|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Czytam te dzisiejsze posty - prawdziwa emocjonalna huśtawka, tak się dobre wieści przeplatają z tymi złymi
Babonik niech Ci rodzina zdrowieje! Nataszka żeby było dobrze ![]() Dziubek super wieści Szymkowe !!! To jeszcze kciuki za tatę ![]() Brumek Ciebie też połamało ? :/ |
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
beata_1988
za zabka Naataaszkaa bardzo Ci wspolczuje choroby mamy.... mam nadzieje, ze wyzdrowieje.... zaneta88 za jutrzejszego okuliste ![]() Scio wspolczuje ze malutka sie meczy z powodu zabka...oby szybko wyszedl.... U mnie sasiad wiercil cos w scianie o 22,30 _Natka super ze ci alergia przeszla ![]() Justyna1 rozumiem Cie jesli chodzi o siedzenie na necie... to jest zlodziej czasu.... Poki co moj tz nie narzeka bo robie to wtedy kiedy mala spi....no jak teraz... Brumku wspolczuje migreny...moja mama sie z tym borykala przez kilka ladnych lat ale bylo to na tle nerwowym. Pamietam ze jak czasem wracalam ze szkoly to mama lezala na lozku z recznikiem na oczach bo nie mogla nawet patrzec na swiatlo dzienne... Mam nadzieje ze Ci to szybko przejdzie i za jutrzejsze szczepienie83monia dla corci za picie z kubka niekapka.......wiecej nie dam rady.... wybaczcie kochane.... spokojnej nocki zycze Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-02-16 o 00:26 |
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
A kuku
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-02-16 o 04:35 |
|
|
|
#576 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
ile bym nie odkurzala i nie zbierala zaraz sie pojawiaja.Co do plesni - za szczelne okna. Wiem to z wlasnego doswiadczenia i w rodzinnym domu i tu u TZ. Jak byly stare i pi.z..dz.i.l.o wszsytkimi dziurami wilgoci nie bylo, przy plastikach wilgosc jest, mimo tego ze wietrze codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do mamy trzymaj sie kochana - szok ja sie czlowiek dowiaduje po takim czasie, ale rozumiem twoja mama. Moj tata tez ma raka jest po pierwszej chemii, a 20 ma naswietlanie. Ale moim zdaniem lipnie to wyglada
|
|||||||
|
|
|
#577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jacieeeee
Potrzebuję rady. Kupować? Dobre jakościowo się wydaje? Miał ktoś? Ładne? http://allegro.pl/7-cz-komplet-do-ch...118116627.html Kupiłam dziś Dominikowi strój na chrzest (sztruksowa marynarka i spodnie) ale zastanawiam się czy nie oddać i nie wziąć tego. Proszę o odzew [/QUOTE]super ten zestaw bo masz wszystko w komplecie i cena nie jest taka najgorsza, moja mama jak Marysi kupowala ubranko to za suknie z pelerynka czapka dala 160 zl Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Nadrobilam Jakby sie ktos zdziwil ze ja o tej porze to moja panna o 4.50 postanowila, ze spac nie chce i "gadala" jak najeta, a pozniej stwierdzila, ze mama za dlugo spi i wywolala ja. A teraz poprosila o mleko i usnela na lezaczku. Kochane Wczoraj byly u mnie dwie kolezanki przyjechaly na pol godziny, ale tak sie zagadalysmy ze siedzialy chyba ze 4 h , wykapaly mi Marysie, TZ ja nakarmil i uspil i poszedl spac bo na 1.20 do pracy. Ale dogadalysmy sie i idziemy do kina paczka na "I cie nie opuszcze". Taki spontan. |
||||
|
|
|
#578 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() za oknem jeszcze/już szaro, kończę kawkę i śniadanie i niedługo zbieram się z dziewczynami do przedszkola. Idziemy dziś piec muffinki. Jestem bardzo ciekawa jak Hania wytrzyma biegające czterolatki (czy jej nie stratuja )Naataaszkaa wszystko MUSI być dobrzeBABONIK na szczęście po cięzkich dniach przychodzą te dużo lepsze, oby jak najszybciej za wizytę u okulistyBetaka za pierwszego ząbkaDziubek za wizytę u neurologaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z migrenami mam nadzieję coś się wyjaśni, a jak nie to przynajmniej dadzą Ci spokój na dłuższą metę takie bóle to potrafią wykończyc człowieka kruku
|
|||
|
|
|
#579 |
|
Rozeznanie
|
Dziubek super, że u Was po wizycie wszystko ok! Szymek jest okazem zdrowia i to najważniejsze!!
Rehabilitacja po to, by oduczyć Alę tego prostowania nózek, bo to sie lekarce nie podoba i tak nie powinna robić. Rehabilitantka pewnie pokaże mi na pierwszym spotkaniu jak się z małą "obchodzić" w domku i będziemy pewnie jeździć tylko na kontrole czy są postępy. Ta lekarka po prostu wyeliminowała wzmożone napięcie z braku innych objawów, ale nie wie jakie może mieć podłoże to prostowanie nóżek, okaże się za 1-2 mce. To sobie popisałam.....idę małej zrobić śniadanko bo już woła!!! A i za chwilke kawka i pierwszy pączuś dzisiaj.....
|
|
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello ello.
Moja kręcidupka nie bardzo chciała dziś spać. Od 3 uprawiał jakiś dziwny taniec połamaniec w łóżku ![]() W momentach kiedy udało mi się zamknąć oczy śniło mi się, że jestem w ciąży z kolejnym synem, że Dominikowi wyszły dwa zęby oraz że byłam jurorem w "Mam talent" ![]() Nerolkowa Izunia buziaki za kolejny miesiąc Czy ktoś mi poda sposób jak przetrwać dietę w tłusty czwartek? Bo ja kocham pączki i faforki ( )A mąż mi rano 4 przyniósł. Tłuściutkie, z różą i bitą śmietaną
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evewee - wpisz w allegro 'filtr dzbankowy anna' i ci wyskoczy, ją mam ten w wersji oval na te szersze wkłady duomax bo są też takie na okrągłe walcowate wkłady monomax ale ona mają mniejsza wydajność. Jadę busem i z tele pisze więc nie bardzo mam jak linia wkleic. Brumek kciuki za szczepienie i oby te migreny ci przeszłyBrida a to Ty nie śpisz w nocy? Natka super że alergie ustąpiła. Jak już dziś zjadłam jednego paczka ale się ograniczamy i więcej już nie będzie Evewee kciuki za tate - będzie dobrze, musi być dobrze i nie wolno myśleć inaczej.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-16 o 08:06 |
|
|
|
|
#582 | ||||
|
Zadomowienie
|
dla Julii za ząbka!Naataaszkaa na pewno z mamą wszystko będzie dobrze! ![]() Cytat:
dla Karolki!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my się wybieramy na szczepienie przeciw WZB... No i żelazo się kończy, to pewnie znowu będzie skierowanie na badania... |
||||
|
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale śniegu nasypało
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie, tak jak u Brumka- wojna albo katastrofa lotnicza![]() Ja diety nie mam, więc nie pomogę |
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki w imieniu Agatki
Mamad ja mam zamiar nie zjesc ani jednego. Bedzie trudno, bo mam zaproszenie do sąsiadki, ale coś wymyśle. dla wszystkch potrzebujących
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
fajna promocja na odbitki w empikfoto
klik ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Scio, wieeeelki buziak dla Agatki!!!!!!!!!!
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a miałam pytać, jak karmicie łyżeczką maluchy, to tymi dzieciowymi łyżeczkami, czy takimi "normalnymi"??
Wczoraj na kolacje dałam małej pierwszy raz kaszkę z serii zdrowy brzuszek nestle owsiano-pszenna ze śliwką! Super w smaku i faktycznie ułątwia pracę układu pokarmowego, od razu koopka poszła i rano też! Także polecam, jak któryś dzieciaczek ma z tym problemy!! Idę na allegro zamówić zabezpieczenia do kontaktów!! Ala każdą szczelinę wynajdzie by dostać się do kabelków, kontaktów
|
|
|
|
#589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- dla Agatki za 8 miesięcy!
|
||
|
|
|
#590 |
|
BAN stały
|
Jacieee a no tak
Izunia dzis kończy 9 miesięcy!!!! Agatko Sciowa |
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
nerola
![]() dla Izy!
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
mobilna marysia chyba chciala sie bawic w chowanego
|
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziekuję Wam za wszystkie życzenia dla NIkosia i wsparcie dla mnie![]() Dziubku super wieści ![]() Jacieeee współczuję dnia dzisiejszego. Aania u mnie też śniegu po pachy,a my i tak wyjść z domu nie możemy... życzę miłego dnia |
|
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super Dopiero co meczylam sie na porodówce, a tu Agatlua siedzi mi na kolanie i za godzine skonczy 8 miesiecy
|
||
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Dla Agatki i Izuni
![]() ![]() Dziewczyny a w temacie dopajania, z którym mamy nadal problem.... Czy jak do deserków przemycam soczek i daję jej taki bardziej wodnisty to mogę uznać, że wypiła powiedzmy te 20ml? czy jak zrobię jej taki kisielek na soczku to też mogę zaliczyć jako wypity napój? Czy musi przyjąć zupełnie płynne porcję, żeby uznać, że jest dopajana?? Chodzi mi głównie, o to by nie męczyły ją te zaparcia, bo chyba nie męczy ją pragnienie, skoro nie jest chętna do wypicia czegokolwiek! Ala cały czas drzemie, już się chyba 2 razy przebudziła, ale nie podchodziłam do niej i zasnęła znowu! |
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mam nadzieję,że szybciutko ćwiczenia zadziałają Cytat:
a co do diety to zawsze można zrobić przerwę dla naszej Izuni hej mamusie Natka o problemie z główką pisałam w K-nie chciałam na ogólnym ![]() super,że alergia ustępuję !!!! dziekuję Wam kochane za miłe słowa odnośnie wizyty i za kciuki za tatę tyle,że jutro jednak idzie do szpitala i umieram z nerwów ![]() ehhh zapomniałam co chciałam jeszcze napisać aaa KAjool nie wiem czy jeszcze temat zakupu maty aktualny ale ja bym wzięła puzzle Brumek ![]() Mamad
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-16 o 11:02 |
||
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!!
Witam z rana. Mam w☠☠☠☠a niezlego oczywiscie wiadomo co (praca) az ryczec mi sie chce.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

)
żeby było dobrze 

za zabka 

ile bym nie odkurzala i nie zbierala zaraz sie pojawiaja.
za kopniaczkami i w ogóle 

mi nie mówiła mimo, że wie od czasów kiedy byłam w ciąży.. nie chciała mnie martwić.. z jednej strony jest mi przykro, że nic mi nie powiedziała tyle czasu (tłumaczyła że byłam w ciąży, potem karmiłam i chciała mnie chronić
jak mi ją obudzi to mu Agate zaniose i niech bawi 

klask i: