Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 14:03   #2611
colds
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Związki ketonowe
W jednorazowej próbce moczu obecność związków ketonowych jest najczęsciej efektem stanu gorączkowego, wymiotów, głodzenia, a także przy stosowaniu diety ubogocukrowej, a bogatotłuszczowej. Rzadszymi przyczynami są cukrzyca i mocznica.
Norma: związki ketonowe - nb (nieobecne)
a jak ostatnio szukalam to znalezc nie moglam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ja mam normy podane tyle, że przy katonach normie pisze ujemny...
U mnie właśnie nic nie podali
Stary 2012-02-16, 14:10   #2612
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
a jak ostatnio szukalam to znalezc nie moglam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

U mnie właśnie nic nie podali

Tu mam moje wyniki jeśli chodzi o mocz więc sobie zobacz bo normy są podane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20120216_001.jpg (64,7 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-02-16, 14:17   #2613
maggie123
Zakorzenienie

Elmiria super i gratuluję tak dużego Maluszka

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Czyli ktoś mnie tu robi w bambuko, bo lekarz na ostatnim usg skierował mnie na to badanie genetyczne gdzie indziej, twierdząc, że on nie ma tak dokładnego usg do tego badania. Będzie mnie to kosztowało 260zł. A Wy macie to usg robione u swojego gina na normalnej wizycie ...
nie w każdym gabinecie jest niestety odpowiedni sprzęt do tak dokładnych badań.
ja w ogóle zastanawiam się nad robieniem badań genetycznych i raczej się nie zdecyduję na nie. Podczas ostatniej wizyty rozmawiałam z ginem na ten temat. Wszelkie wyniki to tylko prawdopodobieństwo więc jeśli wyjdą źle można się niepotrzebnie zamartwiać a i tak urodzić zdrowe dziecko i odwrotnie. Poza tym, jak już kiedyś pisałam, wiedząc, że coś będzie nie tak, i tak psychicznie trudno będzie się przygotować. A dziecka własnego nie zabiję z powodu jakiegoś prawdopodobieństwa
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaj jem pączki zjadłam juz 4
ja wsunęłam już 3 i zaraz zabieram się za smażenie faworków
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, pisałyście coś o przezierności, o której teraz niestety wiem już wszystko. Każda z nas powinna mieć wykonane to badanie do 12tc (gin dokonuje pomiaru na USG), norma w PL wynosi do 2,5mm ale jak jest już górna granica to mogą skierować Was na badania prenatalne. U mnie ta liczba jest kilkukrotnie większa, więc prenatalne mialam już zrobione. Teraz czekam na wyniki (połączenie USG z wynikami krwi), które są tak naprawdę statystyką, wynik to nic innego jak prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadą genetyczną (z. Downa, z. Edwardsa itp.). U mnie sytuacja wygląda na tyle źle, że nawet nie czekam na wyniki, a jadę do Łodzi na biopsje kosmówki... Nie chcę Wam już pisać, jak dokładnie u mnie się to przedstawia, tak bardzo cieszę się, że u Was wszystko ok, cieszcie się i głaskajcie brzuszki, trzymam za Was wszystkie kciuki.
Adunia, nawet nie masz pojęcia, jak bardzo mi przykro z Waszego powodu i jak bardzo chciałabym, żeby wszystko Wam się dobrze ułożyło. Wierzę, że tak będzie i będę o Was pamiętała A Ty od nas nie uciekaj, tylko pisz... Czasami nawet zwykłe wygadanie się pomaga. A my na pewno będziemy chciały Cię wysłuchać i wspierać na tyle, na ile jest to możliwe...
Cytat:
Napisane przez MissMonika Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!
Przed wczoraj byliśmy u lekarza Dzidziulek urósł ponad 2 razy ma teraz 5,33 cm (to 12 tydz.) ma maleńkie rączki i nóżki...coś niesamowitego. Prof. powiedział, że wszystko jest z nim super i wysłał nas na badania prenatalne. Jedyne co mnie martwi to mocz, mam złe wyniki (białe krwinki w moczu) mam powtarzane badania i jeśli będą takie same będe musiała przyjmować jakieś leki... czy któraś z Was Kochane miała taki problem i wie o co chodzi?

Ach i jeszcze jedno: z lekkim falstartem ale zaczęłam już brać Femibion Natal 2, ale słyszałam wiele opinii, że co miesiąc powinno się zmieniać witaminy. Czy któraś z Was zna się na tym i potrafi powiedzieć, które są najlepsze? Femibion Natal 2, Prenatal czy może Elevit ...?
MissMonika, Wasz Bąbel ok tydzień starszy od mojego a różnica we wzroście hoho...
Femibion Natal 1 łykam 3 razy w tygodniu, zgodnie z zaleceniem gina + codziennie kwas foliowy (który łykam już od 6 m-cy przed ciążą). Nie zauważyłam żadnych mdłości
Natomiast, gdy byłam przeziębiona i brałam prenatal grip care było mi niedobrze non stop

Konczita, trzymaj się ciepło i pomyśl, że do wiosny już mniej niż więcej
mój chłop drugi dzień się nie odzywa... co za burak! same złe słowa się cisną na usta. Mam postanowienie się nie denerwować, żeby Bąblowi nie zaszkodzić. A on może kiedyś zmądrzeje... i przeprosi za swoje głupie zachowanie i egoizm..

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:21   #2614
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Tu mam moje wyniki jeśli chodzi o mocz więc sobie zobacz bo normy są podane
Dziękuje Kochana
Stary 2012-02-16, 14:28   #2615
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Hej Dziewczyny, pisałyście coś o przezierności, o której teraz niestety wiem już wszystko. Każda z nas powinna mieć wykonane to badanie do 12tc (gin dokonuje pomiaru na USG), norma w PL wynosi do 2,5mm ale jak jest już górna granica to mogą skierować Was na badania prenatalne. U mnie ta liczba jest kilkukrotnie większa, więc prenatalne mialam już zrobione. Teraz czekam na wyniki (połączenie USG z wynikami krwi), które są tak naprawdę statystyką, wynik to nic innego jak prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadą genetyczną (z. Downa, z. Edwardsa itp.). U mnie sytuacja wygląda na tyle źle, że nawet nie czekam na wyniki, a jadę do Łodzi na biopsje kosmówki... Nie chcę Wam już pisać, jak dokładnie u mnie się to przedstawia, tak bardzo cieszę się, że u Was wszystko ok, cieszcie się i głaskajcie brzuszki, trzymam za Was wszystkie kciuki.
Wspołczuje stresów, czasami niestety lekarze są niekompetentni i zwyczajnie nie potrafią odczytywać wynikow badan, moja kolezanka takze zyla ponad miesiąc z mysla ze dziecko bedzie miało zespol Downa. Potem okazalo sie ze nie.
Ja mam w rodzinie taką osobę i to przekochany juz dorosły człowiek. Na narodziny takiego małego człowieka bedizesz miała czas sie przygotowac. Takie maluszki w dzisiejszych czasach maj naprawde mozliwosci by dogonic dzieci zdrowe. trzymam kciuki za zdrowie Waszego malenstwa.

..dziewczyny a mnie sie wydaje ze kazde labolatorium moze miec swoje normy...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 15:00   #2616
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ja jak odebrałam wyniku to też siedziałam i analizowałam. Co mi z tej analizy wyszło to lepiej nie pytać. Wkońcu mąż mi je zabrał i dał dopiero jak szłam do lekarza. Okazało się, że jest ok, ale ile mnie to stersu kosztowało to szok, cały tydzień siedziałam i myślałam. A wyniki były podane w innych jednostkach-tego nie zauważyłam.

Zjadłam dziś jednego pączka, nigdy jakoś za nimi nie przepadałam. Miałam robić jakieś oponki czy faworki ale stwierdziłam, że będę musiała sama je zjeść. Zrobie tylko obiadek i już. Kupiłam mężowi pączka (powiem, że piekłam ).
Codziennie przebywam w pracy z dziwczyną, która jest w 21 tc. Ma taki słodki, duży brzuszek. Już się doczekać nie mogę kiedy ja taki będę miała. Będzie miała dziewczynkę. Słodkie to jest. Mała jej się wierci, kopie. Mnie trochę jeszcze brakuje, jutro zaczynam 11 tc, ahh.

Adunia ja w dalszym ciągu wierze, że będzie wporządku, że sprzęt podał zły wynik. Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że wizyta w Łodzi rozwieje twoje obawy, jestem dobrej myśli. Odzywaj się do nas i nie znikaj.
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 15:39   #2617
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
gratuluje fotki super
co do witamin ja brałąm wcześniej feminatal (dzisiejszy femibion) a później przeszłam na prenatal classic i do tego dha ale ja miałam wyniki książkowe calą ciążę, a o tym że zmieniać co miesiąc to pierwsze słyszę
Szczęściara z Ciebie i Twojego Maleństwa, super O tym zmienianiu słyszałam od wielu farmaceutów i moich znajomych lekarzy, myślę że coś może w tym być, ale jeszcze się upewnię u mojego kochanego profesorka i dam Wam znać

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
kiedy mój będzie taki wielki ?? bosze śliczności fasoluchna
Ja mam takie podejście - Fasolinko bądź sobie malutka ale zdrowiutka to mamuni będzie łatwiej Cie urodzić ...urośniesz sobie później Przemyśl to Lukrecjo

Co do brzucha to chyba bardziej to są teraz wzdęcia, ja raz go mam, raz nie...poza tym wydaje mi się, że sama podświadomie czasem go wypycham ...nie wiem po cholere

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
o to mój widocznie jakiś kolos bo ma już 6,9 cm (12 tydz. tp 31.08)
nas poinformował o możliwości zrobienia badań prenatalnych ale zastanawiam się czy jest sens
ja od 6 tc biorę femibion classic, nie słyszałam że trzeba zmieniać
Wielkolud! Będzie chyba Fasol
Co do badań prenatalnych to nie są takie gdzie się dobijają do płodu tylko jakieś rozszerzone USG z pobraniem krwi. Wtedy wyliczają prawdopodobieństwo występowania jakiś tam wad genetycznych... idę na nie 24.02 to Wam wszystko opisze i postaram się wytłumaczyć

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Hm, a moja ginka mi powiedziała, że witaminy bierze się od 2 trymestru, teraz kazała tylko Folik łykać.

Miss Monika, ja w poprzedniej ciąży od 5 miesiąca do końca praktycznie miałam wciąż problemy z białymi krwinkami w moczu, brałam Furaginum aż do samego porodu. Kup sobie preparat z żurawiną w aptece, można to przyjmowac w ciąży.
Tak zrobię, dziękuje :-*

Cytat:
Ja podobnie mam problem z moczem dodatkowo do leukocytów podwyższonych dochodzą mi bakterie.Leukocytów norma to 15 a ja mam aż 146,4 :/ a jak to u Ciebie wygląda? Lekarz mi powiedział,że jeśli chodzi o leukocyty to duża ilość kobiet w ciąży ma podwyższone. Ja biorę urosept teraz przez tydzień a potem muszę powtórzyć badanie.

Śliczna fasolka
Dziękujemy, wstawię wyniki mojej analizy moczu to ozbaczysz, ja kompletnie się na tym nie znam :-*

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Powiedz czy nie masz mdłości po tym femibionie? Mnie lekarz przepisał Femibion lub Pregna Plus i kupiłam Pregna Plus. Niestety muszę zmienić, bo jak wzięłam tabletkę, to poczułam jakiś dziwny zapach ryby i zwróciłam ją szybko Wcześniej brałam folik+magneb6 i było wszystko w porządku
Na początku miałam straszne mdłości i tylko po Femibionie przechodziły, jak widzisz Maggie też służy. Teraz zaczęłam brać Natal 2 z kwasami DHA i czuje się rewelacyjnie, żadnych ciążowych dolegliwości

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
MissMonika, Wasz Bąbel ok tydzień starszy od mojego a różnica we wzroście hoho...
Femibion Natal 1 łykam 3 razy w tygodniu, zgodnie z zaleceniem gina + codziennie kwas foliowy (który łykam już od 6 m-cy przed ciążą). Nie zauważyłam żadnych mdłości
Natomiast, gdy byłam przeziębiona i brałam prenatal grip care było mi niedobrze non stop
Fantastycznie, że łykałaś wcześniej kwas foliowy on wtedy ma w sumie największe znaczenie, a czy nie powinnaś brać codziennie Femibionu?
Mnie lek. kazał brać codziennie Femib. + Magne B6 2 x na dobe (bo spałam 16h dziennie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (87,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-02-16, 15:45   #2618
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam takie podejście - Fasolinko bądź sobie malutka ale zdrowiutka to mamuni będzie łatwiej Cie urodzić ...urośniesz sobie później Przemyśl to Lukrecjo

masz absolutną rację zmieniam nastawienie idę teraz twoim tokiem rozumowania
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 15:46   #2619
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Wczoraj miałam pierwsze spotkanie z Panem Wodnikiem. I mnie przyszło patrzeć w wodne odmęty No nic, dziś jak na razie ok.
Dziewczyny czy Wy pijecie zieloną lub czerwoną herbatę? Ja się nie mogę załatwić, mimo jabłek, śliwek. A zawsze herbaty mi pomagały.

Adunia ściskam mocno. Trzymaj się kochana

A co do kawy to ja piję Riccore, ona ma 40% rozpuszczalnej a 60% cykorii.
I jest pyszna
Stary 2012-02-16, 15:51   #2620
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissMonika Pokaż wiadomość

Fantastycznie, że łykałaś wcześniej kwas foliowy on wtedy ma w sumie największe znaczenie, a czy nie powinnaś brać codziennie Femibionu?
Mnie lek. kazał brać codziennie Femib. + Magne B6 2 x na dobe (bo spałam 16h dziennie)
właśnie się zdziwiłam, bo gin kazał mi ten femibion brać 3 razy na tydzień. Stwierdził, że skoro dobrze się odżywiam (tzn. staram się jeść zdrowo i rozsądnie), mam dobre wyniki, to na tym etapie kwas foliowy jest najważniejszy i nie ma co dodatkowo w za dużych ilościach faszerować się wspomagaczami. Dopiero od 2 trymestru mam zacząć codziennie brać femibion natal 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 15:53   #2621
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
właśnie się zdziwiłam, bo gin kazał mi ten femibion brać 3 razy na tydzień. Stwierdził, że skoro dobrze się odżywiam (tzn. staram się jeść zdrowo i rozsądnie), mam dobre wyniki, to na tym etapie kwas foliowy jest najważniejszy i nie ma co dodatkowo w za dużych ilościach faszerować się wspomagaczami. Dopiero od 2 trymestru mam zacząć codziennie brać femibion natal 2
U mnie to samo, wyniki ok, więc nie potrzebne jeszcze witminy. Od II trymestru pomyślimy jakie. Tylko FOLIK 2 razy dziennie.
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 16:00   #2622
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w drugiej ciąży, czy u was brzuszek też jest już tak widoczny jak u mnie? W pierwszej do 4 miesiąca nie było u mnie nic widać, teraz (9 tydzień) mam brzuch taki jak w 17 tygodniu w poprzedniej. Fakt, że zaczęłam tę ciążę o 4 kg cięższa niż poprzednią (nie udało mi się zrzucić) ale trochę to dziwne, że mam taki duży brzuch, szczególnie wieczorem. A może tak jest, że w drugiej ciąży brzuch szybciej staje się widoczny?. Chciałabym poczekać jeszcze z miesiąc zanim powiem w pracy o ciąży, ale jak tak dlej pójdzie nie da się dłużej tego ukrywać.
Mi w pierwszej brzuch było widać gdzieś po 20 tyg dopiero. Teraz jestem w 9-tym i jest taki i jak wcześniej.

Cytat:
Hm, a moja ginka mi powiedziała, że witaminy bierze się od 2 trymestru, teraz kazała tylko Folik łykać.

Miss Monika, ja w poprzedniej ciąży od 5 miesiąca do końca praktycznie miałam wciąż problemy z białymi krwinkami w moczu, brałam Furaginum aż do samego porodu. Kup sobie preparat z żurawiną w aptece, można to przyjmowac w ciąży.
Ja bym proponowała jeszcze Urosept.

Cytat:
ja w ogóle zastanawiam się nad robieniem badań genetycznych i raczej się nie zdecyduję na nie. Podczas ostatniej wizyty rozmawiałam z ginem na ten temat. Wszelkie wyniki to tylko prawdopodobieństwo więc jeśli wyjdą źle można się niepotrzebnie zamartwiać a i tak urodzić zdrowe dziecko i odwrotnie. Poza tym, jak już kiedyś pisałam, wiedząc, że coś będzie nie tak, i tak psychicznie trudno będzie się przygotować. A dziecka własnego nie zabiję z powodu jakiegoś prawdopodobieństwa
Ja też tak myślałam, ale zmieniłam zdanie. Bo jakby coś było nie tak, to mam czas aby oswoić się z myślą i podjąć odpowiednie kroki. Typu rodzenie w specjalistycznym szpitalu czy też leczenie prenatalne. Przecież nie chodzi tu tylko o choroby genetyczne, na które nic nie można poradzić. Są to również rozszczepy kręgosłupa, wodogłowie, a to z ogromnymi sukcesami jest leczone w czasie życia płodowego.
Stary 2012-02-16, 16:45   #2623
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Martwię? To na prawdę delikatne słowo, jeszcze chyba nigdy nie byłam w tak złym stanie psychicznym. Myślę, że każda kobieta tak reaguje, słysząc informację, że musi być przygotowana na to, że serduszko może przestać bić.

I właśnie dlatego odzywam się tu sporadycznie, nie chcę Was zasmucać, straszyć. Wolę się usunąć i nie pisać wiele, bo chcę, żebyście miały dobre humory i przeżywały ten wspaniały okres, jakim jest ciąża, w radości. Trzymajcie się Dziewczyny, jak będę coś wiedzieć to sie odezwę.
Nie usuwaj się stąd!!! Na pewno nie psujesz nam kochana humorów, przecież w Twojej sytuacji mogłaby być każda z nas i każda wie, że to się zdarza. A wsparcie w każdej formie, jest dla Ciebie teraz najważniejszą rzeczą... Chyba, że dla Ciebie jest bolesne czytanie o zdrowych ciążach teraz, wtedy faktycznie - lepiej nie czytać i się nie katować

Jestem z Tobą całym sercem i myślę, że dasz sobie radę - widzę w Twoich postach, że mimo że jest Ci okropnie ciężko, to potrafisz racjonalnie (na ile to możliwe), sobie wytłumaczyć pewne sprawy... Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego ukochanego, żebyście byli silni w tych ciężkich dniach!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 16:59   #2624
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

nie w każdym gabinecie jest niestety odpowiedni sprzęt do tak dokładnych badań.

mój chłop drugi dzień się nie odzywa... co za burak! same złe słowa się cisną na usta. Mam postanowienie się nie denerwować, żeby Bąblowi nie zaszkodzić. A on może kiedyś zmądrzeje... i przeprosi za swoje głupie zachowanie i egoizm..
Pod względem moralnym zgadzam się z Tobą w 100% Nigdy nikogo bym nie zabiła. No może czasem swojego męża Chcę się raczej uspokoić idąc na badanie genetyczne, zobaczyć dokładniej dzidziusia, upewnić się, że prawidłowo się rozwija.

Mój mąż chciał iść dzisiaj na łatwiznę i pytał czy musi iść po ogórki na ryneczek(bo chciałam takie kiszone z beczki), bo on by oczywiście skoczył do sklepu osiedlowego żeby było szybciej. Wczoraj mi naobiecywał pączków z cukierni, a dziś też zaproponował ze sklepiku..Więc powiedziałam żeby po nic nie szedł, bo już mi się wszystkiego odechciało...no i mam pyszną zupę ogórkową i pączki z cukierni Właśnie jem pierwszego smakowitego pączka. Nawet nie wiecie jak się bałam go ugryźć. Człowiek, który nie mógł nic jeść, nagle je wszystko mam nadzieję, że już będzie mi lepiej i będę sobie chodzić po wszystko sama, łaski bez

Kupię sobie Femibion w takim układzie. Folik też brałam 2 lub 3 mies. przed ciążą. Szczerze mówiąc nie wiem czy lekarz kazał mi brać te witaminy od 2 trymestru czy od zaraz. Byłam tak zaaferowana bijącym serduszkiem , że nie mogłam się za bardzo skupić na tym co mówi
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 17:00   #2625
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Witam kochane!
Chciałam przypomnieć, że z wszelkimi prośbami w sprawie listy piszcie do mnie na priv.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 17:16   #2626
sokzmalin
Przyczajenie

To i ja dołączę do grona mam, wczoraj zrobilam pierwszy pozytywny test Ciaza nie do konca planowana, ale przyjeta z usmiechem. Co prawda dopiero w poniedzialek jade na badanie krwii, ale juz 'wiem'
Jestem tu prawie rzutem na taśme bo termin z internetu mi wychodzi na 22 pazdziernika.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, ja wiekszosc czasu bede siedziec w domu wiec pewnie bede tu czesto zagladac
sokzmalin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 17:19   #2627
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Lukrecja ale od wczoraj już się nie martwie jakoś samo mi przeszło
Mój mąż poszedł rano do sklepu i przychodzi z pączkiem,ja się go pytam po co mu to,a on:daj Karince,niech zje pierwszego pączka.
Pączków nasmażyłam,nawet sie udały nie które,bo smazyłam pierwszy raz. A mężulek na obiad zrobił pomidorową,ale ja dzisiaj nic jeść nie mogę,cos delikatnie mnie mdli.
A teraz zmykam do nadrabiania Was kochane

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 17:34   #2628
adunia89
Zadomowienie

Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia.
gda nie jest mi ciężko czytać, że u Was wszystko ok, wręcz przeciwnie, ciesze się, że żadna z Was nie musi przeżywać tego co ja. Poza tym mam 2 bardzo bliskie koleżanki, które też są w podobnych wiekowo ciążach, przynoszą co krok dobre wieści od ginekologa, ale żadna z nich nie odezwie się do mnie jak się czuje, czy u Maluszków wszystko ok, bo boją się o moją reakcję. Wiadomo, jest mi przykro, że padło akurat na mnie, ale powoli się podnoszę, po tych wszystkich informacjach z którymi przyszło mi się zmierzyć. Nie spodziewałam się też tego jak silny jest mój Tż. Nikt mnie tak nie wspiera jak on, płaczę mu codziennie jak wraca z pracy, ale nie o to, że dzidziuś jest chory, bo nadal wierzę w naszego Maluszka, ale o to, że tak bardzo wzrusza mnie jego postawa i tok myślenia. Nie piszę często, bo jedyne o czym myślę to moje dziecko, czy obrzęk się powiększa, czy może jednak schodzi. Ale widzę, że jak będzie źle to mogę tutaj przyjść i się wypłakać.
W każdym razie, pozdrawiam Was i Wasze brzuszki, niech rosną jak na drożdżach. A ja uciekam do Teściów, którzy przygotowali słodkości dla mnie, i to nie tylko w postaci pączków

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 17:40   #2629
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dotrwałam do końca co nie było łatwe
ciekawe kiedy ja będe mieć ciążowy brzuszekpo pierwszym został całkiem nie zły

Adunia w każdej chwili możesz się wyżalić i podzielić wszystkimpo to jesteśmy,żeby się wspierać

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-02-16 o 17:41
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 18:07   #2630
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dziewczyny troche się załamałam.
Czytałam sobie na innym forum o porodzie w szpitalu w którym wstępnie chce rodzić i okazało się że trzeba szybko rezerwować miejsca do szkoły rodzenia tam bo jest duże zainteresowanie.No więc dzwonie do szpitala,pytam sie mówie co i jak i pani położna do mnie że teraz trwają zapisy na wrzesień Kumacie?Na wrzesień.No to ja do niej że na wrzesień to ja mam termin i że dziękuje.Masakra.Tak chciałam chodzic tam gdzie chce rodzić.Przecież dopiero jutro zaczynam 11 tydzień a juz własciwie wygląda na to że powinnam mieć wszystko przemyślane,zaplanowane i obgadane.Do diaska,nie tak dawno dopiero się dowiedziałam ze jestem w ciąży.Wychodzi na to że powinnam się tam zapisac jak w tej ciąży jeszcze nie byłam.Echh
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 18:34   #2631
m_moni
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32351752]Dziewczyny troche się załamałam.
Czytałam sobie na innym forum o porodzie w szpitalu w którym wstępnie chce rodzić i okazało się że trzeba szybko rezerwować miejsca do szkoły rodzenia tam bo jest duże zainteresowanie.No więc dzwonie do szpitala,pytam sie mówie co i jak i pani położna do mnie że teraz trwają zapisy na wrzesień Kumacie?Na wrzesień.No to ja do niej że na wrzesień to ja mam termin i że dziękuje.Masakra.Tak chciałam chodzic tam gdzie chce rodzić.Przecież dopiero jutro zaczynam 11 tydzień a juz własciwie wygląda na to że powinnam mieć wszystko przemyślane,zaplanowane i obgadane.Do diaska,nie tak dawno dopiero się dowiedziałam ze jestem w ciąży.Wychodzi na to że powinnam się tam zapisac jak w tej ciąży jeszcze nie byłam.Echh[/QUOTE]

Nie mów, że dzwoniłaś na Ujastek. Właśnie ja też czytałam, że 7 tydz ciąży to najwyższy czas na rezerwację Niektóre kobiety jeszcze wtedy nie wiedzą, że są w ciąży
Stary 2012-02-16, 18:40   #2632
Konto usunięte

do żeromskiego dzwoniłam.ale do ujastka też słyszałam ze masakra i że terminów brak więc postanowiłam że do żeromskiego pojde tylko na zwiedzanie i pogadam z położna a do szkoły rodzenia zapisze się tu
http://swiadomerodzicielstwo.pl/
Nie miałam pojęcia że takie obłożenie jest
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 18:52   #2633
sokzmalin
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszle mamy, dolaczam dzis do waszego grona z pierwszym pozytywnym testem Ciaza nie do konca planowana, ale w sumie jestem szczesliwa, poki co...
Czesto czytam forum teraz w koncu moge zaczac sie udzielac
Stary 2012-02-16, 18:55   #2634
m_moni
Zadomowienie

Fajna szkoła rodzenia ja myślę o tej http://www.koala.krakow.pl/
Stary 2012-02-16, 18:58   #2635
sokzmalin
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszle mamy, dolaczam dzis do waszego grona z pierwszym pozytywnym testem Ciaza nie do konca planowana, ale w sumie jestem szczesliwa, poki co...
Czesto czytam forum teraz w koncu moge zaczac sie udzielac
Stary 2012-02-16, 19:09   #2636
Konto usunięte

Też bardzo pozytywna A chcesz rodzić w ujastku?
Stary 2012-02-16, 19:22   #2637
m_moni
Zadomowienie

Nienawidzę szpitali jak to już wcześniej tu pisałam, ale gdybym musiała, to myślałam o ujastku lub narutowiczu. Marzy mi się poród domowy lub co najmniej rodzinny lub w wodzie
Stary 2012-02-16, 19:28   #2638
Konto usunięte

Podziwiam Cie.Ja bym nie dała rady w domu. Ze strachu bym zeszła na tamten świat
Stary 2012-02-16, 19:36   #2639
lilka00
Wtajemniczenie

Ja od dwóch dni wiem o mojej ciąży, sprawa zupełnie świeża, w przyszłym tygodniu idę dopiero do lekarza, bo znalazłam sobie takiego bardzo polecanego. Na razie dwa testy wyszły pozytywne. Ciąża absolutnie nieplanowana i kompletnie z zaskoczenia . Jak wszystko będzie ok, dziecko urodzi się w drugiej połowie października. Jeszcze niedawno nie byłam pewna, czy w ogóle chcę mieć dziecko, na razie nie potrafię się cieszyć, do tego słabo się czuje, mam fatalną cerę i jestem cała napuchnięta, a to dopiero początek... Aż strach się bać.... Mam 26 lat, mój TŻ też, witam .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 19:43   #2640
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja od dwóch dni wiem o mojej ciąży, sprawa zupełnie świeża, w przyszłym tygodniu idę dopiero do lekarza, bo znalazłam sobie takiego bardzo polecanego. Na razie dwa testy wyszły pozytywne. Ciąża absolutnie nieplanowana i kompletnie z zaskoczenia . Jak wszystko będzie ok, dziecko urodzi się w drugiej połowie października. Jeszcze niedawno nie byłam pewna, czy w ogóle chcę mieć dziecko, na razie nie potrafię się cieszyć, do tego słabo się czuje, mam fatalną cerę i jestem cała napuchnięta, a to dopiero początek... Aż strach się bać.... Mam 26 lat, mój TŻ też, witam .
Jeszcze będziesz się cieszyć Dla mnie moje ciąża to też był delikatnie mówiąc szok. Byłam przerażona i tak jak Ty nie wiedziałam czy się cieszyć. A teraz jakoś wszystko się w główce poukładało i bardzo się cieszę. Świadomie niewiem czy bym się na drugie dziecko zdecydowała, mimo że chciałam, ale za wygodnie już było A tak los za mnie zadecydował i bardzo mnie to cieszy.

Paula blondyna po byłym prawie małżu, a teraz Malut pewnie czarny będzie bo my oboje czarni. Zastanawiacie się jak Dzidki będą wyglądać??? Bo ja tak sobie wyobrażam nieraz. U Pauli marzyłam aby miała usta ojca i ma. Cudne. W ogóle do niego jest podobna. Może teraz Malut w mamusię się wda.
I tak w ogóle oglądałam zdjęcia mojej córki z balu w przedszkolu i tak nie skromnie muszę przyznać że ona najładniejsza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości