|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() ![]() I najlepszego dla Lilki "solenizantki" ![]() Cytat:
![]() Dostaliśmy receptę na hexe w razie gdybyśmy chcieli skojarzone (ok. 170zł za raz) A na rotę mamy się zastanowić, bo można skojarzyć z tą hexą bodajże czy jakoś tak (ok. 300zł za raz)
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Mój Filip też coraz mniej śpi w dzień. Ostatnie trzy dni były do siebie bardzo podobne i wyglądały tak:
o 6 mój skarb jest już wyspany ![]() w ciągu dnia trzymam go w leżaczku i przenoszę tam gdzie akurat urzędujemy. Podaję mu smoka, bo wtedy jest spokojny, a ja mogę obiad ugotować, pobawić się z Emi, wstawić pranie itp. Oczywiście 100 razy mu ten smok wypada, więc muszę okazywać mega cierpliwość i za każdym razem mu podawać. Czasem wyręczam się Emi, ale ona mu często wpycha smoka nie tym końcem za to lubi go bujać w leżaku ![]() Filip zasypia dopiero około 11, około 13 budzi się na papu, ale zasypia z powrotem od razu i śpi do 15. Potem nie śpi aż do wieczora ![]() Około 19 zaczynają mu się kleić oczy, więc wędruje do kapieli, potem cyc i do łóżeczka. Smok do pożucia, jak ma dość to go wypluwa i w okolicach 21 zasypia. W nocy budzi się co 2,5h, więc często, ale karmienie trwa teraz 10 minut, a nie pół h jak wcześniej i od razu zasypia z powrotem. Póki co nie narzekam na mojego dziecia, nie ulewa, nie ma kolek, bólów brzuszka, zadnych problemów z kupą, żadnych wysypek, a ja jem praktycznie wszystko, oczywiście z umiarem
Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-02-15 o 21:47 |
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
AGATEK mi sie wydaje ze własnie dlatego ci mała ulewa bo za dużo jej dajesz tego mleka mój cały czas 90 wypija i czasami zostawi 10-20ml a je co 3 godzinki w nocy to nawet 2 razy juz mu sie zdarzylo 7h przespac bez pobudki na mleko
dawaj jej mniej a czesciej by sie to mleczko zdazylo ulezec w brzuszku
|
#3454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam to zacytowane wcześniej, ale gdzies zjadło :/ Nasz Krzyś też ciągle w pajacach chodzi i kaftanikach, koszulkach. Bodziaki nawet rzadko zakładamy. Spodenek ma 2 pary na 56, ale dzinsów a to dla dziecka nie wychodne moim zdaniem i nie zakładam. W ogóle nadostawał mały multum ubranek fikuśnych (ale mam wrażenie, ze mu niewygodnie i już )Cytat:
za pełny miesiąc ![]() Kołderki nie używaliśmy, bo nie mamy wypełnienia ![]() Ale z tym kocem do środka to niezły pomysł dałaś, dziękujemy Będzie nakryty kocykiem cienkim i na to kołderka z wypełnieniem kocykowym
|
|
#3455 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czasem wlasnie strzykanie palcow i zawsze wtedy sie spinam i sprawdzam,czy wody nie ciekna, bo ktoras kiedy napisala, ze jest charakterystyczny "pyk" jak pecherz peknie ![]() Cytat:
maj Darling masz racje mowisz, ze lepiej, zeby nacieli ? ![]() ja to sie boje takiej akcji jak miala Zuzia - ze i ja nacinali i pekla biedaczka, a jej Alex tez smoczur ![]() Cytat:
![]() a z tym czolgiem,to czaje baze dzisiaj mowie do tzta - zobacz, jak tak pada, to nawet nie musielibysmy lepic teraz balwana, wystarczyloby, zebym chwile postala na zewnatrz i zeby mnie snieg oproszyl Cytat:
tylko ze jeszcze nie mialam spotkania z panem czopem ![]() ![]() to jak to w koncu jest? ![]() Haniula, to kciuki za Twoj egzamin ![]() A ja wlasnie jem pomidorowke robiona przez tzta i musze Wam powiedziec, ze jest boska ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Misienka, gratulacje !!!!!! tylko co do za podbieranki Jasiow, hm?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-15 o 21:44 |
||||
|
|
|
#3456 | |||||
|
Zadomowienie
|
współczuję ci Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lubię żeby po tej kąpieli i jedzonku pospał sobie te 5 czy 6h i dał i mi umyć się jak człowiek i pospać ciut ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja ci dam smoczura ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
znaczy sie dobrze zbudowany
Cytat:
musze byc dobrej mysli i wmawiam sobie, ze wszystko bedzie dobrze, ale od czasu do czasu lapie mnie taki strach, ze az trudno mi oddech zlapac, tak sie panicznie boje ciesze sie, ze zawsze mam Was i jakby co, jest kogo podpytac hm...a co to ten kryzys 3 i 6 tyg? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Czubasek, fajna ta "lady gaga"
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze my juz po kąpieli
No nastepnym razem musze troche wiecej wody do wanienki nalać zeby młoda mogła pofikać ![]() A teraz Lenka probuje usnac mruczy, cos tam kwili i co chwila wypluwa smoka a ja chodze do niej jak ten dureń z drugiego pokoju co minuta Ciekawe kiedy mi sie cierpliwosc skonczy i ją wezme do siebie a tż jest juz blisko Liczylam ze na 24 bedzie dopiero, ale mowil ze lepiej sie jedzie niz rano i wybral inna trase
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-02-15 o 22:16 |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i znalazłam chłopaków którzy pobili naszych tz i ich taniec siusiora http://www.youtube.com/watch?v=vl43IuR4Wbg |
|
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniula, no to pieknie zes sobie poradzila
![]() Czubasek, fiu.tki na pianienie widzialam ![]() Moj tzcik wlasnie odsnieza wjazd do garazu. Ale sie zdziwil, jak przyjal kulka sniezna w czape
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
![]() I na dobranoc http://besty.pl/657062 smacznego
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaka już duża panieneczka jest Cytat:
)Także karmimy głównie jedną piersią i nie stosujemy się do zasady raz jedną, kolejny raz drugą tylko patrzę którą mam bardziej "obciążoną"mlekiem ![]() Cytat:
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
My też juz po kąpieli
![]() Misienka,Lily Rose - gratulacje
|
|
#3466 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Madzia nie jesteś sama. A i musze Ci powiedzieć, ze w nocy to jednak fajnie śpi. Krzyś budzi się X razy i w dodatku zamiast zjeść i iść spać to sie zastanawia co robić. A ja przeciez spać nie pójdę jak dziecko sowie oczy ![]() Cytat:
Mój Tż to taki jest troszkę jak flaga czy huśtawka - bo zależy jak wiatr zawieje. Zwykle jest kochany, ale potrafi czesem tak dopier...lić, że aż zagryzam co się da,, żeby nie wybuchnąć krzykiem lub płaczem. Ale co tam? Trudno się mówi i żyje dalej ![]() Nadrobiłam prawie wszystko - uufffff Teraz idę do wyrka, bo zdechnę inaczej ![]() Śpijcie dobrze "okruszki" -- a właśnie - ja przy "Kołysance dla okruszka" to ryczę jak bóbr hehehee. Uwielbiam ją
|
|
#3468 | ||
|
BAN stały
|
Ja nie daję rady z dwójką dzieci
. Cytat:
Ja miałam przy pierwszym porodzie nacięcie i bardzo źle się goiło, ropa się nawet sączyła mimo przemywania tantum rosa; nie mogłam siadać, przy chodzeniu bolało.. a teraz? 2 dni po porodzie czułam się super. Zero problemów z siadaniem, chodzeniem i żadnych problemów mimo że myłam się tylko płynem do higeny intymnej. Tylko że ja malutko pękłam. Cytat:
|
||
|
|
|
#3469 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć chyba nic z tego nie będzie... nawet mnie nic nie pika.. nic a nic, mała się zaparła i w te śniegi wychodzić nie będzie :P... najlepiej by mi pasiło urodzić w weekend wtedy TŻ nie musiałby wolnego brać... albo żeby w nocy się zaczęło i jakoś w dzień się wyrobić bo TŻ ma nocki więc w dzień jest dostępny :P Ja właśnie też pewnie zależy jak bardzo się popęka oraz od osobistych predyspozycji do gojenia... z tego co mi położna mówiła przy porodzie synka to właśnie jak się pęknie to potem gorzej pozszywać (bo rana jest nie równa i poszarpana.) a przy nacięciu to "boki" ranki są raczej równe i łatwiej się zszywa... wszystko zależy też od wielkości nacięcia/pęknięcia oczywiście...Cytat:
mój synek był szczepiony Infanrixem ale bodajże IPV + Hibjuż nie pamiętam dokładnie.. ale chyba tak... ale ja za nią płaciłam wtedy 89 zł w jednej przychodni juz wtedy brali za nią 170zł ale tam nie dawali recepty tylko sami mieli już szczepionki i płaciło się za nie w przychodni przed podaniem dziecku.... dla mnie to czysty handel i po prostu zarabiali na tym jak nic....w naszej jest tak (jak chyba w większości), że sama przychodnia nie pobiera opłaty za szczepionkę ani nic, sama bierzesz receptę i kupujesz w której tam aptece ci się podoba dlatego jak tylko dostałam receptę obdzwoniłam wszystkie możliwe apteki aby porównać ceny ![]() Cytat:
oby każda tak miała... ja tak miałam przy synku... był dzieckiem bezproblemowym :P oby córka też taka była ![]() ... dziś zrobiłam sobie na pocieszenie budyń... ze słodzikiem oczywiście...
|
|
|
#3470 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
gratulacje grzecznych dzieci oraz za organizację![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3471 | |||
|
Raczkowanie
|
witam, troszke nas nie było, ale juz powrócilismy i meldujemy sie z Polski
![]() Unas calkiem dobrze, tzn. mały zalapal jakis katar, ale lekarz powiedzial, ze to spowodowane zmiana klimatu i klimatyzacja w samolocie ![]() Przylecielismy w pon, caly czas martwilam sie, ze mały bedzie wrzeszczal w samolocie, a ten nawet nie pisnal, normalnie lezal i rozgladal sie przez caly lot ![]() Wczoraj bylismy na usg bioderek i mamy zakladac pieluszke tetrowa... a i moj smoczur, przez 6 tygodni przytyl 1900gr, a ja myslalam, ze on gloduje na moim cycu, bo mm jeszcze nie podawalam ![]() Cytat:
mojemu to chyba polski klimat sie spodobal, bo jak zasnal o 23 to wstal dopiero o 7, zjadl i dalej spac do 8 a ja chyba za dlugo spalam bo wstalam w gorszym stanie, niz jak wtedy kiedy budzi sie co 2godz![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3472 |
|
BAN stały
|
Alę wam zazdroszczę że karmicie piersią
.Mi tak tego brakuje . Probowałam go przystawiać jeszcze ale nie mam mleka nic a nic a mój głodomor jest niecierpliwy . A Milene karmiłam piersią 7 miesięcy z czego pierwsze 3 miesiące bez dokarmiania... teraz to ze mnie dopiero wyrodna matka
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wód jest dużo? Bo ja byłam w łazience siusiu i jak już wychodziłam to mi po nogach pociekło. Powąchałam i to na pewno nie był mocz... I czy dotrzyman do wizyty nawet jeśli mi odeszły lub zaczęły się sączyć...
|
|
|
|
#3474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypaliło ryjek to od razu lepiej Oj tż niedobry jak mój przyjedzie to go sobie ustawię tak, że będzie tańczył jak mu zagram... Cytat:
bo mi wody poszły na fotelu na porodówce ![]() no coś Ty ![]() Cytat:
jeszcze nie odbiła bo zasnęła, zobaczymy jak teraz Teściowej w ogóle nie ulewa jak jej da u niej na spokojnie pije, a u mnie różnie zołza mała ![]() Cytat:
wiesz, chciałam kocyk dziś wyjąć, bo mnie wnerwia ta poszewka po poduszce- ale jak palcami uszczypnęłam kocyk to pypcie wyleciały- chociaż był prany... więc wolę nie ryzykować
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bynajmniej ja nie czułam, ani jak główka wychodziła ![]() Ojj nie przyciągaj do siebie złych tych no- emocji ale pewnie już dawno o tym zapomniała, więc nie peniaj maleńka patrz patrz jak się poprawia szybciuchno ![]() Cytat:
A tak serio to po kielunku za kąpanko
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczny 15.02 o godz. 9 urodziła sie Dorotka ma 57 cm i 3820 g i 10 punktów
urodziła sie dokładnie w dterminu ale wody były już zielone zapomniała dodać że urodziła sie przez c c
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-02-16 o 05:08 |
|
|
|
#3477 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie do konca - jak siadam to sobie przypominam ![]() Cytat:
gratki Cytat:
kciuki za szybki porod ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
a ja tak czytam i nic nie piszę od jakiegoś czasu może dlatego że wątek bardziej maluszkowy się zrobił i z brzuszkami już mało nas śmiga
ja ciągle w dwupaku a już bym chciała urodzić bo ciężko chodzić, ciężko spać i cały czas jakoś nie wygodnie idę może torbę w końcu spakuję w całości do szpitala bo tż się czepia że on w stresie przez to że ja nie chcę torby spakować...
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Gratulacje dla nowych mamuś A teraz smacznego!! Ja już jednego wtrąbiłam.
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello mamuśki i dwupaczki
![]() Na wstępie gratulacje dla Misienki i Pozycji ![]() u mnie masakrejszyn, mały w nocy śpi z godzinę, godzinę przed jedzeniem kwękoli, robi kupe, je i tak w koło, nie chce spać w łóżeczku, ale od dzisiaj zaczynam akcje przyzwyczajania, bo potem nie ogarne tego, jak go wezme do łózka naszego to przesypia ładnie te 3 godziny między karmieniami, ale na dłużej nie mam co liczyć i tak zmieniamy się z tz ja śpię do 2 on od 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko są zwarte i twarde to świadczy o zatwardzeniu nawet jeśli dziecko robi je kilka razy dziennie, a jeśli są prawidlowe jajcarniane to nawet jeśli są rzadziej to widać taka dziecka uroda ![]() Cytat:
![]() ja własnie podziwiam mamy które mają taka małą różnicę wiekową między dzieciaczkami, ja bym chyba nie dała rady
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

a dzisiaj dostał podwyżkę!

za to lubi go bujać w leżaku
I jeszcze Inutil wstawiła wczoraj zdjęcie swojego szkraba wystrojonego. Czy tylko mój paraduje w śpiochach?
)
bejbiczku w razie co, powiedz, żeby Cię nacięli, niż masz pęknąć- ja tak powiedziałam i zrobili wedle życzenia- ja nic nie czułam wtedy 
kłucie w odbycie, ból podbrzusza, macica mi się stawia jak nie wiem...

. 

Teraz idę do wyrka, bo zdechnę inaczej
ale pewnie już dawno o tym zapomniała, więc nie peniaj maleńka