Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 10:12   #541
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
aha, czyli tak jak myślalam. Siostra jest z reguły bardzo skąpa, więc może dlatego uznała, że to za drogo.
to zależy od miasta i od renomy salonu
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to wypisuję najpierw osobę którą zapraszam a dopiero potem tą partnerkę bądź partnera, no chyba że parą jest np koleżanka z kolegą to wtedy najpierw ją potem jego
a ja wpisywałam pierwszą zawsze kobietę no chyba że było z os. tow. to wiadomo że najpierw imię i nazwisko z os. tow.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:18   #542
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Zapisałam się na paznokcie
Gratki! Gdzie, na jakie, na kiedy i za ile? Gdzieś w Lublinie?
Stary 2012-02-17, 10:18   #543
Brydzia_
Zakorzenienie

a teraz zapisywać się do mnie na buty

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:19   #544
omosia
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny
U mnie to jest tak, że znajomi jak dowiadują się ile jesteśmy dokładnie ze sobą (8lat w dniu ślubu) to pytają czy cały czas się kochamy czy to oby nie przyzwyczajenie, ale mnie to wtedy WKURZAAAA....
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:21   #545
paulinak18
Raczkowanie

Przepraszam za podwójnego posta ale internet w pracy mi świruje!

Edytowane przez paulinak18
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:56 Powód: pomyłka
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:23   #546
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Mamy ślub tego samego dnia,a my nie mamy rozdanego jeszcze żadnego zaproszenia..
spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu nie wiem, czy Kicia i Paulinka, już zaczęły, ale u nas wynika to z coraz mniejszych możliwości, bo w miarę zbliżania się ślubu będziemy mieć coraz więcej na głowie - kolejny semestr na studiach, remont się rozkręca, a w pracy brak taryfy ulgowej, ja mam właśnie ostatni wolny weekend, potem 5 pod rząd siedzę na studiach od piątku do niedzieli, a zaproszenia rozdajemy najbliższym, reszta będzie najprawdopodobniej pod koniec marca, albo i później....
Stary 2012-02-17, 10:29   #547
megan713
Wtajemniczenie

Anusia-Girl
Ja moge ci poradzic żebys spróbowała dostac się gdzieś na zastępstwo podczas urlopu macierzyńskiego - to najlepszy sposób na zdobycie doświadczenia a z doswiadczenia wiem, że jak sie ktoś sprawdzi, to firma jest w stanie zagospodarować dla niego jakiś etat po powrocie os. zastępowanej jak ja szukałam pracy, to najpier omijałam szerokim łukiem takie oferty, a potem piałam z zachwytu!

Cytat:
witam witam wczoraj moje zdrowe żywienie poszło w pizguły zjadłam pizzę i czułam się źle.. bardzo źle.. leżałam na podłodzeni nawalona jedzeniem jak bąk
Łączę się w bólu... jako że jestem skłócona z TŻ od poniedziałku <chwilowo jesteśmy w separacji narzeczeńskiej ) dorwałam wzoraj choco spoon i moj Dukan poszedł się ***** ekhm przejść...

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
jak z wełny to bardzo dobrze mój TŻ ma smoking ślubny 100% wełny (o ten: http://sklep.vistula.pl/product-pol-...-Vistula.html)
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
mój TŻ ma taki sam garnitur może mamy tego samego TŻ ?
Mmmmm to no by musiał być niezły gagatek - bo mój (a może WASZ jeśli ten sam ) tez ma identyczny smoking!

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hejka

dziś piąteczek a ja padam od rana na ryj nie mam na nic siły
Kindzia - cos Ty w nocy wyprawiała??

Co do muszek i pasów smokingowych - ważne info!

W Intermodzie chylącej się ku upadłości syndyk wyznaczył część kolekcji podlegającej wyprzedaniu!
Tym sposobem za pas smokingowy, muszkę i butonierkę zapłaciliśmy 29 PLN (a na pudełeczku byla cene jeszcze 129 PLn bo z jedwabiem jest).

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:34   #548
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Gratki! Gdzie, na jakie, na kiedy i za ile? Gdzieś w Lublinie?
W lublinie studio fantazja (wklejałam wam fotki paznokci z tego salonu) zapłacę pewnie ok 130zł a zapisałam się na 12 lipca bo doradziła mi żeby w czwartek. a jakie? Wstępnie żele -french plus zdobienie (planuje jeśli finanse pozwolą wcześniej jeszcze zrobić próbne ale to się zobaczy )
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:44   #549
justyna_g4
Zakorzenienie

Wiem, że temat zaproszeń sie już tyle razy przewijał, ale nie mogę się zdecydować. Zostały już 2. Zamawiała, któraś od tych sprzedawców??

http://moda.allegro.pl/show_item.php...cf77d00be2ff62

http://moda.allegro.pl/wyjatkowe-zap...123200507.html

Które ładniejsze??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:47   #550
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiem, że temat zaproszeń sie już tyle razy przewijał, ale nie mogę się zdecydować. Zostały już 2. Zamawiała, któraś od tych sprzedawców??

Które ładniejsze??
zamawiałam drugie jako próbki i mnie osobiście się nie spodobały jak dla mnie są za małe...
i w dodatku podrożały chyba o 30gr ja zamawiałam je po 1,10 chyba

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:49   #551
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a teraz zapisywać się do mnie na buty

Brydziu a na jakieś obcasiory planujesz zamówienie ?
Stary 2012-02-17, 10:54   #552
sloneczko740
Rozeznanie

Witam dziewczynki nadrobiłam was ale siedze tu juz od 9 ....
nie wiem czy pamiętacie jak wam pisałam że miałam zabieg na stopę że mi wycinali taką narośl to już powoli mi się goi ale teraz zobaczyłam że w całości mi nie wycieli tego ehm.... i znowu będę się bawiła z tym miesiąc jeżeli znowu mi to wytno ... ale lipa... w poniedziałek jade po wyniki co to wogóle jest... myślałam że już będe miała z głowy tą noge a tu na to wychodzi że nie... doła mam przez to

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
A teraz kolejne super pytanie nieślubne: co myślicie o takich butach? Będą pasować do tuniki (linki poniżej)

http://allegro.pl/wiosenne-botki-szp...html?source=oo

a tu tunika: http://allegro.pl/038-tunika-dwukolo...109924465.html
jak dla mnie fajny zestaw a butki rewelacja też takie chce
Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Cześć kochane..
Nie nadrabiam nawet bo dopadła mnie depresja
Chciałam się tylko pożalić, że minęły 3 tygodnie od kąd mnie zwolnili i wysyłam cv i wiecie? Nikt się nie odezwał oprócz jednej rozmowy na początku, z której i tak nic nie wyszło...
Ja nie rozumiem czemu nikt mnie nawet na rozmowę nie zaprasza jak ja mam planować ślub i robić zakupy jak nie wiem czy będę miała za co robić wesele
W poniedziałek idę ostatni raz do pracy się pożegnać
Przepraszam, nie mam gdzie ani komu innemu się pożalić..
pamietaj że nie jesteś sama.. ja od maja szukam pracy i dupa ehm... u mnie w Ostrołęce wogóle pracy nie ma jest taka nędza że szok... a jak juz biorą kogoś na staż to pół roku i dowidzenia i następni i tak ciągle .. albo u mnie teraz poszukują tylko osób z grupą o niepełnosprawności masakra ehm.. ale wciąz jestem dobrej myśli
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
witam, również w kolejnej części
taki mały off top: czy Wasi Panowie bedą mieć kamizelki, krawaty,czy może muszka??
mój TŻ będzie miał kamizelkę ślubną i krawatkę
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Bardzo proszę naszą magdzię o dodanie mojej sukni do zestawienia
(pw jej podeslę of korss )
śliczna
Cytat:
W lublinie studio fantazja (wklejałam wam fotki paznokci z tego salonu) zapłacę pewnie ok 130zł a zapisałam się na 12 lipca bo doradziła mi żeby w czwartek. a jakie? Wstępnie żele -french plus zdobienie (planuje jeśli finanse pozwolą wcześniej jeszcze zrobić próbne ale to się zobaczy )
ja to paznokietki będę robiła u znajomej i zapłace 50zł :P zawsze u niej robiłam i byłam zadowolona więc nie będe przepłacała żeby w salonie zrobili mi za 130- 150 zł paznokcie szkoda mi kasy ... oczywiście będę robiła żelowe paznokietki french z jakimis cyrkonniami pewnie
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:57   #553
jagata
Wtajemniczenie

hej, hej
Padam na twarz! Dziś szykuje się intensywny dzień w pracy i muszę dziś koniecznie skończyć projekt bo w weekend wyjeżdżamy i nie będzie nawet kiedy usiąść i popracować.
Z miłych spraw, to wczoraj rozdaliśmy zaproszenia znajomym. Nie wszystkim, ale resztę rozdamy w przyszłym tygodniu
Nie powiem, ale reakcja znajomych mnie ucieszyła. Jako jedyni od razu powiedzieli, że potwierdzają, ze będą i nawet zjadą dzień wcześniej. Inni znajomi powiedzieli, że mają w planach pojechać na Mazury, ale na ślub zjadą do nas

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Adoosieńko mój chciałść w kapeluszu

A dziś mi zmiażdżył system, postanowił że będzie grał na giełdzie.. Ja zwariuje z tym człowiekiem...
też o tym myślę, ale zabiorę się za to już po ślubie bo teraz po prostu czasu brak....
Stary 2012-02-17, 11:03   #554
a u d r e y
Wtajemniczenie

zapisałam się na pierwsze buty. jestem podjarana na masa
Stary 2012-02-17, 11:04   #555
niut0
Zakorzenienie

Ja nie umiem się zmusić do jednego - wyboru makijażystki.
Mam złe wspomnienia po tym jak mnie pomalowała na ślub w sierpniu, więc musiałabym parę osób sprawdzić zanim sie na jakąś zdecyduję- na to mi znowu szkoda kasy i tak sobie tkwię w tym i nic nie robię
Stary 2012-02-17, 11:04   #556
omosia
Raczkowanie

Cytat:

Które ładniejsze??
Zdecydowanie zaproszenie nr 2
Stary 2012-02-17, 11:06   #557
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
: śliczna

ja to paznokietki będę robiła u znajomej i zapłace 50zł :P zawsze u niej robiłam i byłam zadowolona więc nie będe przepłacała żeby w salonie zrobili mi za 130- 150 zł paznokcie szkoda mi kasy ... oczywiście będę robiła żelowe paznokietki french z jakimis cyrkonniami pewnie
Ja jak już pisałam na moja studniówke robiłam u dziewczyny prywatnie 100zł zapłaciłam i wróciłam z płaczem. Dodatkowo jakiś czas później dowiedziałam się że ona jest samoukiem bez żadnego szkolenia (teraz takie rzeczy sprawdzam) zrazilam się tym i wolę iść do salonu a u nas za 50zł to robią tylko początkujące ja wolę kogoś z doświadczeniem

Stary 2012-02-17, 11:10   #558
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dzień dobry śniegowo - wróciłam od lekarza babci i musiałam sobie psychicznie odpocząć, więc włączyłam Was
Ale powiem Wam, że są jeszcze normalni lekarze, którzy chcą pomóc i może uda się z babcią jakoś wyjść choć trochę na prostą - tak, ona jest tą osobą, o której wspomniałam na poczcie; dla niewtajemniczonych: chorą psychicznie.

Cytat:
Wiktusiaaczku->jak bym miała takie nazwisko jak Twoje to bym w życiu nie przyjęła nazwiska TŻta
Mój ród wygasa... Na prawdę mało ludzi jest z takim nazwiskiem, a do tego sami starzy i bardzo bym chciała nie zmieniać nazwiska, nawet nie na dwuczłonowe, tylko zachować swoje. Niestety, to nie przejdzie, bo rodzina TŻa by mnie zamordowała
P.S.: ale z Ciebie laska!

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Nmzc
Oj jest, jest Bo dzięki Tobie się zdecydowałam na paznokcie już konkretne i paznokcie nude sobie na ślub daruję

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
jjedziemy do mnie do domu i zobacze tego mojego brata
Powodzenia Kochana!

Cytat:
Witajcie dziewczyny!!
Nawet nie wiecie jak mi brakuje czytania was, ale przez ta naukę wogole nie mam czasu. Siedzę i się uczę a wieczorem okazuje się, że nic nie pamiętam z tego co się uczyłam i tak w kółko. Już mam serdecznie dość i wielką ochotę, żeby po poptostu wziąć ten warunek zapłacić to 600zł i po prostu mieć chwilę spokoju.
Solidaryzuję się z Tobą - też się uczę na poprawkę i dość już mam... Uda Ci się na pewno i później będziesz z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
jak dla mnie fajny zestaw a butki rewelacja też takie chce
Dziękuję Idę dziś się przejść po mieście i jeśli nie znajdę jakichś do maksymalnie 55 zł to kupię te - dla mnie idealne
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:14   #559
omosia
Raczkowanie

asiulka_22 Mój będzie miał białą koszulę w paski (tylko nie kolorowe) i krawat jasny ekri (na pierwszy rzut oka wyglada jak biały, ale przy koszuli jest troszke ciemniejszy i fajnie bo tak własnie doradzila nam pani). Krawat od razu zawiązała nam babeczka we wolczance tak aby miał odpowiednią długość. Wszystko prezentuje się elegancko.
Stary 2012-02-17, 11:14   #560
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
jak z wełny to bardzo dobrze mój TŻ ma smoking ślubny 100% wełny (o ten: http://sklep.vistula.pl/product-pol-...Y-Vistula.html)
Bardzo ładny! Kurcze podobają mi się smokingi ale tż nie chce kupować czegoś na raz. No i w sumie racja.
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a ja wpisywałam pierwszą zawsze kobietę no chyba że było z os. tow. to wiadomo że najpierw imię i nazwisko z os. tow.
U nas będzie tak samo. Skoro wpisuję kogoś imiennie to znaczy, że jest takim samym gościem a nie tylko na doczepkę więc wpisuję wg. zasad czyli kobieta pierwsza.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:16   #561
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
witam witam wczoraj moje zdrowe żywienie poszło w pizguły zjadłam pizzę i czułam się źle.. bardzo źle.. leżałam na podłodzeni nawalona jedzeniem jak bąk
ja nie zjadlam ani jednego paczka wczoraj nawet

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
ech, cóż za tydzień.....praktycznie nie bywam w domu, ciągle coś....dziś mam na popołudnie, bo nam koleżanka wystrzeliła z L4 i musiałyśmy się podzielić jej zmianą, dziś kolej na mnie....

Nie mam zielonego pojęcia o nowych sukniach, nowych PMkach i tym wszystkim, co dla Was ważne, ale mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze się toczy.

My z TŻetem rozdaliśmy pierwsze zaproszenia najbliższym, minęło nam najpierw 5 miesięcy, potem 150 dni do ślubu, podarowałam TŻetowi na Walentynki bokserki do ślubu , ciągle nie zamówiłam butów, bo nie mam na to czasu...., jutro idziemy na bal karnawałowy, więc muszę wreszcie coś ze sobą zrobić.....no i zostało mi na to 3 godziny....w niedzielę jedziemy z zaproszeniem do moich chrzestnych, więc nie wiem, kiedy tu znów zajrzę....ech.....
udanego balu!

Cytat:
Zapisałam się na paznokcie
klask i:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:24   #562
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Magdzia
, współczuję tego spotkania z babką z poradni. My idziemy na pierwsze indywidualne spotkanie 13 marca, ciekawe jak to będzie. Pociesza mnie to, że spotkania trwają zaledwie pół godziny, więc może nie będzie czasu na zbędne gadki Co do mikro na twarz, to ile planujesz zabiegów i kiedy ostatni przed ślubem? Ja chciałam skończyć swoje w połowie maja i najwyżej pójść raz w czerwcu dla podtrzymania efektu.
Planuję jeden zabieg na twarz tak końcem kwietnia, początek maja. Bo potem przed samym ślubem to planuje wypad ze świadkową do spa, to może wtedy sobie fundniemy coś z zabiegów na twarz

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:25   #563
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Ja jak już pisałam na moja studniówke robiłam u dziewczyny prywatnie 100zł zapłaciłam i wróciłam z płaczem. Dodatkowo jakiś czas później dowiedziałam się że ona jest samoukiem bez żadnego szkolenia (teraz takie rzeczy sprawdzam) zrazilam się tym i wolę iść do salonu a u nas za 50zł to robią tylko początkujące ja wolę kogoś z doświadczeniem
ta moja znajoma ma kursy porobione i ona ma dużo dziewczyn które do niej chodzą a ona pracuje gdzie indziej a tak sobie dorabia... ja już tyle razy u niej robiłam paznokcie że wiem jak robi i jak dla mnie to super no i 50 zł.... a bierze tyle bo nie ma salonu tylko w domu robi
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:26   #564
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dziewczyny - trzymać mocno kciuki! Zebrałam się w sobie i załatwiam sprawę ślubną, która dla mnie jest dopełnieniem całości. Nie mówię jeszcze co to, bo może się nie uda, ale muszę zadzwonić, a się boję jak nie wiem.. Cóż nadszedł ten moment i uwaga -dzwonię...
Stary 2012-02-17, 11:27   #565
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój ród wygasa... Na prawdę mało ludzi jest z takim nazwiskiem, a do tego sami starzy i bardzo bym chciała nie zmieniać nazwiska, nawet nie na dwuczłonowe, tylko zachować swoje. Niestety, to nie przejdzie, bo rodzina TŻa by mnie zamordowała
P.S.: ale z Ciebie laska!
Nie, na prawdę rewelacja Bardzo mi się podoba, mało tego molestowałabym TŻta o zachowanie swojego, albo zeby przyjął moje

PS. Laska to jest 90/60/90 a nie 70/50/50

Co do babci: jest chora psychicznie czy to po prostu demencja starcza już?
Stary 2012-02-17, 11:28   #566
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Nie udało się...
Stary 2012-02-17, 11:30   #567
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie udało się...
a co mialo byc ?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:31   #568
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

Które ładniejsze??
2
Cytat:
Nie udało się...
a o co chodziło??
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:33   #569
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Nie udało się... Kurde!! To Wam napiszę co mi się marzyło: żeby mój ksiądz z liceum udzielił Nam ślubu, no i dzwoniłam w tamtym roku i prosił o telefon styczniu/lutym... I Bendem buczeć

Cytat:
Nie, na prawdę rewelacja Bardzo mi się podoba, mało tego molestowałabym TŻta o zachowanie swojego, albo zeby przyjął moje

PS. Laska to jest 90/60/90 a nie 70/50/50

Co do babci: jest chora psychicznie czy to po prostu demencja starcza już?
Nie przejdzie - zostanę z dwuczłonowym
Dla mnie jesteś laska
Babcia jest chora psychicznie - za duże objawy jak na demencję i nawet lekarka była w szoku, bo po babci na co dzień nie widać, ale to co robi jest straszne...
Stary 2012-02-17, 11:35   #570
(kicia)
Zakorzenienie

przyszły moje kwiatuszki do butów są meega śliczne i w cale nie duże

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości