|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
:d
|
|
|
|
#56882 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
O tak, ja poproszę!! AgRafka - chyba od miłości do nienawiści rzeczywiście blisko ![]() A na powaznie - zakochałam się w Twoich włosach!! W każdej postaci! |
||
|
|
|
#56883 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po niej robiłam jeszcze zupełnie proste mieszanki Jantara z liposomami (36ml Jantara i 4ml liposomów, czasem dodawałam ciut mocznika), ale nie były tak efektywne. A ostatnio przerobiłam receptariuszową wcierkę i dodałam do niej eksperymentalnie trochę keratyny hydrolizowanej, jednak pomysł zupełnie nie wypalił choć nie w sensie skuteczności, ale głównie w komforcie użytkowania.W sumie niewiele tych pomysłów, ale to dlatego, że wolno zużywam wcierki. Wszystkiego dokładnie nie opisywałam, wspominałam o przebojach z keratyną, ale to tyle. Teraz planuję zupełnie nową recepturę, bo przyszły nowe zabawki z ZSK i trzeba będzie je jakoś sensownie połączyć. Tylko liposomy z kofeiną i argininą nadal będą w składzie, bo są super. Cytat:
Suplementuję się dodatkowo kwasami omega (w tym olejem z wiesiołka) i magnezem (piję dużo kawy). To tak w dużym skrócie. Zdrowe jedzenie uważam za bardzo ważne, kiedy organizm jest odpowiednio dokarmiony od środka to i włosy w końcu będą dokarmione. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#56884 | ||
|
Zadomowienie
|
nadrabiałam, ale teraz jestem nie u siebie i nie mam cytatów. w każdym razie dziewczyny, wszystkie wasze zadbane lokaski są śliczne
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie po tym rzepakowym włoski fajne nawilżone, ale tak drobnie skręcone. mimo wszystko podobało mi się, nawet cykłam zdjęcie (jutro pokaże, o ile chcecie ). ale po powrocie do domu około 17 - puch, duży puch. no ale czego można było się spodziewać po rzepaku ![]() odkąd mam OMO włosy mi się o wiele bardziej przetłuszczają. i tak myje codziennie, ale wieczorem jest już niefajnie może to BD? może reakcja na zmianę pielęgnnacji?
|
|
#56885 | ||
|
Raczkowanie
|
wg mnie - ten zatężony z ZSK chyba lepszy do wcierek i masek, ale z kolei ten z apteki nada się do mgiełek (bo i tak do nich sie dodaje wody/hydrolatu), no i wypić go mozna
(ale ja początkująca jestem, niech się mądrzejsi wypowiedzą )akurat ten Prima Laboratorium Natury nie jest gorzki i nie pachnie podejrzanie, nie wiem, od czego to zalezy, ale niektóre (innych firm) inaczej smakują i pachną (a skład przeważnie taki sam: ~99,7% aloes, kwas cytrynowy, sorbinian potasu, benzoesan sodu) Cytat:
![]() (to dla mnie wyzwanie, bo ja wolę dodawać do czegoś gotowego, niż mieszać całość od początku - nie mam do tego ręki Pamiętam przeboje z keratyną, ona ogólnie jest trudna. Jantar chyba zacząl mnie przetłuszczać - a mam jeszcze 9 butelek ![]() Cytat:
Tu znalazłam: http://www.tanie-leczen ie.pl/product_info.php?products _id=12565 za 22zł 500g, ale trzeba za 199 zamówić, żeby była darmowa przesyłka. |
||
|
|
|
#56886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym przetluszczaniem tez tak mialam, ale chwilowo, zaczelo sie z 2-3 tygodnie temu (czyli niecale 3 miesiace od przejscia na cg), a teraz chyba minelo (tfu, tfu, obym nie zapeszyla) - i do teraz nie wiem co zawinilo ale wydaje mi sie ze czapka... nosisz czapke? Jesli nie to chyba moze tak byc, ze wlosy musza sie przyzwyczaic, ale swoja droga nie zaszkodzi sprobowac innego szamponu mysle Tak jest za kazdym razem, niezaleznie od tego jakie kosmetyki nakladasz? Moze nakladaj odzywki ds i bs troszke dalej od skalpu?Zrobilam zamowienie na ZSK Moje dzisiejsze wloski Jest spoko Wychodzi na to, ze albo wczesniej dopadl mnie kryzys, ktory juz sobie poszedl (obyyy), albo to wszystko byla wina bardzo niskiej temperatury Uzylam zelu lnianego i powracam do niego pokornie na kolanach ![]() Foty jakies takie jasne wyszly i mdle kolory niestety. Dziewczyny, jaki to typ wlosow? Jak myslicie?
|
|
|
#56887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. bez względu na to co nakładam tak jest. skalp omijam szerokim łukiem, zawsze miałam problem z przyklapem i się boję obciążenia. mam nadzieję. że do dwóch tygodni wszystko się unormuje ![]() śliczne włoski! i jakie dłuuugie a kolor naturalny?
|
|
#56889 |
|
Raczkowanie
|
nie było mnie raptem 2 tygodnie, a tu nowa część! Ehh wy
Jantar jest niesamowity, skręcik jest uroczy zobaczymy jak będzie z długością
|
|
#56890 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno nie czytałam tego wątku, jednak ciągle stosuję metodę CG... Odkąd wyjechałam, więcej czasu poświęcam wątkom emigrantek, niż zakręconych.
Obecnie jestem w Londynie, czy ktoś zna nazwy jakichś dobrych produktów do olejowania włosów ? Byłabym wdzięczna za pomoc. Edit --> Czy myślicie, że produkty z tej stronki będą dobre ? http://www.enaissance.co.uk/
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2012-02-17 o 00:14 |
|
|
|
#56891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaka długość na typologii nie znam się ani trochę. idę gotować gluta. lepiej się już czuję więc pora zająć się włosami jak należy
|
||
|
|
|
#56892 |
|
Zakorzenienie
|
o jał - jak ślicznie jest! Ehhhh chciałabym mieć takie jak dotrę kiedykolwiek do takiej długości
w ogóle nie widac po nich obciązenia wywoływanego dlugością... u mnie ledwie za ramiona a już jakieś bardziej płaskie :/ zazdroszczę
|
#56893 |
|
Zadomowienie
|
nie umyłam włosków - brak chęci i siły. jutro zrobiłam sobie dzień wolny, więc umyje jutro popołudniu, a w sobotę spróbuję umyć odżywką, ewentualnie przepłukać tylko. może jak ograniczę ten BD to skalp nie będzie produkował tyle tłuszczyku
|
#56894 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry zakręcone!
Ale wy pędzicie! ![]() ![]() ja juz od 4 rano na nogach..
|
#56895 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Nie miałam jeszcze takiego smalcu na głowie jak dziś
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() Pokaż nam swoje piękne lokaski! Te na folię też możesz pewnie już duuuużo urosły Co do olejowania...nie wiem czy u Ciebie będzie, ale Rybiorek chwaliła bodajże coś takiego (usuń spacje): http://www. doz. pl/apteka/p56066-Palmers_Cocoa_oliwka_nawi lzajaca_do_ciala_250_ml EDIT: Status zamówienia na Bingo został zmieniony...wysłano. Czyli leżakowanie na poczcie będzie
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-17 o 10:56 |
|
|
|
|
#56896 |
|
Zadomowienie
|
To jest typ "druga Biblu, wow!
"
|
|
#56897 |
|
Kazar Lady
|
Claudiiin bosko !!
|
|
|
|
#56898 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! o dziwo bylam na dworze w baardzo duża wilgoć po deszczu i nie mialam puchu jak wróciłam.. moze troszke ale nie dużo.. widać OMO i oleje działają
a właśnie siedze z maseczką Domowej roboty z rółtka, oliwki , odzywki i miodu.. smakuśnie pachnie...
|
#56899 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...
Dostałam zamówienie z Bingo... nie dostałam 50% rabatu tylko 32% z groszami ![]() ![]() Musiałam zapłacić kurierowi ponad 20zł więcej ![]() Nie rozumiem, dlaczego tak ![]() Poza tym kosmetyki są ofoliowane, ale folia jest mokra, jakby dopiero co na śniegu stały
|
#56900 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
pisz do nich albo dzwoń! Coś się wylało czy zniszczyło?Wiedziałam, po prostu wiedziałam...na odwal się akcja i masz Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-17 o 11:18 |
|
|
|
|
#56901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Będąc w Polsce na Święta niestety musiałam ściąć włosy, bo niecały rok temu robiłam dekoloryzację, która niestety zniszczyła mi włosy. Po dekoloryzacji nałożyłam kolor, potem kolejny podobny do mojego naturalnego, bo nie chciałam szaleć. Teraz wracam do naturalnych włosów, ale ciągle mam ten kolor. Jak w grudniu ścinałam, to poszło chyba z 10cm... Przyznaję, że tęsknię za Polską, bo tam miałam więcej czasu na pielęgnację włosów, na testowanie kosmetyków itd. Będąc tutaj ograniczam się tylko do szamponów i odżywek. Porażka straszna i bardzo mnie to boli, dlatego weszłam tutaj ponownie, bo chcę mieć znowu piękne loki, a nie wiem jakich kosmetyków używać. Stylizacji w ogóle nie ma - Rybiorek ( Myję włosy dwa razy w tygodniu, wieczorem, potem po prostu rozczesuję na mokro i zostawiam do wyschnięcia, robią się loki, głównie pod spodem włosów, ale rano i tak już w większości są takie rozprostowane, napuszone. Wiem, że brakuje im porządnego odżywiania, masek, olejowania, dlatego znowu zaczęłam wchodzić na ten wątek. I przyznam bez bicia, że używałam tutaj prostownicy, właśnie dlatego, że te loki wyglądały tak beznadziejnie, że nie mogłam na siebie patrzeć. A w prostych włosach ponoć wyglądam lepiej. Chociaż teraz znowu się mobilizuję, chcę iść wieczorem na zakupy, po jakieś oleje, maski i zaczynam prawdziwą pielęgnację na nowo. No, to chyba tyle, wyżaliłam się odnośnie moich marnych włosów.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#56902 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
kiedyś dostalam kurierem całkiem zamrożone 2 odżywki do włosów
|
|
|
|
|
#56903 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj miałam brzydki puch
Nie wiem od czego no...Chociaz zauwazyłam małą poprawę, jak robię włosy na bok a nie przedziałek na srodku - mniejsza nimfa ze mnie :P No a dzisiaj puch na maksa - spróbuję coś zreanimowac ale chyba jantar do reanimacji nie dla mnie... |
|
|
|
#56904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie dostałam paczki tak źle zabezpieczonej...---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Przy płatności przelewem klient miał sam odliczyć sobie rabat. A ja wzięłam za pobraniem no i dziś mnie zaskoczyli swoim własnym "przeliczeniem".
|
|
#56905 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
spięłam wszystko i chyba nie widać.O nie, nie...marne to one nie są, bo doskonale je pamiętam swoją drogą mogłabyś wrzucić tu ponownie te zdjęcia Dasz radę, tylko się nie zniechęcaj...stylizatory to na koniec, najpierw odżywianie ![]() ![]() Chociaż czemu ja się dziwię...nawet woda w butelkach w magazynach pewnej firmy (nie powiem której) zamarza... ![]() Cytat:
mają za dużo zamówień, nie wyrabiają się pewnie i tak to potem wygląda...Oczywiście daj znać czy się wyjaśniło, co i jak... Właśnie tego się obawiałam, dlatego przelałam im pieniądze sama...jedna paczka niby wysłana, teraz czekam na info o drugiej, tej większej...EDIT: właśnie dostałam wiadomość, że druga też wysłana no to czekam do poniedziałku...zobaczymy w jakim stanie mi to przywiozą...oj, będę bić jak coś
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-17 o 11:33 |
||
|
|
|
#56906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doskonale Cie rozumiem ja też nie mam tutaj za granicą duzego wyboru z kosmetykami a do tego jestem jeszcze zielona co do składów. Też katowałam wczesniej włosy szczotką i prostownicą.. teraz od miesiaca stosuje oleje, OMO i odzywki jak narazie niema wielkiej poprawy ale nie jest źle ![]() co do dekoloryzacji sie dziwie ze ci zniszczyła przecież ona nie powinna niszczyć włosów!! podcięcie włosów pomaga, żeby się "opamiętały " i szybciej rosły. przynajmniej u mnie sie ton sprawdza dlatego regularnie podcinam konce
|
|
#56907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kwoty to zadzwoń do nich jestem pewna, że wszystko się wyjaśni - ja pisałam do nich maile (miałam wątpliwości co do rabatów) i bardzo szybko mi odpisywali.
|
|
#56908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba na nowo po rozpieszczać włosy ![]() claudiiin rewelacyjne są! eiri w zimę większość przesyłek tak przychodzi, mojej mamie nawet książki tak przychodzą na szczęście tylko opakowanie było mokre, a z książkami nic się nie stało. Ale to nie znaczy, że masz do nich nie napisać, bardzo dobrze zrobiłaś i jeszcze ten rabat
|
|
|
|
|
#56909 | ||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie, calkiem podobne
Zeby jeszcze byly takie nawilzone i zdrowe... ![]() Cytat:
![]() Niet sprany L'oreal Sublime Mousse 7.0 ![]() Cytat:
Znalazlam Twoje zdjecia w poprzedniej czesci bodajze i troche poogladalam Wg typologii tej takiej zwyklej (amerykanskiej chyba) to raczej 2c, wg Fia ja mam 2c, M, ii, ale brytyjskiej za chiny nie ogarniam (tych cherubow, botticellich itd.), a wlasnie ciekawi mnie ta typologia najbardziej Moze ktoras ekspertka pomoze? ![]() Dzieki dziewczyny!!! Zrobilam wczoraj 2 nowe rzeczy - plukanke rumiankowo-cytrynowa (od ucha w dol, ciekawa jestem czy ta metoda uda mi sie troche wyrownac kolor) i nalozylam Timotei Organic rozowa jako bs, wielkosci takiej pieciogroszowki Jesli ktoras z Was jest w posiadaniu (Eloe, Basia wiem ze sa) i tez jest dla Was za slaba jako ds, wchlania sie, nie ulatwia rozczesywania - to polecam wyprobowac jako bs ![]() iga_s dziekuje
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-17 o 12:23 |
||
|
|
|
#56910 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie opakowanie suche a kosmetyki wilgotne Ale już się tym nie przejmuję Oficjalnie zawiadamiam, że sprawa została załatwiona - dostanę różnicę na konto Jaaaaa, teraz zaczęłam się już naprawdę cieszyć z tych kosmetyków Jupiiiii
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

w Receptariuszu znalazłam tylko jedną:

może to BD? może reakcja na zmianę pielęgnnacji?
ale wydaje mi sie ze czapka... nosisz czapke? Jesli nie to chyba moze tak byc, ze wlosy musza sie przyzwyczaic, ale swoja droga nie zaszkodzi sprobowac innego szamponu mysle

Obecnie jestem w Londynie, czy ktoś zna nazwy jakichś dobrych produktów do olejowania włosów ? Byłabym wdzięczna za pomoc.
pewnie tak potrafię zdjęcia robić.

pisz do nich albo dzwoń! Coś się wylało czy zniszczyło?