|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Hej..
Nie chce Wam smęcić.. u nas kiepsko.. ja całą noc nie spałam.. tysiąc myśli.. dzisiaj oczy spuchnięte od płaczu.. Hania nie chce nic jeść.. rano z trudem przełknęła 20ml i zaczęła potem się krztusić nagle.. mleko jej wypływało a ona nie mogła złapać powietrza.. booooże myślałam, że umrę ze strachu.. wzięłam jej głowę w dół i klepałam po pleckach.. nie wiem co się dzieje.. cały czas ma odruch wymiotny ![]() Teraz wcisnęłam jej słoiczek gruszek ale i tak musiałam najpierw udać, że ja jem i mówić mmmm a potem ona jadła.. Na 17 mamy wizytę u lekarza.. Jestem zeschizowana całkowicie.. najgorsze to jej duszenie się.. masakra.. Postaram się potem odnieść do Waszych postów, teraz nie dam rady I dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mojej mamy.. jesteście wielkim wsparciem.. |
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
i witam z nad kawy
i trzeciego pączka![]() w poście będziemy pościc a dzis życzę wszystkim słodkiego objadania! ![]() i pierwszy raz dziś widze Ize mamy taki sam domek ![]() kupilam chrzesnicy na pierwsze urodziny i do dzis (4 latka) sie nim bawi ![]() za miesięcznicei dla Agaty!
|
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Ja jak zwykle z doskoku ![]() Niestety pochorowałam się jeszcze bardziej, w kosciach mnie łamie, katar, kaszel itd.. A niestety muszę iśc do pracy.. Jedyny plus jest taki, że małej nie zarażę Mój TŻ nauczył Asie zasypiac w łóżeczku ! Tzn. ona zawsze spała u siebie, ale najpierw zasypiała na rękach i trzeba było ją odkładac. Ja nie wiem, jak on to zrobił! No i jeszcze jedno. Asia odkryła najwspanialszą zabawkę świata...czyli własne stopy ! Ogląda je z każdej strony, dotyka, wkłada do buzi I sprawia jej to tyle radości, że szok. Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale naprawdę ledwo dałam radę się umyć i lecę do pracy. Buziole kochane
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() juz się nie moge doczekac co te nasze roczniaki 2011 bedą wymyślać
|
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, co to za domek? Jest świetny! wstawicie linka?
|
|
#636 |
|
BAN stały
|
Marinko a nie masz mleka Igusia w proszku?Ja bez mleka kawę pije ale tak sobie pomyslałam
![]() Nataszko alez maiałas przezycia ![]() Daj znać po wizycie Adrji bo to bardzo ciekawa zabawka,Iza ja uwielbia,nawet chłopcy ![]() Dziękujemy z Izunią ![]() A jak się chorowitki dziś mają?Mam nadzieję,ze wszystkie lepiej się czujecie Iustynko to odkrywczy domek http://allegro.pl/kiddieland-odkrywc...109810036.html Edytowane przez nerola Czas edycji: 2012-02-16 o 12:47 |
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
iwona 79, brumek
starania.. Szczerze podziwiam. U nas chyba na jednym szczęściu się skończy. Powiem Wam jeszcze, zanim pójdę do pracy, że chyba cos jest w powietrzu, że tak nam się sypie z Tżtami. U mnie dzisiaj ok, ale wczoraj.. Tragedia. Ogólnie jesteśmy dobranym małżeństwem, ale wczoraj w przypływie złości powiedziałam mężowi, że dobrze, że idę do pracy, bo chyba bym nie wytrzymała z nim całego dnia pod jednym dachem..
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
nerola, Ty to masz łeb kobieto! Nie wpadłabym. Igę zagotować wodę!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaa gamoń jestem
!Najlepszego dla Izy i Agaty!!!
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
AAaaaaaa!!!
Zapomniałam!!! Agatka Dobra, resztę nadrobię w domu
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fanie, że nauczył mała takiej sztuki! kuruj się tam ostro!! a stopy to mój tez uwielbia zwłaszcza przy wieczornym wietrzeniu pupu![]() o właśnie Brumku dzięki twojemu zachwalaniu wietrzenia pupy u nas się już przyjął taki schemat dnia, że po 18 tata bierze małego i idą sobie wietrzyć dupkę ![]() i życie staje się lepsze ![]() a jak ja pisałam, że jestem śmierdząca kupa to po mnie krzyczałaś a teraz sama na siebie , że gamoń ![]() ![]() lecę do K mam zaległości
|
|
#642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Brumiątko wytulone
A u Ciebie widzę, że trochę jakby lepszy humor dzisiaj )Cytat:
Same czarne chmury nad Tobą Oby przeszły jak najszybciej Daj koniecznie znać co lekarza powiedział.Cytat:
![]() Cytat:
A córa zdolna że hej, skoro już nóżki pożera ![]() A ja zaraz jadę z Tymciem do mamy. CO czwartek się z nią spotykam, ale dziś chciałam odpuścić, bo biedne dziecko po szczepieniu itp. A to biedne dziecko jak wstało godzinę temu, to szaleje, chichra się, gada i ogólnie rozpiera je pozytywna energia :d Trauma wizyty zapomniana ![]() Niestety tę sielankę zaburza nam jego apetyt. Od tygodnia już nie je prawie nic. I wcale nie przesadzam. Do tej pory chociaż to wieczorne i nocne karmienie były ok, a dziś tez prawie nie jadł, tylko zasnął na mnie. Ja rozumiem że zęby itd. i nawet nie o niego się martwię, bo nawet jeśli mniej przybierze to się nic nie stanie, odrobi później, w końcu zdrowy jest. Ale wczoraj zaczęłam się martwić trochę o mleko Nie bijecie, że głupoty wymyślam, ale jakoś tak piersi ostatnio mam wrażenie że mniejsze się zrobiły. Co byłoby logiczne, bo skoro dzieć nie je, to po co mają mleko produkować... Ale trochę się wystraszyłam, no bo jak to tak nie zamartwiać sie na zapas będąc kobieta Pocieszcie mnie że będzie ok, co? :prosi Zastanawiam się czy nic nie robić i przeczekać, czy może zacząć odciągać, kiedy on nie zje, żeby był sygnał do produkcji. Z tym że ja odciągania nienawidzę i to dla mnie tortur, więc niechętnie bym to robiła. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
I co na to Żbik? Lubi? Czy gołopupuwanie leży w naturze Żbików? Bo w naturze Brumiątek bardzo leży U nas to też codzienna tradycja, ale ok. 11-12 się odbywa
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz może jednak się przemóż i odciągnij kilka razy ojjj Lubi mąż chyba też bo jak zbliża się godzina 18 to patrzy na mnie i zawsze pyta to co już możemy sobie po wietrzyć kulki mały wkłada nogi to buzi wierzga piszczy i turla się jak szalony
|
|
#644 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wow Cytat:
![]() Cytat:
az tak zle? Cytat:
Cytat:
i jak smakowało? Cytat:
Obiadu tez nie chciala. Wcina tylko jogurty i deserki owocowe. w ogole dostała goraczki wczoraj wieczorem. w nocy utrzymywalo sie 37.5 a o 6 rano miala 38.3. dałam ibuprofen i zbiłam. W tej chwili ksiazkowo jest. ZAGADKA dla mnie. Myslalm ze moze od Tz sie zarazila, ale kataru ani kaszlu nie ma. Obserwuje... Dzis wieczorem Tz wyjezdza do PL. smutno mi troszke... No i dzien dobry.... nie przywitałam sie nawet
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-16 o 14:13 |
|||||||
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze faktycznie jestes uziemiona a jakaś normalna sąsiadka by Ci nie kupiła ??Cytat:
ooooo ja głupia !!!!!!!!!!!!! jak mogłam o Agatce zapomnieć, sama sie zlałam za karę ![]() Agatonku wszystkiego naj naj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmo k: miałam Wam pisać jaki z mojego syna jest cwaniak, mianowicie skarżę się tu Wam jaki to leń ,ze swoich stóp nie je a tu pewnego pięknego dnia moje dziecko się zapomniało i leżąc w sypialni wsadził sobie nogę do buzi. Po czym spojrzał na mnie na tż i ją wyjął. Więcej wyczynu nie powtórzył ![]() skubany umie ale ewidentnie mu się nie chce
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-16 o 14:17 |
||
|
|
|
#646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas jak wiesz maly jak jest cos nie tak odmawial ssania(teraz to nie problem, bo jada sloiki) Ja tez sie stresowalam, martwilam. To byly takie okresy, czasami nic nie chcial jesc. Martwilam sie co z piersiami i na poczatku cos tam reka sciagalam ale pozniej mlody zz dnia na dzien dostawal wilczego apetytu i ciagnal, ciagnal i piersi znowu dostawaly znak, ze musza produkowac mleko, wiec pozniej nie odciagalam.AGATKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SKARBIE!!!!
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-16 o 14:22 |
||
|
|
|
#647 | |
|
Rozeznanie
|
Iustyna jest to jakaś myśl, tylko masz na mysli na śpiocha, kiedy tak sobie twardo śpi, czy w momencie przebudzania się?? Jakoś boję się, że zupełnie na śpiocha to mogłaby się krztusić......
Cytat:
A ja się po cichu pochwalę, że u nas też ewidentnie ząbek idzie, od kilku dni są wybrzuszenia w miejscu jedynek a dziś zobaczyłam juz wyraxną kreseczkę przy lewej jedynce. Oby szybko i bezboleśnie się wykluł!! Odpukać, Ali dziąsełka w ogóle nie dokuczają, śpi tak jak zawsze, nie marudzi, apetyt dopisuje.......Ale ciiiiiii w ogóle tego nie pisałam ![]() Piję drugą kawkę dziś i drugi pączuś zjedzony. Na tym poprzestanę, bo tylko 2 miałam a z domku się nie ruszam dzisiaj. Za oknem super pogoda, biało, śłonko świeci, zero stopni....tylko szkoda, że jestem cała zasypana i wózkiem sie nie przebije przez te zaspy! A tż nie ma ![]() Nie wierze, Ala od 15min leży na macie i nie wychodzi poza jej obręb. Molestuje szeleszczący listek i ogon kotka-zebry
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-16 o 14:27 |
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#649 | |||
|
Zadomowienie
|
Marina my krzesełka dokarmienia nie kupujemy, bo nawet nie mamy go gdzie włożyć. Na razie korzystam z fotelika samochodowego
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas podobnie Patryk lżejszy od Tymka o 400g (powiedziałąm lekarce, że jak on ma przytyć, skoro ciągle jest w ruchu - teraz zaczął pełzać i nie można go z oczu puścić), ale mierzy też 68 cm ![]() No i skierowanie też dostaliśmy ![]() Następne szczepienie za pół roku, ale mamy pokazać się za miesiąc w sprawie rozszerzania diety... Brumku, przepraszam, że dokonałam porównania naszych dzieci. |
|||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Padam, mamy fajna panią fizjoterapeutkę, dziewczyny zaczynaja powoli kumać o co nam chodzi. Robią obie kosi kosi, z czym Lila już umiała bardzo dawno a Lena dopiero od nie dawna, i Lilus od czasu do czasu jak się jej przypomni robi "papa" . Lena tak wariuje,że muszę na nią uważać, bo jak położę ja na kocu to jest wszędzie... Przepraszam,że rzadko zaglądam, staram sie podczytywać ale nie zawsze mam siłe odpisać... Marina kusisz tymi paskami, sama bym wybieliła, chociaż kupiłam przed ślubem sensodyne whitetening i ładne miałam białe ząbki A teraz używam signal, chyba znów trzeba zagospodarować jakieś fundusze... a jeszcze 27 do dentysty się wybieram aż się boję...
|
#651 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Asi!Cytat:
Cytat:
2. Faktycznie szybko mu przeszło 3. Dałas mi do myślenia, ale chyba masz rację, że może Ci spaść "produkcja" mleka... Choć z drugiej strony, jak Tymek będzie miał apetyt, to w ciągu kilku dni laktacja się dopasuje. A w nocy też słabo je? Ja teraz najbardziej lubię karmić Patryka "na śpiocha". Laktator to dla mnie też udręka, ale trochę odciągam do kliku tego mleka (lekarka - "To ma Pani tyle mleka?" - bo znowu był zdziwiwona, że nie daję MM. Mąż kiedyśmi powiedział, żebym jej mówiła, że daję MM, że Mały je te słoiczki itd., ale ja nie umiem kłamać). Najwięcej udaje mi się odciągnąć ręcznie... ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszko zdrówka dla malutkiej
![]() Brumku jeszcze mam nadzieję,że będzie na piersi Ci wisiał i bedziesz narzekać,że nie możesz nic zrobić
|
#653 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nagraj kiedyś to sobie popatrzymy, jak to U Was wygląda ![]() Cytat:
![]() 2. Szkoda że Ty nie przyjeżdżasz... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki, o takich odpowiedziach marzyłam ![]() A przed chwilą moja słodka ssawa się przełamała i zjadła ładnie. PO raz pierwszy od kilku dni jadł nieprzerwanie przez kilkanaście minut UffCytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Mamad, mam nadzieję że żartujesz z tym przepraszaniem, bo jak nie to będę biła Takie porównania, to nie porównania, tylko stwierdzanie faktów. Mnie denerwują porównania typu: o, a mój to już wstaje/siada.raczkuje - a w domyśle: jest lepszy/zdolniejszy/ja jestem lepszą mamą...A w sprawie rozszerzania diety to o co chodzi?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-16 o 15:04 |
|||||||
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
Idę prać
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosi kosi łapci musi być słodkie. Zaczęłam to z Tymciem wczoraj robić, bo Wam pozazdrościłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochana jesteś Teliczku, a gdzie Ty? Bo mam sobie ochotę poiskrzyć ![]() Jak oczko Jasia?
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Teraz mam wprowadzać mięso, a potem żółtko i coś...
Przezież jej nie powiem, że na wizażu już się wszystkiego dowiedziałam co i jak![]() Cytat:
![]() Ja też lubię Twoje posty ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------
|
|
|
|
|
#657 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak nie ma to tez trzeba się obyć i da radęCytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że to tylko chwilowy kryzys ![]() Cytat:
[QUOTE=83monia;32340393zap omnialam powiedziec - artur sie w walentynki pyta co robi roza na stole. to mowie ze jest takie swieto i tata kocha mame i dal jej dlatego kwiatra. artur w ryk "bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...[/QUOTE]genialny jest ![]() Cytat:
dla Tymka!!!Cytat:
Cytat:
a ja jakoś nie umiem z nim ![]() Z karmieniem ja bym przeczekała, na pewno mu szybko apetyt wróci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamad1, brawa dla Patryka!!!! A my byliśmy w poradni rehabilitacyjnej na kontroli, pani posprawdzała wszystkie odruchy, pochwaliła że ładnie się rozwija i nie ma do czego się przyczepić, stwierdziła że zabawki zrzuca jak 10-miesięczne dziecko i za chwyt szczypcowy też dostał pochwałę ![]() ale i tak mamy się pokazać pod koniec marca jeszcze. Adaś tam leżał na golaska, jak go pani brała to ryk więc na chwilę wracał do mnie się uspokoić. No i trzymam go tak i w pewnym momencie czuję że mi coś ciepło i mokro... obsiusiał mnie, cały brzuch miałam mokry
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-16 o 15:16 |
|||||||||
|
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jedzie autem, wraca samolotem i auto zostawia. A wraca w srode wieczorem (22.02). Niby 6 dni ale dla mnie to wiecznosc...
Cytat:
w kwietniu wybieramy sie wszyscy do PL na 2-3 tygodnie |
|
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Adasia!!! Żartowniś mały Patryk przed sikaniem się otrząsa. Wczoraj odpinam mu pieluchę, a on zaczął sikać, więc zakryłam go tą pieluchą, ale zaczął się tak chichrać, jakby to była najśmieszniejsza rzecz pod słońcem
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Brumku moja lekarka mowi, ze niemowle krzywdy sobie nie zrobi. Jak chociaz troche pije to ok a najwazniejszy spokoj mamy, zeby sie nie denerwowala, bo maluch wyczuwa i t bardzo.
Dziubku twoj Szymek to istny psotnik :P Tak was oszukuje ![]() Marinko a moze krzesełko turystyczne?? http://www.tublu.pl/Maluszek_w_podro...i_Pack-it.html Monia pokza sukienki, tez ostatnio kupilam dwie w preety girl
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-16 o 15:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

)

za miesięcznice

"bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...
starania.. Szczerze podziwiam. U nas chyba na jednym szczęściu się skończy.

!

Same czarne chmury nad Tobą
Daj koniecznie znać co lekarza powiedział.

W każdym razie juz po wszystkim. Ważymy 7540g, mierzymy 68-69cm, ząbki pochwalone i potwierdzone, to co przypuszczałam, że owszem górne teraz idą ... ale dwójki
mam nadzieję że to tylko chwilowy kryzys