|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
|
|
|
#56762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#56763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56764 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Szampon ma dosc ladny sklad - nie wiem tylko, jak z tym alkoholem, ekspertki od analizy musza sie wypowiedziec, czy nie bedzie wysuszal. Ja sama chce sobie kupic teraz szampon Urtekramu aloesowy - tez ma Sodium Coco Sulfate, chyba na piatym miejscu w skladzie. Posluzy jako siarczanowy zmywacz .
|
|
|
|
#56765 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Któraś z Was pisała mi jeszcze o tej Joannie b/s (wybacz, gdzieś przeoczyłam i nie zacytowałam) - na stałe mieszkam w Wawie, więc przyjdzie mi tam szukać. Liczę, że może trafię w jakimś supermarkecie, bo już kilka razy takie "rzadkie" skarby znajdowałam w Leclercu czy Tesco. Mam tylko jeden problem - czapka. Niby luźna, ale wełniana (mega elektryzuje włosy) i w dodatku, po zdjęciu jej z głowy, włosy są trochę rozprostowane... Macie na to jakiś patent?
|
||||||
|
|
|
#56766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja go juz mam z miesiąc niby nie ma wysuszać bo ma nawilżać ![]() zgłupieje.. nie umiem dobrać dokładnych składników.. jak nie jakieś quateritum to te coco sodium.. szkoda ze nie jestem w polsce teraz...
|
|
#56767 | |
|
Zakorzenienie
|
mniam ![]() Cytat:
świetna długość i objętość ![]() po wczorajszym suszeniu: skalp żyje!!! włosy niemal proste ale objętość AŻ ZA DUŻA ![]() zboczenie. stoję pod prysznicem i myślę czego mi trzeba. na włosy oczywiście. penetrant, penetrant... Hegron z solą ;] zboczenie ![]() skończyłam drugi słój Bingacza shea, trzeci kupiony ale trza pozużywać conieco reszta w codziennikku, zdjęć nie mam
|
|
|
|
|
#56768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dobry. Myjesz nim wlosy przy kazdym myciu, czy myjesz sie odzywka?Widze ze siedzisz w Niemczech na pewno az sie roi od dobrych szamponow. Tylko w skladach sie troche podszkolisz i wylowisz zaraz jakas perelke. Poczytaj sobie watek z analizami i w mig sie nauczysz, co w dobrym kosmetyku siedzi. |
|
|
|
|
#56769 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Jak atłasik
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#56770 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56771 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
super !! Cytat:
nic nie domalujemy przecież ![]() ja też chce już bingacza - włąśnie był listonosz i nie miał nawet na e-mail mi nie odpisali z tej ekocoś
|
|||
|
|
|
#56772 | |
|
Zakorzenienie
|
obłędne
a kolor cudny ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#56773 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56774 |
|
Kazar Lady
|
no to cos mi Barwa przed oczami latała
![]() dzięki musze zakupić takie cudo, nie będe terroryzować włosów sodą szamponów jest wszędzie pełno, zupełnie odwrotnie jak odżywek
|
|
|
|
#56775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja ciagle Was podczytuje i sie ucze obslugi moich wlosow
![]() Ale nie rozumiem na czym polega podpinanie ![]() moze mi ktos wyjasnic? ![]() stosuje się do zasad CG od kilku dni, na razie wychodzi mi nieudolnie ale wrzucam efekty ![]() wiem, wiem mam przesusz, puch i w ogole kiepsko ale walcze z tym Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-02-16 o 10:13 |
|
|
|
#56776 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56777 |
|
Kazar Lady
|
|
|
|
|
#56778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Aloe Barbadensis Gel *, Hibiscus Sabdariffa Extract*, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Rosa Damascena Distillate*, Alcohol*, Parfum**, Citral**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Farnesol** (* z certyfikowanych upraw ekologicznych, ** naturalne olejki) Dlatego napisalam ze jest niezgodny. Zobacz na opakowaniu czy jest ten skladnik ktory zaznaczylam na czerwono. Jesli nie to ok A jesli tak, to coz... Pisalam Ci juz kiedys, ze z Alverde i Alterry mozesz smialo brac odzywki. Szampony nie wyjatkiem jest szampon Alterra Mandel&Jojoba. Wszystko bedziemy wiedzialy jak sprawdzisz sklad z opakowania A co do ziolowych SLSowych szamponow: one nie maja byc super! Maja tylko oczyszczac i nie miec silikonow, quaternium, polyquaternium i tego co zaznaczylam wyzej na czerwono. Od odzywiania sa odzywki A szamponu z SLS uzywasz i tak tylko raz na jakis czas, np. co pare tygodniDziekuje!!! Ale dzis juz upichce lniany, bo cos ostatnio mi sie nie chcialo ![]() Stworzylam sobie moja olejowa wishliste: -pestki sliwki -avocado -jojoba -orzechy wloskie -kielki pszenicy tak mi jakos wpadl w oko, mam nadzieje ze dzialanie mnie nie rozczaruje.Zamowie sobie wszystkie nierafinowane, po 30ml, ale to dopiero jak wykoncze wreszcie to co mam (czyli za 9827396 lat ). Nasyconych nie biore, bo kokos pupy nie urywa
|
|
|
#56780 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały coś z ekosfery.
Korzystając z darmowej przesyłki skusiłam się na Jantar i Bingacze ale czekam już 9 dni i nic.. na maila nie odpisali. Wy też tak długo czekałyście? Przy zamówieniu było napisane że przesyłka trwa 3-4 dni...
|
#56781 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() z tego co czytam, to szampon do wziełam alterre https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ya-bambus.html |
|
|
|
|
#56782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego kokos, co innego np shea |
|
|
|
|
#56783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko SLS wtedy moze troche czesciej powinien pojsc w ruch. Tak mi sie wydaje ale moge gadac glupoty Niestety Alterra i Alverde troche myla, bo niby bez silikonow, ale wcisneli tam ten kondycjoner nieszczesny :/ czy co to tam jest ![]() Co racja to racja Ale jakos nic mnie nie kusi. Te oleje ktore wybralam to albo sa jednonienasycone (bo moje wlosy lubia slodkie migdaly), albo maja sporo ceramidow Jakie nasycone bys polecila osobom ktorym kokos specjalnie jakos nie sluzy? Shea wlasnie czy cos jeszcze?
|
|
|
#56785 | ||||
|
Rozeznanie
|
O, matko i córko, zaraz mi wysiądzie klawiatura, ślinianki pracują jak szalone na widok takiej satynowej tafli.
Cytat:
Ja dzis zrobiłam totalnie wszystko-nie idę do pracy(co najwyzej na sanki), wiec mogę sobie pozwolić na obciażenie. Wczoraj nałożyłam olej, dziś zmyłam go odżywką i położyłam wzbogaconą maskę na alterce, płukanka lniana, Joaśka b/s i krem biedronkowy. Pewnie już jutro będą tłuste, ale nic to. Na razie schnę. Potem wrzucę efekt. Cytat:
Cytat:
Używam tej samej przed henną. Cytat:
|
|
#56786 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
powiedzcie mi jak używacie kremu biedronkowego jako b/s czy d/s i na całe włosy czy tylko na końce? Zastanawiam się jeszcze czym się różnią odżywki b/s i d/s, chodzi mi o składniki. Taka b/s powinna być mniej obciążająca, czy powinna mieć więcej emolientów czy mniej... Chciałam kiedyś sama sobie zrobić taką b/s, ale nie wiem jakich składników powinnam użyć.
|
|
|
|
#56787 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dopiero co was nadrobiłam. Ostatnio tak się babci chwaliłam, że w tą zimę ani razu nie byłam przeziębiona no i wykrakałam rozchorowałam się
Ma to swoje plusy głowy myć nie będę więc nałożyłam kokosa na dziś i może dołożę jutro to będzie na dwa dni Czekam i czekam na tego jantara, a tu nic Napisałam do nich i odpisali, że w ciągu 48h wyślą, czyli dziś albo wczoraj wysłali. Wczoraj u mnie bardzo fajnie! Odkryłam, że biovax służy mi najlepiej jak nakładam go na 30 minut albo godzinę, tylko później jak wróciłam ze szkoły z temperaturą i położyłam się to jak wstałam miałam praktycznie całkiem proste. W pierwszą sobotę marca idę do fryzjerki podciąć same końce. Miśka rewelacyjne są! Ag Rafko sama bym taki puch chciała! Uwielbiam twoje falki!Maliniarko ostatnio właśnie się zastanawiałam co cię tak długo nie ma, ale ci włoski urosły! Strasznie mi się podoba jak się układają i kolor śliczny ![]() claudiiin jakie długie! Super się falują! MgiełkaM świetnie po reanimacji wyglądają, masz cudny skręt i kolor mi się podoba |
|
|
|
#56788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, to bede sie przygladac moim Dzis zrobie maske po myciu. I umyje chyba odzywka bo ostatnio byl szampon raz czy dwa po calosci. Ale zaraz jade na trening i kusi mnie zeby jeszcze troche oleju lnianego na nie walnac, a to juz chyba bedzie za duzo dobroci ![]() Cytat:
Czytalam przeciez, ze polecalas z glowa w dol, ale jakos wylecialo mi to z glowy wczoraj
|
|
|
#56789 |
|
Raczkowanie
|
a który to był kolor, podasz mi linka?
![]() Dzisiaj zamierzam zrobić eksperymentalną kurację zaparzę skrzyp i pokrzywę w małej ilości wody, doleję oleju rycynowego i to będę wcierać w skórę i włosy ![]()
|
#56790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Jakby tak jeszcze wyzej zaczynaly falowac to juz calkiem bym byla szczesliwa

Macie na to jakiś patent?

a kolor cudny
szamponów jest wszędzie pełno, zupełnie odwrotnie jak odżywek