Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 09:30   #4501
danika
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

dzinbry młoda na macie ale już kwęka więc szybciorem piszę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A i powiem wam, że chusta super sprawa. Jedynie w kuchni trzeba uważać- u mnie mama rozstawiła szklanki po myciu i mały ściągnął jedną na ziemię i w kawałkach
u nas nosidełko też wymiata

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
U nas teraz gooorrrący okres..dużo się dzieje od tamtego tygodnia
więc:
. od piątku mamy 1szego ząbka wyszedł bezboleśnie i z zaskocznia ..podczas zabawy zauwazyłam kreseczkę białą

w sobotę robiłam imprezkę urodzinową... Sara przespała grzecznie w sypialni...a mama w końcu napiła się ile chciała czego konsekwencją był niedzielny kac no ale warto było

od paru dniu casting na Nianię trwał..i od wczoraj...mamy Nianię dla Sary... a ja od 5 marca wracam do pracy..
za ząbka, wybór niani no i imprezkę udaną

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio prywatny żłobek oglądać- wszystko rewelacja, warunki super, grupy po 6 osób i 2 opiekunki, piękne zabawki itd. Uciekłam. Stwierdziłam, że na razie nie dam rady A Babcie niestety nie pomogą i na razie nie mam pomysłu. Wstępnie biorę wychowawczy.
kurcze...cięzkie to a jaki koszt takiego żłobka?

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

aaaa my dziś po szczepieniu
mały nawet sie nie zorientował że Pani go ukuła ja go na kolanach trzymałam a mąż zagadywał
Wogóle pani doktor go bada stetoskopem a ten się zaśmiewa
8500 mojego małego szczescia jest
dzielny duży Staśko

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Wlasnie Niusia sie przebudzila wiec jej zapodalam butle, bo zwykle dojadala i potem byl spokoj do polnocy, a ona teraz ciumknela dwa razy i zaczyna strzelac z tego smoka od butelki. Autentycznie - sciska dziaselkami, naciaga ile sie da i puszcza

Teraz ciumka smoka i zaczyna przysypiac, a mama ma chwile dla siebie
haha pomysłowa Naduska z tym strzelaniem

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
h
Zmykam spać bo nie wiadomo co noc przyniesie A jutro idę do dentysty
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Podoba Wam się taka fuksja do kuchni?
podoba mnie się

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
A mamy już jakieś tytuły na nowy wątek???
Nasze zdolne mamusie może coś wymyślą
pomału trzeba faktycznie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
nawet mi nie mów ja starałam sie omijac te zdjecia szerokim łukiem ale niestety widziałam ta trumne malutka a jeszcze teraz w dalszej rodzinie urodziło sie martwie dzieciatko tydzien predzej bylo wszystko dobrze i nagle w nocy ja bóle wzieły i jak pojechali do szpitala to juz nie bylo tetna... wieczorem czuła sie niespokojna ale na drugi dzien miała wizyte u gina wiec chciała poczekac do niej a tu takie nieszczescie...
ojeju Tusia masakra... biedni rodzice
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:33   #4502
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam

na uchwycenie raczkowanie nie zdąrzyłam, ale wyszła mi taka śliczna fotka
O kurcze. Faktycznie śliczna.
I te oczka ma takie niebieściutkie i uśmiech jaki łobuzerski Chyba ostro pocinała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:35   #4503
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
\
jak to mówi mój dziadek - przy dziecku dzienne szkody na 5 złoty muszą być
hahhaha dobre

dzielny Stanisław!
dziękujemy

mleko zwykłe tzn. krowie cyz jakie?
mój dziadek ma kuzka i mamy dostęp do zdrowego koziego mleka, tylko nie wiem od kiedy mogłabym jej dawać to mleko i czy ona je będzie piła
źle to ujełam, zwykłe czyli nie nutramigen tylko bebilony i inne takie

ciacho a ja bez śniadania, zaraz mykam coś sobie zrobić. Pączki będe miała dopiero popołudniu jak tż wróci z pracy, bo wczorajszych pyszności już nie ma
mi mama już robi, ale już mam slinę do samej ziemi

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

dzielny duży Staśko
dziękujemny

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:37   #4504
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla

Acelinko, dziękujemy za różyczkowy gryzak haha takiego jeszcze nie mamy

A co do Madzii. To Soniu masz rację. I jeszcze Ci ludzie, którzy chcą się pokazać w telewizji, pokazowo kładą znicze w miejscu pochówku Madzi, płaczą, klęczą ( i jak oczywiście nie mam nic do takich zachowań to tu one są ewidentnie pod publiczkę)... A jak wczoraj zerknęłam na jakiś artykuł o pochowaniu Madzi i było zdjęcie jak jakiś gap przyszedł i stoi koło pogrzebowego auta i cyka zdjęcia z komórki to od razu wyłączyłam.
no widzisz, to trafiłam z prezentem

ja rozumiem tych ludzi którzy faktycznie przyszli z potrzeby serca, ale takich z aparatami to bym nic nie potrafią uszanować

Cytat:
dzinbry młoda na macie ale już kwęka więc szybciorem piszę

u nas nosidełko też wymiata

jak tak chwalicie te nosidełka to coraz bardziej się przekonuje żeby też kupić

stokrotka, a jak z tym wyborem niani, trudno było? co zadecydowało że akurat tą kobiete wybrałyście?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:46   #4505
spray
KWC

Cytat:
oj tam, oj tam

Śliczna fota, rzeczywiście.

Cytat:
moja gwiazda się właśnie nauczyła przewracać na brzuszek mamunia pęka z dumy a młoda fika mi po salonie
Zazdroszczę. Eryk tylko czasem na plecy fiknie.

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Zaczęłosię od pobudki Adasia o 5.30, potem pokłóciłam się z mamą, i stwierdziła, że nie będzie nas odwiedzać, od tz nie dostałam nic, bo stwierdził, że musimy oszczędzać i ogólnie jakoś chyba ta pogoda mnie dobijai parę innych rzeczy by się znalazło
To się wyżaliłam
Też wczoraj miałam dupny dzień.
Nie smutaj się
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
u nas od 3 dni armagedon W nocy ok, choć A. budzi się i nie śpi, ale nie płacze. Za to w dzień masakra. W grę wchodzą tylko rączki, w łóżeczku nie ma mowy na spanie - tylko na rączkach. Dziś usypiałam ją godzinę i po każdym odłożeniu płacz okropny. Po godzinie walki A. Usnęła, po czym przyszedł mój ukochany tatuś - krzyknął, a Amelka oczy jak 5zł i po spaniu. Mówię, mu tyle razy, że jak wchodzi do pokoju to niech nie krzyczy, ale mówi sie jak do ściany. Tłumaczę mu, że usypiam ją od godziny, a on do mnie, że jak jej się chce spać, to niech śpi... Ja się wykończę Choć czytałam, że to właśnie objaw skoku taka potrzeba bliskości mamy . Ostatecznie A. Usnęła na cycku i spała godzinę. W tym czasie miałam okazję zagłębić się temat BLW.
W każdym razie kręgsłup i ręce są już na wykończeniu.
Do tego Archi nadal Amcia ma kaszel, u mnie już ok. A jak Piotruś?
Na dokładkę zasypało mnie strasznie, nie wiem jak mąż wróci do domu.
Opadam z sił - naprawdę.
Jesteś dzielna mama, dasz radę - nie masz wyboru tak naprawdę.
Ale przynajmniej zawsze po takim skoku maleństwo staje się zaradniejsze Przynajmniej wiadomo za co tak cierpimy

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

no i na koniec moja rybcia mała
CUDO

Cytat:

w sobotę robiłam imprezkę urodzinową... Sara przespała grzecznie w sypialni...a mama w końcu napiła się ile chciała czego konsekwencją był niedzielny kac no ale warto było

od paru dniu casting na Nianię trwał..i od wczoraj...mamy Nianię dla Sary... a ja od 5 marca wracam do pracy..
troszkę miałam przez to doła..ale popłakaam sobie dziś i już lepiej. dobrze,że chociaż tż się wczoraj popisał to mi troszkę się poprawił .
Wooow Niania - ależ zazdroszczę
Tutejsza czy też emigrantka jakaś??

Cytat:

mały nawet sie nie zorientował że Pani go ukuła ja go na kolanach trzymałam a mąż zagadywał
Wspaniały chłopak, taki dzielny A waga godna pozazdroszczenia

Cytat:
Uprzedzam, że wbijam się bez nadrabiania, za to z pytaniem.

EXTRA!!!

agus1978 - fajna fota wyszła, śliczny maluszek

Aha, dziękuję za wszystkie słowa pociechy w sprawie mojego niejadka.
Dzisiaj umówiłam się na kolejną wizytę u lekarza i odebrałam drugi wynik z posiewu kału. Poprzedni był ok. Eryk ma jednak jakąś bakterię. Wyczytałam w necie, że bierze się na to antybiotyki, ale zobaczymy co powie pediatra. Mam nadzieję, że to jest przyczyną tej niechęci do jedzenia.
Co do wagi - przybiera jakieś 20- 100g tygodniowo, ale tylko dlatego, że dosypuję mu fantomalt (proszek wysokoenergetyczny) do mleka. Jak ma dobry dzień to wciskam mu jakieś 100ml co 4h.
Innych rzeczy na razie mu nie podaje, bo lekarka zabroniła.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:50   #4506
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze. Faktycznie śliczna.
I te oczka ma takie niebieściutkie i uśmiech jaki łobuzerski Chyba ostro pocinała
po tatusiu oczka i usmiech też

Cytat:

źle to ujełam, zwykłe czyli nie nutramigen tylko bebilony i inne takie
mi mama już robi, ale już mam slinę do samej ziemi
aaa, bo już myslałam że coś się zmieniło w kwestii krowiego mleka

mniaaaam

tż zamówił w sklepie szefostwa pączki z bitą śmietaną, już nie moge sie doczekać ale gdzie tam popołudnie

kurcze mam zimy dość, niech już jest wiosna
z jednej strony fajnie bo mam męża w końcu w domu o normalnej porze i soboty ma wolne a z drugiej to aż się boje kolejnej wypłaty ale damy rade, co mamy nie dać, a radość Talki jak tatuś jest w domu bezcenna
Stary 2012-02-16, 09:54   #4507
anciaahk
kosmitka

Kurka wodna dzięki dziewczyny, wszystkim się jednak podoba , a ja już prawie zrezygnowałam i prawie zamówiłam czarny kolor. Cholerka boję się odważnych zestawień. Teraz ta moja kuchnia wygląda tak:
Tam gdzie jest czarna tapeta miałby być lacobel, własnie np. w kolorze fuksji. Ale to kuchnia połączona z salonem, więc nie wiem, czy nie biłby za bardzo po oczach.
Ale mam dylematy inne niż kupki i jabłuszka hihi.

Muszę Was dzisiaj nadrobić. Wczoraj miałam szalony dzień, była moja mama, potem teściowie, potem ciocia z wujkiem, biegałam do TOZ oddawać koce dla psów i jeszcze tysiąc innych rzeczy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1856.jpg (78,4 KB, 44 załadowań)

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:59   #4508
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka wodna dzięki dziewczyny, wszystkim się jednak podoba , a ja już prawie zrezygnowałam i prawie zamówiłam czarny kolor. Cholerka boję się odważnych zestawień. Teraz ta moja kuchnia wygląda tak:
Tam gdzie jest czarna tapeta miałby być lacobel, własnie np. w kolorze fuksji. Ale to kuchnia połączona z salonem, więc nie wiem, czy nie biłby za bardzo po oczach.

Muszę Was dzisiaj nadrobić. Wczoraj miałam szalony dzień, była moja mama, potem teściowie, potem ciocia z wujkiem, biegałam do TOZ oddawać koce dla psów i jeszcze tysiąc innych rzeczy.
O mamo. Gdyby dało CI się podkraść mieszkanie. To ja bym to serio zrobiła

Wymianka.
Stary 2012-02-16, 10:02   #4509
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Dzisiaj ja mam gorszy dzien

Ze mnie lofciasz?

co Lulcia sie dzieje....

no jasne ze Cie lov ju

Cytat:
no widzisz, to trafiłam z prezentem

ja rozumiem tych ludzi którzy faktycznie przyszli z potrzeby serca, ale takich z aparatami to bym nic nie potrafią uszanować

a rodzina za posrednictwem ksiedza prosila o nie kamerowanie i robienie fotek podczas mszy i pochowku.....a ludzie oczywiscie nie potrafili uszanowac tego....
jakbym byla namiejscu to zapytala bym sie ich po im to ??

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Dzisiaj umówiłam się na kolejną wizytę u lekarza i odebrałam drugi wynik z posiewu kału. Poprzedni był ok. Eryk ma jednak jakąś bakterię. Wyczytałam w necie, że bierze się na to antybiotyki, ale zobaczymy co powie pediatra. Mam nadzieję, że to jest przyczyną tej niechęci do jedzenia.
Co do wagi - przybiera jakieś 20- 100g tygodniowo, ale tylko dlatego, że dosypuję mu fantomalt (proszek wysokoenergetyczny) do mleka. Jak ma dobry dzień to wciskam mu jakieś 100ml co 4h.

no wlasnie wczoraj mialam jeszcze napisac do Ciebie Spray
oby pediatra zadzialal dobrze i trzymam za Eryczka.... miejmy nadzieje ze wyzdrowieje ...a potem zobaczysz jak bedzie wcinac wszystko co mu podasz

Ancia to Twoja kuchnia...?Szalowa....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:07   #4510
rabarbar83
Rozeznanie

hej pączkowo tłusto-czwartkowo
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A tak w sumie od kiedy można?? My narazie tylko mleczko pepti i bananki ze słoiczka. Moja niunia ciągle nie wie jak jeść z łyżeczki, jak długo to u was trwało??
>
jak na piersi to od 5 mc można 2-3 g na 100ml posiłku i jak nic nie pomyliłam takie oswajanie powinno trwać koło 2 mc, jak pomyliłam to prostujcie

u nas jedzenie łyżeczką od razu załapała albo jej daje do pyszczka i sobie ciamka albo ssysa z łyżeczki i od razu połyka ogólnie szybko zjada sporą porcję kleiku za to butelki nie toleruje

Cytat:
moja gwiazda się właśnie nauczyła przewracać na brzuszek mamunia pęka z dumy a młoda fika mi po salonie

rybcia i amatorka chrupek słodziaszki
a i Natalcia Acelinkowa też ma się rozumieć
fanki lidla dopisuje się

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie ponadrabiam bo zwyczajnie oczy mi sie zamykaja

U nas dalej katar- juz ponad tydzień. A Piotrek prawie zupełnie stracił głos
zdrówka życzymy z Hanutkiem i siły bidulki

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Wlasnie Niusia sie przebudzila wiec jej zapodalam butle, bo zwykle dojadala i potem byl spokoj do polnocy, a ona teraz ciumknela dwa razy i zaczyna strzelac z tego smoka od butelki. Autentycznie - sciska dziaselkami, naciaga ile sie da i puszcza
moja tak robi z cyckiem jak jej nie leci mleczko

Natka, Minio i inne mamusie potrzebujące które mi się zapodziały
Stary 2012-02-16, 10:11   #4511
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
To 3 mam dalej kciuki by bakteria poszła sobie precz
Dobrze,ze Eryk mimo wszystko przybiera
Należą Ci sie owacje na stojąco,że takiego niejadka potrafisz podpędzić

Ancia-
kuchnia z ta fuksja grejt A te sciane w salonie- co do góry tez idzie zostawilas w koncu taka fuksje? Co kiedys malowalas i sie nie spodobalo jednka?

dla Stasia
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:11   #4512
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna fota, rzeczywiście.

Jesteś dzielna mama, dasz radę - nie masz wyboru tak naprawdę.
Ale przynajmniej zawsze po takim skoku maleństwo staje się zaradniejsze Przynajmniej wiadomo za co tak cierpimy

za wizyte
Cytat:

na moje oko fuksja tam wyglądałaby czadersko
nigdy nie byłam zwolenniczką białych mebli, ale te tak mi się podobają że sama nabrałam ochoty na białe meble w kuchni
Cytat:
O mamo. Gdyby dało CI się podkraść mieszkanie. To ja bym to serio zrobiła
nie, to ja bym to zrobił
albo razem, na pewno byśmy się dogadały
Stary 2012-02-16, 10:15   #4513
cotynato
Zakorzenienie

Acelinka, mówisz? To we dwie może faktycznie damy radę

Spray , medal Ci się należy. Na pewno potrzebujesz pokłądów cierpliwości.
Mam nadzieję że teraz już wszystko się "naprawi".

Wymianka.
Stary 2012-02-16, 10:22   #4514
danika
Zakorzenienie

Cytat:

tż zamówił w sklepie szefostwa pączki z bitą śmietaną, już nie moge sie doczekać ale gdzie tam popołudnie

kurcze mam zimy dość, niech już jest wiosna
z jednej strony fajnie bo mam męża w końcu w domu o normalnej porze i soboty ma wolne a z drugiej to aż się boje kolejnej wypłaty ale damy rade, co mamy nie dać, a radość Talki jak tatuś jest w domu bezcenna
też czekam na popołudniowe pączale a juz bym zjadła, mniam mniam

dacie rade Acelinko zresztą juz zaraz ty tez coś będziesz zarabiać /pisałaś ze nienajgorzej/ to będzie wam lżej

Cytat:
Zazdroszczę. Eryk tylko czasem na plecy fiknie.
nauczy się, do wczoraj Olga tez sie raz na pare dni przekręcała na plecki, a wczoraj całe popołudnie było fikania, az sie porzygała bidula

Kochany maluszek...może faktycznie wyleczenie tego dziada pomoże, oby

Cytat:
ja bym walnęła fuksję, pasuje wam do wystroju

MoniaZ śniłaś mi się śniło mi się ze byłam na twoim weselu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:24   #4515
Caltea
Zadomowienie

Witam Was bieluteńko!
Ślicznie za oknem, choć na spacer się nie odważę, wózek by się zakopał jak nic.
Wczoraj wieczorem dałam Leosiowi kaszkę mleczno-ryżową z malinami. Wcinał jak opętany. Jeszcze nie widziałam, żeby tak sprawnie zgarniał wszystko z łyżeczki. Oczywiście spał tak samo marnie, ale kaszka miała byc na zagęszczenie kupki, bo normalnie nie mogę jej opanować. Ja się już przyzwyczaiłam, że ma taką paskudną, ale lekarka kazała unormować przed wprowadzeniem glutenu. No to normuje marchewką i ryżem. Zobaczymy co to da
Cytat:
Padam dziś na pyszczek- wczo Piotrek jakis marudny- ciągle trzeba było go zabawiać lub nosić, a dziś zrobił mi pobudkę o 4.40
Ja naprawdę chce się wyspać w końcu. Jestem wykończona i katarem i brakiem snu
Znów mi się jakiś dołek wkręca
Oj ArchiTe nasze chłopaki po prostu dają nam w kość. A katar potrafi wymęczyc nawet 2 tyg. Jeszcze troszkę wytrzymaj i już będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
smerfów bylo ile 99? 100? Co tam 3
Tja
Czyli możemy sobie pozwalać?

Cytat:
Caltea za szczepienie. Olga tez tak sprawdza czy jestem, a mężowi dalej nie daje się uśpić na noc. W dzień w sumie też nie...jedynie mój tata może ją usypiać w dzien
Małe terrorystki i mali terroryści nam rosną

Cytat:
To Szymek zasnął o tej 3.30 o 6.00 już była pobudka na cyca a o 7.30 wstaliśmy, teraz zaliczył 30 min. drzemki

za szczepienie Ten rocznik 2011 to jakiś felerny chyba

Ja obstawiam skok i zęby teraz A to co trwa już od miesiąca to nie wiem co to jest
To Szymek też daje popalić.
Czytałam, że ten skok to może trwać nawet 6 tyg
Natko składamy rekalamacje?

Cytat:
no to któraś na pewno ma racje

No tak

Buziaki dla prezesa Leosia

I dla Was

Ja już czuję się ok, za to Amelka nadal kaszle. A jak u Was syt ze zdrówkiem?

Aguś a co podajesz na kaszel? Mi lekarka kazała przy kaszlu dawać drosetux (może pisze się inaczej) i pomogło.
U nas już, na szczęście po chorobach. Oby i Wam szybciutko przeszło

Ręką też nic nie udoję - chodziło mi o to, że ściągam pokarm laktatorem ręcznym a nie elektrycznym
Acha

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Caltea za szczepienie... i fajnie się uwineliście z tymi szczepieniami (my jeszcze za miesiąc pneumo, a w kwietniu wzw)

To braliście 5w1? Bo przy hexie nie ma już dodatkowego WZW. Z czego sie niezmiernie cieszę, bo normalnie mam takiego żałośnika, że aż strach.
Nawet lekarka po zbadaniu Leosia stwierdziła, że poczeka za drzwiami w czasie kłucia, jakby tak była potrzebna (czyli jakby się Leon znowu dusił)
.

A ja dostałam mega bukiet... bo rzadko dostaję mąż wychodzi z założenia "raz a pożądnie"

Przytulam wszystkie niewyspane i wymęczone mamusie
My już w nocy karmimy się tylko raz... i to dlatego, że cyce by mi chyba eksplodowały młody dostaje jeść "na śpiocha", bo się nie budzi...
O, to mąż się postarał.
Soniu a dlaczego to co na biało? Chcesz juz całkiem odstawić?

Cytat:
A Eryk nadal nie je. Właśnie radośnie wyrzygał kaszkę, którą mu wciskałam przez 1,5h. To był dzisiaj jego pierwszy posiłek, bo nad ranem tak się darł jak mu próbowałam coś wlać w gardło, że cały blok chyba słyszał. Teraz guga sobie zadowolony, a ja mam ochotę pieprznąć drzwiami i nie wracać.
Wszystkie wyniki badań ma dobre.

Sorry, że tak smęcę, musiałam się pożalić.
Sprajku, może Eryczek to będzie taki niejadek? Jeżeli badania dobre, to pewnie tak ma i już. Ty też jesteś drobniutka to i syneczek nie może być klocem. Ale wiem, jak ciężko to zaakceptować. Moja Masia to taki niejadek od urodzenia. 8 lat i 20 kg
Smęć ile chcesz, żeby Ci się tylko ulżyło.

Cytat:

za silna

E tam za. Tylko pozazdrościć

masakryczna pogoda, u mnie tez wieje i śnieży, dobrze że dziś na uczelnie na seminarium nie pojechałam.

Oj leniuszek

mój wychodzi z założenie "przeca cie kocham kobieto to po co Ci kwiatki"

No tak, faceci....

Cytat:
wspólczuje my o 5:30 wstalismy ale o 7 jeszcze zasneła na troszke
U nas też pobudki coraz wcześniejsze. Może nasze małe przystosowują się już do zmiany czasu?
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:34   #4516
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaZ śniłaś mi się śniło mi się ze byłam na twoim weselu
o rany.... oj to moze bedzie wesele.... ....a mialam przynajmniej ladna suknie??
i skad takie sny sie biora....przyznaj ze myslalas o mnie ?

Jak Olga?? Grzeczna...daje sie mamusi wsypac...
Stary 2012-02-16, 10:38   #4517
Caltea
Zadomowienie

Lulka, dla Was też buziaczki

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

...ale tak po cichu dobra ?
sprostuje... moja kluska się nie naprawiła bo wcześniej nigdy nie była taka jak jest teraz, może w końcu oswoiła się ze światem i oby jej tak zostało
gorzej jak mama się przyzwyczai a dzidziol wróci do starych nawyków łooo matko chyba bym osiwiała
Po cichutku. I kciuki, żeby już jej tak zostało

Cytat:
moje dziecie chyba zostanie elektrykiem, bo ciągle ją do kabli ciągnie, jak nie z neta to do przedłużacza
A stąd to już tylko krok do prezydentury

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
O jaciee ręcznie to sobie pomachasz trochę. Ja mam el. dojarkę, ręczną doić 6 razy dzienie to bym chyba padła

Wyrazy uznania. Jesteś wielka

Hejka u nas pobudka o 3 czyli moża powiedzieć że II zmiana po was nie spanie gdzieś do 6, potem drzemka do 7:30. Mąż lulał niunię i położył mi ją odwrotnie w łóżeczku. Jak mnie rano budziła z płaczem zaspana szukam ją pod kocem bo myślałam że naciągneła sobie koc na główkę i płacze, a tam nóżki

. Kolejne dziecię z problemami nocnymi, echchch. Czy są tu jakieś grzeczne dzieci???

Witam się z wami kochane moje okresowo ja nie chce tak było dobrze bez @. Myślałam że jak ściągam pokarm to jeszcze się nacieszę wolnością
Ja też nie chcę @. Póki co omija mnie ta wątpliwa przyjemność

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Archi kiedy zamierzasz zabrać się za złowieszczy gluten?
myślałaś już może o tym ? coś mi siada laktacja i chyba muszę z nim działać póki mam mleczko na osłonę
Ja nie Archi, ale napiszę, że zamierzam podawać gluten od początku marca (Leoś 22 lutego kończy 5 miesięcy). Jeżeli uda mi się unormować jego kupki.
Mannę możesz podać do zupki lub deserku.

a jeszcze co do podrażnionych buzi, nie wiem czy to nie od suchgo powietrza, śliny i wycierania non stop, mamy te plamy od 2 tygodni jak te mrozy przyszły
po wczorajszym spacerku i wzroście wilgotności w domku zaczerwienienie u nas mniejsze jakby
Używam na buziolka alantan. Jak dołożę do tego mycie buzi, to pomaga

Cytat:
Śliczna. Wyraczkowała z maty

Cytat:
Stary 2012-02-16, 10:43   #4518
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry w "tusty" czwartek no na pączki szans nie ma, zrobie sobie oponki, a co

moje dziecię po raz kolejny postanowiło wstać o 4:40 z radosnym okrzykiem "mamo wstawaj bawimy się i gadamy". mój brak entuzjazmu spowodował, ze Agacia przeszła do opcji "denerwuje mnie leżenie i nie-lezenie, jedzenie i nie-jedzenie, spanie i nie-spanie". po godzinie ja spacyfikowałam, zjadła 180 ml, a uśpiłam ją udając suszarkę "szszszszsz" . spałyśmy do 8:30

Cytat:
Zaraz nadrobię.

W przelocie widziałam smakowanie chrupek i rybkę- bosko

Ja właśnie bawię się w uspianie gluta. Standardowo pojadł i wzięło mu się na skrzeczenie- to niech skrzeczy może się zmęczy a ja wyrodna matka siedzę obok i nawet nie zaczepiam coby go bardziej nie pobudzać do zabaw. Już i tak mam obolałe barki bo zanim zdecydowałam się rozścielić na sobie tę chustę to trochę ponosiłam moje kochane 8kg A i powiem wam, że chusta super sprawa. Jedynie w kuchni trzeba uważać- u mnie mama rozstawiła szklanki po myciu i mały ściągnął jedną na ziemię i w kawałkach

wow, za 8 kg. rośnie nam Fifi

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

A ja jeszcze pamiętam. Piękny czas Ale jeden Ignaś wystarczy

Byłam ostatnio prywatny żłobek oglądać- wszystko rewelacja, warunki super, grupy po 6 osób i 2 opiekunki, piękne zabawki itd. Uciekłam. Stwierdziłam, że na razie nie dam rady A Babcie niestety nie pomogą i na razie nie mam pomysłu. Wstępnie biorę wychowawczy.
no nie jest łatwo, nie jest

Cytat:
Miałam nic nie pisać, ale nie mogłam, takie piękne zdjecia wklejacie że nie mogłam się oderwać

właśnie u mnie też, za 10 dni mały będzie miał pół roku, pani doktor już teraz kazała dawać zwykłe mleko, kaszki itp
tylko stopniowo nie wszystko naraz
a gluten w jakiej postaci dajesz ?
aaa i dała taką cenną informację, że dziecku mięsne obiadki najlepiej zacząć po okolo 10-14 dniach podawania zupek i deserków.
No to jadę z mięskiem od jutra i kaszką
mam nadzieje że Stasiek to przeżyje

dzielny Stanisław waga tez oki. jak to zwykłe mleko?

Cytat:
Tak już 8kg na szczęście problemy z przybieraniem już zażegnane

Małgoś, super dzielny ten twój synek. I za wagę

My za niecałe 3 godziny będziemy mieli równo 5 miesięcy. Czyli 5 miesięcy temu o tej godzinie zwijałam się z moimi niewykrywalnymi skurczami ale ten czas leci...
dobre, dobre

Cytat:
Uprzedzam, że wbijam się bez nadrabiania, za to z pytaniem.

mnie się podoba, ale fakt może przebijać na salon i zbyt przyciągać uwagę. a widzę, ze masz na podkładkach taki ciemny fiolet, takiego się nie da zrobić?

Cytat:
ja pamietam i zazdroszcze każdej ciezarnej spotkanej na mojej drodze

nawet mi nie mów ja starałam sie omijac te zdjecia szerokim łukiem ale niestety widziałam ta trumne malutka a jeszcze teraz w dalszej rodzinie urodziło sie martwie dzieciatko tydzien predzej bylo wszystko dobrze i nagle w nocy ja bóle wzieły i jak pojechali do szpitala to juz nie bylo tetna... wieczorem czuła sie niespokojna ale na drugi dzien miała wizyte u gina wiec chciała poczekac do niej a tu takie nieszczescie...

no to kochana chop na męza i dawaj

mmmm faworki a ja dzis na urodzinki do mamuni ide i bede jadła pyszności

8 kg widzisz jak ładnie przypiera

ale to zleciało masakra staś to juz duzy chłopak i wielkie brawa za szczepienie

zdolna nie ma co

podoba sie podoba ja lubie odwazne kolory

dziewczyny a zdjęcia wszystkie cudne
okropna historia oj trzeba się czasem zdac na przeczucie ...

Cytat:
kiedy on tak urósł, a na początku taka kruszynka była

jak to mówi mój dziadek - przy dziecku dzienne szkody na 5 złoty muszą być

o, to fajne warunki, zawsze to jakiś dodatkowy atut "za" jak możesz sobie pozwolić na wychowawczy to dlaczego nie

dzielny Stanisław!

mleko zwykłe tzn. krowie cyz jakie?
mój dziadek ma kuzka i mamy dostęp do zdrowego koziego mleka, tylko nie wiem od kiedy mogłabym jej dawać to mleko i czy ona je będzie piła

jak w domu to duuuży plus, wszystkie mamy powinny miec możliwość pracy w domu, chociaż częściowo

ciacho a ja bez śniadania, zaraz mykam coś sobie zrobić. Pączki będe miała dopiero popołudniu jak tż wróci z pracy, bo wczorajszych pyszności już nie ma

do dentysty

a ja miałam iśc do dentysty, okulisty, ginka i nigdzie się wybrać nie umiem

jak to leci! różyczkowy gryzak dla Fifiego z okazji pięciu miesiączków

pięęęęęęęekna
i to mówie ja, ta co różu nie lubi

wiadomo że tak czasem bywa, ale dzielna jesteś że ta sobie radzisz ale jak ma być życie do D. to lepiej samemu. Faaaajnie mieć tak kochanych dziadków

przy okazji tez kupimy chrupeczki

to takie słodkie

ja patrze za okno i na samą myśl że musiałabym wyjść robi mi sie niekomfortowo na szczęście nie musze

ja śledze, ale już nie osądzam, nie zastanawiam się jak było, po prostu żal mi dzieciątka

Natalcia dziękuje ciociom za wszyyyyystkie komplementy
no ja się nie dziwię, ze ci się nie chce

Cytat:
Lulla

Acelinko, dziękujemy za różyczkowy gryzak haha takiego jeszcze nie mamy

A co do Madzii. To Soniu masz rację. I jeszcze Ci ludzie, którzy chcą się pokazać w telewizji, pokazowo kładą znicze w miejscu pochówku Madzi, płaczą, klęczą ( i jak oczywiście nie mam nic do takich zachowań to tu one są ewidentnie pod publiczkę)... A jak wczoraj zerknęłam na jakiś artykuł o pochowaniu Madzi i było zdjęcie jak jakiś gap przyszedł i stoi koło pogrzebowego auta i cyka zdjęcia z komórki to od razu wyłączyłam.
tak, zgadzam się z tobą Cotus, maskara....

a na koniec... moje dziecko bawi się na macie....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16022012617.jpg (47,2 KB, 38 załadowań)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:55   #4519
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
i kolejna matka zamiast ratować dziecko leci po aparat

A my dziś mielismy pobudkę o 4

Wczoraj 4.40...

Ja chce spać
A do tego mały marudny ciagle trzeba go zabawiac bo jak nie to sie drze o ile można te dźwięki z chorego , ochrypłego gardełka , nazwać darciem
Stary 2012-02-16, 10:58   #4520
gerda
Zadomowienie

Cytat:
zdolniacha my też miałysmy pobudjkę o 4,30 ale naszczeście moje dziecie zasnelo na niecałą godzinę po 5

ciekawe czy uda mi się przeżyć dzień bez pączka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:00   #4521
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe czy uda mi się przeżyć dzień bez pączka
a czemu sie katujesz??
Ja juz 2 wciągnełam
jeszcze mam 3
Stary 2012-02-16, 11:02   #4522
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry w "tusty" czwartek no na pączki szans nie ma, zrobie sobie oponki, a co

moje dziecię po raz kolejny postanowiło wstać o 4:40 z radosnym okrzykiem "mamo wstawaj bawimy się i gadamy". mój brak entuzjazmu spowodował, ze Agacia przeszła do opcji "denerwuje mnie leżenie i nie-lezenie, jedzenie i nie-jedzenie, spanie i nie-spanie". po godzinie ja spacyfikowałam, zjadła 180 ml, a uśpiłam ją udając suszarkę "szszszszsz" . spałyśmy do 8:30

o wiec nie tylko ja udaje suszarke...

zdjecie wymiata.... extra.... pewnie chciala sie pobawic z mama w chowanego.....czad...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
a czemu sie katujesz??
Ja juz 2 wciągnełam
jeszcze mam 3

a juz musze isc i kupic..... mam ochote na paczka z toffi
Stary 2012-02-16, 11:03   #4523
gerda
Zadomowienie

Cytat:
a czemu sie katujesz??
Ja juz 2 wciągnełam
jeszcze mam 3
bo po ciazy oprócz Kai mam tez brzuch

Stary 2012-02-16, 11:03   #4524
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
sypie, sypie i skończyć nie może, a chciałoby się już wyjść na dwór trochę buu
Kurcze pozaznaczałam cytaty i mi się aktualizacja jakaś włączyła i komp się musial zresetować
i nic już nie pamiętam

Acelinka marsz do tych wszystkich lekarzy co sobie zaplanowałaś
Ancia świetna kuchnia i mi kolor się bardzo podobam jak szaleć to już
Caltea Leosiek nadal nie daje pospać? biedna
Cytat:

tak, zgadzam się z tobą Cotus, maskara....

to miałyście miłą nockę

Agatka niemożliwa poprostu nie chce żeby ją ktoś oglądał

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:06   #4525
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

a juz musze isc i kupic..... mam ochote na paczka z toffi
takiego nie jadłam
Cytat:
nie Ty jedna

Ja pierdziele co z tym moim dzieckiem- znów sie drze!
Nawet zdesperowana włączyłam mu bajki i co i
Stary 2012-02-16, 11:06   #4526
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
i kolejna matka zamiast ratować dziecko leci po aparat

Wczoraj 4.40...

Ja chce spać
A do tego mały marudny ciagle trzeba go zabawiac bo jak nie to sie drze o ile można te dźwięki z chorego , ochrypłego gardełka , nazwać darciem
o matko niedobry Piotruś
Cytat:
a czemu sie katujesz??
Ja juz 2 wciągnełam
jeszcze mam 3
pączki mniam, a ja pewnie przez ten śnieg nie wyjdę a mężul nie kupi bo na diecie jesteśmy to nie możemy a ja bym zjadłaa

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-16, 11:07   #4527
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

A moje dziecko mialo w nocy dzień dobroci dla mamy i jak zasnęła o 21.30 to wstała o 8 aż się zdziwiłam, jak otworzyłam oczy i spojrzałam na zegarek. Coś mi rano nie chce pić mleka, tzn coś tam pije ale nigdy całą porcję..hmm. Na dworze dziś nei byłyśmy bo sypie co chwilę - Acelinko szłas sama czy z mała na spacer? A Michasia dostała dziś pierwszy raz do ręki chrupka kukurydzianego i reakcja na niego - najpierw zachwyt, potem zdziwienie jak to wsadzić do buzi, potem hmmm co to ja mam wogóle, pociumkała, coś tam odgryzła (ale zaraz jej to wyciągnęlam bojąc się zakrztuszenia) i mina wyrażająca zdziwnienie i niesmak i tyle było zachwytu
Śliczności

Cytat:
u nas od 3 dni armagedon W nocy ok, choć A. budzi się i nie śpi, ale nie płacze. Za to w dzień masakra. W grę wchodzą tylko rączki, w łóżeczku nie ma mowy na spanie - tylko na rączkach. Dziś usypiałam ją godzinę i po każdym odłożeniu płacz okropny. Po godzinie walki A. Usnęła, po czym przyszedł mój ukochany tatuś - krzyknął, a Amelka oczy jak 5zł i po spaniu. Mówię, mu tyle razy, że jak wchodzi do pokoju to niech nie krzyczy, ale mówi sie jak do ściany. Tłumaczę mu, że usypiam ją od godziny, a on do mnie, że jak jej się chce spać, to niech śpi... Ja się wykończę Choć czytałam, że to właśnie objaw skoku taka potrzeba bliskości mamy . Ostatecznie A. Usnęła na cycku i spała godzinę. W tym czasie miałam okazję zagłębić się temat BLW.
W każdym razie kręgsłup i ręce są już na wykończeniu.
Do tego Archi nadal Amcia ma kaszel, u mnie już ok. A jak Piotruś?
Na dokładkę zasypało mnie strasznie, nie wiem jak mąż wróci do domu.
Opadam z sił - naprawdę.
To macie ciężko. Aguś musimy przeczekać te trudne chwile i potem już musi być dobrze. Skok się skończy i wrócą nasze wesolutkie, kochane dzieciątka

Cytat:
no i na koniec moja rybcia mała
Ale zabawa. A chodzicie na jakiś specjalny basen dla maluszków, czy normalny? I woda jest ozonowana czy chlorowana?

Cytat:

Aguś łączę się w bólu u nas to samo U nas na spanie skutkuje moja piżama zamiast przytulanki - spróbuj może
U nas tez czasem pomaga

Cytat:

U nas teraz gooorrrący okres..dużo się dzieje od tamtego tygodnia
więc:
. od piątku mamy 1szego ząbka wyszedł bezboleśnie i z zaskocznia ..podczas zabawy zauwazyłam kreseczkę białą

troszkę miałam przez to doła..ale popłakaam sobie dziś i już lepiej. dobrze,że chociaż tż się wczoraj popisał to mi troszkę się poprawił .

aaa i jakby było mało wszystkiego...dostałam okres..pierwszy raz po porodzie a tak mi dobrze bez niego było... zdycham więc totalnie...

sorka ,że tak o sobie...ale nie dam rady teraz nadrobić...idę Sarę usypiać powoli..

ściskamy i pozdrawiamy
i za zabala

Cytat:
piekna waga

Cytat:
a jeszcze teraz w dalszej rodzinie urodziło sie martwie dzieciatko tydzien predzej bylo wszystko dobrze i nagle w nocy ja bóle wzieły i jak pojechali do szpitala to juz nie bylo tetna... wieczorem czuła sie niespokojna ale na drugi dzien miała wizyte u gina wiec chciała poczekac do niej a tu takie nieszczescie...

okropne
Cytat:

ha, dziękuję za wszystkie słowa pociechy w sprawie mojego niejadka.
no to zeby ta bakteria sobie poszla i sie Eryczek wziakl za jedzonko

Cytat:
o matko, a co to sie stalo:coj est:
Stary 2012-02-16, 11:09   #4528
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

o Bartuś pospał pół godzinki i się budzi nóżki fikają

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-16, 11:11   #4529
gerda
Zadomowienie

Cytat:
takiego nie jadłam

nie Ty jedna
ale wiosna idzie no

nie przejmuj się Kaja też ma dzisiaj gorszy dzień

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

pies się na mnie obraził, że nie chce go na pole wypuścić

Stary 2012-02-16, 11:12   #4530
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj 4.40...

Ja chce spać

u nas od 4 pojekiwania, kwekania i tak do rana

Cytat:
a ja mam jeszcze 3 kg do przodu i zaraz wysylam julcuie po paczki

ide usypia leosia. podejscie nr 1 zakonczone kupka. teraz podejscie nr 2. a coreczki myk, myk na sniezek. ulepia nam pieknego balwana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości