Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 20:34   #781
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Kupilam jedna tego podwojnego Waxa w SP

trommelko, gdzie sie podziewasz?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 20:58   #782
sharron
Raczkowanie

Cześć! Od roku dbam o swoje włosy,można powiedzieć że prawie cały internet przez ten rok przekopałam i wszystkie wątki o włosach ale mimo wszystko nie wiem wszystkiego na temat włosow,a szkoda! Jednak UWAGA WLOSOMANIACZKI:sądzę, że mogę się troche z Wami podzielić i,ba! co więcej! sądzę że coś się przyda... mam nadzieję! więc tak,nie rozpisując się zbytnio Dbam o włosy od roku,ale za to jak szalona. odstawiłam prostownice (której uzywalam 2 lata! ... bez ŻADNEJ ochrony), lokówke i inne,a suszarka tylko z zimnym nawiewem,nie czeszę mokrych wlosow,jestem delikatna blablabla. Olej rycynowy na skalp, w celu przyspieszenia porostu wlosow i ogolnego poprawienia kondycji wlosow,czasem na koncowki,ale teraz uslyszałam że... zbyt częste używanie go na włosy i zbyt długo może prowadzić do przesuszenia a ja glupia sie dziwilam czemu mi sie wydają troche bardziej suche! więc na dlugość włosow przerzuciłam sie na olej kokosowy ale zwykly,kupiony w sklepie ze zdrową zywnoscia,wedlug mnie tak lepiej niż niektore,jak pisałyscie,kupują jakieś gotowce... jak kupimy taki,że tak powiem ORYGINALNY to nie mamy obaw czy nie ma tam jakiegoś alkoholu czy innego paskudztwa no ale nie mnie oceniać. Na skalp woda pokrzywowa z Barwy, juz sie konczy więc kupię teraz wode brzozową,również z barwy,nie mogę sie doczekać! i ostatnio odkryłam cudenko dzięki wam! ALOES! tyle stał na parapecie! Uzyłam dziś na skalp,podobno cuuudne działanie i na włosy i moje suche z natury włosy,tym bardziej gdy juz są lekko tłuste przy głowie, gdy aloes (zwykly,wycisniety do jakiegos spryskiwacza po odzywce) się juz wsiąknął we włosy są takie miękkie! no a chwile po spryskaniu bałam sie ze cośze mna nie tak bo wydawaly sie sucheeeee. no ale dalej. czasem maseczka z jajka+oleju rycynowego (wykluczam cytryne,uroki suchych włosow...) i planuje niebawem miodeekk,ale to przy następnym myciu. Miodem podobno można rosjanic wlosy blond,tak czytałam u Nas na Wizazu (Rozjasnianie włosów miodem, więc nie dość ze piękny kolor (jedna dziewczyna dała zdjęcie) to jeszcze uzdroowieniee dla włosow ale tu PYTANIE czy miód coś rozjaśni/zrudzieją mi włosy w kolorze brąz? ale przechodzimy dalej do szamponu Radical (czyt. kwc) wzmacniajacego ze skrzypem polnym dolałam trochę szamponu z Joanny z pokrzywą i zieloną herbatą oraz trochę szamponu joanny wzmacniającego Czarna Rzepa, a do tego 3-5 kropelek oleju rycynowego takze prawdziwa mieszanka wybuchowa dla włosow! chyba... dziś pierwszy raz nim mylam przed chwilą i te szampony,ktore wszystkie niemiłosiernie kołtunią W OGOLE nie skołtuniły mi włosow! to zasluga oleju rycynowego czyż nie? i teraz siedzę z Henna Wax+Kamile Wax ze skrzypem polnym(zmieszałam) na głowie i tyle,pewnie czegos zapomniałam...Przydałam się coś? i czy popełniam jakiś bład/czegoś brakuje? Bardzo mi zalezy na kondycjii włosow i zeby rosłyrosłyrosły i sądze ze rosną całkiem niezle,niebawem zmierze i zamieszcze zdjęcie,radźcie coś kobitki!
EDIT: +wewnetrznie: biorę VITARAL, tran z tabletkach i pokrzywe w tabletkach i PYTANIE ZNOW, POMOZCIE: czy biorąc pokrzywe w tabletkach da to mi takie same bądź chociaz podobne efekty jak gdybym ją piła? Help girllssss

Edytowane przez sharron
Czas edycji: 2012-02-16 o 21:33
sharron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:10   #783
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
1) a czym teraz myjesz?
2) ten księżniczkowy ma sles? silikony?

szukam czegoś mocniejszego.
Przepraszam, że się wtrącę, ale jak szukasz czegoś mocniejszego, ale znowu nie tak bardzo, to może spróbuj Fitomed, ma SLeS w składzie, ale na dalszej pozycji

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
kurcze musze sie bliżej przyjżec temu fructisowi
karmazynka, to ta odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Bardzo fajna jest, nie ma silikonów ani pq, dużo ekstraktów i bardzo wysoko w składzie niacynamide
Mi ją poleciła kiedyś Eloe, kupiłam i nie żałuję

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

trommelko, gdzie sie podziewasz?
Zanim teraz weszłam na wizaż, pomyślałam sobie właśnie co się ostatnio dzieję z trommelką, że jej nie ma
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:15   #784
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
falują, ale śmiesznie - boki przy twarzy i ogólnie wierzchnia warstwa na całej powierzchni jest zazwyczaj idealnie prosta, pod spodem - mocna fala, co jest trochę irytujące

Indios Bravos - gratuluję!
Ja mam dokładnie tak samo,przy twarzy mi się prostują a pod spodem fala dunaju
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:29   #785
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Naftę możesz nakładać na skalp i włosy, co do aplikacji wody brzozowej, to najlepiej wylać na spodeczek i maczać opuszki palców i tak wcierać
Rozumiem, że tą mgiełkę Radicala masz zamiar stosować tylko na skalp?

Na razie bym trochę ograniczyła to wszystko, bo z tego co wypisałaś masz naftę, wodę brzozową i Radicala, stosują wszystko razem na skalp nie będziesz wiedziała co Ci pomaga, co ewentualnie podrażnia
A jak dokupisz Jantar, to już w ogóle za dużo tych wcierek
Jaki jedwab na końcówki posiadasz? Nie ma alkoholu w składzie?
Co do Gliss Kura to masz odżywkę czy spray?Jeżeli spray to fajna alternatywa jako ochrona włosków, sama teraz psikam nim kłaczki, ale akurat mam czarny
A gdzieś wyczytałam ,że można strzykawką nakładać, woda brzozowa też się nada do tego ? bo tak opuszkami palców to wydaję mi się,że dużo się zużyję no i nie dokładnie się nałoży na skalp

Tą mgiełkę to sama nie wiem bo pisze na opakowaniu żeby spryskać włosy całe więc już nie wiem, miała któraś to?

W sumie racja co za dużo to nie zdrowo Jedwab mam BIOSILK Silk Therapy, miała któraś? Gliss Kur mam odżywkę po umyciu do spłukiwania.

Edytowane przez tuliiipanek
Czas edycji: 2012-02-16 o 21:37
tuliiipanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:36   #786
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
którego dokładnie?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:36   #787
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Napisane przez tuliiipanek Pokaż wiadomość
Jedwab mam BIOSILK Silk Therapy, miała któraś?
Ja używałam kiedyś, ale miałam wrażenie, że wysuszał mi włosy więc odstawiłam, co później potwierdziłam czytając bloga Anwen i wizażowskie forum - alkohol bardzo wysoko w składzie
Stary 2012-02-16, 21:43   #788
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Jedwab mam BIOSILK Silk Therapy, miała któraś?
Ja miałam i zdecydowanie odradzam. Z moich w miarę zdrowych końcówek zrobił istną masakrę.. Suche, zniszczone, rozdwojone.. Z tego co mówiły dziewczyny lepszy jest jedwab CHI.

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:47   #789
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
pewnie, siemanko
Dziękuje, już się zadomowiłam

Cytat:
Ja używałam kiedyś, ale miałam wrażenie, że wysuszał mi włosy więc odstawiłam, co później potwierdziłam czytając bloga Anwen i wizażowskie forum - alkohol bardzo wysoko w składzie
O dzięki za radę, w takim razie też odstawiam a co używasz na końcówki jeśli można spytać ?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość
Ja miałam i zdecydowanie odradzam. Z moich w miarę zdrowych końcówek zrobił istną masakrę.. Suche, zniszczone, rozdwojone.. Z tego co mówiły dziewczyny lepszy jest jedwab CHI.

Właśnie ten drugi jedwab chyba też gdzieś miałam w domu, poszukam i zamienię albo kupię coś innego na końcówki, co polecasz?
Stary 2012-02-16, 21:50   #790
sharron
Raczkowanie

Cytat:
Potwierdzam. ja dłuuugo go uzywałam kiedyś, na szczescie mama uzywała ze mną i wreszcie razem zauwazylysmy ze wysusza,ale nadal go mam w łazience,nie wiem czemu brr na youtubie widzialam dziewczyne,ktora mowila,że wie,że mówią,że on jest niedobry i wysusza,ale ona ma po nim bardzo gladkie włosy i każdy włos reaguje inaczej mialam jej pisać,że no własnie WYDAJE JEJ się,potem jak odstawi to będzie miało szope ale szkoda mi było na nią słow,gdy zobaczyłam jak reaguje na komentarze tego dotyczące...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Właśnie ten drugi jedwab chyba też gdzieś miałam w domu, poszukam i zamienię albo kupię coś innego na końcówki, co polecasz? [/QUOTE]

Co prawda nie do mnie,ale OLEJ KOKOSOWY najzwyklejszy,do kupienia w sklepie ze zdrową zywnościa,na bank nie wysuszy,a do roznych kupnych jedwabi nie możesz miec tej pewnosci...tyle co sie za paznokciec zmiesci po myciu włosow i cudo
Stary 2012-02-16, 21:51   #791
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
O dzięki za radę, w takim razie też odstawiam a co używasz na końcówki jeśli można spytać ?
Teraz mam serum Joanna - przyjemne, chwalę sobie, ale przedtem miałam serum wzmacniające Biovax A + E - jak dla mnie KWC jeśli o takie produkty chodzi (kupiłam Joannę, bo nie miałam dostępu do Biovaxa a stwierdziłam, że mogę coś nowego wypróbować )
Stary 2012-02-16, 21:55   #792
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie ten drugi jedwab chyba też gdzieś miałam w domu, poszukam i zamienię albo kupię coś innego na końcówki, co polecasz?
Jeśli masz to jak najszybciej go zmień, a biosilk wyrzuć do kosza, bo to nie jest nawet grosza warte. Ja przymierzam się do kupna albo jedwabiu CHI albo serum z L'biotica, Biowax A+E link do KWC. Jak na razie swoje końcówki zabezpieczam olejkiem Alterry. 2-3 krople wylewam na dłonie, rozcieram i nakładam na włosy. Ogólnie moje końcówki wymagają obcięcia, ale czekam do wiosny. Olejek jakoś je trzyma w ryzach, dlatego się wstrzymuje

Cytat:
Napisane przez sharron Pokaż wiadomość
Potwierdzam. ja dłuuugo go uzywałam kiedyś, na szczescie mama uzywała ze mną i wreszcie razem zauwazylysmy ze wysusza,ale nadal go mam w łazience,nie wiem czemu brr na youtubie widzialam dziewczyne,ktora mowila,że wie,że mówią,że on jest niedobry i wysusza,ale ona ma po nim bardzo gladkie włosy i każdy włos reaguje inaczej mialam jej pisać,że no własnie WYDAJE JEJ się,potem jak odstawi to będzie miało szope ale szkoda mi było na nią słow,gdy zobaczyłam jak reaguje na komentarze tego dotyczące...
Co zrobić jak ktoś ma powietrze zamiast mózgu Najważniejsze, że my już wiemy, jakie to badziewie i nigdy więcej go nie użyjemy
A co do olejku kokosowego to zawsze nałożę go za dużo i muszę myć szamponem Nie potrafię go używać na sucho.

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Edytowane przez joracuppi
Czas edycji: 2012-02-16 o 21:57
Stary 2012-02-16, 21:57   #793
sharron
Raczkowanie

Dziewczęta! po tym szamponie wymieszanym (lol jak to brzmi) i waxie (ale po samym waxie nigdy mi sie tak nie dzialo,ani po samych tych szamponach stosowanych oddzielnie) włosy mam jeszcze mokre,ale patrze a one się normalnie lokują Moje włosy, które nigdy nie chcą się trzymać gdy je pokręce, proste jak druty, lub wywijające sie kazde w inną strone,tworząc niewiadomoco na głowie się LOKUJĄ. Czy to możliwe, że to przez olej rycynowy dodany do szamponu?
Stary 2012-02-16, 21:58   #794
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda nie do mnie,ale OLEJ KOKOSOWY najzwyklejszy,do kupienia w sklepie ze zdrową zywnościa,na bank nie wysuszy,a do roznych kupnych jedwabi nie możesz miec tej pewnosci...tyle co sie za paznokciec zmiesci po myciu włosow i cudo
Byłam tam ostatnio i oglądałam takie olejki, ale nie wiedziałam ,że one są też do włosów

Cytat:
Teraz mam serum Joanna - przyjemne, chwalę sobie, ale przedtem miałam serum wzmacniające Biovax A + E - jak dla mnie KWC jeśli o takie produkty chodzi (kupiłam Joannę, bo nie miałam dostępu do Biovaxa a stwierdziłam, że mogę coś nowego wypróbować )
Poczytam też o tym, dzięki
Stary 2012-02-16, 22:02   #795
sharron
Raczkowanie

[QUOTE=tuliiipanek;3235848 5]Byłam tam ostatnio i oglądałam takie olejki, ale nie wiedziałam ,że one są też do włosów

Ooo poczytaj o tym koniecznie,cudeńko
Stary 2012-02-16, 22:04   #796
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli masz to jak najszybciej go zmień, a biosilk wyrzuć do kosza, bo to nie jest nawet grosza warte. Ja przymierzam się do kupna albo jedwabiu CHI albo serum z L'biotica, Biowax A+E link do KWC. Jak na razie swoje końcówki zabezpieczam olejkiem Alterry. 2-3 krople wylewam na dłonie, rozcieram i nakładam na włosy. Ogólnie moje końcówki wymagają obcięcia, ale czekam do wiosny. Olejek jakoś je trzyma w ryzach, dlatego się wstrzymuje .
Zaraz ide poszukać ooo kolejna która poleca ten Biowax, może to kupię ja miesiąc temu obcinałam koncówki i oczywiście chciałam tak z 2 cm, ale fryzjerka chyba ma w oczach jakąś inna miarę , 3 razy większa nie dość,że zapłaciłam 80 zł za podcięcie końcówek

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

[QUOTE=sharron;32358628]
Cytat:
Byłam tam ostatnio i oglądałam takie olejki, ale nie wiedziałam ,że one są też do włosów

Ooo poczytaj o tym koniecznie,cudeńko
Na pewno poczytam
Stary 2012-02-16, 22:07   #797
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
karmazynka, to ta odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Bardzo fajna jest, nie ma silikonów ani pq, dużo ekstraktów i bardzo wysoko w składzie niacynamide
Mi ją poleciła kiedyś Eloe, kupiłam i nie żałuję

Zanim teraz weszłam na wizaż, pomyślałam sobie właśnie co się ostatnio dzieję z trommelką, że jej nie ma
Ja w sumie przez ten post Eloe do Ciebie zapisalam sobie te odzywke na wishliste

Moze jeszcze sesja dobija trommelke?
Albo wrocila juz do PL i zachwyca sie po cichu hennara

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
którego dokładnie?
W moim SP byly takie zestawy:
- 2x Henna
- Henna+awokado
- Henna+miod

Chcialam awokado i miod, ale niestety sie nie udalo.
Wzielam zestaw z awokado. Maja dluga date waznosci, takze na pewno sie nie zmarnuja

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:09   #798
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz ide poszukać ooo kolejna która poleca ten Biowax, może to kupię ja miesiąc temu obcinałam koncówki i oczywiście chciałam tak z 2 cm, ale fryzjerka chyba ma w oczach jakąś inna miarę , 3 razy większa nie dość,że zapłaciłam 80 zł za podcięcie końcówek
80 zł za samo podcięcie? No to nieźle się ceni! Współczuję, ja bym jej nie zapłaciła. Ogólnie trudno znaleźć zaufaną fryzjerkę, która obetnie nam tyle ile chcemy. Najlepiej kupić nożyczki i samemu obcinać

Moja pielęgnacja włosów

Stary 2012-02-16, 22:14   #799
pannanika
Zakorzenienie

[QUOTE=tuliiipanek;3235863 5]Zaraz ide poszukać ooo kolejna która poleca ten Biowax, może to kupię ja miesiąc temu obcinałam koncówki i oczywiście chciałam tak z 2 cm, ale fryzjerka chyba ma w oczach jakąś inna miarę , 3 razy większa nie dość,że zapłaciłam 80 zł za podcięcie końcówek

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

Na pewno poczytam
Czyżby Warszawa?
Stary 2012-02-16, 22:20   #800
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
80 zł za samo podcięcie? No to nieźle się ceni! Współczuję, ja bym jej nie zapłaciła. Ogólnie trudno znaleźć zaufaną fryzjerkę, która obetnie nam tyle ile chcemy. Najlepiej kupić nożyczki i samemu obcinać
We Wrocławiu takie ceny to chyba norma, w mojej miejscowości miałam taką młodą fryzjerkę która podcinała mi za 20 i do tego podcięła tyle ile chciałam następnym razem idę do niej ja to chyba sama bym nie umiała

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

pannanika nie, Wrocław ale widzę,że ceny tam mają podobne
Stary 2012-02-16, 22:20   #801
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
We Wrocławiu takie ceny to chyba norma, w mojej miejscowości miałam taką młodą fryzjerkę która podcinała mi za 20 i do tego podcięła tyle ile chciałam następnym razem idę do niej ja to chyba sama bym nie umiała
No ja mam takie porównanie z Warszawą - przy długich włosach podcięcie, ewentualnie jakieś cieniowanie to 70-100 zł. Teraz mieszkam pod Warszawą (2 km od tabliczki :P) i tutaj za podciecie płacę ok 30 zł.
Stary 2012-02-16, 22:23   #802
sharron
Raczkowanie

Cytat:
Cześć! Od roku dbam o swoje włosy,można powiedzieć że prawie cały internet przez ten rok przekopałam i wszystkie wątki o włosach ale mimo wszystko nie wiem wszystkiego na temat włosow,a szkoda! Jednak UWAGA WLOSOMANIACZKI:sądzę, że mogę się troche z Wami podzielić i,ba! co więcej! sądzę że coś się przyda... mam nadzieję! więc tak,nie rozpisując się zbytnio Dbam o włosy od roku,ale za to jak szalona. odstawiłam prostownice (której uzywalam 2 lata! ... bez ŻADNEJ ochrony), lokówke i inne,a suszarka tylko z zimnym nawiewem,nie czeszę mokrych wlosow,jestem delikatna blablabla. Olej rycynowy na skalp, w celu przyspieszenia porostu wlosow i ogolnego poprawienia kondycji wlosow,czasem na koncowki,ale teraz uslyszałam że... zbyt częste używanie go na włosy i zbyt długo może prowadzić do przesuszenia a ja glupia sie dziwilam czemu mi sie wydają troche bardziej suche! więc na dlugość włosow przerzuciłam sie na olej kokosowy ale zwykly,kupiony w sklepie ze zdrową zywnoscia,wedlug mnie tak lepiej niż niektore,jak pisałyscie,kupują jakieś gotowce... jak kupimy taki,że tak powiem ORYGINALNY to nie mamy obaw czy nie ma tam jakiegoś alkoholu czy innego paskudztwa no ale nie mnie oceniać. Na skalp woda pokrzywowa z Barwy, juz sie konczy więc kupię teraz wode brzozową,również z barwy,nie mogę sie doczekać! i ostatnio odkryłam cudenko dzięki wam! ALOES! tyle stał na parapecie! Uzyłam dziś na skalp,podobno cuuudne działanie i na włosy i moje suche z natury włosy,tym bardziej gdy juz są lekko tłuste przy głowie, gdy aloes (zwykly,wycisniety do jakiegos spryskiwacza po odzywce) się juz wsiąknął we włosy są takie miękkie! no a chwile po spryskaniu bałam sie ze cośze mna nie tak bo wydawaly sie sucheeeee. no ale dalej. czasem maseczka z jajka+oleju rycynowego (wykluczam cytryne,uroki suchych włosow...) i planuje niebawem miodeekk,ale to przy następnym myciu. Miodem podobno można rosjanic wlosy blond,tak czytałam u Nas na Wizazu (Rozjasnianie włosów miodem, więc nie dość ze piękny kolor (jedna dziewczyna dała zdjęcie) to jeszcze uzdroowieniee dla włosow ale tu PYTANIE czy miód coś rozjaśni/zrudzieją mi włosy w kolorze brąz? ale przechodzimy dalej do szamponu Radical (czyt. kwc) wzmacniajacego ze skrzypem polnym dolałam trochę szamponu z Joanny z pokrzywą i zieloną herbatą oraz trochę szamponu joanny wzmacniającego Czarna Rzepa, a do tego 3-5 kropelek oleju rycynowego takze prawdziwa mieszanka wybuchowa dla włosow! chyba... dziś pierwszy raz nim mylam przed chwilą i te szampony,ktore wszystkie niemiłosiernie kołtunią W OGOLE nie skołtuniły mi włosow! to zasluga oleju rycynowego czyż nie? i teraz siedzę z Henna Wax+Kamile Wax ze skrzypem polnym(zmieszałam) na głowie i tyle,pewnie czegos zapomniałam...Przydałam się coś? i czy popełniam jakiś bład/czegoś brakuje? Bardzo mi zalezy na kondycjii włosow i zeby rosłyrosłyrosły i sądze ze rosną całkiem niezle,niebawem zmierze i zamieszcze zdjęcie,radźcie coś kobitki!
EDIT: +wewnetrznie: biorę VITARAL, tran z tabletkach i pokrzywe w tabletkach i PYTANIE ZNOW, POMOZCIE: czy biorąc pokrzywe w tabletkach da to mi takie same bądź chociaz podobne efekty jak gdybym ją piła? Help girllssss

chyba sie za bardzo rozpisalam i nie chce sie czytać co? czyli nie moge liczyc na waszą opinie moje kochane wizażanki?
Stary 2012-02-16, 22:24   #803
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
No ja mam takie porównanie z Warszawą - przy długich włosach podcięcie, ewentualnie jakieś cieniowanie to 70-100 zł. Teraz mieszkam pod Warszawą (2 km od tabliczki :P) i tutaj za podciecie płacę ok 30 zł.
Miasto się ceni ale to jest głupota bo to jest ogromna różnica w cenie a w podcięciu nie widać tak naprawdę żadnej, ja pożałowałam ,że w ogóle poszłam za taką cenę ale już więcej takiego błędu nie popełnie człowiek podobno uczy się najlepiej na własnych błędach
Stary 2012-02-16, 22:27   #804
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Olej rycynowy na skalp, w celu przyspieszenia porostu wlosow i ogolnego poprawienia kondycji wlosow,czasem na koncowki,ale teraz uslyszałam że... zbyt częste używanie go na włosy i zbyt długo może prowadzić do przesuszenia a ja glupia sie dziwilam czemu mi sie wydają troche bardziej suche!

pierwsze słysze.. mi sie takie siano wlasnie zrobilo nie wiem od czego, takie suche te końce, że patrzeć na nie nie mogę, a nie zetne znowu bo nie chce krótkich, nieładnie mi bo mam okrągłą twarz kurde ja tez popadlam w to wlosomaniactwo.. dzis zakupilam wlasnie jedwab CHI oraz szampon Babydream. Szukałam jeszcze tego jantara, ale nie było. hymm;/

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:27   #805
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Miasto się ceni ale to jest głupota bo to jest ogromna różnica w cenie a w podcięciu nie widać tak naprawdę żadnej, ja pożałowałam ,że w ogóle poszłam za taką cenę ale już więcej takiego błędu nie popełnie człowiek podobno uczy się najlepiej na własnych błędach
Wiesz, skoro ludzie płacą, to cen obniżać nie będą A ja mam teraz swoją panią fryzjerkę, u której można poplotkować o tym co się dzieje we wsi

Dziewczyny, jak szybko schodzi szamponetka z henną venita (błagam, powiedzcie, że szybko :P) ?
Stary 2012-02-16, 22:29   #806
sharron
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość

pierwsze słysze.. mi sie takie siano wlasnie zrobilo nie wiem od czego, takie suche te końce, że patrzeć na nie nie mogę, a nie zetne znowu bo nie chce krótkich, nieładnie mi bo mam okrągłą twarz kurde ja tez popadlam w to wlosomaniactwo.. dzis zakupilam wlasnie jedwab CHI oraz szampon Babydream. Szukałam jeszcze tego jantara, ale nie było. hymm;/
Tez sie przerazilam,ale jak widać trzeba znać umiar, teraz mi kokos nawilza
Stary 2012-02-16, 22:32   #807
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzieś wyczytałam ,że można strzykawką nakładać, woda brzozowa też się nada do tego ? bo tak opuszkami palców to wydaję mi się,że dużo się zużyję no i nie dokładnie się nałoży na skalp

Tą mgiełkę to sama nie wiem bo pisze na opakowaniu żeby spryskać włosy całe więc już nie wiem, miała któraś to?

W sumie racja co za dużo to nie zdrowo Jedwab mam BIOSILK Silk Therapy, miała któraś? Gliss Kur mam odżywkę po umyciu do spłukiwania.
Oczywiście, że możesz aplikować wcierki strzykawką, lub buteleczką z atomizerem

Co do mgiełki Radicala, to niby jest napisane, żeby stosować na włosy, ale ja bym używała tylko na skórę głowy, bo na początku składu ma alkohol i wyciągi z ziółek i to wszystko może wysuszać włoski

Co do Biosilka, to już Ci dziewczyny wszystko wyjaśniły, ja bym zamieniła na jedwab CHI lub serum Biovaxa, albo po prostu na kroplę jakiegoś oleju
Ja często daję najpierw trochę olejku, a na to jedwab CHI, odkąd tak robię moje końcówki się nie rozdwajają

Cytat:

Poczytam też o tym, dzięki
Bardzo dużo olei z takich sklepów i zwykłych spożywczych nadaję się na włoski Poczytaj wątek o olejach, a najlepiej zacznij od tej pigułki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32264362

Cytat:
Ja w sumie przez ten post Eloe do Ciebie zapisalam sobie te odzywke na wishliste

Moze jeszcze sesja dobija trommelke?
Albo wrocila juz do PL i zachwyca sie po cichu hennara
Ja sobie cenię rady Eloe, to dzięki niej zamieniłam wszystkie kosmetyki na inne i wyszłam na tym bardzo dobrze Trochę miałam mieszane uczucia co do tej odżywki, gdy zobaczyłam recenzję na KWC, ale tam jest dużo osób, która nie wie co to silikony i oczekuję efektu od razu

Trommelka chyba faktycznie już wróciła i pewnie testuję nowości i imprezuje po powrocie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:33   #808
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Tez sie przerazilam,ale jak widać trzeba znać umiar, teraz mi kokos nawilza
dobrze ze napisalas odstawie ta rycyne, a za kokosem sie rozejrze ale nie wiem czy u mnie w sklepie będzie.. widzialam tylko olejek winogronowy:/

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:35   #809
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Miasto się ceni
Nieźle, faktycznie... :O ja z Wałbrzycha (może kojarzysz miejscowość), stosunkowo niedaleko od Wrocławia - chodziłam do Pana Adasia Rudyka - 2005r. Mistrz Dolnego Śląska w kat. fryzura ślubna i II miejsce w kat. fryzjerstwo damskie, na prawdę wychodziłam BARDZO zadowolona - za cięcie, modelowanie, masaż płaciłam 90 - 100 zł , ciekawe ile ktoś o takich referencjach by mnie we Wrocławiu policzył
Stary 2012-02-16, 22:36   #810
sharron
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
dobrze ze napisalas odstawie ta rycyne, a za kokosem sie rozejrze ale nie wiem czy u mnie w sklepie będzie.. widzialam tylko olejek winogronowy:/
Winogronowy tez dobrze nawilza a kokos cudowny ale rozejrzyj sie,sklep ze zdrowa zywnoscia,popytaj też bo raz jest w sloiku raz inaczej i możesz nie zauwazyc,ja znalazlam u rodziny w malym sklepie w mleczarskim
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości