|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
No tak, jestem kobietą, to niech boli
A potem szok i niedowierzanie, bo to wina jakiegoś schorzenia. Nie oszukujmy się - Polacy mają skłonność do lekomanii. Dwa razy w miesiącu w trakcie jednego tygodnia, a właściwie dnia, lub dwóch dni (bo dziewczyny najczęściej boli np. na początku okresu), to dla żołądka dużo.
|
#1322 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dlatego jak boli mocno to biorę tabletkę. Jednak się z Tobą nie zgadzam, że z każdym bólem okresowym trzeba latać do lekarza. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- No to wiadomo - najczęściej po tabletkach to się zmienia. U mnie też tak się stało, ból dużo lżejszy.
|
|
#1323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Miałam badania u ginekologa robione właśnie z powodu bolesnych miesiączek i lekarz stwierdził to jako przyczynę. Z porodem też może być różnie...
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś biorę ibuprom max na początku miesiączki, a miałam już stan przed wrzodowy, zapalenie błony śluzowej żołądka i nic mi się nie dzieje, jestem całkowicie zdrowa. Baaa, nawet łykam aspirynę, jak zbliża się migrena ;D No już dawno powinnam umrzeć- jak to dobrze, że mądrzy ludzie opracowali aspirynę, która się rozkłada w jelitach, a nie w żołądku. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-02-16 o 20:18 |
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni okres pamiętam jako dosyć bolesny, szczególnie pierwszy dzien, za to teraz mi się konczy @ i praktycznie bez bólu ![]() a z leków biorę przeciwbólowe kiedy wiem, że ból zatok będzie mi zatruwał cały dzien, ogolnie stosuję zasadę wyjdz na świeże powietrze, wypij szklankę wody lub odwrotnie-gorącej herbaty zamiast tabletki
|
|
#1329 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nie jestem jedną z tych, co łykają tabsy zamiast do lekarza iść.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1330 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie biorę tabletek przeciwbólowych, i tyle. Mój ból, moja sprawa To co najwyżej mnie boli, a nie kogoś innego ![]() Cytat:
Cytat:
Zamykać drzwi na klucz ![]() Ja znam — siebie.
|
|
#1331 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#1332 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#1333 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Pewnie gdybym miała coś naprawdę ważnego do zrobienia, a ból byłby tak ogromny, że nie dałabym rady wytrzymać, to wzięłabym taką tabletkę. Ale to już byłaby ostateczność. Dopóki naprawdę nie muszę, to nie biorę. Ale nikogo swoim bólem nie obarczam, więc problemu nie ma
|
|
#1334 |
|
Konto usunięte
|
Też znam kobietę która nie brała leków przeciwbólowych po wyrwaniu zęba - poddała się zabiegowi szybko po porodzie bo psuł się już długo a w ciąży nie było możliwości ani leczenia ani nic. Chciała dalej karmić piersią więc nie brała żadnych ketonali ani nic.
Jestem pełna podziwu, bo ja biorę stosunkowo dużo leków przeciwbólowych. Ale na szczęście bolesne miesiączki omijały mnie całe życie |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie omijam gina. Mimo że chodzę już generalnie 3 lata, to każda wizyta to dla mnie stres, czasem aż nogi na fotelu zaciskam
, ale chodzę.Kompleksowe badania miałam i raczej wychodzi na to, że taka moja uroda. Bo mam PCOS, Hashimoto, hiperinsulinizm, a macicy bodajże przodozgięcie, a to na bolesne okresy nie wpływa. Tutaj raczej taka moja uroda, powiedzmy. |
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
A ja uwielbiam oglądac laski w pełnym makijażu chodzące na siłownię/fitness
Pot leje się strumieniami, tapeta schodzi potem strużkami. Cud, miód i orzeszki ![]() Albo takie co przyjdą, wystroją się w pumy, adidasy, powypinają tyłki przed przechodzącymi obok facetami, pospacerują po bieżni, pomęczą się olaboga z 0,5 kg ciężarkami, byle się nie spocic, podyszą, posapią, poprawią makijaż, a potem w szatni gadają jaki to super trening odbyły i jak im się ładnie mięśnie rzeźbic zaczęły.
|
#1337 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.mnie bole miesiaczkowe niestety, nie omijaja, a poki co, nie przewidziano wolnego dla menstruacyjniecierpiacych, zatem przy silnym bolu, niepozwalajacym sie skupic, usmierzenie tego bolu jest jedyna opcja - dla mnie - by moc dalej trzezwo myslec. Cytat:
. a - i cwicze uczciwie, taka ma natura dresa .Cytat:
.
|
|
|
#1338 |
|
Konto usunięte
|
Zależy czym dla ciebie jest pełen makijaż bo dla mnie to baza, podkład, puder, korektor pod oczy korektor na wypryski, rozświetlacz, brązer do konturowania twarzy, róż, cienie, kredka, wosk do brwi, czasem sztuczne rzęsy i błyszczyk więc nie, tak raczej na siłownie bym nie poszła, do pracy z resztą też, ale pójść w korektorze jakimś dziennym makijażu oczu - bez przesady o_o na oczach się nie pocisz żeby tusz do rzęs miał spływać, też najczęściej prosto z pracy albo z zajęć szłam i nigdy nie upociłam się jakoś specjalnie mocno bo nie wykonywałam ćwiczeń siłowych
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę na siłkę i aerobik na uczelni, zawsze mam pełen make-up(tzn. korektor podkład puder mineralny, tusz, eye-liner--dla mnie to pełen make-up) i jak wychodzę i przeglądam się w lustrze nic nie spływa
może to od kosmetyków zależy albo od stopnia pocenia na twarzy, nie wiem
|
|
|
|
#1340 |
|
ma zielone pojęcie
|
Od wielu rzeczy to zależy. Ale pocenie się na twarzy i jakość (oraz rodzaj) kosmetyków są tutaj kluczowe.
W siłowni to pewnie jeszcze idzie jakoś poćwiczyć w makijażu i wyjść bez dzieła Jacksona Pollocka na twarzy, ale widziałam już takie w pełni umalowane kobiety na basenie
|
#1341 |
|
Konto usunięte
|
Ja też, pływały metodą na pieska żeby nie zanurzyć twarzy i biżuterii (tj np wiszących kolczyków
)
|
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Odchodząc od tematu bólu i makijażu na siłowni,często spotykam się z takim dziwnym zjawiskiem,że na dyskotece przy barze pytają mnie o dowód ,moje koleżanki też .Dodam ,że mamy po 22 lata i nie wyglądamy aż tak młodo,tym bardziej,jeśli się umalujemy.Najśmieszniejsz e,że na dyskotekach od 21 lat również
.To jest absurdalne,bo zazwyczaj się zostawia wszystko w szatni ,i bierze tylko pieniądze,a sprawdzanym się jest przy wejściu przez ochroniarzy,którzy mają obowiązek dokonywać selekcji.
|
|
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najśmieszniejszą sytuację mialam na jakiś wyborach (chyba prezydenckich) gdy pan z komisji chciał mi wmówić, że mam podrobiony dowód bo to nie może być prawdą, że jestem pełnoletnia
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam to samo. Kiedyś byłam u babci z kuzynem i babcia sie uparła dać nam pieniądze na coś słodkiego , a dla kuzyna na papierosy bo pali. Poszłam do sklepu(miałam 23lata)a Pani do mnie, że dowód mam pokazać Kuzyn miał dokumenty poszedł i też chciała okazania dowodu. Kupił i mówi do tej babki ,,przed chwila była tu moja o 3 lata starsza kuzynka'' |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie do końca jest tak, że tylko "niepewnych" o tenże dowód się pyta.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzeniona
|
Ja mam 22 lata i pani brafitterka była pewna, że mam 15 lat (doradziła mi bieliznę "idealną dla nastolatek" i spytałam, w jakim jej zdaniem jestem wieku
). Była w szoku, że pomyliła się o 7 lat. Tak samo jak zanoszę CV słyszę czasami, że niestety ale zatrudniają tylko osoby pełnoletnie.
|
|
|
|
#1347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorzej ma mój chłopak, który jest ode mnie dwa lata starszy i kiedyś kumpel się go zapytał czy nie wstyd mu sypiać z 16-latką (a to było jakieś 2 lata temu )A mogę się dowiedzieć gdzie pracujesz, że musisz sprawdzać dowód każdej osobie, która wygląda na mnej niż 30-lat? |
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Tesco
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1349 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Nie - jesteś kobieta, boli, to sprawdź dlaczego, jeśli się da, to lecz, a nie bezmyślnie łykaj tabletki, a tak właśnie robi mnóstwo nastolatek, które boją się lekarza, nie mówiąc o starszych dziewczynach U Ciebie to inna sytuacja niż zwykłe "boli, to sobie łyknę trochę tabletek i tyle", co u Polaków jest powszechnym błędem Ból to przecież sygnał od organizmu, że coś jest nie tak. Inaczej nie bolałaby nas noga po złamaniu, nie bolało po poparzeniu, nie bolało, gdy jesteśmy chorzy Po prostu - nie propagujmy hasła "jestes kobietą, to ma boleć", bo wiele dziewczyn budzi się potem z różnorakimi schorzeniami, które zbagatelizowało.Tak samo dziwi mnie łykanie leków przeciwobjawowych i cieszenie się, że "choroba zniknęła", podczas gdy paskudztwo dalej szaleje po organizmie. Takie "leki" są ok, ale gdy koniecznie musimy się zwlec z łózka, chocby do tej durnej rejestracji do lekarza czy zanieść zwolnienie do pracy, ale jak ktoś je łyka przez tydzień i zaciesza, że jest zdrowy, to powinien się puknąć w głowę ![]() CO ciekawe wyglądam na przedział 17-20 i jakoś nigdy mnie nikt o dowód nie pytał Acz jak coś kupowałam, to raczej w małych monopolowych na osiedlu, więc nie zdziwiłabym się, gdyby szli tam na ilość sprzedanego %, zamiast patrzeć ile kto ma lat...
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Ale się z tego wątku off top zrobił
przepraszam że schodze z tematu ale nie dziwi was wszechobecna opinia że "tylko ja i nikt inny mam racje" ? Od kilku dni bardzo mnie to razi. Niektóre osoby uważają się za specjalistów od tego i tamtego, mówią każdemu co dla niego najlepsze i "słuchaj mnie bo mi pomogło i ja mam racje" podczas gdy gada takie głupoty że słuchać się nie da. 2 dni temu np. moja koleżanka gładkolica piękność widząc stan mojej twarzy (od lat zmagam sie z trądzikiem) stwierdziła że na wszystkie problemy zaradzi tonik z Garniera. Kto jest w temacie ten wie że gorszego zła nie ma, powiedziałam jej że tam jest alkohol i inne substancje mocno wysuszające a ona że przecież właśnie o to w tym chodzi. Jak powiedziałam że raczej nie skorzystam, usłyszałam "Skoro nie chcesz nic z tym zrobić to się nie dziw że jesteś brzydka" Co mnie jeszcze niedawno uderzyło to jak bardzo jesteśmy tolerancyjni jeśli chodzi o homoseksualistów, osoby innej narodowości, innego koloru skóry, inne religie itp wszystkich przyjmiemy z otwartymi ramionami ale jak ktoś nie daj Boże słucha innej muzyki od naszej to niechaj smaży się w piekle...
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

A potem szok i niedowierzanie, bo to wina jakiegoś schorzenia. Nie oszukujmy się - Polacy mają skłonność do lekomanii. Dwa razy w miesiącu w trakcie jednego tygodnia, a właściwie dnia, lub dwóch dni (bo dziewczyny najczęściej boli np. na początku okresu), to dla żołądka dużo.

, ale chodzę.