mało nie dostał
więc nie przejmuj się, ważne że zabcia zrozumiała tak jak chciałaś to przekazać, czyli pozytywnie Trzymaj się, będzie dobrze błogosławmy skype, bo w takim wypadku naprawdę pomaga
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " |
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem ze śląska. U nas to jest chyba jedynie fajno frela
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz byłam na śląsku, dość krótko i w sumie wielu słów nie rozumiałam :P U mnie to mimo tych kilku słów to raczej nikt nie ma problemu ze zrozumieniem, z powodu pewnie ludności napływowej Podobno zrozumieć kaszuba to hardcore :P
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

bo chyba nie ma nic przyjemniejszego niz dogadanie sie z wlasnym dzieckiem

zaraz pojde poszpiegowac haha

Bo dostaniesz po dupsku odemnie , o tak ----> 

[/QUOTE]
To było tak muląco słodkie, że szok!!! I przez to już moje mi nie smakowały...

za betę
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
a z jakich rejonów jesteś?