|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
!!!!!!!!!!!!!Cytat:
ale tylko do wiosny tu będę kiblować, bo wtedy to już cały dzień będziemy na dworze spędzać (wiem wiem niektóre tego stwierdzenia nie akceptują ).u mnie jazda od kilku dni Szymek jest nie do zniesienia ale dziś przeszedł sam siebie, cały dzień płacz i marudzenie 4 zęby na wierzchu więc nie wiem o co kaman ![]() padam ... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-16 o 19:44 |
||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Dziubek spokojnie nie zostaniesz sama, ja też mam swój komputer, więc może mi tylko podgadać a ja i tak robię swoje. wodaqua
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-16 o 19:51 |
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku ja zostaje z Tobą. Bo mój się przyzwyczaił. Najpierw przesadywałam na pannach młodyh, potem na staraczkach i teraz tu
![]() Agat śpi. Uff. I chwalę się: schudłam 5 kg, nie zjadłam dziś ani jednego pączka, faworka nic takiego. Trwam |
|
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo od razu mi lepiej Cytat:
![]() za wynik (ja się już poddałam )
|
||
|
|
|
#695 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki ich córeczki i synki
(te synki to chyba nie tak sie odmieniaJa odpisuje od samego rana i tak z przerwami tylko cytuje i zapisuje, ale w końcu udało mi się co nieco wymłócić ![]() Jutro jedziemy do Gdańska na konsultacje do chirurga dziecięcego a na weekend jedziemy do znajomych do Elbląga - to będzie pierwszy taki wyjazd na noc. Więc proszę Was nie piszcie za dużo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja do roczku zamierzam robić mu osobne obiadki i nie lubię tych pytań i zdziwień dlaczego jeszcze nie je naszego jedzonka... Przecież my nie zawsze mamy np zupę, a jak już to często na smietanie, albo np. jak mięso mamy jakieś to w sosie to przeciez, albo kotlet schabowy i tak by trzeba było osobno gotować... Może jestem przewrażliwiona..Cytat:
Cytat:
dla IzuniCytat:
dla AgatyCytat:
|
|
#696 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za zęboleCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- A i ja się pochwale - nie zjadłam ani jednego pączka Ale na swój brzuszek to ostatnio patrzeć ie mogłam i muszę coś z tym zrobić
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam ten komplet.
Ciekawe co to przyjdzie. Chrzciny 4 marca o 11.45 Scio ja też na diecie, ale zjadłam dziś dwa pączki Boję się wejść na wagę. A miałam już w porywach - 6kg. A tak to - 5kg i pooooowooooli spada.Dziubek czemu się poddałaś? Wodaqua
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Nie wiem czy dzisiaj coś pisałam, czy nie ? ![]() Brumek jak wprowadziłam Emi różne dania to moje piersi się poprzestawiały, że produkowały tylko mleko ok 17stej na karmienie Emi. Teraz kiedy od nie dawna raz chce raz nie chce obiadków, deserków itd to karmię co 3h i pokarm nadal jest, natomiast mam takie samo wrażenie, że piersi się zrobiły mniejsze takie sflaczałe,ale Emi się najada i jest dobrze. Nie odciągałam, nie pamiętam kiedy to robiłam ![]() Patik zrobiłaś mi smaka na pizze teściu przywiózł mąkę z młyna więc może jutro coś wykombinuję mężowi pewnie z tym wszystkim smutno jest ponieważ to jego bliska najbliższa rodzina...a tu takie rzeczy wychodza ![]() Marina jak kupisz krzesełko to pochwal się Sweet a zdecydowała się w końcu na baby mix albo max czy coś takiego. Podoba mi się ![]() Scio za zrzucone kg zazdroszczę, jak kiedyś zatęsknisz a tymi zrzuconymi to daj znać, chętnie oddam swoje![]() co jeszcze... Lili wracaj do Nas szybko zrób to co masz zrobić i wtedy usiąść na spokojnie na wizaż.Telik myślę i myślę miałam Ci pisać, że cieszę się z odzyskanych pieniędzy Brunetka adres na pw Ci wysłać żeby przesłać chrusty ![]() ![]() Ja dzisiaj zabiegana, zalatana. Jak nie obiad to dama, jak nie dama to odśnieżanie śniegu, też u Was tyle go napadało ![]() No i potem okulista i bioderka. Ciszę się, że wszystko jest w porządku. Okulista - potwierdzone zezować dziecko może nawet przez nie których przyjmowane do 2 lat. Doktorka mówiła obserwować do roczku.,czy aby zez się nie pogłębia. Poświęciła jej czymś do oczka i też jest ok. Bawić się z nią aby oko jej szło w zewnętrzną stronę a nie w stronę nosa i pilnować. Dama moja jest mega towarzyska, tak sobie pogadywała śmiesznie w poczekalni ze starymi babkami, że nawet nie wiedziałam, że tak "mówić" umie ![]() Bioderka - ostatnia wizyta to Nasza była. Wszystko prawidłowo się rozwija, zapytałam czy jeszcze jakaś kontrola Nas czeka, doktorek odpowiedział że nie...ale nie wiem czy nie poprosić o skierowanie pediatry jak Emi zacznie chodzić? bo z tego co piszecie to macie kolejne kontrole jak dzieciątka zaczynają chodzić nie? Teraz idę szukać jakiegoś dobrego przepisu na rybkę, nie banalny, pyszny i pachnący |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
madzia, patik właśnie o to mi chodzi.
Dziubek, rozśmieszyłaś mnie z tym zwrotem ,,kiblowanie" ![]() usmiałam się.Scio piękny wynik! Ja zjadłam cztery pączki..., niedobre bo z wczoraj, ale wsunęłam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo własnie ten wolny spadek wagi taki demotywujący ![]() no i nie udało mi się z czystym sumieniem 2 fazy zacząc i trzymać się dozwolonych porcji no więc postanowiłam jeść to co dozwolone na sb ale nie trzymam się tych porcji, na wagę nie staję bo to tylko mnie denerwowało,zaczęłam od poniedziałku jeździć na rowerku (bo z basenu nici ze względu na oczy i może za jakiś miesiąc się zważę no a na pączka też sobie pozwoliłam miałam się chwalić, zrobiłam bananowca i był pyyyyyyyyyycha ale na mące razowej Cytat:
Cytat:
![]() no co do przypraw to też jakoś mam obawy ale jakiś makaronik czy ziemniaka to pewnie będę dawać ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek, że będziesz kiblować tylko do wiosny, bo na wiosnę to będziesz więcej spacerować.
|
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jak waga nie spada, to mam doły, ale wolę woooolno niż wcale
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Natka - słodki Domiś
![]() Zanetka - zaraz zobacze na all za udane wizyty![]() ![]() : kciuki:bardzo mocno zacisniete dla wszystkich potrzebujacycha ja jestem tez dzis jakas padnieta.... a jutro czeka mnie sprzatanie calego domu noi Tż ma zjechac na weekend..... pozatym mam lenia
|
|
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co u mnie się tak potocznie mówi Cytat:
|
||
|
|
|
#705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 szkl. mąki, 8 dag drożdży, 3/4 szklanki ciepłej wody, sól, 2 łyżki oleju, 1 jajko. Wszystko mieszam razem, bez robienia rozczynu, wyrabiam i odstawiam na jakieś 15-20 minut. Potem wałkuję, no i dalej według uznania ![]() Z TŻem na pewno będzie dobrze, też ma dość pewnie. Trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!!! My nie mamy żadnego skierowania już na bioderka
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-16 o 21:18 |
||||
|
|
|
#706 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mieszczanie ![]() Teściówka też sugeruje, żeby Zosi nasze zupki rozdrabniać, porąbało ją... Ja je soli nie dam tyle co sobie (a bardzo lubię słone). Nie przeszkadza mi gotowanie oddzielnego małego obiadku, po to jestem Cytat:
Brumek, ściągaj tylko jak masz nabrzmiałe. Tymek wkrótce wyda na świat zębole i wróci do dawnej formy jedzeniowej, a i cyce się pobudzą, tak moim zdaniem, ale bez doświadczenia... Super, że Emi tak do wszystkich się wyrywa Mnie też Zosia zaskoczyła, jak z dzieciem 2 m-ce starszym gadała w poczekalni Widać, że się maluchy porozumiewały Cytat:
![]() Dziękuję za kciuki, pewnie jeszcze jutro się przypomnę Dobrej nocy! |
||||
|
|
|
#707 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I juz dawno mialam sie pytac jak mama z jasiem, jak sie odnajdujesz w pracy?? Cytat:
Cytat:
I gratuluje spadku wagi. Ja ponoc tez schudlam ale nie wiem, nie wazylam sie dawno. Maly juz spi ale byl dzisiaj marudny. Martwie sie troche, bo moj siostrzeniec jest chory, podlapal jakies eneterowirusy i nie wiem czy to dla niego jest niebezpieczne a po drugie czy zarazliwe. Bo znowu mial kontakt z szymkieem :/ ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- zanetko bo nie napisalam ciesze sie, ze obie wizyty mozna zaliczyc do udanych ![]() aa i zapomnialam sie pochwalic, kupilam pralke, co prawda na raty ale najwazniejsze, ze jest.. Postawilam na polar
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Ale miałam zaległości, ale udało mi się wszystko nadrobić
Marina1, SweetAngel1984, alibany, zanetaa88, dziubek79, jacieeeee, Scio, aania_20, editka2022, ellika, brumek, nerola, agadus, Brida, MoniaZ82, eveewe, JustPi, mamad1, Shira_83, adrji, iustyna1, bella7, telik, madzia1k1, bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia.. dobrze Was mieć alibany - współczuję przykrej wizyty.. najgorzej trafić na wrednego lekarza, dobrze, że to nic poważnego.. ja karmię Hanią dzieciową łyżeczką ![]() dziubek79 - super, że wszystko z Szymonkiem dobrze.. z oczkiem na pewno się poprawi.. i trzymam mocno kciuki za tatę.. trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze ellika - gratuluję udanego usypiania.. brawo za wytrwałość ![]() brumek - my tak w sumie z mamą zawsze robiłyśmy ale z pierdołami.. typu, że się obroniłam na studiach i jej dzwoniłam, że mam magistra, a ona nie wiedziała kiedy mam obronę.. albo ona zadzwoniła, że zdała na prawko a ja nie wiedziałam, że ma termin.. takie pierdoły.. ale w takiej sprawie uważam mimo wszystko, że powinna mi powiedzieć.. bo nie daj boże coś by się jej stało a ja dowiedziałabym się po fakcie.. nie potrafię zrozumieć tego typu ochrony.. Brawo dla Tymusia za piękną wagę Co do UU - może warto trochę odciągać mleko? Bo z mojego doświadczenia wiem, że niestety im rzadziej się karmiło tym mleka coraz mniej i nie udało mi się potem tego unormować, aż mleko zanikło.. eveewe - moja raz zje łyżeczką a raz też nie chce.. mam nadzieję, że w końcu jej to przejdzie i zacznie ładnie jeść.. jakaś taka chuda mi się już wydaje.. i trzymam kciuki za Twojego tatę.. trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo inaczej załamka totalna.. nerola - sto lat dla Izuni Scio - sto lat dla Agatki.. i brawo za minusowe kg.. u mnie 1,5 zleciało przez tą jelitówkę 83monia - od kiedy Kinga chodzi do żłobka? Ile godzin tam jest? Miałyście problemy na początku? Biedny Arturek kwiatka nie dostał ![]() iustyna1 - a co jest Twojemu tacie? rysiki - dużo zdrówka dla Ciebie aania_20 - brawo za udaną wizytę i obsiusiany brzuch, chciał mamę ogrzać w te mrozy ![]() Madziulka_17 - trzymam kciuki za mamę.. po narkozie może nawet 2 dni do siebie dochodzić.. będzie dobrze ![]() Natka_ - ale słodziakowo wygląda poospowy Domiś ![]() wodaqua - kciuki zaciśnięte! zanetaa88 - super, że z bioderkami wszystko dobrze.. Odnośnie mamy to niby zostało usunięte wszystko objęte zmianami.. były naświetlania i nadal są.. lekarze twierdzą, że na ten moment jest dobrze.. ale trzeba sprawdzić dokładnie, czy nigdzie nie zrobiły się przerzuty.. ale jakoś cały czas męczą mnie myśli i ciężko mi z tą sytuacją ![]() Z Hanią byłyśmy u lekarza.. dziękuję za kciuki.. co się okazało? Nasza lekarka twierdzi, że to chyba jednak była trzydniówka.. i być może niepotrzebny był antybiotyk Teraz gardełko czyste, osłuchowo czysto.. poza tym wszystko dobrze.. apetyt może być słaby przez antybiotyk.. wymioty też od tego.. gdyby dalej się to utrzymywało pomimo nie brania leków mamy zgłosić się do kontroli.. Stresują mnie te krztuszenia.. do tej pory mlekiem nam się nie zdarzało.. A ten antybiotyk to dziadostwo.. śmierdzi i Hania od razu po nim chce wymiotować.. na szczęście już koniec.. No i się pochwalę troszkę - Hania non stop mówi mmmaaaammmmaaaa ![]() Poszła spać o 19.. po 20 się przebudziła.. idę do niej a ta uśmiech wielki i mnie zaczęła głaskać po włosach!! W tej całej smutnej atmosferze takie wielkie małe szczęścia Pewnie posta na całą stronę wywaliłam
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Scio piękny wynik
, zazdraszczam silnej woli...Moje dziewczyny pełzają Nataszka jaki antybiotyk?
|
#710 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie my też jesteśmy juz od 20 lipca 2011 JaMonika i synek Kacperek
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Opowiedzcie cos o waszych maluszkach ) mój Kacperek juz sam siedzi, mówi mama, chodzi jak trzyma sie go pod paszkami, sam tez juz ustoiprzez okolo kilka minut ale trezba go asekurować hehe.Ale niestety jeszcze nie ma żadnego zabka |
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua mooocne
za maluszka koleżanki!Nataszka tata ma jakiegoś dziwnego pieprzyka na plecach i ma skierowanie do specjalisty, czeka na termin. Bioderka - my mamy pokazać się jeszcze raz, po 2 miesiącach od momentu pierwszych samodzielnych kroczków Bella dla dziewczynek!Alibany picie dawałam małej w nocy jak zaczynała się wiercić, przed mlekiem. Scio za wagę
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za szybko z tym chodzeniem?
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj moniaczku ![]() co do opowieści o maluszkach to proponuję lekturę naszego wątku bo każdej opowiedzieć będzie ciężko ![]() Żanetka super,że wsio ok z Emi !!! nam tez kazali z tym oczkiem do roku czekać Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-16 o 22:50 |
|
|
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też czuję, że to wszystko pięlknie sie samo reguluje, tylko taki chwilowy kryzys wiary miałam, bo zmęczona trochę jestem tym niejedzeniem ![]() 2. No i fajnie, że Cię uspokoił ![]() 3. Super Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dzięki Nam lekarka powiedziała, że to co Tymuś dziś wyczyniał jest dość typowe i że do 3 miesiąca wszystkie dzieci sie do niej śmieją, a potem, do 3 roku, jest ryk ![]() 3. Ja sobie nie wyobrażam takiego scenariusza, że zaniknie mleko, bo karmię go tylko piersią i coś tam jednak zawsze wyssie. Więc sygnał do produkcji jest. A nie wprowadzam zamiast mleka nic innego. 4. Czyli rokowania dobre! A to najważnijsze. Ponoć wiara czyni cuda 5. No ale najważniejsze że wszystko jest teraz ok i tak trzymać! ![]() 6. Brawo
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-16 o 23:04 |
|||
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iustynko dziękujęmy
|
|
#716 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałyśmy Klacid.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakoś spać mi się nie chce.. Hania chrapie, wytrąbiła całą butlę mleka! Dobrze, że chociaż przed snem ładnie mi je bo za dnia to sukces jak wypije 40ml na każde karmienie.. Obcięłam sobie znowu sama grzywkę
|
||||
|
|
|
#717 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. O masz, następna baba ze wsi Cytat:
![]() 2. Brawo, świetnie Ta umiejętność rzucania zabawek oczywiście godna podziwu, ale tak niewygodna dla rodzica rzekłabym Tymcio tez czasami próbuje coś szczypcowo chwytać i pękam z dumy A siusianie to domena synków Ja codziennie w kąpieli obrywam ![]() Cytat:
Na święta przyjeżdżacie?U nas kreseczki pojawiły się 1,5 doby przed przebiciem ząbka dopiero, tak więc to o niczym nie świadczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi zębami, to choćby Tymek nie wiem jak się starał (a stara się ), to Was nie przegoni ![]() Cytat:
2. Chcesz powiedzieć, że sobie tłuściocha wyhodowałam? Żartuję oczywiście No, ładnie mi chłopak rośnie. teraz jest na 25 centylu, a urodził się poniżej 3.3. Brr. Ale Tobie przynajmniej zawsze dobrze to szło ![]() 4. Świetnie! czyli ostatnie oczyszczanie naprawdę pomogło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Coś więcej niż to co już nagadałyśmy? Chyba sie nie da ![]() Rysiki - jak tam wytrzymałaś w pracy taka chora? Pewnie padasz na twarz? . ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() Pokaż grzywkę i w ogóle pokaż się cała
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
To listek figowy sobie wklej tu i ówdzie w programie graficznym i śmiało
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Bella u Was tak jak u nas pilot najlpesza motywacja
![]() Brumku na jakich Ty siatkch sprawdzasz? Bo Agata dwa miesice starsza a 8 kg waży i wg siatek na 50 chyba ze ja co źle patrze ![]() Dziękuje za wszelkie gratulacje dla Agatuli i dla mej skromnej osoby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

)

Wiadomo co te nasze kciuki działają, więc liczę na Was Dziewczynki!
!!!!!!!!!!!!!

mamy obserwowac.
A ja do roczku zamierzam robić mu osobne obiadki i nie lubię tych pytań i zdziwień dlaczego jeszcze nie je naszego jedzonka... Przecież my nie zawsze mamy np zupę, a jak już to często na smietanie, albo np. jak mięso mamy jakieś to w sosie to przeciez, albo kotlet schabowy
jak mi ją obudzi to mu Agate zaniose i niech bawi
"bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...

teściu przywiózł mąkę z młyna więc może jutro coś wykombinuję
mężowi pewnie z tym wszystkim smutno jest ponieważ to jego bliska najbliższa rodzina...a tu takie rzeczy wychodza