|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
lecę gotować sos do gołąbków na jutro - coby tż miał obiad jutro bez roboty jak mnie nie będzie - bo gołąbki mam w zamrażalniku
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Ja ci dam Pigi...
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
![]() Cytat:
![]() jestem... ![]() - Tż w domu na l4 - rwa kulszowa - Karolka, żywe srebro, od wczoraj trenuje ba-ba dobre i to cieszę się, że zaczyna gaworzyć-większość nocy przesypia u siebie w pokoju, dopiero koło 5tej ląduje u nas w sypialni (ale i tak ma ze 4 pobudki w nocy na papu) -smakuje jej moja zupka ![]() tyle aha no i poskutkowało konsekwentne usypianie małej w łóżeczku - pierwszy raz był tragiczny, wyła strasznie, ale się nie dałam teraz zasypia w 10 minut - nie sama, muszę ją trzymać za rączkę, ale akurat jest to dla mnie przyjemne i chętnie z nią siedzę patrząc jak usypia.
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#545 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No chyba tak... Albo wykluczyć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Ja Ci dam takie porównania/skojazrenia ![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze nie na 100% ![]() Cytat:
![]() Rozumiem że mama chciała Cie chronić, ale jeszcze bardziej rozumiem że masz żal. To chyba odwieczny konflikt na linii rodzice-dzieci, że jedni i drudzy widzą inaczej to co dla dziecka lepsze... Za mamę Kiedy coś więcej będziesz wiedziała?Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego wątku bez Ciebie i nie ma w tym cienia przesady ![]() Cytat:
Cytat:
A co to za dzień złych wiadomości I Nikoś i Nadia ![]() Koniecznie leć do okulisty! Bo nie macie tego jeszcze potwierdzonego tak, tylko podejrzewasz na razie? A wysypuje go ostatnio, czy mniej? Cytat:
A potem następna ciąża od razu albo i w trakcie, więc tabletki na długo nie wchodzą w grę Mnie póki co taki ból trzyma niecałą dobę - jak się zaczyna popołudniu jednego dnia, to kończy późnym rankiem drugiego. na razie wolę się przemęczyć ![]() Cytat:
A za tatę trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Ja też zwalam ![]() Helo ![]() A jak twoja alergia, bo nie piszesz ostatnio? Polepszyło sie po lekach? Ustąpiły te rany? Cytat:
To chyba pediatra powienien na wizycie wyłapać jakies nieprawidłowości...Cytat:
Nie. dziś u zwykłego rodzinnego. Nie wolno Ci tak myśleć!!!
|
|
#546 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja je otwieram ,wsypuję do kieliszka,zalewam moim mlekiem i podaję strzykawką. Łapie to co leci z plujka na odległosć co najmniej metra.Co raz gorzej nam idzie a 3X dizennie podajemy. |
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ogólnie z Alą wszystko wporządku, to najważniejsze! ![]() Cytat:
A powiedz Dziubku co Szymek robił z główką, bo niedoczytałam chyba... ? ![]() Jaka Izunia już duża Jak ona te tabletki zjada? rozpuszczasz czy jak? Iustyna tylko spróbuj ![]() Domek coś marudził mi wieczorem, teraz padł, ale przez moment krzyczał jakby go ze skóry obdzierali
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-02-15 o 21:32 |
|||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Pomałpowałam trochę po Bridzie
|
|
|
|
#550 |
|
BAN stały
|
Blondynko porobili Ci badania?
Czym to było spowodowane?Przy nerwicy sie film nie urywa. Kurcze zrób wszystkie badania,a przede wszystkim echo serca,tarczyce,KT. Oby sie więcej nie powtórzyło ![]() Nataszko bardzo mi przykro.Okrutna choroba ale wcześnie rozpoznana daje świetne wyniki leczenia.Moja babcia miała,jest amazonką i po raczysku nie ma sladu do dziś ![]() Bądz dobrej mysli i tylko dopilnuj mamę by robiła badania. Natko otwieram kapsułkę i rozpuszczam proszek w moim mlekju,potem do strzykawy i walczymy ![]() Byłam w klubie podziwiać NASZE pociechy Nie będę wymieniac każdego ale CUDA tu mamy najwspanialsze |
|
|
|
#551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za samodzielne zasypianie i za wytrwałość mamy ![]() Cytat:
Miło mi, że pytasz Cytat:
|
||||
|
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no głupio tak tylko napisać jedno zdanie, bez cytowania. Ostatnio tylko tyle daję radę. Ja bym chciała dużo napisać a nie mam jak.Od dłuższego czasu nie wyrabiam. Do tego tż mi docina na temat neta. Głupio mi ciągle narzekać a ostatnimi czasy to jedyne co robię. Kilka mam już zniknęło i zebrałam się na odwagę poinformować, że mnie też to raczej czeka.
Na razie walczę, ale nawet wieczorami nie mam czasu/siły posiedzieć na wizażu... Dzięki dziewczyny Jacieee nie wiem jak z jakością, ale podoba mi się ten komplet
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
to nie z tego ze okna sa nieszczelne ale ze zbyt malego wietrzenia i oczywiscie mokrych scian (wilgoc w scianach). uszczelnianie okien spowoduje efekt cieplarni - cieplo i wilgotno, wilgoc nie ma gdzie ujsc wiec wsiaka w sciany. i grzyb ma super warunki. moj tata zajmuje sie oknami zawodowo i ma mase zgloszen ze "jak wymienilismy okna to grzyb wszedl wiec okna sa do d.py!" a to nie okna, a nawyki że mieszkanie niewietrzone bo szkoda utraty ciepla. jak okna nieszczelne to czesto tego problemu nie bylo bo mikrowentylacja byla, a teraz problem. niestety musisz wlato mocno przesuszyc mieszkanie i zwalczyc grzyba, my rok walczylismy i udalo sie. w marketach budowlanych dostaniesz dobre preparaty na bazie wybielacza, smierdza ale da sie zyc.
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Natko dziękuje w imieniu śpącej Agatki
|
|
|
|
#555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie znikaj
|
||
|
|
|
#556 |
|
BAN stały
|
Monia ma rację
My też walczylismy z grzybem i wygralismy Wietrzenie to podstawa.Palenie ostre w piecu,wietrzenie,pryskani e Savo,poustawiane pochłaniacze wilgoci a w łazience wentylator na czujnik wilgoci i jest ok. A dom kupiliśmy bardzo zagrzybiały. Jeszcze na wiosne do 1 pokoju wstawimy dmuchawę taka ogromna i będzie ogrzewać przy otwartym oknie by wyciagnać wilgoć z podłogi,która nie ma styropianu.Tak ludziska oszczędzali,ze położyli panele na gołym betonie bez ocieplenia podłogi Iustynko nie znikaj na długo. To naturalne,ze teraz jest mniej czasu.Ile czasu mnie nie było a się wbijałam ![]() Nie puścimy Cie. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2012-02-15 o 22:17 |
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie babsko-mamusiowe wątki w dużej mierze służą do tego żeby sobie ponarzekać, więc na tym polu nie powinnaś mieć żadnych obiekcji. Jednym słowem: DON'T GO
|
|
#558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brunetka jak masz ochotę to zapraszam na gołąbka ![]() Cytat:
eee Kochana, nie ma tak fajnie ![]() Cytat:
dobrze będzie, musi być, musi byc silna dla wnuczki, tak?? nie zwróciłam uwagi, naprawdę |
|||
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie czytam ciekawostki o porodach w roznych krajach (artykul na wizazu) i mysle ze niektore z nas
to zaciekawiW Meksyku i innych krajach Ameryki Południowej i Środkowej pielęgniarka zaraz po narodzeniu przekłuwa się dziewczynkom-noworodkom uszy. Często kilka dni po narodzeniu robi to babcia - niemal wszystkie dziewczynki noszą kolczyki od pierwszych dni życia. |
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni widze cie co TY tu robisz o tej porze
![]() Edit: oooo i juz uciekla ... |
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nikos podleczy skóre i wyjdzie z alergii.bedzie git...a moj artur znowu ma jakas wysypke
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co zakreślonego to ja mam tak samo ostatnio.
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam i padam...
tyle chciałam napisać, ae pozapominałam co i komu więc tak z grubsza: Baboniku brumku niefajnie jeśli to migreny... beatko no mam nadzieję, że to w końcu zeby i że się ujawnią...kresek ja nie widzę z tej przyczyny, że Hance bardzo ciężko zajrzeć w paszczę ![]() justynko ja też już od jakiegoś czasu jestem z doskoku.. mała mi nie daje pisać, mąż sie obraża, że wolę na wizażu siedzieć, a ponadto do pracy wróciłam i już nawet na bieżąco ciężko być...ale kiedy mogę i ile mogę poczytam, zdanie napiszę i mam nadzieję, że nikt mnie nie usunie bo może przyjdzie moment, że będę miała więcej czasu na przyjemności a teraz melduję, że po 3 dniach "plażowania" (tak mój mąż określa opiekę nad Hanią) wracam od jutra do pracy i pewnie znowu przestanę być na bieżąco... ale będę się pojawiać a teraz idę spać bo bladym świtem pobudka
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-02-15 o 22:43 |
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, a Ty wybierasz się z tą migreną do neurologa? Warto by było przeprowadzić do końca diagnostykę nawet jeśli nie zamierzasz podejmować leczenia farmakologicznego. Przyczyny migreny mogą być różne, takie których nie da się ustalić oraz takie które się da i... delikatnie mówiąc mogą(nie muszą) być niezbyt fajne. W tym ostatnim wariancie warto o nich wiedzieć. A BTW to miałaś może ZZO do porodu? Bo ZZO może być przyczyną migren.
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Iustyna, wiedz że nie jesteś sama. Jest nas tu więcej które nie mają nawet szans nadrobić i wbić się w wątek. Myślę że kiedy większość z nas wróci do pracy, na studia czy do innych zajęć to wątek lekko przystopuje, może wówczas będzie łatwiej to ogarnąć. A jeśli nie, no to cóż chyba lepiej wpaść "raz na ruski rok" przeczytać ostatnią stronę i "pogadać" w kilku postach o tym co tam u nas niż rezygnować. Przynajmniej ja tak to widzę. |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, kinga ma katar, nie wiem skad sie wzial... a miala juz jutro do zlobka isc na pierwszy dzien caly... chyba jej jednak nie dam...
nie chwalilam sie - kinga powiedzmy pije z niekapka. powiedzmy bo mozno go zuje ale wypila dzis 100 ml. za to burakowa zupka skonczla sie wymiotem. chyba musi poczekac. ogolnie moje gotowanie srednio jej sie podoba bi ma grutki i nie wie co z nimi robic. no i dzis zadlawila sie lekko biszkoptem (daje raz biszkopt raz chrupki kukurydziane), bo przykleil sie do podniebienia. wiecej strachu niz potrzeba i az sie poryczala ze nie moze sobie poradzic i matka musi paluchami odklejac biszkopt... ide spac, cos zle sie czuje, na mi sie zbiera, nie wiem czemu (@ nie mam jeszcze, nie mialam od porodu ale testowalam i nie to co myslicie Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-15 o 22:55 |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę mieć do WAS prośbę? Napiszę w K, ok?
|
#567 |
|
Wtajemniczenie
|
monia szybko Ci poszło z tym trzecim
Nie no żart, bo inaczej będziesz musiała piętrowe łóżko kupić
|
|
#568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Po ZZO mogą być bóle głowy ale inny rodzaj bóli i po pewnym czasie ustępują, o migrenie po ZZO nie słyszałam. |
|
|
|
|
#569 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze mamy bo znajomi byli w uk i zamówiłam, są zdecydowanie tańsze Do pary [QUOTE=iustyna1;32333899]Nie no głupio tak tylko napisać jedno zdanie, bez cytowania. Ostatnio tylko tyle daję radę. Ja bym chciała dużo napisać a nie mam jak.Od dłuższego czasu nie wyrabiam. Do tego tż mi docina na temat neta. Głupio mi ciągle narzekać a ostatnimi czasy to jedyne co robię. Kilka mam już zniknęło i zebrałam się na odwagę poinformować, że mnie też to raczej czeka. Na razie walczę, ale nawet wieczorami nie mam czasu/siły posiedzieć na wizażu... Dzięki dziewczyny Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ZZO nie miała, na żywca rodziłam ![]() Cytat:
![]() Lecę czytać ![]() Cytat:
A propos jutra: o 9.30 mamy sczepienie (ostatnia dawka tych 3 wkłuć), więc tradycyjnieprosze o kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dolna jedynka 

nic mi nie mówiła mimo, że wie od czasów kiedy byłam w ciąży.. nie chciała mnie martwić.. z jednej strony jest mi przykro, że nic mi nie powiedziała tyle czasu (tłumaczyła że byłam w ciąży, potem karmiłam i chciała mnie chronić

dobre i to
cieszę się, że zaczyna gaworzyć

kurczę...tyle na raz :Przytul: oby wszystko było dobrze!!! 
Nie wyobrażam sobie tego wątku bez Ciebie i nie ma w tym cienia przesady 

), nikos podleczy skóre i wyjdzie z alergii.bedzie git...
mi sie zbiera, nie wiem czemu (@ nie mam jeszcze, nie mialam od porodu ale testowalam i nie to co myslicie