Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 13:23   #4591
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

na kocyku się troche może ślizgać, ale to co, da sobie chłopak rade
Spróbujemy
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
takie zwykłe kukurydziane i one są bez glutenu je różnie czasem 1, najwięcej 5
Dzięki .
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
nosidło mam TAKIE o widzę, że podrożało, ja dałam 375 zł

dla mnie lepsze nosidło ze względu na tomka i moją mamę, która nie zamotałaby na sobie chusty z gadziną a nosidło spoko ubiera.
jeśli tylko ty miałabyś nosić albo mąż jest manualnie sprytny i jesteście zbliżonego wzrostu to pewnie lepsza chusta bo można więcej pozycji zamotać. Ja nie wykluczam, ze zakupie jeszcze na lato lnianą chustę

EDIT: do auta najlepszy mamy kombinezonik polarowy, a na dłuższą trasę to bym rozebrała do spodni i bluzy i najwyżej przykryła kocykiem
Dzięki, to ma być tylko dla mnie, ew. chłopa, ale my oboje wysocy. Mamę musiałabym spytać, ale raczej nie chciałaby Franka tak nosić.
Drogie to nosidełko, ale skoro mówisz, że w chuście może być więcej pozycji, to może faktycznie.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
co do mojego chłopa - w nosie mam jego gadanie

Myślicie, że mogę iść na spacer skoro mała już prawie nie kaszle? Czy dać sobie na wstrzymanie? Od soboty siedzimy w domu i już się duuuuszę
I dobrze, i miej .
A na kaszelek podobno dobry spacer, nasza pediatra pozwoliła i chyba Agnyski też.

Oo budzi się, a pospał 1,5 h . Może też jeszcze na krótki spacer z nim skoczyć?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:24   #4592
danika
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
co do mojego chłopa - w nosie mam jego gadanie

Myślicie, że mogę iść na spacer skoro mała już prawie nie kaszle? Czy dać sobie na wstrzymanie? Od soboty siedzimy w domu i już się duuuuszę
ja bym na chwile poszła, fajnie jest wilgotno od tego śniegu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:26   #4593
anciaahk
kosmitka

Puzle piankowe to dobry pomysł, a gdzie się to kupuje?

Stary 2012-02-16, 13:26   #4594
agnieszka 0605
Zakorzenienie

ok - dzięki , idziemy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:27   #4595
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
w sklepie to nie wiem. Widziałam na allegro i w sklepach internetowych.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:31   #4596
anciaahk
kosmitka

Franek zanim wstanie, zanim go nakarmię to z godizna minie, to nie wiem,c zy 14.30 to nie za późno na spacer?

Stary 2012-02-16, 13:34   #4597
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja chyba też bo mam cały dół w płytkach a górę w panelach dywanu niet. Ale mój bratanek jak już zaskoczył to super raczkował po płytkach wiec myśle, ze Olga też da rade

Natalka po panelach świetnie śmiga, tylko że mieszkamy na parterze i straszliwie od nich ciągnie niestety.
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:37   #4598
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Natalka po panelach świetnie śmiga, tylko że mieszkamy na parterze i straszliwie od nich ciągnie niestety.

Dasz mi tych korepetycji czy nie???

Stary 2012-02-16, 13:37   #4599
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
w zabawkowym, albo allegro
Cytat:
Franek zanim wstanie, zanim go nakarmię to z godizna minie, to nie wiem,c zy 14.30 to nie za późno na spacer?
nati też jeszcze śpi, zobaczymy o której wstanie
dla mnie nie za późno, no chyba że pogoda by się pogorszyła znów, mam nadzieje że nie
Stary 2012-02-16, 13:39   #4600
anciaahk
kosmitka

Poszukam na allegro dzięki.

Jednym słowem poczekam aż się obudzi, naje i wtedy zobaczymy .

Stary 2012-02-16, 13:41   #4601
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry w "tusty" czwartek no na pączki szans nie ma, zrobie sobie oponki, a co

moje dziecię po raz kolejny postanowiło wstać o 4:40 z radosnym okrzykiem "mamo wstawaj bawimy się i gadamy". mój brak entuzjazmu spowodował, ze Agacia przeszła do opcji "denerwuje mnie leżenie i nie-lezenie, jedzenie i nie-jedzenie, spanie i nie-spanie". po godzinie ja spacyfikowałam, zjadła 180 ml, a uśpiłam ją udając suszarkę "szszszszsz" . spałyśmy do 8:30

a na koniec... moje dziecko bawi się na macie....
ale agentka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
i kolejna matka zamiast ratować dziecko leci po aparat

A my dziś mielismy pobudkę o 4

Wczoraj 4.40...

Ja chce spać
A do tego mały marudny ciagle trzeba go zabawiac bo jak nie to sie drze o ile można te dźwięki z chorego , ochrypłego gardełka , nazwać darciem

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaa
Wbijam bez cytowania, moze mi ulzy.

Od rana mam chyba jakies napiecie miesiaczkowe czy inne hormony, normalnie wszystko mnie wkurza i az mnie telepie w srodku, a tu trzeba do dziecka spokojnie. A dziecko jeszcze mamie na zlosc robi i ciagle marudzi, smok wypluty co kilanascie sekund, pora drzemki dawno minela a tu oczy jak 5zl.

Trzymajcie mnie, bo oszaleje dzisiaj.
Znam to moja mała wyjmuje smoka z buźki jeszcze zanim wyjdę z pokoju

Cytat:
a zapomniałam się pochwalić, ze była u nas dziś pielęgniarka, oczywiście sie nie zapowiedziała. Wlazła, obudziła mi Gunie....najlepsze bo na stole stała butelka Ballantines'a - wczoraj tesciu przyniosł a ja zapomniałam schować i stała sobie na środku
dobrze ze pielegniarka znajoma bo by wyszło, ze matka alkoholiczka
pospisywała jakies głupoty typu ile mam okien w domu, po co to komu?
pooglądała Olge, ponamawiała mnie na szczepienia dodatkowe i poszła w śnieżycę
To ile razy one mają zamiar się uprzykrzać??? Kurde mam nadzieje że mi nikt do domu nie zlezie. Ja mam tę piękną tradycję nie odbierać domofonu jak nikt się nie umawiał na wizytę panowie od ulotek mnie tego nauczyli

Cytat:
ja na panele daje gruby koc, ale ona i tak sobie z niego schodzi i wędruje gdzie jej się podoba, cwaniara

u mnie też pięknie, ale zza okna, słonko świeci ślicznie ale jest wiatr okropny, na szczęście już nie sypia za to widze że kapie z dachu, będzie topnieć wszystko - super

ja ubolewam ze nie mam balkonu, dziekco to obojętne, ma świeże powietrze i jest mu dobrze

ja już zjadłam trzy
Mała pospała godzinkę na balkonie i zabrałam ją do domu, dosypia przy oknie chyba przez ten laktator tak będę ją oszukiwała narazie bo ostatnio wróciła ze spaceru wybudzona i nie miałam jak ściągnąć boję się że po takich akcjach stracę zupełnie pokarm. Swoją drogą na święta planujemy wyjazd do teściowej w góry,, ciekawe czy będę jeszcze wtedy podpięta do ściągarki i jak to zrobie w trasie. Z 3miasta w góry kawał drogi

Cytat:

dla mnie lepsze nosidło ze względu na tomka i moją mamę, która nie zamotałaby na sobie chusty z gadziną a nosidło spoko ubiera.
jeśli tylko ty miałabyś nosić albo mąż jest manualnie sprytny i jesteście zbliżonego wzrostu to pewnie lepsza chusta bo można więcej pozycji zamotać. Ja nie wykluczam, ze zakupie jeszcze na lato lnianą chustę

EDIT: do auta najlepszy mamy kombinezonik polarowy, a na dłuższą trasę to bym rozebrała do spodni i bluzy i najwyżej przykryła kocykiem

haha no nie chciałam się niekulturnie wyrazić
moja nie groziła powrotem ale kto wie, może znów niespodziewanie sie objawi

haha kochany kiciuś

ojejku tak mi cie szkoda...przytuliłabym cię chętnie. A może wystaw młodego na pole? tzn na dwór hehe moja od razu lepiej sypia jak ma zimno

moja gadzina się rozwija na dwóch kocach na płytkach, ale mam w planie zakup takich puzli piankowych i jej rozłoże

rany ty z tym laktatorem wymiatasz pewnie że młodej wszystko jedno, byle zimno było
Ja już w domu z gołym biustem jak taki zboczuch latam, boję się że mężowi się opatrze i będzie miał syndrom ginekologa a i w jednym pokoju nie mam firanek w oknach dodam tylko że mieszkam na blokowisku matko jak poród masakrycznie działa na wstydliwość

Zjadłam na początek jednego pączucha... a już słysze jak mnie drugi woła "Weź no, zjedz mnie" dobrze że więcej nie mam a na dwór dziś nie wychodzę
Mąż zrobił nam dobrze i kupił fajny ekspres do kawy, pączuszki z taką kawą wchodzą jak masełko oczywiście kawa z kozim mlekiem btw. jakie masakrycznie drogie są kozie wyroby przecież taka koza zjada byle co a mały serek 10złociszy

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:49   #4602
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry

U nas dziś piękna pogoda. Niunia chrapie na balkonie a ja głupia mam wyrzuty że na uczciwy spacer z nią nie poszłam ale kurcze w tym czasie co ona tam śpi ja siedze na laktatorze. Chyba taki sen na balkonie tez jest ok no i cisza do okoła i spokój

Teraz ide nadrabiać jecie pączuszki kochane? od dzisiejszych się nie tyje tylko chudnie
My też poszliśmy na balkon Tylko, że to raczej z musu, bo Ignacy nie mieści się do gondoli, a nie mam siły go nosić, więc usiedliśmy sobie na krzesełku na balkonie W weekend umyje spacerówkę i się przesiadamy

Cytat:

[/COLOR]W ogóle przepraszam, że Wam kuchnią truję, ale chwilowo nie mam innych zmartwień. tzn mam, ale co tam, może pójdą precz.
Masz przepiękną kuchnię i w ogóle dom Bo to chyba dom, a nie mieszkanie prawda?

My też musimy trochę poremontować, ale męża głównie nie ma, bo pracue, a co ja sama z Ignasiem mogę zrobić

Cytat:
Caltea jak ja Ci zazdroszczę tych 2 córek
I ja zazdroszczę córek. Kiedyś w ogóle nie wyobrażąłam sobie posiadania syna. Przekonałam sie dopiero w momencie porodu Teraz też marzy mi się jeszcze córeczka. No ale cóż. Trochę nie te warunki

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
U mnie też była bez zapowiedzi i wzięłam ją za kobietę odczytującą licznik wody. Wystartowałam w progu, że dzwoniłam i podałam telefon. stan wodomierza, a ona wielkie oczy. Porozglądała się, zapytała, czy się L. nie odparza, czy jama ustna czysta, czy jest spokojny. Stwierdziła, że w tych rajtkach to dzieci wydają się takie wielkie (jakby bez rajtek były mniejsze) i poszła...w mróz, grożąc, że być może tu jeszcze wróci.

Polecam środek z Musteli. U nas pomógł, ale ciemieniucha nie była wielka i włosków mało, więc łatwy dostęp.

Niestety widzę, że łuseczki powracają, a ja krem dałam bratanicy
To pielęgniarka tak z zaskoczki wpadła?

Musteli nie próbowałam u nas ciemnieniucha stale

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Ja i o 16 chodzę
Stary 2012-02-16, 13:49   #4603
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Mała pospała godzinkę na balkonie i zabrałam ją do domu, dosypia przy oknie chyba przez ten laktator tak będę ją oszukiwała narazie bo ostatnio wróciła ze spaceru wybudzona i nie miałam jak ściągnąć boję się że po takich akcjach stracę zupełnie pokarm. Swoją drogą na święta planujemy wyjazd do teściowej w góry,, ciekawe czy będę jeszcze wtedy podpięta do ściągarki i jak to zrobie w trasie. Z 3miasta w góry kawał drogi

Ja już w domu z gołym biustem jak taki zboczuch latam, boję się że mężowi się opatrze i będzie miał syndrom ginekologa a i w jednym pokoju nie mam firanek w oknach dodam tylko że mieszkam na blokowisku matko jak poród masakrycznie działa na wstydliwość

Zjadłam na początek jednego pączucha... a już słysze jak mnie drugi woła "Weź no, zjedz mnie" dobrze że więcej nie mam a na dwór dziś nie wychodzę
Mąż zrobił nam dobrze i kupił fajny ekspres do kawy, pączuszki z taką kawą wchodzą jak masełko oczywiście kawa z kozim mlekiem btw. jakie masakrycznie drogie są kozie wyroby przecież taka koza zjada byle co a mały serek 10złociszy
ja mam kozie za free bo dziadek ma kózke, ale ja nie lubie jak byłam mała to pilam kozie mleko, potem jakoś mi obrzydło nie wiem dlaczego.

ja zjadłam już 3

w trasie zawsze można się nakryć jakimś kocykiem i ściągnąć no chyba że będziesz kierowcą to cięzko
a planujecie ta trase na raz wziąć czy z jakimś postojem?

a ja znowu prawie sie ze stanikiem nie rozstaje, jedynie do kąpieli, bo sie boje że będe ciekła
ostatnio przy ten teges stanik ściągnełam to mąż był w szoku

nati obudzona, zjemy cycorka i w świat na chwilke

dziewczyny które mają w gondolkach to podwyższenie dla maluszków, podnosicie to już dzieciaczkom?

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-02-16 o 13:51
Stary 2012-02-16, 13:55   #4604
anciaahk
kosmitka

Irmith ja normalnie jadę i ściągam , tzn mąż kieruje . Chyba inni kierowcy nie widzą .

Acelinka dobre pytanie, też o tym myślałam, czy nie podnieść Frankowi zagłówka.

A Franek nadal śpi. A matka zamiast coś robić, to przed lapsem siedzi, ehhhh.

Kaileight mam mieszkanko , dziekuję :.

Stary 2012-02-16, 13:56   #4605
gerda
Zadomowienie

Cytat:
ja

a ja znowu prawie sie ze stanikiem nie rozstaje, jedynie do kąpieli, bo sie boje że będe ciekła

dobre

dziewczyny które mają w gondolkach to podwyższenie dla maluszków, podnosicie to już dzieciaczkom?
podnosimy

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:58   #4606
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
ja mam kozie za free bo dziadek ma kózke, ale ja nie lubie jak byłam mała to pilam kozie mleko, potem jakoś mi obrzydło nie wiem dlaczego.

Ja musiałam sobie nakupić bo przy niby skazie białkowej krowiego nie można. Moim zdaniem smakuje prawie tak samo, conajmniej to sklepowe w kartonie.

ja zjadłam już 3

w trasie zawsze można się nakryć jakimś kocykiem i ściągnąć no chyba że będziesz kierowcą to cięzko

Nie mam prawka a jak z trasą zrobimy to jeszcze nie wiem, ja najchętniej z postojem ale okaże się jak mała będzie znosiła drogę, stracha mam już teraz no ale mus niestety, teściowa do nas nie przyjedzie a i tam pradziadek jeszcze na małą czeka

Ja też nie ściągam bo to boli diabelnie jak stanik trze o brodawki, odpinam te klapki i tak latam no i my jeszcze nie tentegesujemy

To chyba dla siedzących jest ja mam wózek spacerowy do którego do środka wstawia się niby gondolkę więc narazie i tak nie ma jak tego używać. Wiosną przejdziemy na spacerówkę dopiero.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-02-16, 14:00   #4607
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Puzle fajna rzecz - sama posiadam, gdzie kupione nie mam pojęcia - Zuzia dostała od dziadków ale myślę że jakiś smyk itp na pewno mają takie rzeczy
Cytat:

ja zjadłam już 3

Ja podnoszę już od jakiegoś czasu. Moje dziecko nie zawsze już teraz na spacerze śpi więc sobie podziwia drzewka

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:00   #4608
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith ja normalnie jadę i ściągam , tzn mąż kieruje . Chyba inni kierowcy nie widzą .

O matko nie boisz się karambolu??

Acelinka dobre pytanie, też o tym myślałam, czy nie podnieść Frankowi zagłówka.

A Franek nadal śpi. A matka zamiast coś robić, to przed lapsem siedzi, ehhhh.

Ja to samo

O mała się obudziła

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-02-16, 14:02   #4609
anciaahk
kosmitka

Eeee chyba ze spaceru nici . Francisław śpi. Biorę się do jakiejś roboty.

Stary 2012-02-16, 14:03   #4610
martunia_199
Zakorzenienie

A w ogóle to czytam Was od paru dni tylko i odpisać nie potrafię ehh

Myślicie że mogło wyjść Zuzi uczulenie na podbródku od takiego miękkiego plastikowego śliniaka - fartuszka

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-16, 14:16   #4611
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

Też dieta bez białka mleka krowiego?( przepraszam, że nie kojarzę)

Jak smakuje kawa z mlekiem kozim?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

O rany. To duże w takim razie

Cytat:
To chyba dla siedzących jest ja mam wózek spacerowy do którego do środka wstawia się niby gondolkę więc narazie i tak nie ma jak tego używać. Wiosną przejdziemy na spacerówkę dopiero.
My już od przyszłego tygodnia przesiadamy się na spacerówkę- raz że Ignaś już się nie mieści, a dwa, że leżąc strasznie się denerwuje. Jak coś to nasza spacerówka rozkłada się zupełnie na płaskol

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A w ogóle to czytam Was od paru dni tylko i odpisać nie potrafię ehh

Myślicie że mogło wyjść Zuzi uczulenie na podbródku od takiego miękkiego plastikowego śliniaka - fartuszka
A może ślini się bardziej?
Stary 2012-02-16, 14:21   #4612
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Upewniam się- czy ja dobrze widziałam, że podajecie gluten w formie zwykłej kaszki mannej dosypywanej do owocków?
Czy to jednak jakieś kaszki specjalne? Wiem wiem była o tym mowa, ale wtedy to tak po łebkach czytałam jako że dalko mi do tego było

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:22   #4613
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
oj tam nie było - nie doszukuj się na pewno ma za to rozstępy
oj ma, na pewno i obwisłe cycory

Cytat:

oj te nasze ranne ptaszki a jak będą miały do szkoły wstawać to się nie będzie chciało

własnie

śmieszne
u mnie nie była i mam nadzieje że nie będzie, jakby weszła z zaskoczenia to by zawału dostała i by wyszło że dom zaniedbany, matka nieogarnięta i ogólna tragedia

no padłam

Była moja mama z pączkami :jem:
Cytat:
No chyba nadrobiłam, mam nadzieję, że za dużo cytatów mi nie ucięło.

Franek też najlepiej lubi kaszki, jakiekolwiek, ale nie lubi kleików i już go nie będę nimi katować.

a moja wpyla te kleiki, ze szok

Babcia to babcia, jak sama mówisz, a Agacia we wrześniu już będzie duża panienka.
Sama skłaniam się do zostania z Frankiem do września. Ale do pracy wracać się nie chce.
no oswajam sie, oswajam się z tą myślą, b edzie dobrze. a powrót do pracy

Indygo basenu zazdraszczam .

Mamusie jeżdżące z dziećmi w dłuższe trasy - jaką porą się Wam najlepiej jeździ i jak ubieracie do auta dzieciątko?
ja powiem tak:zawsze jeździmy w dzien i teraz z małą też, ja sie w nocy stresuję bardzo. ubieram malą w kombinezon co na spacer i wkładam do fotelika. za chwilę jak auto się rozgrezje to rozbieram. agacia jeździ np w body z dł rękawem i rajstopkach, lekko przyrzucona kocykiem. jak jej było gorąco to krzyczała. jak zasypia to zwijam jej przy główce pieluszke w rulonik, główka nie lata wtedy.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Dziecię chwilowo śpi, Julka zatankowała w sklepie pączki (pochłonęłam 2 i mnie zmuliło; moje starsze dziecko zjadło już dzisiaj 4. No ale waży tyle co ja czyli 50kg i jest wyższa o co najmniej 8 cm ode mnie, czyli przekroczyła nieosiągalną przeze mnie liczbę 160cm). Teraz córy szaleją na śniegu i tak się drą, że pewnie mi obudzą Leosia, bo śpi w pokoju od podwórka. No ale niech szaleją, póki jest śnieg

Zabrzmiało jak w cholerę
U mnie też była bez zapowiedzi i wzięłam ją za kobietę odczytującą licznik wody. Wystartowałam w progu, że dzwoniłam i podałam telefon. stan wodomierza, a ona wielkie oczy. Porozglądała się, zapytała, czy się L. nie odparza, czy jama ustna czysta, czy jest spokojny. Stwierdziła, że w tych rajtkach to dzieci wydają się takie wielkie (jakby bez rajtek były mniejsze) i poszła...w mróz, grożąc, że być może tu jeszcze wróci.

padłam z tekstu o rajtkach

Karmię dalej, ale ostatnie 3 dni jadę na apapie. Zastanawiam się czy warto. Póki co wdrażam zupki, od wczoraj kaszkę na wieczór i zastanawiam się jak długo wytrzymam. Laktatorka się dziwi, że tak się męczę, ale zazyczaj mnie tak bardzo nie boli, daję radę. Po prostu ostatnio byłam na spacerku i trochę zaniedbałam okłady.

ojej biedna, kolejny medal dla matki karmiacej
Cytat:

A u nas jak była na początku to też spisywała warunki sanitarne. Kot się akurat sfajtolił do kuwety, waliło że hej, więc nie wiem, co spisała. Potem wpakował jej się na wagę, do torby i babka była cała szczęśliwa .
kot wymiata

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
znów sie zgadali
Kurde- muszę zabronić Piotrkowi bawić sie z Leosiem- niech se grzeczniejszego kolegę wybierze
a Piotrus " nie będziesz mi wybierac kolegów, a potem dziewczyn"
Cytat:
Archi no własnie będzie sie fiolet z fuksją gryzł, więc trzeba rozgryźć dylemat, czy ścianę pomalować na szaro i wtedy dać fuksję, albo zrobić czarny i wtedy ścianę dać fioletową. Już nawet fioletowe dywany obadalam dla Franka, bo mnie Acelinka zmotywowała tym raczkowaniem. Franek nie ma gdzie się rozwijać, bo go na panele przrcież nie położę. .
Albo dać fuksję w kuchni i na ścianie , na wesoło!
co za wyrodne matki z nas - ja też nie mam dywanów i dziecko nie ma sie gdzie rozwijać ( ciekawe czy położna w ankiecie pisze o dywanach :hahaha) w ruch idzie koc i mała na nim szaleje.

Cytat:

ooooooooo, to nie są tanie rzeczy

Cytat:
ale agentka

oj tak, niezła z niej agentka

Znam to moja mała wyjmuje smoka z buźki jeszcze zanim wyjdę z pokoju

o spryciula

To ile razy one mają zamiar się uprzykrzać??? Kurde mam nadzieje że mi nikt do domu nie zlezie. Ja mam tę piękną tradycję nie odbierać domofonu jak nikt się nie umawiał na wizytę panowie od ulotek mnie tego nauczyli

skąd ja to znam, u mnie wizyty tylko zapowiedziane jakby którąś wpaść chciała

no bo koza to i papier wyli, a serek po dychu a gdzies czytałam, ze dziewczyny robią sobie kawe np z bebilonem pepti

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

I ja zazdroszczę córek. Kiedyś w ogóle nie wyobrażąłam sobie posiadania syna. Przekonałam sie dopiero w momencie porodu Teraz też marzy mi się jeszcze córeczka. No ale cóż. Trochę nie te warunki

poniekąd wyjścia nie było

To pielęgniarka tak z zaskoczki wpadła?
gdyby ktoś nie dostrzegł to dziecko jest na zdjęciu, w pieroga zawinięte hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16022012617.jpg (47,2 KB, 18 załadowań)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-02-16 o 14:24
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:27   #4614
19natka88
Zakorzenienie

Przez listonosza uszkodziłam sobie chyba dwa palce kopnęłam we framugę drzwi, palce teoretycznie całe ale boli jak chol...ibka

Poza tym przyszedł nam kubek niekapek i świetnie sprawdza się jako nowy gryzak

Cytat:
o, to super prosimy o fotke nosidła z Szymonkiem

Proszę bardzo

dobrze że podobno jutro już ma nie padać takk meeega ten śnieg. Ja w weekend znów do szkoły aż boje sie drogi

Dzisiaj już nie pada więc powinno być ok My się w weekend wybieramy do Zabrza, do chrzestnej małego

no to dla Szymka, oby tak dalej i oby pobudek było mniej
Przydałoby się

Cytat:
Małgoś no to szalejesz już z mięskiem? W ogóle dziewczyny jak ogarniacie te rozszerzanie diety z mięskiem? Mi znajoma podpowiedziała, by mielić mięsko, formować pulpeciki i zamrażać, w taki sposób już mamy gotowe porce do gotowania, szybciej się to ugotuje, a potem i tak to rozdrobnić trzeba.
Od poniedziałku chyba zaczniemy, bo Franek przecież z 5 dni kończy 6 mcy .

Ja podaję narazie te ze słoiczków - raz zrobiłam swojskiego królika ale średnio Szymkowi podeszło Do tego od tych wszystkich marchewkowych obiadków Szymek zaczyna mieć pomarańczowe przebarwienia muszę coś innego mu podawać

Natka Szymek szaleje ze spaniem . Franka pacyfikujemy w naszym łóżku max do 7, w nocy je 2-3 razy, ale z tym też różnie.
A to chyba taki dzień dobroci był
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (41,3 KB, 45 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:36   #4615
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Przez listonosza uszkodziłam sobie chyba dwa palce kopnęłam we framugę drzwi, palce teoretycznie całe ale boli jak chol...ibka

Poza tym przyszedł nam kubek niekapek i świetnie sprawdza się jako nowy gryzak

Przydałoby się

A to chyba taki dzień dobroci był
Przystojniak

Cytat:
a gdzies czytałam, ze dziewczyny robią sobie kawe np z bebilonem pepti
Z bebilonem pepti?
Stary 2012-02-16, 14:42   #4616
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

Z bebilonem pepti?
zdanie mam podobne cała radość z kawy odpada

Natka, fajowy ten fotelik, a Młody zadowolony jak widać

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:52   #4617
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

My już od przyszłego tygodnia przesiadamy się na spacerówkę- raz że Ignaś już się nie mieści, a dwa, że leżąc strasznie się denerwuje. Jak coś to nasza spacerówka rozkłada się zupełnie na płaskol

Minimalnie bardziej ale martwię się bo wysypkę na buzi to mamy od listopada prawie non stop i nic nie pomaga już nie mam pomysłu od czego to

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-16, 15:27   #4618
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Nie wiadomo czy skaza czy AZS więc wrazie czego dieta absolutna :/ a kawa z kozim mlekiem smakuje tak samo jak z krowim wielki ratunek dla mnie kawocholika

Cytat:
oj ma, na pewno i obwisłe cycory

ja powiem tak:zawsze jeździmy w dzien i teraz z małą też, ja sie w nocy stresuję bardzo. ubieram malą w kombinezon co na spacer i wkładam do fotelika. za chwilę jak auto się rozgrezje to rozbieram. agacia jeździ np w body z dł rękawem i rajstopkach, lekko przyrzucona kocykiem. jak jej było gorąco to krzyczała. jak zasypia to zwijam jej przy główce pieluszke w rulonik, główka nie lata wtedy.

Dobrze wiedzieć

kot wymiata

co za wyrodne matki z nas - ja też nie mam dywanów i dziecko nie ma sie gdzie rozwijać ( ciekawe czy położna w ankiecie pisze o dywanach :hahaha) w ruch idzie koc i mała na nim szaleje.

no bo koza to i papier wyli, a serek po dychu a gdzies czytałam, ze dziewczyny robią sobie kawe np z bebilonem pepti

gdyby ktoś nie dostrzegł to dziecko jest na zdjęciu, w pieroga zawinięte hehe
Z pepti to wredne w smaku jest, mi śmierdzi rybą

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-02-16, 15:41   #4619
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiadomo czy skaza czy AZS więc wrazie czego dieta absolutna :/ a kawa z kozim mlekiem smakuje tak samo jak z krowim wielki ratunek dla mnie kawocholika

Z pepti to wredne w smaku jest, mi śmierdzi rybą
no to tak jak i u nas

Muszę kupić w takim razie mleko kozie, na razie pijam kawę czarną. A kocham latte W ogóle kocham kawę Przed ciążą to chyba kawa a nie krew krążyła mi w żyłach (5-6 filiżanek kawy z ekspresu dziennie).
a teraz z racji że karmię ograniczam się do 2

Pepti nie jest tak złe jak NUtramigen- to jest dopiero masakra
Stary 2012-02-16, 15:44   #4620
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

O kawowa bratnia duszo mleko polecam Danmis, jest jeszcze jakieś w zielonym kartonie ale to straszna konserwa a to wydaje się być czyste

Magdalenka 5.11.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości