|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Hej!
Ja tylko na chwilkę, czytzm , czytam i jakoś się wbić nie umiem i nie dam rady na razie nadrobić![]() Dziękuję bardzo za pocieszenie dziewczynki, kochane jesteście Monia dziękuję za kwiatuszka A ma TVN lecą Rozmowy w Toku a temat: " Nie urodzę bez tipsów i makijażu" Zaglądnę na pewno wieczorkiem
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
i jaki on przystonyyy
|
||
|
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szymon ma początku kataru
A ja sobie chyba te paluchy połamałam - boli coraz bardziej Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4624 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Bo to było tak: umówiłam się z mężem, że w pt po jego pracy pójdziemy " na miasto". Więc się wystroiłam, mocny makijaż, smoky eyes, wytapirowany włos, czarna tunika itd Na 16 miałam iść na ktg, ale tylko takie kontrolne, bo to był 37 tydz. Zaraz po wizycie u gina w szpitalu mieliśmy wyjść. Wiedziałam, że będzie cc z powodu ułożenia dziecka, mieliśmy na tej wizycie ustalić termin.No i po 5 min od rozpoczęciu wizyty gin krzyczy: "Rozwarcie na 5 cm, a pani nic nie mówi! Robimy cc natychmiast!" I tak jak stałam, w pełnym make-upie, bo nie było kiedy zmyć (jedynie koszulę nocną zdążyłam przebrać) zawieźli mnie na salę operacyjną
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety tak
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Nieźle |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takich małych paluszków w nodze to chyba nie gipsują
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorowo!nadrobiłam ale wybaczcie, że nei zacytuję, natworzyłyscie postów nieźle
...mam chwilkę bo dziecię leży kolo mnie i wysyla mi sygnały i za chwilę idziemy sie kapać.Póki pamiętam:Kaileight - Michasia pije paskudny Nutramigen od października chyba i na początku był problem, bo jej nie smakował, ale teraz już jest ok. Choć ma czasem dni, że nie wypija całej porcji. A ja ciemieniuchę zwalczam parafiną - smaruję małej główkę godzinę przed kąpielą, nakładam czapkę i po kąpieli wyczesuję włosy. Ancia - ja kupiłam chrupki z Hippa, są one bezglutenowe, ale można też dawać takie zwykłe chrupki. Acelinka - i jak ci sie jeździło po naszym mieście dziś? ja zaliczyłam przedzieranie sie przez sniegi i najgorzej na osiedlu...ale wózek dał radę a podgłowek młoda ma lekko podniesiony cały czas.Aaa..Ancia i Acelinka Natka Michasi cały czas furczy w nosie, i albo jej schodzi abo nie. teraz też jej furczy ale jak czyszczę Katarkiem to nic nie leci ![]() Coś miałam jeszcze..ale zapomniałam...no nic może sie przypomni jak wykąpię małą..
|
|
|
|
#4630 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ...ciekawe jaka bede miec suknie w rzeczywistosci... ![]() Cytat:
Cytat:
ile okien..?? niezle... ![]() dziwne ze jeszcze u was chodza pielegniarki..... Cytat:
U mojej jak sie tylko zaczela pojawiac ciemieniucha to zaczelam smarowac oliwka i nakladac czapeczke ale zrobila sie wieksza i brzydsza.... pomogla ta masc robiona z apteki.... Cytat:
![]() Cytat:
Co do kubeczka to nawet jesli jej trzymam to i tak pije.... oczywiscie wylewa jej sie tez troche ale nauke ladnie idzie. Szymek na pewno sie nauczy i chyba lepiej mu pic z kubeczka niz z butli nie?? Cytat:
i taka wysoka jest....pewnie sliczna z niej dziewczyna... |
|||||||
|
|
|
#4631 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale u mnie podobna historia - tylko, ze ja trafiłam nagle z krwotokiem do szpitala ok 21:30, makijaż było robiony ok 11ej rano, został do 13ej dnia następnego więc taka całodzienna byłam małż mówił, ze śliczna byłam i oka a'la panda nie było.Cytat:
a tak w ogóle ... Wkurzyłam się Dziewczynki karmiące bebilonem pepti - jak jest u was? placicie 30% ceny, macie to zaśw od alergologa? ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-02-16 o 19:44 |
|||||||
|
|
|
#4632 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tez jemy te chrupki Cytat:
moja dzisiaj smigala... ale miala radoche... bo slisko i latwiej sie przemieszcza... ale fakt zimno od nich Acelinko i Indygo jakie kupilyscie majtusie na basen??.... bo nie wiem na co sie zdecydowac..... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mozesz dac zwykla manne ...dospy do przecieru warzywnego lub mleka... ja czytalam zeby nie dawac do owockow.... ale czemu to nie wiem... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Indygo ja jeszcze przed.... i zastanawiam sie jak to bedzie.... caly ten slub , wesel...suknia...i takie tam..... ![]() edit ...Ty piszesz zwiewaj??? Kochana .... marzy mi sie slub nie powiem .....ale jak pomysle ile trzeba kasy wydac to chce mi sie A Ty zalujesz??
Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-02-16 o 19:38 |
||||||
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat małż kupował - babydream z rossmana i było super... taaaaaaaa i Olivka obrączki niosąca
|
|
#4634 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o rany szybko... i nawet nie czulas ze masz rozwarcie ( tzn ja nawet nie wiem czy to sie wyczuwa ) ....![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
a myslalam zeby kwiatki nam sypala ..... ![]() wybieram sie na basen w niedziele .... jak sie Agatka zachowywala po basenie.... spala czy zrobila sie bardziej aktywna.... ? |
|||
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, nie żałuję
|
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj niedobry ten mój Szymek
nauczył się wreszcie zasypiać w łóżeczku, co prawda jeszcze płacze i muszę go conajmniej raz wyjąć ale za to nie usypia na rękachPaluchy chyba jednak całe zrobiłam okład z altacetu i jest lepiej, co prawda jeden sinieje ale chyba nie będzie źle.Cytat:
![]() Cytat:
Ponoć jak dziecko ma pół roku to już nie warto uczyć pić z butli a właśnie z kubeczka niekapka albo normalnego![]() Cytat:
kusisz tym kubkiem
|
|||
|
|
|
#4637 | |||||
|
Zadomowienie
|
Możliwe że nie opowiadałam
![]() Cytat:
![]() My z ciemieniuchą walczymy oliwką, też nakładam czapeczkę i później wyczesuję. Ale w związku z azs cały czas nawraca Cytat:
daj znać jak nogaCytat:
Cytat:
![]() Odnośnie Bebilonu Pepti- Mamy zaświadczenie uprawniające do zniżki od alergologa. Byliśmy na wizycie w poradni dermatologiczno-alergologicznej i po próbie leczenia wypisała nam taki papier. Ale niestety później okazało się, że i tak musimy zmienić na Nutramigen, który jest pełnopłatny ![]() Współczuję przejść z lekarzami Cytat:
![]() ![]() A akcję porodową miałam pierwsza klasa
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2012-02-16 o 21:02 Powód: net wyciął mi cytaty:/ |
|||||
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
No wreszcie trochę spokoju... Adanio śpi
Jakoś ostatnio zasypia mi zaraz po kąpieli i przy cycku, ale żeby nie było tak cudownie to nie chce spać w łóżeczku , a ja jakoś nie mam silnej woli go po tysiąc razy odkładać i śpi w naszym , pewnie będę tego żałować, ale jakoś mi tak wygodnie teraz![]() Natka gratki za samodzielne zasypianie Szymka i to jeszcze w łóżeczku własnym , u nas tak jak pisałam nie ma o tym mowy![]() I współczuję bolących paluszków Monia trzymam za słowo ![]() Indygo Twoja Agacia jaka ślicznotka i jaka zadowolona z kąpieli. Szkoda, że u mnie w tej dziurze nie ma basenu przystosowanego dla takich maluszków i też wanny nie mamy tylko prysznic i ostatnio się zastanawiałam jak to będzie z kąpielą jak Adaś wyrośnie z wanienki Oho, chyba za bardzo pochwaliłam Adasia i coś zaczyna kwękać przez sen, ale chyba fałszywy alarm ![]() Kaileight to rzeczywiście miałaś poród ekspres Oj jednak się obudził, już się nacieszyłam spokojem
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kubek niekapek jest fajnym gryzaczkiem Już nie mam pomysłu na to jak go oswoić z butlą i najlepiej jednocześnie oduczyć pobudek w nocy
|
||
|
|
|
#4640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
naprawdę podziwiam nasze dzieciaczki, że nie przeszkadza im ten "zapach"![]() Młoda już śpi, a ja za chwilę też mykam. Jutro mnie czeka opieka nad dwojką maluchów - moja + bratanek (ma 12 miesięcy). trzymajcie kciuki, żebym nie osiwiała ![]() Mamy ze śląska - czy Wasze maluszki też taki kichają, jak jest przekroczone stężenie pyłów? Miśka to co chwilę kichała, a dziś aż się dziwiłam, że cisza w tym temacie..i powiązałam to ze smogiem.... No to mykam....słodkich i kolorowych
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-16 o 22:18 |
||
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także dopiero wtedy zobaczymy jak to będzie u nas - oby dali zaświadczenie bo też słyszałam że u takich malutkich dzieciaczków testy z krwi są mało wiarygodne
|
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko ze kubek nie kapek jest na tej samej zasadzie co butla bo i tak maluch musi ciagnac/ssac i czesto jest tak ze wiecej sie tym kubkiem bawi niz pije z niego a wiadomo ze potem moze byc prochnica... Oj kusze W zalaczniku Olivka z kubkiem.... chyba juz raz wstawialam .... Cytat:
nie wiem co to za skladniki....
|
||
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
hello
my znów cały dzień poza domem.. byłam z Sarą u koleżanek.. nie nadrobię..no nie ma szans... więc tylko podziękuję za gratki za ząbka i słowa miłe Cytat:
chętnych było sporo osób..ale niestety kilka traktowało tą pracę tylko rzeczowo i finansowo.. i pierwsze pytania to były:ile godzin,za ile,na ile... takie osoby odpadały... ja rozumiem,że nikt charytatywnie mi dziecka pilnować nie będzie..ale troszkę wyczucia i zainteresowania dzieciem w tych pierwszych pytaniach było mile widziane ![]() koniec końców wybraliśmy tą,co wybraliśmy.. ze względu na to,że jest to osoba młoda..ale z doświadczeniem-ma córcię 5letnią. bardzo sympatyczna i ciepła osoba. pozatym w rozmowach już pierwszych telefonicznych..rozmawiał a i pytała o dziecko a nie o finanse i godziny. na spotkanie przyjechała na czas -co do minuty . umyła ręce,poprosiła czy może wziąść Sarę na ręce.. bawiła ją i nosiła ,ale jak młoda zrobiła podkuwkę...to sami mi ją oddała-nie uspokajała na siłę. przyjechała z córeczką swoją(prosiłam o to) i baardzo dobre wrażenie zrobiło na mnie jej dziecko. a wiadomo..takiej 5 latki nie da się "ustawić" widać,że radosna i fajnie wychowana dziewczynka. kurcze..sama nie wiem co jeszcze... dużo innych takich "drobiazgów" które ciężko spamiętać..a które się obserwuje narazie umowiłam się na miesiąc próbny z nią. tż będzie miał nocki..więc będzie spał a Ona z Sarą będzie..więc będzie kontrol a dalej zobaczymy..ale mam nadzieje,że będzie ok
|
|
#4644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czyżbym była dziś pierwsza
Olga wstała o 6.30 i własnie się odmeldowała na drzemkę ![]() Została wczoraj na 2 godz u teściów a my wyskoczyliśmy na zakupy. Nawet nie płakała ale jak mnei zobaczyła jak wróciliśmy to pierwszy raz wyciągnęła rączki, zaczęła się chichrać, wołać swoje he he he, tuliła się. Moja kochana córunia ![]() Cytat:
Olga też taka niedobra ostatnio, wręcz nie chce na rękach usnąć. Mysle ze jakby sobie umiała sama smoka zapodać to jeszcze lepiej by usypiałaCytat:
panda, hehehe ![]() Cytat:
![]() daj znać jak było Cytat:
słodziara mała Cytat:
cieszę się, ze wybór dokonany a niania z opisu wygląda na fajną
|
|||||
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wiejsko.
jakoś dale humor średni. Nie mam veny na pogaduchy ![]() Natka- jak palce i zdrówko wasze? Mam nadzieje,ze jednak katar się nie przypałętał. Jakby co to my dalej chorzy. |
|
|
|
#4646 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedne paluchy Cytat:
![]() z tego co pamietam natka też fanka kawy ![]() Cytat:
a jak gardełko? u nas po dwóch dniach suchy kaszel przeszedel, ale po kolejnych 3 pojawił się mokry i katar straszliwy w ogóle byłam w tą środe w aptece i chciałam coś na mokry kaszel to mi powiedziała że nic mi sama nie może dać :/ to do cholewci po co są te leki bez recepty wczoraj wyczytałam o flegaminie i kupiłam syropek. Zaraz po podaniu przeokropnie kaszle ale pół godzinki mija i ma Skarbek spokój na pół dnia z kasłaniem.Cytat:
![]() ja make up zmywałam na porodówce pomiędzy skurczami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też musiałabym włączyć samocdzielne zasypia bo mi się dziecie troche rozpusćiło ![]() pewnie stłuczone ![]() a co masz? U nas tradycyjnie woda morska i nasivin soft, ale gluty leeecą i lecą ![]() i z basenu znów nici .. a najlepiej tż - stwierdził że oczywiście to że teraz przelatują nam zajęcia to moja wina bo zapisałam natalke na basen w zimie(nosz kurde na wiosen to raczej nie będzie mógł z nami chodzić przez prace Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-02-17 o 09:11 |
|||||||||
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rany Archi ale was trzyma długo...a nie kaszle Piotrulek? |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak musze tu zjeżdżać co jakis czas (gdy TŻ ma wyjazdy i i nawet gdy ona ma wyjazdy) bo psa wypuszczę bez problemu na podwórko, jak bylo cieplej to sama mogłam wyjsc na spacer z malym. A w miescie to juz niestety. Nie da rady tak. Troche kaszle i kicha, ale rzadko. |
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i muszę się pochwalić weną twórczą, która mnie nawiedziła o 2 w nocy podczas karmienia mojej niuniulki
![]() Luty już za nami mamusie jesienne dzielnie walczą z pierwszymi ząbkami Spacerówki powoli wyciągamy oto my jesienne mamy ![]() |
|
|
|
#4650 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień doberek
my dziś wyspane, młoda wprawdzie przy butli o 3:20 chciała dyskusje prowadzić ale moje milczenie ją uspokoiło Aguś, zapomniałam wczoraj odpisać ci o ty BLW. ja nie zgłębiałam, ogólnie wiem co to. jak masz jakieś fajne linki to podaj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale może jeszcze nie nadszedł Szymcia czas?Cytat:
oby się sprawdziłano, no tak męża w łóżku zostawisz Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

i nie dam rady na razie nadrobić

a gdzies czytałam, ze dziewczyny robią sobie kawe np z bebilonem pepti
kopnęłam we framugę drzwi, palce teoretycznie całe ale boli jak chol...ibka

cała radość z kawy odpada 

to wredne w smaku jest, mi śmierdzi rybą ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)