Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 20:40   #1231
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Kasiu mąż jakoś szybciej się do tej myśli przyzwyczaił niż ja.
Ja chyba dopiero po kolejnym usg czyli 4 tyg

blonde

Zabcia no .. już się ładnie pokazuje.

strongwomen witaj

Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 15 tyg + 5 Więc może i wy niedługo poczujecie??

Moja mała dziś ostro szaleje w brzuszku Od 18 bez żadnej przerwy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:43   #1232
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia no .. już się ładnie pokazuje.
.
Niech rosnie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:46   #1233
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Niech rosnie
dokładnie

A moja mała dziś szalała i nagle bach i mi taka górka na brzuchu się zrobiła. Normanie taka kopułka (pierwszy raz coś takiego widziałam). Mąz obstawiał, ze to głowka a ja że pupcia. Mąz dał buziaka i się schowała

Stary 2012-02-15, 21:01   #1234
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Zaniedlugo zacznie napewno
Juz sie nie moge doczekacbo chyba nie ma nic przyjemniejszego niz dogadanie sie z wlasnym dzieckiem

Cytat:
A moja mała dziś szalała i nagle bach i mi taka górka na brzuchu się zrobiła. Normanie taka kopułka (pierwszy raz coś takiego widziałam). Mąz obstawiał, ze to głowka a ja że pupcia. Mąz dał buziaka i się schowała
przestraszyła sie
Stary 2012-02-15, 21:04   #1235
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
przestraszyła sie
Chyba tak

Stary 2012-02-15, 21:23   #1236
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa i dziś kochane zaczęłam 28 tydzień, 3 trymestr, 7 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Oglądajcie jutro rozmowy w toku, temat "bez tipsów i makijażu nie rodzę" czy jakoś tak, niezły czad

buahaha... makijaz splynie, a tipsy kaza zdjac przed porodem, bo ze wzgledow bezpieczenstwa musza widziec paznokcie

Cytat:
A tak sie mamy My
pieknie
Stary 2012-02-15, 21:31   #1237
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
niezle

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Juz sie nie moge doczekacbo chyba nie ma nic przyjemniejszego niz dogadanie sie z wlasnym dzieckiem
zobaczysz pozniej bedzie tak pyskowal ze bedziesz prosila o chwile ciszy ta u mnie w pracy tez dlugo nie mowila a jak zaczela to teraz nie moze przestac

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
pieknie
dziekuje

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-15, 21:47   #1238
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest, ale 3 razy to samo

Maleństwo co tam u Ciebie??? Stęskniłam się. Za żabcią, Ilonką, Today i Aną też
Bikus ale mi sie milo zrobilo

Zaaabcia
sliczny brzusio

Onyks
sliczna kobitka z Ciebie, a i boska mialas suknie slubna

Tak wogole halllo ide dalej czytac

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 21:50   #1239
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Zaaabcia sliczny brzusio

Tak wogole halllo ide dalej czytac
dziekuje

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-15, 22:06   #1240
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa i dziś kochane zaczęłam 28 tydzień, 3 trymestr, 7 miesiąc

Madzia
ale mi sie sentymentalnie zrobilo, bo pamietam jak ja zobaczylam pierwszy raz Filipa na USG wlansie w 28 tyg.

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 22:38   #1241
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Co do rozpoczęcia diety w post - hmm, kochane powiedzenie "od poniedziałku!" mi pasuje
hahah taaa no jasne!!! od jutra
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
my w 37 tygodniu
wow slicznie wygladacie ja nawet nie doczekalam do 37 tygodnia haha

Cytat:

No idź, idź to Cię zaproszę, nie usuwaj konta, my tam w większości mamy siebie w znajomych np Madzię, Żabcię, Emigrę...... i kogo jeszcze???
ja jestem jeszcze na fb ale w znajomych mam tylko Madzie i Zabcie zaraz pojde poszpiegowac haha
Cytat:

A tak sie mamy My
noo w koncu kochana widac brzuszek cudnie

wszystkie w tym watku to takie laski!!!!!

ja tu nie pasuje

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2012-02-15 o 22:41
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 22:49   #1242
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

noo w koncu kochana widac brzuszek cudnie

ja tu nie pasuje
dziekuje slicznie

Oj tak , oj tam mi do laski duzo brakuje

ciekawe jak tam zielona miala sie odezwac i cisza ... mam nadzieje ze wszystko u niej i malenstwa wporzadku.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-15, 23:01   #1243
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje slicznie

Oj tak , oj tam mi do laski duzo brakuje

ciekawe jak tam zielona miala sie odezwac i cisza ... mam nadzieje ze wszystko u niej i malenstwa wporzadku.

srutu tutu laska z Ciebie jak sie patrzy i w dodatku z malym ksieciem w brzuszku

brzyyyyyydal to ja

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 23:05   #1244
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
srutu tutu laska z Ciebie jak sie patrzy i w dodatku z malym ksieciem w brzuszku

brzyyyyyydal to ja
Dziekuje za mile slowa ale laska to bede z -20kg

Ja Ci zaraz dam brzydal Bo dostaniesz po dupsku odemnie , o tak ----> Bedzie bolalo od razu mowie

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-15, 23:51   #1245
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Dobra, a teraz inne sprawy - telegram już mam nawet zapakowany, ale byle jak, bo mi się ręce trzęsły, a trzęsły się BO................
.......................

Beta..................
...................

2179,1

Dziewczynki - ja jestem w ciąży

nie spodziewałam się takiego wyniki, liczyłam na 1400 a tu ponad
trzykrotny wzrost
super !!!
bliźniaki jak nic :d

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Witajcie! Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie. Jestem w ciąży i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa Czekałam na tę chwilę od jakiś 4 miesięcy, za każdym razem, gdy dostawałam okres czułam małe rozczarowanie Ale nareszcie!!!
W poniedziałek idę do ginekologa potwierdzić ciążę i założyć dokumentację
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w tym wątku. Muszę się wiele nauczyć, zanim bobas przyjdzie na świat. Nie mam zielonego pojęcia o problemach w ciąży, o porodzie i wreszcie o dbaniu o bobasa
Tak wstępnie szacuję, że jestem w połowie 3 tygodnia ciąży...
Kreski na teście pojawiły się jakąś minutę po wlaniu kropelek moczu, dwie grube, czerwone krechy
Wspaniałe uczucie
gratulacje

Cytat:
Dziewczyny nie nadążam za Wami

No mąż oczywiście się popłakał..... i płakał długo, no i ściskał mnie ("tylko delikatnie") no i w ogóle..... nie był zły, że mu od razu nie powiedziałam.
Wiem, że czekałyście na bardziej wyczerpującą relację, ale na prawdę nie ma o czym pisać. Oczywiście powiedziałam mu od razu o badaniach, betach itp A telegram wygląda tak:

Oczywiście mąż stwierdził, że go nie zje, i że rodzinkę będziemy informować po wizycie u gina

O.... a przed chwilą zapytał czy Wy wiedziałyście wcześniej powiedział tylko "no pięknie"
jej ale cudowne
telegram świetny

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32192000]Co się dziwić, że tamten wątek tak szybko nam poszedł, jak Bika i Madzia we dwie napisały 1,5 tysiąca postów [/QUOTE]

o matko poszalały laski

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mykam już spać...a ponieważ w pracy nie mam jak wejść na forum...to już dzisiaj, na jutro, chcę Wamn powiedzieć....żę WSZYSTKIE WAS KOCHAM!!! I WASZE DZIDZIOLKI TEŻ !!!!

Co by jutrzejszy dzień minął bardzo przyjemnie...

Cytat:

ja tu nie pasuje
ja też nie laska więc nie gadaj, że nie pasujesz, bo ja gorzej tu nie pasuję

Cytat:

A tak sie mamy My
jej jak cudownie
w końcu widać

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie, planujące, próbujące i czekające

Przejrzałam już Wasz wątek, nie od deski do deski ale nie mogę nawet obiecać, że tak zrobię bo nie dałabym chyba rady
Nim jednak zacznę się wypowiadać, pośledzę Was troszkę, i poczytam o czym teraz gadacie

w skrócie, chociaż wiem że zajmie to więcej niż dwie linijki, opowiem wam co tutaj robię.
Jestem w 15 tygodniu ciąży plus 3 dni
jednakże dotychczas nie miałam tego błogiego stanu , radości i refleksji, ponieważ:

1) Od kąd poznałam TŻta, wszyscy wiedzieli, że planujemy ślub w 2015, i nikt nie spodziewał się że w między czasu pomyślimy o dziecku.
Jednak tak się stało że 13 grudnia zobaczyliśmy po raz pierwszy, na USG naszego 6-cio tygodniowego maluszka, przekazaliśmy wiadomość rodzinie, i spotkaliśmy się z przeszkodą, bo pierwsze pytania jakie padły to, takie kiedy ślub. Rodzina liczyła że ze względu na dziecko ślub odbędzie się nim Dzidziuś przyjdzie na świat, jednak... My nie zamierzaliśmy nic przekładać, i data 2015 roku jest aktualna. WOJNA, czystą WOJNĘ stoczyliśmy z rodziną. Chociaż może ja stoczyłam bo mój TŻ był zmienny jak wiatr on był w stanie wsiąść ten ślub chociażby jutro jeśli by trzeba było, ale ogólnie jest zdania, że w ogóle go nie potrzebuje, że robi to dla mnie. Wracając do WOJNY z rodziną... to można by ją nazwać tytułem "co ludzie powiedzą?" i to mnie drażniło najbardziej, bo to Nasze dziecko, nasze życie i mnie nie interesuje co o mnie ludzie powiedzą. PO tygodniach nerwów, chociaż ze względu na mojego dzidziusia starałam się jak najmniej przejmować to w końcu coś pękło, zgromadziłam rodzinę i powiedziałam czego chcę a czego nie. I... udało się. Temat ślubu zakończony. Pokonałam rodzinę a potem przyszło mi się zmierzyć.....

2).... ze sobą. Hormony zaczęły działać a ciąża dokuczała byłam osłabiona, śpiąca i źle się czująca, w internecie czytałam o tym że pod koniec pierwszego trymestru powinnam mieć piękną cerę i zadbane włosy a ja.... włosy zapuszczone, potargane i zpryszczała twarz... ciągle zły nastrój i brak sił by coś z sobą zrobić. Do WCZORAJ....

TŻ zabrał mnie wczoraj do fryzjera, ścięłam dość radykalnie włosy i zafarbowałam, kupiłam nowy ciuszek i... zapragnęłam od tąd dawać mojemu dziecku to co najlepsze... spokój, ruch, witaminy, i dużo spokoju. Nie sądziłam że zmiana fryzury tak zmotywuje mnie do zmiany stylu życia. No i dzidziuś- mój największy MOTYWATOR Do szczęścia brakowało mi już tylko z kimś pogadać, z kimś kto ma to samo, no i jestem

Liczę, że będę mogła na Was liczyć i ja sama z chęcią posłużę radą a jak nie radą to miłym słowem chociaż
witaj!!

ale u nas zawierucha, aż przez okna gwiżdże...
ja po 2 zmianie wróciłam o 21:30
szybka kąpiel, oglądanie zaległego M jak Miłość
poczytanie was i idę spać, bo o 7:00 wstaję do pracy :/
wracam przed 17:00 więc będę siedzieć i czekać na wiadomość od Biki
Stary 2012-02-16, 00:05   #1246
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

jej jak cudownie
w końcu widać

ale u nas zawierucha, aż przez okna gwiżdże...
ja po 2 zmianie wróciłam o 21:30
szybka kąpiel, oglądanie zaległego M jak Miłość
poczytanie was i idę spać, bo o 7:00 wstaję do pracy :/
wracam przed 17:00 więc będę siedzieć i czekać na wiadomość od Biki
Dziekuje slicznie kochana

Tak myslalam ze duzo pracujesz dlatego do Nas nie zagladasz
Co tam u Was slychac? Jak Julka sie ma ?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-16, 01:00   #1247
Amani
Zakorzenienie

Ok, cytuję posty z paru godzin wstecz i jak zwykle cofam wątek
Madzialenka-gratuluje i cieszę się, że wizyta się udała

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
O w mordę!!

Co do sushi..to ja sobie wzięłam..wydaję mi się normalne..tzn. był łosoś i awokado..a mój TŻ z kalmarem..jak zjadłam swojego to było spoko...ale jak spróbowałam TŻta to myślałam, że To było tak muląco słodkie, że szok!!! I przez to już moje mi nie smakowały... Spróbujemy czegoś innego następnym razem
łoo z kalmarem? odważny TŻ ja nim siadłam w pracy do tego sushi to już prawie wszystko pozjadali i zostało mi taki zbity ryż przykryty płatkiem ryby. Zjadłam, wolę nie wiedzieć co to było

Cytat:
Oglądajcie jutro rozmowy w toku, temat "bez tipsów i makijażu nie rodzę" czy jakoś tak, niezły czad

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
My też mamy kinecta Lubię bardzo
Zorganizowana byłam zawsze bardzo, a odkąd jestem żoną, to już w ogóle

Wakacje! Słonko! Plaża!

Fotki mam w albumie, ale nie chcę się tak oficjalnie pokazywać, więc musisz mi wysłać zaproszenie

Mam w albumie prywatnym, więc ślij zaproszonko

Super brzuszki dziewczyny!

Ja tak na szybko, bo mąż gotuje, a ja prasowałam. Wróciliśmy z pogrzebu Ciężko było...
Ok jutro się zajmę za zaproszenia i oglądanie albumów, może jakąś swoją fotkę dodam jak będę umiała aha, mam facebooka jak coś

co do pogrzebu - współczuję

Cytat:
A tak sie mamy My
Zabcia, ale z Ciebie lachon!!!! widze, że już pokonałaś ten etap - brzuszek większy od piersi czujesz już wyraźne kopniaki Malucha?

strongwomen- witam dobrze, że nie ulegliście presji po co sobie robić dodatkowy stres? różnie możesz się czuć w dniu ślubu... rozumiem ewentualnie skromny ślub cywilny, żeby zaoszczędzić formalności

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No ja też lubie Tamilkę - swego czasu często z nią ćwiczyłam muszęe do tego wrócić

Eh mam dokładnie tak samo. Wiecznie na nic nie mam czasu, życie jakoś przelatuje mi przez palce. Też mało zorganizowana jestem jakoś ostatnio.. Szkoda gadać
eh, tak to jest czasem jak się żyje samą miłością

moja siostra mnie dziś zapytała czy przypadkiem nie chcę wcześniej przylecieć do siostrzeńca, żeby zmienić mamę... powiedziałam, że się zastanowię, ale na 99% odmówię. Ja już przecież zaczynam płakać na myśl, że we wrześniu TŻ przyleci beze mnie do Polski byłam kiedyś w związku na odległość i jak się rozstałam z tamtym chłopakiem to sobie przysięgłam, że jak już będę w prawdziwym związku, to przenigdy się nie rozstaniemy na dłużej niż tydzień, dwa... mojemu TŻowi też tak mówilam tyle czasu jeszcze a ja ciągle o tym myslę wiem, że tak będzie lepiej, siostrzeniec nie pójdzie do żłoba, a nasz związek się jakoś może odświeży, polepszy... ah, już nie marudzę, do jutra dziewczynki (i chłopaki w brzuszkach)

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 01:30   #1248
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia, ale z Ciebie lachon!!!! widze, że już pokonałaś ten etap - brzuszek większy od piersi czujesz już wyraźne kopniaki Malucha?

moja siostra mnie dziś zapytała czy przypadkiem nie chcę wcześniej przylecieć do siostrzeńca, żeby zmienić mamę... powiedziałam, że się zastanowię, ale na 99% odmówię. Ja już przecież zaczynam płakać na myśl, że we wrześniu TŻ przyleci beze mnie do Polski byłam kiedyś w związku na odległość i jak się rozstałam z tamtym chłopakiem to sobie przysięgłam, że jak już będę w prawdziwym związku, to przenigdy się nie rozstaniemy na dłużej niż tydzień, dwa... mojemu TŻowi też tak mówilam tyle czasu jeszcze a ja ciągle o tym myslę wiem, że tak będzie lepiej, siostrzeniec nie pójdzie do żłoba, a nasz związek się jakoś może odświeży, polepszy... ah, już nie marudzę, do jutra dziewczynki (i chłopaki w brzuszkach)
Dziekuje kochana Ale do tego lachona to mi jeszcze sporo brakuje ale nie powiem zrobilo mi sie bardzo milo No dokladnie! W koncu brzuchol wiekszy od cycow mam Ojj kopie wlasnie przed chwila dostalam serie kopniakow

Nie dziwie sie ze nie chcesz wczesniej leciec do stanow. Tez by mi bylo strasznie ciezko zostawic meza samego. Ale to co siostra zrobi mama zostanie dluzej czy jak?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-16, 07:05   #1249
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć, wczoraj nie pisałam, bo mi się ciśnienie podniosło na moim mamusiowym wątku ehhh nieważne, przez jakiś czas nie zamierzam tam pisać
dzisiaj tź mi odbierze wyniki bety (mam nadzieję, że kurier przywiezie bo zasypało jak nie wiem) już drżę na samą myśl dzisiaj zaczynam 8 tydzien w poniedziałek wizyta, chyba jajko zniosę do tej pory

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 07:42   #1250
Amani
Zakorzenienie

Witam w tłusty czwartek i od razu życzę smacznych pączków!!! ja właśnie jeden wmłuciłam z kawą jak tam u was drogi? bo ja dziś nie umiałam odśnieżyć własnego auta myślałam, że wezmę normalną miotłę do podłogi Jezu, tyle śniegu...dawno tyle nie widziałam a jadąc do pracy zaliczyłam dwa drifty - czyli na każdym zakręcie, który pokonuję do pracy

Cytat:
Dziekuje kochana Ale do tego lachona to mi jeszcze sporo brakuje ale nie powiem zrobilo mi sie bardzo milo No dokladnie! W koncu brzuchol wiekszy od cycow mam Ojj kopie wlasnie przed chwila dostalam serie kopniakow

Nie dziwie sie ze nie chcesz wczesniej leciec do stanow. Tez by mi bylo strasznie ciezko zostawic meza samego. Ale to co siostra zrobi mama zostanie dluzej czy jak?
Lachon, lachon, ciężarny lachon super, że są kopniaki, ja jeszcze niedawno czułam ręką przez brzuch kuzynki małego Krzycha a we wtorek prawdopodobnie już jadę go zobaczyć poza brzuchem

Co do stanów, to ja wiem, że różne pary przeżywały długi czas na odległość i dały rade, ja też nie wąpie żebyśmy dali... ale nie chcę.. TŻ też powiedział, że nie. Dla mnie to już jest takie normalne, że on jest obok, że bez niego będę się czuła jak bez ręki, dosłownie jakby nie było pół mnie. A mama teoretycznie jest do lipca, potem przyjezdza na miesiąc moja siostrzenica, a potem my na miesiąc i ja potem zostaje dłużej. Tak to jest rozplanowane sprytnie Siostrzeniec skończył niedawno 5 miesięcy i od jakichś 2 razy da się z nim "pogadać" na Skypie my z TŻem się wygłupiamy do kamerki a on patrzy jak zaczarowany i chce do nas "przyjść" pewnie zastanawia się czemu ci ludzie są w laptopie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć, wczoraj nie pisałam, bo mi się ciśnienie podniosło na moim mamusiowym wątku ehhh nieważne, przez jakiś czas nie zamierzam tam pisać
dzisiaj tź mi odbierze wyniki bety (mam nadzieję, że kurier przywiezie bo zasypało jak nie wiem) już drżę na samą myśl dzisiaj zaczynam 8 tydzien w poniedziałek wizyta, chyba jajko zniosę do tej pory
:przytu l:nie denerwuj się, tu masz nas i jest lepiej ) i trzymam za betę na pewno wszystko będzie ok

-26kg

Stary 2012-02-16, 07:47   #1251
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Cytat:

strongwomen- witam dobrze, że nie ulegliście presji po co sobie robić dodatkowy stres? różnie możesz się czuć w dniu ślubu... rozumiem ewentualnie skromny ślub cywilny, żeby zaoszczędzić formalności

eh, tak to jest czasem jak się żyje samą miłością

Teraz się przejmujesz bo kiedyś tak sobie obiecałaś i jest to gdzieś w pamięci, ale może nie warto się przejmować tym co było, historia nie zawsze sie powatarza.
Jednakże rozłąka to rozłąka ale jak ściśniesz pośladki to dacie radę
Kobiety mają to coś by radzić sobie z każdą przeszkodą.
Powodzenia.

Dziękuję też za miłe powitanie, i właśnie nasunęło mi się pytanie, apropo formalności, prócz tego że przed porodem mój TŻ musi uznać Dzidziusia, by móc wszystko załatwić w urzędzie i tego że nie może mnie ubezpieczać to z czym jeszcze mogę się spotkać żyjąc z Dzidziusiem, ale bez ślubu?

Cytat:
Madzia ale mi sie sentymentalnie zrobilo, bo pamietam jak ja zobaczylam pierwszy raz Filipa na USG wlansie w 28 tyg.
A ja mam dopiero 15 tydzień, w takich momentach tak tęsknie za tym moim maluszkiem, jak pomyślę, że jeszcze tyle tam musi zostać.
a btw. imię Filip jest urocze ! Co prawda już dla chłopczyka wybraliśmy ale gdyby mi zakazali go nadać to następny byłby Filipek

Cytat:
strongwomen witaj

Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 15 tyg + 5 Więc może i wy niedługo poczujecie??

Moja mała dziś ostro szaleje w brzuszku Od 18 bez żadnej przerwy.
Witam

No to teraz będę oczekiwać intensywnie, i pewnie non stop leżakować by żadnego ruchu nie przegapić
Ale boję się, że ten pierwszy moment przegapię, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak te najmniejsze ruchy i te najdelikatniejsze odczuwa się. Ale czekam już na ten nasz taki pierwszy kontakt mama-brzuszek

Miałam dziś bardzo złe sny :/ nie wiem skąd się to bierze ale cały sen bałam się nie miłosiernie.

Zwrócę się jeszcze do Kasi, ja miałam dotąd 3 razy robione USG, bo za każdym razem a wizyty mam co miesiąc, mówi mi że mam wyjść stąd i być pewna że z małym wszystko dobrze, więc mi go pokazuje. Chodzę na NFZ i dziwi mnie to że na początku ciąży, no może w środku a już mam 3 USG za sobą, może bez filmu ale zdjęcia dostaję
Proponowała mi koleżanka te szczegółowe badanie w prywatnej klinice gdzie mierzy się wszystkie kosteczki itp, ja nie wiem jak to się nazywa teraz ale kosztuje 220 zł i robi się je przed 14 tygodniem ciąży, i już byłam skłonna iść kiedy moja chrzestna, położna i matka 6-ciorga dzieci, mnie okrzyczała, że jestem młoda i że jeśli się nie dzieje nic złego to mam sobie specjalnie nie zawracać głowy tym bo z ciąży zrobię okres paniki a nie radości.
Stary 2012-02-16, 08:15   #1252
adia
Raczkowanie

Amani ten "lachon" to tak pozytywnie, prawda? U nas jest to obraźliwe, więc na początku byłam w szoku, że tak napisałaś, ale się domyśliłam
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. "
adia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:18   #1253
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Bikus ale mi sie milo zrobilo

Zaaabcia
sliczny brzusio

Onyks
sliczna kobitka z Ciebie, a i boska mialas suknie slubna
dziękuję

Cytat:

brzyyyyyydal to ja
Czy ja usłyszałam słowo brzydal??

Cytat:
Ok, cytuję posty z paru godzin wstecz i jak zwykle cofam wątek

Nie marudzisz dacie radę Sama mówisz, że ten związek jest prawdziwy czyli dojrzały Wiem, że ten czas będzie dla Ciebie wiecznością ale pomyśl, że to nie tak długo

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
która tam taka mądra?

beta będzie dobra Baobabku, zobaczysz

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Witaj strongwoman

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2012-02-16 o 09:00
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:27   #1254
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adia Pokaż wiadomość
Amani ten "lachon" to tak pozytywnie, prawda? U nas jest to obraźliwe, więc na początku byłam w szoku, że tak napisałaś, ale się domyśliłam
Też zawsze uważalam że lachon to stwierdzenie obraźliwie

SMACZNYCH PĄCZKÓW!!
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:37   #1255
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Proponowała mi koleżanka te szczegółowe badanie w prywatnej klinice gdzie mierzy się wszystkie kosteczki itp, ja nie wiem jak to się nazywa teraz ale kosztuje 220 zł i robi się je przed 14 tygodniem ciąży, i już byłam skłonna iść kiedy moja chrzestna, położna i matka 6-ciorga dzieci, mnie okrzyczała, że jestem młoda i że jeśli się nie dzieje nic złego to mam sobie specjalnie nie zawracać głowy tym bo z ciąży zrobię okres paniki a nie radości.
Dzięki źle napisałam, tamten związek nie rozpadł się przez odległość tylko przez inne powody, także nie ma co nawet porównywać
Co do formalności to Ci nie pomogę, bo sama nie mam jeszcze dzidziusia ale podejrzewam, że jest ich trochę jak to w naszym pięknym kraju bywa
Zastanawia mnie skąd ciężarne mają takie dziwnie sny chyba nadmiar emocji na to wpływa...
Jeśli chodzi o to szczegółowe badanie, to moim zdaniem, nie kieruj się koleżanką tylko swoim spokojem ducha - ją może bardziej stresować badanie a Ciebie niepewność... A z drugiej strony badania nie można traktować jako pewnik np. u mojego siostrzeńca niby zdiagnozowali przez usg brak przegrody nosowej, co martwiło moją siostrę że mały może mieć np. zespół Downa (a ona urodziła go późno jak na pierwsze dziecko), do samego rozwiązania była ta niepewność, a okazało się, że Mały zdrowy jak rybka

Cytat:
to mnie zaskoczyłaś!!! Jasne, że miałam namyśli lachon w pozytywnym tego słowa znaczeniu!!! Nigdy nie spotkałam się z tym, że gdzieś to jest obraźliwe a z jakich rejonów jesteś?

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Nie marudzisz dacie radę Sama mówisz, że ten związek jest prawdziwy czyli dojrzały Wiem, że ten czas będzie dla Ciebie wiecznością ale pomyśl, że to nie tak długo

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:

SMACZNYCH PĄCZKÓW!!
je, normalnie jestem w szoku. Jak to obraźliwe? Przecież to jest z Kabaretu Moralnego Niepokoju i dla mnie lachon=fajna laska, nigdy w życiu się nie spotkałam z innym wydźwiękiem tego słowa

-26kg

Stary 2012-02-16, 08:45   #1256
agnusek22
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny! Dziś tłusty czwartek
Ciekawe ile będzie na liczniku pączków

W wolnej chwili powrzucam jeszcze jakieś foty - może ze ślubu

Today kochana nie dostałam zaproszenia, więc wysłałam sama

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:48   #1257
adia
Raczkowanie

Amani może to zależeć od regionów. Ja jestem z zachodniopomorskiego i np. u nas mówi się na ładną dziewczynę szmula, a jak kolega powiedział tak na dziewczynę kumpla we wrocławiu to o mało nie dostał więc nie przejmuj się, ważne że zabcia zrozumiała tak jak chciałaś to przekazać, czyli pozytywnie
Trzymaj się, będzie dobrze błogosławmy skype, bo w takim wypadku naprawdę pomaga
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. "
Stary 2012-02-16, 08:55   #1258
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Amani może to zależeć od regionów. Ja jestem z zachodniopomorskiego i np. u nas mówi się na ładną dziewczynę szmula, a jak kolega powiedział tak na dziewczynę kumpla we wrocławiu to o mało nie dostał więc nie przejmuj się, ważne że zabcia zrozumiała tak jak chciałaś to przekazać, czyli pozytywnie
Trzymaj się, będzie dobrze błogosławmy skype, bo w takim wypadku naprawdę pomaga
pierwszy raz słyszę określenie "szmula" ja jestem ze śląska. U nas to jest chyba jedynie fajno frela

-26kg

Stary 2012-02-16, 09:01   #1259
adia
Raczkowanie

Cytat:
pierwszy raz słyszę określenie "szmula" ja jestem ze śląska. U nas to jest chyba jedynie fajno frela
Za to ja nigdy nie słyszałam ani nie czytałam o fajno frela Raz byłam na śląsku, dość krótko i w sumie wielu słów nie rozumiałam :P U mnie to mimo tych kilku słów to raczej nikt nie ma problemu ze zrozumieniem, z powodu pewnie ludności napływowej Podobno zrozumieć kaszuba to hardcore :P
Stary 2012-02-16, 09:04   #1260
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

SMACZNYCH PĄCZKÓW!!
I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Dziś tłusty czwartek
Ciekawe ile będzie na liczniku pączków
Ja narazie 1

Cytat:
Nie słyszałam jeszcze, ani freli, ani szmuli
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości