|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
no myślałam o tobie najwyraźniej Gunia aby nie pochwalić jest niedoooobraaaaa ![]() Cytat:
dobra jest Agacia---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
może chrapiąca nad ranem Olga go zachęci do spania ![]() Oj Gerduś - to tym bardziej jeden pączal w tą czy w tamtą aż tak sie katować nie wolnoCytat:
no następny łobuziurek |
||||
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Danika nie jestem pewna czy na jednym by się skończyło
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest już inna kwestia
|
|
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaaaaa
Wbijam bez cytowania, moze mi ulzy. Od rana mam chyba jakies napiecie miesiaczkowe czy inne hormony, normalnie wszystko mnie wkurza i az mnie telepie w srodku, a tu trzeba do dziecka spokojnie. A dziecko jeszcze mamie na zlosc robi i ciagle marudzi, smok wypluty co kilanascie sekund, pora drzemki dawno minela a tu oczy jak 5zl. Trzymajcie mnie, bo oszaleje dzisiaj.
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
poki co paczków w domu brak, więc ćwicze silna wole na chruście
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam się pochwalić, ze była u nas dziś pielęgniarka, oczywiście sie nie zapowiedziała. Wlazła, obudziła mi Gunie....najlepsze bo na stole stała butelka Ballantines'a - wczoraj tesciu przyniosł a ja zapomniałam schować i stała sobie na środku
dobrze ze pielegniarka znajoma bo by wyszło, ze matka alkoholiczka pospisywała jakies głupoty typu ile mam okien w domu, po co to komu? pooglądała Olge, ponamawiała mnie na szczepienia dodatkowe i poszła w śnieżycę
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nadal trwa akcja Armagedon Natka - my robiliśmy dopiero jedno podejście do Doidy. Coś tam wypiła, ale nie za dużo. Reszta poleciała po brodzie. spray mam nadzieję, że wszystko będzie ok! Dużo siły kochana I tak jak piszesz - musimy przetrwać, wyjścia nie mamy ![]() Ancia kuchnie cudo W każdym razie kuchnia w każdym z tych wariantów jest godna pozazdroszczenia ![]() Celtuś dałam trzy razy Flegaminę Junior, widzę już poprawę A Leoś nadal się zawiesza czy tylko na szczepieniu? A jak Twoje cycorki? Nadal karmisz cycem, bo pisałaś, że ta Twoje rzadka dolegliwość może być ku temu przeszkodą? Jeśli pisałaś, a przeoczyłam, to przepraszam ![]() Indygo długo trwał skok Agatki? Bo jak ma trwać 6 tyg tak jak pisze Celtuś - to ja się wykończę ![]() W temacie Isofix b. dziękuję za wszelkie wskazówki, będę szukać ![]() Któraś mamusia pytała dawniej o metodę BLW - ponawiam pytanie: Planuje któraś z Was tak rozszerzać dietę? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-16 o 11:32 |
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4539 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj to w ogóle był jakiś zły dzień. Z kim rozmawiałam maiła kompletnie do Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ignaś, bez entuzjazmu, ale daje jakoś radę.Cytat:
Nie jadłam nigdy, muszą być pyszne...---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Aaaale zazdroszczę pączków
|
|
#4540 | |||
|
Zakorzenienie
|
a kto nie ma
no stressssCytat:
![]() Cytat:
kolejna wspaniała i pouczająca wizytaA z tymi oknami to poszalała Cytat:
|
|||
|
|
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
to mnie pocieszyłaś
jak bylismy na szczepieniu była laska z synkiem w wieku Kai i brzusia nic nie miała, ale jej zazdrościłam![]() danika mam nadzieje, że nikt mnie nie odwiedzi ile okien? Dobre |
|
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
maDzieki
Nadia zasnela w koncu w hustawce, a ja wypilam melise i troche mi przeszlo. Cytat:
![]() Ancia - boska kuchnia, tez bym taka chciala Cotka - gratulacje dla Fifiego z okaji ukonczenia 5 mcy. ![]() Pragne paczka
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
One to mają w takim formularzu wpisać
było tam ile pokoi jest, czy jest wc i łazienka, czy jest czysto, jakie wykształcenie i charakter pracy rodziców, czy matka jest zaradna i takie tam - ciekawe jak to można ocenić po 5 minutowej wizycie, moim zdaniem to bez sensu jest. chyba musiałaby matka być zalana w sztok, zeby babka zauważyła ze coś jest nie halo
|
|
|
|
#4544 |
|
kosmitka
|
Dziękuję za opinie i zachwyty i zapraszam do sprzątania
.Cotka i Acelinka - we dwie na mnie biedną jedną? Chyba że z Filipkiem i Natką, to zapraszam .Archi ścianę mam jakby bordo, do przemalowania na wiosne, bo wtedy nie zdążyłam - Franka urodziłam Indygo właśnie fioletu nie ma, podkładek też już nie Aga - zielonkawego nie lubię. I też się skłaniam ku czerni, to by zostało tak jak jest. Teraz jest tapeta, która się odkleiła, stąd musimy coś dać trwałego - stąd pomysł na lacobel. Pomyśl, że Twoja nowa kuchnia w nowobudowanym domciu będzie jeszcze piękniejsza Naprawdę obiecuję, że Was nadrobię, właśnie uspałam Franka, zaraz tylko foty wrzucę.
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to u mnie na pewno nie napisała, że jest czysto, bo trafiła na niezły bałagan ![]() wiesz - a po tej butli na stole to różnie sobie pomyśleć mogła |
||
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy ze Stanislawem
![]() Wysłałam smsa do rmf z jego imieniem może wygram te ćwierć miliona marzyc można nie Caltea ja Ci powiem że po marchewce z ryżem, nasze kupki były nie do opanowania, nie wiedziałam z której storny pieluchy łapać... Najlepiej na kupkę taką związłą działa ziemniak z marchewką lub jarzynowa przynajmniej u mnie hahah Stasiek potrafi mate wywrócić ale żeby się przykryc to już nie
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zanim ja będę musiała wybierać to mi się koncepcja jeszcze z 3 razy zmieni
|
|
|
|
|
#4548 |
|
kosmitka
|
Dobra foty i zabieram się do czytania.
Hihih w tle matka z dzieckiem.
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Anciu ten kolor obok fuksji chyba by ci bardziej pasował do tej ściany, taka śliwka to jest? |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Aga optymistka
tam nie było czego maskować trzeba mi dietę cud
|
|
|
|
#4551 |
|
kosmitka
|
Danika to jest bordo. Ścianę chcę przemalować. Może na taki jak w załączniku lub szary.
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do szarego zrobiłabym fuksje
|
|
|
|
|
#4553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Co za dzień dzisiaj Szymon jak nigdy spał do 8.00 (z małą przerwą od 4.50-5.20 i oczywiście pobudkami co 2h na jedzonko) zasnął w swoim łóżeczku bez płaczu Do tego tak nas zasypało, że nie pojechaliśmy do dentysty, wyłączyli prąd a ja z mamą musiałam z łopatą latać bo brat i tż spali po nockach a tata... Ciekawe co będzie dalej ![]() No i wcięłam znowu 3 pączki ![]() Ancia kuchnia z fuksją rewelacja Cytat:
![]() Cytat:
Chyba jeszcze nic ![]() Cytat:
![]() Mm to smacznego życzę ![]() Cytat:
Ginek za jakieś 2 mc![]() Dzisiaj mnie ominęło ![]() Cytat:
za szybkie wyleczenie tego dziadostwa i powrót apetytuCytat:
Możemy składać ale do kogo? ![]() Bosko ![]() Pisałam tego posta od 11.00 Przyszedł nasz fotelik/nosidło |
||||||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno ma za to rozstępy ![]() Ancia ja bym zrobiła tak samo jak Danika |
|
|
|
|
#4555 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj te nasze ranne ptaszki a jak będą miały do szkoły wstawać to się nie będzie chciało ![]() Cytat:
pójde ... kiedyś na pewno pójde ![]() Cytat:
może meliska pomoże? ![]() Cytat:
![]() pyyyyszne takie nabite śmietaną pyszne, a taki przecięty i w środku dużo, duuuużo śmietany to w ogóle Cytat:
![]() u mnie nie była i mam nadzieje że nie będzie, jakby weszła z zaskoczenia to by zawału dostała ![]() Cytat:
Cytat:
Była moja mama z pączkami |
|||||||
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosimy o fotke nosidła z Szymonkiem ![]() dobrze że podobno jutro już ma nie padać takk meeega ten śnieg. Ja w weekend znów do szkoły aż boje sie drogi ![]() no to dla Szymka, oby tak dalej i oby pobudek było mniej
|
|
|
|
|
#4557 | |||||||||
|
kosmitka
|
No chyba nadrobiłam, mam nadzieję, że za dużo cytatów mi nie ucięło.
Cytat:
Franek też najlepiej lubi kaszki, jakiekolwiek, ale nie lubi kleików i już go nie będę nimi katować. A te kaszki masz kleczno-ryżowe czy same ryżowe, że je podajesz na mleku? To ze względu na skazę? Cytat:
Nasz też się zaniósł tylko raz, ale mnie wystraszyl. I też mamy spokój do roku, kolejne szczepienie właśnie dzień po ukończeniu roczku.Brawa dla Leonka .Cytat:
Cytat:
I za upojny wieczór ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sama skłaniam się do zostania z Frankiem do września. Ale do pracy wracać się nie chce. Cytat:
A jaką macie bakterię w kupce? My mieliśmy e.coli i po antybiotyku przeszło. Cytat:
.Co ja jeszcze miałam - Acelinko, Twoja Natka jest przecudna!!! Jakie chcesz dawać chrupki? Właśnie Agus - a Ty co dajesz? I dla Ciebie wiesz, też brawa za dzielność, podziwiam!! Indygo basenu zazdraszczam Małgoś no to szalejesz już z mięskiem? W ogóle dziewczyny jak ogarniacie te rozszerzanie diety z mięskiem? Mi znajoma podpowiedziała, by mielić mięsko, formować pulpeciki i zamrażać, w taki sposób już mamy gotowe porce do gotowania, szybciej się to ugotuje, a potem i tak to rozdrobnić trzeba. Od poniedziałku chyba zaczniemy, bo Franek przecież z 5 dni kończy 6 mcy .---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aha i w ogóle tak kusicie z tymi nosidłami i chustami, że mój taki narączkowy, to chyba powinnam sobie sprawić. Ale co lepsze, chusta czy nosidło? Danika, przepraszam, pewnie już to pisałaś - jakie masz nosidło? ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Natka Szymek szaleje ze spaniem . Franka pacyfikujemy w naszym łóżku max do 7, w nocy je 2-3 razy, ale z tym też różnie.Acelinka ja też do szkoły i to z Frankiem, dobrze, że mój chłop nas wiezie, ale też się boję . Chyba pojedziemy na noc, tak myślę.Mamusie jeżdżące z dziećmi w dłuższe trasy - jaką porą się Wam najlepiej jeździ i jak ubieracie do auta dzieciątko?
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka, tą flegamine to dawałaś syropek czy kropelki?
anciaa, takie zwykłe, kukurydziane
|
|
|
|
#4559 |
|
kosmitka
|
Ale to już teraz mogę dać dla Franka???
|
|
#4560 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziecię chwilowo śpi, Julka zatankowała w sklepie pączki (pochłonęłam 2 i mnie zmuliło; moje starsze dziecko zjadło już dzisiaj 4
. No ale waży tyle co ja czyli 50kg i jest wyższa o co najmniej 8 cm ode mnie, czyli przekroczyła nieosiągalną przeze mnie liczbę 160cm). Teraz córy szaleją na śniegu i tak się drą, że pewnie mi obudzą Leosia, bo śpi w pokoju od podwórka . No ale niech szaleją, póki jest śnieg![]() Niedobra Ty ![]() Cytat:
Dziś nasze dzieci mają ciężki dzień jak widzę. Zmiana ciśnienia, czy co ![]() Cytat:
U mnie też była bez zapowiedzi i wzięłam ją za kobietę odczytującą licznik wody. Wystartowałam w progu, że dzwoniłam i podałam telefon. stan wodomierza, a ona wielkie oczy. Porozglądała się, zapytała, czy się L. nie odparza, czy jama ustna czysta, czy jest spokojny. Stwierdziła, że w tych rajtkach to dzieci wydają się takie wielkie (jakby bez rajtek były mniejsze ) i poszła...w mróz, grożąc, że być może tu jeszcze wróci.Cytat:
Cytat:
Niestety widzę, że łuseczki powracają, a ja krem dałam bratanicy ![]() Cytat:
Cytat:
Daję zupkę i mam nadzieję, że kaszka pomoże. Dzięki za info. Oho! Koniec spania . Całe 20 min (nie licząc 40 min przy cycu). Co jest grane??? Acha, młode się wydzierały na polu
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

....a mialam przynajmniej ladna suknie??

no myślałam o tobie najwyraźniej
z radosnym okrzykiem "mamo wstawaj bawimy się i gadamy". mój brak entuzjazmu spowodował, ze Agacia przeszła do opcji "denerwuje mnie leżenie i nie-lezenie, jedzenie i nie-jedzenie, spanie i nie-spanie". po godzinie ja spacyfikowałam, zjadła 180 ml, a uśpiłam ją udając suszarkę "szszszszsz" 

Ignaś, bez entuzjazmu, ale daje jakoś radę.
ale gdzie tam popołudnie