|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() U nas było widać kreseczki, jak już się przebiły ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Też o tym słyszałąm i tego się trzymam, bo mój Mały trochę niejadek, ale widocznie więcej nie potrzebuje. |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
bardzo sie ciesze |
|
|
|
|
#663 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to pSikusa mamusi zrobił![]() Cytat:
![]() Wiecie co zrobiłam ten ksielek. Tylko akurat miałam nektar bobofruta - badziewie takie słodkie!!! Ale zrobiłam i powiem, że mogę zaliczyć to jako przyjęty przez Alę płyn!! Nie był taki za gęsty, jak spróbowałam to uznałam, że ja bym się tym napiła. Ala wcinała (piła), że nie nadążałam z łyżeczką. Więc póki co przystaniemy przy kisielku, ale będe dalej próbować z butelką czy kubkiem doidy. Już miałam 3 podejścia z mała do drzemki popołudniowej i ni huhu.....Teraz mi nie na rękę żeby jeszcze zasnęła, także muszę na rzęsach stanąc by ją przetrzymać chociaż do 17,30
|
||
|
|
|
#664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
AGATKA I IZUNIA Aj ja dzis o rana zabiegana rano na zakupy musialm po mleko biec bo mi sie skonczylo noi kupila wode dla Igiego BABY ZDRÓJ slyszalyscie o czym takim??? 3 L z 3.89 zl drozyzna ale tylko taka byla wpadlam tez po drodze do ciucha kupilam kilka bluzek Igiemu potem obiad w domu zrobilam wytarlam kurze bo Tż ma na weekend zjechac noi jutro czeka mnei odkurzanie i robienie schabowych ![]() noi...jestem ![]() AH DZIS TLUSY CZWARTEK...JADLYSCIE PACZKI???? Podobno trzeba zjesc chociaz jeden bo sie nie bedzie powodzic przez caly rok ![]() (mi i tak sie nie powodzi)
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-16 o 15:46 |
||
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Hello
ja jak zwykle na chwilę, wiadomo dlaczego ![]() Sto lat dla: Izy!!!! Agatki!!!! Dla wszystkich potrzebujących ![]() no a teraz zaszywam się w krzakach bo inaczej z małą nie da rady
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Adrj - więc z węzłami jest tak,że jeżeli infekcja trwała dłużej to te "powiększenia" już nigdy nie znikną.U Nikosia są niezmiennie już 4 m-ce i raczej już nigdy nie znikną.Uspokoiła mnie lekarka,w ogóle o tym nie myślę
![]() Patik- służę pomocą ![]() a z okulista to już mamy styczność,bo Nadia ma zeza,ale problemy ze wzrokiem dopiero teraz zauważam Aania super wieści od specjalisty siku się zdarza- mnie Nikoś obsiusiał jak mu włosy obcinałam
|
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Aha i ogłaszam wszem wobec
![]() że na zęby jednak mozna zrzucić niemal wszystko ![]() zeby wyszły i czwarta noc z rzędu spokojniejsza i dziecko zadowolone radosne ![]() to tak na pocieszenie perspektywy dla ząbkujących ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
pytalam po raz kolejny i tez mnie uspokaja ![]() i tez powiedziała, że mogą bardzo długo znikac albo zostaną, czyli coś w tym jest skoro podobne wersje ![]() kurcze ale nigdy bym nie powiedziała, ze to coś z ciąży raz zapobiegawczo jak się rozłożylam w sylwestra dostałam antybiotyk ja się strasznie przejmowalam a wszyscy mnie dookola uspokajali, że luz że moze jeszcze nie raz bede musiała brać w ciazy antybiotyk i nic się nie stanie więc albo przez infekcje albo jest też możliwość, że u dzieci których mamy miały w ciąży anemie i tu mam wiecej wątpliwości cały czas w ciązy miałam na granicy normy albo lekko poniżej i lekarz twierdził ze nie musze brac żelaza wystarczy dieta nie brałam żelaza i wydaje mi sie że to od tego i synek od początku miał mocną anemie szkoda tylko ze w ciąży nie doczytalam że coś takiego może być teraz wiem że przy drugiej ciąży na pewno będe brać w takim przypadku! chociaz mialabym tygodniami kibelka nie odwiedzać bo to chyba tak wpływa
|
|
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolki
tłusty telik wita w tłusty czwartek-jak nie lubie pączków tak zjadałam...3 ![]() przepraszam ja tak na szybko za godzinę zmykam do szkoły a cos tam jeszce pouczyć się trzeba Iza i Agatka buziolki dziewczynki dla was Nataszko bardzo mi przykro z powodu mamy mam nadzieje że leczenie pomoże Aniu brawo dla Adasia ![]() i dla naszych bliżniaczek bellowych ![]() brumeczkuco do migreny wierze że to jednorazowy "grymas"organizmu (moja migrena nie wraca od 6 lat co do brumiątka mojego słodkiego jestem zdumiona wagą Tymek chyba najszybciej się pnie po siatce centylowej ![]() życzę żeby ząbki już wyszły i apetyt powrócił co do ściągania też nie lubie wiec łącze się w bólu bo od kiedy pracuje ściągam codziennie oczko zdrowe i śliczne, dziękuję że pytasz miłego dzionka kobitki
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
ale pustki gdzie wy?
od godziny żadnego postu chyba jak nigdy
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem, potem napisze wiecej. Usypiam sare i ide robic pizze.
Mam nadzieje ze tym razem wyjdzie, bo zawsze twarde ciasto roobie ![]() Skorzystam z brumkowego przepisu.
|
#671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli nie zawsze widac najpierw kreseczki pod skora? Cytat:
![]() Duzo do nadrabiania nie bylo. Odpisalam Ci w sprawie tych ciuszkow z Primaka, doczytalas? |
||
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Mało mnie tu ostatnio... Mam małe urwanie głowy, bo dzisiaj rano mój A. wyszedł ze szpitala i mam w domu małego i dużego dzieciaczka ![]() Poza tym wczoraj moja mama miała operację na dwie przepuchliny i źle się czuję po operacji i narkozie :/ Trzymajcie kciuki oby jak najszybciej wróciła do sił... Lecę, Szymon się budzi.
|
#673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() My dzisiaj wkońcu byliśmy na spacerku Domek nawet nie płakał jak zazwyczaj bywało przy ubieraniu tylko chichrał się na głos,pewnie też się cieszysł Eve Maryś słodka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Asienki za umiejętności ![]() A Tobie dużo zdrówka Cytat:
![]() dla Tymonka za wagę.![]() DLA IZUNI I ADASIAMarina może nie jest niezbędne, ale napewno przydatne Cytat:
![]() ![]() Wklejam mojego poospowego Domina przed pierwszym od prawie 3 tygodni spacerkiem
|
|||||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zbiorowo za ukończone miesiące, za udane szczepienia. dla potrzebujących.Więcej nie poczytam i nie napiszę. Radek daje w kość, mało śpi, kwiczy, piszczy. Tż się wkurza, że siedzę na komputerze (czyt.wizażu) jak mam trochę wolnego czasu zamiast zrobić coś dla siebie itd. Bo narzekam, że na nic czasu nie mam. Dziś komputer odpaliłam niedawno, szkoda że stacjonarny jest.... Jak się nie poprawi to pewnie za często mnie tu nie będzie. Beata czajnik i filtry mam firmy DAFI. |
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#676 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, jak to się potoczy... Przy pierwszym ząbku w ogóle nie zauważyłąm, a przy drugim dzień przed - a ząbkowanie to jednak długi proces... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby się poprawiło, bo strasznie pusto tu bez Twoich postów
|
||||
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Utknęłam na wczoraj...wrrr... Wpadłam tylko poprosić Was o wsparcie na jutro. Pamietacie tego synka mojej koleżanki - tego z dziurkami na serduszku - są w Łodzi i jutro właśnie o 14 będzie zabieg, proszę o kciuki Wiadomo co te nasze kciuki działają, więc liczę na Was Dziewczynki!U nas wszystko dobrze ![]() Buziaczki! |
|
|
|
#678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstyd się chwalić, ale cieszyłam się bo ciasto wyszło pyszne, takie jak powinno ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczne zdjęcie! ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
mocne!!!
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Wadaqua
dla Małego. W Matce Polce czy w innym szpitalu? W MP są dobrzy lekarze od wad serca, wiem bo z mnóstwem dziewczyn rozmawiałam. Będę się modlić.
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Ach, zapomniałabym, Igorek i Adaśko, najlepszego, spóźnione wprawdzie, ale szczere życzenia od cioteczki i Zosieczki
Żanetko, dziękuję za pamięć, mój kręgosłup daje radę, ale tylko dlatego że Zośka nie jest noszona niepotrzebnie, bawimy się na leżąco, karmimy z fasolką no i jakoś sobie radzę ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Bella, nawet nie wiem, staram się koleżankę pocieszać, wysłuchać, nie wypytuję za bardzo o techniczne sprawy. Wiem tylo że na tym samym piętrze gdzie dzieciaki jest hotel dla mam ![]() Dzięki Dziewczyny, zawsze można na Was liczyć! |
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
A widzisz mi to nie przyszło do głowy.... teraz już jestem spokojniejsza, że to tylko siuśki
![]() Cytat:
Cudny śmieszekEhh Ala usnęła niby szybko ale niespokojnie... rano jeszcze kreseczki nie widziałam, w południe już kreseczkę dojrzałam, a teraz już tam taka dziurka się zrobiła, piszę oczywiście o dziąsełkach. Jestem jednocześnie podekscytowana i zmartwiona tym, że ten wychodzący ząbek może dokuczać małej. Chociaż cały dzień humor miała przedni.....Czy przy każdym wychodzącym ząbku będę tak przeżywać, czy przy kolejnych to już inaczej się przechodzi?? Tak jak brumek pisałaś, takie emocje te zębiska w nas wywołują.......
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli Matka Polka. Będzie dobrze, mam nadzieję,że będzie go operował prof. Moll
|
|
#684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nadrobie was jutro. Dzis wlasnie worcilam i zabieram sie za cos w domku.
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua kciuki oczywiście!!!!!!!!!!!!
A my przemeblowaliśmy Sarenkowy pokój ![]() No i zbieramy sie do kupienia kamerki- jakies Wasze typy??? Brumek...hmmm kto jeszcze kupił kam.?
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-02-16 o 18:48 |
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje w imieniu Agatki. Moje 8 miesieczne dziecko waży 8 kg ![]() Zębów ciąg dalszy. Agata odmawia jedzenia łyżką. I w ogóle marud wielki. |
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ależ ze mnie ciotka AGACIU I IZABELCIU !!!!!!!!!!!!!
![]() Dzięki laski za opinie. Postanowione, kupujemy jak wróci M. krzesełko. Wiecie co? Cholera, wizaż psuje nasze związki. To siedzenie przed kompem, pisanie, czytanie, nadrabianie... Ja sama co chwilę myślę, co tam u Was, co kto napisał i tak dalej. I choć np. bawię się z młodym, to myślę jak by tu zwiać do Was... Kurde, nie podoba mi się to... Serio. Jak uzależnienie. I wcale to nie żarty. Bo tak jak palacz myśli kiedy by tu skoczyć na dymka, ja myślę, kiedy by tu tylko skoczyć na wizaż. I tak jak u Lili, narzekam M. że nie mam czasu dla siebie, a co robię ? siedzę na wizażu...a czas ucieka mi przez palce...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia i Agatka
![]() Mój tez sie czepia, że siedzę na wizażu. A jak zobaczył wizaż na FB to powiedział, że już zgłupiałam ![]() ![]() Przejadłam się faworkami, chce któraś z was resztę ????
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-16 o 19:34 |
|
|
|
#690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Laptop na chodzie non stop. Na ławie stoi ( czy tam leży). Ja na fotelu przy lapku, Sara na kolanach. Karmię- czytam Was Bujam wózek- to samo. Bawi się sama na podłodze- ja na wizażu... Wczoraj jak się kłóciłam z tż również mi wygadał, i to dosyć ostro..że..napisze z co tam.. "p o p i e d o l i ł o mi się w główce od komputera" - dobrze, że nie powiedział że od wizażu ![]() ja Cała sytuacja z teściową i rodziną tż na nas się źle odbija, mimo że gramy z tż do jednej bramki w tej sprawie, to jednak widzę że jego męczy również to wszystko. Teściowa zbuntowała całą rodzinę, wszyscy bracia poobrażani...chore to. Dzisiaj mi powiedział że on chyba bardziej chce wyprowadzki niż ja.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

)

to pSikusa mamusi zrobił

"bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...
Nie bijecie, że głupoty wymyślam, ale jakoś tak piersi ostatnio mam wrażenie że mniejsze się zrobiły. Co byłoby logiczne, bo skoro dzieć nie je, to po co mają mleko produkować... Ale trochę się wystraszyłam, no bo jak to tak nie zamartwiać sie na zapas będąc kobieta 
zębole