|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
dzinbry
młoda na macie ale już kwęka więc szybciorem piszę ![]() Cytat:
Cytat:
za ząbka, wybór niani no i imprezkę udaną ![]() Cytat:
a jaki koszt takiego żłobka?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrzepodoba mnie się Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
I te oczka ma takie niebieściutkie i uśmiech jaki łobuzerski Chyba ostro pocinała |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemny
|
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rozumiem tych ludzi którzy faktycznie przyszli z potrzeby serca, ale takich z aparatami to bym nic nie potrafią uszanować Cytat:
![]() stokrotka, a jak z tym wyborem niani, trudno było? co zadecydowało że akurat tą kobiete wybrałyście?
|
||
|
|
|
#4505 | |||||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę. Eryk tylko czasem na plecy fiknie. Cytat:
Też wczoraj miałam dupny dzień. Nie smutaj się ![]() Cytat:
Ale przynajmniej zawsze po takim skoku maleństwo staje się zaradniejsze Przynajmniej wiadomo za co tak cierpimy ![]() CUDO Cytat:
Niania - ależ zazdroszczę ![]() Tutejsza czy też emigrantka jakaś?? Cytat:
![]() Cytat:
agus1978 - fajna fota wyszła, śliczny maluszek ![]() Aha, dziękuję za wszystkie słowa pociechy w sprawie mojego niejadka. Dzisiaj umówiłam się na kolejną wizytę u lekarza i odebrałam drugi wynik z posiewu kału. Poprzedni był ok. Eryk ma jednak jakąś bakterię. Wyczytałam w necie, że bierze się na to antybiotyki, ale zobaczymy co powie pediatra. Mam nadzieję, że to jest przyczyną tej niechęci do jedzenia. Co do wagi - przybiera jakieś 20- 100g tygodniowo, ale tylko dlatego, że dosypuję mu fantomalt (proszek wysokoenergetyczny) do mleka. Jak ma dobry dzień to wciskam mu jakieś 100ml co 4h. Innych rzeczy na razie mu nie podaje, bo lekarka zabroniła. |
|||||||
|
|
|
#4506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mniaaaam ![]() tż zamówił w sklepie szefostwa pączki z bitą śmietaną, już nie moge sie doczekać ale gdzie tam popołudnie kurcze mam zimy dość, niech już jest wiosna ![]() z jednej strony fajnie bo mam męża w końcu w domu o normalnej porze i soboty ma wolne ale damy rade, co mamy nie dać, a radość Talki jak tatuś jest w domu bezcenna
|
||
|
|
|
#4507 |
|
kosmitka
|
Kurka wodna dzięki dziewczyny, wszystkim się jednak podoba
, a ja już prawie zrezygnowałam i prawie zamówiłam czarny kolor. Cholerka boję się odważnych zestawień. Teraz ta moja kuchnia wygląda tak:Tam gdzie jest czarna tapeta miałby być lacobel, własnie np. w kolorze fuksji. Ale to kuchnia połączona z salonem, więc nie wiem, czy nie biłby za bardzo po oczach. Ale mam dylematy inne niż kupki i jabłuszka hihi. Muszę Was dzisiaj nadrobić. Wczoraj miałam szalony dzień, była moja mama, potem teściowie, potem ciocia z wujkiem, biegałam do TOZ oddawać koce dla psów i jeszcze tysiąc innych rzeczy.
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
co Lulcia sie dzieje....no jasne ze Cie lov ju ![]() Cytat:
a rodzina za posrednictwem ksiedza prosila o nie kamerowanie i robienie fotek podczas mszy i pochowku.....a ludzie oczywiscie nie potrafili uszanowac tego.... ![]() jakbym byla namiejscu to zapytala bym sie ich po im to ?? Cytat:
no wlasnie wczoraj mialam jeszcze napisac do Ciebie Spray oby pediatra zadzialal dobrze i trzymam za Eryczka.... miejmy nadzieje ze wyzdrowieje ...a potem zobaczysz jak bedzie wcinac wszystko co mu podasz ![]() Ancia to Twoja kuchnia...?Szalowa.... |
||
|
|
|
#4510 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej pączkowo tłusto-czwartkowo
Cytat:
![]() u nas jedzenie łyżeczką od razu załapała albo jej daje do pyszczka i sobie ciamka albo ssysa z łyżeczki i od razu połyka ogólnie szybko zjada sporą porcję kleiku za to butelki nie toleruje ![]() Cytat:
![]() rybcia i amatorka chrupek słodziaszki ![]() a i Natalcia Acelinkowa też ma się rozumieć fanki lidla dopisuje się Cytat:
zdrówka życzymy z Hanutkiem i siły bidulkiCytat:
Natka, Minio i inne mamusie potrzebujące które mi się zapodziały
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze,ze Eryk mimo wszystko przybiera Należą Ci sie owacje na stojąco,że takiego niejadka potrafisz podpędzić Ancia- kuchnia z ta fuksja grejt dla Stasia
|
|
|
|
|
#4512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizyte ![]() Cytat:
nigdy nie byłam zwolenniczką białych mebli, ale te tak mi się podobają że sama nabrałam ochoty na białe meble w kuchni ![]() Cytat:
![]() albo razem, na pewno byśmy się dogadały
|
|||
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, mówisz? To we dwie może faktycznie damy radę
![]() Spray , medal Ci się należy. Na pewno potrzebujesz pokłądów cierpliwości. Mam nadzieję że teraz już wszystko się "naprawi". |
|
|
|
#4514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a juz bym zjadła, mniam mniam ![]() dacie rade Acelinko zresztą juz zaraz ty tez coś będziesz zarabiać /pisałaś ze nienajgorzej/ to będzie wam lżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
MoniaZ śniłaś mi się śniło mi się ze byłam na twoim weselu
|
|||
|
|
|
#4515 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Was bieluteńko
Ślicznie za oknem Wczoraj wieczorem dałam Leosiowi kaszkę mleczno-ryżową z malinami. Wcinał jak opętany. Jeszcze nie widziałam, żeby tak sprawnie zgarniał wszystko z łyżeczki. Oczywiście spał tak samo marnie, ale kaszka miała byc na zagęszczenie kupki, bo normalnie nie mogę jej opanować. Ja się już przyzwyczaiłam, że ma taką paskudną, ale lekarka kazała unormować przed wprowadzeniem glutenu. No to normuje marchewką i ryżem. Zobaczymy co to da ![]() Cytat:
![]() Tja Czyli możemy sobie pozwalać ?Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam, że ten skok to może trwać nawet 6 tyg ![]() Natko składamy rekalamacje ?Cytat:
![]() Cytat:
.Soniu a dlaczego to co na biało? Chcesz juz całkiem odstawić? Cytat:
![]() Smęć ile chcesz, żeby Ci się tylko ulżyło. Cytat:
U nas też pobudki coraz wcześniejsze. Może nasze małe przystosowują się już do zmiany czasu?
|
|||||||
|
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4517 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Lulka, dla Was też buziaczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4518 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry w "tusty" czwartek
no na pączki szans nie ma, zrobie sobie oponki, a co ![]() moje dziecię po raz kolejny postanowiło wstać o 4:40 z radosnym okrzykiem "mamo wstawaj bawimy się i gadamy". mój brak entuzjazmu spowodował, ze Agacia przeszła do opcji "denerwuje mnie leżenie i nie-lezenie, jedzenie i nie-jedzenie, spanie i nie-spanie". po godzinie ja spacyfikowałam, zjadła 180 ml, a uśpiłam ją udając suszarkę "szszszszsz" . spałyśmy do 8:30 Cytat:
wow, za 8 kg. rośnie nam Fifi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj trzeba się czasem zdac na przeczucie ...Cytat:
![]() Cytat:
a na koniec... moje dziecko bawi się na macie....
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
i kolejna matka zamiast ratować dziecko leci po aparat
A my dziś mielismy pobudkę o 4 ![]() Wczoraj 4.40... Ja chce spać A do tego mały marudny ciagle trzeba go zabawiac bo jak nie to sie drze o ile można te dźwięki z chorego , ochrypłego gardełka , nazwać darciem
|
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
zdolniacha
![]() ciekawe czy uda mi się przeżyć dzień bez pączka
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o wiec nie tylko ja udaje suszarke... ![]() zdjecie wymiata.... extra.... pewnie chciala sie pobawic z mama w chowanego.....czad... ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- a juz musze isc i kupic..... mam ochote na paczka z toffi
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
bo po ciazy oprócz Kai mam tez brzuch
![]()
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() sypie, sypie i skończyć nie może, a chciałoby się już wyjść na dwór trochę buu Kurcze pozaznaczałam cytaty i mi się aktualizacja jakaś włączyła i komp się musial zresetować ![]() i nic już nie pamiętam ![]() Acelinka marsz do tych wszystkich lekarzy co sobie zaplanowałaś ![]() ![]() Ancia świetna kuchnia i mi kolor się bardzo podobam jak szaleć to już ![]() Caltea Leosiek nadal nie daje pospać? biedna ![]() Cytat:
![]() Agatka niemożliwa poprostu nie chce żeby ją ktoś oglądał
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niedobry Piotruśpączki mniam, a ja pewnie przez ten śnieg nie wyjdę a mężul nie kupi bo na diecie jesteśmy to nie możemy a ja bym zjadłaa
|
|
|
#4527 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale zabawa . A chodzicie na jakiś specjalny basen dla maluszków, czy normalny? I woda jest ozonowana czy chlorowana?Cytat:
Cytat:
za zabalaCytat:
![]() Cytat:
okropne Cytat:
![]() o matko, a co to sie stalo |
|||||||
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
o Bartuś pospał pół godzinki i się budzi
nóżki fikają
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
ale wiosna idzie no
nie przejmuj się Kaja też ma dzisiaj gorszy dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- pies się na mnie obraził, że nie chce go na pole wypuścić
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas od 4 pojekiwania, kwekania i tak do rana a ja mam jeszcze 3 kg do przodu i zaraz wysylam julcuie po paczki ![]() ide usypia leosia. podejscie nr 1 zakonczone kupka. teraz podejscie nr 2. a coreczki myk, myk na sniezek. ulepia nam pieknego balwana
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

młoda na macie ale już kwęka więc szybciorem piszę 

czego konsekwencją był niedzielny kac
za ząbka, wybór niani no i imprezkę udaną
A Babcie niestety nie pomogą i na razie nie mam pomysłu. Wstępnie biorę wychowawczy.
będzie dobrze

a ja bez śniadania, zaraz mykam coś sobie zrobić. Pączki będe miała dopiero popołudniu jak tż wróci z pracy, bo wczorajszych pyszności już nie ma 
od razu wyłączyłam.
nic nie potrafią uszanować
, od tz nie dostałam nic, bo stwierdził, że musimy oszczędzać
i ogólnie jakoś chyba ta pogoda mnie dobijai parę innych rzeczy by się znalazło

ale damy rade, co mamy nie dać, a radość Talki jak tatuś jest w domu bezcenna 

no na pączki szans nie ma, zrobie sobie oponki, a co
oj trzeba się czasem zdac na przeczucie ...
aż się zdziwiłam, jak otworzyłam oczy i spojrzałam na zegarek