Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1897 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 21:45   #56881
martysek
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

:d
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:49   #56882
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość

BTW - w SP też sok aloesowy Prima 2 litry za 21,98, żel aloesowy Equilibra za 25,99 (nie próbowaam jeszcze czy nada się jako stylizator, ale skład rokuje dobrze)
dziewczyny, lepszy sok aloesowy czy tez 10x stężony z zsk?

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Dzień dobry, przyszłam po raz kolejny zareklamować dżem-galaretkę-żel lniany
drugi dzień po myciu, Isana babassu na zmoczoną długość, dżem, suszarka
dziękuję, do widzenia
(świetnie widać na zdjęciu tyłu jaka jest różnica w skręcie po obu stronach,wrr)
Hehe, rzeczywiście wida różnicę ale w niczym to nie przeszkadza - masz śliczne włoski

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
No to musisz nam sprzedać swój sposób na bejbiki w tydzień
O tak, ja poproszę!!

AgRafka - chyba od miłości do nienawiści rzeczywiście blisko
A na powaznie - zakochałam się w Twoich włosach!! W każdej postaci!
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:54   #56883
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Mikstury? to jest ich więcej? w Receptariuszu znalazłam tylko jedną: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=35
Są jeszcze gdzieś opisane inne?
(i jak szybko rosną - 2,5 cm na miesiąc )
Ta mikstura z receptariusza jest najlepsza Po niej robiłam jeszcze zupełnie proste mieszanki Jantara z liposomami (36ml Jantara i 4ml liposomów, czasem dodawałam ciut mocznika), ale nie były tak efektywne. A ostatnio przerobiłam receptariuszową wcierkę i dodałam do niej eksperymentalnie trochę keratyny hydrolizowanej, jednak pomysł zupełnie nie wypalił choć nie w sensie skuteczności, ale głównie w komforcie użytkowania.
W sumie niewiele tych pomysłów, ale to dlatego, że wolno zużywam wcierki. Wszystkiego dokładnie nie opisywałam, wspominałam o przebojach z keratyną, ale to tyle.
Teraz planuję zupełnie nową recepturę, bo przyszły nowe zabawki z ZSK i trzeba będzie je jakoś sensownie połączyć. Tylko liposomy z kofeiną i argininą nadal będą w składzie, bo są super.
Cytat:
A możesz napisać coś więcej? O diecie szczególnie, bo o pielęgnacji czytam na bieżąco w tym wątku (odkryłam właśnie też wątek ,,Walka o zdrowe i piękne włosy część IX"), chyba że jest jeszcze coś?
Jeśli chodzi o dietę, to po prostu staram się zdrowo odżywiać, jedyną zmianą podyktowaną troską o włosy było dołączenie większej ilości produktów z NNKT, bo doczytałam, że niedobór kwasów omega-6 (głównie linolowego) wpływa niekorzystnie na włosy (mogą wypadać). Kupiłam oleje nierafinowane i dołączam je albo do sałatek albo do past twarogowych. I ryby częściej kupuję.
Suplementuję się dodatkowo kwasami omega (w tym olejem z wiesiołka) i magnezem (piję dużo kawy).
To tak w dużym skrócie.
Zdrowe jedzenie uważam za bardzo ważne, kiedy organizm jest odpowiednio dokarmiony od środka to i włosy w końcu będą dokarmione.
Cytat:
Spryciara Mnie Eloe kazała, kupiłabym i za 19
Za pierwszym razem też kupiłam za 19zł
Cytat:
Poza tym, już dawno miałam napisać, świetny ten płaszcz z szalowym kołnierzem, rewelacja
Dziękuję
Stary 2012-02-16, 22:49   #56884
Martek_
Zadomowienie

nadrabiałam, ale teraz jestem nie u siebie i nie mam cytatów. w każdym razie dziewczyny, wszystkie wasze zadbane lokaski są śliczne

Cytat:

Ja dziś tyyyyylko jednego Hegrona kupiłam ( jak mi nie podpasuje to będę złaa) i dalej czeka w torebce na rozpakowanie aż współlokatorka wyjdzie

Cytat:
Dzień dobry, przyszłam po raz kolejny zareklamować dżem-galaretkę-żel lniany
drugi dzień po myciu, Isana babassu na zmoczoną długość, dżem, suszarka
dziękuję, do widzenia
(świetnie widać na zdjęciu tyłu jaka jest różnica w skręcie po obu stronach,wrr)
Jakie ładne! i ta grzywka dodaje im takiej "zadziorności"

u mnie po tym rzepakowym włoski fajne nawilżone, ale tak drobnie skręcone. mimo wszystko podobało mi się, nawet cykłam zdjęcie (jutro pokaże, o ile chcecie ). ale po powrocie do domu około 17 - puch, duży puch. no ale czego można było się spodziewać po rzepaku

odkąd mam OMO włosy mi się o wiele bardziej przetłuszczają. i tak myje codziennie, ale wieczorem jest już niefajnie może to BD? może reakcja na zmianę pielęgnnacji?
Stary 2012-02-16, 23:06   #56885
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
dziewczyny, lepszy sok aloesowy czy tez 10x stężony z zsk?
wg mnie - ten zatężony z ZSK chyba lepszy do wcierek i masek, ale z kolei ten z apteki nada się do mgiełek (bo i tak do nich sie dodaje wody/hydrolatu), no i wypić go mozna
(ale ja początkująca jestem, niech się mądrzejsi wypowiedzą )

akurat ten Prima Laboratorium Natury nie jest gorzki i nie pachnie podejrzanie, nie wiem, od czego to zalezy, ale niektóre (innych firm) inaczej smakują i pachną (a skład przeważnie taki sam: ~99,7% aloes, kwas cytrynowy, sorbinian potasu, benzoesan sodu)

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ta mikstura z receptariusza jest najlepsza Po niej robiłam jeszcze zupełnie proste mieszanki Jantara z liposomami (36ml Jantara i 4ml liposomów, czasem dodawałam ciut mocznika), ale nie były tak efektywne. A ostatnio przerobiłam receptariuszową wcierkę i dodałam do niej eksperymentalnie trochę keratyny hydrolizowanej, jednak pomysł zupełnie nie wypalił choć nie w sensie skuteczności, ale głównie w komforcie użytkowania.
W sumie niewiele tych pomysłów, ale to dlatego, że wolno zużywam wcierki. Wszystkiego dokładnie nie opisywałam, wspominałam o przebojach z keratyną, ale to tyle.
Teraz planuję zupełnie nową recepturę, bo przyszły nowe zabawki z ZSK i trzeba będzie je jakoś sensownie połączyć. Tylko liposomy z kofeiną i argininą nadal będą w składzie, bo są super.
To w takim razie zacznę od tej z receptariusza
(to dla mnie wyzwanie, bo ja wolę dodawać do czegoś gotowego, niż mieszać całość od początku - nie mam do tego ręki )
Pamiętam przeboje z keratyną, ona ogólnie jest trudna.

Jantar chyba zacząl mnie przetłuszczać - a mam jeszcze 9 butelek

Cytat:
Jeśli chodzi o dietę, to po prostu staram się zdrowo odżywiać, jedyną zmianą podyktowaną troską o włosy było dołączenie większej ilości produktów z NNKT, bo doczytałam, że niedobór kwasów omega-6 (głównie linolowego) wpływa niekorzystnie na włosy (mogą wypadać). Kupiłam oleje nierafinowane i dołączam je albo do sałatek albo do past twarogowych. I ryby częściej kupuję.
Suplementuję się dodatkowo kwasami omega (w tym olejem z wiesiołka) i magnezem (piję dużo kawy).
To tak w dużym skrócie.
Zdrowe jedzenie uważam za bardzo ważne, kiedy organizm jest odpowiednio dokarmiony od środka to i włosy w końcu będą dokarmione.
Bardzo dziękuję - czyli jestem na dobrej drodze, właściwie wszystko, o czym piszesz, mam w lodówce, ryby, olej z wiesiołka... I mam też lniany budwigowy, bardzo mi posmakował, wolę go teraz od oliwy z oliwek.

Cytat:
Za pierwszym razem też kupiłam za 19zł
Tu znalazłam: http://www.tanie-leczen ie.pl/product_info.php?products _id=12565 za 22zł 500g, ale trzeba za 199 zamówić, żeby była darmowa przesyłka.
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:13   #56886
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

u mnie po tym rzepakowym włoski fajne nawilżone, ale tak drobnie skręcone. mimo wszystko podobało mi się, nawet cykłam zdjęcie (jutro pokaże, o ile chcecie )
odkąd mam OMO włosy mi się o wiele bardziej przetłuszczają. i tak myje codziennie, ale wieczorem jest już niefajnie może to BD? może reakcja na zmianę pielęgnnacji?
Poka poka
Z tym przetluszczaniem tez tak mialam, ale chwilowo, zaczelo sie z 2-3 tygodnie temu (czyli niecale 3 miesiace od przejscia na cg), a teraz chyba minelo (tfu, tfu, obym nie zapeszyla) - i do teraz nie wiem co zawinilo ale wydaje mi sie ze czapka... nosisz czapke? Jesli nie to chyba moze tak byc, ze wlosy musza sie przyzwyczaic, ale swoja droga nie zaszkodzi sprobowac innego szamponu mysle Tak jest za kazdym razem, niezaleznie od tego jakie kosmetyki nakladasz? Moze nakladaj odzywki ds i bs troszke dalej od skalpu?

Zrobilam zamowienie na ZSK

Moje dzisiejsze wloski Jest spoko Wychodzi na to, ze albo wczesniej dopadl mnie kryzys, ktory juz sobie poszedl (obyyy), albo to wszystko byla wina bardzo niskiej temperatury Uzylam zelu lnianego i powracam do niego pokornie na kolanach
Foty jakies takie jasne wyszly i mdle kolory niestety.

Dziewczyny, jaki to typ wlosow? Jak myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120216_224938.jpg (55,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120216_225120.jpg (53,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120216_225157.jpg (59,1 KB, 52 załadowań)

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:18   #56887
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

ładne i dłuuugie

Ciekawam jaki typ według typologii, bo bardzo podobne do moich (ino dłuższe, bardziej gęste, ładniejsze i zdrowsze!)
Stary 2012-02-16, 23:25   #56888
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Poka poka
Z tym przetluszczaniem tez tak mialam, ale chwilowo, zaczelo sie z 2-3 tygodnie temu (czyli niecale 3 miesiace od przejscia na cg), a teraz chyba minelo (tfu, tfu, obym nie zapeszyla) - i do teraz nie wiem co zawinilo ale wydaje mi sie ze czapka... nosisz czapke? Jesli nie to chyba moze tak byc, ze wlosy musza sie przyzwyczaic, ale swoja droga nie zaszkodzi sprobowac innego szamponu mysle Tak jest za kazdym razem, niezaleznie od tego jakie kosmetyki nakladasz? Moze nakladaj odzywki ds i bs troszke dalej od skalpu?
czapki nie noszę. mam nadzieję, że to kwestia przyzwyczajenia - w końcu to dopiero ok 2 tygodni z cg . bez względu na to co nakładam tak jest. skalp omijam szerokim łukiem, zawsze miałam problem z przyklapem i się boję obciążenia. mam nadzieję. że do dwóch tygodni wszystko się unormuje

śliczne włoski! i jakie dłuuugie
a kolor naturalny?
Stary 2012-02-16, 23:29   #56889
Alejsha
Raczkowanie

nie było mnie raptem 2 tygodnie, a tu nowa część! Ehh wy
Jantar jest niesamowity, skręcik jest uroczy zobaczymy jak będzie z długością

Kto nie umie chodzić, potknie się nawet o kamień.

06.09.2011 => zaczynamy zabawę w olejowanie
-->moje kręciołki<--
Alejsha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:42   #56890
ojp
Wtajemniczenie

Dawno nie czytałam tego wątku, jednak ciągle stosuję metodę CG... Odkąd wyjechałam, więcej czasu poświęcam wątkom emigrantek, niż zakręconych. Obecnie jestem w Londynie, czy ktoś zna nazwy jakichś dobrych produktów do olejowania włosów ? Byłabym wdzięczna za pomoc.

Edit --> Czy myślicie, że produkty z tej stronki będą dobre ?

http://www.enaissance.co.uk/

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2012-02-17 o 00:14
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:49   #56891
86Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a u mnie jest gorzej, zawsze bardziej podoba mi się w lustrze niz potem na foto pewnie tak potrafię zdjęcia robić.
u mnie tak samo patrze w lustro i mi się podoba, strzele fotkę i już mi się niezbyt podoba.. nie wiem czemu, bo ogólnie sama sobie najlepiej robie jednak zdjęcia.

Cytat:
Moje dzisiejsze wloski Jest spoko Wychodzi na to, ze albo wczesniej dopadl mnie kryzys, ktory juz sobie poszedl (obyyy), albo to wszystko byla wina bardzo niskiej temperatury Uzylam zelu lnianego i powracam do niego pokornie na kolanach
Foty jakies takie jasne wyszly i mdle kolory niestety.

bardzo spoko jaka długość
na typologii nie znam się ani trochę.

idę gotować gluta.
lepiej się już czuję więc pora zająć się włosami jak należy
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:53   #56892
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dzisiejsze wloski
o jał - jak ślicznie jest! Ehhhh chciałabym mieć takie jak dotrę kiedykolwiek do takiej długości w ogóle nie widac po nich obciązenia wywoływanego dlugością... u mnie ledwie za ramiona a już jakieś bardziej płaskie :/ zazdroszczę

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 00:07   #56893
Martek_
Zadomowienie

nie umyłam włosków - brak chęci i siły. jutro zrobiłam sobie dzień wolny, więc umyje jutro popołudniu, a w sobotę spróbuję umyć odżywką, ewentualnie przepłukać tylko. może jak ograniczę ten BD to skalp nie będzie produkował tyle tłuszczyku
Stary 2012-02-17, 07:07   #56894
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dziendobry zakręcone!
Ale wy pędzicie!
ja juz od 4 rano na nogach.. mój synek mi pobudke zrobił..
Stary 2012-02-17, 08:35   #56895
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Nie miałam jeszcze takiego smalcu na głowie jak dziś nie domyłam wczoraj oleju, pięknie

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Dawno nie czytałam tego wątku, jednak ciągle stosuję metodę CG... Odkąd wyjechałam, więcej czasu poświęcam wątkom emigrantek, niż zakręconych. Obecnie jestem w Londynie, czy ktoś zna nazwy jakichś dobrych produktów do olejowania włosów ? Byłabym wdzięczna za pomoc.
ojp! kope lat Cię nie było
Pokaż nam swoje piękne lokaski! Te na folię też możesz pewnie już duuuużo urosły

Co do olejowania...nie wiem czy u Ciebie będzie, ale Rybiorek chwaliła bodajże coś takiego (usuń spacje):
http://www. doz. pl/apteka/p56066-Palmers_Cocoa_oliwka_nawi lzajaca_do_ciala_250_ml

EDIT: Status zamówienia na Bingo został zmieniony...wysłano. Czyli leżakowanie na poczcie będzie

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:56
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:25   #56896
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
To jest typ "druga Biblu, wow! "
Stary 2012-02-17, 09:34   #56897
Miskaa78
Kazar Lady

Claudiiin bosko !!

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:05   #56898
SugarbabyLove
Zakorzenienie

dziewczyny! o dziwo bylam na dworze w baardzo duża wilgoć po deszczu i nie mialam puchu jak wróciłam.. moze troszke ale nie dużo.. widać OMO i oleje działają
a właśnie siedze z maseczką Domowej roboty z rółtka, oliwki , odzywki i miodu.. smakuśnie pachnie...
Stary 2012-02-17, 11:13   #56899
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dziewczyny...
Dostałam zamówienie z Bingo... nie dostałam 50% rabatu tylko 32% z groszami Musiałam zapłacić kurierowi ponad 20zł więcej

Nie rozumiem, dlaczego tak

Poza tym kosmetyki są ofoliowane, ale folia jest mokra, jakby dopiero co na śniegu stały
Stary 2012-02-17, 11:16   #56900
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dziewczyny...
Dostałam zamówienie z Bingo... nie dostałam 50% rabatu tylko 32% z groszami Musiałam zapłacić kurierowi ponad 20zł więcej

Poza tym kosmetyki są ofoliowane, ale folia jest mokra, jakby dopiero co na śniegu stały
pisz do nich albo dzwoń! Coś się wylało czy zniszczyło?

Wiedziałam, po prostu wiedziałam...na odwal się akcja i masz ciekawa jestem co do mnie dotrze po weekendzie, na pewno dam znać.

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-17 o 11:18
Stary 2012-02-17, 11:18   #56901
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie miałam jeszcze takiego smalcu na głowie jak dziś nie domyłam wczoraj oleju, pięknie
Straszne uczucie, ja raz źle spłukałam włosy po odżywkach i na drugi dzień miałam piękne, tłuste strąki.

Cytat:
ojp! kope lat Cię nie było
Pokaż nam swoje piękne lokaski! Te na folię też możesz pewnie już duuuużo urosły

Co do olejowania...nie wiem czy u Ciebie będzie, ale Rybiorek chwaliła bodajże coś takiego (usuń spacje):
http://www. doz. pl/apteka/p56066-Palmers_Cocoa_oliwka_nawi lzajaca_do_ciala_250_ml
Będąc w Polsce na Święta niestety musiałam ściąć włosy, bo niecały rok temu robiłam dekoloryzację, która niestety zniszczyła mi włosy. Po dekoloryzacji nałożyłam kolor, potem kolejny podobny do mojego naturalnego, bo nie chciałam szaleć. Teraz wracam do naturalnych włosów, ale ciągle mam ten kolor. Jak w grudniu ścinałam, to poszło chyba z 10cm...

Przyznaję, że tęsknię za Polską, bo tam miałam więcej czasu na pielęgnację włosów, na testowanie kosmetyków itd. Będąc tutaj ograniczam się tylko do szamponów i odżywek. Porażka straszna i bardzo mnie to boli, dlatego weszłam tutaj ponownie, bo chcę mieć znowu piękne loki, a nie wiem jakich kosmetyków używać. Stylizacji w ogóle nie ma - Rybiorek () podała mi nazwy kilku kosmetyków do mycia, odżywiania i stylizacji; spróbowałam żelu z Bootsa, ale chyba nie jest dla mnie, bo tak jakby wysusza mi te marne loki. Ech, tak przeglądałam moje stare zdjęcia loków i aż nie mogę uwierzyć, że takie ładne były. Myję włosy dwa razy w tygodniu, wieczorem, potem po prostu rozczesuję na mokro i zostawiam do wyschnięcia, robią się loki, głównie pod spodem włosów, ale rano i tak już w większości są takie rozprostowane, napuszone. Wiem, że brakuje im porządnego odżywiania, masek, olejowania, dlatego znowu zaczęłam wchodzić na ten wątek. I przyznam bez bicia, że używałam tutaj prostownicy, właśnie dlatego, że te loki wyglądały tak beznadziejnie, że nie mogłam na siebie patrzeć. A w prostych włosach ponoć wyglądam lepiej. Chociaż teraz znowu się mobilizuję, chcę iść wieczorem na zakupy, po jakieś oleje, maski i zaczynam prawdziwą pielęgnację na nowo.

No, to chyba tyle, wyżaliłam się odnośnie moich marnych włosów.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:18   #56902
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dziewczyny...

a czemu nie dostałąś rabatu? Sama odejmowałaś te 50% czy sklep Ci podliczał?

kiedyś dostalam kurierem całkiem zamrożone 2 odżywki do włosów

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:19   #56903
pussynka
Raczkowanie

A ja wczoraj miałam brzydki puch Nie wiem od czego no...
Chociaz zauwazyłam małą poprawę, jak robię włosy na bok a nie przedziałek na srodku - mniejsza nimfa ze mnie :P
No a dzisiaj puch na maksa - spróbuję coś zreanimowac ale chyba jantar do reanimacji nie dla mnie...
Stary 2012-02-17, 11:21   #56904
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
pisz do nich albo dzwoń! Coś się wylało czy zniszczyło?

Wiedziałam, po prostu wiedziałam...na odwal się akcja i masz ciekawa jestem co do mnie dotrze po weekendzie, na pewno dam znać.
Już do nich napisałam... załączyłam skan faktury. Nic się nie wylało, ale ta woda świadczy, w jakich warunkach były przechowywane kosmetyki... Nigdy nie dostałam paczki tak źle zabezpieczonej...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
a czemu nie dostałąś rabatu? Sama odejmowałaś te 50% czy sklep Ci podliczał?

Przy płatności przelewem klient miał sam odliczyć sobie rabat. A ja wzięłam za pobraniem no i dziś mnie zaskoczyli swoim własnym "przeliczeniem".
Stary 2012-02-17, 11:29   #56905
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Straszne uczucie, ja raz źle spłukałam włosy po odżywkach i na drugi dzień miałam piękne, tłuste strąki.

No to ja właśnie dziś tak wyglądam spięłam wszystko i chyba nie widać.

O nie, nie...marne to one nie są, bo doskonale je pamiętam swoją drogą mogłabyś wrzucić tu ponownie te zdjęcia
Dasz radę, tylko się nie zniechęcaj...stylizatory to na koniec, najpierw odżywianie

Cytat:

Chociaż czemu ja się dziwię...nawet woda w butelkach w magazynach pewnej firmy (nie powiem której) zamarza...

Cytat:
Już do nich napisałam... załączyłam skan faktury. Nic się nie wylało, ale ta woda świadczy, w jakich warunkach były przechowywane kosmetyki... Nigdy nie dostałam paczki tak źle zabezpieczonej...

Przy płatności przelewem klient miał sam odliczyć sobie rabat. A ja wzięłam za pobraniem no i dziś mnie zaskoczyli swoim własnym "przeliczeniem".
Teraz to mnie zmartwiłaś mają za dużo zamówień, nie wyrabiają się pewnie i tak to potem wygląda...
Oczywiście daj znać czy się wyjaśniło, co i jak...

Właśnie tego się obawiałam, dlatego przelałam im pieniądze sama...jedna paczka niby wysłana, teraz czekam na info o drugiej, tej większej...EDIT: właśnie dostałam wiadomość, że druga też wysłana no to czekam do poniedziałku...zobaczymy w jakim stanie mi to przywiozą...oj, będę bić jak coś

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-17 o 11:33
Stary 2012-02-17, 11:35   #56906
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

Będąc w Polsce na Święta niestety musiałam ściąć włosy, bo niecały rok temu robiłam dekoloryzację, która niestety zniszczyła mi włosy. Po dekoloryzacji nałożyłam kolor, potem kolejny podobny do mojego naturalnego, bo nie chciałam szaleć. Teraz wracam do naturalnych włosów, ale ciągle mam ten kolor. Jak w grudniu ścinałam, to poszło chyba z 10cm...

Przyznaję, że tęsknię za Polską, bo tam miałam więcej czasu na pielęgnację włosów, na testowanie kosmetyków itd. Będąc tutaj ograniczam się tylko do szamponów i odżywek. Porażka straszna i bardzo mnie to boli, dlatego weszłam tutaj ponownie, bo chcę mieć znowu piękne loki, a nie wiem jakich kosmetyków używać. Stylizacji w ogóle nie ma - Rybiorek () podała mi nazwy kilku kosmetyków do mycia, odżywiania i stylizacji; spróbowałam żelu z Bootsa, ale chyba nie jest dla mnie, bo tak jakby wysusza mi te marne loki. Ech, tak przeglądałam moje stare zdjęcia loków i aż nie mogę uwierzyć, że takie ładne były. Myję włosy dwa razy w tygodniu, wieczorem, potem po prostu rozczesuję na mokro i zostawiam do wyschnięcia, robią się loki, głównie pod spodem włosów, ale rano i tak już w większości są takie rozprostowane, napuszone. Wiem, że brakuje im porządnego odżywiania, masek, olejowania, dlatego znowu zaczęłam wchodzić na ten wątek. I przyznam bez bicia, że używałam tutaj prostownicy, właśnie dlatego, że te loki wyglądały tak beznadziejnie, że nie mogłam na siebie patrzeć. A w prostych włosach ponoć wyglądam lepiej. Chociaż teraz znowu się mobilizuję, chcę iść wieczorem na zakupy, po jakieś oleje, maski i zaczynam prawdziwą pielęgnację na nowo.

hej.
doskonale Cie rozumiem ja też nie mam tutaj za granicą duzego wyboru z kosmetykami a do tego jestem jeszcze zielona co do składów.
Też katowałam wczesniej włosy szczotką i prostownicą..
teraz od miesiaca stosuje oleje, OMO i odzywki jak narazie niema wielkiej poprawy ale nie jest źle
co do dekoloryzacji sie dziwie ze ci zniszczyła przecież ona nie powinna niszczyć włosów!! podcięcie włosów pomaga, żeby się "opamiętały " i szybciej rosły. przynajmniej u mnie sie ton sprawdza dlatego regularnie podcinam konce
Stary 2012-02-17, 11:48   #56907
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

eiri ja dostaję mnóstwo paczek i niestety przy tej pogodzie wszystkie kosmetyki przychodzą mi takie lekko wilgotne (te z bingo tez takie były)- nie ma to nic wpólnego ze sposobem przechowywania a raczej zmianami temperatur (magazyn - auto). Nie przejmuj się - kosmetykom na pewno nic nie jest Ja ostatnio dostałam jedną odżywkę zupełnie zamrożoną i też na szczęście nic się jej nie stało.

A co do kwoty to zadzwoń do nich jestem pewna, że wszystko się wyjaśni - ja pisałam do nich maile (miałam wątpliwości co do rabatów) i bardzo szybko mi odpisywali.

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:15   #56908
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

Puch może się robić przez to, że w Anglii jest chyba duża wilgotność powietrza prawda? Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Może dodaj zdjęcia? Będą dla ciebie motywacją. Może nie jest tak źle? Mówisz, że sporo ścięłaś to pewnie większość tych zniszczonych poszła Trzeba na nowo po rozpieszczać włosy

claudiiin rewelacyjne są! Faktycznie nie widać po nich ciężkości, a są bardzo długie.

eiri w zimę większość przesyłek tak przychodzi, mojej mamie nawet książki tak przychodzą na szczęście tylko opakowanie było mokre, a z książkami nic się nie stało. Ale to nie znaczy, że masz do nich nie napisać, bardzo dobrze zrobiłaś i jeszcze ten rabat
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:21   #56909
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Claudiiin bosko !!
Cytat:
To jest typ "druga Biblu, wow! "
Faktycznie, calkiem podobne Zeby jeszcze byly takie nawilzone i zdrowe...

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
o jał - jak ślicznie jest! Ehhhh chciałabym mieć takie jak dotrę kiedykolwiek do takiej długości w ogóle nie widac po nich obciązenia wywoływanego dlugością... u mnie ledwie za ramiona a już jakieś bardziej płaskie :/ zazdroszczę
Plaskie nie sa, ale dlugosc wplywa za to na skret.. Teraz faluja, a jak sa krotsze to sie kreca Takze u mnie tez niestety cos za cos

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
bardzo spoko jaka długość
na typologii nie znam się ani trochę
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
śliczne włoski! i jakie dłuuugie
a kolor naturalny?
Niet sprany L'oreal Sublime Mousse 7.0

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
ładne i dłuuugie

Ciekawam jaki typ według typologii, bo bardzo podobne do moich (ino dłuższe, bardziej gęste, ładniejsze i zdrowsze!)
Rzeczywiscie podobne! Znalazlam Twoje zdjecia w poprzedniej czesci bodajze i troche poogladalam A jaka masz porowatosc?
Wg typologii tej takiej zwyklej (amerykanskiej chyba) to raczej 2c, wg Fia ja mam 2c, M, ii, ale brytyjskiej za chiny nie ogarniam (tych cherubow, botticellich itd.), a wlasnie ciekawi mnie ta typologia najbardziej Moze ktoras ekspertka pomoze?

Dzieki dziewczyny!!!
Zrobilam wczoraj 2 nowe rzeczy - plukanke rumiankowo-cytrynowa (od ucha w dol, ciekawa jestem czy ta metoda uda mi sie troche wyrownac kolor) i nalozylam Timotei Organic rozowa jako bs, wielkosci takiej pieciogroszowki Jesli ktoras z Was jest w posiadaniu (Eloe, Basia wiem ze sa) i tez jest dla Was za slaba jako ds, wchlania sie, nie ulatwia rozczesywania - to polecam wyprobowac jako bs

iga_s dziekuje

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-17 o 12:23
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:50   #56910
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
eiri ja dostaję mnóstwo paczek i niestety przy tej pogodzie wszystkie kosmetyki przychodzą mi takie lekko wilgotne (te z bingo tez takie były)- nie ma to nic wpólnego ze sposobem przechowywania a raczej zmianami temperatur (magazyn - auto). Nie przejmuj się - kosmetykom na pewno nic nie jest Ja ostatnio dostałam jedną odżywkę zupełnie zamrożoną i też na szczęście nic się jej nie stało.
O kurczaki, zamrożona odżywka
Cytat:
A co do kwoty to zadzwoń do nich jestem pewna, że wszystko się wyjaśni - ja pisałam do nich maile (miałam wątpliwości co do rabatów) i bardzo szybko mi odpisywali.
Napisałam do nich, zanim napisałam tutaj.
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
eiri w zimę większość przesyłek tak przychodzi, mojej mamie nawet książki tak przychodzą na szczęście tylko opakowanie było mokre, a z książkami nic się nie stało. Ale to nie znaczy, że masz do nich nie napisać, bardzo dobrze zrobiłaś i jeszcze ten rabat
Jejku, dziewczyny, teraz mnie zadziwiłyście, bo ja też dostaję mnóstwo paczek i zawartość zawsze docierała suchutka U mnie opakowanie suche a kosmetyki wilgotne Ale już się tym nie przejmuję

Oficjalnie zawiadamiam, że sprawa została załatwiona - dostanę różnicę na konto Już po stresie, Bingo zachowało się wspaniale. Piszę z podkreśleniem, bo nie chcę, żeby dziewczyny przeczytały o problemach z Bingo a przeoczyły pozytywne rozwiązanie. Nie chcę psuć opinii sklepowi, pomyłki zdarzają się wszędzie a Bingosklep umiał wybrnąć z nich z klasą i to w ekspresowym tempie.

Jaaaaa, teraz zaczęłam się już naprawdę cieszyć z tych kosmetyków Jupiiiii

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości