XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 181 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 12:37   #5401
grita88
Raczkowanie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, nie odzywalam się bo bylam z małą w szpitalu, wczoraj wyszłyśmy, koszmar, jestem tak zmęczona że szok, 2 pierwsze noce na krześle, potem dostałam łóżko oczywiście płatne ale i tak nie było spania, na szczęście juz jest oki i jesteśmy w domku.

Muszę Was doczytać w wolnej chwili, ja schudłam 3 kilo przez ten tydzien, ze zmartwienia, przemęczenia, nerwów.
A co było z Córcią?
grita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:51   #5402
martikaj
Zakorzenienie

Paulinka gorączkowała, myślałam ze od ząbków a w dzien zauważyłam jakieś kropki na ciałku, takie inne niż alergia, więc pojechaliśmy do lekarza. Kropki były coraz większe, wręcz jakby wybroczyny, od razu skierowanie do szpitala, podejrzenie sepsy albo zapalenie opon mózgowych, myślałam ze oszaleję.

Po kilku godzinach okazało się że jednak nie jest źle, że mala tak zareagowała na infekcję gardla, ale chcieli poobserwować i szczegółowe badania zrobić, więc leżalysmy aż skończy kurację antybiotykową, jeszcze raz badania i już jest oki, ale przeżycie straszne, nikomu nie życzę, a napatrzyłam się na biedne chore dzieciaczki że szok.
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:04   #5403
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Hej Dziewczyny, nie odzywalam się bo bylam z małą w szpitalu, wczoraj wyszłyśmy, koszmar, jestem tak zmęczona że szok, 2 pierwsze noce na krześle, potem dostałam łóżko oczywiście płatne ale i tak nie było spania, na szczęście juz jest oki i jesteśmy w domku.

Muszę Was doczytać w wolnej chwili, ja schudłam 3 kilo przez ten tydzien, ze zmartwienia, przemęczenia, nerwów.
co się stało córeczce?
na pewno pobyt w szpitalu z dzieckiem jest bardzo wyczerpujący, szczególnie że nie tam zbytnio warunków .
Zdrówka Wam życzę .
Stary 2012-02-16, 13:14   #5404
martikaj
Zakorzenienie

Wyborowa, napisałam post wcześniej co tam u nas było.
Dziękuję, na pewno się przyda, A Twój Wiktorek ne choruje? U mojej to była pierwsza infekcja, jeszcze nigdy na nic nie chorowała.
Stary 2012-02-16, 13:21   #5405
grita88
Raczkowanie

Pierwszy raz byłam z nim w szpitalu jak miał 4,5 m-ca.
Podejrzenie skrętu jądra, otworzyli moszne, chcieli usunąć, ale na szczęście okazało się to "tylko" silnym zapaleniem i zachował oba klejnoty

Drugi raz jak miał 7 m-cy - zapalenia oskrzeli, odwodnienie.

Ale Ty to sie musiałaś strachu najeść!!!
Takie poważne choróbska w grę wchodziły.....
Najważniejsze, że dobrze sie skończyło.

Pozdrawiam i mykam do domku.
Buźka
Stary 2012-02-16, 13:53   #5406
martikaj
Zakorzenienie

Oj najadłam się strachu, a oczekiwanie na wyniki, szok, stres jakich mało.
To Ty też przeszłaś z synkiem, szpital to najgorsze co może być, oby juz wszystko było w porządku.
Stary 2012-02-16, 14:01   #5407
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Proszę o lanie. Miały być zdrowe gofry na śniadanie a był pączek i kawałek. Czuje się jak pączek. Proszę o batsony.
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 14:11   #5408
martikaj
Zakorzenienie

Ola, biorę pasa i leję Teraz 5 okrążeń wokół domu
Stary 2012-02-16, 15:47   #5409
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Ola, biorę pasa i leję Teraz 5 okrążeń wokół domu
Zrobione! I spacer do kwiaciarni, do smyka i po mineralną
Stary 2012-02-16, 15:55   #5410
happenstance
Raczkowanie

Cytat:

najważniejsze, że po wszystkim !

ja dzisiaj nie zjadłam pączka,żadnego. jakoś nie żałuję

byłam tez oddac krew, ale nie mogę. Mam za niski hematokryt, trzeba jeść czerwone mięso i za 2 miesiące wracam
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 19:30   #5411
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Paulinka gorączkowała, myślałam ze od ząbków a w dzien zauważyłam jakieś kropki na ciałku, takie inne niż alergia, więc pojechaliśmy do lekarza. Kropki były coraz większe, wręcz jakby wybroczyny, od razu skierowanie do szpitala, podejrzenie sepsy albo zapalenie opon mózgowych, myślałam ze oszaleję.

Po kilku godzinach okazało się że jednak nie jest źle, że mala tak zareagowała na infekcję gardla, ale chcieli poobserwować i szczegółowe badania zrobić, więc leżalysmy aż skończy kurację antybiotykową, jeszcze raz badania i już jest oki, ale przeżycie straszne, nikomu nie życzę, a napatrzyłam się na biedne chore dzieciaczki że szok.
Biedule

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Proszę o lanie. Miały być zdrowe gofry na śniadanie a był pączek i kawałek. Czuje się jak pączek. Proszę o batsony.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 23:37   #5412
Bottega
Zakorzenienie

Laski, przekroczyłyście ponad 5000 postów - pora na kolejną część wątku
Ja siedzę cicho, ale Was podczytuję od czasu do czasu
Nie mam o czym pisać, ale dietkowo nadal idzie dobrze. Dziś (wczoraj ;p) zaliczyłam ciuchowe zakupy - sweterek i legginsy rozmiar M, jeansy rozmiar W28/L32, więc cm też spadło Ludzie bardzo często zwracają uwagę na różnice "przed" i "po", chwalą, zachwycają się Niektórzy mówią, że pora skończyć odchudzanie, bo zrobiłam się za chuda hehe, ale ja na razie nie mam takiego zamiaru - podobają mi się drobne dziewczyny, na razie taką jeszcze nie jestem, więc trzeba popracować

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:58   #5413
LadyTo0fat
Rozeznanie

Hej dziewczyny. Nadal mam straszny problem z tym wszystkim, ze sobą. Dziś niby wszystko ładnie, a wieczorem znowu... I przez te kompulsje tak szybko tracę to, co osiągnęłam, że żal ściska. A d*pa rośnie, choć w moim przypadku zawsze po obżerkach najbardziej widać w bebzonie, chyba że po prostu ja na to zwracam największą uwagę, możliwe. W każdym razie ogarnia mnie strach na myśl jutrzejszego wejścia na wagę, a z drugiej strony nie chcę sobie mydlić oczu. Tyle że boję się jakiegoś załamania nerwowego na wieść o mojej klęsce, bo co prawda ważyłam się ze dwa dni temu i już wtedy był klops, ale z każdym dniem jest coraz gorzej..

Ale jutro już de-fi-ni-tyw-nie KONIEC. No choolera, nie ma że boli, zbieram moje wszystkie siły samokontrolne, bo to mnie już przeraża, co ja ze sobą robię. A całe dnie spędzane w domu w ramach ferii wcale nie oddziaływują dobrze na moje odżywianie.. Przy czym paradoksalnie nawet nie mam ochoty teraz wychodzić z domu, bo mam poczucie konieczności zrzucenia tego nabytku, no bo jak to tak mam się światu pokazać z brzuchem wieloryba, który jeszcze chwilę temu był w miarę okej.. Ta, a w niedziele urodziny u rodziny i pewnie niejedno pyszne ciasto. Ale ja się muszę trzymać mocno..

Ustaliłam sobie, że jutro mam pewien detoks, bo głównie warzywa (dużoooo) i owoce (1 pomarańcza, 1 kiwi, 1 jabłko albo jakoś tak), a poza nimi:
15g płatków owsianych, 50ml mleka, 5g siemienia lnianego, pasztecik sojowy (20g kotlety sojowe, 50g twaróg chudy), 180g serek wiejski lekki, ze 3 kromki pieczywa chrupkiego, 1 wafel ryżowy, jakiś jogurt naturalny, więcej twarogu czy coś.
Wyjdzie z 5 posiłków, pewnie z 1100kcal, zdecydowanie mało tłuszczy, a dużo białek.
Do tego 1x herbata pokrzywowa i hektolitry wody + fitness.
Polecicie coś, co jeszcze mogłabym zjeść, żeby mnie ładnie oczyściło?

Na następne dni to plany są takie, że nawet słodzika nie tknę ani nic słodszego (i też np. mleka w proszku), a jak będę miała taką naprawdę wielką potrzebę, to we wtorek - w ostatki - sobie coś zjem, ale niewiele i wliczając w bilans. Także na razie 4 dni kompletnie nic. A potem wielki post, to może jako chrześcijanka sobie walnę postanowienie postu słodyczowego na 40dni. Taa. Lepiej nie, bo potem w święta bym się nie ogarniała... 'Boję się' w pewnym sensie tych świąt i w ogóle, tego całego jo-jo, które u mnie już zaczęło startować i to porządnie, choć nie dotarłam przecież do ostatecznego celu i to nie miał być koniec odchudzania...

P.S. Wyborowa Gratuluję zaręczyn
BlueSunshine Taka zwykła gąbka działa na celulit?
Plaguś Nie daj się tym huśtawkom apetytu! Cholernie ciężko z tego wyjść, a przynajmniej mi... Niepokojące zaś są te Twoje dolegliwości, chyba czas się wybrać do lekarza jakiegoś, hm?
Martikaj Współczuję bardzo; najważniejsze, że już jest z Małą wszystko dobrze!
F_olka Ty i czuć się jak pączek? No wiesz! W ogóle to jestem w szoku i pod wrażeniem, nie wiedziałam, że oprócz pisania listów także odwiedzasz Marzycieli! Wow, musiał się Kubuś baaardzo cieszyć, co?
Bottegaaa! Super że się odezwałaś. Chudzino Wrzuć fotę! Gratuluję, że tak pięknie Ci idzie.

Nadal nie wiem, jaką JA mam figurę, mimo że patrzę na te rysunki.

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-02-17 o 00:02
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:23   #5414
grita88
Raczkowanie

Lady trzymam za Ciebie kciuki.
Nie umiem nic poradzić, bo nigdy jeszcze nie byłam w takiej sytuacji...
NIgdy tyle nie schudłam!

Ale skoro i Czwarta_Plaga_Egipska też ma podobnie, może wskazuje to na kryzys, który albo sie przeczeka i przezwycięzy ALBO słynne jo-jo.....

Życzyę Ci tego pierwszego i wszystkieb ędziemy Cię w tym wspierać!

Mój tłusty czwartek odbył sie bez pączka i zamknął w 1100 kcal.

Dziewczyny!
Mam prośbę, szczególnie to tych lasek, które juz dużo schudły.

Czy nie mogłybyście wrzucić jakis fotek przed i po?
Przecież twarz można nawet w głupim programie PAINT zamazać....

Proszę..............
Jaka to by była motywacja!!!!!!!

Proszę..................: prosi:
Stary 2012-02-17, 07:38   #5415
martikaj
Zakorzenienie

Hejka z rana, oj wypoczęłam dzisiaj, malutka po tym szpitalu ślicznie śpi a bałam się ze będzie kicha.

Grita, widziałam wczoraj Twojego Wiktorka, ale słodziak, śliczny chłopczyk, nie mogłam się napatrzeć Wyślę Ci dziś zaproszenie na FB

A jeśli chodzi o fotki to można utworzyć klub i tam wrzucać, wtedy byśmy tylko my mogły oglądać swoje zdjęcia, a motywacja z pewnością spora. Tylko ja nie czaję jeszcze za bardzo jak to wszystko tutaj działa na wizażu, moża któraś dziewczyna lepiej się orientuje?

Lady, każda z nas ma upadki i wzloty, to normalne, najważniejsze żeby się podnieść i walczyć dalej. Dasz radę! Będziemy się wspierać i będzie dobrze
Stary 2012-02-17, 07:53   #5416
grita88
Raczkowanie

Hehe dzięki.
Wszystkie Maluszki są słodkie

A co do utworzenia jakiegoś klubu/blogu, gdzi mogłybyśmy wrzucać swoje fotki, jestem za!
Ale też się na tym nie znam..........

Czyba że utworzymy konto na FB?
NIE wiem..................:co nfused:
Stary 2012-02-17, 09:24   #5417
BlueSunshine
Zakorzenienie

Hej dziewczyny u mnie wczoraj grzecznie póki co mam dobre nastawienie do diety, w końcu chyba odchudzam psychikę z ciałem

martikaj współczuję strasznie.. mam nadzieje że teraz już będzie wszystko ok!!

Lady wiesz no hehe śmiesznie to brzmi, gąbka na cellulit:P ja mam ogólnie duży problem z jędrnością skóry przez moje efekty jo-jo i woda mi się zatrzymuje w organizmie, i ta gąbeczka mi baaaardzo pomaga, tylko to nie jest taka gąbka mięciutka milusia etc-ona jest bardzo szorstka, z dużymi wypustkami ja ja polecam kogo tylko spotkam dosłownie, bo kosztuje niewiele a jest wytrzymała, a naprawdę mi pomaga w nieporyczeniu się do jakiego wyglądu się doprowadziłam, a teraz będzie mi pomagać żeby zmienić to co mi przeszkadza co do kompulsywów, niestety ale też mam takie głupie "fazy" czasami, że nie jestem głodna, a już chyba z przyzwyczajenia, nudów czy czego tam innego jadłam.. nie możesz sobie wciąż odmawiać cukru, bo jeśli Twój organizm go potrzebuje to będzie się go od Ciebie domagać prędzej czy później, i masz właśnie większą szansę że w kompulsy wpadniesz.. nie wiem czy się da tak na sto procent zmienić swoje nawyki żywieniowe, ja nie mam na pewno tak silnej woli-więc będę starała się odróżniać "ja chcę teraz" od "ja tego potrzebuje" i co jakiś czas pozwolę sobie na coś co zaspokoi moją potrzebę na te "niezdrowe" a za to np dam sobie większy wycisk na basenie, ale przynajmniej będę umiała jakoś "ogarniać" tę moją dietę, bo co z tego że ja schudnę, ja schudnę pewnie że tak ale jak tylko schudnę to te wszystkie batoniki etc nagle nie znikną, co jakiś czas będę mieć po prostu na nie ochotę i wiadomo że fajnie by było się powstrzymywać ciągle od tego, ale no ja osobiście nie potrafię, a jeśli moja "dieta" nie będzie mojemu organizmowi odpowiadać to coś czuję że prędzej czy później rzucę ją w diabły przy pierwszym lepszym niepowodzeniu-więc wolę racjonalniej po prostu popatrzeć na to co jem, i jeść nawet to czego mi "niewolno" ale nie jak kiedyś całą paczkę żelków, tylko np kilka.. i trzymam kciuki żeby Ci się udało to wszystko przemyśleć

Teraz jestem po śniadanku i wracam do przepisywania dokumentów.. czuje sie już lepiej więc może nawet dzisiaj spróbuje ściągnąć ten program z shaunem T, bo wygląda bardzo fajnie, mam nadzieje że dam rade tylko który etap na początek? chyba tę move&groove? czy to nie ma różnicy i w każdym uczą od początku jak tańczyć?

dziewczyny czy któraś z was może chodzi na basen? pomijając fakt że mam same stroje dwuczęściowe i pewnie będę idiotycznie wyglądać to mam problem, bo mam długie włosy(tak sporo za biust jak wyprostuję) i mam problem z czepkiem, bo będę chciała chodzić na basen przed zajęciami na uczelni i mam problem bo nie chcę w taką pogodę się znowu przeziębić a włosy zawsze moczę jakoś nie mogę znaleźć dobrego czepka po którym bym nie musiała cyrków z włosami mieć i ich suszyć a jakoś na tej uczelni muszę wyglądać

i jestem za założeniem klubu, ale chyba dziewczyny na tym wątku już taki mają-wczoraj zaczęłam czytać dokładniej wątek szukając jakichś fajnych przepisów dietetycznych i wydaje mi się że coś wspominały o nim. Ale może mi się wydawało, na forum jest jak najbardziej możliwość założenia takiego klubu, z tym że ja to nie mam się póki co czym chwalić bo to dopiero początek mojej walki ale faktycznie zdjęcia zmienionych osób motywują do pracy"że może mi też się tak uda?"

Edytowane przez BlueSunshine
Czas edycji: 2012-02-17 o 09:54
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:38   #5418
f_ola
Zakorzenienie

Ordnung muss sein!

1. Mamy Nasz klub już. Z tym,że zapraszamy ludzi po pewnym czasie gdy już się zadomowią. Pisałyśmy tam trochę prywatnych rzeczy, a osoby tutaj przychodzą i odchodzą. Po jakimś czasie Eldo nasza śle zaproszenia -raz na jakiś czas jak się zbierze

2. Wiem,że macie dzieci i lubicie się chwalić- ale uprzedzę wasze działania- nie wklejać do galerii klubu ich zdjęć. Posiadanymi domownikami chwalimy się w innych wątkach. Dzieci ładne pewnie.Ale to watek o odchudzaniu. Założymy Wam wasz wątek klubowy matczyny i tam możecie sobie wklejać linki do zdjeć, upupiać się,dyskutować o wszystkim co tylko chcecie itd
Przepraszam, ale mnie niesmak bierze gdy czytam o mosznach dzieci, pieluchach itd. bleeeeee

3. Gritto w sieci jest mnóstwo zdjęć i filmików odchudzonych lasek. do dzieła! A na yt są relacje dziewczyn, które schudły i gadają o sobie. Na tvnplayer jest: "Schudnij z Jillian". Proponuje też "Wiem co jem" i "Rewolucje na talerzu". Polecam

4. Przypominam o netykiecie. Jak Cię widzą tak Cię piszą. Edytor tekstu to nie tylko emotki. Jestem już nudna, ale już nie mogę wytrzymać kilkunastu kropek zamiast trzech, kilkunastu literówek w jednym zdaniu i ortografów.

5.Uprzedzam argument o braku czasu i polecam Mozille Forefox-podkreśli Wam błędy. Opera chyba też ma taką funkcję.

6. Lady. W kwietniu Kubę odwiedzę jeszcze raz. Planuje też Maćka M. odwiedzić, ale póki co boję się,że mogłabym go przypadkiem zarazić, a u niego nawet katar jest groźny
Psychika kochana psychika. Oczyszczanie organizmu nic nie da.
Musisz psychicznie odpocząć,zmienić priorytety, słuchać ciała, a nie kalkulatora kalorii, pokochać siebie, szanować swoje ciało.
Daj spokój z ważeniem-tylko pogłębia problemy. Odzwyczajaj się powoli od wagi kuchennej. Waż tylko wątpliwe lub nowe produkty. Słuchaj ciała. Ucz się umiaru. Uda się. Ale na to trzeba czasu. Ja na stan rzeczy pt: Kocham się- pracowałam całe wakacje,a i tak miałam jeden czy dwa większe kryzysy... Wiem,że to możliwe-skoro mi się udało to i Tobie się uda!
A oczyszczanie to powinny być głównie warzywa i owoce

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2012-02-17 o 09:40
Stary 2012-02-17, 10:13   #5419
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja się przyznaje do literówek ale jstem tak uzależniona, ze Aga mi siedzi na kolanie i piszę jedną ręką

Lady musisz teraz opracować nad psychiką

Aaa i dzwoniła moja mam, ze gadała w pracy z babką zajmującą się socjalem i być może załatwi mi dopłate do karnetu na zumbe

Schudłam 4 kg Bez słodyczy 15 dni

Agatka jest już z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 10:41   #5420
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cześć wszystkim, jestem Aga, ważę 76 kg z groszem, zaczynam dziś odchudzanie.

Już mnie znudziło to użalanie się nad zastojami, uleganie pokusom i niedołężne gubienie centymetrów w pasie.

Zaczynam od początku. Z tym samym zapałem, z tym samym przeświadczeniem - nie ma odwrotu. Do dzieła!

Dzisiaj zjem/zjadłam:
I śniadanie: płatki fitness z mlekiem (sypię i leję już na oko, ale to będzie jakieś 30g płatków i 120ml mleka), do tego kubek herbaty malinowej z cytryną i łyżeczką miodu
II śniadanie: butelka (250ml) jednodniowego soku marchewkowego, trzy mikrokanapki (zrobione z grahamki 30g) z szynką z kurcząt, pomidorem i ogórkiem
obiad: ja to nazywam potrawą jednogarnkową - kroję drobno kilka pieczarek, pół papryki i pół cebuli, do tego dorzucam filet w kostkę (150g), kaszę gryczaną (30g), zalewam niewielką ilością bulionu i robi się samo. Na koniec tylko przyprawy.
podwieczorek: surówka z selera, jabłka i gruszki oraz kilku orzechów
kolacja: dwa chlebki żytnie wasa z pastą z makreli

czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:56   #5421
grita88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Ordnung muss sein!

1. Mamy Nasz klub już. Z tym,że zapraszamy ludzi po pewnym czasie gdy już się zadomowią. Pisałyśmy tam trochę prywatnych rzeczy, a osoby tutaj przychodzą i odchodzą. Po jakimś czasie Eldo nasza śle zaproszenia -raz na jakiś czas jak się zbierze

2. Wiem,że macie dzieci i lubicie się chwalić- ale uprzedzę wasze działania- nie wklejać do galerii klubu ich zdjęć. Posiadanymi domownikami chwalimy się w innych wątkach. Dzieci ładne pewnie.Ale to watek o odchudzaniu. Założymy Wam wasz wątek klubowy matczyny i tam możecie sobie wklejać linki do zdjeć, upupiać się,dyskutować o wszystkim co tylko chcecie itd
Przepraszam, ale mnie niesmak bierze gdy czytam o mosznach dzieci, pieluchach itd. bleeeeee

3. Gritto w sieci jest mnóstwo zdjęć i filmików odchudzonych lasek. do dzieła! A na yt są relacje dziewczyn, które schudły i gadają o sobie. Na tvnplayer jest: "Schudnij z Jillian". Proponuje też "Wiem co jem" i "Rewolucje na talerzu". Polecam

4. Przypominam o netykiecie. Jak Cię widzą tak Cię piszą. Edytor tekstu to nie tylko emotki. Jestem już nudna, ale już nie mogę wytrzymać kilkunastu kropek zamiast trzech, kilkunastu literówek w jednym zdaniu i ortografów.

5.Uprzedzam argument o braku czasu i polecam Mozille Forefox-podkreśli Wam błędy. Opera chyba też ma taką funkcję.

6. Lady. W kwietniu Kubę odwiedzę jeszcze raz. Planuje też Maćka M. odwiedzić, ale póki co boję się,że mogłabym go przypadkiem zarazić, a u niego nawet katar jest groźny
Psychika kochana psychika. Oczyszczanie organizmu nic nie da.
Musisz psychicznie odpocząć,zmienić priorytety, słuchać ciała, a nie kalkulatora kalorii, pokochać siebie, szanować swoje ciało.
Daj spokój z ważeniem-tylko pogłębia problemy. Odzwyczajaj się powoli od wagi kuchennej. Waż tylko wątpliwe lub nowe produkty. Słuchaj ciała. Ucz się umiaru. Uda się. Ale na to trzeba czasu. Ja na stan rzeczy pt: Kocham się- pracowałam całe wakacje,a i tak miałam jeden czy dwa większe kryzysy... Wiem,że to możliwe-skoro mi się udało to i Tobie się uda!
A oczyszczanie to powinny być głównie warzywa i owoce
f_ola
"Ordnung muss sein", also es kam Zeit, Änderungen durchzuführen.

Myślałam, że to forum to fajne miejsce dla mnie, zresztą są tu super dziewczyny, niestety poza Tobą. Myślisz, że pozjadałaś wszystkie rozumy, lecz nie jedna Twoja wypowiedź mówi zupełnie co innego.

O życiu wiesz tylko tyle, czego nauczą Cie na PRAWIE, dlatego jak piszesz: bierze Cię niesmak jak czytasz o pieluchach. Zycie nie składa się tylko z odchudzania a my - mamuśki nie mogłybyśmy robić nic innego, jak tylko chcąc poruszyć inny temat niż "co dziś zjadłam" zakładać coraz to nowe wątki.... Bo tu o tym nie wolno. Śmieszne to.

Jesteś niedojrzała i tyle. Dorosła osoba nie ma problemu z przystosowaniem się.

Naprawdę szkoda................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........ ojej przepraszam f_ola - za dużo kropeczek???????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ???????????
Za dużo znaków zapytania??? Przeżyjesz to jakoś??????

Edytowane przez grita88
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:59
Stary 2012-02-17, 11:10   #5422
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez grita88 Pokaż wiadomość
szkoda................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........ ojej przepraszam f_ola - za dużo kropeczek???????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ???????????
Za dużo znaków zapytania??? Przeżyjesz to jakoś??????
rozumiem złość, ale też proszę- bądźmy dojrzałe i zachowujmy się jak dorośli ludzie. to namnożenie znaków interpunkcyjnych niczego nie daje, a jest po prostu mało dojrzałe. problemy i konflikty rozwiązujemy w inny sposów. proszę o to, bo nie chce żeby na naszym wątku zapanowała jakaś nieprzyjemna atmosfera.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:11   #5423
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Grita, spokojnie, kalm dałn. Trzymajmy nerwy na wodzy. Tak się po prostu czasem dzieje, że niektórzy mylą szczerość/bezpośredniość z chamstwem. Hołpf'li, z tego się wyrasta.

Rób swoje.

Ała, ała - już mnie boli, już mi w pięty idzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 11:15   #5424
grita88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
rozumiem złość, ale też proszę- bądźmy dojrzałe i zachowujmy się jak dorośli ludzie. to namnożenie znaków interpunkcyjnych niczego nie daje, a jest po prostu mało dojrzałe. problemy i konflikty rozwiązujemy w inny sposów. proszę o to, bo nie chce żeby na naszym wątku zapanowała jakaś nieprzyjemna atmosfera.
Za to zdecydowanie bardziej dojrzałe są "ortografy" - również w Twojej wypowiedzi: "rozwiązujemy w inny sposów". (PS jaki to może być sposób?) Może najpierw panie administratorki spojrzą na siebie a potem na innych? Emotinki i kropki służą wyrażeniu emocji. Pisząc, trudniej jest je wyrazić, niż w rozmowie, i po to one są, żeby je używać.

Nie martw się Eldo o atmosferę, bo to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku.

Powodzenia dziewczyny!
BYŁO mi bardzo miło.

Edytowane przez grita88
Czas edycji: 2012-02-17 o 11:24
Stary 2012-02-17, 11:20   #5425
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:

Powidzenia dziewczyny!
BYŁO mi bardzo miło.
Uprzejmie proszę się zatrzymać.
Szanowna Pani nigdzie się nie wybiera

Stary 2012-02-17, 11:24   #5426
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Za to zdecydowanie bardziej dojrzałe są "ortografy" - również w Twojej wypowiedzi: "rozwiązujemy w inny sposów". (PS jaki to może być sposób?) Może najpierw panie administratorki spojrzą na siebie a potem na innych? Emotinki i kropki służą wyrażeniu emocji. Pisząc, trudniej jest je wyrazić, niż w rozmowie, i po to one są, żeby je używać.

Powidzenia dziewczyny!
BYŁO mi bardzo miło.
to nie ortograf, tlyko zwykław literówka, która kazdemu się zdarza co jakiś czas. poza tym nie ma ona akurat wpływu na sens mojej wypowiedzi, bo zrozumiałaś że chodzi o sposób. a dodatkowo- nie wynikają one z mojej fanaberii (' a anpisze z błedem') tylko z rozmachu, pośpiechy, drobnej pomyłki na kalwiaturze. no i nie robię ich w każdym wyrazie.

nie ma co wyrzucać sobie nazwzajem, bo to do niczego nie prowadzi. wróć, prowadzi- do zepsucia atmosfery. unoszenie się i zabieranie zabawet to też zadne rozwiązanie.

owszem, mamy emotikonki i znaki interpunkcyjne, ale entykieta mówi jasno, nawet regulamin forum o tym mówi- NIE NADUŻYWAMY ICH.

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2012-02-17 o 11:26
Stary 2012-02-17, 11:36   #5427
BlueSunshine
Zakorzenienie

Przepraszam ale muszę się wtrącić.

dziewczynom które poprawiają i upominają tutaj kogokolwiek za ortografy chciałabym przypomnić że na forum Wizażu jest to tępione, i uważane za nieuprzejme.

dziewczyny, ten wątek ma chyba jeden cel. Walka z kg! a nie wzajemne strofowanie się bo coś komuś w jego wypowiedzi nie pasuje.. proszę przeżucie tę agresję na ćwiczenia i na faktyczną walkę z kg a nie upominanie się nawzajem bo to nie ma kompletnie sensu. Proszę nie róbcie tu niemiłej atmosfery.. czytając ten wątek miałam wrażenie że w końcu trafiłam na ludzi którzy faktycznie mogą mi pomóc w ciężkich chwilach kiedy już sama się będę zastanawiała czy te odchudzanie ma sens.. nie odchodźcie proszę was

Edytowane przez BlueSunshine
Czas edycji: 2012-02-17 o 11:43
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 11:40   #5428
Eldo_rado
amor vincit omnia

BlueSunshine bardzo dobrze mówi to bardzo fajny wątek, można porozmawiac o wszystkim... mimo że głównie skupiamy się na walce z kg, które są naszą zmorą, to jak ktoś ma problem- pomagamy mu go rozwiązać...

ja nie upomniałam nikogo za literówki, tlyko poprosiłam o nie nadużywanie znakoów interpunkcyjnych, gdy ejst to totalnie nieuzasadnione
Stary 2012-02-17, 11:50   #5429
LadyTo0fat
Rozeznanie

Hej, jestem Lady i ważę jakieś 71kg.
Też zaczynam odchudzanie od nowa, jak Plaga! O tym samym ostatnio pomyślałam właśnie.
Nie mogę się oglądać, na to co było, bo sobie myślę "a, i tak jestem chudsza niż byłam, więc tragedii nie ma".
Bez ściemy, JEST TRAGEDIA!

Co do wrzucania zdjęć dzieciaczków do klubu - tu bym się nawet zgodziła z f_olą, że może niekoniecznie (ale raz na jakiś czas czemu nie ewentualnie, na pewno byście chciały się pochwalić maluchami, a jak sama F_ola wspomniała w klubie piszemy też o naszym życiu, o prywatnych sprawach), ale niekoniecznie podzielam zdanie f_oli co do wspominania o maluszkach tutaj na forum. Ileż to razy toczyły się wątki o TŻtach, pracy, szkole itd tutaj u nas na forum? Każdy czasem wspomina o swoim własnym życiu, które przecież nie opiera się tylko na odchudzaniu. Zresztą gdyby wątek zamienił się w taki czysto-dietowy, to pewnie nie tylko ja miałabym w głowie tryb skupiania się tak cholernie mocno na jedzeniu, kaloriach, kilogramach, grzeszkach itd itp, co jak widać wcale dobrze nie skutkuje.

Taa, ja mam Operę. Podkreśla mi praktycznie wszyściutkie wyrazy, choć sprawdzałam i zarówno ta przeglądarka, jak i cały system ustawiony jest na j. polski. Ale najwidoczniej Opera tego nie akceptuje i woli, gdy piszę po angielsku.

Nie spinajcie się Dziewczyny! Nie warto przecież. Jesteśmy tutaj, żeby się wspierać, bo razem raźniej. Każdy może wyrazić swoje zdanie, ale szanujmy się!

F_ola Może faktycznie zastanowię się nad zaprzestaniem ważenia na jakiś czas...

BlueSunshine - Ja też czasami pozwalałam sobie na to, na co miałam ochotę, tyle że o dziwo zwykle słodycze rozczarowały mnie smakiem (spodziewałam się, że będą mi bardziej smakować te moje ulubione smakołyki, a tu żadna specjalność), no ale nie rezygnowałam z nich całkowicie itd, a jednak teraz występują kompulsy. Dokładnie, nie można czegoś sobie odmawiać na zawsze, bo wtedy bardzo łatwo się złamać i się rzucić na żarcie. Tyle że mój problem to też to, że te kompulsy to nie tylko słodycze, otwieram tak szeroko gębę: i wsuwam wszystko co wlezie. Nikomu nie życzę takich kryzysów...
I dzięki za polecenie tej gąbki

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-02-17 o 11:54
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:57   #5430
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja nie chciałam nic pisać, zeby nie było. Ale tym tekstem o dzieciach to mi się troche przykro zrobiło. Ja myślałam, ze to wątek dietowo plotkowy. Zadna z dziewczyn nie pisze non stop o maluszkach. Zresztą jakby miał być czysto detowy, to nie wolno pisać o tym jak ciężko jest na prawie, studiach o spotkaniach ze znajomymi, kłótniach z Tztami itp.

Witam nowe odchudzaczki

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości