Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 12:10   #601
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
OOOOoo taki

super
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:11   #602
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Przeczytałam Was dość pobierznie, bo zaraz uciekam na zakupy
I dziś na noc do pracy
Ale za to, pierwszy raz od dłuższego czasu bedę miała wolny weekend
Adoosienka, moja znajoma miała demetrios 2828 z trenem i na zdjęciach z pleneru prezentuje się cudownie

Dziewczyny, w maju, jak będziemy w Polsce mamy komunię siostrzenicy TŻ i już myśle, co mam ze sobą zabrać.
I wymyśliłam, że ubiorę sobie sukienkę taką kremowo - czarną, jak znajdę w necie gdzieś podobną, to Wam pokaże i do tego kupię kolorowe szpilki, które będe mogła już ubrać na sesję po ślubie i kopertówkę.
Pozkazuje Wam butki, jakie mi się spodobały : http://www.newlook.com/shop/womens/s...hoes_237616283
i kopertówka : http://www.newlook.com/shop/womens/b...-bag_243709072
A sukienka jest troszkę podobna do tej : http://www.ibutik.pl/ogloszenie/eleg...-czarna-477475
Będzie to pasowało?
Wieeem Kochana, że na zdjęciach tren rewelacyjnie wygląda bo mam zdjęcia sesyjne od dziewczyny od której suknię kupiłam - naprawdę bossko No ale stawiam na wygodę także w tym przypadku, nie chcę nic podpinać/odpinać, chcę mieć święty spokój chociaż z tym A bez trenu pięknie się układa ten tiul więc chyba jednak z niego zrezygnuję

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:12   #603
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
wlasnie widzialam no to teraz wpadlas po uszy w kolejny nalog

nie wolno!!

Mialam dzis ostro pracowac i co? Robie wszystko zeby tylko NIE PRACOWAC, ale dzieki temu powstaly moje inspiracje... ot tak bez okazji... - jak wiadomo suknia bedzie odrobine inna, ale znow zmodyfikowalam w fotoszopie pierwotny dekolt
noo.. zamówiłam kopytka i czaiłam się na sandałki wiązane , ale się wstrzymam. złapie jakieś następne fajne.

Lady a skąd ten samochód wynajmujecie? Bardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no cóż chyba nie uda mi się moją cyfrówką zrobić zdjęcia tak żeby było widać kolory (może wieczorem)

więc tadaaam moje kwaituszki do butów (zdjecia na butach będą wieczorem bo moje ślubne są u TŻta )

fiolet jest ciemny (śliwka) ale wyszedł prawie niebieski
super kwiatuchy!

Moje buty przyszły, nie są centralnie fioetowe- raczej taka śliwka, jak na zdjęciach. Dobierzemy kwiaty do bukietu i będę je mieć do kościoła i na 1 taniec.
Wyglądają super na nodze. Wieczorem obfoce.
Stary 2012-02-17, 12:16   #604
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

kicia ależ śliczniaste kwiatuchy!

Kubuś już z nami
Stary 2012-02-17, 12:19   #605
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Witam się piątkowo!!!!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Wiecie, że nie zjadłam dziś ani jednego pączka? Ale tylko dlatego że moja mama miała wczoraj urodziny (nie, nie jestem siostrą goszy) i mamy pełno ciastek
No popatrz jaki zbieg okoliczności

I dziękuję bardzo za prywatną wiadomość
Na dzień dzisiejszy jestem w kontakcie z zespołem ULTIMA z Matki Bożej. Zobaczymy co z tego wyjdzie (czekam na odpowiedz gitarzysty, czy będzie mógł grać, a jak nie to trzeba się zastawić czy dają radę bez niego)
A jak nie wyjdzie to skorzystam z Twoich namiarów Jeszcze raz wielkie dzięki

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
kiedy kuzynka TŻta brała ślub to TŻ dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą mimo, że ja byłam z TŻtem już wtedy 6 lat i znałyśmy się z tą kuzynką, widywałyśmy się często i było mi bardzo przykro. Uważam, że dawanie komuś zaproszenia z os. tow. mimo, że jest w długoletnim związku jest nie miłe ale to moje zdanie
Osobiście uważam, że jeśli ktoś jest ze sobą długo, wszyscy o tym wiedzą i nie zapowiada się na rozpad, to wtedy os. tow. należy wypisać imiennie.
Ja miałam taka sytuację przy zapraszaniu moich gości, że koleżanki faceta nie trawię, ją uwielbiam. I siłą rzeczy musiałam ich zaprosić oboje, ale wierz mi, że gdyby mi nie zależało na tej koleżance to wpisałabym z os. tow. bo mi nie zależy by akurat jej facet się z nami bawił (ba, nawet bym chciała, by go nie było, no ale co zrobić...)

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja też chcę na priv FB
Ja tez, ja też

Nena przepraszam, ale muszę odmówić mojego uczestnictwa w grupowym zamówieniu wieszaków. Pokazałam TŻtowi, powiedział, że jak takie coś chcę to on sam zrobi. Może nie takie piękne, ale na pewno tańsze... wolałam odpuścić, niż wchodzić z nim w mały konflikt.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:21   #606
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

noo.. zamówiłam kopytka i czaiłam się na sandałki wiązane , ale się wstrzymam. złapie jakieś następne fajne.

Lady a skąd ten samochód wynajmujecie? Bardzo mi się podoba.

super kwiatuchy!

Moje buty przyszły, nie są centralnie fioetowe- raczej taka śliwka, jak na zdjęciach. Dobierzemy kwiaty do bukietu i będę je mieć do kościoła i na 1 taniec.
Wyglądają super na nodze. Wieczorem obfoce.
to prywatny samochod kolegi TZ
czekam na foto bucikow

Kicia - ale ladne kwiatuszki bardzo nie lubie koloru pomaranczowego ale w tym wydaniu wyglada genialnie

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:23   #607
omosia
Raczkowanie

Słuchajcie jka to jest z zapowiedziami?? Płaci się za to coś??A jeśli tak to ile was to wyniosło??
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:36   #608
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Słuchajcie jka to jest z zapowiedziami?? Płaci się za to coś??A jeśli tak to ile was to wyniosło??
u nas co łaska my damy 50 zl

Stary 2012-02-17, 12:39   #609
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Ehhh dziewczyny smutno mi Wczoraj dzwoniłam do mamy i gadałam, gadałam, to wyszło wreszcie w trakcie rozmowy, że mamcia ma trochę problemy ze zdrowiem. Mówiła, że już się w sumie czuje lepiej, ale jakaś taka dziwna była... W poniedziałek idzie z wynikami do lekarza!
A ja się tu strasznie martwię (już mam taką naturę-lubię martwić się na zapas) płakać mi się chce i ogólnie smutno mi jest

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
mój TŻ ma taki sam garnitur może mamy tego samego TŻ ?

włąśnie coś tak mi się kojarzyło ze którejś z Was TŻ też kupił ten smoking
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
kiedy kuzynka TŻta brała ślub to TŻ dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą mimo, że ja byłam z TŻtem już wtedy 6 lat i znałyśmy się z tą kuzynką, widywałyśmy się często i było mi bardzo przykro. Uważam, że dawanie komuś zaproszenia z os. tow. mimo, że jest w długoletnim związku jest nie miłe ale to moje zdanie
tez tak uważam
dlatego wszystkich stałych partnerów wpisałam imiennie, jak miałam jakąś wątpliwość dotyczącą tego czy dana osoba chce być wpisana ze swoim partnerem czy nie to pytałam wprost (nie robiłam podchodów ani nie szukałam na portalach społecznościowych, w końcu to są moje bliskie osoby, mogę z nimi szczerze rozmawiać ) i sprawę mam załatwioną a na to czy ktoś się rozstanie w międzyczasie czy nie to nikt nie ma wpływu czy para jest zaręczona czy nie zaręczona czy nawet jak są małżeństwem
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
p.s. czy myślicie, że 70 zł za fryzurę próbną, to przesada? Tyle ode mnie wzięła fryzjerka, nie wiem,czy to dużo, czy nie Moja siostra powiedziała, że przesada, ale chyba to normalna cena? Za normalną ślubną chce 90
ja płaciłam za próbną 50 ale za ślubną zapłacę 150 więc mim zdaniem nie przesada w końcu próbna jest prawie tak samo pracochłonna jak ślubna (mówię ze prawie bo nie trzeba wpisać kwiatów, welonów itp)
Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość

Mmmmm to no by musiał być niezły gagatek - bo mój (a może WASZ jeśli ten sam ) tez ma identyczny smoking!

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Bardzo ładny! Kurcze podobają mi się smokingi ale tż nie chce kupować czegoś na raz. No i w sumie racja.
a dlaczego na raz?
tzn wiadomo że TŻ ma jeszcze inny garnitur i na mniej oficjalne okazje go nosi, ale przecież smoking jak najbardziej się nadaje na ważniejsze uroczystości. Można krawat założyć zamiast muchy żeby nie przesadzić i jest
Cytat:
u nas ksiądz nic nie chciał z protokół i zapowiedzi, ale ustaliliśmy wcześniej że damy mu 100 zł jeśli nie poda jakiejś konkretnej kwoty i wziął ostatecznie, ale wpisał sobie że to już na poczet ślubu będzie więc tak jakby wpłaciliśmy już zaliczkę na ślub
ale wiem ze w niektórych parafiach są cenniki i na to, np mężowi mojej kuzynki ksiądz zaśpiewał 180 zł za same zapowiedzi

My dziś jedziemy do Akcesu 2 zamawiać wreszcie buty nie mogę się doczekać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:39   #610
moniq_87
Raczkowanie

HEJKA, ROZMAWIAŁAM Z MOJĄ MAMĄ O TYM WEŁNIANYM GARNITURZE.

Dowiedziałam się, że wełniany garnitur łatwo się gniecie i widać wypchane łokcie i kolana. Mama powiedziała, zże tata kiedys miał takie spodnie i bardzo ich nie lubiła. Mam pójśc do sklepu, zobaczyć skład garnituru, jaki mi się spodoba i wtedy bede wiedziala, ile powinno byc tej wełny, żeby było dobrze. Ale podobno 100 % to nie jest dobre rozwiązanie.

A z tą Intermodą to te sklepy są zamknięte i gdzieś sie szuka tych towarów przecenionych, czy działają normalnie?

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:47   #611
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
W lublinie studio fantazja (wklejałam wam fotki paznokci z tego salonu) zapłacę pewnie ok 130zł a zapisałam się na 12 lipca bo doradziła mi żeby w czwartek. a jakie? Wstępnie żele -french plus zdobienie (planuje jeśli finanse pozwolą wcześniej jeszcze zrobić próbne ale to się zobaczy )
Bardzo ładnie się prezentują zdjęcia na stronie tego salonu. Ja też planuję żele, french i zdobienia, wszystko w cenie 100zł. Idę na żywioł, bez próby. Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze. A jak nie to będę miała jeszcze 2 dni, żeby coś z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiem, że temat zaproszeń sie już tyle razy przewijał, ale nie mogę się zdecydować. Zostały już 2. Zamawiała, któraś od tych sprzedawców??

http://moda.allegro.pl/show_item.php...cf77d00be2ff62

http://moda.allegro.pl/wyjatkowe-zap...123200507.html

Które ładniejsze??
Drugie

Cytat:
Ja nie umiem się zmusić do jednego - wyboru makijażystki.
Mam złe wspomnienia po tym jak mnie pomalowała na ślub w sierpniu, więc musiałabym parę osób sprawdzić zanim sie na jakąś zdecyduję- na to mi znowu szkoda kasy i tak sobie tkwię w tym i nic nie robię
Oj, znam ten ból. Wybór makijażystki był prawie tak samo trudny jak wybór sukni dla mnie. No i koniec końców teraz zmieniam, bo jestem zapisana do jednej, ale w międzyczasie znalazłam inną i jej makijaże mi się bardziej podobają. Teraz czekam na odpowiedź, czy ma wolną pasującą mi godzinę.

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Planuję jeden zabieg na twarz tak końcem kwietnia, początek maja. Bo potem przed samym ślubem to planuje wypad ze świadkową do spa, to może wtedy sobie fundniemy coś z zabiegów na twarz
Aha, myślałam, że planujesz kilkakrotnie powtórzyć mikrodermabrazję. Ja mam pierwszy zabieg w przyszły czwartek, a wykupiłam w sumie 6 i mam nadzieję, że po takim cyklu efekty będą już widoczne. Chcę skończyć przed połową maja, bo potem jedziemy gdzieś, gdzie słonko będzie przypiekać dosyć mocno i chciałabym być już po zabiegach
Stary 2012-02-17, 12:49   #612
omosia
Raczkowanie

[QUOTE=moniq_87;32367252]HEJKA, ROZMAWIAŁAM Z MOJĄ MAMĄ O TYM WEŁNIANYM GARNITURZE.

Dowiedziałam się, że wełniany garnitur łatwo się gniecie i widać wypchane łokcie i kolana. Mama powiedziała, zże tata kiedys miał takie spodnie i bardzo ich nie lubiła. Mam pójśc do sklepu, zobaczyć skład garnituru, jaki mi się spodoba i wtedy bede wiedziala, ile powinno byc tej wełny, żeby było dobrze. Ale podobno 100 % to nie jest dobre rozwiązanie.

Mój ma 60% wełny i 40% jedwabiu.
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:50   #613
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Bardzo proszę naszą magdzię o dodanie mojej sukni do zestawienia
(pw jej podeslę of korss )
Dodana

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaaaa
zobaczcie jakie cudo znalazłam na all, czemu to nie mój rozmiar
Śliczne

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to wypisuję najpierw osobę którą zapraszam a dopiero potem tą partnerkę bądź partnera, no chyba że parą jest np koleżanka z kolegą to wtedy najpierw ją potem jego
Generalnie mieliśmy napisane zawsze najpierw kobietę, ale jeśli chodzi o młodzież, którą zapraszaliśmy to najpierw kuzynów wraz z dziewczynami/narzeczonymi wymienionymi z imienia i nazwiska. Ale wszystkie inne ciotki itd. zawsze kobieta najpierw.

Cytat:
Ja nie umiem się zmusić do jednego - wyboru makijażystki.
Mam złe wspomnienia po tym jak mnie pomalowała na ślub w sierpniu, więc musiałabym parę osób sprawdzić zanim sie na jakąś zdecyduję- na to mi znowu szkoda kasy i tak sobie tkwię w tym i nic nie robię
Mam ten sam problem. Ciężko wybrać mi makijażystkę. Na jednych prawie sie zdecydowałam, ale ciężki z nimi kontakt wiec zrezygnowałam. Jestem zapisana do Sephory na poniedziałek i nie wiem czy iśc bo kosztuje 99 zł za próbny + ślubny, ale jeśli mi się nie spodoba to szkoda mi tyle kasy Miałyście może do czynienia z makijażami w Sephorze ?? A nigdzie indziej nie mogę się zmusić żeby się umówić

Cytat:
no cóż chyba nie uda mi się moją cyfrówką zrobić zdjęcia tak żeby było widać kolory (może wieczorem)

więc tadaaam moje kwaituszki do butów (zdjecia na butach będą wieczorem bo moje ślubne są u TŻta )

Świetne Ci wyszły kiciu

Muszę się Wam pochwalić TŻ już ma garnitury na oba dni wesela Pierwszy kupił już dwa tyg. temu w Vistuli (były akurat wyprzedaże wiec udało się znaleźć śliczny czarny garnitur super slim w rozsądnej cenie) A drugi wczoraj z nowej kolekcji taki szary w delikatną czarną krateczkę, będzie się komponował z moją sukienką w kolorze cappuccino Jeszcze tylko buty i uszycie musznika i ubiór TŻta gotowy

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-02-17 o 12:51
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:50   #614
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dziewczyny na poczcie zostawiłam Wam to co zrobil dla mnie moj tz na walentynki

milego ogladania

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:52   #615
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość

Mam ten sam problem. Ciężko wybrać mi makijażystkę. Na jednych prawie sie zdecydowałam, ale ciężki z nimi kontakt wiec zrezygnowałam. Jestem zapisana do Sephory na poniedziałek i nie wiem czy iśc bo kosztuje 99 zł za próbny + ślubny, ale jeśli mi się nie spodoba to szkoda mi tyle kasy Miałyście może do czynienia z makijażami w Sephorze ?? A nigdzie indziej nie mogę się zmusić żeby się umówić
Ja miałam make- up w Sephorze wyszedł bardzo ładnie Wszystko jednak zależy od odoby, która maluję...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:55   #616
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Ja miałam make- up w Sephorze wyszedł bardzo ładnie Wszystko jednak zależy od odoby, która maluję...
A jak z trwałością ? Jakich kosmetyków używały ? Wiadomo, że można trafić na kogoś kto maluje super, a można na kogoś kto tylko mazia, ale liczę, że pracują tam doświadczone osoby Mam nadzieję

Stary 2012-02-17, 12:59   #617
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A ja zadzwoniłam do salonu Lisa Ferrera dowiedzieć się dokładnie jak wygląda kwestia odświeżenia, poprawek krawieckich w salonie.
No i tak:
--> poprawki krawieckie 300zł (na szczescie ja nie chcialabym zadnych bo suknia jest nawet na dlugośc idealna, a rozmiarem będzie super bo jest aktualnie za mała )
--> usunięcie trenu 150zł (specjalnie o to zapytałam bo jednak chyba bez trenu bardziej mi się podoba i zdecyduję się na to).. Zresztą zobaczcie same: z trenem http://allegro.pl/suknia-slubna-prin...100114160.html i bez trenu http://allegro.pl/suknia-slubna-deme...114818307.html )
--> generalne odświeżenie 150zł

Więc być może będę tylko usuwać tren i wyniesie mnie to 150zł (zastanowię się nad odświeżeniem).
No i suknię mam przywieźć najpóźniej na początku sierpnia.
Zdecydowanie lepiej bez trenu!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
My dziś jedziemy do Akcesu 2 zamawiać wreszcie buty nie mogę się doczekać
O, tylko dla Ciebie czy dla TŻta też? Masz już wybrany model? Ja się zastanawiam czy mojego TŻ nie namówić na taneczne, bo jak byliśmy na imprezie andrzejkowej w naszym lokalu to narzekał, że mu się buty ślizgają. Ja byłam w swoich tanecznych i parkiet bardzo dobrze ze mną współpracował
Stary 2012-02-17, 13:02   #618
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne Ci wyszły kiciu
Kochana ja je w internecie kupiłam

Stary 2012-02-17, 13:05   #619
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Kochana ja je w internecie kupiłam
A myślałam, że taki talent masz do wszystkiego Bo pamiętam Twoje kule
Tak czy owak są super

Stary 2012-02-17, 13:05   #620
Blacky
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku

Udało mi się dotrzeć do kościoła - godzina ślubu: 16.30. Kompromis między mną (16.00), a Mamą (17.00). Powinno być po wyjściu na tyle jasno, żeby udało się zrobić zdjęcie grupowe przed kościołem. Lista gości odmieniona i zaraz wysyłam wszystko do firmy od zaproszeń.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:05   #621
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z trwałością ? Jakich kosmetyków używały ? Wiadomo, że można trafić na kogoś kto maluje super, a można na kogoś kto tylko mazia, ale liczę, że pracują tam doświadczone osoby Mam nadzieję
Uzywa wszstkich kosmetyków jakie maja na stanie w sephorze. Często tych drogich i dobrych Trawałość była super. Robiłam ok 15 na wieczorne wyjscie i trzymał się bardzo dobrze (nie mówiąc o tym, ze przymknełam oko na pół godzinki przed zabawa )

Ja polecam. Obyś dobrze trafiła a bedziesz zadowolona

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:07   #622
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Uzywa wszstkich kosmetyków jakie maja na stanie w sephorze. Często tych drogich i dobrych Trawałość była super. Robiłam ok 15 na wieczorne wyjscie i trzymał się bardzo dobrze (nie mówiąc o tym, ze przymknełam oko na pół godzinki przed zabawa )

Ja polecam. Obyś dobrze trafiła a bedziesz zadowolona
Dziękuje za opinię , może jednak sie skusze w takim razie, skoro juz się umówiłam

Stary 2012-02-17, 13:08   #623
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałam, że taki talent masz do wszystkiego Bo pamiętam Twoje kule
Tak czy owak są super
dzięki za przypomnienie muszę w końcu się za nie wziąć

Stary 2012-02-17, 13:08   #624
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

a dlaczego na raz?
tzn wiadomo że TŻ ma jeszcze inny garnitur i na mniej oficjalne okazje go nosi, ale przecież smoking jak najbardziej się nadaje na ważniejsze uroczystości. Można krawat założyć zamiast muchy żeby nie przesadzić i jest
Na raz bo smoking to strój wieczorowy a my na bale i do opery nie chadzamy Za to garnitur tż nosi często i stwierdził, że przyda mu się kolejny. Jego strój i jego decyzja, kupi sobie garnitur i dodatki wedle własnego upodobania.

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość

Mój tż ma garnitury 100% wełny i dobrze się noszą. A nosi codziennie do pracy więc użytkowane intensywnie. No i nie gryzą

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:16   #625
tenebrosa
Wtajemniczenie

MagdziuS, czy mogę prosić o podmianę zdjęcia mojej sukni i usunięcie tych, co były wstawione do tej pory? Jeśli możesz, to wstaw tylko tą fotkę, która jest tu w załączniku, bo tamte na mnie nie oddają wcale fasonu sukni. Moja jest naprawdę w w literę A, a na zdjęciach z przymiarek wygląda jak princessa, bo model salonowy był na mnie za długi i falbanki się rozłożyły poziomo zamiast pionowo :P Już Ci ślę PW. Z góry dziękuję!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (56,2 KB, 470 załadowań)
Stary 2012-02-17, 13:16   #626
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Brydziu a na jakieś obcasiory planujesz zamówienie ?
chyba na takie: (pierwsze z lewej)
normal_luty_359.jpg

Cytat:
Oj chyba sie przeniose do innego watku tak będzicie: hahaha:

Kochana dziękuje za paczkę....wszystko njest super No co prawda sweterek na zdjęciu byl czarny u mnie jest szary, ale tez ok
chyba 3 osoby go brały i u wszystkich był czarny a w rzeczywistości jest szary takie zdjęcie

Cytat:

fajne

zaproszenia które miałam kupić już kosztują 1,40 a próbke kupowałam chyba za 1,25 chamstwo i tyle

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:16   #627
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
o to szkoda

nam ślubu bedzie udzielał wujek tz

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
i:

Zazdroszczę
ech, a ja mam na odwrót... poprosiłam stryja o udzielenie ślubu i wygłoszenia kazania - zgodził się. Z tego jestem zadowolona. Natomiast mam brata, który "uczy" się na księdza i z nim mam problem. Bo on nie wychodzi z inicjatywą by np. przeczytać czytanie, czy być przy ołtarzu aby służyć do mszy i chyba oczekuje abym go poprosiła o to. A że ja jestem trochę na niego cięta (wpłynęło na to wiele spraw wcześniej nie rozwiązanych) to nie mam zamiaru go nawet o to prosić. Dlatego szukam wśród rodziny ministrantów (jak się okazało jest ich kilku), którzy zgodzą się tego dnia służyć do mszy i przeczytać czytanie. U nas na ślubach nie ma ministrantów lecz sam kościelny, ale on tak niewyraźnie czyta, że nie da się go zrozumieć... A i jeszcze okazało się, ze mój braciszek w tygodniu poprzedzającym ślub i wesele jedzie z grupą z seminarium na wycieczkę do Lwowa- no i ma zamiar zjechać z całą tą grupą do nas do domu by im pokazać skąd pochodzi i prawdopodobnie zjadą w piątek lub w sobotę rano... Tym mnie też wkurzył bo cały tydzień go nie będzie a pewnie byłby potrzebny w domu a na koniec przywiezie jeszcze gromadę kleryków. I jak sie okaże, że przyjadą w sobotę, to pewnie do ślubu zostaną....z jednej strony obsługę mszy miałabym z głowy, ale tak szczerze to mi się nie uśmiecha całą tą hołotę przyjmować w dniu ślubu...

Cytat:

skąd je zamawiałaś???

Cytat:
u mnie zapłaciliśmy 50 zł a u TŻ w parafi za zapowiedzi nic nie wziął

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość

A z tą Intermodą to te sklepy są zamknięte i gdzieś sie szuka tych towarów przecenionych, czy działają normalnie?
Nam w sklepie tłumaczyli, ze im bardziej skręcona wełna tym mniej na niej widać zagnieceń. Chodzi o te liczby np wełna 120 lub 160. Mój TŻ ogladał tylko i wyłącznie garnitury 100% wełna lub z domieszka jedwabiu. W końcu wybrał cały wełniany.
Stary 2012-02-17, 13:17   #628
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Kurcze No i moja szanowna mamusia stwierdziła, że zrobię ogromny błąd jak usunę tren
Już sama nie wiem co sądzić o tym!! Ech...

Kubuś już z nami
Stary 2012-02-17, 13:20   #629
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
MagdziuS, czy mogę prosić o podmianę zdjęcia mojej sukni i usunięcie tych, co były wstawione do tej pory? Jeśli możesz, to wstaw tylko tą fotkę, która jest tu w załączniku, bo tamte na mnie nie oddają wcale fasonu sukni. Moja jest naprawdę w w literę A, a na zdjęciach z przymiarek wygląda jak princessa, bo model salonowy był na mnie za długi i falbanki się rozłożyły poziomo zamiast pionowo :P Już Ci ślę PW. Z góry dziękuję!
Juz zamieniam

Asdoosienka - u mnie był ten sam problem, ja nie byłam przekonana do trenu, moja mama natomiast powiedziała, że tren powinien zostać, a w mojej sukni jest dosć okazały. Jednak z biegiem czasu zaczęłam przyzwyczajać się do tej myśli i tren zostaje, doszłam do wniosku, że szkoda byłoby mi się go pozbywać

Stary 2012-02-17, 13:26   #630
misiak17
Wtajemniczenie

Hej hej

Witam się w piątek.

Kicia super te kwiatki na buty, bardzo mi się podobają

Co do zapowiedzi to my dawaliśmy 200 zł za 2 zapowiedz (no taki u nas cennik) wisimy nawet na stronie internetowej kościoła

Coś miałam jeszcze napisać ale wypadło mi z głowy.

Wogóle to wkurza mnie ten mój T. Jedziemy jutro do Maximusa za garniturem i butami. Bo T ma małą nogę i będzie mieć problem z butami. Była może któraś z Was tam ? Jest jakiś wybór garniturów i butów?

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości