|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
no rok temu wmusiłam w siebie pączka w pracy, żeby nikt się nie pokapował, ze coś nie tak ale jak go obierałam, z lukru, z dżemu samo ciacho jadłam, bo miałam bleee na slodkie. a wieczorem małż przyniósł takiego zgniecionego, ale pysznego. a w tym roku pewnie jak z walentynkami bedzie ![]() a tak w ogóle sobie uświadomiłam, ze zapomniałam jak to jest być w ciąży
|
|
#4472 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
sama byłam, natka z babcią została jaka ona słodka są takie pałeczki kukurydziane dla takich maluszków, to mogą sobie dłużej ssać, musze niuńce też zapodać ![]() niech spoczywa w spokoju Aniołek [*] wchodziłam na poczte popołudniem i widziałam zdjęcie tej trumienki to łęzki mi woczach stanęły, straszny widok, od razu mi się przypomniał pogrzeb córeczi znajomych Cytat:
co za niereformowalny tata ![]() ale rybeńka a co się mężem nie chcesz pochwalić? o Ty ![]() byliści sami czy na zajęciach z instruktorem? ![]() Cytat:
tylko najpierw musi zasnąć ![]() nawet nie mów, mi też się ciągle chce słodkiego ![]() Cytat:
![]() no nie wiem o co mu może kolejne ząbki idą ![]() Cytat:
![]() czatuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() na pocieszenie dodam że Agacia na pewno to mnie przeżyje niż Ty, dziecku zazwyczaj z dziadkami jest dobrze, tylko my matki-wariatki się stresujemy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-02-15 o 19:52 |
|||||||
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochana ty odpoczywaj kiedy tylko możesz a nie przejmuj się nadrabianiem ![]() mam nadzieje ze będziecie mieć dobrą nocke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie zapomniałam, cudownie było ja chce jeszcze raz!
|
||
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Ancia wczoraj pisała,że paru dziewczyn nie ma..w tym mnie więc stwierdziłam,że dam znać,że żyje...bo podczytuje jak znajduje chwile..ale czasu brak by doczytać,zacytować i odpisać...więc nie pisze nic w konsekwencji ![]() U nas teraz gooorrrący okres..dużo się dzieje od tamtego tygodnia więc: . od piątku mamy 1szego ząbka w sobotę robiłam imprezkę urodzinową... Sara przespała grzecznie w sypialni...a mama w końcu napiła się ile chciała czego konsekwencją był niedzielny kac no ale warto byłood paru dniu casting na Nianię trwał..i od wczoraj...mamy Nianię dla Sary... a ja od 5 marca wracam do pracy.. troszkę miałam przez to doła..ale popłakaam sobie dziś i już lepiej. dobrze,że chociaż tż się wczoraj popisał to mi troszkę się poprawił . aaa i jakby było mało wszystkiego...dostałam okres..pierwszy raz po porodzie ![]() sorka ,że tak o sobie...ale nie dam rady teraz nadrobić...idę Sarę usypiać powoli.. ściskamy i pozdrawiamy
|
#4475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
za pierwszy ząbek no i za nianię ![]() i oby powrót do pracy był bezproblemowy a co do kaca - szalona
|
|
#4476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co to się u nas dzieje
wieje okropnie, światło mruga co chwilę.Szymon zasnął dzisiaj o dziwo bez większych cyrków - humory ma jak baba w ciąży - raz się śmieje do rozpuku a raz płacze nie wiadomo o co i to w przeciągu kilkunastu sekund Mamy cudowne połączenie zęby + skok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A no chyba zębole bo powoli zbliża się mc od czasu pierwszego ząbka - a wg tego schematu który wklejałam to teraz czas na kolejne ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię.
W przelocie widziałam smakowanie chrupek i rybkę- bosko ![]() Ja właśnie bawię się w uspianie gluta. Standardowo pojadł i wzięło mu się na skrzeczenie- to niech skrzeczy może się zmęczy A i powiem wam, że chusta super sprawa. Jedynie w kuchni trzeba uważać- u mnie mama rozstawiła szklanki po myciu i mały ściągnął jedną na ziemię i w kawałkach
|
|
|
|
#4478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Babcie niestety nie pomogą i na razie nie mam pomysłu. Wstępnie biorę wychowawczy.
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nic nie pisać, ale nie mogłam, takie piękne zdjecia wklejacie że nie mogłam się oderwać
Cytat:
tylko stopniowo nie wszystko naraz a gluten w jakiej postaci dajesz ? aaa i dała taką cenną informację, że dziecku mięsne obiadki najlepiej zacząć po okolo 10-14 dniach podawania zupek i deserków. No to jadę z mięskiem od jutra i kaszką ![]() mam nadzieje że Stasiek to przeżyje ![]() aaaa my dziś po szczepieniu ![]() mały nawet sie nie zorientował że Pani go ukuła ja go na kolanach trzymałam a mąż zagadywał Wogóle pani doktor go bada stetoskopem a ten się zaśmiewa 8500 mojego małego szczescia jest
|
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają doidy cup testowałyście już? Bo już na wszystkie strony kombinuję jakby tego mojego antybutelkowca napoić
Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie i wagę
|
||
|
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielny Stasio
|
|
|
#4482 | ||
|
Rozeznanie
|
Podziel sie
![]() Ja nie bede miala paczkow, bo tu zwyczajnie ich nie maja. Bu. Ale moze wysle malza po jakies inne ciacho ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie Niusia sie przebudzila wiec jej zapodalam butle, bo zwykle dojadala i potem byl spokoj do polnocy, a ona teraz ciumknela dwa razy i zaczyna strzelac z tego smoka od butelki. Autentycznie - sciska dziaselkami, naciaga ile sie da i puszcza Teraz ciumka smoka i zaczyna przysypiac, a mama ma chwile dla siebie
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam spać bo nie wiadomo co noc przyniesie A jutro idę do dentysty:boisie:
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Tak już 8kg
na szczęście problemy z przybieraniem już zażegnane Małgoś, super dzielny ten twój synek. I za wagę ![]() My za niecałe 3 godziny będziemy mieli równo 5 miesięcy. Czyli 5 miesięcy temu o tej godzinie zwijałam się z moimi niewykrywalnymi skurczami ale ten czas leci...
|
|
|
|
#4485 |
|
kosmitka
|
Uprzedzam, że wbijam się bez nadrabiania, za to z pytaniem.
Podoba Wam się taka fuksja do kuchni?
|
|
#4486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wam
Ancia połączenie super! Cotynato usmiałam się z twoich nie wykrywalnych bo ja też takie miałam ![]() brawo za 5miesiecy!
|
|
#4490 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
. Ale mam też kaszkę manną błyskawiczną i ostatnio jej dodawałam do zupki.---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
za 5 msc.a z wagą Filipka to chyba się już trochę uspokoiłaś?![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Moje dziecko od trzech dni upodobało sobie zasypianie na moich kolanach...hmm... no ale już od godzinki śpi więc ja też mykam. słodkich i kolorowych i obysmy sie nie musialy odkopywać jutro rano spod tego śniegu dobranoc
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-15 o 22:25 |
||||
|
|
|
#4491 |
|
kosmitka
|
Dzięki dziewczyny, zastanawiam się nad takim do kuchni, ale trochę się boję takiego różu. Mam do wyboru jeszcze czarny lub szary.
|
|
#4492 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i nie bede sie wbijac bez cytowania bo nie wypada
Cytat:
![]() Cytat:
a co masz na ciemieniuche? Bo dobra jest masc robiona w aptece... moze lekarz by Ci przepisal.... Cytat:
![]() Takze wydaje mi sie ze to kwestia czasu i wprawy .... Na pewno Szymus zalapie Cytat:
plus odginanie sie do tylu....Cytat:
no jasne ze sie podoba.... |
|||||
|
|
|
#4493 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda ze maz sie nie wysilil przeciez jeden kwiatek nie kosztuje majatek.... masz tu odemnie Cytat:
podziwiam za bycie singielka i do tego mamusia... ![]() i widze ze tez dalas swojej corci chrupka.....moja tez juz dostala ale miala radosc... ale sliczny ten twoj maluszek.... Kaska W wyszla z aresztu i musiala poprosic policje zeby ja zawiezli do domu... teraz bedzie miec pewnie ladna nagonke ze strony tesciow.... tez widzialam ta trumienke taka malusia... ![]() [QUOTE=indygo79;32325226]danika - no, no szaleje Olga z obrotami ![]() no to więcej nas w klubie, zawsze można przyjąć wersje - "walętynek" nie obchodzę zaraz tylko męża wytnę Cytat:
sliczna rybka... co to za kurs indygo ?? Archi przytulam Cie mocno
|
|||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają dzisiaj gorszy dzień
A co do sprawy Madzi- nawet nie wiem co się dzieje, ponieważ już nie śledzę. Niesmaczne się to zaczynało robić. A o wagę się już nie martwię, ale i tak ważę sobie często a co!
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinko ta Twoja Talka jest przesliczna i jak duza....
cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam.....
|
|
|
|
#4496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pożywka dla mediów i zarabianie kasy na cudzym nieszczęściu![]() Niestety u mnie na osiedlu w niemalże każdym sklepie znajdzie się jakaś sędzia Anna-Maria która z przyjemnością wyda "sprawiedliwy" wyrok... Cytat:
boska!!indygo ale masz słodką Syrenkę natka za dentystęstokrotko wiem jak się czujesz z tym powrotem do pracy.... chociaż ja mam jeszcze 2,5 miesiąca a czasem jak pomyślę to wywraca mi żołądek do góry nogami Mam nadz., że niania się Wam sprawdzi Witam czwarkowo Trzeba dziś jakieś faworki upitrasić A mamy już jakieś tytuły na nowy wątek??? Nasze zdolne mamusie może coś wymyślą
|
||
|
|
|
#4497 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4498 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to kochana chop na męza i dawaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widzisz jak ładnie przypieraCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny a zdjęcia wszystkie cudne
|
|
|
#4499 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to mówi mój dziadek - przy dziecku dzienne szkody na 5 złoty muszą być Cytat:
jak możesz sobie pozwolić na wychowawczy to dlaczego nie ![]() Cytat:
dzielny Stanisław! ![]() mleko zwykłe tzn. krowie cyz jakie? ![]() mój dziadek ma kuzka i mamy dostęp do zdrowego koziego mleka, tylko nie wiem od kiedy mogłabym jej dawać to mleko i czy ona je będzie piła ![]() Cytat:
![]() ciacho a ja bez śniadania, zaraz mykam coś sobie zrobić. Pączki będe miała dopiero popołudniu jak tż wróci z pracy, bo wczorajszych pyszności już nie ma ![]() Cytat:
do dentystya ja miałam iśc do dentysty, okulisty, ginka i nigdzie się wybrać nie umiem Cytat:
![]() Cytat:
i to mówie ja, ta co różu nie lubi ![]() Cytat:
ale jak ma być życie do D. to lepiej samemu. Faaaajnie mieć tak kochanych dziadków ![]() przy okazji tez kupimy chrupeczki ![]() Cytat:
ja patrze za okno i na samą myśl że musiałabym wyjść robi mi sie niekomfortowo na szczęście nie musze ![]() Cytat:
![]() Natalcia dziękuje ciociom za wszyyyyystkie komplementy
|
||||||||||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla
![]() Acelinko, dziękujemy za różyczkowy gryzak haha takiego jeszcze nie mamy A co do Madzii. To Soniu masz rację. I jeszcze Ci ludzie, którzy chcą się pokazać w telewizji, pokazowo kładą znicze w miejscu pochówku Madzi, płaczą, klęczą ( i jak oczywiście nie mam nic do takich zachowań to tu one są ewidentnie pod publiczkę)... A jak wczoraj zerknęłam na jakiś artykuł o pochowaniu Madzi i było zdjęcie jak jakiś gap przyszedł i stoi koło pogrzebowego auta i cyka zdjęcia z komórki to od razu wyłączyłam.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-02-16 o 09:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

ale jak go obierałam, z lukru, z dżemu samo ciacho jadłam, bo miałam bleee na slodkie. a wieczorem małż przyniósł takiego zgniecionego, ale pysznego. a w tym roku pewnie jak z walentynkami bedzie 

kocyk to też fajny prezent jest
aż się zdziwiłam, jak otworzyłam oczy i spojrzałam na zegarek
W nocy ok, choć A. budzi się i nie śpi, ale nie płacze. Za to w dzień masakra. W grę wchodzą tylko rączki, w łóżeczku nie ma mowy na spanie - tylko na rączkach. Dziś usypiałam ją godzinę i po każdym odłożeniu płacz okropny. Po godzinie walki A. Usnęła, po czym przyszedł mój ukochany tatuś - krzyknął, a Amelka oczy jak 5zł i po spaniu. Mówię, mu tyle razy, że jak wchodzi do pokoju to niech nie krzyczy, ale mówi sie jak do ściany. Tłumaczę mu, że usypiam ją od godziny, a on do mnie, że jak jej się chce spać, to niech śpi... 
)

"gupia" jestem wiem ale na razie aż ze strachu mnie ściska, że mam Małą zostawić...

. Ale mam też kaszkę manną błyskawiczną i ostatnio jej dodawałam do zupki.
, od tz nie dostałam nic, bo stwierdził, że musimy oszczędzać